מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 9 דקותקשה להאמין שבעבר לא לכולם היה מקרר בבית. היום, המקרר הוא מהמכשירים הנחוצים ביותר במטבח. המקררים מגיעים במגוון צורות וגדלים ומתאימים לצרכים שונים. כך למשל, יש מקררים שנועדו לאחסון מזון, בעוד שאחרים נועדו לאחסון בקבוקי יין או בירות. וכדי שהמקרר יעשה את העבודה ויחזיק מעמד לאורך זמן, חשוב לבחור במבנה המתאים, בקיבולת המתאימה ובמקרר נוח ככל הניתן. אז איך לבחור מקרר שיעשה את העבודה?
קרדיט צילום ראשי: מתוך אתר PIXABAY.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
איזה מקרר אתם צריכים?
לפני שאתם ניגשים לקנות מקרר, כדאי לשאול את עצמכם מהם הצרכים שלכם. האם אתם צריכים לאחסן בו כמות גדולה של מזון בו זמנית? האם אתם מאחסנים כמות גדולה של מוצרים קפואים? ומה אתם מעדיפים – את נוחות השימוש או את המחיר? באופן כללי, קיימים שלושה סוגים עיקריים של מקררים: מקרר עם מקפיא תחתון, מקרר עם מקפיא עליון ומקרר מסוג דלת לצד דלת, כלומר שהמקפיא נמצא בצד שמאל. קיימים גם מקררים עם שלוש וארבע דלתות, אך אלו פחות נפוצים וגם יקרים יותר.
מקרר עם מקפיא קונים רק בארץ. אתר מומלץ עם מחירים זולים במיוחד: אתר KSP.
סקירה קצרה של סוגי המקררים השונים:
מקרר עם מקפיא תחתון:
מקרר עם מקפיא תחתון מתאים לאלה שמשתמשים בתדירות בתא הקירור ופחות משתמשים בתא ההקפאה. הוא מתאים גם לאנשים שרוצים לאחסן הרבה דברים במקרר, אבל לא רוצים מקרר דלת לצד דלת.
גודל וקיבולת: אין היצע גדול של מקררים עם מקפיא תחתון. לכן, יהיה לכם קשה יותר להתאים את המקרר לסביבה. הקיבולת המרבית של מקררים כאלו היא סביב 700 ליטר. לרוב, קיבולת תא ההקפאה גדולה יחסית למקרר עם מקפיא עליון. יש לקחת בחשבון שצריכים מרחב גדול כדי לפתוח את הדלת.
גישה ואחסון: הגישה לתא הקירור נוחה מאד, אך הגישה לתא ההקפאה פחות נוחה. בתאים השונים יש מדפים רחבים ונוחים, שעליהם אפשר להניח פריטים גדולים ללא בעיה.
חיסכון בחשמל: המקרר הזה הוא חסכוני יותר בחשמל בהשוואה למקרר דלת לצד דלת.
המחיר: מקרר עם מקפיא תחתון בעל קיבולת שבין 500 ל-600 ליטר עולה בין 4,500 ל-12,000 שקלים. מדובר במחירים גבוהים יחסית ולכן המקרר הזה פחות נפוץ ממקררים מסוגים אחרים.
מקרר עם מקפיא עליון:
מקרר עם מקפיא עליון מתאים לאנשים שמשתמשים באופן תדיר בתא ההקפאה וצריכים גישה נוחה אליו. בנוסף, מדובר על מקרר אטרקטיבי מאד מבחינת המחיר, שמתאים כמעט לכל כיס. רבים מוותרים על נוחות הגישה לאזור התחתון בתא הקירור כדי ליהנות מהמחיר הזה.
גודל וקיבולת: מקררים עם מקפיא עליון נפוצים מאד ומגיעים במגוון רחב של מידות גובה, רוחב ועומק. כך, אתם יכולים להתאים את המקרר בקלות לסביבה שלכם. הקיבולת המרבית היא כ-650 ליטר, כלומר הקיבולת קטנה יותר בהשוואה לסוגים האחרים. יש לקחת בחשבון את דלת המקרר, שדורשת מרחב פתיחה גדול כדי להיפתח באופן מלא.
גישה ואחסון: הגישה לתא ההקפאה נוחה מאד, אבל הגישה למדפים התחתונים בתא הקירור פחות נוחה. המדפים של המקרר רחבים, כך שאפשר לאחסן בו מגוון פריטי מזון גדולים.
חיסכון בחשמל: בהשוואה למקררים אחרים, מקרר עם מקפיא עליון הוא חסכוני יותר בצריכת החשמל.
המחיר: מקרר עם מקפיא עליון בעל קיבולת שבין 500 ל-600 ליטר עולה בין 3,000 ל-6,500 שקלים. מדובר על מחיר נוח ולכן המקרר נפוץ מאד.
מקרר דלת לצד דלת:
מקרר דלת לצד דלת הוא המקרר הגדול, המאובזר והיקר ביותר מבין הסוגים. הוא מגיע בתצורה קלאסית ובתצורה של שלוש או ארבע דלתות. אם אתם מתכוונים לאחסן כמויות גדולות של מזון, במיוחד מוצרים קפואים, המקרר הזה שימושי מאד.
גודל וקיבולת: בתצורה הקלאסית, המקרר מחולק לשניים, כאשר דלת אחת מימין ואחת שמאל. מצד ימין יש את תא הקירור ומצד שמאל את תא ההקפאה. אומנם המקרר תופס מקום רב, אך הדלתות שלו צרות יחסית. ולכן, אפשר לפתוח אותן לרווחה גם במקומות צרים. הקיבולת המרבית של מקרר הזה היא בדרך כלל 780 ליטר, אך ישנם גם דגמים גדולים יותר. גם קיבולת תא ההקפאה גדולה, כך שהמקרר מתאים למי שרוצה לאחסן הרבה מוצרים קפואים. בתצורה של שלוש או ארבע דלתות, תא ההקפאה נמצא בחלקו התחתון של המקרר ובחלק העליון יש שתי דלתות זו לצד זו, שם נמצא תא הקירור. העובדה שתא ההקפאה אינו מחולק פירושה שהמדפים רחבים יותר ומאפשרים לאחסן פריטים גדולים יותר.
גישה ואחסון: הגישה לתא הקירור ולתא ההקפאה נוחה. המדפים צרים יותר ביחס למקררים אחרים, במיוחד בתא ההקפאה. לכן, אתם לא יכולים לאחסן שם פריטים רחבים וגדולים מדי.
תכונות מיוחדות: במקרר דלת לצד דלת יש מגוון רחב של תכונות מיוחדות, ביניהן בקרת טמפרטורה משופרת ומנגנוני פיקוד ובקרה דיגיטליים. קיימים גם מקררים מהסוגים האחרים, שבהם קיימות תכונות מיוחדות אלה. שימו לב שהתכונות הללו אומנם משפרות את תפקוד המקרר, אך מעלות את המחיר ומעלות את הסיכוי לתקלות.
חיסכון בחשמל: הוא פחות חסכוני מהאופציות האחרות.
המחיר: מקרר דלת לצד דלת בעל קיבולת שבין 600 ל-780 ליטר עולה בדרך כלל בין 5,000 ל-16,000 שקלים. זה לא זול, אבל יותר נוח.
מקרר מיני:
מלבד שלושת הסוגים שדיברנו עליהם, קיים גם מקרר מיני, שמתאים בעיקר לשימוש משרדי. יש שמשתמשים בו גם כמקרר נוסף. המקרר קטן, בעל קיבולת שנעה בין 40 ל-200 ליטר. כדאי לבחור את קיבולת המקרר בהתאם לכמויות המזון והשתייה שאתם מתכוונים לאחסן בו.
לא בכל מקררי המיני תמצאו את מה שקיים במקררים רגילים. לכן, אם חשוב לכם מדף ייעודי לאחסון ביצים או תא לאחסון בקבוקים גבוהים, כדאי לבדוק האם אלו קיימים בדגם שאתם בוחרים. לא בכל מקררי המיני יש תא הקפאה ואם יש, לעיתים הוא אינו מקרר כמו תא הקפאה רגיל. אם חשוב לכם שהמקפיא באמת יקפיא, וודאו שמדובר במקפיא להקפאה עמוקה.
האם המקרר מתאים למטבח שלכם?
אם אתם נשארים באותו המטבח, חשוב לוודא שהמקרר שאתם בוחרים מתאים למידות של המקום. אם אתם מתכננים לשנות את מבנה המטבח שלכם, אתם יכולים לחשוב קודם על המקרר לפני עיצוב מבנה המטבח.
הנה מספר נקודות שיש להתחשב בהן כשאתם ניגשים לבחור מקרר שיתאים למטבח שלכם:
המידות: לפני שאתם ניגשים לבחור את המקרר, מדדו את מידות הגובה, הרוחב והעומק של המקום שבו אתם מתכוונים להציב את המקרר. חשוב להוסיף מרווח אוורור של כ-15 סנטימטרים מאחור וכ-3-5 סנטימטרים בצדדים. המרווחים המדויקים מצוינים בהוראות היצרן של הדגם המסוים. בנוסף, חשוב להסתכל על המסלול שהמקרר יצטרך לעבור עד למיקומו המיועד. אם לאורך המסלול יש נקודות צרות מדי, כדאי לוודא שאפשר לפרק את דלת המקרר כדי שיהיה אפשר להכניס אותו בבטחה. פעולת הפירוק וההרכבה כרוכה בתוספת מחיר.
כיוון הפתיחה של הדלת: אם אתם בוחרים במקרר עם דלתות רחבות, חשוב לבדוק שאפשר לפתוח אותן לרווחה במקום שבו אתם מתכוונים להציב את המקרר. אם הסביבה מגבילה את פתיחת הדלת מימין לשמאל, קיימים מקררים שמאפשרים להפוך את כיוון הפתיחה של הדלת. אולם, אלה הם מקררים נדירים מאד. אתם יכולים גם לשלם תוספת מחיר על היפוך כיוון הפתיחה, אך מדובר בתוספת יקרה מאד, שיכולה להגיע עד לאלף שקלים. אופציה אחרת היא לבחור במקרר דלת לצד דלת, שמגיע עם דלתות צרות יותר, שיכולות להתאים כמעט לכל סביבה.
האם הקיבולת מספיקה לכם?
הקיבולת היא מהאספקטים החשובים ביותר במקרר. הקיבולת, או הנפח, נמדדת בליטרים. אם תבחרו בקיבולת קטנה מדי, זה עלול להגביל אתכם מבחינת כמות המוצרים שאתם יכולים לאחסן. אם תבחרו בקיבולת גדולה מדי, זה עלול להוביל לבזבוז אנרגיה ותשלום מיותר על חשמל. למשפחה ממוצעת, אמורה להספיק קיבולת של 500-600 ליטרים. חשוב לחשוב לא רק על כמות המוצרים אלא גם את הנפח והצורה שלהם. כך למשל, כדי להכניס סירים גדולים, כנראה תצטרכו קיבולת גדולה יותר. אם אתם מאחסנים הרבה מזון קפוא, וודאו שתא ההקפאה הוא בעל קיבולת מתאימה לכם.
מהי איכות הקירור של המקרר?
בדרך כלל, המקררים מציעים איכות קירור ברמה טובה. כדי להבטיח שהמוצרים שלכם יישארו בקירור מיטבי, אתם יכולים לשפר את איכות הקירור באמצעות רמות טמפרטורה נמוכות יותר, שני מדחסים ותכונות נוספות. הנה כמה תכונות שיכולות לשפר לכם את איכות הקירור:
תאי קירור עם תנאי קירור שונים: אם אתם מתכוונים לאחסן מוצרים מסוימים, שדורשים תנאי קירור שונים ממוצרים אחרים, יכול להיות שכדאי לכם לבחון מקררים עם תאי אחסון ייעודיים. בתאי האחסון הללו, הטמפרטורה ורמת הלחות מבוקרת ומתאימה למוצרים הספציפיים שאתם מאחסנים בהם. כך למשל, יש מגירה מיוחדת לפירות ולירקות ומגירה מיוחדת לאחסון בשר ודגים.
מנגד, אם אתם רוצים שכל חלקי המקרר ישמרו על טמפרטורה אחידה, אתם יכולים לבחור במקרר עם תכונת פיזור קור. התכונה הזו מופיעה בשלל שמות, ביניהם Surround Air Flow ו-Multi Air Flow, כך שמומלץ לשאול את המוכר בחנות אם התכונה הזו קיימת במקרר שאתם רוצים.
קירור מהיר: יש מקררים עם תא בעל טמפרטורה נמוכה במיוחד, שמתאים לקירור מהיר של מוצרי מזון ומשקאות.
מערכת בקרה אלקטרונית: אם ברצונכם לשלוט בצרה מדויקת על דרגות הקור במקרר ולחסוך בצריכת החשמל, אפשר לקנות מקרר עם מערכת בקרה אלקטרונית. החיסכון במערכת הזו היא שהיא רגישה לתקלות. עלות תיקון התקלות שלה גבוהה ביחס לעלות התיקון של מערכת וויסות רגילה.
מהי שיטת ההפשרה?
ברוב המקררים הביתיים, שיטת ההפשרה היא זהה ונקראת No Frost. בשיטת הפשרה זו, פיזור הקור נעשה על ידי מאוורר פנימי וההפשרה נעשית באופן אוטומטי באמצעות קוצב זמן במחזורים קבועים. השיטה הזו מונעת את ההיווצרות של קרח בדפנות.
יש שיטת הפשרה נוספת הנקראת De Frost או הפשרה חצי אוטומטית. בהפשרה זו, נוצר קרח בדפנות. השיטה הזו קיימת בעיקר במקררי מיני, אך גם בחלק מהמקררים בעלי קיבולת בינונית.
בישראל, התקן מחייב שהמקררים יהיו מסוג Class T, שמותאם לתנאי הלחות והחום בארץ. המקררים האלה מייצרים פחות מים ועמידים יותר בפני חלודה. סביר להניח שלא תמצאו בישראל מקרר מסוג אקלים אחר, אבל תמיד מומלץ להעיף מבט בתווית שעל גב המקרר.
מה לגבי הרעש של המקרר?
רעש הוא מהמטרדים הגדולים ביותר בבית, לכן חשוב לבחור מקרר בעל עוצמת רעש סבירה, במיוחד אם אתם מתכוונים להציב אותו בסמוך לסלון או לחדר שינה. מומלץ שעוצמת הרעש של המקרר לא תעלה על 30 דציבלים (dB).
יש גם מקררים משוכללים ויקרים יותר, שמציעים הפעלה שקטה במיוחד לזמנים קצובים ומוגדרים מראש. כך למשל, אתם יכולים להפעיל את המצב הזה בלילה, כאשר אינכם פותחים את דלתות המקרר והטמפרטורה החיצונית נמוכה בהשוואה ליום.
האם המקרר קל לניקוי?
אחת מהמלאכות הארוכות והמורכבות במטבח היא ניקוי המקרר, לכן חשוב לבחור במקרר שיהיה קל ככל הניתן לניקוי. בדקו את קלות הפירוק וההרכבה של חלקי המקרר השונים. מומלץ לעשות זאת בחנות – פשוט לשלוף החוצה את המדפים השונים ולראות עד כמה קל להחזיר אותם למקומם. כדאי להסתכל גם על התא הפנימי ולוודא שהוא חלק ככל האפשר. ככל שיש בתא הפנימי יותר חיבורים, מגרעות, בליטות ותפרים, כך הוא יהיה קשה יותר לניקוי.
באילו סוגי מדפים שבמקרר, יש לבחור?
המדפים משפיעים לא רק על נוחות השימוש במקרר אלא גם על קלות הניקוי שלו. קיימים שני סוגים עיקריים של מדפים: מדפים מזכוכית מחוסמת ומדפי רשת. מדפים מזכוכית מחוסמת נוחים יותר לניקוי. הם גם מונעים טפטופים ונזילות בין המדפים השונים. מדפי הרשת, לעומתם, מאפשרים מעבר חופשי יותר של אוויר אך פחות נוחים לניקוי. בכל מקרה, כדאי לוודא שהמדפים יציבים וכוללים דפנות מוגבהות כדי למנוע גלישה של נוזלים, בעיקר במדפי זכוכית מחוסמת.
ברוב המקררים, אפשר לשנות את המיקום של המדפים ולהתאים אותם לגובה שאתם צריכים. אם יש לכם צורך במנעד גדול יותר של גבהים, בחרו במקרר עם דרגות גובה רבות יותר. יש גם מקררים המציעים מדפים מפוצלים, כלומר מדפים שחצויים באמצע, כך שאפשר לשנות את מיקומו של חלק אחד בלבד. בדגמים בודדים ומשוכללים יותר, יש גם מדף מעלית, שאתם יכולים להזיז מעלה ומטה.
כדאי גם לבחון את דלת המקרר ולראות אילו מדפים קיימים בה. אם אתם מתכוונים לאחסן ביצים, כדאי לחשוב כמה ביצים תצטרכו לאחסן ובאיזה גודל הן תהיינה. וודאו שגומות האחסון גדולות מספיק ובכמות מספקת. יש גם מדפי דלת ייעודיים לבקבוקי שתייה. חשוב לבדוק שהמדפים גדולים מספיק בשביל להכיל את בקבוקי השתייה שאתם נוהגים לאחסן. יש מקררים שמגיעים עם פנל מתכוונן, שסוגר את המדף ומונע מהבקבוקים ליפול בעת פתיחת המקרר.
האם אתם צריכים תוספות ותכונות מיוחדות?
תוספות ותכונות מיוחדות אומנם יכולות לשפר את נוחות השימוש במקרר ולענות על מגוון רחב יותר של צרכים, אך חשוב לזכור שהן מגיעות עם תוספת מחיר וחשופות יותר לתקלות. הנה מספר תוספות ותכונות שאולי תרצו במקרר שלכם:
התראת דלת פתוחה: ההתראה הזו קיימת במקררים רבים. היא תתריע בפניכם על השארת דלת פתוחה. כך, לא תבזבזו אנרגיה ותשמרו על הקור של המקרר.
מסך תצוגה ותפעול: בדגמים מתקדמים ויקרים, קיים מסך קטן על דלת המקרר, שמראה נתונים ובחלק מהמקרים גם מאפשר לשלוט על תפקודי המקרר השונים. המסך הזה לא חיוני ומייקר את מחירו של המקרר, כך שכדאי לחשוב פעמיים לפני קניית מקרר עם מסך תצוגה ותפעול.
התקן קיוסק: ההתקן הזה קיים בעיקר במקררים מסוג דלת לצד דלת. הוא כולל מכונת יצרן קרח אוטומטי וקרח כתוש וברז למים קרים, או רק חלק מהאביזרים הללו. בדגמים רבים, הקיוסק מגיע עם פילטר לסינון מים, שצריך להחליף כל שנה.
יצרו קוביות קרח חצי אוטומטי: המתקן הזה משלב מגש קוביות קרח ומגירת אחסון. בחלק מהדגמים, אתם יכולים להוריד את הטמפרטורה וכך לייצר קרח בזמן קצר יותר.
תאורה בתא ההקפאה: לא בכל המקררים יש תאורה טובה בתא ההקפאה. לכן, אם אתם מתכוונים להשתמש בתא ההקפאה בתדירות גבוהה ולאחסן בו כמות גדולה של מוצרים, יכול להיות שכדאי לכם לבחור במקרר עם תאורה בתא ההקפאה. כך, תוכלו לראות בבירור את המוצרים שנמצאים שם.
תא אחסון חיצוני לבקבוקים: התא הזה נמצא על דלת המקרר. אתם יכולים לפתוח אותו בנפרד ללא צורך בפתיחת דלת המקרר הראשית. כך, תהיה לכם גישה נוחה יותר לבקבוקים וגם תחסכו בחשמל.
מתקן לבקבוקי שתייה: המתקן הזה נמצא בחלקה הפנימי של דלת המקרר. הוא נועד לשמש כברז שתייה, כי מאחסנים בו את הבקבוקים הפוך וללא הפקק. הבעיה היחידה היא שדלת המקרר נשארת פתוחה בזמן שממלאים את הכוס.
פיקוד שבת אוטומטי: אם אתם שומרי שבת, התכונה הזו חשובה מאד. כשמפעילים את המצב הזה, אפשר לפתוח את דלתות המקרר מבלי שזה ישפיע על התאורה או על מערכת החשמל. אפשר להפעיל את המצב הזה לפני כניסת שבת ולבטל אותו עם יציאתה.
האם המקרר חסכוני בחשמל?
מומלץ להסתכל על דירוג צריכת החשמל של המקרר. הדירוג מופיע במפרט של המוצר ועל תווית האנרגיה שמודבקת למקרר. A הוא הדירוג החסכוני ביותר ו-G הוא הדירוג הבזבזני ביותר. לחיסכון מרבי, מומלץ לבחור במקרר המצויד במדחסים הפועלים בטכנולוגיית אינוורטר. המדחסים הללו חסכוניים בערך ב-30% יותר ממדחסים רגילים. גם מקרר היברידי חסכוני מאד בחשמל.
רוצים עיצוב מסוים?
רוצים להתאים את המקרר לעיצוב המטבח שלכם? בתוספת של כמה מאות עד כמה אלפי שקלים, תוכלו לבחור מקרר בצבע או בציפוי מסוים.
יש גם אפשרות לקנות מקרר שישתלב בין הארונות כמקרר Built-In. במקרה הזה, אפשר לצפות את המקרר בחומר שזהה לארונות המטבח, כמו פורמייקה או עץ. מכניסים את המקרר לתוך אחד הארונות ומקבלים עיצוב אחיד במטבח. אולם, במקרה הזה חשוב מאד לוודא את מרווח האוורר או לבחור במקרר בעל מערכת אוורור חזיתי תחתון, שיאפשר ניקוז של האוויר החם אל מחוץ לארון.
כמה זה יעלה לכם?
המחיר משתנה בהתאם לנפח ולגודל של הדגמים השונים. גם תוספות מיוחדות יכולות לייקר את המחיר, אך אלו קיימות בעיקר במקררים מסוג דלת לצד דלת. יש לקחת בחשבון גם את מחיר ההובלה, שיכול להשתנות בין ספק לספק ותלוי בקומה שבה אתם גרים ובגודל המקרר. כדאי לבדוק האם ההובלה כוללת גם פינוי של המקרר הישן, מה שיכול לחסוך לכם כאב ראש לא קטן.
בדרך כלל, מקררים עם מקפיא תחתון בעלי קיבולת של 500-600 ליטר עולים בין 4,500 ל-12,000 שקלים. עם קיבולת של 600-750 ליטר ויותר, המחירים יהיו בין 6,000 ל-14,000 שקלים.
מקררים עם מקפיא עליון בעלי קיבולת של 200-400 ליטר עולים בין 1,300 ל-3,000 שקלים. בעלי קיבולת של 500-600 ליטר יעלו בין 3,000 ל-6,500 שקלים.
מקררים מסוג דלת לצד דלת בעלי קיבולת של 500-600 ליטר עולים בין 5,000 ל-12,000 שקלים. בעלי קיבולת של 600-780 ליטר יעלו בין 5,000 ל-16,000 שקלים.
מלבד המחיר, חשוב לוודא שהמקרר מגיע עם אחריות. אחריות על מקרר נחלקת לשלוש: אחריות על המקרר, אחריות על מערכת הקירור ואחריות על המנוע. בדרך כלל, אחריות מלאה ניתנת לתקופה של שנה. ישנם יצרנים המספקים אחריות של עד חמש שנים על מערכת הקירור ועד שבע שנים על המנוע. אם רוצים, לעיתים ניתנת האפשרות להרחיב את האחריות בתוספת תשלום.
טיפים קטנים מאיתנו:
לפני שאתם ממהרים לרכוש מקרר, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.
מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.
טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט
איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.