• תַפרִיט
  • תַפרִיט

“בשביל האמנות” העכשווית – המלצה למסלול דו יומי בצפון הקרוב

דף הבית » “בשביל האמנות” העכשווית – המלצה למסלול דו יומי בצפון הקרוב

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

כתבה: שרה פלד

ארבע גלריות ומוזיאון אחד, השוכנים בין העמק להר, מרכיבים מסלול מצוין לאוהבי האמנות העכשווית הבועטת. כל הטוב הזה שוכן ועטוף בנופים משכרים, כמו שרק הגליל התחתון ועמק יזרעאל יודעים לספק. המסלול שלנו עובר בקיבוץ הזורע, כפר יהושע, קרית טבעון והושעייה. את המסלול נסיים באתנחתת לינה על דרך הנוף של הגלבוע, במלון החדש “אוליב בגלבוע” ונצפה בשקיעה המדהימה היורדת על עמק יזרעאל. המשכימים יכולים להתענג גם על הזריחה.

“בשביל האמנות” הוא מיזם שנולד ע”י נשים מובילות בתחום האמנות (אוצרות, אמניות, מנהלות) בין העמק להר אשר בגליל התחתון. שיתוף פעולה בין גלריות, הוליד מיזם ייחודי אשר לשם שינוי, אינו מתמקד ביקב/סטודיו קרמיקה/מטבח בישול אתני. המיזם “בשביל האמנות” הוא מיזם שנולד מתוך מחשבה ליצור שביל גלריות המציג אמנות עכשווית של טובי וחשובי האמנים העכשוויים בארץ ובעולם.

תחנה 1: קיבוץ הזורע – מוזיאון וילפריד ישראל לאמנות וידיעת המזרח

איך מגיעים? נוסעים בכביש 66 לכיוון עפולה, פונים ימינה לקיבוץ הזורע, עוקבים אחרי השילוט למוזיאון. חונים במגרש החנייה והולכים 2 דקות במרחבי הדשא הירוק עד למבנה הייחודי לשימור, בו שוכן המוזיאון.

וילפריד ישראל “המציל מברלין”, מי שהציל עשרות אלפי יהודים בזמן מלחמת העולם השנייה, היה אספן אמנות עתיקה ממזרח אסיה. הוא נהרג בתאונת מטוס טרם הספיק לעלות לישראל והוריש את אוספו לקיבוץ הזורע אליו חלם להגיע. המוזיאון תוכנן בשנות ה-40 לפי הגישה המודרניסטית שהיתה מקובלת באותה תקופה בארץ ע”י האדריכלים אל מנספלד (תכנן את מוזיאון ישראל) ומוניו גיתאי ויינראוב, כמבנה פונקציונלי של מודל בית התרבות דאז. הקמת הבנין החלה ב-1948 והושלמה ב-1951. במהלך השנים נבנו הרחבות והמוזיאון החל להציג בנוסף לאוספים, תערוכות מתחלפות של אמנות עכשווית בעלת זיקה לתרבות ואמנות המזרח. את המוזיאון מנהלת רותם לבנון והאוצרת היא שיר מלר ימגוצ’י. במקום מתקיימים מפגשים, הרצאות פעילויות לילדים וסדנאות ייחודיות בהתאמה אישית לקבוצות. כדאי לבדוק מתי מתקיימים אירועים מיוחדים ולשלב את הביקור עם הרצאה או סדנא.

שעות פתיחה: ימים ב, ד, ה, ו: 9-14; ג: 12-17; שבתות וחגים: 10-14

יש דמי כניסה

תחנה 2: כפר יהושע – בית חנקין, מרחב מוזיאלי רב תחומי לטבע וידיעת הארץ וגלריה לאמנות עכשווית

איך מגיעים? כרבע שעה נסיעה מקיבוץ הזורע, חוזרים לכביש 66 לכיוון מערב, פונים ימינה לכביש 722. אחרי כק”מ פונים ימינה לכפר יהושע.

בטרם ניכנס לכפר יהושע, נעצור להפסקת קפה וכריך ב”תחנת קפה”, אוטו אוכל החונה אל מול השדות הציוריים של העמק. מי שיביא איתו ערכת ציור, זה יהיה המקום האולטימטיבי עבורו לאתנחתת ציור קלה, תחת עצי האקליפטוס והרוח הקלילה הנושבת.

הביקור בכפר עובר בשדרה המרכזית, בה נצפה באנדרטה לנופלים של בתיה לישנסקי ובפסיפס לזכר ריכארד קאופמן, האדריכל שתכנן את כפר יהושע. רצפת הפסיפס נחנכה ב-2004 לזכרו ולכבודו של האדריכל. את הרעיון הגה האמן בן המושב אלי שמיר, שגם פיקח על מימושו. בפסיפס משולבים שמות עשרות היישובים שתכנן קאופמן, דיוקן שלו ומפת כפר יהושע. בקצה השדרה, נבקר בסבך שורשי עץ הפיקוס אשר יצרו יער קטן ואפלולי.

מוזיאון בית חנקין שוכן במתחם בית הספר ובעתיד יופרד ממנו. הוא נבנה בשנות החמישים ומוצגים בו ממצאים היסטוריים, ארכיאולוגים, זואולוגים ובוטניים מן הארץ. המקום הוכר כאתר מורשת והסיור בו מרגיש טעם של פעם. לצד המוזיאון, מציגה הגלריה לאמנות עכשווית, תערוכות מתחלפות שנושאיהן מתייחסים למאפייני האזור. את הגלריה מנהלות ואוצרות נטע הבר ואורנה אתקין רביב, שותפה לאוצרות אילת הרצוולף. בתערוכות משתתפים אמנים ידועים בתחום האמנות העכשווית. כדאי לבדוק מועדי שיח גלריה והרצאות המתקיימים לצד התערוכות.

שעות פתיחה: שישי ושבת 11:00-13:00 ובתאום מראש מזכירות כפר יהושע 04-9811277

בתשלום

תחנה 3: קרית טבעון – הגלריה במכון לאמנות במכללת אורנים

איך מגיעים? כעשרים דקות נסיעה מכפר יהושע. ממשיכים ישר מכפר יהושע, לכיוון קרית חרושת. פונים לעליות לקרית טבעון ומקשיבים ל”ווייז” להוראות, אחרי שרשמתם: מכללת אורנים. החניה בתשלום אולם ניתן לחנות בחוץ וללכת ברגל מספר דקות. הגלריה נמצאת בבנין מס’ 52.

המכללה הממוקמת על פסגת קרית טבעון, צופה על נוף נהדר. הרהור חולף בי כמה השראה מקבלים הסטודנטים במיקום הזה ובמיוחד הסטודנטים לאמנות. בסביבת המכון מוצבים פסלים סביבתיים זמניים המכניסים את המבקר לסצינה העכשווית הנדרשת. נפנה אל הגלריה לאמנות ישראלית שממוקמת ממול המכון לאמנות. פה מציגים אמנות עכשווית בתערוכות יחיד או קבוצתיות, שהן תוצאה של שיתופי פעולה בין הסטודנטים לאמנות במכללה, לבין האמנים הותיקים המשתתפים בתערוכות. הגלריה פועלת מזה 28 שנה. אוצרת הגלריה: טלי כהן גרבוז. בזמן ביקורי בגלריה, היתה מוצגת תערוכת צילומים של רונית פורת, זוכת פרס לורן ומיטשל פרסר לצלם ישראלי צעיר, 2017.

שעות פתיחה: ימים א’-ה’  8.00 – 17.00 ,ימי ו’  11:00-14:00 , שבת 11.00 – 14.00

הכניסה חופשית.

תחנה 4: קרית טבעון – הגלריות לאמנות ישראלית במרכז ההנצחה בטבעון ובמגדל המים

איך מגיעים? נסיעה של 6 דקות ממכללת אורנים לכתובת: רח’ המגדל 2 קרית טבעון.

את הרעיון להקמתו של מרכז ההנצחה, יזמה קבוצת משפחות שכולות שביקשה להקים בית להנצחת בני ובנות קרית-טבעון אשר נפלו במלחמות ישראל, ובמאבק על בטחון המדינה. הם ראו בחזונם בית פעיל, שוקק עשייה ויצירה חינוכית תרבותית. במקום שנחנך ב-1987, נמצאת הספרייה הציבורית של קריית טבעון, גלריה לאמנות ישראלית עכשווית, הארכיון היישובי, חללי תצוגה לאמנים מקומיים ומהסביבה, סדרות הרצאות, קולנוע דוקומנטרי איכותי וסדרות טיולים וסיורים. הגלריה לאמנות ישראלית, משמשת כמרכז אמנות תוסס המקשר בין שדה האמנות לקהילה ומקיים הדרכות בתערוכות, שיחי גלריה וימי עיון והרצאות סביב התערוכות המוצגות. אוצרת הגלריה מיכל שכנאי יעקובי, אמנית ורכזת מגמת אמנות בתיכון, בוחרת בקפידה את הנושאים והאמנים לתערוכות שהיא אוצרת. החללים המיוחדים והלא שגרתיים, מזמנים תצוגה ייחודית מרשימה של מייצבים והצבות של אמנות עכשווית במיטבה. כדאי ומומלץ להגיע בעת הדרכה.

יוצאים מהגלריה והולכים כדקה למגדל המים ההיסטורי המשופץ. המבנה שמזכיר מגדלור הצופה לים, מכיל גרם מדרגות מפותל, עשוי מעץ, כשעל קירותיו מוצגת תערוכה תלויה. הטיפוס אינו קשה והאור בקצה הפיר זוהר. למעלה, ממתינים חלונות תצפית ב-360 מעלות, כשפותחים את החלונות, כדאי להחזיק במעקה כדי לא לעוף. האוצרת מספרת כי מתוכננות פה תערוכות של מיצבים היורדים מן התקרה עד לקרקע, אנחנו מבטיחים להגיע ולא להחמיץ. גם בלי תערוכה, המקום הוא פנינה תיירותית. ביקור במגדל המים מצריך תיאום מראש בטל. 04-9835506.

שעות פתיחה: א-ה 8-13; 16-19, שישי 8-12, שבת 11-13

הכניסה חופשית

תחנה 5: מושב הושעיה – גלריה אורייתא, מפגש ביתי על אמנות ויהדות

איך מגיעים? נסיעה של 20 דקות מקרית טבעון. משתלבים לכביש 75 ואח”כ לכביש 77 עד לפניה להושעיה. כתובת: ליאורה לוי, גני טל 16, הושעיה. אם השער לישוב סגור, יש להתקשר לליאורה טל. 052-2618070.

גלריה אורייתא מציגה תערוכות של אמנות יהודית עכשווית. הגלריה הממוקמת בבית משפחת לוי, היא הגשמת חלום ליצור מקום שהוא מרחב למפגש יצירתי וערכי. זהו אינו בית שהוא סטודיו המציג את עבודות בעליו, אלא גלריה עכשווית לכל דבר וענין. הגלריה שוכנת בסלון המגורים ועל כן הביקור בגלריה הוא גם ובעיקר מפגש מרתק עם ליאורה, האוצרת והמנהלת של הגלריה. היא שימשה בעבר כמדריכה ארצית לאמנות במינהל החינוך הדתי ובמסגרת תפקידה יזמה פעילויות היוצרות זיקה בין תחומי האמנות ליהדות. ליאורה, אמנית בתחום הציור והפיסול המודרני המופשט, בוחרת להציג בגלריה שלה אמנים עכשוויים ישראלים העוסקים בנושאים פילוסופים בעלי זיקה ליהדות. התערוכות מתחלפות כל 3 חודשים והאורחים מוזמנים לשיח גלריה עם קפה ועוגה. מלבד הגלריה, נערכות במקום סדנאות המשלבות בין צבע, מילה, וחיבור אל עצמנו – סדנא עם תהליך המיועדת לגיבוש קבוצות, אירועים משפחתיים, נשים ונוער. הבית המואר, פיזית ואישית, צופה אל נוף הררי עוצמתי, מותיר חוויה בלתי נשכחת וייחודית. הקדישו לביקור אצל ליאורה את הזמן הדרוש לכם בנדיבות. ליאורה לוי היא היוזמת להקמת שיתופי הפעולה של המיזם “בשביל האמנות”.

את המסלול הנ”ל ניתן לעשות ביום אחד, או לפצל אותו, אבל על אתנחתת הלינה שתקבלו עכשיו, לא תרצו לוותר.

תחנה 6: פינוק בגלבוע

מלון “אוליב בגלבוע” נמצא במקום שהיה נקרא פעם סקי בגלבוע, אשר נסגר. מגיעים אליו מכביש 71, ממנו פונים לכביש 675. בפניה הראשונה שמאלה פונים לכביש 667, רואים את השלט של מסעדת הגורמה “קימל בגלבוע” הטעימה ומיד אחריו ניצב לו המלון במלוא הדרו. מבנה המלון מתוכנן בצורת חצי קשת הצופה אל מרחבי עמק יזרעאל מלמעלה. למלון היושב על צלע הר, שני מפלסים, כאשר במפלס התחתון נמצאת בריכה בצורת חצי עיגול. המלון מציע חדרים ווילות משפחתיות הפונים אל העמק והבריכה. החדרים ענקיים (40 מ”ר) ומיועדים לזוג או זוג פלוס (בספת הסלון הנפתחת ניתן להלין 2 ילדים קטנים). בחדר 2 טלויזיות, אחת לדיירי המיטה הזוגית האיכותית ואחת לדיירי הסלון על ספת השזלונג. יש פינת מטבח עם מיקרוגל וקומקום (אין כלי אוכל) ויש פינת אוכל עם 4 כסאות. בחדר האמבטיה טוש גשם מפנק ומוצרי טואלט נדיבים. במפלס התחתון נמצאת הבריכה ובריכת הטף, חדרי אירוח נוספים וספא. בצמוד למלון נמצאת מסעדת “קימל בגלבוע” הותיקה המומלצת לבעלי חך מעודן ואיכותי.

להזמנת מקום במלון אוליב גלבועלחצו > כאן


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם