מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותמאז “הסכמי אברהם”, איחוד האמירויות הפכה לאחת מהמדינות המטוילות ביותר על ידי ישראלים. המרחק הקצר מישראל, האטרקציות המגוונות ומזג האוויר הנעים בחורף הופכים אותה ליעד מושלם לחופשה עם המשפחה, עם החברים או עם בן או בת הזוג. אם גם אתם מתכננים טיול לאיחוד האמירויות הערביות, הגעתם למקום הנכון! במדריך הזה נספר לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת ונפנה אתכם למקורות מידע שימושיים.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
תוכן עניינים:
מקומות מומלצים באיחוד האמירויות
גלו את היופי של איחוד האמירויות
דברים שכדאי לעשות באיחוד האמירויות
כתבות אחרונות על איחוד האמירויות
פרטים טכניים:
המטבע: דירהם (AED), ששווה ערך לכ-0.85 שקלים.
השפה המדוברת: השפה הרשמית היא ערבית, אך מרבית התושבים דוברים אנגלית.
חשמל: המתח החשמלי הוא 220 וולט, 50 הרץ. רוב השקעים הם מסוג G, אך ניתן גם למצוא שקעים מסוג D. לכל מקרה, מומלץ להביא מתאם חשמל.
דת: האסלאם הוא דתה הרשמית של איחוד האמירויות. הממשלה מסבסדת כמעט 95% מהמסגדים ומעסיקה את כל האימאמים. אולם, החוקה קובעת חופש דת ותוכלו למצוא באיחוד מגוון קהילות: יהודיות, נוצריות, הינדיות, סיקיות, בהאיות, בודהיסטיות ועוד. הם מאד סובלניים כלפי דתות אחרות. בדרך כלל, כל אדם שמטיף לשנאה דתית או מקדם קיצוניות דתית נכלא ומגורש.
מספרי חירום: משטרה – 999, אמבולנס – 998, כיבוי אש – 997.
אשרת כניסה: נכון לכתיבת שורות אלה (דצמבר 2021), אין צורך באשרת כניסה לאיחוד האמירויות.
כדאי לקרוא גם:
חוקים וכללי התנהגות נאותה לתייר באיחוד האמירויות הערביות.
קוד לבוש באיחוד האמירויות הערביות.
כמה טיפ לתת באיחוד האמירויות הערביות?
כמה זמן מומלץ לטייל?
רוב האנשים שמגיעים לאיחוד האמירויות מבקרים רק בדובאי או באבו דאבי, אך יש עוד מקומות רבים לראות. כדי לראות את כל מה שיש לאיחוד להציע, תצטרכו לפחות חודש. אבל, אם אין לכם חודש, הנה ההערכה שלנו לגבי משך הביקור המומלץ:
- לחופשת בטן-גב בדובאי או באבו דאבי – שלושה ימים.
- לביקור באטרקציות השונות בדובאי בלבד – חמישה עד שבעה ימים.
- לטיול באבו דאבי בלבד – חמישה ימים.
- לטיול המשלב בין דובאי לאבו דאבי – לפחות שישה ימים, לא כולל הטיסות.
מתי כדאי לבקר?
איחוד האמירויות מתאפיינת במזג אוויר צחיח, כיוון שהמדינה נמצאת במדבר. כשאתם מחליטים מתי לבקר באיחוד, כדאי לקחת בחשבון את מזג האוויר וגם אירועים שונים שמתקיימים לאורך השנה. יש לבדוק מתי הרמדאן וחגים אסלאמיים אחרים צפויים להתקיים. זכרו, בכל שנה התאריכים של החגים האסלאמיים משתנים.
הנה סקירה קצרה על העונות השונות:
התקופה הטובה ביותר לביקור – בין אפריל למאי או בין ספטמבר לאוקטובר.
בתקופות אלה, מזג האוויר נעים ויש פחות תיירים, כך שהתורים יהיו קצרים יותר והמלונות פחות עמוסים.
התקופה היקרה והעמוסה ביותר – עונת החורף, בין דצמבר למרץ.
זוהי התקופה העמוסה ביותר באיחוד האמירויות. לכן, אם אתם לא אוהבים להצטופף בין המוני אנשים ולשלם הרבה על מלונות, כדאי להימנע מעונה זאת.
בתקופה זו של השנה מתקיימים מספר אירועים משמעותיים בדובאי ובאבו דאבי, ביניהם:
- מרוץ פורמולה 1 של אבו דובאי (הגרנד פרי) – זהו מהאירועים הגדולים ביותר באבו דאבי. עשרות אלפים מגיעים כדי לצפות במרוצי מכוניות מרגשים.
- פסטיבל הקניות של דובאי – זוהי חגיגה של מבצעים בחנויות של דובאי וחוויות קולינריות במסעדות של העיר. יש גם ירידי מזון וקניות, הופעות חיות ועוד הפתעות. הפסטיבל מתקיים בדרך כלל מאמצע דצמבר ועד אמצע ינואר.
- יום העצמאות של איחוד האמירויות – יום העצמאות מתקיים ב-2 בדצמבר. עשרות אלפי מקומיים מקבלים יום חופש ויוצאים לאטרקציות השונות.
התקופה החמה ביותר – עונת הקיץ, בין יוני לאוגוסט.
זוהי אומנם תקופת השפל של התיירות, מה שאומר שמחירי המלונות צונחים ואין צפיפות באטרקציות. אבל, זוהי גם התקופה החמה ביותר. בתקופה זאת, לא נעים לצאת מחוץ למזגן של המלון, ולפעמים הטמפרטורות מגיעות עד ל-50 מעלות!
איך מתניידים?
כשאתם מתניידים באיחוד האמירויות, מומלץ להסתמך על מוניות ועל התחבורה הציבורית. לא מומלץ לנהוג ברכב בערים המרכזיות, כיוון שאינכם מודעים לחוקי התנועה ובאיחוד האמירויות מקפידים מאד. בנוסף, הנהגים נוהגים לנהוג במהירות, כך שתצטרכו להתאים את עצמכם למהירות שלהם, והיא יכולה להיות גבוהה מאד.
נסיעה במוניות היא הדרך הנוחה והזמינה ביותר למטיילים באיחוד. מוניות נמצאות בכל מקום, ואתם יכולים להשתמש בהם בתוך העיר וכן בנסיעה בין האמירויות השונות. בתוך הערים, המוניות פועלות על פי מונה מסודר. יש גם אפשרות לשכור נהג מונית, שילווה אתכם לאורך כל היום. במקרה הזה, תצטרכו לשלם לו לפי שעה ולנהל משא ומתן על התשלום לפני שכירת השירותים שלו. תשלום סביר לשש שעות הוא 300 דירהם. לנסיעות לאמירות אחרת, יש לקבוע את המחיר מראש מול הנהג לפני שאתם מתחילים בנסיעה. נהוג לתת טיפ של 10 אחוז לנהג שעשה עבודה טובה.
נסיעה באוטובוסים היא אופציה זולה יותר, אך איטית יותר. יש גם קווים שמחברים בין האמירויות השונות.
בכל אחת מהאמירויות יש תחבורה ציבורית משלה. כך למשל, בדובאי יש מטרו שמחברת בין האטרקציות המרכזיות בעיר. כדי להשתמש במטרו, תצטרכו לרכוש כרטיס מתאים לנסיעה במטרו.
מומלץ לקרוא – איך מגיעים לאבו-דאבי מדובאי ולהפך?
מקומות מומלצים באיחוד האמירויות:
גלו את היופי של איחוד האמירויות:
אם אתם אוהבי טבע וחושבים לעצמכם, “מה יש לי לעשות באיחוד האמירויות?” – תנו לנו להפתיע אתכם. איחוד האמירויות זה לא רק ערים גדולות, גורדי שחקים ומסיבות. תוכלו למצוא בה גם כמה נקודות טבע מדהימות ונקודות היסטוריות מרתקות.
קראו:
עשרת אתרי הטבע הבולטים באיחוד האמירויות.
היסטוריה של חיי הבדואים באיחוד האמירויות. בקצרה
דברים שכדאי לעשות באיחוד האמירויות:
עוד דברים שכדאי לעשות:
הזמינו טיול פרטי מותאם אישית. רוצים שמישהו יארגן לכם את הטיול מ-א’ ועד ת’? צרו איתנו קשר במייל support@tiulim.net ותגידו לנו מה אתם רוצים לעשות בטיול שלכם. אנו נמצאים בקשר עם חברת תיירות באיחוד האמירויות, שתשמח לעזור לכם לתכנן טיול פרטי מותאם אישית לצרכים, לתחומי העניין ולבקשות שלכם.
מסלולי טיול מומלצים:
מסלול טיול של חמישה ימים באבו דאבי
מסלול טיול של 10 ימים מושלמים באיחוד האמירויות
מסלול טיול לחמישה ימים מלאים בדובאי
כתבות אחרונות על איחוד האמירויות:
- פארקי מים ופארקי שעשועים מומלצים בדובאי
- מוזיאונים מומלצים לילדים בדובאי, איחוד האמירויות הערביות
- ספורט ימי בדובאי: כל מה שרציתם לדעת
- מלון קמפינסקי דובאי – חופש כשרה יוקרתית ליד קניון האמירויות
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.