מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 6 דקות–
כתבה וערכה: נגוהה שפרלינג
–
איפה מתחילים, כמה ימים, איפה לנים ומה דרגת הקושי – הודו בסימן של טבע ונוף
–
לא כולם מגיעים להודו בשביל הטבע והנוף, כי יש כל כך הרבה סיבות אחרות להתמכר אליה. אבל מי שבקטע של נופים מרתקים – יערות עד, קרחונים, אגמים, נהרות, פסגות מושלגות, נוף ירח מדברי ושכיות חמדה חלומיות בלתי נשכחות יכול לטרק בהודו וליהנות מקסם בלתי נדלה. כשמדברים על טרקים בהודו לא בהכרח מתכוונים לטיול קשה ומפרך הכולל לינה בשטח – ישנם גם מסלולים קלילים חד יומיים, גם מסלולים יותר קשים וארוכים אבל עם שלל תנאים (מדריך, מישהו שיסחב לכם את הציוד ואפילו טבח צמוד) וגם מסלולים למיטיבי לכת הכוללים ימים רבים של הליכה קשה, טיפוס לגבהים רציניים ושפע אתגרים. גם הלינה בטרקים אגב לא חייבת להיות בשטח אלא יכולה להיות בגסט האוסים או הום סטיי. הכל תלוי במה שתבחרו.
כך או כך, אם בחרתם לעשות טרקים בהודו ודאי פניכם פונות צפונה לאיזור חבל לה דאק או למדינת הימצ’אל פראדש. שם תוכלו לעשות כל מיני טרקים בכל מיני מסלולים למשך זמנים משתנה ובאיזו דרגת קשוי שתבחרו. להלן נפרט את מסלולי הטרקים האופציונליים בחבל לה דאק (כולל את רכס ההימלאיה ורכס הקאראקוראם שבינהם שוכן עמק נהר האינדוס (Indus). בירת חבל ארץ זה היא לה) ובהימצ’אל פראדש (הכולל את רכס ההימלאיה, רכס הזנסקר (Zanskar) שמשתרע בין עמק ספיטי לרמה הטיבטית; רכס פיר פאנג’אל (Pir Panjal) ורכס דהאולה דהאר (Dhaula Dhar) המנוקדים בעמקיםפרוואטי, צ’אמבה, לאהול, ספיטי וקולו).
–
טרקים מומלצים בצפון הודו:
שם: הבייבי טרק בעמק שאם (Sham Valley)
משך הטרק: שלושה עד ארבעה ימים
דרגת קושי: קלה אם כי מטפסים לגובה של 4000 מטרים
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: נוסעים מלה לכפר ליקיר
מאפייני הטרק: טיול בין כפרים מרתקים (דוגמת ליקיר, יאן טאנג, חמיס סוקפאצ’אן, טמיגאם), פסגות, נופים ואנשים. שינה בגסט האוסים הפזורים לאורך המסלול. יש מתחמי קמפינג לאוהלים.
צורך אישורים מיוחדים: אין צורך.
–
שם: טרק גומפות
משך הטרק: ארבעה ימים
דרגת קושי: בינוני עד קשה.
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: נוסעים מלה לכפר וואלה. מסיימים בצ’ילינג – כפר במרחק שלושים קילומטרים מלה. ניתן להגיע משם ללה בקלות.
מאפייני הטרק: נוף מדברי, הליכה לאורך נהר, לעתים מדרונות קשים לירידה או לטיפוס. הליכה בין הכפריפ למאיורו, פאנג’לה, הנגלו, קונגסקי, מאנצ’ו, סאנדו צ’אנמו, סאנאק וצ’ילינג. לרוב הלינה היא בשטח באוהלים.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: “טרק הגנגוטרי” (“Gangotri Trail”)
משך הטרק: שלושה ימים
דרגת קושי: בינוני
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: יוצאים מרישיקש המדהימה.
מאפייני הטרק: הרים, פריחה, עמקים וגנגס אחד מהמם, לצד מגוון אנושי מרתק, פגסות ירוקות ומושלגות, מקדשים רבים ואפילו קרחון אחד. גנגוטורי הוא למעשה שם של כפר זעיר בו חיה קהילה של סאדואים (אנשי פרישות הינדים דתיים שפרשו מחייהם ומקדישים את עצמם לדת. הם אנשים מסבירי פנים ומרתקים מהם תוכלו ללמוד המון). בכפר זה מוצאו של הגנגס והוא נחשב למיקום קדוש. לכן חוץ מהסאדואים תמצאו המון עולים לרגל לכל אורך המסלול. הלינה היא בגסט האוסים, אשראמים או בתי תה.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק לה-מנאלי. ידוע גם בשם טרק לאמאיורו- דארצ’ה- (Lamayuru- Darcha)
משך הטרק: שלושה שבועות
דרגת קושי: קשה
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: כשמו כן הוא! שמו של הטרק מורכב מנקודות ההתחלה והסיום שלו. יוצאים מלה ומסיימים במנאלי.
מאפייני הטרק: אדמת ירח מדברית, פסגות מושלגות, פריחה ויופי עוצר נשימה. שלושה שבועות של הליכה ברגל דורשים מאמץ מאד גדול מהמטיילים אבל האלטרנטיבה של נסיעה בכביש החלק והמתפתל לא עדיפה בשום אופן. כביש הדמים הזה נחשב לאחד המסוכנים בעולם אם לא המסוכן ביותר בשל עקלקלותו, שיפועו המוגזם ועובדת היותו חלק בשל מי הקרחון הנמסים המציפים אותו תמיד. תוסיפו לכך הודים שנוהגיןם כמו הודים גם בתנאי דרך בלתי אפשריים שכאלה ותקבלו הרבה מאד גופ]ות. הרבה מאד! ואתם לא רוצים להיות אחד מאלה וגם לא בא לכם על החרדה והבחילות שילוו את המסע. לכן הליכה ברגל היא האופציה העדיפה. אגב בקטעים הפחות מסוכנים בהחלט תוכלו לנסוע באוטובוס ולקצר את משך הטרק אפילו לארבעה ימים בלבד. ומה מחכה לכם בדרך? מעבר לנופים, למקדשים ולטבע הראי גם הרבה חוויות בכפרים קטנים, עיירות יותר גדולות ושינה בעיקר בשטח. שוב, נסיעה באוטובוס תוכל להבטיח לינה בכפרים ובעיירות אבל בטרק “המלא” רבים הלילות במהלכם תצפו בכוכבים. בין המקומות שבהם תבלו בולטים הכפרים לאמירו, ונאלה, האנופאטה, פוטוסקאר, סיסיר, סינגלה, לינסט, סנרטסה והנומיל.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק המפלים
משך הטרק: חד יומי
דרגת קושי: קל
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: יוצאים מרישיקש חוזרים לרישקש
נאפייני הטרק: הרבה מאד מים, צמחיה, נוף, בריכות צוננות ומפלים יפים. יום של כיף בטבע. מומלץ מומלץ מומלץ!
צורך באישורים מיוחדים: אין
שם: עמק מארקה (Markha Valley)
משך הטרק: חמישה או שמונה ימים לפי העדפותיכם.
דרגת קושי:
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום:
מאפייני הטרק: טרק מאד מפורסם ופופולרי שכולל הליכה בעמק בינות לכפרים מזמינים ושלוים. השינה לרוב היא בהום סטיי בכפרים או בחניני קמפינג מוסדרים שבהם תקימו בכיף אוהל. הטרק הארוך בן שמונת הימים יכלול את המקומות הבאים- ספיטוק (Spituk), צ’ילינג (Chilling), גונגמארו, רומבק, יורצ’ה, שינגו, סקיו וקיה, שאנג-סומדו (Shangsumdo)והמיס (Hemis).
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק לאגם בירגו (Bhrigu)
משך הטרק: שלושה ימים ושני לילות.
דרגת קושי: בינוני
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: מנאלי ביציאה מנאלי בסיום.
מאפייני הטרק: הליכה ביערות ומרבצי דשא, רחיצה ולינה באגם (אוהלים, מה חשבתם?), ביקור בכפרים מסבירי פנים, לרבות גולאבה (Gulaba) ובירגו (Bhrigu).
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק האמטה פס (Hampta Pass)
משך הטרק: שלושה עד חמישה ימים
דרגת קושי: קל עד בינוני
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: ממנאלי ועד מנאלי או עד לספיטי, תלוי בכם.
מאפייני הטרק: לא סתם מכונה המסלול הזה בפי המקומיים “הדרך לגן עדן”. ואיזו דרך זו! משגעת ביופייה עוצר הנשימה, ממכרת בחוויות שהיא מזמנת ומרתקת באוצרות שהיא מגלה. הטרק הזה מתחיל במנאלי, ממנה תיסעו באוטובוס כשעה נסיעה לפריני (Prini), שם תתחילו לצעוד. בתחילה ארבע שעות לצ’יקה (Chika), שם יוקם המחנה ללילה הראשון. ביום השני כבר תלכו קצת יותר: שש שעות הליכה עד לכפר באלו קהגרה (Balu Ka Gera) השוכן בכיף בגובה של כ-3500 מטרים. בימים הבאים, כשאת רובם תסיימו בלינה בשטח תלכו הרבה שעות ותעברו בין היתר בהאמטה פס (Hampta Pass), שיאגורו (Siagoru), צ’אטרו (Chatru), באתאל (Batal), צ’אנדרה טל (Chandratal), לוסור, קאזה (Kaza)– עמק ספיטי. ורוטאנג פס.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק למלנה (Malana)
משך הטרק: שלושה ימים
דרגת קושי: קל
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: ממנאלי עד מנאלי.
מאפייני הטרק: הטרק כולל שיטוט די רגוע בעמק פרוואטי בינות לכפרים מרתקים ונופים יפים, וכולל ביקור בנאגר (Naggar), רומסו (Rumsu), צ’אנדרקאני בייס קמפ (Chanderkhani Base Camp), מאלאנה, ורשאני (Varshani) ו/או קאסול(Kasol) שהישראלים אוהבים מאד.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק דאו- טיבה (Deo Tibba)
משך הטרק: חמישה ימים
דרגת קושי: בינוני (יש טיפוס עד גובה 4800 מטרים)
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום:
מאפייני הטרק: נופים, מקדשי ופריחה. ביקור בג’קאטסוך Jagatsukh קהאנול Khanol, צ’יקה (Chikha), סראיי (Serai) ודאו טיבה בייס-קמפ (Deo Tibba) בגובה 4800 מטרים משם צופים בנוף מרהיב הכולל קרחונים ומפלים.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק מעמק פרוואטי לעמק ספיטי דרך הפס פין פרבאטי (Pin Parbati). לרוב נקרא נקרא טרק פין פארוואטי.
משך הטרק: שמונה ימים
דרגת קושי: קשה
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: הטרק מתחיל בפולגה שבעמק פרוואטי, דרך הכפר קירגנגה, ומסתיים בקאזה שבעמק ספיטי.
מאפייני הטרק: הטרק הזה דורש הכנה מוקדמת, למידה של האזור וייעוץ ואפילו מאד מומלץ מדריך מקומי מנוסה. הטרק מומלץ להרפתקנים בעלי כושר גופני גבוה עם יכולת וסיבולת, נסיון ותרגולת והכי חשוב סבלנות להתרגל באופן איטי והדרגתי לגבהים. הטרק הזה, למרות הקושי שלו שווה כל רגע. הנופים שבהם תתקלו יהיו מגוונים – מדבר שקט וצבעוני, קרחונים, פסגות מושלגות, מפלים אדירים, פריחות מרהיבות ויערות מרשימים ואפילו מעיינות חמים. הלינה כמובן בשטח ובמהלך השיטוט המאתגר תבקרו, בין היתר, בכפרים מוד וקאזה ותשכשכו במי המעיין קיריגנגה.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק אינדראר פס (Indrahaa Pass)
משך הטרק: חמישה ימים
דרגת קושי: קשה (טיפוס לגובה 4350 מטרים)
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: יוצאים מדרהמסלה (מקלוד גאנג’) ומסיימים במאצ’טר (Machetar).
מאפייני הטרק: טרק מפורסם ופופולרי, קשה להליכה, משלב נופים יפים, הרבה טבע ונדידה בין כפרים. הלינה יכולה להיות בבתי הארחה. הטיול כולל ביקור בכפרים ובאתרים הבאים- מקלוד גאנג’, טריונד (Triund), מערת לאהש (Lahesh)., צ’אטרו פאראו (Chatru Parao)ומעבר אינדראר פס, בגובה 4350 מטרים, צ’אטרו פאראו, קוארסי (Kuarsi) ומאצ’טאר.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק אגם קרארי (Kerari)
משך הטרק: שלושה ימים
דרגת קושי: קל בינוני
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: יוצאים מדרהמסלה (מקלוד גאנג) ומסיימים שם אם רוצים.
מאפייני הטרק: טרק נחמד לא מחייב היערכות מיוחדת, ציוד ייחודי או כושר יוצא דופ]ן. הנופים מרתקים והכפרים מזמינים, לרבות מקלוד גאנג’, סטוארי (Stowari), קרארי (Kerari), קאנג’ראלה (Kanjrala), כפר ואגם קרארי ומיניקיאני פס
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק סובב לה או טק בכפרים מסביב ללה
משך הטרק: שלושה ימים
דרגת קושי: בינוני
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: יוצאים מלה חוזרים ללה.
מאפייני הטרק: הרבה מאד טבע לא מעט כפרים ואפשר גם ללכת על קרחונים. ראויים לציון הכפר למאורו, כפר הפליטים הטיבטי וכפר אלאצ’י.
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
שם: טרק מספיטוק לסטוק
משך הטרק: שניים עד שלושה ימים
דרגת קושי: בינונית (יש טיפוס לגובה 4900 מטרים)
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: כשמו כן הוא. טרק ספיטוק סאטטוק מתחיל בספיטוק ומסתיים בסטוק.
מאפייני הטרק: טרק נעים, מאתגר לעתים, כולל נופים עוצרי נשימה וביקור בכמה כפרים, ביניהם, זינגצ’ן (Zingchen), רומבק (Rumbak), מארקה ואלי וStok La Pass. הלינה היא בהום סטייס לאורך המסלול. אפשר כמובן גם אוהלים.
=
משך הטרק: טרק סטוק-קאנגרי (Stok Kangri)
דרגת קושי: קשה, טיפוס לגובה 6150 מטרים וצורך בציוד טיפוס מיוחד.
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: מתחילים בסטוק מסיימים בלה.
מאפייני הטרק: טרק קשה ומאתגר אבל מאד פופולרי ואולי הכי מוכר בלה דאק. מי שיוצא אליו צריך להיות מצוייד היטב, בכושר מתאים וסבלני לגבהים (טיפוס איטי, שהות בכל גובה למשך זמן וירידה של כמה מאות מטרים אם מתחילים תסמינים של מחלת גבהים). הטרק המאד פופולרי יוצע לכם בכל פינה ונמליץ לכם להצטרף לקבוצה מאורגנת עם מדריך ולהיערך היטב, כולל קבלת ייעוץ, לפני היציאה לטרק. אין צורך להכביר מילים על הנוף ועוצמת החוויה. לא סתם הטרק הזה המהווה טעימה מהנופים עוצרי הנשימה של האזור הוא כה מבוקש. מי שבנוי לכך – הצטיידו בציוד מיוחד, לרבות, קרמפונים, מקלות הליכה ואוהלים (כן, כן הלינה היא בשטח), הצטרפו למשלחת טיפוס וצאו לדרך עם מצלמה. הטרק שמתחיל בכפר סטוק (Stok) יאפשר לכם שיטוט בינות פסגות, עמקים, מפלים, יערות כפרים ומקדשים.
צורך באישורים מיוחדים: יש צורך באישורים מיוחדים וחובה להצטייד בהם בטרם היציאה לטרק. איך עושים זאת? בעזרתם האדיבה של סוכני הנסיעות המקומיים השוכנים בכל פינה.
–
שם: טרק המעיינות
משך הטרק: חד יומי
דרגת קושי: קל
מאיפה יוצאים ולאן מגיעים בסיום: יוצאים מרישקש חוזרים לרישיקש
מאפייני הטרק: הליכה קלה, נופים מרהיבים, הרבה מים וטבילה במעיינות. מה צריך להוסיף?
צורך באישורים מיוחדים: אין
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.