מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: < 1 דקה–
סייר, כתב וצילם: אילן גד
גן הלאומי הקטנטן של כורזים, ששוכן בצפון הכינרת, על כביש איזורי מספר 8277 ,בין צומת כורזים לאלמגור (מזרחית לצומת עמיעד).
כורזים היא עיר יהודית מהמאה ה-1 לספירת הנוצרים ,המוזכרת בתלמוד ובברית החדשה שהייתה ידועה בחיטה המשובחת שלה, במקום בית-כנסת מרהיב ביופיו שבנוי מאבני בזלת אפורה-שחורה, אגב בית הכנסת זוהה ככזה בשנת 1869. חפירה נוספת נעשתה בראשית המאה העשרים,חפירה רצינית יותר בשנים 1962-1965 ,ובין השנים 1980-1983 בוצעו במקום פעולות שיחזור וחפירות נוספות.במקום נחשפו מטבעות מהמאות ה 4-7 לספירה.
העיר שבנויה מאבני בזלת, דרשה מבנייה מיומנות ורצינות,אבן הבזלת היפה,אינה סלחנית לסיתות לא זהיר,וכך הרבה סבלנות יזע ודם הושקעו בעיר ששוכנת לה בגבעות מעל הכינרת בשדות של עשב מצהיב שרק מאדיר את היופי של המקום.
בית הכנסת היפה שבמקום, נבנה במאה רביעית או החמישית לספירה לפי רמת העיצוב המיוחדת לבתי-כנסת עתיקים בתקופת התלמוד ואחריה,וקדם לו בית כנסת אחר כמובן שבו מסופר שישו ביקר ,והטיל ביקורת באנשי העיר וניסה לקנות נפשות לתורתו החדשה. בבית הכנסת היו עמודים 12 במספר (חלקם שרדו), הייתה כניסה מפוארת (היא שרדה אך שוכנת בחלקה על ריצפת האתר),ושרד המקום גם מושב “קתדרא דמשה” וספסלי אבן. בבית הכנסת יש עיטורים (מדוזה) שמראה על ליברליות של יהודי המקום, שלא מוצאת את מקומה בבתי כנסת אחרים.
בעיר יש 5 רובעים,והיא משתרעת על פני 100 דונם,יש במקום עדויות לבית בד שפעל פה,העיר הייתה מיושבת לאורך כל השנים עם הפסקות פה ושם בשל מלחמות ורדיפות יהודים,יש עדויות על ישוב יהודי במאה ה 8 לספירה.חידוש ההתיישבות במאה ה13 לספירה,עדות של מטייל מספרת על כפר דייגים יהודי במאה ה 16 לספירה.ומאז התמעטה האוכלוסיה והישוב גווע בתחילת המאה ה 20.
בסה”כ יש פה אתר נחמד,שמעניק למבקר בו חצי שעה-שעה של ביקור נינוח
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.