• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקניית מד חמצן ודופק (פולסאוקסימטר) ביתי איכותי

דף הבית » מדריך לבחירה וקניית מד חמצן ודופק (פולסאוקסימטר) ביתי איכותי

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

קרדיט לתמונה Pixabay License

אם מצבכם הרפואי דורש מכם לבדוק את מדדי החמצן והדופק שלכם לעיתים קרובות, יכול להיות שכדאי לכם להצטייד במד חמצן ודופק ביתי. כך, לא תצטרכו לעשות את דרככם למרפאה בכל פעם שאתם צריכים לבדוק את המדדים. מד חמצן ודופק הוא מכשיר שמודד את אחוז רוויון החמצן בדם שלכם. הוא אינו חודרני, אלא נצמד לאצבע שלכם באמצעות קליפ ומעביר דרכה אור אינפרא אדום. כך, הוא מזהה את רמת רוויון החמצן בדם. אז איך לבחור מד חמצן ודופק ביתי? האמת היא שזה די פשוט, אבל הכנו בשבילכם מדריך לכל מקרה.

מד חמצן ודופק מומלצים ב-KSP

מד חמצן ודופק מומלצים בבבנגוד

מד חמצן ודופק מומלצים בעליאקספרס

מד חמצן ודופק באמזון ארה”ב

לפני שמתחילים – כמה מילים על מדדים תקינים:

רוויון החמצן של אדם בריא עומד על 95% ומעלה. אם רוויון החמצן שלכם יורד מתחת ל-94%, כדאי לגשת להתייעץ עם אחות או רופא. אם רוויון החמצן יורד מתחת ל-90%, אתם כבר נמצאים במצב של תת-חמצן וחייבים לגשת לרופא במהירות האפשרית. מתחת ל-80% זאת כבר סכנת חיים.

 

למה כדאי לשים לב?

הנה כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהם כשאתם ניגשים לבחור מד חמצן ודופק, הנקרא pulse oximeter באנגלית:

המחיר:

מדובר במכשיר זול יחסית, שנע בין 30 ל-150 שקלים לערך. לרוב, אין הבדל משמעותי בין המכשירים השונים, גם אם יש כאלו שהם יקרים יותר מאחרים. ההבדל המרכזי הוא בסוג מסך התצוגה, שעליו נפרט בהמשך. לכן, מומלץ לבחור במד חמצן ודופק שמתאים לתקציב שלכם.

 

הדיוק:

כדאי לוודא שמד רוויון החמצן שאתם בוחרים עבר אישור של ה-FDA או איזו שהיא ביקורת, שמבטיחה את רמת הדיוק שלו. כדאי גם לעבור על חוות דעת על המכשיר כדי לראות אם אנשים מרוצים מהביצועים שלו.

התצוגה:

קיימים שני סוגי מסכי תצוגה במדי חמצן ודופק – מסך LED ומסך OLED. עדיף לבחור במסך OLED, כיוון שאין הפרש משמעותי במחיר והתצוגה ברורה יותר, בהירה יותר וכוללת יותר אינפורמציה על המדדים. מסכי OLED הם גם חסכוניים יותר מבחינת סוללה.

התאמה לילדים:

לרוב, מד רוויון חמצן גדול מדי בשביל לתפוס את האצבע של ילד או ילדה קטנים. פתרון אפשרי הוא לשים את המד על הבוהן או האוזן של הילד או הילדה שלכם. אפשרות נוספת היא לרכוש מד רוויון חמצן, שמותאם במיוחד לילדים.

באופן כללי, כל סוגי מד חמצן ודופק הם דומים יחסית מבחינת הביצועים שלהם. רובם מתאימים גם לשימוש במרפאות המקצועיות. ההבדלים העיקריים הם המחיר, התצוגה והצבעים שבהם הם מגיעים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם