• תַפרִיט
  • תַפרִיט
עכו העתיקה

אטרקציות מובילות ומומלצות בעכו: מוזיאונים, בתי תפילה, שווקים ועוד

דף הבית » אטרקציות מובילות ומומלצות בעכו: מוזיאונים, בתי תפילה, שווקים ועוד

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 10 דקות

עכו היא מהערים העתיקות והיפות בישראל, ובמוקד שלה – העיר העתיקה. אז מה כדאי לעשות בזמן טיול בעכו? יש הרבה מאד אפשרויות – מספר רב של מוזיאונים, בתי כנסת מיוחדים, מסגדים מפוארים, שווקים תוססים ועוד כל מיני הפתעות. במאמר הזה נספר לכם על האטרקציות המובילות בעכו העתיקה ומחוצה לה, כדי שתוכלו לתכנן את הטיול שלכם בצורה המיטבית.

קרדיטים: תודה לעיריית עכו-תיירות, לחברה לפיתוח עכו העתיקה, לאורי מלץ מאתר malon.co.il על המידע. הסרטונים שבמאמר נלקחו מיוטיוב והזכויות שמורות לבעלי הסרטונים. תמונה ראשית נלקחה מאתר Pixabay.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

תוכן עניינים:

חמש האטרקציות הגדולות בעכו

בתי תפילה מרכזיים בעיר

סיבוב בחאנים של עכו

אטרקציות נוספות שכדאי להכיר בעכו

צאו לסיור עצמאי בעכו העתיקה

במקום להשקיע זמן בתכנון המסלול, למה שלא תצאו לסיור עצמאי ומוכן בעכו העתיקה? כל שאתם צריכים הוא להיכנס לאתר של goBeeTravel, לרכוש סיור עצמאי בעכו העתיקה, להוריד לנייד ולצאת לדרך. גולשי אתר טיולים.נט נהנים מ-10% הנחה על כל הסיורים העצמאיים בהכנסת קוד קופון tiulim בעת הרכישה.

הסיור העצמאי בעכו העתיקה ייקח אתכם לאתרים המוכרים של עכו, כולל אולמות האבירים, השוק והנמל, וגם לפינות הפחות מוכרות של העיר העתיקה. כך, תוכלו להכיר את עכו על כל צדדיה.

הזמינו סיור עצמאי בעכו העתיקה

הסרטון באדיבות goBeeTravel

חמש האטרקציות הגדולות בעכו

השוק העתיק של עכו

השוק הוא אחד ממוקדי המשיכה הגדולים לעיר עכו. רבים מחשיבים אותו כרחוב הצבעוני ביותר בעיר, כאשר תחילתו בכיכר חיים פרחי וסופו אי שם בלב העיר העתיקה.

בשוק תמצאו כל מה ששוק טוב יכול להציע: תבלינים, חנויות דגים ובשרים, מאפיות, דוכני פלאפל, חומוס ומתוקים אוריינטליים, דוכנים המוכרים בגדים ושלל מזכרות אחרות וכמובן, כמה מסעדות קטנות ומבטיחות.

ואם אתם כבר ב”שוונג” של שווקים, כדאי לבקר גם בבזאר הטורקי, שמציע חוויה תרבותית, קולינרית וארכיטקטונית. זהו מבנה מוארך המעוצב בסגנון התקופה העות’מאנית, הנמצא בסמוך למסגד הגדול של עכו, מסגד אל-ג’זאר. תוכלו למצוא בו מספר מסעדות אותנטיות, חנויות מזכרות ובתי קפה. כרגע (ינואר 2022) הבאזר הטורקי סגור לשיפוצים. נא להתעדכן באתר הבזאר הטורקי.

שעות הפעילות: השוק פתוח כל השבוע משעות הבוקר עד אחר הצהריים.

אולמות האבירים (המצודה ההוספיטלרית):

אחת האטרקציות הגדולות בעכו היא אולמות האבירים. מדובר במבנה מרשים שהשתמר מהתקופה הצלבנית. המצודה נבנתה במאה ה-12 בידי אבירי המסדר ההוספיטרלי, שהיה מסדר צבאי נזירי. הם העניקו סעד רפואי וטיפלו בצליינים שהגיעו בעיקר מאירופה.

בזמן הביקור במקום, תסיירו באולמות המצודה המרשימים בגודלם ובמידת השימור שלהם, שנמצאים מתחת לאדמה. הסיור עובר לאורך מסלול משולט ואפשר גם להשתמש במדריך קולי כדי ללמוד עוד על הדברים שרואים לאורך הדרך. המדריך הקולי ניתן בחינם וקיים ב-10 שפות.

בין הנקודות המעניינות ביותר באולמות האבירים:

  • חדר האוכל (אולם העמודים) – זהו חלל ענק הנתמך על מספר עמודים. זהו אחד האולמות המרשימים ביותר במצודה.
  • האולם היפה: גם אולם זה הוא מהמרשימים במצודה. בנו אותו באמצעות אבני גזית מסותתות היטב ויש לו חלונות מעוצבים יפהפיים. ככל הנראה, המקום שימש כתחנת מנוחה עבור ציבור הצליינים שהגיע לעיר.

הכניסה בתשלום. מומלץ לבדוק לגבי כרטיסים משולבים.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00. המקום פתוח חלקית במהלך פסטיבל עכו.

איפה? רחוב ויצמן 1, עכו.

למידע נוסף והזמנת כרטיסים, בקרו באתר הרשמי של אולמות האבירים או צרו קשר טלפוני – 04-9956706/7.

החמאם התורכי (חמאם אל באשה):

הביקור בחמאם אל באשה הוא חווייתי ומלווה במיצג אורקולי ‘סיפורו של הבלן האחרון’. בזמן הביקור, תעברו בין חדריו השונים של המבנה: החדר הקר, החדר הפושר והחדר החם (הסאונה). תלמדו גם על תולדותיה של עכו המוסלמית ועל אופן התפעול של החמאם.

החמאם שימש כחמאם פעיל עד הקמת המדינה. לאחר מכן, עד שנות התשעים, שימש כמוזיאון העירוני של העיר עכו.

הכניסה בתשלום כחלק מכרטיס האתרים המשולב.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00.

הגנים הבהאיים של עכו:

הגנים הבהאיים הם אחת האטרקציות המעניינות בעכו. זהו אחד מהאתרים הקדושים ביותר לדת הבהאית, אחת הדתות החדשות בעולם. המקום נודע כמקום קבורתו של הבהא-אללה, מייסד הדת הבהאית העולמית. הוא נולד בשנת 1817 בפרס, נרדף עקב דעותיו ומשנתו הדתית, נכלא, עונה, הוגלה לבגדד, נדד לתורכיה ומשם עבר לעכו כאסיר עות’מאני. האמונה הבהאית קוראת לייסד עולם ללא גבולות או דתות ולהתאחד כדי להשיג שלום עולמי.

אחוזת הקבר של הבהא-אללה הייתה בעבר חווה חקלאית של עבוד אליאס, עשיר לבנוני. מאוחר יותר, הבהאים רכשו את החווה. הבהא-אללה אף התגורר באחוזה בשנותיו האחרונות ונקבר בה. מאז, המקום משמש לעלייה לרגל למאמיניו ולמבקרים.

בעת ביקורכם, תעברו בין הגנים היפים שמקיפים את המקדש שהוקם לזכרו של הבהא-אללה. בצמוד למקדש ישנו מבנה לבן בעל תריסים כחולים – זהו המבנה שבו גר הבהא-אללה בשנותיו האחרונות. פסלי טווסים ונשרים, שהם מסמלי הדת הבהאית, מפוזרים ברחבי הגן. לפני כניסתכם למקדש עצמו, תקבלו הסבר מאחד ממאמיני הדת הבהאית. ואז, תוכלו להיכנס ולראות את קברו של הבהא-אללה.

חשוב לכבד את המקום. כאשר אתם נכנסים למקדש, יש לחלוץ נעליים בכניסה. חשוב לשמור על השקט ובעיקר לכבות פלאפונים. בתוך המבנה חל איסור לצלם.

הכניסה ללא תשלום. יש לבדוק לגבי סיורים מודרכים.

שעות הפעילות: חמישי עד ראשון בין השעות 9:00-14:00. המקום סגור לביקורים בשני, שלישי ורביעי. ההיכל, שנקרא גם הקבר, פתוח רק בימי שישי עד ראשון.

איפה? הגנים הבהאיים נמצאים בכניסה הצפונית לעכו, ליד בוסתן הגליל.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הגנים הבהאיים של עכו.

בית הכנסת התוניסאי (בית כנסת “אור תורה”):

בית הכנסת התוניסאי בעכו הוא מבתי הכנסת היפים בעולם. מבנה בית הכנסת נישא לגובה ארבע קומות, מצופה בחזיתו בפסיפס ובעל 40 חלונות זכוכית צבעוניים. הוא נבנה על פי תכנית הבנייה של בית הכנסת באי ג’רבה שבתוניסיה.

בבית הכנסת ישנם שבעה ארונות קודש, כאשר בכל אחד מהם ספרי תפילה, כמנהג הקהילה התוניסאית. כל ארון קודש מוקד לנושא שונה, הקשור לשבטי ישראל בעולם ולעבר של העם היהודי. אחת הדלתות הובאה מבית הכנסת המקורי באי ג’רבה. הקהילה מחשיבה את עצמה כצאצאים של שבט זבולון.

כשאתם מבקרים בבית הכנסת, מומלץ להיכנס לאולם התפילה המרכזי ולהביט מעלה כדי להתרשם מהאיורים המרהיבים. כדאי גם להסתכל על יצירות הפסיפס היפהפיות שמעטרות את גרם המדרגות.

הכניסה בתשלום. סיורים מודרכים בתיאום.

שעות הפעילות: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 9:30-12:30. בשישי ושבת סגור לביקורים.

ליצירת קשר: 04-981-8451.

איפה? רחוב קפלן 13, עכו.  

בתי תפילה מרכזיים בעיר:

בית כנסת ומרכז מבקרים ע”ש הרמח”ל:

בית הכנסת נקרא על שמו של רבי משה חיים לוצאטו. הרמח”ל הבין בקבלה ואף כתב את הספר “מסילת ישרים”.

בעיר באותה תקופה היה בית כנסת נוסף שנקרא אחאב, אך הרחמ”ל היה מפואר וגדול ממנו. בית הכנסת נלקח בשנת 1758 עלי ידי השליט דאהר אל עומר, ומעליו נבנה מסגד אל מועלק. כתחליף, ניתן ליהודים מבנה קטן בחלק הצפוני של המסגד. רק בשנים האחרונות שופץ המבנה הקטן לאתר מוזיאלי המשלב סרט אודות הרמח”ל והתקופה. אין בבית הכנסת בימה ואף לא עזרת נשים.

בסמוך לבית הכנסת נפתח מרכז המבקרים החדש למורשת יהודים, המספר את סיפורה הלא ידוע של הקהילה היהודית בעכו בתקופת שלטון הצלבנים במאות ה-12 וה-13.

הכניסה בתשלום כחלק מכרטיס האתרים המשולב.

שעות הפעילות: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 9:00-17:00, שישי בין השעות 9:00-15:30. בשבתות וחגים סגור.

איפה? בית הכנסת ומרכז המבקרים ע”ש הרמח”ל ממוקמים בקצה סמטה קטנה, היוצאת מרחוב פאחר א-דין, מעט מצפון למסגד אל מועליק דאהר אל עומר.

למידע נוסף והזמנת כרטיסים, בקרו באתר הרשמי של בית כנסת ומרכז מבקרים הרמח”ל או צרו קשר טלפוני – 04-9956706/7.

מסגד אל-זיתונה:

על פי המסורת, המסגד נבנה על שרידי כנסיית מריה הקדושה מיהושפט. הוא נבנה בימי במושל דאהר אל עומר במחצית המאה ה-18 ונמסר לפיקוח מוסדות הדת האסלאמית. מקור שמו של המסגד בעצי זית שהיו נטועים במקום בעבר.

במסגד נהגו להתפלל בני הזרם המוסלמי הסופי השזילי, אך הם חדלו להתפלל במסגד בעת שהקימו את זוויאת א–שאזלייה בסמוך למסגד במחצית המאה ה-19.

מחוץ למסגד ניצבים ארבעה עצי דקל. מעל לאולם התפילה המרכזי יש את הכיפה המרכזית. מצידו המזרחי של האולם המרכזי נמצא אולם תפילה קטן יותר, שמעליו גם כן כיפה. כיוון שאולם התפילה המשני גבוה יותר מהאולם הראשי, כיפתו גבוהה יותר. מינרט המואזין נמצא בחלק הדרום מערבי של המסגד. אם יתמזל מזלכם ותורשו להיכנס פנימה, תוכלו לראות בחצר הפנימית של המסגד גם מזרקה יפה.

הכניסה בתשלום ובתיאום מראש בלבד.

ליצירת קשר: 04-9912546.

איפה? המסגד נמצא בדרום הרובע ההוספיטלרי במרכז העיר העתיקה.

מוזיאונים מומלצים בעכו:

מרכז המבקרים של עכו העתיקה:

המקום המומלץ להתחיל בו ביקור בעכו העתיקה הוא מרכז המבקרים, שנמצא בגן הקסום בכניסה לאולמות האבירים. במרכז המבקרים תוכלו לצפות בסרטון המספר את תולדות עכו. יש במקום גם דגם של העיר העתיקה וממצאים ארכיאולוגיים עתיקים.

בגן הקסום, שנמצא מחוץ למרכז המבקרים ובכניסה לאולמות האבירים, יש מזרקה משוחזרת ועצי פיקוס בני כ-150 שנה.

הכניסה ללא תשלום למבקרים באולמות האבירים.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00.

איפה? המרכז נמצא בגן הקסום בכניסה לעיר העתיקה בעכו, ברחוב ויצמן 1, עכו.

למידע נוסף, צרו קשר טלפוני – 04-9956706/7,  1-700-70-80-20.

מנהרת הטמפלרים:

מנהרת הטמפלרים היא מעבר תת קרקעי סודי, שחיבר בין מצודת המסדר הטמפלרי במערב לבין נמל עכו במזרח. המנהרה נתגלתה במקרה בשנת 1994, עקב סתימת ביוב באחת מדירות הרחוב, ונפתחה לקהל בשנת 1999. אורכה של המנהרה כ-150 מטרים בלבד, אך ההליכה בה היא חוויה, המלווה בסרטונים על הקירות, שתחזיר אתכם אחורה בזמן!

הכניסה בתשלום כחלק מכרטיס האתרים המשולב.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00.

איפה? אשר 37, העיר העתיקה עכו.

מוזיאון עוקשי לאמנות מודרנית:

יש גם אמנות מודרנית בעכו העתיקה. המוזיאון, שנמצא במבנה עות’מאני בעל קמרונות מצולבים, מציג תערוכות מתחלפות של אומנות ישראלית. זהו אומנם מוזיאון קטן, אך הוא נכלל בכרטיס המשולב של אטרקציות העיר ולכן כדאי לנצל את ההזדמנות ולבקר.

המוזיאון נקרא על שם אבשלום עוקשי, שהיה שייך לזרם אופקים חדשים. הזרם נוצר בידי ציירים ואומנים ישראלים בראשית המדינה. במוזיאון תמצאו גם חלק מיצירותיו. עוקשי עבד כמורה לציור בחלק מבתי הספר בעכו בנוסף לעבודתו כמרצה בחוג לאומנות באוניברסיטת חיפה. בעבודתו השתמש אבשלום עוקשי במוטיבים מהטבע המקומי ובחומרים והמקורות שספג מהמסורות שהיו נהוגות במשפחתו. דרך יצירתו של עוקשי השפיעה בדרכה על התפתחותה של האומנות הישראלית. לאחר מותו, הפכה הסדנה שלו למוזיאון של תערוכות מתחלפות, המציג גם את אוסף יצירותיו.

הכניסה בתשלום כחלק מכרטיס האתרים המשולב.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00.

ליצירת קשר:

איפה? המוזיאון ממוקם ליד אולמות האבירים בכניסה לעיר העתיקה בעכו.

למידע נוסף והזמנת כרטיסים, היכנסו לאתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון עוקשי או צרו קשר טלפוני – 04-9956706/7.

מוזיאון אסירי המחתרות בעכו:

עכו היא מהמקומות הטובים ביותר ללמוד אודות המחתרות היהודיות, שפעלו בתקופת המנדט הבריטי, הלח”י, האצ”ל וההגנה. הביקור במוזיאון אסירי המחתרות בעכו כולל צפייה בסרטון והליכה במסלול, שלאורכו מספר תצוגות אורקוליות. תעברו בין החדרים השונים של בית הסוהר, תלמדו אודות חיי האסירים ואודות הפריצה מהכלא. יש גם חדרים המנציחים את תשעת הרוגי המלכות, שנתלו בתא הגרדום שבכלא. חדר אחד הקדישו מיוחד לזאב ז’בוטינסקי.

המוזיאון ממוקם במצודה שנבנתה בימי העות’מאניים על בסיס מבנה צלבני. המקום שימש כמצודה ומקום המגורים של הממשל באזור. בימי השלטון הבריטי הפכו את המבנה לכלא מרכזי, אשר נאסרו בו גם מאות אסירים יהודים שהיו חברים במחתרות.

הכניסה בתשלום.   

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי בין השעות 8:30-16:00.

ליצירת קשר: 04-9911375.

איפה? רחוב ההגנה 10, עכו העתיקה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון אסירי המחתרות בעכו.

מוזיאון אוצרות בחומה:

אם אתם אוהבים להיזכר בדברים נוסטלגיים, המוזיאון הזה הוא ללא ספק בשבילכם. המוזיאון הקטן עמוס עד אפס מקום בשלל פריטים מראשית המדינה ועד ימינו. תמצאו כאן כלי עבודה מקוריים, שולחנות עבודה, כלים ששייכים לבעלי מלאכה שונים, רהיטים, כלי קודש, פעמונים ומה לא. אין מידע על כל הפריטים שבתצוגה, אז תצטרכו להפעיל את הדמיון בחלק מהמקומות.

הכניסה בתשלום כחלק מכרטיס האתרים המשולב.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי ושבת בין השעות 9:00-17:00, שישי וערבי חג בין השעות 9:00-16:00.

איפה? רחוב וייצמן 2, עכו. הכניסה היא מאזור החומה ועמדות התותחים.

למידע נוסף והזמנת כרטיסים, בקרו באתר הרשמי של מוזיאון אוצרות בחומה או צרו קשר טלפוני – 04-9956706/7.

 סיבוב בחאנים של עכו:

בעכו יש מספר חאנים עתיקים, ששווה לבקר במהלך סיורכם בעיר. החאנים הם למעשה חצרות ענקיות, ששימשו כאכסניות עבור הסוחרים והמבקרים שהגיעו לעיר. הנה כמה מהחאנים המרכזיים בעכו:

חאן א שווארדה (חאן הסוחרים):

חאן הסוחרים הוא חאן בן קומה אחת מהתקופה העות’מאנית, ששימש את הסוחרים המקומיים ואת שיירות הסוחרים שהגיעו לעיר. משערים שחאן הוקם בסוף המאה ה-18. הוא כולל חצר מוקפת מבנה בצורה מרובעת. במרכז החצר נמצא סביל עתיק. לחאן הייתה כניסה יחידה בפינתו הצפון-מזרחית ופתחים נוספים נוספו לחאן בחלק הדרומי והצפוני בתקופת השלטון הבריטי בארץ.

החאן נמצא בפינה הצפון-מזרחית של עכו העתיקה, סמוך לרחוב תלמי. הוא מוקף במסעדות ומהווה מוקד משיכה.

חאן אל-עומדאן (חאן העמודים):

זהו החאן הגדול והמפואר בעכו, והוא נמצא בסמוך לנמל העיר. החאן נבנה בידי המושל אחמד אל גזאר בסוף המאה ה-18. קומת הקרקע שימשה כמחסני סחורות לסוחרים שייבאו את סחורתם באוניות. הקומה השנייה שימשה כמקום לינה לסוחרים ולשיירות המסחר אשר נעו על דרך הים. חצר החאן מוקפת 40 קמרונות ופתחים הנשענים על אבני גרניט, שהובאו מאזור קיסריה ומעתלית.

ב-1868, כאשר נמל עכו ירד מגדולתו, שימש החאן את מייסד הדת הבהאית, הבהא-אללה, שקיבל בו את אורחיו. בהמשך, הפך לבית ספר בהאי. לאחר מכן, החלו להיכנס אליו בעלי מלאכה ומחסנים לסוחרים.

בשנת 1906, הוקם מעל לכניסה הראשית של החאן מגדל שעון לכבודו של הסולטן עבדול חמיד השני. בשנת 2004, הותקנו שעונים חדשים על גבי מגדל השעון, אשר ספרותיהם בשעונים השונים: עברית, ערבית, לטינית וספרות רגילות.

החאן עבר לידיהם של האחים נקש, שמתכננים להקים בו בקרוב מלון בוטיק.  

חאן אל-פראנג’ (חאן הצרפתים):

חאן אל פראנג’ הוא כנראה החאן הקדום ביותר בעכו, והוא מתוארך למאה ה-16. הוא היה המרכז של הרובע הוונציאני בתקופה הצלבנית ומשמש היום בעיקר כחניון. אך, שווה להיכנס פנימה ולהציץ על המבנה המיוחד. משערים שהחאן הוקם ביד סוחרים שמוצאם מצרפת ולכן כונה גם “אכסניית הצרפתיים”. בחלקו הצפוני והצפון-מזרחי של חאן אל-פראנג’ יש את בית הספר הפרנציסקני “טרה סנטה”, עם שתי הקומות הנוספות שנבנו עבורו על גבי מבנה החאן.

על פי הממצאים, נראה שהרובע הוונציאני עצמו הוקם כבר במאה ה-11. לסוחרים הצרפתיים היה קטע נמל משלהם מעבר לחומות.  

אטרקציות נוספות שכדאי להכיר בעכו:

אמת המים לעכו:

אמת המים ששימשה לאספקת מים לעכו העתיקה נמצאת היום ממזרח לכביש עכו-נהרייה. ישנן שלוש אמות מים שהובילו מים לעכו: האמה ההלניסטית, האמה הצלבנית והאמה העותומנית אשר נבנתה על ידי אחמד אל גאזר על גבי האמה הצלבנית ולאחר מכן שופצה על ידי סולימן. תחילתה של האמה שאתם רואים ממזרח לכביש הינה במעיינות כברי בגובה כ-70 מטר מעל פני הים, ואורכה הכולל מעל ל-14 קילומטרים. בחלקיה הגבוהים, היא תעלה פתוחה ובחלקיה הנמוכים, קורתה בתקרת אבן כדי למנוע חדירת לכלוך למערכת.

תוכלו להבחין בקשתות של אמת המים ממזרח לכביש עכו-נהרייה.

מגדלור עכו (מגדל הדגל):

המגדלור הזה הוא אחת מנקודות הציון היפות בעיר העתיקה. הוא אומנם לא פתוח למבקרים, אך שווה לעבור ליד ולצלם. המגדלור נבנה במקור בשנת 1864 ושימש את הנמל העתיק של עכו. המבנה הנוכחי נבנה בשנת 1912 על ידי חברה צרפתית ברישיון תורכי. גובהו 16 מטרים והוא מבזיק אור למרחקים כל 7 שניות.

כדי להגיע אליו, צריך ללכת על חומת העיר הנמשכת לאורך החוף מכיוון נמל עכו לכיוון מערב. הוא צבוע בשחור לבן. זהו המגדל היחידי אשר מדרגות ממנו יורדות לתוך המים.

תל עכו הקדומה (גבעת נפוליאון):

תל עכו זכה לשמות רבים לאורך השנים, מה שמצביע על חשיבותו. קראו לו גם תל אשר על שם שבט אשר, תל א-פוחאר בגלל החרסים שנמצאו בו, ובתקופה הצלבנית, תל ריצ’ארד לב הארי. לפי האגדה, לב הארי ניצב על ההר בעת שהתחולל הקרב בין הצלבנים לסלאח א-דין. שמו הנוכחי, גבעת נפוליאון, ניתן לו על שם נפוליאון, המצביא המוערך שניסה לכבוש את עכו ללא הצלחה.

במדידות שנעשו נקבע כי גובהו של התל כ-30 מטרים. בעבר נערכו מספר חפירות בשטח התל, שבמהלכן נתגלו שרידים המעידים כי עכו הייתה ממוקמת במיקום זה החל מהאלף הרביעי לפנה”ס.

על ראש התל ניצב כיום פסל ממתכת שחורה המתאר את נפוליאון הרוכב על סוסו וצופה לכיוון חומות עכו. תוכלו לעשות עצירה קצרה בתל לפני שאתם ממשיכים אל העיר העתיקה. סיור רגלי בשבילי התל מאפשר להביט על העיר וגגותיה.

הכניסה ללא תשלום.

האתר פתוח בכל שעות היום.

איפה? התל נמצא על כביש 85 (עכו-צפת), בחלק המזרחי של העיר.

אמנות רחוב בעכו:

כשאתם מבקרים בסמטאותיה של העיר העתיקה, כדאי לשים לב גם ליצירות האמנות היפהפיות שמקשטות את סמטאות העיר. כמעט בכל פינה של העיר תמצאו פסלים, ציורי קיר ואפילו כמה יצירות אמנות, שנוצרו מחפצים ממוחזרים. שווה לפקוח עין!

חלק מאמנות הרחוב בעיר עכו. צילם יאיר בר-זוהר

הגן הבוטני:

עוד אחת מבין האטרקציות המומלצות בעכו, שמומלצת בעיקר למשפחות עם ילדים קטנים, היא הגן הבוטני. הגן משתרע על פני כ-21 דונמים ומציג את מגוון הצמחייה של אגן הים התיכון. בין היתר, תמצאו כאן צמחייה מהרי האטלס באפריקה הצפונית, מיערות חצי האי האיברי, מגוון מינים עתיקים מהאיים הקנריים, צמחיית הים התיכון המזרחי וכמובן גם צמחים מאזורי החוף והנגב בישראל. הפארק כולל אטרקציות לכל המשפחה, ביניהם גני שעשועים, מסלולי הליכה, נקודות תצפית, פינות ישיבה ומזרקת מים, ביניהן נסללו שבילים רחבים נוחים ונגישים.

הכניסה ללא תשלום.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי בין השעות 15:00-21:00, שבת וחג בין השעות 9:00-20:00. סגור בימים גשומים.

מקורות מידע שימושיים לטיול שלכם:

הזמינו מקום לינה:

יש הרבה מלונות ומקומות לינה שווים בעכו העתיקה ובסביבה. אתם יכולים להזמין את המלון שלכם דרך בוקינג.קום. אחד מהיתרונות הגדולים של בוקינג הוא האפשרות לסנן את התוצאות בצורה נרחבת ומדויקת, כך שתוכלו למצוא את מה שמתאים לכם. אפשרות אחרת היא להשוות מחירים באתר הוטלס-קומביינד.  

הזמינו פעילות באזור:

במאמר הזה סקרנו את האטרקציות המרכזיות בעכו, אבל יש גם הרבה פעילויות שאתם יכולים לעשות בזמן ביקורכם במקום. אתם יכולים להזמין מגוון סיורים מודרכים, סדנאות ופעילויות אחרות דרך אתר פנזינג. הפעילויות מתעדכנות כל הזמן, אז שווה להסתכל!

חפשו מסלול טיול מושלם:

היעזרו במערכת הסינון שלנו כדי למצוא מסלול טיול מושלם שתוכלו לשלב בזמן הטיול שלכם באזור עכו.   


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם