• תַפרִיט
  • תַפרִיט

איך למצוא טיסות זולות, עם עזרה, אחריות ושרות

דף הבית » איך למצוא טיסות זולות, עם עזרה, אחריות ושרות

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 27 דקות

 

אפליקציית Kiwi מאפשרת לנוסעים למצוא להזמין את הטיסות הזולות ביותר. הטכנולוגיה הייחודית של Kiwi מבוססת על איסוף נתוני אלגוריתם המשלב טיסות סדירות של חברות תעופה קלאסיות עם טיסות זולות (Low Cost). המנוע מאפשר חיפוש רחב של טווחי תאריכים (Any time), יעדים (Anywhere), והגדרת רדיוס שישלב טיסות מכמה שדות תעופה. למנוע החיפוש החדשני יש יכולת ליצור עבור המשתמש מסלולים ייחודיים שלעתים קרובות ימצאו ב- 50 עד 90 אחוזים זולים יותר מאשר ההצעה קיימת בשוק.

קרדיט לתמונה: PIXABAY
מידע מתורגם: אתר קיווי.

המידע נכון ל: 09/04/2016 20:16

גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

יש כל כך הרבה אתרים, קבוצות פייסבוק שמצהירים שיש להם את הטיסות הכי סודיות במחירים הכי זולים.  איך זה יכול להיות סודי או הכי זול? הרי הכל חשוף באתרים (למעט לינקים מסוימים שלקומץ חברות יש הפניה לדפי פרומו). אז איך יודעים באיזה אתר לחפש? מה חשוב לשים לב? איך יודעים שלא קונים חתול ב…? מה חשוב? ומה הסודות שלא מגלים לכם.

יש אתרי טיסות מסחריים השייכים לסוכני נסיעות ויש אתרים שמלקטים מחירים ומפנים לאתרים שלישיים ויש אתרי חברות התעופה. כל אתר מקוון/ סוכנות, מקבל מחירים שונים וכמות מושבים מסוימת לפרקי זמן שונים. יש מצב שלחברות התעופה כרטיסים פנויים בגלל שלא הצליחו למכור אותם וינסו להוזיל מחיר בשיטות מבריקות ואפילו למכור במחיר הפסד בדקה האחרונה (אבל מה עם המלון, האם תמצא גם פנוי  ום בזול בדקה אחרונה, אני ממש לא בטוח).

בהרבה תוכניות טלוויזיה, בעיתונות הכתובה ובאתרי האינטרנט כולם ממליצים לכם להזמין טיסות כך וכך לפני. לדעתי זה כל כך רחוק מהמציאות. זה תלוי בצרכים של אנשים במיוחד שהתיירות העולמית גואה וכל הזמן הטיסות נתפסות הרבה זמן בגלל אירועים בעולם, הפלגות שמוזמנות אפילו שנתיים מראש, מקומות לינה טובים שנתפסים הרבה זמן מראש, אני לא מתכוון לאנשים ספונטניים שהם בעיקר בגיל לאחר הפרישה. אז תיאוריות לחוד ומציאות לחוד.

בעבר, הייתי חסיד של מנוע חיפוש הטיסות  skyscanner  הידוע, לאחר מכן של jetradar ו – memondo (שלהן יש עוד 20 אתרי משנה שחלקם יותר זולים מאתר המקור בלא מעט אחוזים) שהיו סורקים מאות אתרי ספקים, סוכנים ומערכות הזמנות של חברות תעופה תעופה ונחשבו בעיני כטובים ביותר. עד אשר ניתקלתי באתר flights-seeker.com ששיך לחברת Kiwi, שלדעתי האישית הוא הטוב ביותר ואשר זוכה לאוהדים ותשבוחות בכל העולם לא רק בגלל המחיר (שהוא חשוב) אלא בזכות יתרונות אדירים שלא תמצאו בשום אתר שנותן פתרון אישי לכל בעיה שנוצרת.

אחד מהחברות הבודדות בעולם שעמדה בהתחיבויותיה לקהל לקוחותיב, בתקופת הקורונה

המלונות והרכבים כאן לא הכי כדאים להזמנה רק טיסות. מבדיקה

המלצה חמה ביותר (מניסיון אישי רב שנים) לאתר שנותן הסעות הלוך וחזור משדה התעופה במחירים זולים עם אחריות. לחפש בכל יעד את המילה TRANSFER ׁׁ (בצד שמאל, למטה)

הערה ביניים חשובה (תודה לשמואל חברי שטס אין ספור טיסות בחייו)

אם אותם אתרים שציינתי למעלה, זולים בצורה משמעותית מהאתר שאני ממליץ, שההפניה שלהם אל חברות התעופה עצמם ולא חשוב לכם תמיכה ושרות 24 שעות ביממה שיתנו לכם פתרון מידי. אז הדבר לשיקולכם. לכן תמיד כדאי להשוות בעלות לתועלת.

אפליקציית flights-seeker.com מבית Kiwi מאפשרת לנוסעים למצוא להזמין את הטיסות הזולות ביותר. הטכנולוגיה הייחודית של Kiwi מבוססת על איסוף נתוני אלגוריתם המשלב טיסות סדירות של חברות תעופה קלאסיות עם טיסות זולות (Low Cost). המנוע מאפשר חיפוש רחב של טווחי תאריכים (Any time), יעדים (Anywhere), והגדרת רדיוס שישלב טיסות מכמה שדות תעופה. למנוע החיפוש החדשני יש יכולת ליצור עבור המשתמש מסלולים ייחודיים שלעתים קרובות ימצאו ב- 50 עד 90 אחוזים זולים יותר מאשר ההצעה קיימת בשוק.

אז נכון שכול האפליקציות של מנועי חיפוש כרטיסי טיסה זולים מבטיחות טיסות זולות רק שהפעם התוכנה גם מספקת למשתמש את כול האלטרנטיבות לטיסות קונקשן, במקום לשבור את הראש ולהרכיב לבד מסלול שנראה כזול ביותר, כעת קיימת האפליקציה Kiwi שתעשה זאת עבורך!

ורגע, אם זה לא מספיק קיווי flights-seeker.com היא מעבר לתוכנה, היא משמשת כסוכנות נסיעות ללקוח שבוחר לקנות דרכה. כלומר, כל רכישת הכרטיסים, הצ’ק אין ואם תרצו גם ביטוח למקרי ביטול וכד’. שירות הלקוחות ילווה אתכם מרגע הקניה ועד רגע הנחיתה ביעדכם!

היזם שהקים את הסטרט אפ, אוליבר דלוהי (Oliver Dlouhý) התחיל כמו כולנו בלנסות לשלב בעצמו טיסות זולות לטיולים שלו על מנת לחסוך. בשנת 2011 החל להתפתח הרעיון, הוקמה באפריל 2012 חברת קיווי במימון השקעה של יזם צ’כי ידוע. לאחר שמונה חודשי פיתוח הושקה גרסת הביטא הציבורית הראשונה של האפליקציה קיווי והתקבלה בברכה ובהתלהבות על ידי המשתמשים והעיתונאים. משם התווספו משקיעים נוספים שעזרו ל קיווי להגיע להיות מה שהיא היום- חברת Kiwi היא אחת מחברות הטכנולוגיה הצומחות במהירות עם מחזור חודשי עולה.

למה flights-seeker.com או קיווי?

  • החיפוש מתבצע אצל כל חברות תעופה בעלות הנמוכה בעולם.
  • חוויית משתמש קלה ומהירה, הבחירה מבוססת על מפה אינטראקטיבית שפרושה לעיני המשתמש, מפשטת ומבהירה עוד יותר את כול הנתונים שנמצאו.
  • החיפוש מתבצע במהירות הבזק בתוך טווחי תאריכים גמיש ואזורים גיאוגרפיים רחבים (יכולת הגדרת רדיוס מהיעד).
  • חיפוש טיסות לכמה יעדים במקביל. דבר בלתי אפשרי בשום אתר. מתלבט בין לונדון, ברלין ואמסטרדם. פשוט להקליד את שלוש הערים הללו ביעד ומיד מקבלים רשימת טיסות רלבנטיות.
  • הכי חשוב- לקיווי יש שירות לקוחות, כלומר מדובר לא רק במנוע חיפוש אלא בסוכנות נסיעות על כל המשתמש מכך!!!
  • המחיר שאתם מקבלים כולל הכל. אין תוספת אשראי ואין דמי טיפול.
  • חברת TRUSTPILOT, שהיא המקור שעל פיו מסתמכת חברת גוגל על אמינות חברות, בחרה במנוע של חברת קיווי שנמצא גם באתר http://flights-seeker.com בזה שהוא לא מעביר לאתרים שלישים ולכן בתוצאה הסופית שלו יוצא שהמחיר שלו הוא בין הטובים בשוק ומיוחד לאור השרות והאחריות שהוא מספק 365/7/24 מול סוכן אנושי, למקרה של בעיה.

איך מוצאים את הטיסות המתאימות ביותר לתקציב?

מנוע חיפוש הטיסות הוא החכם בעולם. שימצא לך את העסקאות המשתלמות ביותר לתקציב שלך.

שילובים של כמה יעדים/כמה נקודות יציאה
לא מגבילים אף אחד לנקודת יציאה אחת וליעד אחד. אפשר להוסיף לחיפוש כמה נמלי תעופה או כמה ערים, ואפילו לחפש לפי כמה רדיוסים במפה כדי למצוא את העסקה המשתלמת ביותר.

חיפוש לפי רדיוס
המפה האינטראקטיבית היא כלי יעיל מאוד. כשמחפשים לפי רדיוס, אפשר לכלול בחיפוש יותר נמלי תעופה ולמצוא טיסות זולות יותר. פשוט לוחצים על המפה לחיצה ימנית כדי להגדיר את רדיוס המוצא, ואז לוחצים לחיצה רגילה כדי להגדיר את רדיוס היעד. אפשר להזיז את המעגלים למקום אחר במפה או לשנות את הרדיוס כדי לכלול יותר או פחות נמלי תעופה.

תאריכים
– כדי למצוא את הכרטיסים הזולים ביותר, כדאי לחפש לפי טווח תאריכים ולבחור את משך השהייה הרצוי ביעד.

מיון תוצאות החיפוש

  • טיסה מומלצת: האיזון המושלם בין מחיר למשך שהייה
  • הטיסה הזולה ביותר: הכרטיסים הזולים ביותר, שלרוב כוללים עצירות ביניים
  • המסלול הקצר ביותר: מסלולים קצרים, שלרוב עולים קצת יותר
  • עצירות ביניים: אפשר להציג רק שילובים הכוללים עד 0, 1 או 2 עצירות

כמה יעדים או מספר ערים
– כשבוחרים באפשרות “מספר ערים”, אפשר להוסיף להזמנה עד 8 נסיעות, ולכל נסיעה יכולים להיות נמלי תעופה משלה.
– סרטון YouTube המסביר איך מגדירים מסלולים שעוברים במספר ערים.

יעדים מובילים
כשמחפשים טיסות, אפשר להזין בשדה היעד “כל מקום” כדי להציג את היעדים המובילים שהזמינו נוסעים מהאזור.

חיפוש טיסות לפי נקודות עניין
אפשר לחפש לפי אתרי תיירות, אנדרטאות, פארקים ועוד שלל מקומות מפורסמים. פשוט מזינים בשורת החיפוש מילים כמו “Eiffel Tower” כדי לחפש את מגדל אייפל או “Machu Picchu” כדי לנסוע למאצ’ו פיצ’ו.

NOMAD היא דרך מהפכנית חדשה לשלב טיסות זולות

עד היום שרצית לטייל בעולם בכמה מקומות, לנוסעים ולסוכנים הייתה בעיה רצינית הם היו חייבים ליצור מסלולים משלהם, לעתים קרובות ניסויים עם שילובים שונים בעשרות חלונות דפדפן שונים לעשות השוואה שלהם על מה בדיוק המסלול הטוב ביותר. אם אתה רוצה לעשות נסיעות בין 10 ערים שונות והסדר איננו חשוב, ישנם 180,000 שילובים שונים של מסעות שיש לבדוק כדי למצוא את המסלול היעיל ביותר.נוסעים יכולים כעת לחסוך כסף רב ושעות רבות מזמנם בעת חיפוש טיסות זולות עם כלי חדש מהפכני שפותח על ידי Kiwi-NOMAD. זה מאפשר לאנשים להיכנס ליעדים שהם רוצים לבקר ולאחר מכן היא מחשבת את המסלול הזול ביותר האפשרי ביניהם.

עכשיו עם flights-seeker.com של NOMAD-Kiwi. עושה את העבודה במקום – בשניות.באמצעות אלגוריתמים חזקים ונתונים קנייניים, flights-seeker.com יכול לחפש את המסלול הזול ביותר האפשרי בין ערים בתאריכים שהנוסע רוצה לעזוב ולחזור. כבר לא יהיו אנשים שיעבדו במחשב דרך לשוניות במשך שעות מנסה למצוא את ההרפתקה המושלמת. וגם, כי המחשב עושה את העבודה החיסכון יכול להיות עצום. למשל, חיפוש אחד באמצעות MultiCity להרפתקה מפראג ללונדון, שטוקהולם, פריז ורומא החזיר תוצאה של (1786₪ (442 €)) לכל הנסיעה.

מה ההבדל בין חברות לואו-קוסט לחברות תעופה סדירות?

חברות לואו-קוסט מציעות טיסות זולות יותר, אבל גובות תשלום נוסף על שירותים רבים.

חברות לואו-קוסט:

  • השירותים האלה בדרך כלל ניתנים בתשלום נוסף ואינם כלולים במחיר הכרטיס:
    • כבודה הנשלחת לבטן המטוס
    • בחירת מקום הישיבה מראש
    • אוכל ושתייה במטוס
  • לדוגמה, ריינאייר, איזי ג’ט ואייר אסיה הן חברות לואו-קוסט מוכרות.

חברות תעופה סדירות

  • החברות האלה מציעות את השירותים המוזכרים למעלה ללא עלות נוספת, ולרוב רמת הנוחות בטיסות שלהן גבוהה יותר.
  • לדוגמה, בריטיש איירוויז, אל-על ולופטהנזה הן חברות תעופה סדירות.

יש אפשרות לבחור ארבע מחלקות בטיסה

מחלקת תיירים, תיירים פלוס, מחלקת עסקים, מחלקה ראשונה

שילוב בין טיסות של חברות תעופה שונות

כאן אפשר למצוא את כל מה שצריך לדעת לפני שמשלבים בין טיסות של חברות תעופה שונות.

הרבה פעמים, כשמשלבים בין טיסות של חברות תעופה שונות אפשר לחסוך כסף. אבל אין ארוחות חינם – צריך להשקיע זמן ולתכנן את הנסיעה נכון כדי למזער את הסיכונים הנלווים.

ויזות מעבר בנמל התעופה — אם הדרכון שלך לא מאפשר לך להיכנס אוטומטית לרוב המדינות, אלא צריך להוציא ויזה, כדאי לעשות שיעורי בית לפני ההזמנה. בדרך כלל גם אם רק עוברים במדינה צריך ויזה. שיעורי הבית האלה חשובים במיוחד כשמשלבים בין טיסות של חברות תעופה שונות, כמו חברות לואו-קוסט, וכשיש כמה וכמה מספרי PNR בהזמנה.

אם לא תהיה לך ויזה, יכול להיות שחברות התעופה לא יאפשרו לך לעלות לטיסה. מבטיחים לך שלא כיף להיתקע בנמל התעופה

צ’ק-אין מחדש למזוודות — כשמשלבים בין טיסות של חברות תעופה שונות, בדרך כלל צריך לאסוף את המזוודות ולעשות להן צ’ק-אין מחדש בכל עצירת ביניים. לשם כך צריך לצאת מאזור המעבר בנמל התעופה, כך שעוד יותר חשוב לוודא שיש ויזה.

עיכובים ושינויים בלוחות הזמנים — האחריות של Kiwi במיוחד כדי להגן על הנוסעים מסיטואציות כאלה. היא מגינה עליך במקרים של ביטולים, עיכובים ושינויים בלוחות הזמנים של הטיסות. ירכשו עבורך כרטיס טיסה חלופי ליעד הסופי שבחרת או שיעניקן לך החזר כספי על החלק מהמסלול שהושפע משינוי.

תיקון פרטי הנוסעים

הפרטים בכרטיס האלקטרוני צריכים להיות זהים לפרטים בדרכון.

חשוב לבדוק היטב את פרטי הנוסעים בהזמנה, במיוחד את שם הנוסע ואת מספר הדרכון.

איך מתקנים טעות?

  • נכנסים לדף ניהול ההזמנה שלי
  • לוחצים על “עריכת פרטי נוסע“
  • משנים מה שצריך
  • מעלים צילום של הדרכון ומאשרים
  • בסוף התהליך נשלח לך כרטיס אלקטרוני עדכני
  •  

אפשר לשנות את הפרטים הבאים:

  • שם הנוסע
  • מספר הדרכון
  • אזרחות
  • תאריך לידה

ייתכן שחברת התעופה תדרוש תשלום נוסף כדי לבצע את השינוי. תעודכן בהתקדמות, ואם יהיה צריך לשלם, ישלח לך קישור לתשלום.

למה חשוב לתקן טעויות?

  • ייתכן שרשויות ההגירה לא יאפשרו לך לעבור
  • ייתכן שחברת התעופה לא תאפשר לך לעלות למטוס–

מילוי פרטי הדרכון

אפשר למלא את פרטי הדרכון בדף ההזמנה או בדף ‘ניהול ההזמנה שלי’.

לפני ההזמנה
ממלאים את פרטי הדרכון בדף ההזמנה מתחת לפרטי הנוסע.

אחרי ההזמנה
נכנסים לדף ניהול ההזמנה שלי. בראש הדף תופיע בקשה למלא את הפרטים האלה. בהודעה גם יהיה כתוב עד מתי אפשר למלא אותם. מומלץ למלא את הפרטים לפחות 48 שעות לפני שעת ההמראה.

כיצד לבדוק אם דרושה לך ויזה בטיסות שבהן עליך להעביר את הכבודה לבד

עליך לדווח לשגרירות על כך שיהיה עליך לעבור ביקורת דרכונים וויזות. אחרת עלולים למסור לך מידע מטעה.

הנחיות

  • עליך למצוא את פרטי הקשר של השגרירות של הארץ שבה עליך להעביר לבד את הכבודה
    • אפשר לחפש ב-Google את הפרטים (למשל, ״שגרירות תאילנד בארה״ב״)
    • עליך למצוא את פרטי יצירת הקשר באתר האינטרנט.
  • עליך ליצור קשר עם השגרירות ולברר מהן דרישות הוויזה לנכנסים לארץ. עליך לציין:
    • כי יהיה עליך לעבור ביקורת דרכונים וויזות, ולמעשה להיכנס אל המדינה כדי להעביר את הכבודה בעצמך.
    • את משך עצירת הביניים – מידע זה עשוי להשפיע על סוג הוויזה שיידרש.

האם עליי לדאוג לוויזה לפני טיסות?

באחריותך לבדוק את הנושא לפני הטיסה. חשוב לבדוק היטב באילו מדינות הטיסה עוברת לפני שמזמינים אותה. צריך ויזה גם למטרות מעבר וצ’ק-אין מחדש של הכבודה.

במקרים שבהם לא ברור אם צריך ויזה או ויזת מ……………………………………..

עבר בנמל התעופה כדי לטוס למדינת היעד או לעבור במדינות שבהן הטיסה עוברת, ניתן לברר זאת בשגרירות או במשרד החוץ.

לכל מדינה יש דרישות שונות לגבי הצורך בוויזה. לא נישא באחריות לבעיות הקשורות לוויזה. כל עניין הקשור בוויזה הוא באחריותו של הנוסע. אפשר רק להזהיר ולהזכיר שייתכן שיהיה צריך ויזה לטיסה.

חשוב לבדוק היטב באילו מדינות הטיסה עוברת לפני ביצוע ההזמנה. ברוב המקרים, צריך ויזה גם למטרות מעבר או צ’ק-אין מחדש של הכבודה, או אם לטיסות שהזמנת יש מספרי PNR שונים.

באתר IATA Travel Centre ניתן למצוא מידע מפורט על כל הדרישות השונות לגבי הצורך בוויזה או ויזת מעבר בנמל התעופה.

גם בוויקיפדיה אפשר למצוא מהר מידע על הצורך בוויזה. לדוגמה, כאן אפשר לבדוק מהן הדרישות לוויזה מאזרחי הודו.

האם צריך להזין פרטי דרכון כדי להזמין טיסה?

תלוי בחברת התעופה.

יש הזמנות שאי אפשר לבצע בלי להזין פרטי דרכון. למשל, כשמזמינים טיסות בינלאומיות. במקרים אחרים, אפשר להזין את פרטי הדרכון במועד מאוחר יותר באמצעות הדף ‘ניהול ההזמנה שלי’.

לא הצלחת להזמין טיסה בלי להזין פרטי דרכון? צוות שירות הלקוחות ישמח לעזור.

מוצע לנוסעים שירות צ’ק אין באינטרנט בחינם. יש צורך במספר הדרכון ואת תאריך התפוגה שלו. אם לא מזינים את פרטי הדרכון בזמן, צריך לבצע את הצ’ק אין בנמל התעופה, וחברת התעופה עלולה לגבות על כך עמלה.

מותר לטוס עם תעודת זהות או רישיון נהיגה במקום דרכון?

כן, אבל רק לאזרחים של מדינות מסוימות, בהתאם לתוכנית הנסיעה.

האפשרות הזו זמינה לאזרחים של מדינות מסוימות שטסים במסלולים מסוימים. לדוגמה, נוסעים שיש להם רישיון אמריקאי יכולים להשתמש בו כתעודה מזהה בטיסות בתוך ארה”ב.

לכל מדינה יש חוקים משלה בעניין המסמכים הנדרשים בנסיעות. לא רוצה לקחת דרכון לטיסה? חשוב לבדוק היטב אם אפשר להשתמש בתעודות מזהות אחרות. הנוסע אחראי לקחת אתו את המסמכים המתאימים לכל טיסה.

אין לי אפשרות למלא את מספר הדרכון בדף ‘ניהול ההזמנה שלי’

עליך לפנות לשירות הלקוחות עם מספר הדרכון ותאריך התפוגה.

אם עדיין אפשר, יוסיפו לך את הפרטים האלה להזמנה ונשלים את הצ’ק-אין באינטרנט לטיסות שלך.

מהי ויזת מעבר בנמל התעופה?

אם תוכנית הטיסות כוללת טיסות המשך, ייתכן שיהיה צריך ויזת מעבר בנמל התעופה.

לקבלת מידע מפורט על כל הדרישות הנוגעות לוויזה ולוויזת מעבר בנמל התעופה, ניתן להיכנס לאתר IATA Travel Centre או לפנות לשגרירות ולמשרד החוץ.

כשטסים בחברות תעופה שונות או במסלולים שונים עם אותה חברת תעופה, לרוב צריך לבצעצ’ק-אין מחדש לכבודה בזמן עצירת הביניים. לכן, ייתכן שיהיה צריך ויזת מעבר בנמל התעופה כדי לצאת מאזור המעבר ולעבור שוב דרך רשויות הביטחון וההגירה.

גם אם אין כבודה, אם ההזמנה כוללת כמה מספרי PNR, ייתכן שיהיה צריך לצאת מאזור המעבר.

PNR (ראשי תיבות של ‘רשומת זיהוי נוסע’) הוא מספר ייחודי שחברות התעופה משתמשות בו כדי לגשת לפרטי הזמנה. המספר מוצג בפינה השמאלית העליונה של כל דף בכרטיס האלקטרוני.

הוספת פרטי חיוב לחשבונית

החשבוניות זמינות לעריכה בדף “הזמנות”.

לפני שמזמינים, אפשר לציין על שם מי רוצים להוציא את החשבונית. האפשרות הזאת שימושית מאוד לעובדים שצריכים להגיש חשבון הוצאות למעסיק, לדוגמה.

בדף “הזמנות” לוחצים על “עריכת חשבונית“ מתחת לקטע “ויזה”. שם אפשר להוסיף פרטים אישיים או פרטי חברה.

מייד לאחר שהתשלום יבוצע, נשלח לך באימייל חשבונית שפרטי החיוב שמילאת מופיעים בה.

מספר חברה: מספר הרישום של החברה
מספר תיק במע”מ: מספר התיק של החברה במע”מ

אי אפשר לערוך חשבונית אחרי שמסיימים את תהליך ההזמנה.

מדוע המחיר השתנה פתאום?

חברות משנות את המחיר שלהן לפי הדרישה.

חברות תעופה ורכבות נוקטות באסטרטגיית מחירים הידועה בשם ׳ניהול תשואה׳. אסטרטגיה זו מאפשרת לחברות לקבוע את מחירי הכרטיסים לפי הדרישה הקיימת.  KIWI לא קובעים את המחירים.

כדי למנוע אכזבה ואי-שביעות רצון בקרב לקוחות, פיתחנו את פתרון הנתונים המוביל בתעשיה – המאפשר לנו להבטיח כי המחירים תמיד יהיו עדכניים.

מחיר הכרטיס שלך עשוי להשתנות בכל רגע, ולרוב הוא עולה ולא יורד, במיוחד ככל שתאריך ההמראה מתקרב. כדי לקבל את המחיר הטוב ביותר, אם אין לך ספק שברצונך לטוס – הכי בטוח זה להזמין מוקדם ככל שאפשר.

 כדי לנצל ירידות מחירים, כשאלו קורות לפעמים, עליך לזכור להגדיר התראות מחירים לנסיעות המועדפות שלך.

קדימות בעלייה למטוס

שירות של חברת תעופה זולה שכולל כמה יתרונות.

היתרונות של קדימות בעלייה למטוס

  • עלייה למטוס לפני כולם.
  • התחייבות לכך שכבודת היד שלך תהיה איתך במטוס.
  • אין צורך לעמוד בתור אחרי הטיסה כדי לאסוף את כבודת היד.
  • העברות מהירות יותר אל טיסת ההמשך.

איך משלמים על קדימות בעלייה למטוס

  • כדי להוסיף קדימות בעלייה למטוס, צריך לשלם עליה בזמן ההזמנה. האפשרות הזו לא תהיה זמינה לאחר ההזמנה.
  • האפשרות הזו זמינה בטיסות של Ryanair, ‏Laudamotion, ‏Spirit ו-Wizz Air בלבד.

באילו מטבעות אפשר לשלם?

בכל אחד מ-50 המטבעות.

אפשר לבחור באיזה מטבע משלמים על הטיסה. כדי לשנות את המטבע, לוחצים על סמל המטבע המופיע משמאל למילה “עברית” בתפריט הראשי, בצד שמאל למעלה.

אפשר לקבל הסבר על תהליך אימות התשלום

אם התשלום שלך נדחה, עליך ליצור איתנו קשר ולספק לנו מידע נוסף כדי לאמת את העסקה מול ספק האבטחה שלנו.

משתמשים במערכת אבטחת תשלומים של ספק חיצוני כדי להגן על הלקוחות שלנו מפני הונאות. דחיית התשלום יכולה לנבוע מסיבות שונות, אבל בהרבה מקרים אפשר לאמת ולאשר אותו גם אם הוא נדחה בהתחלה.


תהליך האימות של תשלומים שנדחו:

  1. נשלח לך אימייל שבו נבקש ממך ליצור קשר עם מחלקת שירות הלקוחות שלנו תוך 12 שעות. נצטרך לקבל ממך את הפרטים הבאים:
    1. באיזו מדינה הונפק הכרטיס?
    1. מי בעל הכרטיס ומה הקשר שלו לנוסעים?
    1. מאיזו מדינה מתבצע התשלום?
    1. מהן ארבע הספרות האחרונות במספר הכרטיס?
    1. עד מתי הכרטיס בתוקף?
    1. מה שם הבנק (לדוגמה, לאומי)
    1. באיזה סוג של כרטיס מדובר (לדוגמה, מאסטרקארד)?
  2. כשהתהליך מתבצע, הסכום מוקפא בבנק שלך. לא נקבל את התשלום לפני שאימות האבטחה יסתיים.
  3. אם לא נשמע ממך תוך 12 שעות, ההזמנה שלך תבוטל והכסף ישוחרר מהקפאה.
  4. הטיפול בשחרור הכסף בבנק יכול להימשך עד 10 ימי עסקים.
  5. חלק מהבנקים לא מאפשרים להשתמש בכסף אוטומטית. במקרה כזה, יש לפנות לבנק.

ביטולים והחזרים כספיים

כדי לבקש החזר כספי או לבטל את ההזמנה, צריך להשתמש בדף ‘ניהול ההזמנה שלי’.

איך מבטלים את ההזמנה ומבקשים החזר כספי?

  • נכנסים לדף ‘ניהול ההזמנה שלי’
  • לוחצים על ביטול הזמנה בתחתית הדף
  • בודקים מהו הסכום של ההחזר הכספי
  • הסכום הזה הוא אחרי ניכוי דמי ביטול בסך 82₪ (82₪ (81₪ (€20)))
  • בוחרים את אמצעי התשלום המועדף ולוחצים על ‘שליחה’
  •  הסבר מצולם
  •  

איך מבקשים החזר כספי אחר?

  • נכנסים לדף ‘ניהול ההזמנה שלי’
  • לוחצים על טופס בקשה להחזר כספי בתחתית הדף
  • מפרטים כמה שיותר
  • אם צריך, מצרפים צילומים של קבלות וחשבוניות
  •  הסבר מצולם

כמה דוגמאות למצבים נפוצים שאפשר לבקש בהם החזר כספי:

  • מצבים המכוסים באחריות של Kiwi
  • תשלומים על צ’ק-אין לכבודה
  • תשלומים על צ’ק-אין בנמל התעופה
  • בעיות רפואיות שלא מאפשרות לטוס
  • החזרי מס אחרי פספוס טיסה

תשלום

איך משלמים, איך עוברים את האימות לקראת התשלום ואיך משתמשים בקרדיט ב-Kiwi.com?

כל התשלומים מתבצעים באינטרנט. מקבלים את אמצעי התשלום האלה:

כרטיסי אשראי וכרטיסי חיוב

  • Visa Debit, ‏‏Credit ו-Electron
  • MasterCard
  • Maestro
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • Mir (‏‏Мир)

לא מקבלים כרטיסי ויזה נטענים, העברות בנקאיות, צ’קים ותשלומים בטלפון.

אמצעי תשלום חלופיים

האפשרות לשלם באמצעים האלה תלויה בהגדרות המטבע והשפה בחשבון:

  • PayPal
  • Sofort
  • Trustly
  • Yandex
  • China UnionPay (‏‏CUP)
  • Alipay

אפשר לשלם בקרדיט ב-Kiw גם על טיסות, אבל אי אפשר לשלם חלק מהסכום בקרדיט וחלק באחד מאמצעי התשלום החלופיים שלמעלה.

אימות למטרות אבטחה

משתמשים במערכת אבטחת תשלומים של ספק חיצוני כדי להגן על הלקוחות שלנו מפני הונאה.

אימות באמצעות Netverify

אימות ידני

אם לא קיבלת הודעה מ-Netverify או אם ניסית 3 פעמים ולא הצלחת:

  • אפשר ליצור איתנו קשר, וננסה לאשר את התשלום ידנית
  • אם לא נקבל אישור בתוך 12 שעות, ניאלץ לבטל את העסק

כל התשלומים מתבצעים באינטרנט. מקבלים את אמצעי התשלום האלה:

אימות למטרות אבטחה

משתמשים במערכת אבטחת תשלומים של ספק חיצוני כדי להגן על הלקוחות שלנו מפני הונאה.

אימות באמצעות Netverify

אימות ידני

אם לא קיבלת הודעה מ-Netverify או אם ניסית 3 פעמים ולא הצלחת:

  • אפשר ליצור איתנו קשר, וננסה לאשר את התשלום ידנית
  • אם לא נקבל אישור בתוך 12 שעות, ניאלץ לבטל את העסקה 

כבודה

מהי כבודת יד ואילו מגבלות חלות עליה?

כבודת יד כוללת את כל מה שמותר להעלות לתא הנוסעים במטוס. מאחסנים אותה מתחת למושב או מעליו, בתא המיועד לכך.

באנגלית, כבודת יד נקראת cabbin baggage‏, carry-on או hand luggage. היא עוברת את הבידוק הביטחוני יחד איתך ונשארת קרוב אליך גם במטוס, מתחת למושב או בתא האחסון העליון.

כמויות ומידות

  • רוב חברות התעופה מתירות להעלות לטיסה תיק אחד ופריט אישי קטן, אבל לכל חברה יש דרישות משלה.
  • לדוגמה, כשטסים עם חברת Ryanair, מותר להעלות למטוס את הפריטים הבאים:
    • פריט אישי קטן אחד, כמו תיק יד, תיק למחשב נייד וכד’, שמידותיו הן עד 35 x ‏20 x‏ 20 ס”מ
    • תיק אחד שמידותיו הן עד 55 x‏ 40 ‏x‏ 20 ס”מ ומשקלו עד 10 ק”ג
  • המידע הזה מופיע בדף ההזמנה לפני שרוכשים את הכרטיסים.
  • אחרי שמזמינים, אפשר לראות כמה פריטים מותר להביא ומהם הגדלים המותרים בכרטיס האלקטרוני או בדף ניהול ההזמנה שלי.

טיפים בנושא כבודת יד

  • אם יש אפשרות להגדיל את המכסה של כבודת היד, היא תופיע בדף ניהול ההזמנה שלי.
  • חשוב להקפיד לא לארוז בכבודת היד פריטים שאסור להעלות למטוס, כמו נוזלים וג’ל, סוגים מסוימים של סוללות וחפצים חדים מכל סוג שהוא.
  • פריטים יקרי ערך עדיף לשמור בכבודת היד ולא לשלוח לבטן המטוס.

מהי ‘כבודה הנשלחת לבטן המטוס‘?

בקצרה: המונח ‘כבודה הנשלחת לבטן המטוס’ כולל את כל הפריטים שמועברים לתא המטען של המטוס.

לפעמים,

כבודה הנשלחת לבטן המטוס נקראת גם מטען. היא כוללת כל פריט שהנוסע רוצה לקחת איתו ומעוניין להעביר לתא המטען של המטוס. רוב האנשים שולחים לבטן המטוס פריטים גדולים כמו מזוודות, פריטים שאי אפשר להעלות למטוס בגלל גודלם, ארגזים, ציוד ספורט וכלי נגינה.

הכבודה הזו עוברת צ’ק-אין ולנוסעים אין גישה אליה בזמן הטיסה. אם יש טיסות המשך, לרוב צריך לאסוף את הכבודה בין הטיסות ולהעביר אותה צ’ק-אין מחדש.

לכל טיסה יש מגבלות שונות לגבי הגודל והמשקל של הכבודה הנשלחת לבטן המטוס. ניתן למצוא אותן במקומות הבאים:

  • בדף ההזמנה
  • בכרטיס האלקטרוני
  • בדף ניהול ההזמנה שלי

חשוב לקרוא את המידע בעיון לפני הטיסה, מכיוון שחברת התעופה עשויה לגבות תשלום על כל חריגה מהמידות והמשקלים הרשומים.

מהו פריט אישי קטן?

תיק יד, תיק למצלמה, תיק נשיאה קטן למחשב נייד וכד’

בדרך כלל פריט אישי קטן (personal item) פירושו פריט שני שמותר להוסיף לכבודת היד בטיסות מסוימות. הוא יכול להיות, למשל, תיק יד, תיק למצלמה או תיק נשיאה קטן למחשב נייד.

חברות תעופה מסוימות מאפשרות לנוסעים להעלות למטוס פריט אישי קטן בחינם וגובות תשלום על כל כבודת יד נוספת. אפשר לבדוק כמה פריטים מותר להביא ומהם הגדלים המותרים בכרטיס האלקטרוני או בדף ניהול ההזמנה שלי.

המדיניות של Ryanair ו-Wizz Air בנושא כבודת יד

אם רוצים לעלות לטיסה גם עם כבודת יד במשקל 10 ק”ג וגם עם פריט אישי קטן, צריך לשלם על קדימות בעלייה למטוס.

ל-Ryanair ול-Wizz Air יש מדיניות דומה מאוד בכל הנוגע לכבודת יד. שתי החברות האלה החליטו שכבודת יד במשקל 10 ק”ג כבר לא נכללת במחיר הבסיס. אם רוצים להביא כבודת יד ופריט אישי קטן, צריך לשלם על קדימות בעלייה למטוס.

קדימות בעלייה למטוס = פריט אישי קטן + כבודת יד + עולים למטוס ראשונים.

בלי קדימות בעלייה למטוס = רק פריט אישי קטן.

פריט אישי קטן

  • בטיסות Ryanair: עד 40 ‏x‏ 20 ‏x‏ 25 ס”מ.
  • בטיסות Wizz Air: עד 40 x‏ 30 x‏ 20 ס”מ ועד 10 ק”ג.
  • תיקים שעומדים במגבלות האלה לא נשלחים לבטן המטוס. הם נכנסים בקלות מתחת למושב.
  • אם התיק שלך יהיה גדול מדי או כבד מדי, ידרשו ממך לשלם 25 אירו או פאונד בשער, יצמידו לתיק תווית וישלחו אותו לבטן המטוס.

כבודת יד במשקל עד 10 ק”ג

  • בטיסות Ryanair: עד 55 x‏ 40 x‏ 20 ס”מ ועד 10 ק”ג.
  • בטיסות Wizz Air: עד 50 x‏ 40 x‏ 23 ס”מ ועד 10 ק”ג.
  • כדי להיכנס עם כבודת יד לתא הנוסעים, צריך לשלם על קדימות בעלייה למטוס.
  • נוסעים בלי קדימות שמגיעים לשער עם כבודת יד נדרשים לשלם עמלה בסך 25 אירו או פאונד, והמזוודות שלהם נשלחות לבטן המטוס.

יוצאים מן הכלל

  • הורים שטסים עם פעוטות יכולים לעלות למטוס עם 5 ק”ג נוספים.
  • אפשר לעלות למטוס עם ציוד רפואי מיוחד בלי תוספת תשלום (אבל צריך לקבל אישור מצוות Ryanair).

המדיניות המלאה של Ryanair בנושא כבודת יד

המדיניות המלאה של Wizz Air בנושא כבודת יד

איך מוסיפים להזמנה כבודת יד?

אפשר להוסיף כבודת יד בדף ההזמנה באתר. כשמוסיפים כבודת יד מקבלים גם קדימות בעלייה למטוס ללא תוספת תשלום.

מדוע בטיסות מסוימות אין אפשרות להוסיף כבודה הנשלחת לבטן המטוס אחרי שביצעתי את ההזמנה המקורית?

ברוב הטיסות אפשר להוסיף כבודה אחרי ביצוע ההזמנה המקורית, אך לא בכולן.

אצל חברות תעופה מסוימות, אפשר להוסיף כבודה הנשלחת לבטן המטוס רק בזמן ההזמנה המקורית, כי:

  • מערכת ניהול ההזמנות באינטרנט של חברת התעופה לא מאפשרת לנו להוסיף כבודה בשלב מאוחר יותר, או כי
  • מערכת התשלומים של חברת התעופה לא מאפשרת לנו לשלם על הכבודה בשלב מאוחר יותר.

אם יש לך ספק אם עליך להזמין כבודה הנשלחת לבטן המטוס או לא:

עליך לנסות לארוז תיק יד לפני ביצוע ההזמנה. אם התיק לא מספיק לך, עליך להזמין מראש כבודה הנשלחת לבטן המטוס.

אחריות בלעדית שלא קיימת בשום אתר או סוכנות נסיעות

זה לא רק אתר, זאת סוכנות אנושית, יש לה דבר ייחודי ובלעדי שאינך מקבל בשום אתר. דרך הטלפון (במספר 44 2038085910+)  או בעזרת צ׳ט 24/7

לחברה שרות ותמיכה טלפוני וגם מייל, סביב השעון ובאנגלית < לחץ כאן

האחריות החינמית מגנה עליך מפני הבעיות הנפוצות ביותר במהלך נסיעות.

אם יש לך כיסוי אחריות של ויש שינוי בלו״ז, ביטול או עיכוב שגורם לשינוי בנסיעה, יקנה לך כרטיס חלופי ליעד הסופי, או שיוצע לך סכום מסוים של החזר כספי.

אם קיבלת עדכון על כך שהנסיעה שלך השתנתה, עליך ליצור קשר תוך 24 שעות. אם לא, האחריות שלך עלולה לפוג.

מתי האחריות תקפה:

  • כשחברת התעופה משנה את הלו״ז של הטיסה, מעכבת אותה או מבטלת אותה מכל סיבה שהיא מלבד כח עליון (פרטים בהמשך). ובגלל זה פספסת את טיסת ההמשך וחברת התעופה לא הציעה לך טיסה חלופית.
  • הכבודה שלך עוכבה ובגלל זה פספסת את טיסת ההמשך.
  • בדיקות ההגירה והמכס התארכו ופספסת את טיסת ההמשך.

מתי האחריות אינה תקפה:

  • בהמתנה בין שתי טיסות שלשתיהן אותו מספר PNR. מספרי ה-PNR מופיעים בפינה השמאלית העליונה של כל אחד מדפי הכרטיס האלקטרוני.
  • אם איחרת לצ׳ק-אין.
  • לא הצגת ויזה מתאימה או מסמכי נסיעה מתאימים לשדה התעופה שבו הייתה לך עצירת ביניים.
  • החברה סרבה להעלות אותך למטוס בגלל שהפרת את תנאי השימוש שלה.
  • מצבים המוגדרים ככח עליון.

דוגמאות למצבים המוגדרים ככח עליון:

  • תנאי מזג אוויר קיצוניים
  • שביתות של עובדי פיקוח הטיסות
  • אי-יציבות פוליטית
  • רעידות אדמה
  • התקפות טרור
  • התפרצות געשית
  • פשיטת רגל של החברה

לרוב, חברת התעופה מגנה עליך מפני מצבי כח עליון. עם זאת, כדי ליהנות מכיסוי מלא, מומלץ תמיד לרכוש ביטוח נסיעה.

טיסות המשך שמכוסות באחריות של חברת התעופה

אם פספסת טיסת המשך והיא מכוסה באחריות של חברת התעופה, צריך לפנות לחברת התעופה ישירות.

פספסת טיסת המשך? בהתאם לתנאי השימוש של חברת התעופה, ייתכן שיציעו לך:

  • טיסה חלופית לאותו היעד
  • אירוח במלון, אוכל ושתייה שינעימו את זמנך בעצירת ביניים ארוכה
  • החזר כספי

כמה טיפים בנוגע לפנייה לחברת התעופה:

  • מומלץ לנסות לאתר את דלפק הצ’ק-אין של החברה בנמל התעופה
  • אפשר להתקשר לחברת התעופה או להיכנס לאתר שלה ולשוחח בצ’אט עם נציג
  • בכל פנייה רצוי שהכרטיס האלקטרוני שלך יהיה זמין. ייתכן שיבקשו ממך לציין את מספר ההזמנה בחברת התעופה (PNR), שמופיע בכרטיס

האחריות של Kiwi לא מכסה טיסות המשך שכבר מכוסות באחריות של חברת התעופה.

כיצד ליצור קשר

  • טופס יצירת קשר
  • ניהול ההזמנה שלי – יש להתחבר ולבצע את ההנחיות למימוש האחריות. יש כלי שיכול לעזור לך לבצע את התהליך במהירות.
  • שירות הצ׳אטים של האחריות – שירות זה זמין רק אם התחברת ונותרו פחות מ-4 שעות עד לטיסה.

תנאי השימוש של אחריות

יש לך שאלה על האחריות? אם נשארו פחות מ-4 שעות עד ההמראה, אפשר להיכנס לחשבון ולפנות לנציג בצ’אט. אחרי שנכנסים, הלחצן להפעלת הצ’אט מופיע כאן.

השפות הנתמכות

 תמיכה בטלפון ובאימייל ב-13 שפות.

  • 13 השפות שבהן השירות ניתן הן אנגלית, רוסית, ערבית, ספרדית, גרמנית, צרפתית, איטלקית, יפנית, קוריאנית, פולנית, פורטוגזית, אוקראינית וצ’כית.
  • התמיכה באנגלית ניתנת מסביב לשעון.
  • בשאר השפות התמיכה ניתנת בשעות 9:00-17:00 לפי שעון מרכז אירופה.

עזרה בנמל התעופה

מה לעשות אם צריך עזרה בנמל התעופה?

פספסת את טיסת ההמשך? קודם כל צריך לבדוק בכרטיס האלקטרוני אם המעבר מכוסה באחריות של חברת התעופה או של Kiwi.com.

מתי צריך להתקשר אלינו?

  • כשחברת התעופה לא מוצאת את ההזמנה
  • כשהכבודה לא כלולה בהזמנה, אפילו שהיא אמורה להיות כלולה
  • כשמפספסים את טיסת ההמשך בגלל עיכוב או ביטול של נסיעה אחרת, והמעבר מכוסה באחריות של Kiwi.com
  • כשיש בעיות הקשורות לוויזה. נושא הוויזה באחריותך, אבל ננסה לעזור לך לקנות כרטיס טיסה חדש אם צריך

מתי צריך להתקשר לחברת התעופה?

  • כשחברת התעופה מאבדת את הכבודה או גורמת לה נזק
  • כשמפספסים את טיסת ההמשך בגלל עיכוב או ביטול של נסיעה אחרת, והמעבר מכוסה באחריות של חברת התעופה
  • כשמפספסים את הטיסה בגלל “כוח עליון”:
  • תנאי מזג האוויר
  • שביתות
  • רעידות אדמה
  • אי-שקט פוליטי
  • פעולות טרור

שינויים בטיסות בגלל שביתות

אם יתגלה שיש שינויים בטיסה שלך בגלל שביתה, אתה תעודכן באימייל.

כשמקבלים עדכון באימייל על שביתה, מומלץ מאוד לפנות לחברת התעופה הרלוונטית או לנמל התעופה שממנו יוצאת הטיסה ולבקש הנחיות עדכניות.

חשוב לציין ששביתה נחשבת לנסיבות שלא ניתן לצפות מראש בקביעת תוכנית הטיסות. לכן שינויים בטיסות בגלל שביתות לא מכוסים במסגרת האחריות

אבל, נמצאים כאן לשירותך 24/7. נשמח לעזור לך בכל שעה.

עוקצים את המחיר: קונים יותר כרטיסים ומשלמים פחות

יש דרך מתוחכמת לחסוך כסף על טיסות. כל הטיסות הן על שם המזמין, ואפשר לבחור את הטיסה הנוחה יותר.

כאן אפשר לקרוא את כל מה שצריך לדעת על:
א) הזמנת כרטיס הלוך-חזור זול יותר מאשר כרטיס לכיוון אחד
ב) הזמנת שתי אפשרויות חזרה לטיסה אחת

באמת אפשר להשתמש בכרטיס חזור?

כן, כל הטיסות הן על שם המזמין. עם זאת, אי אפשר לבחור את תאריך החזרה כי הוא נבחר אוטומטית לפי המחיר הטוב ביותר. תאריך החזרה גם עשוי להשתנות.

מה אם לא אשתמש בכרטיס חזור?

חברת התעופה כנראה לא תשים לב, כי נוסעים מפספסים טיסות כל הזמן. כמובן, אין לנו דרך לדעת איך חברת תעופה ספציפית תגיב.

מה לגבי תנאי השימוש של חברות התעופה?

השיטה הזו עלולה להפר את תנאי השימוש של חלק מחברות התעופה. מומלץ לקרוא את תנאי השימוש של חברת התעופה הספציפית לפני שמזמינים.

עד כמה צריך לחשוש מתנאי השימוש של חברת התעופה?

ברגע שעולים על הטיסה הראשונה הלוך וממריאים, חברת התעופה לא יכולה לעשות הרבה כדי לאכוף את תנאי השימוש. תיאורטית, בפעם הבאה שמזמינים טיסה מהחברה היא עלולה לגבות את ההפרש שנחסך.

מה לגבי צבירת נקודות במועדון הנוסע המתמיד?

ככל הנראה עדיין ייצברו נקודות על המקטעים שטסת בהם. במקרים קיצוניים חברת התעופה עלולה להקפיא את החברוּת שלך במועדון אם היא תחשוב שלא הייתה לך כוונה אמיתית להשתמש בכרטיס חזור.

האם המושב יישאר ריק?

ברוב הטיסות יש רשימות המתנה לנוסעים שרוצים לטוס ברגע האחרון. אם לא עולים לטיסה, מישהו מרשימת ההמתנה עשוי לקבל את המקום.

האם אפשר לבטל או לשנות את הכרטיס חזור?

בחלק מהמקרים, כן. הכללים לביטול או לשינוי טיסות מפורטים בתנאי השימוש של חברת התעופה הספציפית.

בקצרה: יש לנו דרך מתוחכמת לחסוך כסף על טיסות. כל הטיסות הן על שם המזמין, ואפשר לבחור את הטיסה הנוחה יותר.

כאן אפשר לקרוא את כל מה שצריך לדעת על:
א) הזמנת כרטיס הלוך-חזור זול יותר מאשר כרטיס לכיוון אחד
ב) הזמנת שתי אפשרויות חזרה לטיסה אחת

באמת אפשר להשתמש בכרטיס חזור?

כן, כל הטיסות הן על שם המזמין. עם זאת, אי אפשר לבחור את תאריך החזרה כי הוא נבחר אוטומטית לפי המחיר הטוב ביותר. תאריך החזרה גם עשוי להשתנות.

מה אם לא אשתמש בכרטיס חזור?

חברת התעופה כנראה לא תשים לב, כי נוסעים מפספסים טיסות כל הזמן. כמובן, אין לנו דרך לדעת איך חברת תעופה ספציפית תגיב.

מה לגבי תנאי השימוש של חברות התעופה?

השיטה הזו עלולה להפר את תנאי השימוש של חלק מחברות התעופה. מומלץ לקרוא את תנאי השימוש של חברת התעופה הספציפית לפני שמזמינים.

עד כמה צריך לחשוש מתנאי השימוש של חברת התעופה?

ברגע שעולים על הטיסה הראשונה הלוך וממריאים, חברת התעופה לא יכולה לעשות הרבה כדי לאכוף את תנאי השימוש. תיאורטית, בפעם הבאה שמזמינים טיסה מהחברה היא עלולה לגבות את ההפרש שנחסך.

מה לגבי צבירת נקודות במועדון הנוסע המתמיד?

ככל הנראה עדיין ייצברו נקודות על המקטעים שטסת בהם. במקרים קיצוניים חברת התעופה עלולה להקפיא את החברוּת שלך במועדון אם היא תחשוב שלא הייתה לך כוונה אמיתית להשתמש בכרטיס חזור.

האם המושב יישאר ריק?

ברוב הטיסות יש רשימות המתנה לנוסעים שרוצים לטוס ברגע האחרון. אם לא עולים לטיסה, מישהו מרשימת ההמתנה עשוי לקבל את המקום.

האם אפשר לבטל או לשנות את הכרטיס חזור?

בחלק מהמקרים, כן. הכללים לביטול או לשינוי טיסות מפורטים בתנאי השימוש של חברת התעופה הספציפית.

קנית כרטיס הלוך-חזור. אפשר להשתמש בו לנסיעה רק לכיוון אחד?

זו שיטה מוכרת, והיא נקראת Throwaway Ticketing קונים כרטיס הלוך-חזור במחיר זול מכרטיס הלוך, ועולים רק לטיסה הלוך.

מומלץ לך תוכנית טיסות במחיר הזול ביותר, נמצא שכרטיסי הלוך-חזור יכולים להיות זולים יותר מכרטיסי טיסה לכיוון אחד. אבל לפי תנאי השימוש של רוב חברות התעופה, אסור לקנות כרטיס הלוך-חזור ולהשתמש בו רק לטיסה הלוך (שיטת Throwaway Ticketing). אפשר למצוא מידע נוסף בנושא בתנאי השימוש של חברת התעופה הרלוונטית.

חברות תעופה עלולות להטיל סנקציות על נוסעים שמנסים להשתמש בשיטה הזאת, כולל חיוב הנוסע בהפרש בין המחיר ששילם למחיר טיסה לכיוון אחד, ביטול חברוּת במועדון הנוסע המתמיד ועוד. הסבירות להטלת סנקציות כאלה נמוכה מאוד, כי החברה תגלה שהשתמשת בשיטה הזאת רק כשהמטוסים כבר יהיו באוויר.

ביצוע ההזמנה מהווה אישור מצדך שקראת את כל התנאים הקשורים לקניית כרטיס הלוך-חזור ושימוש רק בטיסה הלוך ושקיבלת הסבר על הבעייתיות בשיטה הזאת.

לא רוצה לקנות כרטיסי טיסה שאין לך כוונה להשתמש בהם? אפשר לחזור לדף החיפוש ולבחור תוכנית טיסות רגילה.

מה זה כרטיס עלייה למטוס?

כרטיס עלייה למטוס הוא מסמך שחייבים להציג כדי לעלות למטוס. מקבלים את כרטיס העלייה למטוס אחרי הצ’ק-אין.

אם לטיסה יש צ’ק אין באינטרנט

  • נשלח לך את כרטיס העלייה למטוס באימייל. אפשר יהיה להציג אותו גם בדף ניהול ההזמנה שלי.
  • כדי לבצע בשבילך את הצ’ק אין, צריכים את מספר הדרכון שלך ואת תאריך התפוגה שלו.
  • את כרטיס העלייה למטוס חייבים להדפיס.

אם לטיסה אין צ’ק אין באינטרנט

  • נציג חברת התעופה יטען את פרטי ההזמנה שלך בעזרת הכרטיס האלקטרוני וידפיס בשבילך את כרטיס העלייה למטוס בנמל התעופה.
  • חובה להדפיס את הכרטיס האלקטרוני.

כרטיס אלקטרוני

הכרטיס האלקטרוני מכיל את כל מה שצריך לדעת על הנסיעה. אפשר להוריד אותו מהדף ‘ניהול ההזמנה שלי’.

הכרטיס האלקטרוני הוא אישור ההזמנה, והוא מכיל את כל המידע שחשוב לדעת על הנסיעה. אבל לא להתבלבל – כדי שבאמת יהיה אפשר לטוס, צריך כרטיס עלייה למטוס.

בדרך כלל הכרטיס האלקטרוני נשלח באימייל תוך כמה דקות מרגע התשלום. עם זאת, יש טיסות שצריכים להזמין לך ידנית. במקרה כזה נשלח את הכרטיס האלקטרוני תוך כמה שעות.

הכרטיס האלקטרוני עוד לא הגיע? סבלנות. רק התחלנו לטפל בהזמנה. רגע, והקבלה הגיעה באימייל? אם לא, יכול להיות שיש טעות בכתובת שהזנת בהזמנה.

איך מורידים את הכרטיס האלקטרוני?

אחרי שהכרטיס האלקטרוני יישלח, יהיה אפשר להוריד אותו:

  • מהאפליקציה לנייד.
  • מהאתר, מהדף ניהול ההזמנה שלי מתחת לפרטי הטיסה
  • מהאימייל.

להסבר מצולם

צ’ק-אין בנמל התעופה

לפעמים צריך לעשות צ’ק-אין בנמל התעופה, ולשם כך עליך להביא איתך עותק מודפס של הכרטיס האלקטרוני

ייתכן שיהיה עליך לעשות צ’ק-אין בנמל התעופה במקרים הבאים:

  • כשאין אפשרות לצ’ק-אין באינטרנט
  • בנסיעה עם פעוט או עם חיית מחמד
  • אם לא עשית צ’ק-אין באינטרנט בזמן
    • צ’ק-אין בנמל התעופה עלול להיות כרוך בתשלום.

איך עושים את זה?

  • מגיעים לדלפק הצ’ק-אין של חברת התעופה ומציגים את הכרטיס האלקטרוני המודפס.
  • הכרטיס כולל את כל המידע שנציג החברה צריך כדי להנפיק לך כרטיס עלייה למטוס.

חשוב לקרוא היטב את המידע בכרטיס האלקטרוני. הוא כולל הסבר על תהליך הצ’ק-אין.

יש תוכניות טיסה שלא מאפשרות לשלוח כבודה לבטן המטוס.

למה יש תוכניות טיסה עם הגבלה לכבודת יד בלבד:

א. טיסה שחברת התעופה מציעה עליה מחיר מוזל
ב. מעט זמן בין טיסות
הזמן בין הטיסות לא יספיק לצ’ק-אין מחדש של הכבודה.

כשמזמינים תוכנית עם טיסות שאפשר להביא אליהן רק כבודת יד, מקבלים באופן אוטומטי קדימות בעלייה למטוס. תהיה לך קדימות בעלייה למטוס בטיסה שחניית הביניים אחריה היא קצרה, כדי לאפשר לך להגיע בזמן עם כבודת היד לטיסת ההמשך.

היתרונות של קדימות בעלייה למטוס

  • עלייה למטוס לפני הנוסעים האחרים תאפשר לך לדלג על ההמתנה לאיסוף הכבודה בנמל התעופה הבא ותמנע פספוס של טיסת ההמשך.
  • נוסעים שיש להם קדימות עולים ראשונים למטוס.
  • בתא הנוסעים של המטוס יש מקום רק ל-90 מזוודות. כל שאר המזוודות מועברות לבטן המטוס.

בכרטיס העלייה למטוס מצוין אם יש לך קדימות בעלייה למטוס.

כסאות גלגלים ועגלות ילדים

– כרטיסים מהסוג הזה לא מתאימים לנוסעים בכיסאות גלגלים או לנוסעים שלוקחים איתם עגלות ילדים, כי חברת התעופה מעבירה את הפריטים האלה לבטן המטוס לפני ההמראה.

– ההמתנה לפריטים האלה עלולה לגרום לך לפספס את טיסת ההמשך, ומקרים כאלה לא מכוסים.

איך מזמינים ארוחות מראש?

דרך ניהול ההזמנה שלי.

נכנסים אל ניהול ההזמנה שלי ולוחצים על ארוחות בטיסה כדי לבחור ארוחה.

  • ניתן לבקש כשרות חלאל, אוכל כשר או אוכל טבעוני, או לבחור ארוחה באתר האינטרנט של חברת התעופה.
  • נשלח לך באימייל את מחיר הארוחה וקישור לתשלום.

באתר InflightFeed אפשר למצוא המון מידע על אפשרויות אוכל ושתייה בחברות התעופה הגדולות.

איך בוחרים מושב?

נכנסים אל ‘ניהול ההזמנה שלי’, לוחצים על ‘מושבים מוקצים’ ובוחרים מושב.

אחרי הכניסה לניהול ההזמנה שלי, לוחצים על מושבים מוקצים ומשתמשים במפת המושבים כדי לבחור מושב לכל אחת מהטיסות.

אם חברת התעופה לא מספקת מפת מושבים, יוצגו האפשרויות הבאות:

  • חלון
  • מעבר
  • מקום נוסף לרגליים
  • קבוצה — ליד משפחה וחברים

בקטע הערות ופירוט אפשר להוסיף עוד מידע בנוגע לבקשה. לדוגמה, אפשר לבקש מושב קרוב לקדמת המטוס או אפילו שדרוג למחלקת עסקים. כשנקבל את הבקשה, נשלח לך אימייל עם מחיר השדרוג וקישור לתשלום.

אם לא מציינים העדפות, המושבים מוקצים באופן אוטומטי במהלך הצ’ק-אין ללא עלות נוספת. במקרה כזה, כשטסים עם חברים או בני משפחה, לא בהכרח מקבלים מושבים צמודים.

אם חברת התעופה לא מאפשרת להקצות מושבים מראש, בחירת המושבים תתבצע בנמל התעופה.

איך מבקשים עזרה לנוסעים עם צרכים מיוחדים

אפשר להוסיף בקשה לעזרה עבור נוסעים עם צרכים מיוחדים דרך ‘ניהול ההזמנה שלי’.

נכנסים אל ניהול ההזמנה שלי, לוחצים על הצעות נוספות, ולאחר מכן על נוסעים עם צרכים מיוחדים ומתארים את הבקשה כמה שיותר בפירוט.

זה המקום לציין אם מגיעים בכיסא גלגלים או אם סובלים מליקוי ראייה, ליקוי שמיעה או כל לקות אחרת, כדי שיהיה אפשר להיערך בהתאם ולהציע את העזרה הנדרשת.

מה זה ‘עזרה לנוסעים עם צרכים מיוחדים‘?
יש חברות תעופה ונמלי תעופה שבהם ניתן לקבל עזרה לקשישים, לקטינים שטסים בלי מלווה או לאנשים עם מוגבלויות. יש לציין את סוג הסיוע הנדרש מבין האפשרויות הבאות:

  1. כיסא גלגלים – רמפה/ כבש: נוסעים שיכולים לעלות ולרדת במדרגות או להסתובב במטוס אבל זקוקים לכיסא גלגלים כדי להגיע אל המטוס וממנו לנמל התעופה.
  2. כיסא גלגלים – מדרגות: נוסעים שלא יכולים לעלות ולרדת במדרגות. הכוונה היא לנוסעים שזקוקים לכיסא גלגלים כדי להגיע למטוס וממנו לנמל התעופה וצריכים עזרה כדי לעלות או לרדת במדרגות. עם זאת, הם יכולים להגיע למושב שהוקצה להם במטוס ולצאת ממנו לבד.
  3. כיסא גלגלים – נשיאה: נוסעים שלא מסוגלים להתנייד, זקוקים לכיסא גלגלים כדי להגיע למטוס וממנו לנמל התעופה וצריכים עזרה כדי לעלות או לרדת במדרגות וכדי להגיע למושב שלהם במטוס ולצאת ממנו.
  4. אחר: כאן אפשר לספק פרטים על כל סוג אחר של עזרה נדרשת.

אפשר לקבל עזרה לנוסעים עם צרכים מיוחדים גם בצ’ק-אין מחדש במהלך עצירות ביניים. במקרים כאלה כדאי לבקש קדימות בעלייה למטוס כדי להבטיח שנוסעים עם צרכים מיוחדים, שזקוקים לעזרה, יהיו הראשונים לעלות על המטוס ולאפסן את כבודת היד בעזרת אנשי הצוות של חברת התעופה.

ברוב המקרים, ניתן להעלות כלבי נחייה למטוס אם מיידעים מראש את חברת התעופה ולכלב יש דרכון או אישור וטרינרי. מספר כלבי הנחייה שניתן להעלות לטיסה עשוי להיות מוגבל, לכן כדאי ליידע אותנו לגבי הכלב בהקדם האפשרי.

הזמנת כרטיס לפעוט

רוצה להוסיף כרטיס טיסה לפעוט? אפשר לעשות זאת כבר בשלב החיפוש או בדף ההזמנה.

בתהליך ההזמנה יש שני שלבים שבהם אפשר להוסיף כרטיס טיסה לפעוט:

  1. כשמחפשים את הטיסה.
  2. בדף ההזמנה: מזינים את תאריך הלידה של הפעוט, והמחיר הכולל משתנה אוטומטית בהתאם למחיר של כרטיס לפעוט.

בהתאם למדיניות של רוב חברות התעופה, על כל כרטיס למבוגר אפשר להוסיף רק כרטיס אחד לפעוט. אם צריך עזרה בנוגע להזמנה, אפשר לפנות לשירות הלקוחות.

בדף החיפוש
בדף ההזמנה:
כשמזינים את תאריך הלידה של הפעוט, המחיר משתנה אוטומטית:
לכל חברת תעופה יש תנאים משלה לגבי ההיבטים השונים של טיסות עם פעוטות, כולל אוכל, מושב, כבודה מותרת והטסת עגלות. למשל, חלק מחברות התעופה מאפשרות לפעוט לשבת על הברכיים של המבוגר, ואילו חברות אחרות דורשות לשלם על מושב נפרד.

מחיר כרטיס לילד

לכל חברת תעופה יש תנאים משלה לגבי כרטיסי טיסה לילדים.

חלק מחברות התעופה מציעות הנחות על כרטיסים לילדים, אבל ברוב המקרים המחיר זהה למחיר של כרטיס למבוגר.

רוצה להזמין כרטיס לילד? צריך לפנות אליהם.

שירותים נוספים

יש שלוש חבילות שירות, כל אחת במחיר שונה ועם שירותים שונים

כדי לאפשר לכל אחד לבחור את סוג השירות שהוא רוצה לקבל, מוצע ללקוחות שלוש חבילות שירות. כך, כשמתקשרים למוקד השירות אפשר להזין את מספר ההזמנה ולקבל את השירות המתאים.

חבילת פרמיום

  • השיחה מועברת ישירות לראש התור.
  • לא משלמים 20 אירו אם מבטלים את ההזמנה (אבל ההחזר הכספי יהיה בהתאם לתנאי השימוש של החברה שממנה הנסיעה הוזמנה).
  • מקבלים אישור הזמנה מיידי ב-SMS.
  • מקבלים 20 אירו הנחה לנסיעה הבאה בתנאי שהיא עולה לפחות 100 אירו

חבילת פלוס

  • השיחה מועברת ישירות לראש התור.
  • לא משלמים 20 אירו דמי טיפול ל-Kiwi.com אם מבטלים את ההזמנה (אבל ההחזר הכספי יהיה בהתאם לתנאי השימוש של החברה שממנה הנסיעה הוזמנה).
  • מקבלים אישור הזמנה מיידי ב-SMS.

חבילה רגילה

  • מקבלים גישה מסביב לשעון לשירות הלקוחות דרך התור הרגיל.
  • משלמים דמי ביטול רגילים אם רוצים לבטל את ההזמנה.

חשוב לזכור שאין החזר כספי על המחיר של חבילת השירות.

ויזות ואישורי מעבר

כשטסים דרך כמה מדינות ועם חברות תעופה שונות, לא תמיד ברור אם צריך ויזה.

תמיד – אבל תמיד – חשוב לבדוק אם צריך ויזה, גם אם זה רק לצורך מעבר. אחרי הכול, עדיף לברר מאשר להיתקע בנמל התעופה.

אפשר לפנות לשגרירות הקרובה ביותר:

  1. ליעד.
  2. לכל מדינה שעוברים בה.
  3. חשוב לומר בשגרירות שכדי לעשות צ’ק-אין לטיסת ההמשך צריך לעבור שוב בידוק ביטחוני וביקורת דרכונים (כולל בדיקת ויזה) ולמעשה להיכנס באופן רשמי לאותה מדינה.

מספרי PNR

מספרי PNR משמשים את חברות התעופה כדי לגשת לפרטי ההזמנה שלך.

רשומת זיהוי נוסע (PNR) היא מספר ייחודי שחברות התעופה משתמשות בו כדי לגשת לפרטי הזמנה.

מספרי PNR מרובים
יכול להיות מצב שבו יהיו לך כמה מספרי PNR. למשל, אם הזמנת יותר מטיסה אחת, או אם יש יותר מנוסע אחד בהזמנה שלך.

ביקורת דרכונים
אם יש לך כמה מספרי PNR, יכול להיות שיבקשו ממך לצאת מאולמות המעבר של נמל התעופה. לכן מומלץ לברר אם דרושה לך ויזת מעבר בנמל התעופה.

השלכות על החזרים כספיים
חברת התעופה מטפלת בהחזרים כספיים לפי מספר PNR. לכן יתכן כי סכום ההחזר הכספי יופיע לפי מספרי ה-PNR.

איפה אוכל למצוא את מספר ה-PNR שלי?
מספר ה-PNR מופיע בפינה השמאלית העליונה של כל אחד מדפי הכרטיס האלקטרוני שלך.

מה לעשות אם לא מצאת מספר PNR בכרטיס האלקטרוני?
אל דאגה, זה אומר שההזמנה שלך בוצעה אבל החברה עדיין לא הנפיקה לך מספר PNR. כרטיס אלקטרוני חדש עם מספר ה-PNR אמור להישלח אליך תוך 24 שעות.

איך יודעים אם כרטיסי הטיסה אושרו?

אם קיבלת אימייל עם הכרטיס האלקטרוני, ברוב המקרים זה סימן לכך שהטיסה אושרה.

אישור הקבלה של בקשת ההזמנה אמור להישלח באימייל תוך כמה דקות מביצוע התשלום.

רוב ההזמנות מטופלות מיידית. הכרטיס האלקטרוני אמור להישלח תוך 10 דקות. בחלק מהמקרים, למשל בהזמנות מורכבות יותר, משך הטיפול ארוך יותר. עם זאת, האישור אמור להישלח תמיד תוך פחות מ-4 שעות.

אפשר גם לבדוק את סטטוס ההזמנה בדף ניהול ההזמנה שלי. סטטוס ההזמנה הוא סימון בצבע ירוק, צהוב או אדום שמוצג בצד שמאל למעלה, ליד שם ההזמנה.

חשוב לציין את השם המלא בהזמנה

השם המלא הוא השם שמופיע בדרכון.

כשמזמינים טיסה, חשוב לציין בהזמנה את השם בדיוק כמו שהוא מופיע בדרכון.

שם פרטי: שם ושם אמצעי
שם משפחה: שם המשפחה או שמות המשפחה

דוגמאות:

  1. אם התחתנת לאחרונה, אבל בדרכון עדיין מופיע שם הנעורים שלך, זה השם שצריך לציין בהזמנה.
  2. אם השם שמופיע בדרכון הוא “גיא ישראל כהן”, גם אם לא משתמשים בשם האמצעי, צריך לציין אותו בהזמנה.
  3. מוסיפים את השם האמצעי לאותה תיבת טקסט שבה מזינים את השם הפרטי. בדוגמה הזאת צריך להזין בשדה “שם פרטי” את השם “גיא ישראל”.
  4. אותו הדבר נכון גם לשמות משפחה. גם אותם צריך להזין יחד, בסדר הנכון, בשדה “שם משפחה”.

חלק מחברות התעופה לא יאפשרו לך לעלות למטוס אם השם שמופיע בהזמנה לא יהיה זהה לשם שמופיע בדרכון.

בדרך כלל חברות תעופה גובות תשלום נוסף על תיקון שם בהזמנה שכבר בוצעה.

למה צריך למסור כתובת אימייל?

צריכים לקבל כתובת אימייל תקינה, שבה אפשר לתקשר איתך ושאליה אפשר לשלוח את פרטי ההזמנה שלך.

כך אפשר לעדכן אותך על אירועים בלתי צפויים (כמו שינויים בלוחות הזמנים, ביטולים, שביתות בנמלי התעופה וכו’) ולהודיע לך מה האפשרויות שלך.

אין לנו אפשרות לשלוח אימיילים לכתובות שמכילות אותיות סיניות, יווניות, קיריליות, עבריות או אותיות אחרות שאינן לטיניות. צריך לתת לנו כתובת אימייל אחרת, שלא מכילה את האותיות האלה.

לא קיבלת אימייל אחרי ההזמנה? מומלץ לבדוק את תיקיית הספאם. עדיין לא מצאת את ההודעה ששלחנו? אפשר לפנות לשירות הלקוחות כדי לוודא שכתובת האימייל שיש להם נכונה.

למה צריך למסור מספר טלפון?

צריך למסור לנו מספר טלפון כדי יהיה אפשר לפנות אליך במהלך הנסיעה, במידת הצורך.

כך אפשר לעדכן אותך על אירועים בלתי צפויים (כמו שינויים בלוחות הזמנים, ביטולים, שביתות בנמלי התעופה וכו’) ולהודיע לך מה האפשרויות שלך.

הזנת מספר טלפון

  1. מהי קידומת החיוג במדינה שלך?
  2. צריך להוסיף את מספר הטלפון בפורמט של חיוג מחו”ל.
    1. למשל, בישראל צריך להסיר את האפס שבתחילת המספר.

איבדת את כרטיס העלייה למטוס. מה עושים?

פשוט מדפיסים את כרטיס העלייה למטוס מחדש.

אפשר לפתוח את כרטיס העלייה למטוס בדף ניהול ההזמנה שלי או באפליקציה. אפשר גם לחפש אותו באימייל שלך.

מה לעשות אם לא קיבלת בזמן את כרטיס העלייה למטוס?

במקרים דחופים צריך לפנות לשירות הלקוחות בטלפון או בצ’אט בהקדם האפשרי.

אם יש עוד זמן עד הטיסה, עדיף לחכות עד יום אחרי המועד האחרון לצ’ק-אין באינטרנט לפני שפונים לשירות הלקוחות.

כרטיסי עלייה למטוס בנייד

מומלץ להדפיס את כרטיס העלייה למטוס כדי להימנע מבעיות, מעיכובים ומקנסות בנמל התעופה.

רוב חברות התעופה עדיין דורשות מהנוסעים לשאת איתם עותקים מודפסים של כרטיסי העלייה למטוס, כי לא בכל נמלי התעופה מותקן ציוד אלקטרוני לאימות כרטיסים בנייד.

טיסה עם נוזלים ותכשירי ג’ל

מותר לעלות למטוס עם נוזלים בנפחים קטנים בכבודת היד.

אם יש לך מכלים עם נוזלים בנפחים גדולים יותר, צריך לשלוח אותם לבטן המטוס.

מתי מותר להכניס נוזלים לתא הנוסעים?

  • אם יש לך מכל עם נוזל או ג’ל בנפח שאינו עולה על 100 מ”ל, מותר לעלות איתו למטוס, כל עוד הוא בתוך שקית פלסטיק שקופה עם פס סגירה.
  • אם משאירים בכבודת היד מכלים עם יותר מ-100 מ”ל של נוזל או ג’ל, אנשי האבטחה עלולים להחרים אותם בשלב הבידוק הביטחוני
  • אם יש לך טיסת המשך, מומלץ שלא לקנות נוזלים או תכשירי ג’ל במכלים גדולים מ-100 מ”ל בדיוטי-פרי, אלא אם עדיין אפשר לשלוח אותם לבטן המטוס במזוודות. אם הבקבוקים יישארו אצלך, יכול להיות שיחרימו אותם בבידוק הביטחוני לפני העלייה לטיסה הבאה.

באחריותך להכיר את כללי המדיניות הספציפיים של חברות התעופה שבחרת לטוס איתן ושל נמלי התעופה במסלול שלך.

האם אפשר להעלות למטוס מכשירים אלקטרוניים?

כן, אפשר להעלות למטוס מכשירים אלקטרוניים מסוימים. מכשירים אחרים כפופים למגבלות מסוימות.

אם יש לך מכשיר אלקטרוני כמו לפטופ או מצלמה, מומלץ להעלות אותו למטוס ככבודת יד, אבל ייתכן שיש מגבלות על סוללות הליתיום-יון שלו. למשל, אם המתח החשמלי של הסוללה הוא יותר מ-100 ואט-שעה, ייתכן שאי אפשר להעלות את המכשיר למטוס עם הסוללה.

אי אפשר להעלות למטוס את המכשירים הבאים:

  • עכברים אלחוטיים
  • אוזניות Bluetooth
  • משדרי רדיו
  • צעצועים וציוד אחר שנשלט באמצעות משדר רדיו
  • מדפסות וציוד היקפי למחשבים
  • סמני לייזר

המכשירים האלה עלולים להפריע למערכות הניווט והתקשורת של המטוס. אם אנשי הביטחון ימצאו אותם בכבודת היד, ייתכן שהם יוחרמו. צריך לוודא שכל הפריטים האלה כבויים ולארוז אותם במזוודה הנשלחת לבטן המטוס.

באחריות הנוסע לוודא שהוא מכיר את כללי המדיניות הספציפיים של חברות התעופה שהוא טס איתן ונמלי התעופה שהוא עובר בהם.

אסור להכניס חפצים חדים לתא הנוסעים של המטוס

אם יש לך חפצים חדים, צריך לארוז אותם בכבודה הנשלחת אל בטן המטוס.

דוגמאות לחפצים חדים שאסור להשאיר בכבודת היד:

  • תערי גילוח וסכיני גילוח
  • מספריים באורך של יותר מ-6 ס”מ עם קצוות חדים
  • סכינים יפניות
  • גרזנים
  • סכינים בכל אורך שהוא
  • מסורים, מקדחים וכל כלי שיש לו ראש ומוט, ואורכו יותר מ-6 ס”מ
  • חיצי משחק באורך של יותר מ-6 ס”מ, ארגזי ציוד לדיג, קרסים לדיג, חץ וקשת.

יוצאים מן הכלל: מותר לקחת בכבודת היד תרופות מרשם להזרקה במזרק רגיל או היפודרמי, כמו אינסולין, למשל. במקרה כזה צריך לקחת גם מרשם שמופיעים בו שם התרופה ושם הרוקח או הרופא שרשמו אותה.

באחריותך להכיר את כללי המדיניות הספציפיים של חברות התעופה שבחרת לטוס איתן ושל נמלי התעופה במסלול שלך.

אם אפנה באימייל כמה פעמים באותו נושא, אקבל תשובה מהר יותר?

לא. למעשה, לפעמים פניות מרובות רק מעכבות את הטיפול.

עדיף לשלוח אימייל אחד לכתובת אחת. כך ההודעה תגיע לצוות המטפל בפניות בשפה שלך ואל סוכן הנסיעות הנכון. שליחה של כמה הודעות אימייל עלולה להאריך את זמן קבלת התשובה.

בונוס

למרבים לנסוע דרך תוכנה זו, יש הפתעות של הנחות פרומו

לסיכום

למה כדאי להזמין כרטיסי טיסה בקיווי?

עוזרים לנוסעים למצוא טיסות זולות. שילוב בין חברות תעופה שונות הוא אפשרי, ומנהלים את ההזמנה במקומך.

הלקוחות נהנים משני שירותים באתר אחד: גם מנוע חיפוש וגם סוכנות נסיעות באינטרנט עם 260 סוכנים אנושיים.

   קיווי אין הפניה לצדדים שלישיים שאינך מכיר שעלולים להעלות המחיר, כרטוס ישיר לעומת כל המתחרים, יש עדכון און ליין במחירים ובטיסות. זהו למעשה אתר שהוא סוכן “סוכנויות נסיעות וירטואליות” – (Online travel agency (OTA. לעומתם יש אתרי השוואת מחירי טיסות (Meta search) שלא מאפשרים הזמנת טיסה ולשלם. אלא מפנים לאתר חברת התעופה או לאתר הזמנות של סוכנויות נסיעות.
דוגמאות: Skyscanner, momondo. ולכן ברוב המקרים המחירים שיוצגו בהתחלה יראו זולים מכיוון שהאתר לא נותן שירות מעבר למתן המידע לא עדכני על מחיר ונתוני כרטיס הטיסה. וגם אינך יודע האם יגבה ממך תשלום בעבור שימוש בכרטיסי אשראי (קרו מיקרים שנחיר שנגבה היה ב 6% גבוה)

שירותים ייחודיים שלא תמצאו בשום אתר ובשום סוכנות.

הטכנולוגיה מאפשרת לשלב טיסות של חברות תעופה שונות בכרטיס אחד. אפשר גם הלוך חזור מאותו יעד ואו טיסה לכיוון אחד וחזור ממקום אחר. התוצאה: מבחר גדול יותר במחיר אטרקטיבי יותר.

 –מנגנון חיפוש מיוחד המאפשר בכל נקודת זמן למצוא את הטיסה הכי זולה למשך של 8 חודשים קדימה בין 2 ימים ל -30 ימי חופשה.

האחריות של מגִנה עליך מפני ביטולים, עיכובים ושינויים בלוחות הזמנים של הטיסות.

שירות הלקוחות זמין ב-13 שפות. הן בטלפון, צאט ומייל. 24/7/365. תראו לי אתר או סוכן שנותן את זה!!!

-דירוג אמינות יוצאת מן הכלל ב-Trustpilot. זה האתר שגוגל מדרג אתרי צרכנות ושירותים לפי חוכמת ההמונים.

מציעים שירותים נוספים בחינם –כל הנוסעים נהנים מיחס של מחלקה ראשונה: צ’ק-אין באינטרנט (Ryanair, Wizzair), כרטוס אלקטרוני, סיוע לנוסעים עם צרכים מיוחדים. שום אתר לא נותן כדבר הזה

אפליקציה לנייד עם מידע חשוב על היעד ועל נמל התעופה. כדי שכל המידע יהיה איתך, בכל מקום.

הכי זול וגם מומלץ לעשות הזמנת מקום ישיבה ואוכל, באתר החברה המטיסה. אחרי שמזרימים את קוד הטיסה שקיבלתם.

לידיעתכם: 99% אתרי ההשוואות:

אינם מאפשרים לשלב טיסות שונות מיעדים שונים, מציגים רק מידע בסיסי ראשוני. המחיר המוצג בהתחלה איננו סופי (יכול להשתנות במעבר לחברה), אינם לוקחים אחריות להזמנות אלא מפנים אתכם לאתרים שלישים (שאינם נבדקים לאיכותם וגם לאמינותם), מנגנון חיפוש מנוון המצריך חיפושים רבים. תוספות שונות לאותו מטען וגם לצ’ק אין, דמי אשראי ועוד. וגם סיכון חמור שלא להיות רשום בטיסה.

היידעתם? מכל אתרי האינטרנט הקיימים בעולם, אתר זה נבחר כמנגנון המכירות של חברת אמדאוס העולמית. שנותנת שירות לכל סוכני הנסיעות בעולם!!

טעמה של איכות שירות נמוכה פג, אחרי טעמו המתוק של מחיר נמוך.

יש לבדוק כל מוצר שייתן את התמורה הטובה ביותר במחיר הנמוך ביותר. אך אין לבחור מוצר זול ביותר. זה איננו מתנגש, מניסיון קטן של 42 שנה בצרכנות.

למרות שהכותב עשה כל מאמץ להבטיח את הדיוק של הנכתב במאמר, אין הכותב לוקח כל אחריות להשמטות, אי דיוקים או חוסר עקביות אשר ואפשר ויופיעו. המידע ניתן בחינם תחת ההבנה שאין הכותב מתיימר לתת עצה משפטית או כל הכרוך בכך. אם נדרש ייעוץ משפטי או כל ייעוץ מקצועי אחר, על הקורא להיוועץ בבעל מקצוע בהתאם.

לכותב לא תהיה חבות או אחריות לכל אדם או ישות אחרת באשר לכל אובדן או נזק שנגרמו או נגרמו כביכול ישירות או בעקיפין ע”י המידע שניתן כאן.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם