• תַפרִיט
  • תַפרִיט

אתרי ביוגרפיה, בעקבות אישים מפורסמים ברחבי הארץ

דף הבית » אתרי ביוגרפיה, בעקבות אישים מפורסמים ברחבי הארץ

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות


כל כך הרבה סיפורים נכתבו על בן גוריון ומנחם בגין, את שיריה של רחל אנחנו מכירים כמעט בעל פה, על שרה אהרונסון וגיבורי ניל”י למדנו בבית הספר, אבל אין כמו לחוות את הבית המקורי בו הם גרו, להרגיש מקרוב את הווי הקיבוץ בו הם ספגו השראה, לשמוע אותם מדברים לנגד עינינו.
טיולי ביוגרפיה הפכו בשנים האחרונות לטרנד חדש בזירת הטיולים בארץ, בעיקר עבור משפחות, שמעוניינות להנחיל מורשת, מורשת קרב והיסטוריה בקרב ילדיהם. בדור שלנו, הילדים פחות מקשיבים בשיעורי היסטוריה, אך כשממחישים להם את הדמות עליה הם למדו, תופרים לה חיים, מעצבים את  אישיותה, מכירים להם את ביתה, לפתע הם מתעניינים בסיפור ההיסטורי שמאחורי אותה דמות וככל הנראה, יזכרו אותה ואת הטיול שנים רבות אחרי.
במדינתנו הקטנטונת יש מספיק אתרים שמוקדשים לזכרם של אושיות מפורסמות, אז יצאנו בשבילי ההיסטוריה עם ילדינו לטיול בעקבות דמויות מפורסמות, אומנים, משוררים, פוליטיקאים.
בכל פעם שבילינו בבית מלון במהלך חופשה בארץ, חיפשנו את ההקשר למקום, את הרוח הפועמת שיסדה את הקיבוץ, את הגיבור עליו שמענו בתור ילדים שהאנדרטה שלו ניצבת בצידה, את המרכז בו נבין יותר כיצד המקום נוסד וגילינו דברים מעניינים ויצרנו זיכרונות חדשים.

הבית של בן גוריון בתל-אביב – נקודה היסטורית בעיר הגדולה
הילדים אולי יודעים שהוא ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון של מדינת ישראל, מזהים את פרצופו ואת שערו, אבל כאן מסתכם העניין. ברגע שנחתנו בתל-אביב, נהנו מהחופים הקסומים, בילוי תוסס בנמל, כשהילדים מחליקים על דק העץ ברולר בליידס, אחרי גלידה מסורתית וסיבוב בשדרות רוטשילד, פנינו לביתו של בן גוריון\ שהפך לאחד מאתרי המורשת הפופולאריים בעיר בקרב תלמידי בית ספר, אך גם משפחות בטיול ימצאו כאן עניין רב.

הבית של בן גוריון נבנה בשנת 1930, בשכונת הפועלים בעיר, כאן גרו בן גוריון ורעייתו פולה עד שעברו לשדה בוקר בשנת 19668. למרבה השמחה, הבית נשאר כפי שהיה כשהם גרו למעט פריטי תצוגה שנוספו בהמשך לטובת אורחי המקום, תמונות ופריטי תיעוד של בן גוריון מתקופת קום המדינה ואחריה.
החלנו סיור ברחבי הבית, ביקרנו בחדרה של רננה שהיה המקלט של בן גוריון בזמן מלחמות ישראל, בחדר האורחים ובמטבח הצנוע של יושביו. אך אין ספק שהקומה השנייה בבית מעבירה יותר את אישיותו המשכילה של בן גוריון, ארבעת חדרי הספרייה הכוללים למעלה מ-20,000 ספרים ממחישים היטב כמה מלומד היה האיש, כמה חקר ועיין ופירש וקרא במהלך שנות חייו. אגב, כאן  לוטשה הגרסא הסופית שלמגילת העצמאות.
בית בן גוריון  פתוח בימים א’,ג’,ד’,ה’ בין 08:00-15:00, יום ב’ 08:00-17:00 וביום ו’ 08:00-13:00 והכניסה ללא תשלום, כך שכשאתם בעיר הגדולה, מומלץ לעבור במקום. כתובת: שד’ בן גוריון 17, תל-אביב.

הקבר של רחל המשוררת במושבה כנרת – בעקבות השירים
המושבה כנרת הפכה מזמן לאתר עלייה לרגל, הנוף הקסום של הכנרת והמרחק הקצר ממתחם מלונות טבריה, הפכו את הקבר של אחת המשוררות המפורסמות של ישראל למוקד משיכה עבור תיירים וישראלים בבואם לצפון.

הקבר שוכן בבית העלמין  של המושבה, על הקבר רשום שמה “רחל” וליד הקבר ישנו ספר שיריה. מעת לעת מגיעות קבוצות עם מדריכים לאזור שמתבלים את הסיפור של רחל בפרטים פיקנטיים, אבל גם  אם הגעתם לכאן בכוחות עצמכם תוכלו לספר לילדים את סיפורה של רחל ולהקריא משיריה.
רחל, הגיעה למושבה כנרת אחרי מפגש עם א.ד.גורדון שהוביל לכך שהיא החליטה להצטרף לחוות הפועלות של חנה מייזל בכנרת הקסומה שמהווה רקע והשראה של רבים משיריה. בביקורה ברוסיה, נדבקה במחלת השחפת ובבואה לארץ התבקשה לעזוב את דגניה בה גרה ונדדה עד שהגיעה לתל-אביב. בכנרת היא קבורה על פי אחד משיריה בו היא כתבה “התתניני כנרת לנוח בבית קברותייך”.

בית אהרונסון בזיכרון יעקב – בעקבות המחתרת
זיכרון יעקב היא עיר קסומה, המדרחוב השוקק, המסעדות הקטנות, הגלידריות, והנוף מסביב, אזור ממנו אפשר לצאת לטיולים רבים באזור הכרמל. אז בפעם הבאה שאתם בזיכרון יעקב, קחו את הילדים לבית אהרנסון מוזיאון ניל”י. כאן, הילדים ילמדו על המחתרת העברית הראשונה בארץ ישראל שפעלה בעת השלטון העותומני.

פירוש השם ניל”י הוא, כך תסבירו לילדים, נצח ישראל לא ישקר. המוזיאון היה בין ראשוני המוזיאונים בארץ, הוקם בשנת 1956 ובשנת 1998 חודש, הסיור כולל ביקור בבתי משפחת אהרונסון שנבנו במאה ה-19 אך השתמרו היטב, תוכלו לראות ממש את הריהוט והחפצים. הביקור עובר בסליק בו הוחבאו כלי הנשק ובחדר האמבטיה בו התאבדה שרה גיבורת ניל”י.
כדי להמחיש טוב יותר את הסיפור ההיסטורי, המוזיאון מציג סרט אור קולי שמתאר את התקופה ואת פעולת המחתרת. המוזיאון פתוח בימים א’-ה’ בין השעות 09:00-16:00, יום ו’ בין השעות 09:00-12:00. רחוב המייסדים 40, זיכרון יעקב. 12 שקלים לילד, 15 שקלים למבוגר.

מוזיאון יד מרדכי – מוביל המרד
ועכשיו הגענו לדרום הארץ, אפילו לא דרום, מרחק של 45 דקות נסיעה מהמרכז, זה המקום להכיר את סיפורי הגבורה של מרד ורשה ואת המנהיג מרדכי אנילביץ. המוזיאון “משואה לתקומה” מגולל את סיפור העם היהודי מהתקופה של לפני השואה ועד הקמת ארץ ישראל. כאן תוכלו לראות דגם של גטו ורשה, הבונקר בו הוקמה המפקדה של הארגון היהודי הלוחם. הסיפור של מרדכי אנילביץ’ שנהרג בזמן מרד ורשה מסופר על ידי המדריכים ודרך סיפורו גם סיפור המרד. ניתן לראות את האנדרטה של מרדכי אנילביץ’ ליד מגדל המים בקיבוץ.

יש לתאם ביקור: 08-6720559 או פשוט לנסוע ולראות האנדרטה.

מרכז מורשת מנחם בגין
ואז הגיעה תורה  של ירושלים, עיר הבירה המופלאה שלנו. אחרי הטיול המסורתי שלנו בכותל המערבי, שדרות ממילא וגן הפעמון, החלטנו לקפוץ לבקר במרכז מורשת מנחם בגין כדי להכיר את האיש ופועלו קצת יותר לעומק. במוזיאון מנחם בגין תוכלו בסור שאורכו 75 דקות לצאת לחוויית אור קולית מרגשת שמתארת פרקים בחייו של המנהיג, תופת נעוריו בפולין ולאחר מכן, השנים בהן כיהן כמפקד האצ”ל, הנהגת האופוזיציה בכנסת וכהונתו בתור ראש ממשלה של מדינת ישראל. סרטים דוקומנטריים בשילוב מסמכים מעניינים, מסכי מגע שנגיעה מתארים קטעים מחייו ועוד. יש לתאם סיור במוזיאון, המוזיאון פתוח בימים א,ב,ג,ד,ה בשעות 09:00-16:30, יום ג’ 09:00-19:00, יום ו’ 09:00-12:30.

המחיר למבוגר הוא 25 שקלים, לזוג עם שני ילדים 70 שקלים וכל ילד נוסף 15 שקלים.
לפרטים: 02-5652020  כתובת:  רוחב ש.א. נכון 6, ירושלים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם