• תַפרִיט
  • תַפרִיט

איך לבחור מקום הלינה לחופשה

דף הבית » איך לבחור מקום הלינה לחופשה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 12 דקות

יש שני מצבים של הזמנת לינות בעת החופשה שלכם: במלון או באמצעים שונים שיפורטו בהמשך שחשוב לדעת לפני ההזמנה.

בעיקרון, מומלץ להזמין לפחות את הלילות הראשונים והלילות האחרונים של הטיול – עוד מהארץ.

טיפ מעולה שיחסוך לך חיפוש מייגע להזמנת מקומות לינה במחירים הנמוכים ביותר בכל רגע נתון.

 אתר השוואות הגדול בעולם אשר משווה לך עשרות אתרי הזמנות וחוות דעת מהמובילים בעולם עם למעלה מיליון מקומות לינה ב-42 שפות ונותן לך את המחיר הכי זול ברגע זה. באתר יש כלים ייחודים ובלעדיים עם פטנט רשום.

יש אתר מכירת מקומות לינה שהרוב חושבים שהוא הטוב ביותר. אני חולק על הדבר מניסיון רב שנים שנוכחתי לראות שהמחירים באתרים המתחרים זולים בצורה משמעותית. שאתם נכנסים ל אתר השוואות מחירים וחוות דעתהגדול בעולם בבעלות KAYAK. יש מצב שאותו אתר מכירות מופיע במקום ראשון, אך מאד מאד מומלץ להיכנס לגם לאתר האחרים שמתחתיו (כאן הקוקיס נכנס לטובתם האישית). בשיטה זו חסכתי בעבר אלפי שקלים בטיול אחד.

הסבר על מנוע חיפוש הטוב בעולם להשוואת מחירים וחוות דעת של מלונות

המלצה חשובה: כדאי להזמין לינות לעונות השיא לפחות 6 חודשים מראש ובמיוחד במקומות הפופולאריים.

 השכרת בית \ וילה \ טירה \ חדר

היכן נמצא הבית ומה מרחקו למרכז העיר או לאתר המרכזי בו אתה רוצה לבקר או לסוג בטיול שבחרת? מה האטרקציות בסביבה? מה מצב הדירה? באינטרנט רואים תמונות מהממות וכשבאים למקום רואים משהו שונה.

מתי שופץ? מה האביזרים שמציעים: ריהוט, מיכון מטבחי (רמת האבזור), מכונת כביסה ומייבש (או שירותים בסביבה), מיזוג אויר, חימום, גלאי עשן, טלפונים, קליטה סלולארית, וידאו, כבלים, טלביזיה, מים זורמים. מה גודל הדירה\בית והחצר? כמה חדרי שינה? האם יש מדרגות תלולות? מה המרחק למרכז קניות? , האם יש חניה? האם יש טלפונים וקליטה סלולארית? , האם יש מקום לפיקניק או ברביקיו?

מהם מועדי הכניסה והיציאה (כולל שהשעות)? – יש מקומות שנהוג להשכיר משבת לשבת – לא מתאים לדתיים. מהו הנוהל לקבלת והחזרת מפתחות?

מהם העלויות הנוספות (אם יש)?- ניקיון, כביסה, ארוחות, צריכת חשמל, צריכת מים, צריכת גז.
לברר אם יש נגישות נוחה כמו מעליות, מדרגות וכניסות רחבות – עבור נכים, מרפסות נוף, מעגן סירות, בריכת שחיה, פארקים ושבילי לטיול.

יש לברר מראש: מהם דמי השכירות לזמן שאתם באים? , כמה אנשים אפשר לאכסן? כמה משלמים מראש? מהו אמצעי התשלום? האם מפקידים פיקדון, ומתי מחזירים אותו?

חשוב לדעת: מתי עונת הברחשים (זבובים ויתושות)? מה הבגדים המומלצים לעונה זו? מה מזג האוויר ביום ובלילה בעונה זו? מה המרחק למקרי חרום (מכבי אש, מרפאה, בית חולים וכו’), במקרה ויש ילדים – האם זה מתאים לילדים? , האם מותר לעשן?

הבחירה במקום וסוג תלויה במספר גורמים נוספים וחשובים: מספר המטיילים, מספר הילדים, אופי המזמינים וכו’.

המלצה הכי טובה היא לשמוע מחברים או לקרוא התנסויות של אנשים אשר כותבים בפורומים לטיולים, רק לא לשכוח שהטיפים של אנשים הם מאוד סובייקטיביים. בכל מקרה אל תהססו להוציא/לשלוח דואר אלקטרוני ולברר פרטים.

שראלים רבים כבר גילו את הקסם של חופשה בוילה או בבית נופש.

לחופשה מסוג זה יש יתרונות רבים, בראש ובראשונה כלכליים.

לינה בוילה או בבית נופש פרטי חוסכת באופן ניכר בהוצאות החופשה. הלינה עצמה זולה באופן משמעותי מאשר בבתי מלון, חסכון ניכר יש גם בסעיף האוכל. הרבה פעמים מגלים הנופשים שהחניה באירופה היא סעיף יקר ובמקרים רבים אין ברירה והשתמש בחניונים של המלונות, דבר שעלול לייקר את החופשה במקרים מסוימים בסכומים שיכולים להגיע למאות יורו!

חופשה מסוג זה מאפשרת למשפחה, קבוצת חברים או מספר משפחות לבלות ולנוח במקום אחד, כאשר לא צריך להצטופף בחדרים של מלון, להתפזר בין חדרים וקומות במלון, ועדיין לכל אחד יש מספיק מרחב פרטי.

חופשה בוילה או בית נופש פרטי אידאלית כשרוצים חופשה המשלבת פעילויות ומנוחה. טיולי כוכב הם כאשר לנים במקום אחד ממנו יוצאים לטייל באזור.

חיפוש וילות ובתי נופש יכול להיות תחקיר בלשי – ישנם אינספור אתרים המציעים בתים ווילות להשכרה ומנסים לתווך בין בלעי הנכסים לתיירים.

אחת הבעיות היא עד כמה אתר האינטרנט והתמונות שהוא מציג נאמנות למקור. ידוע בתעשיית התיירות שגם בתי מלון חוטאים ומשפצים תמונות ומידע, וטבעי שהחשש והחדשנות עולים כשמדובר בנכסים פרטיים.

טיפים בנושא שכירת וילות ובתי נופש בחו”ל

  1. הזמינו את החופשה מוקדם ככל האפשר. כולם יודעים שככל שמועד החופשה מתקשר המחירים עולים וההיצע קטן. לא כדאי להגיע למצב שבו בוחרים לשכור בית רק כי זה האחרון שנשאר. לרוב זה המתכון הבטוח להרס החופשה. לחץ של זמן יכול לגרום לאנשים להתפשר ולהזמין ממקורות מפוקפקים. כבר היו מקרים שאנשים הגיעו לאזור החופשה וגילו שאין להם איפה לישון.
  2. כדאי לעשות תחקיר מקדים ולגלוש במספר אתרים. באתרים הגדולים יש פורומים ושווה לקרוא המלצות של נופשים – חבל להגיע ולגלות שהבית נמצא בקצה של דרך עפר הררית, שהסופר הכי קרוב נמצא במרחק של חצי שעה ושממש אין מה לעשות באזור… שיטוט באתרים יכול לתת מושג טוב על המחירים המקובלים ועל רמת הנכסים באזור.
  3. כאשר שוכרים את הנכס מהבעלים, דרך אתרי תיווך, מעט עבודת תחקיר יכולה לחסוך עוגמת נפש. לכולם יש פייסבוק, חיפוש יעיל בגוגל יכול לגלות אם מישהו נכווה אי פעם מאותו משכיר או לחילופין אולי מצאם יהלום אמיתי… מומלץ לעשות שיחת טלפון מקדימה עם בעל הנכס. טלפון של בעל הנכס הוא הכרחי תמיד, על כל צרה שלא תבוא.
  4. לקרוא את החוזה עד הסוף ולא להתבייש לשאול שאלות. יש לוודא מה כולל התשלום ושאין תשלומי אקסטרות חבויים. חובה לקבל את פרטי העסקה בכתב
  5. מותר לעשות מו”מ, צריך לזכור שלבתי נופש טובים ומומלצים יש ביקוש, ולא כדאי להגיע למצב שבו תרצו בית מסוים ובעל הבית יסרב לעשות אתכם עסקים.
  6. ביטוח, אחריות – מי נושא באחריות על נזקים? כדאי לברר מראש.
  7. תשלום – רוב המשכירים דורשים פיקדון. כמו בבית מלון בררו מראש לגבי ביטולים ודמי ביטול. את התשלום עבור העסקה מומלץ לבצע בכרטיס או דרך פייפאל. מעיד גם הרצינות של הצד המשכיר
  8. קבלת הנכס – תמיד עדיף שהמזכיר או נציג מורשה מטעמו יהיו במעמד קבלת הנכס. אם לא תאמו מראש איפה ישאירו לכם את המפתח וודאו שהבנתם איפה הנכס. אם יש נזקים או דברים שנראים לכן לא תקינים – עדיף לצלם אותם מיד כשמקבלים את הנכס.
  9. כשעוזבים וודאו שעשיתם צ’ק אאוט כמו במלון – שלא נשארו תשלומים או הפתעות. אם ישנם דברים שהתקלקלו ידעו את בעל הבית
  10. זכרו = אתם יוצאים לחופש, לא קונים את בית החלומות! חופשה נעימה

צימר

המילה “צימר” באה מתוך השפה הגרמנית, מהמילה Zimmer שפירושה חדר בבית פרטי בחצר פנימית, המושכר ללינת לילה. האקדמיה לעברית קבעה שהשם הפורש הוא: חדר נופש. צימר בישראל משמש הן כעיסוק עיקרי והן כעסק צדדי נוסף של המשפחה בעלת הצימר. רוב יחידות הנופש היוקרתיות מכילים מכלול דברים וחוויות ייחודיים ומיוחדים

במדינות שדוברות אנגלית המונח ניקרא B&B (לינה וארוחת בוקר). בישראל זה יותר למלונות שנותנות שרות של ארוחת בוקר.

סוגי צימרים

למי שהחליט לטייל בקבוצה, למשל כמה זוגות חברים, עם או בלי ילדים. אתם יכולים לברר לגבי בתי הארחה בקיבוצים. יש קיבוצים שמשכירים את הדירות הישנות שהיו קודם לקיבוצניקים, לפני שהם עברו לדירות קרקע. זאת אומרת שזה בדרך כלל בניין שמחולק ל – 4 דירות שבכל דירה יש שני חדרי שינה, מטבח קטן וסלון. אם באתם בזוגות, אתם יכולים להתחלק בין החדרים. אם יצאתם לטייל כמשפחות, כל משפחה יכולה להיכנס לדירה אחת, כך שיש חדר גם לילדים וגם להורים וכל המשפחות נמצאים באותו קומפלקס של דירות כך שלא צריך לנדוד הרבה כדי למצוא את חבריכם. בדרך כלל גם המחירים יותר נוחים בבתי האחרה האלו, מכיוון שארוחת הבוקר היא בחדר אוכל של הקיבוץ, אף אחד לא חותך בשבילכם במיוחד את הירקות ומוציא את הגבינות, יש קיבוצים שמוסיפים גם כניסה לבריכת הקיבוץ, כלולה בתוך המחיר שהלינה שם. בהרבה קיבוצים יש פינות חי שאפשר לקחת את הילדים לשם וזו חוויה מסוג אחר.

יש צימרים המציעים שהות בצימר באירועים מיוחדים, בנוסף לחופשה שהם מציעים לזוגות ו/או למשפחות, למשל ליל כלולות. בעלי הצימר מציעים לזוג העומד להתחתן, סוג התארגנות שונה ממה שבדרך כלל יש בסלון הכלות השגרתי. הם מציעים לבני הזוג בקתה באווירה רומנטית ובנוסף לכך היא מאובזרת באופן מושלם עבור ההתארגנות לחתונה. הזוג מגיע לבקתה בשעות בוקר ביום האירוע לאווירה רגועה, שקטה ורומנטית ומתחיל את יומו המיוחד ברביצה על הערסלים התלויים על העצים, בטבילה בג’קוזי שבחצר ובישיבה בפינות רומנטיות בגן הבקתה. אפשר גם לקבל טיפולים אלטרנטיביים למינים כדוגמת מסאז’ בהזמנה מראש מבעלי הצימר כמובן. בהמשך היום מגיעים אל הכלה: הספר, המעצבת והצלמים, שאותם יכולים להביא בני הזוג או יש בעלי צימרים שאת כול אלו יכולים להזמין בשבילכם, על פי המלצותיהם. הכלה יכולה לבלות את היום עם אחות / אמא שתהיינה איתה בשעות הסידורים, או עם חברות טובות. יש מקום לכולם. הכלה נהנית מתשומת לב בלעדית בלי לחץ כשסביבה רק האנשים שהיא בחרה. המאפרת מלווה אותה ומתקנת איפור אם צריך אחרי הצילומים הראשוניים שנעשים על רקע הבקתה ובסביבת הכפר המיוחדת. בני הזוג יוצאים מהבקתה לגן האירועים הקרוב רגועים ללא לחץ של פקקי תנועה. בסיום הערב המופלא ותודו גם מייגע בני הזוג חוזרים לבקתה וסופרים את הצ’קים. בבוקר שאחרי מקבל הזוג הטרי ארוחת בקר מפנקת. צימר כזה לליל הכלולות יכול להוות סמן דרך בחייהם של הזוג וייתכן כי זוגות רבים ישובו אליו לחגוג בו את ימי הנישואין שלהם.

גם יאכטות הפכו לצימרים, באחת המרינות בארץ אפשר להשכיר יאכטה, ולשהות בה ולבלות בה את חופשתכם, על המים. הבעלים מבטיחים מחיר שווה לכל כיס ומחלת הים עליכם.

חיפוש צימר:

אז החלטתם לנסוע לחופשה בצימר. בדרך כלל ההחלטה היא לחופשה של בני הזוג, כדי לנסות ולשפוך קצת נופך רומנטי הרחק מהילדים, מהעבודה ולהשקיע בזוגיות. אם כי יש לציין, האפשרות של חופשה משפחתית בצימר היא גם אפשרית. הבחירה של מיקום הצימר והחופשה, כנראה מושפעת מקום מגוריכם כרגע. למרות הדעה הרווחת כי חופשה בצימר היא בדרך כלל בצפון הארץ, יש גם צימרים במרכז הארץ, צימרים המרוכזים באזור ירושלים וצימרים בדרום. ואנשים מאזור הצפון יעדיפו לנפוש באזורים אחרים כי את הצפון הם כבר מכירים כמו את כף ידם כולל מהטיולים השנתיים של בית הספר התיכון. זו גם הזדמנות לבקר את החברים שלכם שנמצאים בצד השני של הארץ והמרחק לא מאפשר לכם להתראות הרבה.

בחיפוש ובמציאת צימר – הכל מתחיל ומסתיים באינטרנט אם זה על ידי חברנו הידוע גוגל או כמובן הפייסבוק. רק תקלידו את המילה: “צימר” ויעלו בפניכם אתרים רבים במכילים שמות, תמונות ותיאורים של צימרים רבים. רוב תוצאות החיפוש שתקבלו הם לצימרים בצפון הארץ, כי שם הנושא יותר נפוץ, אך בתוצאות החיפוש תמצאו גם הפניות לצימרים באזורים אחרים ויש אתרים המרכזים בתוכם צימרים בכל הארץ.

באתרים המציעים צימרים תוכלו לקבל סיור וירטואלי בכל צימר וצימר שתלחצו על התמונה שלו ואז תוכלו לראות מה תוכלו לקבל וממה תוכלו להנות באותו צימר. לצד הצימרים תוכלו גם לקבל רשימה של מסעדות, אטרקציות שונות כמו פארקי מים, ספא או מסלולי טיול שיש בקרבת מקום. מי שמעוניין לטייל בקבוצה של 2-3 משפחות אז תוכלו ללון ביחד עם הקבוצה בצימרים הנקראים וילות לקבוצות. ישנם כל מיני סוגי צימרים: צימרים בתוך מערות חצובות, צימרים לציבור הדתי, צימרים לטבעונים וצמחוניים,

ויש כמובן את הפייסבוק והאינסטגרם. לכל בעלי צימרים המכבדים את עצמם יוציאו דף עסקי ויצבור לעצמו אוהדים. כך יוכלו הפרסומים של הצימר להגיע אליכם ואל החברים שלכם ואל החברים של החברים שלכם וכך הלאה.

הזמנת הצימר והתשלום לצימר:  

כן חברים, צימר זול, זה לא. יש מספר אתרים באינטרנט בהם אתם רושמים את המחיר ללילה שהנכם רוצים לשלם והאתר מאתר עבורכם את הצימרים המתאימים במחיר.

כדאי מאוד להבהיר כבר בזמן ההזמנה ובשיחת הטלפון עם בעל הצימר את המחיר שהוא מבקש לילה אחד והאם זה מותנה בהזמנת שני לילות לפחות. יש אתרים באינטרנט המציעים מחירים מיוחדים, אפשר לפנות לאתרי קופונים למיניהם ולקנות קופון לשהות בצימר ואז אפשר לשלם פחות.

עדיף לקבל אישור להזמנה עדיף במייל מצד בעלי הצימר. המייל יהווה אישור להזמנה ובו פירוט של כל הפרטים שסגרתם: תאריכי ההזמנה המחיר שנקבע, מספר הלילות והימים שבהם תשהו בצימר, שעת כניסה לצימר, שעת עזיבה ועוד פרטים אחרים שהסכמתם עליהם.  יש כאלו בעלי הצימר שידרשו מספר כרטיס אשראי שישמש כעירבון אם לא תגיעו לשהות בצימר.

מה לקחת לצימר?

מומלץ תמיד לקחת סוודר.  כמו שאימא תמיד אומרת והיא גם תמיד צודקת. תיקחו משהו חם ללבוש. לא משנה באיזה עונה אנחנו נמצאים. כי גם בצפון וגם בדרום, גם כשקיץ, בערב תמיד קר.  את שאר הדברים שצריך להביא, זה תלוי במה יש בצימר ואת המידע הזה אתם מקבלים כשאתם נמצאים באתרים השונים באינטרנט, שכאמור כל לחיצה על אחד מהצימרים תספק לכם את מירב המידע לגבי מה יש בצימר: אם זה ג’קוזי – אז הביאו בגד ים (אפשר גם בלי אם זה בתוך החדר ואתם לבד, כמובן), אם אתם רוצים לעשות מנגל, אז תבררו אם יש אפשרות לעשות זאת מחוץ לבקתת הצימר.  בדרך כלל הצימר הסטנדרטי מספר מקרר קטן שיש בו חלב לקפה, קומקום למים חמים, נס קפה, תה וסוכר וכמובן ארוחת בוקר, אם כי לא כולם נותנים ארוחת בוקר וגם את זה יש לברר קודם.  צימרים יוקרתיים יותר המיועדים לחופשות זוגיות ורומנטיות מספקים גם בקבוק יין, שוקולדים ועוד כל מיני פינוקים קטנים. אל תדאגו, זה לא בא מעודף רצון של הבעלים לפנק אתכם ייתר על המידה, הכול מתבטא אחר כך במחיר. כדאי תמיד להצטייד בנעלי הליכה טובות, גם אם זה לטיול רומנטי בשבילי היישוב בו נמצא הצימר.

חדר בבית מלון

כידוע, מה שהופך טיול טוב למצוין הוא המלונות. אך סעיף הוצאות הלינה הוא אחד מסעיפים הכבדים. מי שרוצה להתפנק במלון מפואר צריך לשלם כסף רב.

הזמנת חדר בבית מלון

הדרך הטובה ביותר למציאת לינה בבית-מלון היא באמצעות האינטרנט. מטבע הדברים היצע המלונות באינטרנט גדול ממה שיכול להציע לך סוכן הנסיעות בפרט כאשר מחפשים בתי מלונות זולים (הסוכנים מציעים בדרך כלל בתי מלון של רשתות והללו יקרים יותר).
בנוסף לאמור לעיל אין הסוכן יכול ברוב המקרים “להתחרות” עם המחירים באינטרנט.

ישנם בתי מלון שדרוגם הוא 3 כוכבים אבל רמתם היא דה-לוקס (מהסיבה שיש מע”מ גבוה ל 5 כוכבים והמלון לא מעוניין להעמיס על הלקוח). יש מלונות של 3 ו- 4 כוכבים ללא מזגנים או עם מזגנים המופעלים בשעות מוגדרות (כדאי לבדוק).

המחיר לחדר כולל, בדרך כלל ארוחת בוקר (באירופה) ואילו בארה”ב המחיר הוא ללינה בלבד.

יש לבדוק אם יש תוכניות משפחה לאותו מלון (התוכנית רק ללינה ולא לאוכל ושימוש בבריכה וכו’).

יש לקחת בחשבון שלינה מחוץ לעיר זולה יותר אך זמן ההגעה לעיר והתחבורה שווים כסף. אם רוב הביקור הוא מסביב לעיר מומלץ לגור מחוץ לעיר, אם רוב הסיור בתוך העיר אז עדיף לגור בעיר.

במידת ותכנון הטיול מאפשר, מומלץ ללון את מרב הימים באזור אחד וממנו לצאת לסיורים- שיטת הכוכב. ברוב המקרים (אירופה בפרט) לינה מעל מספר ימים (3-6 לילות) מוזילה את מחיר הלינה ובנוסף ולא פחות חשוב אין צורך לארוז המזוודות כל יום ולהסתובב איתם ברכב (גניבות). אך לא תמיד נכונה שיטת הכוכב, תלוי במרחקים, יעדים, ומה התוואי של הטיול. שיטת הכוכב נפוצה יותר בטיולי גיל הזהב.

יש לבדוק אילו ארוחות תקבלו במקום הלינה. בתי מלון באירופה נוהגים לתת ארוחת בוקר קונטיננטאלית הכוללת: קפה וקרואסון. ארוחה חמה הינה בדרך כלל ארוחה בשרית וצמחונית הנהוגה גם במחוזותינו.

בהזמנת לינה יש להדגיש את מספר המיטות הרצויות בחדר. חדר ליחיד כולל מיטה אחת, חדר זוגי כולל מיטה כפולה או שתי מיטות נפרדות. בהזמנה יש להדגיש איזה סידור מיטות הנך מזמין. רוב החדרים בבתי המלון יכולים להכיל מיטה שלישית. נדיר שיש 4 מיטות בחדר.

להלן הגדרות מספר המיטות בחדר במלונות:

SINGLE מיטה אחת בחדר ליחיד. חדר מסוג זה קטן במידותיו ואיננו מרווח.

DOUBEL ROOM מיטה אחת לזוג (מיטה זוגית) בחדר.

TWIN ROOM שתי מיטות נפרדות לזוג בחדר

חדר משפחתי הוא בעצם חדר רגיל שבו יש מיטה זוגית בתוספת ספה נפתחת (או מיטה ניידת) שמצמצמת את מרחב המחייה בחדר, שממילא לא גדול במיוחד. אם תהיה מוכן להיפרד מכמה עשרות דולרים נוספים ( עבור חדר ילדים) תהיה לך חופשה מוצלחת יותר.

יש לבדוק האם יש שירותים + מקלחת או אמבטיה בתוך החדר או מחוץ לחדר.

לבדוק אם יש נוף – לפעמים זה כרוך בתוספת מחיר. מי שהנוף חשוב לו, יציין זאת בהזמנתו.

יש לציין שבמלונות מסוימים ובמקומות מסוימים אין מזגנים. כמו כן יש מלונות שיש להם מערכות מיזוג המופעלים לשעות ספורות ביממה וזאת בהתאם לתקנות האנרגיה באותה מדינה. אי לכך מומלץ לבדוק נושא זה לפני ההזמנה.

הזמנת בתי מלון מהארץ כדאית עוד יותר במקרים של תערוכות וירידים, חגים (איסטר וכריסטמס), חופשות יולי – אוגוסט, וכשמטיילים בחבורות גדולות (3 חדרים ומעלה) או עם ילדים צעירים.

הערה: בכלל רצוי לבדוק אם כדאי להזמין חופשה בתאריכים שבהם מתקיימים תערוכות, וירידים, פסטיבלים שונים, מופעי רוק וכו’, בדרך כלל עלות ההזמנה יקרה יותר משבוע רגיל, והצפיפות באזור גדלה ומציאת חנייה היא מבצע צבאי. בנוסף כדאי לברר האם יש הבדלי מחירים בסוף שבוע לבין מחירים באמצע השבוע, יש מדינות/ארצות שיש הבדלי מחירים (לאס ווגאס, סאן פרנסיסקו וכו).

בדרך כלל, על הזמנת בתי מלון חלים דמי ביטול אם הביטול נעשה כעד שלושה ימי עבודה לפני הנסיעה. במקרים מסוימים (חגים, ירידים) אפילו קודם!

רוב ההזמנות לבתי מלון מועברות באמצעות ספקי משנה ולכן עובר פרק זמן של מספר שעות עד מספר ימים לקבלת האישור על ההזמנה. אצל ספקים מסוימים תוכלו לקבל אישור מידי על ההזמנה.

בדרך כלל שעת כניסה למלון היא 14:00 ושעת עזיבת המלון 11:00. אין אפשרות להתאים את השעות האלה לשעות הטיסה. הקדמת קבלת החדר או איחור יציאה שממנו מחייב תשלום של לילה נוסף – מראש, או תשלום במקום ע”י הנוסע ישירות למלון וזאת לאחר תאום עם בית המלון.

הספק אינו מתחייב כי המחיר שמשולם בארץ הינו המחיר הרשמי של המלון. ברוב המקרים משלם הנוסע פחות, אך ישנם מקרים בהם ישלם הנוסע יותר מהמחיר הרשמי הנקוב במלון (תערוכות, פארקים לאומיים, מלונות שאין לגביהם הסדרים וכו’).

יש לעדכן את הנוסע בכל הודעה מהמלון או הספק, ברגע שהתקבלה: מלון שהודיע כי נמצא בתקופת שיפוצים, קבלת אישור הזמנה, מלון שדורש הגעה מוקדמת מהשעה 18:00 וכד’.

אם הנוסע חושב כי יגיע אחרי השעה 18:00 למלון שהוזמן עבורו (בעקבות לו”ז הטיסות או כל סיבה אחרת), יש לציין זאת במפורש בעת ההזמנה.

חשוב לזכור כי “הזמנות מיוחדות” ניתן להעביר למלון אך לא ניתן להתחייב לגביהן: חדרים עם דלת מקשרת, חדרים צמודים, חדר בקומה מסוימת, חדר עם נוף ספציפי וכד’. אם התקבלה התחייבות מהמלון יש לדרוש אותה בכתב, כדאי לצרף אותה אל השובר. חשוב לזכור ולברר האם קימת במלון נגישות לנכים ולבעלי צרכים מיוחדים ויש לציין זאת בהזמנה.

חשוב לבדוק כי על השובר הנמסר לנוסע ישנה כתובת המלון וטלפון וכן כתובת התקשרות עם הספק למקרה של תקלה.

יש לבקש אישור הזמנה בפקס ולא בדואר אלקטרוני – מבחינה של הכרה משפטית.

שינוי הזמנה של מלון, הנעשה ע”י הנוסע בחו”ל, מחייב פנייתו של הנוסע אל הגורם המצוין על גבי השובר וקבלת אישור בכתב ממנו על אישור השינוי, כולל התחייבות לאי גביית דמי ביטול, אם התקבלה התחייבות כזו. ללא התחייבות זו לא ניתן יהיה לטפל בכל החזר כספי לגבי לילות שלא נוצלו.

אם אתה והסביבה הקרובה אליך לא מעשנים יש לדרוש חדרים ללא מעשנים, ובכתב – אחרת החדרים הספוגים עשן יגרמו לך לא להרגיש בנוח.

מה תעשה אם הטיסה שלך נחתה ב-7 בבוקר, או הטיסה ממריאה ב-10 בלילה? במקרה כזה, תוכל להפקיד את המזוודות במלון ולצאת לטייל. אם יש חדרים פנויים, סביר להניח שתקבל חדר. אבל כדאי לך לבדוק שהחדר הפנוי המוצע לך עונה על דרישותייך. כלומר, שמדובר בחדר הזהה לזה שמצוין בהזמנה שלך. במקרים מסוימים אתה עשוי לקבל חדר פחות טוב. ואם אינך רוצים לבזבז את כל זמן החופשה על קיטורים, אז כדאי להמתין עד שהחדר שהוקצה לך יהיה מוכן.

לעיתים האתרים של בתי המלון עצמם, מעודכנים יותר ויכולים להציע מבצעים התאם לתפוסה.

לידיעתך: התמונות שיש באינטרנט או בחוברות של משרדי הנסיעות מטעות מהסיבה הפשוטה של שימוש במצלמות עם עדשות רחבות הנותנות אשליה של חדר גדול, בחלק מהמלונות הצילום בליה כדי שלא תראה את הפגמים שרואים ביום. בירור על המלון ועל החדרים – עשויים לחסוך לך הרבה עוגמת נפש.
יש להיזהר מהמונח ” חמש דקות ממרכז העיר ” – דרוש את המיקום המדויק ומפה.

לפני שאתה מבצע הזמנה למלון, בדוק וברר אצל חברים, בעלי טעם דומה לשלך אם הם שהו בו.

 את הדרכון מותר למסור אך אסור להשאיר בקבלה בעת הרישום, מותר לפקיד הקבלה במלון להעתיק מהדרכון את שמך הפרטי, שם המשפחה, שנת הלידה, הלאום ומספר הדרכון, זה הכול, ולהחזירו לידיך מיד כשכל העת הוא בטווח הראיה שלך ושים לב שלא מצלמים אותו או בדומה. המקום היחידי בו מותר לצלם את הדרכון הוא בביקורת הדרכונים בשדה התעופה.

 כל התכתבות, פקסים או דואר אלקטרוני ששלחת למלון יש לקחת איתך לטיול.

 בעת ביצוע ההזמנה, חשוב לברר אילו מתקנים ושירותים נוספים יש במלון (סופרמרקט, חדר כושר, ספא, בריכה, משחקיה לילדים, שירותי כביסה, חנייה וכו’) והאם השימוש בהם לאורחי המלון כרוך בתשלום נוסף, יש מלונות שהשימוש במתקנים שונים של המלון כרוך בתשלום נוסף.

איך לקרוא חוברות פרסומיות של בתי מלון

כל החדרים עם אמבטיה או מקלחת = שלך עם מקלחת.

מבנה חדש לגמרי = עדיין בשיפוץ.

ארוחת מזנון = תורים בחדר אוכל.

מלון תוסס באזור מלא חיים= שיכורים מבלים מתחת חלונך ב-3.00 לפנות בוקר.

קרוב לחיי לילה = מעל דיסקוטק.

קוקטייל בהגעה = מגש עם נוזלים לא מזוהים באדום או ירוק.

רכב מלון למקומות מרכזיים= המלון בחור נידח ואין תחבורה ציבורית קרובה.

מעט (כמו דקות ספורות מ-) = הרבה.

אוירה ידידותית = שרות רשלני.

מלון לא רשמי = אנשים בגופיות ובגדי ים בלובי.

אוירה עליזה = רועש.

דקות מ- = אוטובוס כל חצי שעה.

סביבה שקטה = בפרברים.

צופה על (ים פארק וכו’) = שנמצאים מעבר לאוטוסטראדה.

אווירת שלווה ורגועה = צוות לא מיומן.

נוף מדהים = על גבעה תלולה.

במרחק הליכה = צריך מונית.

המועצה לצרכנות בשיתוף אתר טיולים, בעצות למטייל הישראלי

  • לא להסתמך על פרסום תמונות באינטרנט: חשוב מאוד לקבל המלצות מחברים שהתארחו במקום. דרך אחרת לקבל מידע היא לגלוש באתרי תלונות/פורומים ובלוגים.
  • בישראל אין דירוג רשמי של צימרים: חשוב לדעת שמשרד התיירות אינו מפקח על צימרים ולא נותן חסות.
  • מה לברר לפני שמזמינים לינה: המחיר הכולל לכל הנופשים, ומה כלול במחיר. האם ניתן לבטל את ההזמנה והאם הביטול כרוך בתשלום כלשהו.
  • לתעד את מצב המקום: להוריד את המצגים והתמונות המתפרסמים באתר בעלי מקום הלינה. אם אתם מאוכזבים, כדאי לשמור תמונות של המקום כפי שהם במציאות. כנ”ל לגבי ליקויים נוספים אם ישנם (מצב הציוד, רמת הניקיון, החצר וכו’…)
  • בהזמנה בארץ שלא דרך אתר הזמנות, לאשר את ההזמנה בכתב בפקס: המטרה – לתעד כל דרישה מיוחדת שלכם או כל הבטחה מעבר למוצג באתר האינטרנט (בריכת שחייה, גינה מטופחת, אבזור, מיטת תינוק, מספר נופשים).
  • נאלצתם לבטל את אירוח ונגרמו לכם הוצאות כספיות נוספות? חשוב לשמור את כל הקבלות (דרשו קבלה על תשלום למקום הלינה, הוצאות לינה חלופית, נסיעות, הוצאות אוכל וכו’)

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם