מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקות–
כן, קראתם נכון, זה אפשרי!!
אמביוולנטיות – זה שם המשחק בטוקיו. לכל מקום שאליו תפנו תבחינו במראות חדשניים, לצד טקסים ומסורות בני מאות שנים. ארכיטקטורה אולטרה מודרנית לצד נשים טופפות בקימונו; אנשים הלבושים במיטב האופנה האירופית ואוחזים בגדג’טים שהם “הצעקה האחרונה”, הנהנים מטקס תה מסורתי, מקדשי שינטו לצד גורדי שחקים, וכיו”ב. הוויה דואלית זו הופכת את הביקור ביפן, ובטוקיו בפרט, לחוויה פוקחת עיניים ומיוחדת במינה, אלא שידוע לכל ששהייה בטוקיו היא מן היקרות שיש; שהיא בהחלט מותירה “חור בכיס”.
מדריך קצר זה יסייע לכם להפחית במעט את הוצאות הבילוי בבירה היפנית, ע”י ביקור גם באתרים ובאטרקציות חינמיות.
אטרקציות
בנין העירייה של טוקיו – על מנת לראות את העיר טוקיו במלוא הדרה, עלו על בניין העירייה, הבניין בן 48 הקומות, הגבוה ביותר בעיר במתחם גורדי השחקים במחוז שינג’וּקוּ. אפשר לעלות לקומה ה- 45 ולערוך תצפית על העיר. כאשר הראות טובה ניתן לראות מן התצפית את הר פוגי’.
–
מוזיאון הזיכרון קנטו – מוזיאון שהוקם בשכונת ריגוֹקוּ לזכרם של 50,000 מתושבי העיר טוקיו שנספו בעת רעידת אדמה שאירעה בשנת 1923. העיר נהרסה אז כמעט עד היסוד. תוכלו לסייר שם וללמוד קצת מקרוב על האסון שאירע. התערוכה כוללת מפות המתארות את ממדי האסון, חלקי מתכת וזכוכית שניזוקו מהחום הרב שפרץ מן האדמה, וכן אוסף של תמונות, מכתבים ויומנים של אנשים אשר חוו את האסון על בשרם. המוזיאון ממוקם בפארק יוֹקוֹאָמִי, מרחב פתוח שבו נספו 30,000 איש, אשר ברחו מרעידת האדמה ותוצאותיה הרות האסון, ונספו מרעידת משנה נוספת.
–
מקדש מאיג’י ג’נגוּ – מקדש השינטו המוכר והמתוייר ביותר בטוקיו. נבנה בשנת 1920 ומוקדש לקיסר ולקיסרית מאיג’י, שבעת כהונתם הקיסרית הושם הקץ על בידודה הפוליטי בן מאות השנים של יפן.
באדמת המקדש כ- 100,000 עצים המצלים את דרכו של שביל המוביל לבית תה מסורתי, לבריכה ולפינות חמד רבות נוספות. זוהי פנינה של שלווה ורוגע הרחק מן ההמון הסואן של העיר.
מקדש סָנְסוּג’י – מקדש בודהיסטי זה, העתיק מבין המקדשים הבודהיסטים בטוקיו, הוא היהלום שבכתר בעיר העתיקה של טוקיו- אסקוזה. בתוך המקדש, שנבנה במאה השביעית לספירה, שוכן פסל מוזהב של אלת הרחמים קָנון. על פי המסורת נמשה הפסל מנהר הסומיטה ע”י שני דייגים תמימים. אין צורך לשלם על מנת להיכנס למקדש, אבל כדאי להצטייד בכסף עבור המזכרות בשדרת המזכרות נקמיסה אורי.
–
הארמון המלכותי של יפן – הגישה אל הארמון חסומה ע”י חפיר וחומת אבן, ואין אליו גישה חופשית, אך ניתן לסייר בו בסיור מודרך בין הימים שני לשישי, בין 10 בבוקר ל- 13:30 אחה”צ ולשמוע הסברי אודיו באנגלית. טיפ חשוב: שריינו את הביקור לפחות ארבעה ימים מראש. אם אין זה מסתדר לכם, לכו לפחות לאגף המזרחי של גני הארמון על מנת לראות את הריסות מצודת טֶדוֹ, המצודה הגדולה ביותר ביפן בזמנו.
–
כניסה חינם לאולמות תצוגה – כשאומרים טוקיו, אומרים היי-טק ואלקטרוניקה. החדשות הטובות הן שרוב אולמות התצוגה הבינלאומיות, שבסיסן בטוקיו, אינן גובות תשלום מאורחים ומתיירים עבור כניסה. אפשר לסייר, להכיר, לגלות ולהתפעל מהחידושים ומההמצאות שרק יצאו לשוק בחברות כמו סוני ופנסוניק. אולם התצוגה של מגה-ווב של טויוטה הוא פארק שעשועים לכל דבר, ולצד פלאי טכנולוגיה תוכלו להשתעשע שם במסכי מולטימדיה, בסימולטורים ובגלגל ענק (בתשלום).
–
תרבות ואמנות
מרכז מכירה של כלים ומוצרים מסורתיים בסגנון יפני – אולם תערוכות ובו מוצגים למעלה מ- 130 סוגים של מוצרים וכלים האופייניים לתרבות היפנית כמו ספלי תה מקרמיקה, מברשות תה מבמבוק, וכיוצא באלה. גם אם אין בכוונתכם לרכוש דבר, זה שווה ביקור קצר. תוכלו לראות איך מייצרים את החפצים בהדגמות שנעשות בקומה השנייה של האולם.
התיאטרון הלאומי של יפן – פעמים מספר בשנה מעודדת, תוכנית האומנויות המסורתיות של טוקיו” קיומם של אירועים להעלאת המודעות לאמנויות העתיקות של יפן, כדוגמת תיאטרוני ה-נוֹ, הקבּוקי והבּוּנרָקוּ. חלק מההופעות הן בחינם על בסיס “כל הקודם זוכה”.
תצוגת פרחים בסגנון איקבנה – תוכלו להתפעל מסידורי הפרחים המיוחדים והמינימליסטיים בסגנון היפני במקדש יושוקוני, שהוקם לזכרם של חיילים יפנים שנפלו בקרב במהלך המלחמות, ובו מתקיימות תערוכות פרחים מתחלפות.
פארק יֹויוֹג’י – בפארק זה מתקיימים מופעי רוק ברוב ימי הראשון. הפארק ממוקם באזור הריג’וקו, ובו תוכלו להתוודע לכל מיני אֹפנות יפניות משונות בקרב נחילי בני הנוער הצובאים את הפארק: לוליטות בובתיות, רוקיסטים ופנקיסטים, “גותים”, ועוד.
ספורט ונופש
מוזיאון הריג’וקו קוקוג’יקן (The Ryogoku Kokugikan Museum) – מוזיאון המוקדש לספורט היפני הלאומי, בן מאות השנים, הסומו. המוזיאון ממוקם בסמוך לאצטדיון עם אותו שם, שבו מתנהלות התחרויות הסומו הלאומיות. ניתן לצפות בתחרויות בחינם מחוץ לעונה. תוכלו גם לצפות באימוני סומו במתקני אימונים (“אורוות”) רבים הפזורים ברחבי שכונת ריוג’וקו. טיפ חשוב: הצפייה היא אמנם בחינם, אך יש לתאמה מראש, וכן להביא שי צנוע לבעל ה”אורווה”.
–
ניפון בוּדוֹקָן (Nippon Budokan) – זירת אמנויות לחימה עוד מאולימפיאדת 1964, בה מתקיימים מדי פעם תחרויות ג’ודו, קרטה, קנדו, אייקידו, וכדומה. הרבה מן האירועים הם בחינם. הזירה ממוקמת צפונית לארמון המלוכה בפארק קיטוֹמָנַרוּ.
חצי האי מינוּרָה – דרומית לעיר נמצא אחד האזורים הכפריים הבודדים מחוץ למטרופולין האדיר של טוקיו-יוקהמה. שם תפגשו שבילי הליכה, חוף ים סלעי וכפרי דייגים מנומנמים.
הר טָקַאוּ – עשו לכם חצי יום טיול להר טקאו, שגובהו 2,000 מטר. שבילי הליכה מאורגנים ושמורים היטב מובילים לפסגת ההר, שם נמצא מקדש בודהיסטי ציורי מהמאה השמינית לספירה. שבילי הליכה מתחילים בכפר טקוסן-גוצ’י, אליו מגיעים באמצעות רכבת חצי- אקספרס מתחנת קיו ליין. באזור הרכבל קחו לכם מפות באנגלית והתחילו לטפס. טיפ חשוב: בשבתות ובימי ראשון השבילים עמוסים. העדיפו טיול מעין זה במהלך השבוע.
פארק אוּאֶנוֹ – אם אתם מזדמנים לטוקיו באביב (סוף מרס או מהלך חודש אפריל), אל תחמיצו טיול ארוך ומענג בפארק זה. בתקופה זו כ-1000 עצי דובדבן, סמלה של יפן, נמצאים בשיא פריחתם, מראה מלבב ומרגיע לעומת הבאז הבלתי פוסק של המטרופולין. בפארק מקדש בודהיסטי, מקדש שינטו, בריכה גדולה וגן זואולוגי, והוא בהחלט שווה ביקור.
אוכל ושתייה
שוק הדגים סוּקיג’י – בעודכם מסתובבים בין אלפי הדוכנים בשוק הדגים הגדול ביפן, תדגמו לכם בכיף סשימי. השוק פתוח בכל יום, למעט יום א’, משעות הבוקר המוקדמות ועד לפני הצהריים.
גלריית האורז של גִנְזָה – שם תוכלו ללמוד על אודות תהליך ייצור האורז, בבניין הגז של גנזה. תמורת לא מעט ינים, תוכלו לרכוש שם מוצרים כמו מוצרי קוסמטיקה, מפות או גלידה – כולם עשויים מ…אורז.
אז שיהיה לכם בילוי נעים, מהנה ומעניין בטוקיו, בלי חור גדול מדי בכיס!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.