מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותבמקומות רבים בישראל, יש בעיה של היווצרות עובש או טחב בחדרים. זה קורה בעקבות הצטברות של אדי מים רבים בחדר. העובש והטחב מסוכנים מאד לנשימה ועלולים לגרום לנזקי מים. אוורור החדר לא תמיד אפשרי. אז איך אפשר לפתור את הבעיה? אפשר להשתמש בקולט לחות ביתי! הוא יכול למנוע הופעת חרקים, ריחות וטחב. וכך, להגן על ציוד אלקטרוניקה, למנוע מחלות אלרגיה, קשיי נשימה ודלקות פרקים, ולהגן על מוצרים שעשויים נייר ובד בפני חלודה וריקבון. סופחי הלחות מגיעים בגדלים שונים כדי להתאים לחדרים בגדלים שונים ולפעול בצורה הכי היעילה ביותר. אז איך בוחרים קולט לחות ביתי? כל התשובות בכתבה.
קרדיט צילום ראשי: Shenzhen Changlin Houseware Co., Ltd.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
מצאו קולט לחות במחירים שווים ב-Last Price
כמה דברים לפני שמתחילים…
לפני שאתם קונים מייבש לחות, חובה לברר מה הגורם להצטברות הלחות. יכול להיות שהגורם הוא נזילה או פיצוץ בצנרת. בחדרים במרתפים סגורים ללא חלונות מומלץ להתקין מאוורר שיפחית ריחות של טחב וימנע התפתחות עובש. והנה עוד כמה טיפים להפחתת לחות בחדרים:
- חממו את החדר כדי לייבש את האוויר.
- כשאתם מבשלים או מתקלחים, פיתחו את החלונות כדי לשפר את התחלופה של האוויר.
- מומלץ לתלות את הכביסה הרטובה מחוץ לבית או לפחות לפתוח חלונות בזמן הייבוש.
- אחרי לילה של שינה, פיתחו את החלון של החדר כדי לאוורר אותו.
במידה ולא הצלחתם לייבש את הלחות
את בדיקת הרטיבות בבית מומלץ לבצע דרך מכון התקנים הישראל. אמצעי זיהוי ובדיקה המקצועיים והיעילים ביותר של המכון התקנים הישראלי, יוכלו לסייע לכם באיתור מקור הבעיה ולמצוא את הדרוש תיקון, כך שבעל המקצוע שתזמינו, יוכל יהיה לבצע את העבודה בצורה האופטימלית והמדויקת ביותר.
אז מה כדאי לבדוק כשבוחרים קולט לחות ביתי?
התאמה לגודל החדר:
יש לוודא שההספק של קולט הלחות מתאים לגודל החלל שבו אתם מתכוונים להציב אותו. חשוב גם שההספק יתאים לרמת הלחות שבאוויר. ההספק הוא כמות המים שהקולט מסוגל לספוח מהאוויר בחדר ב-24 שעות. הנה כמה דוגמאות שיעזרו לכם לבחור את הקולט המתאים לכם:
- סופח לחות בהספק של 10 ליטר ביממה יתאים לחדרים קטנים עד בינוניים.
- סופח לחות בהספק של 20 ליטר ביממה יתאים לחדרים גדולים.
- סופח לחות בהספק של 30 ליטר ביממה יתאים לדירה בגודל של 70 מ”ר.
רמת הלחות המומלצת לחדר עבודה היא 40%-60% לחות יחסית בטמפרטורה של 22 מעלות. 30% – 60% בקיץ ומ 30% – 45% בחורף
רמת הלחות המומלצת לחדר ילדים היא 50%-60% לחות יחסית בטמפרטורה של 22 מעלות.
רמת לחות עבור צמחים היא – מ 45% עד 95%.
Source: https://purity.designuspro.com/iw/sovety/vlazhnost-vozduxa-v-kvartire-norma.html
עוצמת הרעש:
בקולט הלחות יש מדחס ומאווררים השואבים אוויר לח ופולטים אותו חזרה אל החדר ללא לחות. פעולה זו מייצרת רמת רעש מסוימת ולכן חשוב לבדוק בנתוני היצרן את רמות הרעש שיוצר המכשיר. המדד הוא בדציבלים. אחרת, הרעש עלול להפוך למטרד. מומלץ להגיע לחנות ולשמוע את המכשיר בזמן עבודה.
צריכת החשמל:
צריכת החשמל יכולה להיות בין 150W ועד 600W, אי לכך צריך לברר מה הדירוג האנרגטי של המכשיר כדי לחסוך בהוצאות.
תכונות שימושיות:
עכשיו הזמן להסתכל על הפרטים הקטנים של המוצר. האם הוא כולל את כל התכונות שאתם צריכים או רוצים? הנה כמה תכונות שימושיות שאולי תרצו בקולט הלחות שלכם:
- ווסת טמפרטורה: ווסת הטמפרטורה בודק את רמות הלחות באוויר ושומר על רמת הלחות שנבחרה. כדאי לבחור בקולט שמשנה את הגדרותיו על פי הלחות היחסית בחדר. כך, לא תצטרכו להתעסק בלבדוק את ההגדרות כל הזמן.
- קוצב זמן: היום אפשר לתכנת את קולט הלחות כך שיפעל לזמן מוגדר. כך, תוכלו לחסוך כסף אם תעריף החשמל גבוה יותר בשעות מסוימות של היום. זה גם שימושי אם אתם יוצאים מהבית ורוצים שהמכשיר ימשיך לפעול כמה שעות לאחר היציאה.
- משאבה לריקון מיכל המים: בקולט הלחות הביתי, הלחות מצטברת בתוך מיכל אחסון ייעודיי. אם אתם לא רוצים לרוקן את המיכל בכל פעם, מומלץ לרכוש קולט עם משאבת מים לריקון. המים לא טובים לשתייה, לכן מומלץ להשתמש בהם כדי להשקות את הצמחים בגינה או פשוט לשפוך אותם.
- גלגלים: אם המכשיר כבד, כדאי שהוא יכלול גם גלגלים. כך, תוכלו להעביר אותו ממקום למקום בקלות.
אסתטיות המוצר:
כמו כל פריט אחר בבית, חשוב שגם קולט הלחות ישתלב היטב בסביבה. לכן, כדאי לחשוב על המקום שבו תציבו את הקולט ולבדוק האם הוא משתלב היטב בעיצוב הפנים שלכם. כדאי לבחור בקולט לחות אלגנטי ונקי.
איך להשתמש נכון בקולט לחות ביתי?
אחרי שקניתם את קולט הלחות הביתי, חשוב להשתמש בו בצורה נכונה כדי שיפעל ביעילות ולא יתקלקל תוך זמן קצר. בשימוש הראשון במכשיר, כדאי להפעיל אותו לזמן ממושך של בין 8 ל-24 שעות, תלוי במידת הלחות באוויר החדר והיכולות של המכשיר. לאחר השימוש הראשון, תצטרכו להפעיל את הקולט רק 2-4 שעות ביום כדי לשמור על רמות הלחות המומלצות.
לפני הפעלת המכשיר, יש לשאוב היטב את החדר כדי שהקולט לא ייסתם מאבק. חשוב גם לסגור חלונות ודלתות, כדי שהקולט יוכל להתמקד אך ורק בלחות שכבר נמצאת בחדר.
אם יש לכם אפשרות, כדאי למקם את קולט האדים במרכז החדר כדי ליהנות מהביצועים הטובים ביותר. בכל מקרה, אל תציבו את המכשיר בצמוד לקיר אלא אם כן הקיר הזה כולל עובש.
מומלץ לנקות את הפילטר אחת לשבועיים כדי להימנע מתקלות במכשיר.
בכל מקרה, רצוי לקרוא היטב את הוראות היצרן במלואן ולהקפיד לפעול על פיהן. יש לקרוא את הוראות ההפעלה הראשונה של הקולט, הוראות ניקיון ותחזוקה ומקרא לתקלות.
טיפים קטנים מאיתנו:
לפני שאתם ממהרים לרכוש סופח לחות דרך האינטרנט, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.
מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.
טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט
איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.