• תַפרִיט
  • תַפרִיט

כיצד לתכנן טיול משפחתי בחו”ל? המדריך השלם

דף הבית » כיצד לתכנן טיול משפחתי בחו"ל? המדריך השלם

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

כדי לתכנן טיול משפחתי מומלץ מאד לשתף את כל הגורמים ( כולל ילדים או שותפים למסע) ולבנות מסלול בהתאם למה שהיו רוצים לעשות/לראות/לבקר וכו’. תכנן את הטיול כטיול ילדים ולא רק כטיול מבוגרים אם כל מה שמשתמע מכך

זמן קריאה משוער: 5 דקות

התמונה הראשית מתוך אתר Pixabay

כדי לתכנן טיול משפחתי מומלץ מאד לשתף את כל הגורמים (כולל ילדים או שותפים למסע) ולבנות מסלול בהתאם למה שהיו רוצים לעשות/לראות/לבקר וכו’. תכנן את הטיול כטיול ילדים ולא רק כטיול מבוגרים אם כל מה שמשתמע מכך. כדאי להראות לילדים תמונות ואתרים באינטרנט ולקרוא איתם ביחד חומר מעניין.

זה לא טיול לימודים. למשל בקרו במפעלי ממתקים מפורסמים, ילדים אוהבים מוזיאונים אשר בהם מותר לגעת במוצגים ולהפעילם, בעיקר במוזיאונים של מדע, תעופה וחלל ועוד. ואטרקציות לילדים (פארק שעשועים, מיני-גולף, באולינג, בבריכה או ג`קוזי).

תן לילדיך להשתתף בהחלטות לגבי הלבוש שלהם, משחקים וספרים שיעניינו אותם. זה מאד יעזור לביטחון העצמי שלהם במקום זר.

אפשר לומר כי מומלץ להתחשב מראש ברגשות ובצרכים של הילדים, בין היתר היכן לאכול או היכן ללון בלילה.

מותר שתהיה ספונטאניות. לחשוב גם על פתרון בעיות בלתי צפויות כגון: שביתה, מזג אויר, שיפוצים באתר וכו’.

לקחת בחשבון שטיול עם תינוק מצריך לוח זמנים שונה: הסתגלות, נסיעות קצרות, עצירות ומנוחות.

הכנות לטיסה ולטיול

ללכת לרופא א.א.ג לנקות את האוזניים מכל השעווה. בשום אופן לא לעשות לבד. כמו כן להתייעץ אם הרופא אם יש צורך בטיפות אוזניים.

לבקש מהרופא תרופות נגד גזים בעיות בחניכיים והרגעה כללית.

להכין פנקס החיסונים פרטים בסיסיים על הילד בשפת המקום (שם, כתובת, משקל, גובה וכו’), תולדות של מחלות שהיו, תרופות שקיבל וממשיך לקבל, חיסונים, טלפון של הרופא המטפל.

מומלץ לעשות ביטוח לתינוק.

יומיים לפני הטיסה יש לשתות הרבה מים ולקחת איתך בקבוק ליטר וחצי עם פיית שתייה נוחה כאשר המים רתוחים מבעוד מעוד. השתייה במיימי השירותים אסורה.

יש להצטייד: מחלק מנות לתחליפי חלב, בקבוקי הזנה עם שקיות חד פעמיות, כוסות שתייה פונטיות המונע טפטוף– עבור הפעוטות מגיל חצי שנה ויותר. מימיות אישיות + קשיות, סינרים חד פעמיים, מוצצים והכי חשוב את הצעצוע הכי אהוב עליו.

אל תשכח לקחת תרופות לילדיך, מגבונים לחים, קרם הגנה, משחות אנטיביוטיות, נוגדי אלרגיה וכדורים מעוררי הקאה (למקרה חס וחלילה של הרעלה). לא לשכוח שילדים נוטים להקיא במהלך נסיעות ארוכות, לכך יש לצייד את הילדים היושבים מאחור בשקיות ניילון זמינות למקרה של הקאות בלתי נשלטות, אפשר גם לקחת תרופה נגד בחילה. מומלץ וגם רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה.

בחר מלון שיש לו תוכניות לילדים עם בקרה חינוכית ובטיחותית.

בחר מלון המאפשר לך סוויטות מתאימות או חדרים סמוכים (ואם אפשר דלת מקשרת + מפתח).

לינה בבית שכור או בכפר נופש לא מומלץ. ללון בבתי מלון ועדיף כמה שכמה פחות מעברים בין מקומות הלינה. להזמין מהארץ.

בהשכרת רכב, רכב גדול יותר שיספיק לכל הציוד שלכם ולדאוג שיהיה כיסא לתינוק. להביא מנשא לתינוק, אך כדאי לבדוק אותו הארץ מבחינת נוחיות וכו’.

ניתן לחסוך כסף: ישנם אטרקציות רבות שמאפשרות כניסה בחינם או כניסה במחיר מוזל ים ילדים. מומלץ לבדוק מראש

בשדה התעופה

חברות התעופה נותנות שירות מצוין ויחס מועדף למשפחות עם ילדים קטנים. לדוגמא: כאשר מעלים את הנוסעים למטוס, ראשית מעלים את המשפחות עם הילדים הקטנים ואת הנכים ורק אח”כ את כל השאר לפי שורות. יש שדות תעופה עם חדרי ילדים ו/או תינוקות. לבדוק היכן הם נמצאים.

לפני הטיסה בצ’ק-אין, לברר שיש מושב לתינוק ולבקש (ואפילו להתעקש) מייד בכניסה (כל הקודם זוכה) או לבקש ערסל מתאים, אך להתכונן שהתינוק גם עשוי להיות על הברכיים. במערבולות של כיסי אויר, המראה ונחיתה חל איסור להיות בערסל.

לפני הכניסה לנמל התעופה יש לדאוג לתלות תג זיהוי (לילדים גדולים), או מדבקה (לתינוקות) ובהם כל הפרטים מאיפה נוסעים, לאן נוסעים והכי חשוב מספרי טלפונים שבהם ניתן למצוא אותכם בהקדם האפשרי.

יש לדאוג שהמסמכים לטיסות יהיו במקום נוח לשליפה כאשר אתם מחזיקים את הילד בידיים.

בתור לבדיקות ביטחונית/דרכונים – תבקש בדלפק אם הם יכולים לקבל אתכם מידית. כדאי לשאול אם יש סידורים מיוחדים למשפחות עם תינוקות (כמו: חדרי משפחה וסידורי עליה למטוס). בדרך כלל יש עדיפות לנוסעים עם ילדים קטנים.

אם אתם עם מספר תינוקות כדאי שכל אחד מההורים ייקח תחת שליטתו את אחד או שניים מהילדים. כל זאת למנוע ריבים.

במקרה ואין ערסל, כדאי להכין מראש מזרון ים עם שמיכה.

לנסות להחליף חיתול לפני ההמראה, במטוס זה מאד מסובך וצפוף. אך אם אין ברירה, צריך להיות אחד בפנים והשני בחוץ להשגיח שלא יטרידו.

בטיסה
לקחת למטוס כל מה שצריך לזמן הטיסה אוכל קל שהילדים אוהבים למקרה והאוכל שהילדים מקבלים לא ימצא חן בעינהם, כוס עם קשית, חיתולים חד-פעמיים בכמות מספקת, מגבונים לחים, צעצועים או בובות שהילדים אוהבים (במיוחד שאיתם הם ישנים) וכד’.

לילדים גדולים יותר מומלץ כדאי לקחת דפי חוברות צביעה, עפרונות צביעה (ולא טושים), מדבקות צבעוניות, פר קריאה שהילדים אוהבים, נגן אלקטרוני עם שירים שהם אוהבים.

המלצה: לשתף את הילדים הגדולים יותר בבחירת הציוד ויש אפילו לחשוב שכל אחד מהילדים ייקח אתו תיק קטן ובו הוא יאחסן את הציוד.
להלביש את הילדים תינוקות בבגדים נוחים.

מומלץ מאד לתת לילדים מסטיקים או סוכריות על מנת לאזן לחצים שנוצרים במצבים אלו.

תינוקות נוטים לבכות בהנמכה מפני שאין ביכולתם לשחרר את הלחץ המכאיב באוזניים בעת הנחיתה אי לכך מומלץ להאכילם או להשקותם.

להושיב ילדים ליד החלון במטוס. הדבר משפר את ההרגשה ואת ההנאה מהטיסה.

לעודד אותם לשתות הרבה מים בטיסה. האוויר במטוס יבש מאד.

במטוסים המתקדמים מסוג בואינג 747-400 ו-777 יש סרטים מיוחדים לילדים וכן מפה המראה את נתיב הטיסה. כדאי להפנות את הילדים לערוצים אלה. הם ישמחו להרגיש שותפים להתקדמות הטיסה.

דיילי/ות  עוברים הכשרה מיוחדת לטיפול בילדים כולל ילדים הטסים לחו”ל ללא ליווי. טייסי אל על שמחים לארח ילדים בתא הטייס אחרי הנחיתה וזאת במידת האפשר.

לחץ באוזניים אצל תינוקות יכול להיפתח באמצעות מוצץ או שתייה מבקבוקך על מנת להימנע מכך יש לשים בהמראה או בנחיתה אטמי אוזניים תינוקות (לא אטום למים).

קח בחשבון שהתינוק לא יירדם בטיסה, ואם כן הוא עשוי להירדם לכם על הברכיים לכל הטיסה (וזה לא נעים בטיסות טרנס אטלנטיות).

בטיסות עם מעברים (קונקשן), מומלץ לקחת עגלת טיולים קלה (שאותה יעמיסו בתא המטען, כאשר לתגיע לפתח המטוס). מומלץ לבדוק מראש עם סוכן הנסיעות על הסדרים עם חברות התעופה בנושא זה.

לטיסות ארוכות מומלץ לעשות חניית ביניים ליום שלם. קרוב לשדה התעופה.

בטיול

אם מרחק הנסיעה ליום בטיול הינו ארוך במיוחד (זה דבר סובייקטיבי ותלוי בכל משפחה, בדרך כלל טיול מעל 200 ק”מ נחשב ארוך). עזוב בבוקר מוקדם את מקום הלינה ככל שניתן ובדרך עצור לארוחת בוקר.

זמן טיול המומלץ הוא שבועיים עד שלושה שבועות. מעבר לכך יש קושי לילדים להיות מחוץ למקום שהם רגילים אליו.

קנה בסופרמרקט: חטיפים, מיץ, מים, ירקות חתוכים ופירות לדרך. תן הזדמנות לכל אחד מהמשפחה להתהלך, לחלץ אברים ולעשות “פיפי”. כלומר, לעצור מידי פעם

בצידי הדרך במקומות המיועדים והמסומנים למנוחה, צא מהרכב, חלץ עצמותיך גם בני משפחתך. וחזור רענן לנהיגה.

להימנע מהתרגזות יתר כאשר כל כמה דקות ישאלו שאלות מעצבנות כמו: משעמם לי, מתי נגיע, מתי אוכלים ומה עושים מחר.

מסלולי הליכה מחוץ לערים ובמיוחד בחיק הטבע מעניין ילדים אך יש לזכור יש ללכת בנעלים נוחות ולא ללכת יותר משעתיים רצופות

ביקור במקומות תרבות מומלץ לעשות בתחילת היום, כשלילדים עדיין יש סבלנות.

אכילה בטבע עדיפה על פני ארוחה במסעדה.

מומלץ מאד לתת לילדים כרטיס ביקור של המלון, מספר טלפון להתקשר אלייך ולקבוע נקודת מפגש למקרה שילכו לאיבוד או לכל צרה שהיא.

ילדים לא אוהבים מאכלים חדשים ולכן מומלץ לאכול אוכל מוכר שנמצאים בדרך כלל במסעדות מזון מהיר.

ביום הראשון במלון מומלץ להגיע לפנות ערב כדי שיתרגלו למקום החדש.

רעיונות להפגת השעמום
למשל: מי מוצא ראשון שיר שמתחיל באות ב’, שירים לפי נושאים, מפסיקים לשיר במילה מסוימת שהיא ההתחלה לשיר חדש ועוד.

משחק הזיכרון – שואלים איפה היינו ומה עשינו ביעד מסוים.משחק ההפכים. משחק החרוזים.

משחק הספירה – לדוגמא, סופרים כמה צעדים ממקום מסוים למקום מסוים או סופרים כמה רוכבי אופנים, כנסיות וכו’ באותו איזור.

אפשר להמציא עוד ועוד רעיונות בנידון.תחרות בדיחות.לנצל את הדרך להסברים על הפרחים בחוץ, על גשר שעוברים. להסב את תשומת הלב שלהם לדברים ש”עוברים” לצידינו בחלון. לנסות מקומות שלא רשומים בשום ספר הדרכה. לשחק “חי, צומח, דומם, ארץ, עיר ועוד”

לכל בעלי הרעיונות, הינכם מוזמנים להוסיף משחקי טיול נוספים

לא ללכת עם ילדים למרכזי קניות, זה ישעמם אותם והם ינדנדו לך כל הזמן. ואם בכל זאת ללכת למרכזי קניות עם ילדים, זאת בתנאי שמתכונים לקנות להם לשביעות רצונם.

אם חשקה נפשך בפינוק יחד עם זוגתך, בדוק אפשרות להשאיר הילדים בבית המלון או בכל מקום אחר בו ירגישו הם ואתה בטוחים ולא מאוימים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם