מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 10 דקותהתמונה לקוחה מאתר פיקי וויקי – צלם: דר’ אבישי טייכר
מעט היסטוריה על חדרה:
משפחת חנקין עלתה ארצה ב-1882 כחלק מתנועת חובבי ציון והתיישבה ביפו, שם אב המשפחה הקים את ועד חלוצי העלייה, כדי לרכוש אדמות באזור יפו. כאשר ניסיון הרכישה הזה לא צלח, המשפחה עברה למושבה ראשון לציון והאגדות מספרות שהם אלה שהקימו את המבנה הראשון במושבה.
ההיסטוריה של חדרה קשורה לאחד מבני משפחת חנקין, יהושע חנקין, שזכה בכינוי “גואל הקרקעות”. יהושע חנקין רכש ב-1890 את האדמות של רחובות (דוראן) וכן רכש את אדמות חדרה (חצירה). את אדמות חדרה חנקין רכש מידי ערבי נוצרי מחיפה ששמו סלים חורי. שלושים משפחות יהודיות דתיות חובבי ציון, שעלו מאירופה ב-1891, רכשו את אדמות חדרה מחנקין, אולם לא קיבלו אישורים מהתורכים להקים בתים על הקרקע. הבית היחיד שהיה קיים על אדמות חדרה היה חאן כורכר גדול, שנבנה במקום על ידי חורי. הבית הכיל 25 חדרים ובמרכז הייתה חצר גדולה. המשפחות היהודיות חיו בבית הזה כמעט שש שנים, בין השנים 1891-1896, עד שקיבלו אישור לבנות בתים נוספים.
המתיישבים החדשים בחדרה היו צריכים להתמודד עם תנאי חיים קשים מאד. קירות החאן שבו חיו לא היו קירות מבודדים, כך שהקור והחום חדרו פנימה, חלק מהמשפחות היו צריכות לחלוק את החדרים עם משפחות נוספות, והגרוע מכול – מחלת המלריה הכתה בכל משפחה. יתושת האנפולס, שאחראית על העברת המחלה לבני אדם, מצאה מקום מחייה נוח בביצות הרבות, שהיו חלק נכבד מהשטח של חדרה. כמחצית מהאנשים שחיו בחדרה בעשרים השנים הראשונות לקיומה מתו ממחלת המלריה.
אתרים בחדרה:
גן לאומי ושמורת טבע חוף גדור
מצוק כורכר טבעי, זקוף במפרץ מעל חוף הים בגובה כ-25 מטרים שרוחבו 21 מטר במקום הרחב עד 1 מטר אחד בלבד במקום הצר ביותר. במקום צמחייה ( מלחית אשלגנית, מד חול דוקרני, דו-פרק חופי, לבנונית החוף, חבצלת החוף, ידיד חולות מצוי, לוטוס קירח, קריתמון ימי, לענה חד-זרעית, רותם המדבר, אלת המסטיק, אטד החוף, קורנית מקורקפת, סירה קוצנית ושמשון סגלגל, שיח אלת המסטיק, מטפס שרביטן מצוי, אירוס הארגמן, חרצית דביקה, חומעת האווירון ותלתן ארץ ישראלי. ובעלי חיים (סרטן החוף, יסעור, לבנית קטנה, לבנית גדולה, שלדג גמדי, פרפור עקוד, שחפים, שחפיות וחופמים למיניהם, סולה מצויה, קמטן החורש. ירבוע, גרביל החוף, דורב, שועל מצוי ואפילו צבים בעונה ) שכולם יחודיים למקום
במקום יש אתר ארכיאולגי תל גדור, שבו נמצאו מבנים, שברי כלי חרס מתקופת הברזל II (1000-586 לפנה”ס) עד תקופת ימי הביניים. איך להגיע?
כניסה דרומית: ממחלף ינאי פונים למכמורת. חולפים על פני הכניסה למכמורת וממשיכים צפונה עוד כ-300 מ’ לרחבת החניה.
כניסה צפונית: רחבת החניה של חוף אולגה, דרום חדרה.
וויז: גן לאומי ושמורת טבע חוף גדור.
גבעת הצבעונים. הוסיפה שרה פלד
סמוך לשכונת בית אליעזר ולדרך ‘שמעון פרס’ מסתתרת גבעה מיוחדת מלאה בפרחי החורף והאביב, כמו של פעם. זוהי גבעת הצבעונים – שריד לנוף השרון הקדום. על הגבעה צומחים פרחים רבים ובראשם הצבעוני. גם בעלי חיים מסתתרים בגבעה: צבים, מינני חרקים ודורבנים. הטיול מתאים לכל המשפחה, בעיקר בחודשי ינואר – מרץ.
שעות פעילות: ניתן לטייל בשעות האור.
עלות כניסה: חינם
מיקום: המסלול יוצא מפינת שעשועים ברחוב לויטס 9 חדרהמוזיאון המלח-פלפל הוקם על ידי איתן בר-און במשך שנים אסף וקנה מכל רחבי העולם זוגות של מלחיות ופלפליות. במוזיאון ניתן לראות מעל 37,000 זוגות מתקופות, מקומות, רקעים שונים ומגוונים כאשר לכל זוג יש את הסיפור המייחד אותו. בשנת 2019 זכה בכבוד ונכנס לספר שיא גינס ! .
פירוט הסיור: הסיור במקום כולל הדרכה מפיו של האספן איתן בר-און או אחת מבנותיו. במהלך סיור מספרים אודות סיפור חייו המרתק ועל ההחלטה להקים את אוסף המלח-פלפל הראשון מסוגו בישראל ועתיד אף להיכלל בספר השיאים של גינס כאוסף הגדול בעולם!!
בקרוב יהיה סניפים בקפריסין ובדובאי.
לתאום 050-684-9989 saltpeppermuseum@gmail.com
איך להגיע ממרכז חדרה? מפה>https://goo.gl/maps/9BqqiZ2jh9wjMJVh7
באפלקיציית וויז: “מוזיאון המלח פלפל חדרה”.
ימי הפעילות:
שני 9:00 עד 12:00 ו 16:00 עד 18:00
רביעי 9:00 עד 12:00 ו16:00 עד 18:00
שישי 9:00 עד 12:00
ושבת 10:00 עד 18:00
–
הטכנודע – מוזאון המדע והרפואה בחדרה
חדש במוזיאון! נפתח מוזיאון הרפואה המתקדם בעולם ובו התנסויות ולמידה אינטראקטיבית על גוף האדם, לב, ריאות ומוח. כאן תוכלו להתנסות במתקני האבחון והטיפול וללמוד על מה הרפואה המודרנית מציעה לטיפול בנו.
טכנודע חדרה הנו מרכז מדעי בו משתתפים מדי שנה ילדים, בני נוער ומבוגרים בפעילות חקר במדע וטכנולוגיה. במרכז, נחשפים המבקרים הצעירים לעולם המדע והטכנולוגיה באמצעות מפגש עם נושאים מרתקים צופים בהדגמות ומבצעים ניסויים בעצמם. בטכנודע מגוון תכניות ופעילויות משתנות, פלנטריום, מוזיאון מדע, פארק מדע ועוד. יש לברר באתר הטכנודע על התערוכות המשתנות.
שעות פעילות: יש לברר טלפונית במרכז, בהתאם לסוג הפעילות.
עלות כניסה: הכניסה בתשלום מגיל 4 ומעלה, רכישת כרטיסים במרכז 04-6333505
חניה: חינם בקרבת המרכז
–
בית חנקין בחדרה:
ביתם של הזוג חנקין ממוקם על גבעה ליד חוף הים, על מצוק הכורכר הדרומי. חנקין רכש את האדמות והקים את הבית בשנת 1936. היום, הגבעה עליה עומד הבית נקראת “גבעת אולגה”, על שם אשתו של חנקין. אולגה עזבה את ביתה בגיל צעיר על מנת לעבוד כטלגרפיסטית ברוסיה. בהמשך, הצליחה להתקבל ללימודי מיילדות בבית ספר יוקרתי למיילדות בסנט פטרסבורג. רק לאחר שסיימה את לימודיה, הסכימה לבוא לארץ ישראל כדי ליילד את אחת מבנות משפחתה, כיוון שמשפחתה כבר חיה בארץ. חנקין פגש את אולגה כשהיה בן 19, כשהיא עצמה הייתה בת 31. כדי לטשטש את הפרש הגילאים ביניהם, אולגה הציעה לחנקין לגדל זקן. אולגה הייתה עקרה והזוג מעולם לא הביא ילדים לעולם. הבית שעל גבעת אולגה הוא אחד משני בתים שחנקין בנה לאשתו. את השני תוכלו למצוא על ראש גבעה בעין חרוד שבעמק יזרעאל, שם גם תוכלו למצוא את אחוזת הקבר של הזוג.
בבית חנקין שבחדרה פועלת היום מסעדה יפהפייה ונעימה.
שעות הפתיחה: המסעדה פתוחה בימי ראשון עד חמישי החל מ-9:00 בבוקר ועד אחרון הלקוחות. ביום שישי היא פתוחה החל מ-9:00 ועד שעה לפני כניסת שבת.
איך תגיעו? מכביש החוף (כביש מספר 2), רדו במחלף חדרה אולגה. ברמזור פנו ימינה וסעו מערבה בשדרות מנחם בגין עד הים. אתם יכולים לחנות סמוך לכיכר ולהמשיך רגלית דרך מתחם כפר הים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית חנקין
–
–
מסלול שביל ישראל מחדרה עד פולג. כתבה שרה פלד
המקטע המדובר הינו מקטע מספר 14 בשביל ישראל. השביל מתחיל בתחנת רכבת חדרה מערב. שם אנחנו מתחברים לאחד המקומות היפים בארץ בסוף החורף ותחילת האביב- פארק השרון. השביל חוצה דרומה את יער חדרה ונכנס אל הפארק הפתוח שבו עצי אלון תבור גדולים, דיונות נמוכות, שפע צמחיה ובריכת חורף גדולה, בין הגבעות לכביש 4. מבריכת החורף השביל הולך דרומה, דרך אזור התעשייה של עמק חפר עד מפגשו עם נחל אלכסנדר בגשר הצבים- מקום טוב לצפות בצב הרך הענק. הקטע האחרון יפה ונוח, מערבה לאורכו של נחל אלכסנדר. קצת לפני כביש 2 מומלץ לעלות מעט צפונה אל נקודת התצפית היפה בחורבת סמארה. השביל עובד מתחת לגשר הגדול של כביש 2, ממשיך עד השפך ועוד הליכה קצרה לאורך החוף החולי עד חוף הרחצה של בית ינאי והמחלף הסמוך- בו נמצאת תחנת אוטובוס. על מנת לעשות מסלול הלוך וחזור יש לקחת בחשבון את זמן החזרה ולהיערך עם מספיק מים ואוכל.
הערה: המסלול מאתגר ואינו מעגלי. ניתן לחזור לנקודת ההתחלה או לרדת מהשביל באזור פולג.
שעות פעילות: במשך שעות האור בלבד. יש להצטייד במזון ומים.
עלות כניסה: חינם
מסלול האקליפטוס – השביל ההיסטורי:
למידע נוסף אודות השביל, בקרו בעמוד הרשמי של מסלול האקליפטוס.
לאחרונה, פיתחה הקרן לפיתוח חדרה מסלול טיול יפה בין אתריה ההיסטוריים של העיר חדרה. כן, שמעתם נכון – גם בחדרה תוכלו למצוא היסטוריה! המסלול מתוכנן לכלול 16 אתרים בלב חדרה. הנה לכם כמה מהבולטים שבהם:
גן המייסדים – הגן נוסד בשנת 1891 כגן ציבורי ומאוחר יותר, ב-1911, נטע בו האגרונום אהרון אהרונסון, עצים, בהם שדרה גדולה של דקלי וושינגטוניה, והקים בו חממה.
הגן שופץ ושודרג בשנת 1991. אזור הבריכות שבגן אמור לסמל את ביצות חדרה, עליהן קמה המושבה.
בתקופת המנדט הבריטי ובימי מלחמת העולם השנייה, גן המייסדים שימש כמחנה צבאי. לאחר קום המדינה, הקימו בגן בית יד לבנים. ב-1966, במלאת 75 שנה לייסוד העיר, הוקמה בלב גן המייסדים אנדרטה לזכר מייסדי חדרה, שתוכננה על ידי האדריכל מיכה זילברמן. האנדרטה של זילברמן אמורה לייצג עץ איקליפטוס גדול העולה מתוך הבריכה, היא הביצה של חדרה. על קשת הבטון, השאולה מן החאן של חדרה ומסמלת את תחילת ההתיישבות, מופיעים השמות של מייסדי העיר. אין זה סוד, שמתכנני הגן החדש לא אהבו את האנדרטה הזו, אבל בסופו של דבר כיבדו אותה והשאירו אותה על מקומה. יתר על כן, הציר המרכזי בגן המשוקם מחבר את מייסדיו עם הנופלים, הבנים.
הגן פתוח 24 שעות ביממה.
הכתובת: שדרות רוטשילד פינת רחוב הנשיא וויצמן חדרה.
בית הכנסת הישן – בית הכנסת הראשון של חדרה הוקם באחד מחדרי החאן, בו גרו שלושים המשפחות הראשונות שהתיישבו בחדרה. אך, עם התפתחותה של המושבה, היה צורך במבנה גדול יותר, שיוכל להכיל את כל הבאים לבית הכנסת. לויטס יעקב, שעזב את חדרה, תרם את הנחלה שלו לבני המושבה, שהשתמשו בה כבית כנסת ואולם התכנסות של המושבה.
הכתובת: סמטת אורנשטיין חדרה.
הקיוסק – ועד המושבה חדרה הזמין בשנת 1926 קיוסק משושה מעץ, שעלותו הייתה 15.5 לירות. הקיוסק עבר בין שלושה בעלים שונים במהלך השנים 1926-1956. הקיוסק היה ממוקם במיקומים שונים במושבה, עד שלבסוף הגיע למחסן בחצר האחורית של אחת מבעלות הקיוסק, שם הוא סיים את דרכו. היום, הקיוסק המשוחזר עומד ברחוב הרצל 15. בעבר, נמכרו בקיוסק סוכריות על מקל, שזכו בכינוי “בונבונים”, גלידות, גזוז חמוץ ומתוק, ופלים, כריכים וצעצועי מתכת זולים. הייתה תקופה שנמכרו בקיוסק גם מכשירי כתיבה למיניהם. היום, תוכלו ליהנות בקיוסק מבית קפה “אחד העם” המקסים, בו נמכר בין היתר גם “גזוז של פעם” בטעמים שונים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 7:30-21:00 וימי שישי בין השעות 7:30-14:30.
הכתובת: הרצל 15 חדרה.
למידע נוסף, בקרו בעמוד הפייסבוק של בית קפה אחד העם שבקיוסק בחדרה.
בית פיינברג – פאני ולוליק פיינברג היו בין המייסדים של חדרה, וביתם, שנבנה בין השנים 1885-1886 הוא בין הבתים הראשונים במושבה. האב, לוליק, נפטר ממחלת המלריה בשנת 1911. ישראל פיינברג היה אחד מארבעת השומרים הראשונים, שנשלח על ידי יהושע חנקין להפגין בעלות על אדמת חדרה ב-1890. בבית הזה גר גם אבשלום פיינברג, מהמקימים של מחתרת ניל”י. אבשלום נרצח בשנת 1917 בסיני, ודקל צמח מגרעין, שהיה מונח בכיסו. אחד מהחוטרים של הדקל הזה נשתל מימין לכניסה לבית בתום עבודות שימור, שבוצעו בבית ב-2008. לבית הייתה קומה נוספת, שנשרפה במהלך פרעות הערבים בשנת 1921 ולא שוחזרה.
במהלך הביקור בבית, תשתתפו בסיור מודרך מלווה בשחקנים, תצפו בסרט מרתק על אבשלום פיינברג ועל עבודת השחזור של הבית ותסיירו בין חדרי הבית השונים, המרוהטים בריהוט התואם את המאה הקודמת. יש אפשרות לערוך סיור במקום גם ללא הדרכה.
לצד הבית המשוחזר תוכלו למצוא גם מסעדה איטלקית ובית קפה נעים, קפה פיינברג. המסעדה פתוחה בימי ראשון עד חמישי בין השעות 8:00-23:00, בימי שישי בין השעות 8:00-13:30 ובימי שבת משעה אחרי צאת שבת ועד 23:30.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 9:00-16:00, ימי שישי בין השעות 9:00-12:00. האתר סגור בימי שבת וחג. יש לתאם הגעה מראש דרך הטלפון 04-6343296 או 053-4279114 או המייל info@nhlhadera.co.il.
הכתובת: רח’ ז’בוטינסקי 34 (פינת הגיבורים) חדרה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית פיינברג.
–
הבריכה ומגדל המים של חדרה – סיפור אספקת המים של תושבי חדרה מתחיל ב-1891, עם התיישבותם של שלושים המשפחות בחאן של חדרה. המשפחות הללו קיבלו את אספקת המים שלהם ממי גשמים, שהצטברו בבור בחצר שמדרום לחאן. המים היו מזוהמים מאד וגרמו למחלות בקרב התושבים. רק בשנת 1898 חפרו את באר המים הציבורית המסודרת הראשונה בפינת שדרות רוטשילד והרברט סמואל, שהזרימה מים עבור השוקת הציבורית, שנועדה לבהמות. בשנת 1922 הקימו את בריכת המים המרכזית במיקום הגבוה ביותר בחדרה, ממנה הוזרמו המים לבתי המגורים של התושבים.
הכתובת: הגיבורים פינת אחד העם חדרה.
–
מוזיאון החאן – החאן של חדרה הוא המבנה העתיק ביותר במושבה, שנבנה על ידי סלים חורי בשנות ה-70 של המאה ה-19 מאבני כורכר מקומיות. בתוך מבנה החאן גרו המתיישבים הראשונים של חדרה במשך כשש שנים, עד שהשלטונות התורכים אפשרו להם להקים בתים חדשים על אדמת חדרה.
בעת ביקורכם במוזיאון תוכלו לשוטט בין החדרים השונים ובחצר המרכזית של החאן, ולצאת לסיור מודרך, שייקח אתכם למסע אל ימיה הראשונים של המושבה ועד שנת ה-70 להיווסדותה. הסיור מלווה בשחקנים וכולל ביקור במספר רב של תערוכות מרתקות, הכוללות חפצים מקוריים מהתקופות וסיפורים מרגשים מהחיים במושבה חדרה.
שעות הפתיחה: ימי ראשון וחמישי בין השעות 8:00-14:00, ימי שישי בין השעות 9:00-12:00. המוזיאון פתוח בימי ראשון, שלישי וחמישי גם בין השעות 16:00-18:00. יש לתאם הגעה מראש בטלפון 04-6322330, 04-6324562.
הכתובת: הגיבורים 74, חדרה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון החאן.
פארקים וחוות בחדרה:
פארק נחל חדרה:
קק”ל ועיריית חדרה הגו את הרעיון להקים את הפארק, לאחר שהקימו את תחנת הכוח אורות רבין בשנת 1982. הפארק משתרע על שטח הקרוב ל-700 דונמים, ובמרכזו נמצא נחל חדרה, שמימיו היו מזוהמים. לתוך נחל חדרה שולבו צינור ותעלה, שבה הוזרמו מי הים העודפים, אשר שימשו לקירור הטורבינות בתהליך ייצור החשמל. מים אלו, שהתחממו בתהליך ייצור החשמל בטורבינות, יצאו בחזרה לים הפתוח ובדרכם הוליכו את הזיהום שהיה בנחל לים.
בעת ביקורכם בפארק תוכלו ליהנות מחורשות האקליפטוס היפות, שניטעו במקום בשנות ה-30 כדי לבלום את התפשטות דיונות החול. תוכלו גם ליהנות ממגוון רחב של עופות, הנהנות מהסביבה המשוקמת. אם תרצו, תוכלו גם לערוך פיקניק על אחד משולחנות הפיקניק שבפארק ולאפשר לילדים שלכם להשתעשע במתקני השעשועים השונים.
הכניסה ללא תשלום.
איך תגיעו? סעו על כביש החוף (כביש מספר 2) עד למחלף גבעת אולגה, שם פנו מערבה. לאחר מכן, פנו בפנייה הראשונה ימינה וסעו כשני קילומטרים על דרך מצופה באספלט עד גדת הנחל, שנמצא בשולי תחנת הכוח אורות רבין.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פארק נחל חדרה.
חוות חפציבה בחוף חדרה:
אהרון אייזנברג, ממייסדי רחובות, רכש את 500 דונמים של אדמה מיהושע חנקין בשנת 1906 ותכנן להקים עליה מושבת פועלים עצמאית עבור אגודת חפציבה. בשנת 1908 הקימו את המבנים השונים על האדמה: את מבני המשק, את בריכת המים, את המחסן לכלי העבודה, את האורווה ואת הרפת. לאחר מכן, הקימו מאבני כורכר את בית החווה, שהיה מורכב מארבעה חדרים. בהמשך, הקימו שמונה בתים לקליטת משפחות האגודה. נראה היה שהכול משגשג, אך אז החלה מלחמת העולם הראשונה ועמה נחתו מספר רב של אסונות על החווה, שלבסוף גרמו לנטישתה בשנת 1929. בשנים שלאחר מכן, מבני החווה שימשו לאימונים של חברי ההגנה והפלמ”ח. האדמות נרכשו בשנת 1992 על ידי חברת החשמל, כדי למנוע מתכניות נדל”ן מגורים להשתלט על השטח הירוק. חברת החשמל שחזרה את החווה והכשירה במקום מסלולי טיול נעימים.
בסיור המודרך בחווה תוכלו לצפות בסרט הסברה, שיכניס אתכם לאווירה של ראשית המאה הקודמת ויספר לכם אודות החיים בחווה ובאזור.
הכניסה ללא תשלום.
שעות הפתיחה: האתר פתוח מדי יום מהבוקר ועד רדת הערב. אם ברצונכם להשתתף בסיור מודרך במקום, הסיורים מתקיימים מדי יום בין השעות 8:00-15:00. ניתן לתאם מראש סיור מודרך באתר מטעם חברת החשמל, שמתקיימים בימים ראשון עד חמישי בלבד, דרך הטלפון 076-8634742.
איך תגיעו? מכביש החוף (כביש מספר 2) לכיוון חיפה, רדו במחלף קיסריה ופנו ימינה ברמזור הראשון. לאחר כ-200 מטרים, פנו שוב ימינה והמשיכו אל האתר. אם אתם לא רוצים להסתבך, אתכם יכולים לכתוב בוייז: “מרכז הדרכה חברת חשמל חדרה”.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של חוות חפציבה.
פארק השרון – יער חדרה:
פארק השרון הינו גן לאומי, המשתרע על פני 6,000 דונמים ומורכב מיחידות נוף שונות של אזור השרון. בפארק תוכלו לטייל במרחבים הירוקים רחבי הידיים, לתצפת על הציפורים השונות ולהגדיר את הצמחים הרבים. לצד הירוק, תוכלו למצוא גם דיונות חול יפהפיות.
יער חדרה, שגובל בפארק השרון מדרום, מורכב משני חורשים: חורש אחד של עצי אלון התבור, שמהווה שריד ליער גדול של אלונים, שכיסה בעבר את האזור, וחורש נוסף של אקליפטוסים, שנטעו באזור בשנת 1898 על מנת לנסות לייבש את הביצות. אם אתם תוהים, את רוב העצים של חורש האלונים שהיה כאן בעבר כרתו התורכים כדי להשתמש בהם כחומר להתנעת קטרי הרכבת שלהם במלחמת העולם הראשונה.
ואם אתם כבר נמצאים באזור, מומלץ לקפוץ לסיבוב קצר סביב בריכת יער (בריכת עטא), מקווה מים עונתי גדול, שמתמלא בחורף ומתייבש בקיץ. הבריכה היא אחד מהשרידים הגדולים של ביצות חדרה, שבשלהי המאה ה-19 השתרעו על פני אלפי דונמים באזור. המתיישבים הראשונים, שרצו להיאבק במחלת המלריה, שנגרמת מעקיצות יתושי האנופלס החיים בביצות, ניסו לייבש את הביצות שבאזור באמצעות עצי האקליפטוס. את בריכת יער ניקזו רק בשנות ה-30, באמצעות צינורות בטון, שהובילו את המים של הביצה לנחל אלכסנדר. במהלך המאה ה-20, השקו את הפרדסים הסמוכים במי הבריכה. בשלב מסוים ניסו גם להפוך את הבריכה לבריכות דגים, אך הניסיון לא צלח. ניתן להקיף את בריכת יער באמצעות דרך עפר סלולה, שטובה להליכה ולנסיעה ומתחילה בתחנת הדלק שבאזור. חשוב לזכור – אסור להיכנס למים של הבריכה.
הכניסה בחינם.
איך תגיעו? הפארק ממוקם מזרחית לכביש החוף (כביש מספר 2). סעו על רחוב אהרון אהרונסון ומיד לאחר חציית פסי הרכבת, פנו ימינה בעקבות השילוט לתחנת רכבת חדרה מערב. עיברו את תחנת הרכבת והמשיכו עם שביל העפר כמה מאות מטרים עד לחניון שבו מחנים את הרכב.
–
מתחם קניות, מול הים VILEGE
בצמוד לכיש 2 שבצידו המזרחי של חדרה, נמצא מתחם גדול של שופינג. במתחם בריכת גלישה ראשונה מסוגה בארץ, אזור החלקה על הקרח, מתקני משחק לילדים
מלונות מומלצים בחדרה – עשו השוואת מחירים
–
מאמרים נוספים
אטרקציות ובילויים בזיכרון יעקב, בנימינה, גבעת עדה והסביבה
מסלולים, אטרקציות, בילויים, המסעדות ולינות בתל אביב-יפו
אטרקציות, מסלולי טיולים ובילויים המומלצים למטייל באילת
אטרקציות, בלויים, מסלולים, לינות, ומסעדות בירושלים
מסלולים, אטרקציות ובילויים ברמת הגולן והסביבה
סיפורה של מטולה, אטרקציות ובילויים באזור
אטרקציות ובילויים בעיר חיפה והסביבה
אטרקציות ובילויים ברחובות וסביבותיה
אטרקציות ובילויים בחדרה והסביבה
אטרקציות ובילויים למטייל בחורפיש
מסלולים, אטרקציות ובילויים בערד
אטרקציות ובילויים בגליל העליון
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.