• תַפרִיט
  • תַפרִיט

בילוי משפחתי בגליל המערבי

דף הבית » בילוי משפחתי בגליל המערבי

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

שקיעה בגליל המערבי. צילם: אודי שטיינוול. מתוך אתר פיקיוויקי

חופשה משפחתית בגליל המערבי היא חוויה מרתקת השוזרת מבחר מסלולי טיול בחיק הטבע, ביקור בעיר העתיקה של עכו, בילוי במסעדות גורמה אנינות, ולינה בצימרים מפנקים או במלונות פאר (כן, כן…) אז איך תמלאו חופשה משפחתית בכל התענוגות שיש לגליל המערבי להציע לכם? קבלו סקירה שתוביל אתכם למהר ולהתניע את האוטו לכיוון.

תחנה ראשונה – הישוב האקולוגי כליל

היישוב הייחודי הזה, כליל, שוכן על הכביש המקשר בין כביש 70 לישוב הדרוזי ג’ת. מדובר בישוב שהוקם אי אז בשנות ה-70 על ידי קומץ משפחות ברצו לקיים אורח חיים אקולוגי, המקיים קשר עמוק בין האדם לטבע. שלא כמו יישוב רגיל, בתי התושבים של כליל פזורים במרחבים הפתוחים בין גבעות לוואדיות, לבוסתנים ולכרמים. אין רחובות והשילוט הוא ידני כ-150 משפחות גרות בכליל, רובן בבתי קבע וחלקן באוהלים מונגולים (יורטים). את החשמל הם מייצרים באמצעות פלטות סולאריות או גנרטורים כגיבוי. בכליל מקבץ מרשים של אמנים ואנשי טיפול, סופרים ואנשי הגות, חקלאים ואנשי תיירות.

בכליל מסעדות רבות, צמחוניות וטבעוניות ומעדניות המייצרות תוצרת מקומית. גלריות אמנות וסדנאות שניתן לערוך בתיאום מראש, כמו סדנא להיכרות עם התרבות האבוריג’נית מאוסטראליה, בניית דיג’רידו, סדנאות בישול טבעוני, מדיטציה ועוד. כמו כן – מבחר גדול של צימרים ישמחו לארח אתכם ולהעניק לכם קמצוץ מחווית החיים הייחודית של המקום.

 

טבע ועוד קצת: נחל כזיב

גם אם חופשתכם מתרחשת בחודשים הקרים – נחל כזיב הוא מקום שמומלץ מאוד לכלול אותו במסגרת חופשתכם. התמונות ידברו בעד עצמן. בנחל כזיב זורמים בשנים האחרונות מים, אמנם מקורות דואגת לכך שלא ייבש, אך המים הפיחו שוב חיים בנחל היפהפה, יש האומרים: הכי יפה, הזה. הנחל, הגדול ביותר בגליל המערבי מתחיל מפסגת המירון ונשפך לים התיכון – בדרך ניתן לחבור אליו ממצפה מנות שבגדה הדרומית שלו, או מפארק גורן שבגדה הצפונית. כחלק מהטיול בכזיב תוכלו לכלול ביקר במצודה הצלבנית מונפור – ממנה נוף מרהיב של הרי הגליל והים.

אם הגעתם בעונה החמה או אפילו החמימה אל תחמיצו את הנקבה של עין תמיר (הנמצאת בנחל ממש בתום הירידה אליו מפארק גורן). זוהי נקבה צרה ואורכה באורך של כ-60 מטר אל תוך בטן האדמה.

 

מערת קשת ונחל שרך

הכינוי “מערה” עשוי להטעות: מדובר בקשת אבן מרהיבה, שנוצרה בתוצאה מבליה של סלע הגיר. הצורה מיוחדת של הקשת הפכה את המקום למוקד משיכה עבור חובבי סנפלינג או תיירים החפצים בטיול קצר עם אטרקציה מרשימה בסופו. אל מערת קשת מגיעים בכביש המתפתל מהישוב יערה לכיוון פארק אדמית. משנת 2012 הוכרה מערת קשת כאתר סנפלינג על ידי רשות שמורות הטבע ומאז גילו אותה גם חובבי סנפלינג מרחבי העולם והיא משמשת היום מוקד עליה לרגל לחובבי סנפלינג מכל רחבי העולם. אם הגעתם לשם ואתם חפצים להמשיך “לכבוש” את הגליל ברגל – מומלץ לרדת במסלול הכחול המתפתל ממזרח למערה ויורד לכיוון הנחל שמתחתיה, הוא נחל שרך. אחד מנחלי האכזב היפהפיים של הגלי המערבי.

 

רכבל בראש הנקרה

אי אפשר לבלות חופשה בגליל המערבי מבלי לפקוד את האטרקציה התיירותית הייחודית שבקצהו הכי צפוני של קו החוף שלנו: ראש הנקרה. אל הנקרות יורדים ברכבל – שזוהי אטרקציה בפני עצמה – והטיול הקצר בתוכן מפגיש אתכם עם תופעה גיאולוגית מרתקת הנמשכת זה אלפי שנה. הנקרות נוצרו כתוצאה מרעידות אדמה וזעזועים תת קרקעיים שסדקו את הסלע. מי הגשמים חדרו מבעד לסדקים, הרחיבו אותו ויצרו מחילות שהן למעשה מערות מעל ומתחת לפני הים. גלי הים המתנפצים עליהם משלימים את מלאכת הרחבת הנקרות והמלח ממיס לאיטו את הסלע הרך. התוצאה מרהיבה: סלע לבן, המחליף גווניו לפי גובה השמש ומיקומה בשמים, מי טורקיז צלולים. מקום למפגש מרגש עם החול והים, השמש והשמים.

 

קצת אורבניקה עתיקה: עכו

אם אתם חובבים היסטוריה ארצישראלית: עכו היא בדיוק המקום להכיר מקרוב את עוצמת הזמן החולף. כבירת הממלכה הצלבנית, הוכרזה עכו כאתר מורשת עולמית והיא מושכת אליה אלפי תיירים בשנה. לצד שווקים ססגוניים עם מאפיינים ים תיכוניים תוכלו למצוא מסעדות משובחות, חלקן גורמה, נמל דייגים פעיל, ומרינה. מומלץ מאוד לבקר בעיר הצלבנית התת קרקעית, אשר בה תוכלו לפגוש קומפלקס אולמות אבירים שחלקם שרדו בשלמותם במשך 800 שנים! וכמו כן לסור לביקור בגנים הבהאיים שלהם ותק רב יותר משל אחיהם החיפאים. תוכלו להתוודע לתרבות האסלאם בביקור במסגד אלג’זאר או לתרבות הטורקית בחמאם אל באשה.

עכו עצמה יכולה להספיק לצורך חופשה משפחתית, המגוון הגדול של האתרים שבה, לצד העושר התרבותי, המוזיאונים, הפסטיבליים, תיאטרון פרינג’, הצגות, הרצאות ומופעים – יעשירו את חופשתכם ויעניקו לה טוויסט תרבותי ממדרגה ראשונה.

 

איפה ישנים בגליל המערבי?

אפשרויות הלינה הן כמעט בלתי מוגבלות: החל מ-80 שקל ללילה לאדם באוהל (יורט) מונגולי בכליל (תביאו אתכם מצעים שמיכות ומגבות) ועד לאלפי שקלים ללילה לאדם במלון בוטיק (האפנדי) בעכו. בין שני הקצוות תוכלו לבחור משפע הצימרים הפזורים בכל יישובי הגליל המערבי. מקום טוב להתמקם בו הוא הישוב מנות שבו צימרים הפונים לנוף מרהיב והנמצא סמוך לשכיות החמדה הנפלאות של הטבע הגלילי.

רשימת מקומות הלינה המומלצות בגליל

 

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם