• תַפרִיט
  • תַפרִיט

סיור מומלץ מירושלים לים המלח והסביבה

דף הבית » סיור מומלץ מירושלים לים המלח והסביבה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

הדרך לים המלח מענגת לא פחות מהאזור הקסום ששופע סגולות מרפא ואווירה שלווה. רבים שמגיעים למקום הכי נמוך בעולם מאזור המרכז מתלבטים מהיכן לנסוע דרך ירושלים או מערד, אבל בכל דרך שתבחרו תגלו שלל אטרקציות ותחנות עצירה מרתקות כולל מסעדות, בתי קפה ונופים משתנים שעוברים בין צמחייה ירוקה להרים ומדבר, מוזיאונים, פארקים, אפשר להפוך את המסע לחוויה מהנה. לבאים מאזור ירושלים, נכונות עצירות מעניינות עם תחנות שיקסימו את כל בני המשפחה.

עוצרים על כביש 443 – פארק מים ובית קפה

בפעם האחרונה שנסענו מירושלים, עצרנו קודם כל בשילת, המושב הקטן הזה ששמר על צביונו מול העיר המודרנית מודיעין מציע מגוון משתלות ובית קפה קסום בשם “גרין האוס” שמסתתר במשתלת וונדי בעיר.
מדובר בבית קפה השוכן בתוך חממה עם גינה מטופחת ותפריט שופע מטעמים מרביולי דרך לזניות ועד קינוחים מתוקים, זה המקום לנסוע לים המלח עם עציץ הביתה וליהנות מארוחת בוקר או ארוחת צהריים קלילה וטובה (שילת, החממות 80, 08-9760949).
למי שמחפש שעשועים לילדים, כדי להתחיל את הנופש כבר עם הרבה אקשן, מחכה פארק המים ברעות, זה הוא למעשה קאנטרי קלאב אבל מאוד מפואר עם בריכות, מתקני ספורט ומגלשות מים ואפילו ספא. אפשר בכיף להעביר בו מספר שעות של נחת, כך שהילדים יהיו מרוצים ולא יתלוננו על הנסיעה הארוכה ואתם תגיעו לים המלח עם הרבה אנרגיות (רעות, 08-9264064).

עוצרים בירושלים  – נפלאות המדע וגן חיות

אומנם לא חייבים לעבור במרכזה של עיר הבירה כדי להגיע לים המלח, אבל למי שלא רוצה להחמיץ הזדמנות לביקור בירושלים, מחכה ביקור פלאי בעיר, כשיש כל כך הרבה אטרקציות עד שקשה לבחור מה לעשות. במידה ואתם עם הילדים, יתכן שתרצו לבקר בגן החיות התנ”כי בעיר.
גן חיות מרשים הבנוי על צלע הר, מכוסה ירוק ותצוגות מרהיבות של זוחלים, ויש גם כמובן פילים, ג’ירפות, זברות ועוד מגוון החי כולל רכבת שעוברת ברחבי הגן ואזורים מוצלים לפיקניקים או למי שחשקה נפשו בארוחת צהריים או פשוט גלידה – בית קפה בכניסה לגן. אין ספק שמדובר במקום נפלא לצבור חוויות נוספות מהחופשה בים המלח ( 02-6750111).
אם אתם יותר בענייני מדע, מוזיאון המדע של ירושלים הוא אתר מיוחד ומרתק הכולל תערוכות משתנות וקבועות, המקום לגלות את נפלאות החשמל ועל מבחר המצאות בצורה חווייתית להפליא, ניתן כאן להעביר מספר שעות מעניינות בין המוצגים השונים (02-654-4888).

עוצרים במערות קומראן – טיול בשטח

מערות קומראן

רגע לפני שהגעתם לים המלח, מה דעתכם לקפוץ לטיול רגלי במערות קומראן? אחד מהמקומות המיוחדים באזור בו התגלו שרידי הישוב קומראן שהתגלו בשנת 1946 והוא מפורסם הודות למגילות ים המלח שמצאו במקום. באתר תוגלו לראות מערות, שרידים מהישוב של כת האיסיים, לגלות כיצד חיו כאן בימי בית שני ויש אפילו חיזיון אור קולי שמתאר את הסיפור. (02-9942235).
אם אתם רק מחפשים עצירה להתרעננות, תוכלו לצאת מהרכב בטיילת עין גדי ולהשקיף לים המלח או להיכנס לקיבוץ ולצאת לסיור בגן הבוטני המרהיב של הקיבוץ, שכולל זנים שונים, צמחיה טרופית, עצי דקל וכמובן את עצי הבאובב שידועים מהסיפור הנסיך הקטן. הכניסה לגן הבוטני הינה בתשלום.

רכבל אל פסגת המצדה

אולי הייתם כאן מספר פעמים, אבל תמיד טוב לשוב למצדה כי הילדים נהנים מהסיפורים ואתם מהנוף ויש כמובן את הרכבל לבאים מכיוון ירושלים, שתוכלו לקחת אלה המצדה. הרכבל למעשה מחבר בין בקעת ים המלח מעל שביל הנחש עד למבצר הורדוס שבראש ההר, הנוף עוצר נשימה ומדובר בחוויה מיוחדת. (08-6584207/8).

המידע באדיבות מלון לאונרדו פריוילג’ ים המלח.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם