• תַפרִיט
  • תַפרִיט

איך וכיצד נקבעים מחירי הטיסה ואיך אפשר להרוויח מהשיטה?

דף הבית » איך וכיצד נקבעים מחירי הטיסה ואיך אפשר להרוויח מהשיטה?

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

Photo Credit: Saskatoon StarPhoenix-Editorial Cartoon by Graeme MacKay

כל מי שעוקב בקבוצת הפייסבוק מידע ומבצעים סודיים לטיסות, שם לב שמחירי הטיסות משתנים חדשות לבקרים.  משום שזהו אחד מהשווקים התחרותיים, המסובכים הפועלים לפי כללי משחק ברורים ולא לפי קפריזות. נכון, חברות התעופה עובדים קשה בכל מי שיטות שיוזילו את עלויות הטיסה. החל מניצול מקסימלי של הציוד, וכלה שימוש בגורמי חוץ לשירותם ומצד שני לתת את המחיר הכי גבוה שאפשר בתנאי שוק הקיימים בכך שיגרמו להשתמש בשירותים שלהם. בדרך כלל הם מסתירים זאת בבסיס טיסה נמוך ביותר אך שמחברים את כל ההצעות….

ידוע, שטיסות מבוקשות יקרות יותר וטיסות פחות מבוקשות זולות יותר. וטיסות בעונה החמה יקרות יותר. הכל עניין של הצע וביקוש. אבל, חברות התעופה מצד שני לא יכולות להרשות לעצמם טיסות ריקות.

חברות התעופה מחלקות את המטוס למחלקות קטנות בכל מיני סימונים וכל פעם נמכרת קבוצה קטנה של מקומות 7-9 כסאות, דבר זה נעשה על-מנת למנוע מחברות מתחרות לדעת כמה מקומות פנויים או תפוסים.כמו כן, מערכות המחשוב של החברות יודעות לזהות עומסיי מכירה מהירים ואז המחירים בקבוצה הבאה יהיו גבוהים יותר, רך אם המשבים נמכרים באיטיות המחלקה הבאה תימכר במחיר נמוך יותר. כך דואגות חברות התעופה שטיסות מבוקשות יימכרו במחיר יקר וטיסות שלא מבוקשות למלא אותם במחיר זול.

 מהבנת נושא הטיסות אני יודע שחברות התעופה לא ימכרו באותו זמן מספר כרטיסי טיסה משתי מחלקות. אז אם אתם מחפשים למשל 7 כרטיס טיסה. לכן, אי אפשר להיכנס למחלקה שברגע זה עוסקת במכירה מה עושים? אם במחלקה שנמכרת עכשיו יש שני כרטיסים – המערכת מעבירה אוטומטית למחלקה היקרה יותר. לכן מומלץ לפצל את הקנייה לשתי קבוצות קטנות.

מערכת קביעת מחיר הטיסה של חברות התעופה יודעות להבדיל לפי צרכי הנוסעים על ידי שימוש בטכניקות שחלקם מותרות וחלקם לא כשרות, ולהציע את המחיר הכי גבוה שהוא יהיה מוכן לשלם. הם יכולים לזהות אם אתה איש עסקים או אדם פרטי.

איך מזהים איש עסקים?

ברור שאנשי עסקים יהיו מוכנים לשלם יותר ( זה לא מהכיס שלהם, זה על חשבון העבודה ) ולא רק, הם חייבים לטוס בכל דרך אפשרית עבור הטיסות מאשר אנשים שטסים לטיול לעיתים רחוקות ומתלבטים כל הזמן לאן לטוס ומתי.  מערכות יודעות כי, נוסע עסקיים נוסעים למקומות מסוימים לתקופה קצרה מיום ראשון או שני וחוזרים לארץ מוצאם ביום חמישי או שישי, ולכן טיסות קצרות אלו, יקרות. הטיסות הכי זולות הן הם בימים שלישי או רביעי. אם אתם מבקשים לטוס הלוך ושוב תוך זמן קצר אתם תקבלו מחיר יקר ואם אתם מבקשים טיסות הלוך ושוב תקבלו מחיר יותר זול. חברות בתעופה שמו לב שאנשי עסקים מזמינים 3 שבועות מראש ואו קרוב מאד למועד הטיסה ולכן המחירים יהיו יקרים יותר ולא כפי שחשבו עד היום שמחירי הדקה האחרונה היא זולה. היא תהייה זולה רק בגלל תפוסה נמוכה

יש מצב שהמחיר של טיסה ישירה לטורונטו שיוצאת בתחילת יוני וחוזרת אחרי יומיים עולה 1644$ לעומת זאת טיסה לשבועיים שעולה רק 844$.  שימו לב ששהייה של יום או כמה ימים נוספים עשויה לחסוך במחיר באופן משמעותי. מי שחפש טיסות במנועי חיפוש flights-seeker.com  ישים לב לתופעה שבחירת התאריך ושהותם משנה את המחיר של טיסת החזור.

תופעה שכדאי לשים אליה לב שקשורה לתמחור חברות התעופה!!!

חברות תעופה שונות דורשות מהספקים להעלים או לשנות את שם מפעיל הטיסה שהם מוכרות ולמעשה מוכרות את אותה בנוסף הם משנות בכמה דקות את  זמן ההמראה והנחיתה. ורק בעלי ניסיון וידע בתחום ידעו להבחין.

לרוב האתרים, טיסה מסוימת נמכרת על ידי מספר סוכני נסיעות, אתרי טיסות ואו חברות תעופה, ממלאות אותו טיסה ( מטוס, שעה המראה ונחיתה ). יש מצב שחברת נסיעות קנתה בלוק גדול כרטיסים במחיר זול. ובהתחלה מוכרת במחירים הזהים למחירי חברת הטיסה ואולי בכמה דולרים פחות חברה, ולכן ניתן למצוא בסוכנויות ואו אתרי אינטרנט, מחיר שונה לאותה טיסה.

אתרים ידועים יש מספר אתרי השוואות ומחירים למשל לאתר ממונדו, אקספדיה, פרייסליין, ג’ט ראדר, וסקיסקיינר יש הרבה  אתרי בת בסיומות שונות ובשפות שונות. אם תריצו את אותה שאילתה יש סיכוי סביר שבמספר אתרים, תקבלו….. מחירים שונים והסיבה ספקי כרטיסי טיסה שונים. לרובם של חברות ההשוואה, אין אחריות כלפי הנוסע וגם לא מכרטסות וגם לא מבצעות צ’ק אין.

אתרי חברות ההשוואה הקטנות יותר לפעמים זולות יותר מהחברות הגדולות יותר. אך הסיכון עלול להיות גדול יותר

יש לשים לב גם לתנאי הכרטיס שעלולים להיות שונים למשל בקנס למקרה של ביטול טיסה או שינוי כלשהו.

לכן יש לקנות אך ורק מחברות אמינות שמכרטסות לך, נותנות לך שרות תמיכה, אחריות בפני ביטולים, איחורים ועיכובים סביב השעון . רוב חברות האינטרנט מתחמקות מאחריותם כלפי מוכר הכרטיסים. ראו הוזהרתם!!!


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם