מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 8 דקותרכישת אופניים יכולה להיות מסובכת מכיוון שיש כל כך הרבה אפשרויות! אבל ברגע שהחלטתם אילו אופניים אתם רוצים לקנות, התהליך הוא די פשוט, במיוחד אם אין לכם מותג ספציפי בראש. אז איך לבחור אופניים? למה כדאי לשים לב? קודם כל, כדאי לחשוב כיצד אתם מתכוונים להשתמש באופניים שלכם, שכן אופניים שונים מיועדים לסוגים שונים של רוכבים. המשיכו לקרוא כדי לראות את כל הטיפים שיעזרו לכם לבחור את האופניים המושלמים עבורכם.
קרדיט צילום ראשי: EURO BIKE – AMAZON
מקורות מיידע ששימשו לכתבה: איך לבחור אופניים הטובות והנכונות לבריאותך איך לקנות אופני רכיבה מיד שנייה
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
איזה סוג אופניים לקנות?
כפי שכבר ציינו בהקדמה, הדבר החשוב ביותר הוא לדעת באיזה אופן אתם מתכוונים להשתמש באופניים. אם אתם מתכוונים לרכב בעיקר בכבישים סלולים, בחרו באופני כביש. אופני כביש מיועדים למשטחים מרוצפים ומושלמים לרכיבה בעיר לסידורים או לעבודה. יש להם מסגרות קלות יותר, צמיגים צרים יותר, והם בדרך כלל קלים יותר לתמרון. לכן, אם אינכם מתכוונים לרכב במסלולי שטח, לכו על אופני כביש!
קטגוריות נוספות כוללות:
- אופני טיולים/ אופני תיור: אופניים אלו מאפשרות תנוחת רכיבה זקופה. מבנה האופניים נוח, עם אפשרות לשאת ציוד באמצעות סל ייעודי.
- אופני סייקלוקרוס (Cyclocross Bikes): אופניים אלה מציעים זווית היגוי קהה ומרווח בטן גבוה. הם כוללים צמיגים משוננים ובלמי דיסק. אידיאלי לרכיבת חורף.
- אופני טריאתלון וכושר: נועדו להשיג זמן מהיר ברכיבה. כשהדגש הוא בעיצוב האווירודינמי לשיפור מקדם הגרר ברכיבה. אופניים אלה מיועדים לרוכבים שרוצים להגיע מהר או לנסוע הרבה קילומטרז’, כולל רכיבות מרובות ימים. אופני כביש מסורתיים כוללים מסגרת קלת משקל, צמיגים דקים, מושב צר וכידון נמוך המאפשר לך להתכופף. אופני שטח הם תת-קטגוריה נוספת והם למעשה אופני כביש בשרניים עם צמיגים רחבים שמותאמים לשטח.
יתרונות: רוכבי אופניים נלהבים עשויים להעדיף את תנוחת הגמישות האווירודינמית המוצעת על ידי הכידון הנפתח של אופני כביש מסורתיים.
חסרונות: חלק מהרוכבים עלולים שלא להרגיש בנוח להתכופף כל כך נמוך, אפילו עם כידון מעט גבוה יותר.
אופני הרים – אופניים לטיולי שטח:
אם אתם יוצאים לטייל בשטח, בחרו באופני הרים. אופני הרים הם הטובים ביותר לרכיבה על שבילים סלעיים ולהרפתקאות על כבישים סלולים. הצמיגים גדולים ובעלי משטח עבה יותר כדי לעזור באחיזה בקרקע ולהניע אתכם קדימה תוך כדי עלייה. הם נוטים להיות מגושמים, אבל זה עוזר להם להחזיק מעמד טוב יותר בתנאים קשים!
לחצו כאן לצפייה בקטגוריית אופני הרים ב KSP
אופניים היברידיים – הטוב משני העולמות:
אם אתם רוצה משהו קטן יותר מאופני הרים אבל גדול יותר מאופני כביש, כדאי לבדוק לגבי אופניים היברידיים, שלפעמים נקראים גם אופני “נוחות”. לאופניים האלה יש גלגלי שיניים דומים לאופני הרים, אבל הם לא מגושמים. הם עובדים היטב על מדרכה, אך ניתן לרכב עליהם גם על דרכי עפר חלקות יותר. אופניים אלו נקראים אופני “נוחות” מכיוון שבדרך כלל יש להם אוכפים רחבים יותר וריפוד כדי לספוג זעזועים מהמכות או מהמורות. זה בדרך כלל הופך אותם לסופר נוחים לרכיבה.
האופניים הנוחים הללו מיועדים לרכיבה נינוחה על מדרכות ודרכי עפר שטוחות. הם כוללים כידון גבוה, בולמי זעזועים במושב או במזלג, ומושבים רכים ורחבים.
יתרונות: נוחות הייצור מאפשרת תנוחת רכיבה זקופה ורכיבה מרופדת. הילוך נמוך מקל על דיווש במעלה גבעות. ככלל, אופני נוחות עולים פחות מאשר סוגים אחרים.
חסרונות: אופני נוחות עלולים להקשות על דיווש שטח הררי. ולשימוש בשטח, הם לא יכולים להתחרות במבנה הנוקשה של אופני הרים וצמיגים רחבים.
אופני נשים:
אופני נשים הם בעלי צינור שלדה עליונה משופע כלפי מטה (מפלס נמוך), מה שמקל על העלייה והירידה מהאופניים, במיוחד עם חצאיות. קל יותר גם להרכיב מושב בטיחות לילד בחזית האופניים.
אופני ילדים:
באופני ילדים קחו בחשבון את גובה וגיל הילד, כאשר לרוב יש ביניהם התאמה די מדויקת. וודאו שכפות רגליו של ילדכם נמצאות במלואן על הקרקע. מבלי להתכופף על הכידון, וודאו שיש להם גישה נוחה לבלמים. גלגלי איזון מומלצים לילדים מעל גיל 18 חודשים, ללא קשר ליכולת הדיווש, כדי להקנות ביטחון וניסיון.
לחצו כאן להזמנת אופני ילדים ב KSP
אופניים חשמליים:
אם אתם צריכים קצת סיוע בדיווש, שקלו לרכוש אופניים חשמליים. לאופניים חשמליים יש סוללה מובנית שעוזרת לדווש בקלות או לוותר לגמרי על הדוושות. זה אידיאלי אם לא אכפת לכם ממרכיבי כושר, או אם יש לכם כאבי ברכיים כרוניים שמקשים על רכיבה על אופניים סטנדרטיים. אופניים אלו נוטים להיות יקרים במיוחד. הם גם מגושמים למדי, ולכן הם נוטים לדרוש הרבה מקום אחסון.
למה כדאי לשים לב כשהולכים לבחור אופניים?
משקל האופניים:
אופניים מגיעים בכל מיני משקלים. משקל האופניים חשוב לנוחות הנסיעה ולבטיחות הרוכב. עם משקל קל, לרוכב יש שליטה גדולה יותר על האופניים.
למשקל האופניים אין שום קשר למסה שלהם או לרמת האיכות שלהם. אופניים קלי משקל עשויים לרוב מחומרים יקרים כגון סיבי פחמן או אלומיניום. אין אופניים זולים שהם גם קלים וגם איכותיים. לכן, אם יש לכם את התקציב המתאים, כדאי להשקיע קצת יותר ולרכוש אופניים קלי משקל, שישפרו את הביצועים שלכם.
הצמיגים:
כשמסתכלים על צמיג האופניים, יש לבחון מספר פרמטרים: הקוטר, החומר שממנו הוא עשוי, צורת החספוס המובנית ועובי הצמיג. לאחיזה טובה בכביש, בחרו בצמיגים עבים ואיכותיים. החיסרון הוא שהם כבדים יחסית. בגלל בלאי ובטיחות, חשוב לקנות רק צמיגים איכותיים, אבל קחו בחשבון שהם שלא תמיד זולים.
לחצו כאן להזמנת צמיגים ופנימיות לאופניים ב KSP
הבלמים:
לחלק מהאופניים יש יותר מסוג בלמים אחד. בלמי וי או בלמי משיכה לינארית, בלמי קליפר, יתאימו לרוב סוגי הרכיבה. לקבלת ביצועים גבוהים יותר, כדאי להשתמש בבלמי דיסק, שיכולים להיות מכניים או הידראוליים.
הבלמים הקדמיים והאחוריים, הנשלטים על ידי הידית, הם הקריטיים ביותר מבחינת בטיחות. כשאתם נמצאים בחנות או מיד אחרי שהאופניים מגיעות אליכם, חובה לבדוק באופן מעשי את תגובת הבלמים. בדקו שרפידות הבלמים אינן בלויות ושהן מיושרות עם רגישות הדיסק והבלמים (לא גדול מדי). המרחק בין כל רפידה לדיסק הוא 3 ס”מ.
מערכת ההנעה:
השרשרת של האופניים עוברת בין מערכת הארכובה במרכז האופניים לבין המעטפת האחורית המתחברת לרכזת האחורית. לארכובה יש בדרך כלל שתיים או שלוש טבעות שרשרת. מעבר משרשרת אחת לאחרת מאפשר כוונון גלגלי שיניים גס, בעוד שמעבר בין ההילוכים בחגורה האחורית מאפשר כוונון הילוכים עדין יותר. מספר המהירות הכולל של האופניים הוא מספר השרשרת כפול מספר ההילוכים בחגורה האחורית. לדוגמה, אופניים עם משולש קדמי וחגורות עם תשעה גלגלים יש בסך הכל 27 הילוכים. מהירות נוספת פירושה בדרך כלל גמישות רבה יותר בדרגות השונות.
הכידון:
הכידון גבוה שומר אתכם זקופים. כידון משופע באופני כביש מסורתיים מאפשר מיקום אווירודינמי וגמיש. ניתן להחליף כידון לשיפור תנוחת הרכיבה. לרוכבים שונים יש העדפות שונות. אם אתם מרגישים לא בנוח, שקלו להחליף את הכידון.
אוּכָּפים:
חלקם צרים ומוצקים, אחרים רחבים ורכים. לחלקם יש מוטות מושב מתלה וחלקם מורכבים בקשיחות. אם אתם לא אוהבים את המושב, מצאו צורה אחרת, עם פחות או יותר ריפוד, ועם תעלות או חיתוכים כדי להקל על הלחץ.
מושבים צרים ומוצקים יותר באופני כביש והרים מספקים יותר שליטה, ומאפשרים לשנות תנוחות ולדווש ביעילות רבה יותר. עם זאת, המושבים הרחבים והמרופדים יותר באופני נוחות ואופניים היברידיות נוחים יותר לרוכבי פנאי.
מיחלפים:
המיחלף מניע את השרשרת בין הטבעות במערכת הארכובה, בעוד המעביר האחורי נע בין גלגלי השיניים. כל מעביר נשלט על ידי מחלף אחד, מתג אחד לכל נעביר. מעבר הטוויסט הוא הצווארון על הכידון שאתה מסובב כדי להחליף הילוך. בחלק ההדק יש מנוף להגבהה וידית להילוכים – צמד הילוכים קדמיים ואחוריים. לחץ בעת החלפת הילוך כדי שלא תצטרך לנחש היכן ההילוך הבא.
אביזרים לאופניים:
דבר נוסף שכדאי לחשוב עליו כשקונים אופניים זה עניין האביזרים. יש אביזרים רבים שכדאי להוסיף כדי להוציא את המיטב מהאופניים והרכיבה שלכם. הנה כמה מהחשובים ביותר:
קסדות – יכולות לספק הגנת ראש מצילת חיים בתאונה.
נעלי רכיבה על אופניים – נעלי רכיבה על אופניים בשילוב עם נעלי ספורט יכולות לשפר את היעילות שלכם בעת דיווש, אך ייתכן שתצטרכו לשנות את הפדלים כדי להתאים אותם לנעליים.
פדלים – אם אתם רוצים להתאים את הפדלים (הדוושות) לרגליים שלכם, כדי להגביר את היעילות והנוחות, אתם יכולים להחליף לפדלים המתאימות לכם.
כפפות – כפפות יספגו רטט ויעזרו להגן על הידיים שלכם.
משקפי מגן – משקפיים מגנים על העיניים בפני קרני השמש, יתושים וחצץ.
פנס לאופניים – אם אתם רוכבים בשעות החשיכה, כדאי להצטייד בפנס לאופניים כדי שיראו אתכם ושאתם תראו את הסביבה.
בקבוק מים – במזג אוויר חם, בקבוק מים יכול למנוע התייבשות בזמן רכיבה לפרקי זמן ארוכים.
מצאו עוד אביזרים מומלצים לאופניים: ב-KSP | באמזון | בבנגוד | בעלי אקספרס.
מהו לחץ האוויר הדרוש בצמיג אופניים?
כמות האוויר בצמיג אופניים משתנה בהתאם למשקל הרוכב, גודלו ואופי הנסיעה. לכל צמיג אופניים סטנדרטי יש לחץ מרבי (psi), אם כי כאמור יש להתחשב באופי הרכיבה של הרוכב ותנאי השטח שעליהם תרכבו.
האם עדיף לקנות אופניים משומשים או חדשים?
אם אתם רוצים עמידות ודרישות ייחודיות, בחרו אופניים חדשים. אם אתם מתמקדים בקניית סוג אופניים אחד ספציפי ואתם יודעים שהוא מתאים לכם, עדיף לקנות אחד חדש כי לא תצטרכו להחליף אותו לאורך זמן. אם אתם ממש לא רוצים לעשות כאב ראש למחלקת התחזוקה והתיקונים, קנייה חדשה היא גם רעיון טוב שכן לא תצטרכו להחליף רכיבים בזמן הקרוב.
בסופו של דבר, כל אופניים זקוקים לתחזוקה. אל תקנו אופניים חדשים לגמרי ותצפו שלעולם לא תזדקקו לתיקון! אם יש לך תקציב מוגבל או סתם רוכב, קנה אופניים משומשים. אם אתם רוצים לקצץ בעלויות, או אם לא ממש אכפת לכם שעבודת הצבע לא מייצרת שבבים, רכשו אופניים משומשים. גם אם אתם אוהבים להתעסק ולתקן דברים בעצמכם, אופניים משומשים יכולים להיות רעיון טוב כי אתם יכולים להחליף את האחיזה, השרשרת או הצמיגים אם משהו יתקלקל בעתיד.
ודאו שאתם לא קונים אופניים פגומים. אתם יכולים לקנות אופניים משומשים ברוב חנויות האופניים, אבל אם אתם מוצאים משהו מעניין, אתם יכויל גם לחפש באתרי אינטרנט משומשים או בשוק של פייסבוק. רק הקפדו לבדוק את האופניים שלכם לפני הקנייה!
איזה גודל אופניים צריך לגובה שלי?
שבו על האופניים ותראו אם הם נוחים ובגודל המתאים. ישנן מגוון שיטות וטיפים בכל מה שקשור לקביעה אם אופניים הם בגודל המתאים לכם. אתם יכולים להסתכל על מידות צינור והמלצות סובייקטיביות למידות לפי הצורך, אבל כל עוד האופניים נוחים לכם זה בסדר. אם אתם יכולים לשמור על עמוד השדרה ניטרלי והברכיים שלכם מושטות כמעט לגמרי בתנוחת הדוושה הנמוכה ביותר, זה טוב בשבילכם.
קחו נסיעת מבחן כדי לראות אם רכיבה על האופניים מרגישים נסיעה חלקה. ברגע שתמצאו אופניים שאתם חושבים שמתאימים לכם, קחן אותם לנסיעת מבחן מהירה. לרכוב על האופניים בקרבת מקום, או במגרש החניה של חנות אופניים. אם הכל מרגיש חלק ואתם מוצאים את הדוושות נוחות, זה כנראה אופניים סולידיים בשבילכם! רוכבים שונים אוהבים דברים שונים על האופניים.
חלק גדול מהתהליך הזה הוא פשוט להבין איך האופניים מרגישים לכםך. אם אתם לא אוהבים אופניים מסוימים, אל תקנו אותם. אם אתם מרגישים בנוח, אתם צריך לשקול את זה!
כמה עולה לקנות אופניים?
המחיר ההתחלתי לאופניים חדשים עשוי להיות בסביבות 1000-1500 שקל. אופני כביש מתחילים בדרך כלל בסביבות 1,000 שקל, בעוד אופני הרים חדשים מתחילים בסביבות 1,800 שקל – לפחות אם אתם קונים אופני פרמיום. יש אופניים יותר זולים מזה, אבל הם כנראה לא יחזיקו מעמד כל כך הרבה זמן.
מסגרות קלות משקל העשויות מסיבי פחמן, אלומיניום (או שילוב של השניים), או פלדה בעלת חוזק גבוה ורכיבים איכותיים אחרים, עדיין אפשר לקנות ב-1,500 שקל.
אופני יוקרה יכולים לעלות גם 7,000 שקל ומעלה. אופניים מהודרים באמת בשוק נוטים להיות יקרים במיוחד. אלא אם כן אתה רוכב אופניים מנוסה או שאתה מתכנן להתחרות בעתיד, לרוב אינכם צריכים לקנות אופניים כה יקרים.
אופניים משומשים משתנים במחיר אך עשויים לדרוש תחזוקה רבה יותר. אם תבחרו באופניים משומשים, ייתכן שיידרשו כמה התאמות ותיקונים. ייתכן שתצטרכו שרשרת חדשה, אוכף חדש וכמה רצועות אחיזה חדשות. כשאתם קונים אופניים משומשים, יש לשקול את התיקונים הקטנים האלה, בסופו של דבר תוציאו מאות שקלים על הדברים האלה.
איפה כדאי לקנות אופניים?
רוב חובבי האופניים ממליצים לרכוש אותם מחנות אופניים. האנשים שעובדים בחנות האופניים נלהבים ובעלי ידע והם יוכלו לייעץ לכם איזה סוג אופניים הכי מתאים לכם. הם יכולים גם להתאים או להתאים את האופניים שלכם. לפני היציאה מהחנות, תבדוק שיש לכם את כל המידע!
בכל מקרה, אם לא ראיתם את האופניים באופן אישי, אין דרך לדעת אם הם מתאימים לכם אם אינכם גרים ליד חנות אופניים, יש לבדוק בחנות הכלבו שבסביבה שלכם. רוב רשתות השיווק הגדולים מציעים אופניים. אם אתם רוצה דגם או אופניים ספציפיים, יש לשקול לקנות אותם באינטרנט.
חנויות אופניים מקומיות יכולות להציע רק את מה שיש להן בהישג יד, ואם אתם יודעים בדיוק מה אתם מחפשים, ייתכן שאין להן את זה במלאי.
אם אתם מחפשים יצרן, דגם או סט תכונות ספציפיים, רכישה מקוונת עשויה להיות האפשרות הטובה ביותר שלעם. החיסרון הגדול ביותר הוא שלא תוכלו לבחון את האופניים, אבל אם תעשו את המחקר שלכם ותדעו מה אתם רוצים, אולי זה לא משנה לכם. לרוב חנויות האופניים המקוונות יש תכונת צ’אט חי. אם אתם קונים מקמעונאי מקוון, אנא פנו תחילה לפונקציית הצ’אט. תנו להם לדעת מה אתם רוצים מהאופניים. הם יוכלו לתת לכם עצות ספציפיות לגבי הגודל שאתם מצפים.
זו גם אפשרות טובה אם שום דבר בחנות האופניים המקומית שלכם לא תופס את העין שלכם, אבל יש לכם תחושה מוצקה של מה שאתם מחפשים.
יש לשקול לקנות אופניים משומשים ממוכר פרטי כדי לחסוך כסף. אם אתם רוצים לקנות ממוכר פרטי שגר באזור שלכם, נהדר! אז נסו להיפגש אישית כדי לראות את האופניים. זה יכול לקחת הרבה זמן כדי למצוא את האופניים המתאימים לך אם אתם מחליטים בדרך זו. שאלו את המוכר כמה זמן יש לו, מדוע נפטר ממנו ואילו תיקונים הוא נזקק בעבר. אם הם מקבלים תשובות מעוותות או לא נוחות, הסתלקו.
מתי להחליף אופניים?
מומלץ להחליף את כל האופניים כאשר התיקונים חוזרים על עצמם. השלדה סדוקה או מכופפת.
מקורות נוספים חשובים לקריאה
איך לבחור ולקנות מנעול לאופניים
איך לבחור ולקנות מחשב לאופניים
איך לבחור ולקנות אופני כושר טובים
איך לבחור ולקנות קסדה לאופני הרים
איך לבחור ולקנות כיסא מושב לאופניים
איך לבחור ולקנות מתקן לאופני טיולים
איך לבחור ולקנות לבוש\ביגוד לרכיבה על אופניים
איך לבחור ולקנות משאבת אופני מסלול טיולים ומירוצים
סרטי הדרכה ביו טיוב לבחירת אופניים
טיפים קטנים מאיתנו:
לפני שאתם ממהרים לרכוש אופניים, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.
מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.
טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט
איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
מאמר זה הוכן לבקשת רוכבי האופניים