מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 7 דקות–
לא סתם טיול בהודו מכונה מסע. זהו מסע בזמן ובמרחב, ביקור בכוכב לכת אחר. כל מה שמוכר לנו מהעולם המודרני כל כך שונה בתת היבשת המופלאה בה המראות, הריחות, הקצב, הסגנון והתרבות כה אחרים ובהחלט לא מהעולם הזה. אז לפני שתצאו למסע של חייכם, רצוי שתתארגנו בהתאם ותקראו הכל על ההכנות הנדרשות למסע של חייכם, כולל טיפים מבעלי ניסיון אישי שלא תמצאו בשום מקום אחר.
–
אז מה צריך לעשות, לקנות, להכין ולדעת לפני המסע להודו? הרבה מאד דברים; ואל תטעו, החלק הקל הוא דווקא הארגונים המעשיים, בעוד החלק המאתגר באמת הוא ההכנה הנפשית. אז התחילו לקרוא, חגרו חגורות והצטיידו בהרבה עצות וטיפים. המסע שלכם להודו מתחיל מכאן.
–
–
כשמדברים על הכנות למסע להודו רצוי שנבחין בין שלושה סוגים של הכנות נדרשות: הכנות ברמה הרגשית-נפשית (ההכנות הכי מורכבות והכי חשובות); הכנות ברמה הפיסית (תרופות, חיסונים וכיוצא באלה); והכנות ארגוניות (טיסה, לינה, ביטוחים, מה לארוז, אזהרות ומידע שימושי).
צריכים ייעוץ מקצועי לקראת הטיול שלכם בהודו?
תכנון טיול הוא לא עניין פשוט ולרוב, לוקח הרבה מאד זמן. אם אתם רוצים לחסוך לעצמכם את הדאגות הכרוכות בתכנון טיול – כדאי לפנות ליועץ טיולים מקצועי שיוכל לעזור לכם לתכנן את הטיול המיטבי. אתר טיולים.נט יצר מאגר של יועצים, שיוכלו לסייע לכם בתכנון טיול בהודו (בתשלום). צרו איתנו קשר דרך הטופס שמטה ונשמח לנסות ולקשר אתכם ליועץ מתאים עבור הצרכים שלכם.
הכנות ברמה הרגשית – נפשית:
אם אתם תוהים מה קורה כאן ולא כל כך מבינים למה יש צורך בהכנות רגשיות-נפשיות לפני הטיול הגדול של חייכם ומדוע יש להקדיש לכך חלק נכבד ממאמר העוסק בהכנות להודו, אז אתם צריכים לעשות דרך ארוכה לפני שתצעדו בשביליה המרתקים והצבעוניים של הארץ החלומית הרחוקה. הודו היא לא משהו שהכרם, הרחתם, שמעתם או ראיתם וביקור בה מחייב הכנה וידע.
מי שמגיע להודו בלי הכנה מתאימה ומבלי להבין מה מצפה לו עשוי להיבהל ולברוח לפני שיתמכר לקסם. לכן חשוב מאד, ולו רק כדי לא להפסיד את החוויות האדירות שמחכות לכם במקום הכי כאוטי והכי מושלם על פני כדור הארץ, תתחילו להפנים- מסע להודו מצריך הכנה רגשית-נפשית מתאימה ומקיפה.
מה זה אומר?
אתם צריכים ללכת להרצאה על המדינה ולשמוע סיפורים על מה שצפוי לכם שם. דברו עם חברים, אחים בוגרים ומכרים שיספרו קצת על הקסם והרבה על הקשיים. קראו ספרים על הודו ושוטטו באתרי אינטרנט. והכי חשוב – הפנימו שאתם לא נוסעים לסתם טיול של כיף. למטרה כזו תאילנד יותר מתאימה. אתם נוסעים למסע, מסע רווי כיף, קסם, חוויות וסיפוק, אך גם עמוס אתגרים, למידה, חיפוש ומציאה. המסע להודו יזמן לכם מראות קסומים למול מראות קשים, אנשים יפים ונהדרים, מול אנשים קשים ומפחידים, פשטות קסומה מול עליבות מכת חושים, יופי אגדי מול צחנה וגועל. הודו רווית הניגודים תטלטל אתכם יום יום שעה שעה, וסביר כי בביקור בה תחוו קשת של רגשות מנוגדים ותתטלטלו בין גבהים תלולים לעומקים אין סופיים. מהמסע להודו תצאו חכמים יותר, בוגרים יותר, יפים יותר ויודעים יותר.
רק אם תגיעו מוכנים למסע תוכלו לאמץ את כל הקסם הזה וללמוד מכל מה שיש למדינה הכי הזויה בעולם ללמד אתכם. חשוב מאד שתבינו שמה שאתם תראו בהודו יהיה חדש, בלתי מוכר, שונה ואחר. החושים שלכם יתבלבלו – הריחות שונים, הצבעים אחרים, המראות תלושים והזויים, הקולות ייחודיים ואפילו הזמן הוא זמן הודו ולא אותו זמן שמוכר לכולנו.
המפגש עם הודו יכה בכם במלוא עצמתו כבר בנחיתה. אל תברחו. קחו נשימות עמוקות ותספרו לעצמכם שוב ושוב שהקסם שכולם מדברים עליו מסתתר מאחורי שכבות של גועל, סחי, פסולת, ביוב, לכלוך, זוהמה ועוני קורע לב. מתחת לכל הפרות המשוטטות ובין המוני דרי הרחוב, הקבצנים והנכים, בינות לאלפי כלי הרכב ומבעד לצחנה הנוראית מסתתרת תרבות מופלאה, תובנות קסומות והרבה מאד רוחניות שלא תמצאו בשום מקום אחר; ואם תתנו להודו הזדמנות, תכירו ותטעמו ממנה תצליחו לצייד את ארגז הכלים שלכם באמצעים חיוניים לחיים מאושרים בהווה ובעתיד.
אחרי שתתרגלו לרעש, לריח, ללכלוך ולעוני תאפשרו לאור לחדור מבין החרכים ולמלא את לבכם ונשמתכם בתובנות, ברוח ובעומק. תלמדו לראות את עיניהם המחייכות של העניים המסתפקים במועט, תספגו תובנות מהפילוסופיות הבודהיסטיות וההינדיות, תתמסרו ליוגה ומדיטציה, תשתפו בסדנאות ובטקסים, תצטרפו לאשראמים מרתקים ותצללו עמוד לתוך תרבות שונה, ייחודית ויוצאת דופן. טיילו בהרים ותשבעו מנוף אין סופי, תרקדו במסיבות בגואה, תשנרקלו בקראלה הקסומה, תכירו את התושבים של מדינות המחוז השונות, סיירו ברחובות העניים של כלכותה, תנו לנפש שלכם לספוג ולפרוח בקולו-מנאלי ותרוויחו כל כך הרבה חויות שילוו אתכם כל החיים.
–
–
אז מה המסקנה המעשית? קראו, לימדו, שוחחו, שננו והגיעו מוכנים למדינה הזו. ועוד כמה טיפים מעשיים שיעזרו לכם להוציא את המיטב מהמסע החשוב בחייכם:
–
- תכננו את מסלול הטיול בקפידה, לפחות את התחלתו ואל “תזרמו”. הזרימה תגיע רק אחרי שתתאקלמו בהודו – תהליך שאורך לא מעט זמן. לכן קבעו מסגרת זמן, קבעו יעדים בהתחשב בתקציב שלכם ובמזג האוויר וכוונו פחות או יותר איפה תשהו מתי. אל תשכחו גם לבדוק מתי יש פסטיבלים מיוחדים ברחבי המדינה כך שתרוויחו הכל מהכל.
- הימנעו כליל משימוש בסמים או, לכל הפחות, אל תתחילו לחגוג ישר עם הגיעכם להודו. תנו לעצמכם להתרגל למדינה הזו ולהרגיש בטחון. אחרת אתם עשויים להסתכן ולהפוך טרף קל לנוכלים.
- ואם כבר בסמים עסקינן: מי שנוסע להודו רק כדי להתמסטל מפספס את כל המטרה. סמים היו ויהיו תמיד חלק מהטיול בהודו, אבל חלק קטן. אם כל הטיול יסתובב סביב סמים לא תחוו רבע ממה שיש לתת היבשת להציע לכם. חבל על ההפסד, וזה עוד לפני שהזכרנו את כל הסכנות הצפויות משימוש מוגזם בסמים (נזק נפשי, נזק מוחי, סכנת מאסר ועוד ועוד).
- טוסו מישראל לניו דלהי, הנחיתה שם רכה בהשוואה לבומביי.
- הזמינו לשני הלילות הראשונים מלון או גסט האוס שנראים לכם סבירים כדי שלא תתחילו באמצע הלילה לחפש איפה לשים את הראש, כשאתם מבוהלים ממה שתראו כשתצאו משדה התעופה. ההודים מריחים “בשר חדש” וידעו לנצל את החששות שלכם ואת המצוקה. אחרי שני לילות תרגישו בטוחים יותר ותוכלו בקלות למצוא מקום לינה מתאים.
- אל תאמינו לנהג המונית שישבע לכם כי המלון שהזמנתם נשרף או נשטף בסופה. הפגינו בטחון והתעקשו להגיע ליעד שאתם מעוניינים בו. אל תתרגשו מהצעקות וההאשמות שלהם לגבי “יזראלי פיפל”, הם ינסו הכל כדי לגרום לכם לבוא איתם, אל תיכנעו ואל תתרגשו, הם לא מסוכנים.
- לימדו להגיד שלום בהודית וברכו ב”נמסטה” את נהגי המונית המחכים מחוץ לשדה התעופה. אחרי שתאמרו נמסטה ותספרו שזו לא הפעם הראשונה שלכם שם הם פחות “יתעסקו” אתכם וקטן הסיכוי שלכם לקבל “עקיצה”.
- ואם ב”עקיצות” עסקינן, קחו בחשבון שזה חלק מהעניין: אין מי שלא”נעקץ” על ידי המקומיים – אם זה כביסה שהוחזרה מבלי שכובסה, כרטיס אוטובוס שלא שווה דבר (תקנו חדש או שתעברו דרך ארוכה בעמידה), נהג ריקשה שיקח אתכם באמצע נסיעה לחנות שנחשבת “אתר תיירות חובה” ועוד ועוד. נסו לחייך גם כשעוקצים אתכם, אין הרבה ברירה.
- אפרופו חיוכים, חיוך מאד עוזר בהודו, גם כשמתמודדים עם קשיים. חייכו והסבירו פנים למקומיים, לימדו לצחוק מהסיטואציות ההזויות אליהן תיקלעו, קחו הכלל בשאנטי והיו רגועים, אל תמהרו, אל תלחצו ואל תנסו לחנך את ההודים. הם שונים מאיתנו ויש לנו הרבה מה ללמוד מהם. אל תתנשאו עליהם והבינו שלמרות שהם מקומיים ואחרים הם בני אדם נוטפי קסם וגם אותם חשוב ביותר לכבד.
- אל תשאלו שאלות כי לא תקבלו תשובות. כך, למשל, אם באמצע נסיעה נהג האוטובוס יעצור בלי סיבה וייעלם לכמה שעות אל תחפשו הסבר, פשוט “דלגו” וחייכו לעצמכם. אם מקומי מסביר פנים ישלח אליכם יד או יפליץ באמצע שיחה אל תלעגו לו ואל תנזפו, כך הם נוהגים, קבלו את זה בחיוך. וזכרו- גם לסרחון של הודו תתרגלו בסופו של דבר והוא יפסיק להטריד אתכם. תופתעו לגלות למה הגוף שלכם יכול להסתגל עם טיפה רצון והשתדלות.
- נהיגה בהודו: חשוב מאד להתכונן למה שהולך על הכביש בהודו. לעתים נדמה שמבט על לאורך כביש טיפוסי בדלהי הבירה מדגים את כל הטירוף והקסם של הודו. כביש עמוס במכוניות, אופנועים, ריקשות, אופניים, עגלות עם סוסים ופרות. הרעש מחריש אוזניים. בדיחה ידועה היא שהודים חושבים שהצופר הוא הברעקס ונוהגים עם רגל על הגז, יד על ההגה ויד על הצופר. לכן הימנעו מנהיגה בהודו ואם אתם חוצים כביש עזו זאת בזהירות מרובה.
- אל תצמדו לשעון: כבר אמרנו לכם שהמימדים בהודו שונים. זה בולט בעיקר בהקשר של מימד הזמן: הסירו שעונים והפנימו שבהודו הזמן הוא בגדר המלצה. מלבד טיסות ורכבות השעות תמיד נתונות לפרשנות. אם לא תכנסו לקצב של הודו ותלמדו למרוח את היום מבלי שזה ילחיץ אתכם מהר מאד תברחו אל הגבול ותנטשו את המדינה.
הכנות ארגוניות
הכנות אלה כוללות רכישת כרטיס טיסה, הנפקת ויזה להודו, דאגה לביטוח מתאים, ארגון כסף זר (כרטיס אשראי, רופי הודי, דולרים או יורואים וטרוולר צ’קס כמובן), הזמנת מקום לינה לשני לילות לפחות ותכנון מסלול הטיול.
איך מתכננים את הטיול?
ראשית מחליטים כמה זמן ניתן לטייל בהודו. ככלל, בהודו אפשר לטייל בלי סוף ולא להספיק להרגיש, לראות ולחוות את כולה. אין דבר כזה “טיול ארוך מדי” בהודו. נסו לנסוע לפרק זמן מספק.
שנית, מתייחסים לשיקולים שונים שמסייעים לתכנן את מסלול הטיול, ביניהם:
- משך הטיול: ככל שהוא קצר יותר כך מסלול הטיול יכלול יותר אתרי חובה מרכזיים וביקורים קצרים וממוקדים כולל טיסות פנים שיקצרו את משך ההגעה ממקום למקום.
- תקציב: הודו מאד מאד מאד זולה. אל דאגה.
- מזג האוויר: חודשי השנה ישפיעו על האיזורים בהם תבקרו.
- אירועים ופסטיבלים ברחבי המדינה.
- העדפות אישות: בעת תכנון הטיול בהודו עליכם לשאול את עצמכם מה אתם מעדיפים ומה הכי מתאים לכם. כך למשל, לחובבי בטן-גב ומסיבות טבע גואה היא חובה; לחובבי הטרקים הצפון הקסום חייב להשתלב במסלול; לרוחניים אסור לוותר על פונה, רישיקש וורנסי. לחובבי התרבות ומחפשי הנחיתה הרכה נמליץ לכלול בתחילת המסלול את קראלה ורג’אסטן.
תכנון מעשי נוסף כולל אריזה. אז מה חשוב לארוז להודו?
מעבר לבגדים, נעליים וכלי רחצה, אל תשכחו תרופות, פנס, ציוד לטרקים (אם תתטרקו), תרמיל מתאים, כילה, אל תוש, בגדים בהירים וארוכים (מגן מפני שמש ומפני יתושים), קרם הגנה, משקפי שמש, נעלים נוחות להליכה, סנדלים, ציפה של שמיכה (השתחלות לציפה תספק לכם גם סדין וגם שמיכה – שניים במחיר אחד), עליונית חמה, חבל (לא תאמינו כמה שימושים יש לו), בגד-ים, מגבת, מצלמה, מנעולים, פלאפון ומטען, מגבונים, אלכו-ג’ל ועוד.
טיפ לפני סיום: נסו לא לארוז הרבה ויש שימליצו שתארזו רק בגדים שניתן לזרוק אותם שם בתום הטיול.
הכנות פיסיות
אחרי שהכנתם את הנפש ואת האביזרים הנלווים למסע להודו הגיע הזמן להכין את הגוף. הודו היא מדינת עולם שלישי מוכת מחלות ואתם צריכים להגיע אליה מוגנים על ידי חיסונים ותרופות, ומצויידים בתכשירים שיעזרו לכם להתמודד עם מצבים שאולי תיחשפו אליהם. אז מה כוללת ההכנה הפיסית להודו?
- חיסונים נדרשים: חיסון נגד קדחת צהובה, חיסון נגד דלקת בכבד מסוג A, חיסון נגד דלקת בכבד מסוג B, חיסון נגד טיפוס הבטן, חיסון נגד דלקת קרום המוח, חיסון נגד דלקת מוח יפנית, חיסון טטנוס, חיסון נגד פוליו ולעתים (אם לא חליתם במחלה זו בילדות) חיסון נגד אבעבועות רוח.
- נטילת תרופות ואריזת תרופות: בארץ תיאלצו להתחיל בטיפול תרופתי נגד מלריה. מעבר לכך עליכם להכין תיק תרופות מצוייד שיכלול: משככי כאבים, פלסטרים ואמצעי חבישה, חומרי חיטוי (יוד, משחה אנטיביוטית), כדורים נגד מחלת גבהים, כדורים להרגעת מערכת העיכול (קל בטן, אימודיוןם, כדורי פחם פעיל, פרוביוטיקה וכדומה), ORS (Oral Rehydration Salts) – מלחים שמגבירים את ספיגת הנוזלים בגוף, גלולות אנטיביוטיות, כדורים נגד בחילה, כדורים לטיהור מים ותרופות קבועות שלכם כמובן.
–
לסיכום
המסע שלכם להודו מתחיל במסע הכנות דקדקני וחשוב. החלק הפיסי והארגוני של ההכנות קל ופחות חשוב מהחלק הנפשי. קראו על המדינה הזו כמה שיותר והגיעו אליה יודעים, מוכנים, פתוחים וחייכנים. כך המסע שלכם לארץ הקסם יתמלא בחוויות חיוביות.
מאמרים נוספים
טיפים ומידע לנוסע המתחיל – כל מה שאתם חייבים לדעת לפני נסיעה להודו
סוף המסע במחשבה תחילה, כללי זהירות בטיול בהודו
מסלולי טיול בהודו – ברוכים הבאים לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות
טרקים בהודו – פסגות בעננים, קרחונים גולשים לעמקים, מדבר וירוק עד
הודו עם ילדים – טיול משפחות מוצלח להודו מתחיל כאן
שמירת כשרות בהודו – לטייל ולשמור מצוות
המסע המופלא להודו של פיליפ הריס
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.