• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המדריך האלקטרוני השלם לקייפטאון

דף הבית » המדריך האלקטרוני השלם לקייפטאון

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 40 דקות

אתם מוזמנים לפתוח את הספר האלקטרוני שיצרנו ולהתחיל לדפדף!

תוכן העניינים של המדריך האלקטרוני השלם לקייפטאון:

עמודים 3-5 – סקירה כללית – כל מה שרציתם לדעת על קייפטאון לפני שאתם מגיעים: תחבורה, מזג אוויר, מטבע, שפה, חשמל וכללי זהירות בקייפטאון והסביבה.

עמודים 6-7 – היסטוריה על קצה המזלג.

עמודים 8-20 – האוטובוס האדום – הדרך שלך לגלות את קייפטאון – פירוט אודות הקווים השונים של אוטובוס התיירים האדום של חברת City Sightseeing.

עמודים 21-26 – הר השולחן – הלב של קייפטאון – איך מגיעים להר השולחן? מה אפשר לראות מראש הר השולחן? ואם רוצים להגיע אל ראש הר השולחן ברגל – מהם מסלולי ההליכה המומלצים?

עמודים 27-28 – ממשיכים לטפס – ראש האריה וגבעת האיתות – סקירה קצרה של מסלולי ההליכה אל ראש האריה וגבעת האיתות.

עמודים 29-35 – הווטרפרונט – בילויים, קניות וקצת היסטוריה – מה תוכלו לעשות ב-V&A Waterfront המפורסם של קייפטאון? סקירה של כל האטרקציות המרכזיות בווטרפרונט, כולל גלגל הענק, מוזיאונים והאקווריום. בנוסף, תוכלו לצאת לסיור היסטורי קצר במקום.

עמודים 36-39 – רובן איילנד – סיור בעקבות אסירים פוליטיים – בואו לגלות כיצד נראה המקום שבו נלסון מנדלה היה כלוא במשך 18 שנים. סקירה קצרה של הסיור ברובן איילנד.

עמודים 40-43 – טיול בחצי אי הכף – מסלול טיול מוצע בחצי אי הכף של קייפטאון, שכולל בין היתר את הפינגווינים בחוף בולדרס ואת קייפ פוינט.

עמודים 44-53 – “הטיול המשפחתי” ו”הטיול ההיסטורי” – שתי הצעות למסלולי טיול בעיר קייפטאון.

עמודים 54-55 – לצלול עם כרישי עמלץ – חוויה של פעם בחיים – לא הרחק מקייפטאון, בגנסבאי, תוכלו לצאת לצלילה עם כרישי עמלץ לבן.

עמודים 56-58 – מסעדות מומלצות בקייפטאון.

עמודים 59-60 – מקומות בילוי מומלצים בקייפטאון.

עמוד 61 – מקומות לינה מומלצים בקייפטאון. 

אנו ממליצים להיכנס לספר האלקטרוני על ידי לחיצה כאן. בנוסף, תוכלו להוריד את הספר האלקטרוני למחשב או למכשיר הנייד שלכם בגרסת PDF. שימו לב שהעמודים בקובץ ה-PDF מסודרים מהסוף להתחלה. כך, תוכלו לקרוא בספר גם ללא חיבור לרשת האינטרנט.  הקריאה וההורדה בחינם!

המדריך נכתב על ידי ליאור קן-לי

קייפטאון – סקירה כללית

קייפטאון (Cape Town) היא אחת מהערים היפות בעולם. הר השולחן המפורסם, שהינו אחד משבעת פלאי עולם הטבע החדשים, ניצב במרכזה ומסביבה, מרחבים ירוקים וים. רבים מגיעים לעיר כדי ליהנות מאווירת החופש התמידית. גם אתם מוזמנים להצטרף, לעלות על מטוס ולהגיע אל קייפטאון הקסומה, ששוכנת בכף המערבי במדינת דרום אפריקה (South Africa). אך לפני שאתם יוצאים לדרך, הנה לכם כמה דברים שכדאי לכם לדעת:

איך מגיעים? הדרך המהירה והנוחה ביותר להגיע לקייפטאון היא באמצעות טיסה לנמל התעופה הבינלאומי של קייפטאון, שנמצא במרחק כחצי שעה נסיעה ממרכז העיר. נכון לעתה, לא קיימות טיסות ישירות מהארץ לקייפטאון, לכן תצטרכו לעשות עצירה בנמל התעופה הבינלאומי ביוהנסבורג (Johannesburg). אם תבצעו את המסלול הזה, תוכלו להגיע לקייפטאון תוך 7 עד 9 שעות ולא לסבול מג’ט לג, שכן ישראל וקייפטאון נמצאות כמעט באותו מרחב זמן.

איך מתניידים? הדרך הטובה ביותר להסתובב בקייפטאון ובסביבה היא באמצעות רכב שכור. אם אתם מטיילים בעיר בלבד, אתם יכולים גם ללכת ברגל ממקום למקום. אם אינכם מעוניינים לנהוג בצד שמאל של הכביש (כי כך נוהגים בדורם אפריקה), אתם יכולים להשתמש בתחבורה הציבורית של קייפטאון. קיימים מספר רב של קווי אוטובוס של MyCiTi Bus וארבעה קווים של חברת City Sightseeing. ניתן גם להשתמש בשירותי המוניות בעיר, אך מומלץ שלא לעצור אחת ברחוב, אלא לעלות על מונית בתחנה מסודרת.

איך מזג האוויר ומתי מומלץ להגיע? מזג האוויר בקייפטאון הוא בלתי צפוי ומשתנה מאזור לאזור בעיר. כך לדוגמה, בזמן שבהר השולחן תסבלו מחום, בווטרפרונט תרגישו צורך להתעטף בסוודר. אנו ממליצים בכל מקרה להצטייד הן בבגדים קצרים והן בבגדים ארוכים ובמעילי גשם בכל עונה שבה תבקרו בקייפטאון, על מנת להיות מוכנים לכל סוג של מזג אוויר.

באופן כללי:

בחורף (דצמבר עד פברואר) – החורף שלנו הוא הקיץ של הדרום אפריקנים. בחודשים אלה הטמפרטורות בקייפטאון גבוהות, אך נמוכות יחסית לטמפרטורות באזורים אחרים בדרום אפריקה. הטמפרטורות הממוצעות ביום נעות סביב ה-26 מעלות, ובלילה סביב ה-15 מעלות. החודש היבש ביותר מבחינת משקעים הוא פברואר, אך עדיין, תמיד ישנו סיכוי לגשם.

בסתיו ובאביב (מרץ עד מאי וספטמבר עד נובמבר) – אלה התקופות הטובות ביותר לביקור בקייפטאון. הסתיו הוא מושלם לאוהבי היינות שביניכם, שכן אז היקבים מתחילים בתהליך הקטיף והייצור. באביב תוכלו ליהנות מהלבלוב של הפרחים, בייחוד מאלה שעל הר השולחן. הטמפרטורות צונחות בסתיו ונעות בממוצע סביב ה-23 מעלות ביום ל-11 מעלות בלילה, ובאביב נעות בממוצע סביב ה-20 מעלות ביום ל-9 מעלות בלילה. בתקופות אלה יש לצפות גם למשקעים רבים יותר, כך שמומלץ להצטייד במטרייה.

בקיץ (יולי עד אוגוסט) – זכרו שהקיץ שלנו הוא החורף של הדרום אפריקנים. בתקופה זו של השנה הטמפרטורות נמוכות ונעות סביב ה-17 מעלות ביום ל-7 מעלות בלילה. זוהי גם התקופה הגשומה ביותר, מה שעלול לשבש לכם את התכניות אם אתם מתכננים פעילויות בחוץ. מצד שני, מחירי המלונות צונחים בתקופה זו ותצטרכו להתמודד עם הרבה פחות תיירים.

המטבע המקומי – בדרום אפריקה משתמשים בראנד הדרום אפריקני (Rand), ששמו המקוצר הוא ZAR. השטרות הם של 10 ראנד, 20 ראנד, 50 ראנד, 100 ראנד ו-200 ראנד. נכון לעתה, שוויו של שקל אחד הוא כ-4 ראנדים. קיימים כספומטים רבים ברחבי העיר ורוב הבנקים פתוחים בימי שני עד שישי בין השעות 9:00-15:30 ובימי שבת בין השעות 9:00-11:00.

השפה המדוברת – בדרום אפריקה קיימות 12 שפות, ורוב הדרום אפריקנים יודעים לדבר בלפחות שלוש מהן, אך אל דאגה – אחת מהן היא אנגלית. אם אתם דוברים אנגלית, לא תהיה לכם בעיה לתקשר עם המקומיים.

ענייני חשמל – השקעים בדרום אפריקה הם מסוג M. קשה להשיג מתאם מתאים בארץ. אם לא תצליחו במשימה, תוכלו לרכוש מתאם בנמל התעופה ביוהנסבורג או להסתמך על העובדה שברוב המלונות בקייפטאון קיימים מתאמים קבועים. המתח החשמלי בדרום אפריקה הוא220  וולט.

כללי זהירות – קייפטאון אומנם נראית מוארת, מחייכת ומזמינה, אך קיימים מספר דברים שעליכם לדעת כדי לשמור על ביטחונכם האישי.

אם אתם שוכרים רכב – השתדלו להחנות אותו במגרשי חנייה מוארים ומסודרים, במקומות מרכזיים ולא בסמטאות חשוכות. מומלץ גם לשלם ל”משגיח-רכבים”, שידאג שאף אחד לא יפרוץ לרכב שלכם בזמן שאתם מטיילים. כשאתם עוזבים את הרכב, תדאגו שלא השארתם בו חפצים יקרי ערך ואם החלטתם להשאיר בו חפצים כאלה, מומלץ להחזיק אותם בתא המטען, שאינו חשוף לעין. כך, תוכלו לצמצם את הסיכויים שמישהו ישבור לכם את החלון ויפרוץ פנימה. מומלץ גם לוודא שכל החלונות סגורים, על מנת שבבונים לא יחדרו פנימה ויהפכו את הרכב שלכם בחיפוש אחר אוכל.

אם אתם מטיילים לבדכם בחשיכה – מומלץ שלא לעשות את זה, כמובן, אך אם נקלעתם למצב שבו אתם מטיילים לבדכם או בקבוצה קטנה של אנשים בחשיכה, היו ערניים לסביבתכם. שמרו על הטלפון הנייד ועל הארנק שלכם בכיסים, נסתרים מהעין, על מנת שלא למשוך תשומת לב. מומלץ לשמור על חפצים אלה מוסתרים גם בשעות היום. במקרה שבו מישהו מאיים עליכם ומבקש מכם למסור לו את חפציכם, עשו זאת ואל תתנגדו, כדי למנוע אלימות בלתי רצויה.

אם אתם נתקלים בבבונים – בבונים הם קופים חכמים במיוחד ומסוכנים במיוחד, שעלולים לפגוע בכם אם לא תדעו להתנהל עמם בצורה הנכונה. כשאתם מחנים את הרכב, דאגו שכל החלונות סגורים והדלתות נעולות, כדי שהבבונים לא יוכלו להיכנס פנימה. כשאתם מטיילים, שמרו על תיק הגב שלכם קרוב אליכם, כדי שלא תהיה להם הזדמנות לתפוס אותו ולהתחיל לחטט בו אחר מזון. אם הבבונים הצליחו לתפוס את התיק שלכם, אל תרדפו אחריהם או תנסו לחטוף אותו חזרה מהם. תנו להם לשחק בו עד שיימאס להם. בשום פנים ואופן אל תתקרבו לבבונים!

קייפטאון – היסטוריה על קצה המזלג

ממצאים ארכיאולוגיים מצביעים על כך שהאדם הקדמון חי באזור קייפטאון כבר לפני קרוב ל-100,000 שנים. האירופאים הראשונים שהגיעו לאזור היו הפורטוגזים. בשנת 1488 הגיעה ספינתו של מגלה הארצות, בארתולומיאו דיאש, לחופי האזור. דיאש נתקל בסופות רבות באזור, שאילצו אותו להפליג ממקום למקום, אולם בסופו של דבר הגיע למפרץ שאנו מכנים היום “מפרץ פולס” (False Bay), שאותו כינה “המפרץ בתוך ההרים” (The Gulf Within Mountain). כששב לארצו, סיפר על “כף הסופות” (Cape of Storms), אולם כינוי זה נפסל והוחלף בכינוי אחר – “כף התקווה הטובה” (Cape of Good Hope) – שכן האמינו שיהיה ניתן למצוא מהאזור נתיב ימי אל אסיה העשירה.

כעשר שנים מאוחר יותר, בשנת 1497, יצא אל האזור מגלה ארצות פורטוגלי נוסף ושמו ואסקו דה גאמה. הוא הקיף את הכף ומצא את הדרך הימית ליבשת אסיה, מה שפתח הזדמנויות מסחר רבות יותר. הכף המערבי הפך לנקודת עצירה מרכזית בדרך שבין מערב למזרח, ואוכלוסיות מגוונות רבות התחלו להתיישב בנקודה זו.

אולם האזור התפתח בצורה משמעותית רק החל משנת 1652, אז כמה הולנדים שהשתייכו לחברה ההולנדית East India נשלחו לכף על מנת להקים תחנת ריענון עבור מלחי הספינות של החברה. ההולנדים החלו בפיתוח שדות חקלאיים, בהם גידלו פירות וירקות. בהמשך, הגידולים הללו יהפכו ל”גן החברה” (Company Garden) המפורסם. בשנת 1666 הקימו באזור את טירת התקווה הטובה (Castle of Good Hope), המצודה האירופאית הקבועה הראשונה בכף המערבי.

בשנת 1754 ההתיישבות בכף המערבי מנתה כבר קרוב ל-5,500 אירופאים ו-6,700 עבדים. בשנת 1780 פרצה מלחמה בין צרפת לבריטניה, והולנד ניצבה לצד צרפת בתחילה. פלוגות מהצבא הצרפתי נשלחו לכף המערבי על מנת להגן עליו בפני הבריטים, אולם פלוגות אלה עזבו את האזור בשנת 1784. בשנת 1795, במהלך “קרב מוזנברג”, הכף המערבי נכבש על ידי כוחות בריטים. האזור הוחזר לשליטת ההולנדים בשנת 1802, במסגרת הסכם שלום בין בריטניה לצרפת, אולם כשהמלחמה פרצה שוב, בריטניה שוב השתלטה על הכף. מאותו רגע ואילך, קייפטאון הלכה והתפתחה לעיר שהיא היום. הבריטים עזבו את האזור בתחילת המאה ה-20 וקייפטאון הפכה למושב הפרלמנט של מדינת דרום אפריקה החדשה.

עוד ועוד מהגרים עשו את דרכם אל קייפטאון ובשנת 1946 האזור אכלס כבר קרוב לחצי מיליון בני אדם. פחות ממחצית מהתושבים היו לבנים והחלה אפליה גזעית לטובתם של הלבנים. העיר התקשתה להתמודד עם גל ההגירה הגדול ונכנסה למשבר כלכלי חמור. מקרי העוני והפשיעה עלו באופן משמעותי באזורים רבים בקייפטאון. בשנת 1948, המפלגה הלאומית החליטה לנקוט בצעדים דרסטיים ולהנהיג את מדיניות האפרטהייד, שהבדילה בין הגזעים השונים והעניקה זכויות יתר לבני המיעוט הלבן במדינה. אך ורק הלבנים הורשו להיכנס למוסדות יוקרתיים, לגור בשכונות יוקרתיות ולהתקבל לעבודות נחשבות. הפרדה התקיימה גם בפארקים ציבוריים, בהם היו ספסלים שהוגדרו ל”ישיבה של לבנים בלבד”, ובמרפאות, בהן לבנים ישבו באזורים נפרדים משחורים, צבעוניים ובני תערובת. מדיניות זו נמשכה עד לשנת 1994.

האוטובוס האדום – הדרך שלכם לגלות את קייפטאון

אם הגעתם לקייפטאון לזמן קצר בלבד ואתם מעוניינים להוציא ממנה את המיטב, אחת מהדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא באמצעות נסיעה ב”אוטובוס האדום”. “האוטובוס האדום” הוא למעשה אוטובוס התיירים של חברת City Sightseeing, שמפעילה קווים תיירותיים גם בעיר יוהנסבורג שבדרום אפריקה ובערים נוספות ברחבי העולם. התחנות של האוטובוס פזורות ברחבי העיר, בסמוך לאטרקציות המרכזיות. מרגע שתרכשו את כרטיס העלייה לאוטובוס, תוכלו לעלות עליו כמה פעמים שתרצו, איפה ומתי שתרצו, בהתאם לתוקף הכרטיס. בדרך, בין תחנה אחת לאחרת, תוכלו להאזין לקטעי ההסבר שיושמעו לכם דרך האוזניות שתקבלו עם רכישת הכרטיסים. ואם אתם אוהבים שמש, וודאי תשמחו לשבת בקומה העליונה של האוטובוס וליהנות מגג פתוח.

קצת על כרטיסי העלייה: קיימים שני סוגי כרטיסים – אחד מאפשר נסיעה של יום שלם בקייפטאון והשני, נסיעה של יומיים שלמים. שני הכרטיסים מאפשרים לכם לעלות ולרדת בחופשיות בכל אחת מהתחנות של האוטובוס. כרטיס-היומיים כולל גם שייט בנמל (Harbour Cruise) וסיור אוטובוס בשקיעה (Sunset Bus Tour) – בחינם! המחיר שונה בהתאם לגיל (אם אתם מעל 17, תצטרכו לשלם קצת יותר) ולמקום רכישת הכרטיסים (אם תרכשו דרך אתר האינטרנט, תזכו בהנחה). אין צורך בהדפסת הכרטיסים. תוכלו לקבל אותם מנהג האוטובוס או במשרד הראשי של החברה, שהינו התחנה החמישית במסלול, על ידי הצגת קוד הרכישה. שימו לב שהכרטיסים מקנים לכם הנחות בכמה מהתחנות (רשומות על גב הכרטיס).

ארבעה מסלולי נסיעה מומלצים – למעלה מ-25 תחנות

חברת City Sightseeing מפעילה ארבעה קווים בקייפטאון: “הקו האדום”, “הקו הכחול”, “הקו הצהוב” ו”הקו הסגול”. הנה לכם פירוט קצרצר של הקווים:

  • “הקו האדום” – “הסיור העירוני” (Red City Tour) – מורכב מ-11 תחנות ונמשך במלואו כשעה וחצי. התחנות המרכזיות במסלול: ווטרפרונט V&A, רחוב לונג 81, Jewel Africa, הר השולחן, מפרץ קמפס ביי.
  • “הקו הכחול” – “מיני סיור של חצי האי” (Mini Peninsula Tour) – מורכב מ-14 תחנות ונמשך במלואו כשעתיים ו-15 דקות. התחנות המרכזיות במסלול: ווטרפרונט V&A, רחוב לונג 81, גני קירסטנבוש, מזח הימאי, מפרץ קמפס ביי.
  • “הקו הצהוב” – “סיור בעיר התחתית” (Downtown Tour) – מורכב מ-7 תחנות ונמשך במלואו כחצי שעה. התחנות המרכזיות במסלול: רחוב לונג 81, מוזיאון היהדות של דרום אפריקה, מוזיאון רובע שש, טירת התקווה הטובה.
  • “הקו הסגול” – “סיור היין” (Wine Tour) – מורכב מ-3 תחנות ונמשך במלואו כ-20 דקות. התחנות במסלול הן אחוזת Groot Constantia, חוות היין Eagles’ Nest ויקב Beau Constantia.

קצת יותר על התחנות המרכזיות של “האוטובוס האדום”:

רחוב לונג 81 – כאן, על “לונג סטריט” (Long Street) המפורסם, נמצא המשרד הראשי של חברת City Sightseeing. בתחנה זו תוכלו לרכוש את כרטיסי העלייה שלכם לאוטובוס ולהתעניין בסיורים נוספים שהחברה מציעה בעיר. במרחק צעדים ספורים מהתחנה נמצא כיכר גרין-מרקט (Greenmarket Square), עמוס בדוכנים המוכרים מזכרות אותנטיות ומוקף בשפע של מסעדות טעימות, המציעות מנות במחירים סבירים.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? מספיק זמן כדי להתרשם מהססגוניות של לונג סטריט.

הכתובת: Long Street 81.

Jewel Africaאם יהלומים וטנזניט מעניינים אתכם, רדו מהאוטובוס בתחנה זו ובקרו באחת מחנויות היהלומים הטובות בדרום אפריקה, שחבויה בשכונת בו-קאפ (Bo-Kaap) ההיסטורית. גם אם אינכם מתכוונים לרכוש כאן יהלום, תוכלו להשתתף בסיור יהלומים מודרך, במהלכו יספרו לכם על היסטוריית כריית היהלומים, יראו לכם כיצד מלטשים את היהלומים ויסבירו לכם אודות חשיבותם של ארבעת מדדי ה-C: ליטוש, משקל, גוון וצלילות.

לאחר ביקור בחנות Jewel Africa אנו ממליצים לעשות סיבוב בשכונת בו-קאפ היפה. השכונה המוסלמית ההיסטורית בולטת בין יתר שכונות העיר, בזכות בתיה הצבעוניים.

הכניסה ל-Jewel Africa בחינם.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 16:00-19:00, ימי שני עד שישי בין השעות 9:00-19:30, ימי שבת וחגים ציבוריים בין השעות 9:00-17:30.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? בין שעה לשעה וחצי.

הכתובת: 170 Buitengracht Street.

מפרץ קאמפס (Camps Bay) – במרחק כ-15דקות נסיעה ממרכז העיר נמצא קאמפס ביי, אחד מחופי הרחצה השוקקים והיפים בקייפטאון. אם אתם מגיעים בעונה החמה, בדצמבר, מומלץ להגיע בשעה מוקדמת, כדי לתפוס מקום טוב לפני שכל התיירים והמקומיים מצטרפים אליכם לבילוי על החוף.

אם אתם אוהבים לשחות, תוכלו למצוא בקמפס ביי בריכה טבעית מגודרת בסלעים, בטוחה לשחייה. מומלץ להימנע משחייה בים הפתוח, שכן המפרץ ידוע בזרמים החזקים שבו. גולשי גלים אוהבים במיוחד את חלקו הצפוני של החוף.

כשתסיימו ליהנות מהגלים ומהשמש, תוכלו לעשות את דרככם אל מגוון דוכני המזכרות והמסעדות הפזורים לאורך טיילת קמפס ביי.

הכניסה לקמפס ביי בחינם.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? בין שעה לשלוש שעות.

Mount Nelson Hotelגם אם אינכם מתארחים במלון מאונט נלסון היוקרתי, אנו ממליצים להעיף מבט. מדובר במלון היוקרתי המפורסם ביותר בקייפטאון, והתארחו בו מספר רב של אישים ידועים, ביניהם אגתה כריסטי ונסיך ויילס, אדוארד.

במרחק הליכה קצר מהמלון תמצאו את גן החברה (Company’s Garden) היפהפה ואת שדרת המוזיאונים של קייפטאון. בגן החברה תוכלו למצוא, בין היתר, את עץ האגסים העתיק ביותר שנשתל בדרום אפריקה. מעריכים שהוא נשתל בגן בשנת 1652.

הכתובת: 76 Orange St, Gardens.

גני קירסטנבוש (Kirstenbosch Gardens) הגנים הבוטניים הללו אומנם לא התברכו בשם קליט, אך יספקו לכם מרחבים עצומים של שלווה ושל יופי. גני קירסטנבוש הוכרזו כגנים הבוטניים היפים ביותר בדרום אפריקה וכאחד מהגנים הבוטניים הטובים בעולם. ממש מעל לגנים, מתנוססת הפסגה של הר השולחן היפהפה. בזמן ביקורכם, תוכלו לשוטט על פני השבילים הרבים והארוכים ולעבור בין הגנים השונים, שמציגים מגוון של צמחים מקומיים. מומלץ לבקר בגנים כשהפריחה בשיאה, בין אמצע אוגוסט לאמצע אוקטובר. אם אתם מגיעים עם ילדים, אנו ממליצים לערוך פיקניק על אחת מהמדשאות הרחבות ולאפשר להם להשתעשע על הדשא.

הכניסה לגנים בתשלום.

שעות הפתיחה: בקיץ מדי יום בין השעות 8:00-19:00 ובחורף מדי יום בין השעות 8:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? בין שעה לשלוש שעות.

הכתובת: Rhodes Drive, Newlands.

בקרו באתר הרשמי של גני קירסטנבוש.

עולם הציפורים (World of Birds) – זהו פארק הציפורים הגדול ביותר באפריקה, אשר מתפרש על פני שטח עצום של פני 40,000 מטרים מרובעים ושומר בתחומו על 400 מינים שונים של ציפורים וחיות קטנות. בין הציפורים שתמצאו בפארק נמנים פינגווינים, תוכים, בנות יענה ונשרים. בפארק תמצאו גם את “ג’ונגל הקופים”, בו תוכלו לשוטט בין הקופים הקטנים ולזכות באינטראקציה ישירה עמם. הפארק משמש גם כבית חולים לחיות פצועות, כך שתוכלו ללמוד כאן גם אודות אופן הטיפול בחיות אלו.

הכניסה לעולם הציפורים בתשלום.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? כשלוש שעות.

הכתובת: Valley Road, Hout Bay.

בקרו באתר הרשמי של עולם הציפורים.

עיירת הפרברים Imizamo Yethu Townshipבאזור קייפטאון קיימות “עיירות פרברים” רבות, שנוצרו משלהי המאה ה-19 ועד סוף תקופת האפרטהייד, כדי לאכלס בתוכן את התושבים השחורים, הצבעוניים והאינדיאנים. אזורים אלה אינם מפותחים כמו אזורים מרכזיים בקייפטאון, ועדיין, רבים מתושבי העיירות הללו מעדיפים להישאר בהן כדי לשמור על אורח חיים חופשי יותר. אחת מהעיירות המפורסמות ביותר היא Imizamo Yethu (“המאמץ המשותף שלנו” – בתרגום משפת ה- Xhosa המקומית). אם ברצונכם לשוטט בעיירה בליווי מדריך מקומי, אתם יכולים לרכוש כרטיסים לסיור דרך נהג האוטובוס שלכם, במשרד הראשי של חברת City Sightseeing או דרך אתר האינטרנט: https://www.citysightseeing.co.za/shop/view-tickets.php?city=CPT.

הכניסה לעיירה בחינם. הסיור המודרך בתשלום סביר.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? כשעה.

הכתובת: Hout Bay.

מזח הימאי (Mariner’s Wharf) – “המזח” הפופולארי הזה ממוקם במפרץ אהוט (Hout Bay), מעט מחוץ למרכז העיר קייפטאון. זהו מרכז מסחרי קטן ומקסים, הראשון מסוגו באפריקה, הכולל בתחומו מספר חנויות ומסעדות המתמחות במאכלי ים. לצד המרכז המסחרי תוכלו למצוא רצועת חוף נהדרת, בה תוכלו להשתזף או להשתכשך במים.

אם תרצו, תוכלו גם לצאת לשייט קצר אל אי כלבי הים, שנמצא במפרץ. הסירה תיקח אתכם אל הסלע הגדול עליו שוכנים מאות כלבי ים חמודים. היציאה לשייט היא ממזח הימאי וכרוכה בתשלום סביר.

במרחק כ-15 דקות הליכה מהמזח, בהליכה לאורך החוף, תמצאו את שוק ביי הרבור (Bay Harbour Market, בכתובת 31 Harbour Road). מדובר בשוק גדול ומקורה, המורכב ממעל ל-100 דוכנים. תוכלו למצוא כאן שלל מזכרות אותנטיות: גילופי עץ, שרשראות, מחזיקי מפתחות, ציורים, פריטי לבוש שונים ועוד ועוד… אך בעינינו, גולת הכותרת של השוק הוא דווקא מתחם האוכל שבו: עשרות דוכני מזון, המציעים מגוון מנות טעימות, ביניהן מרקים, פסטות, המבורגרים וקינוחים. על הבמה המרכזית מופיעה להקה מקומית בערבי שישי. השוק פתוח בימי ראשון בין השעות 9:30-16:00, בימי שישי בין השעות 17:00-21:00 ובימי שבת בין השעות 9:30-16:00.

הכניסה למזח הימאי ולשוק ביי הרבור בחינם.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? בין שעה לשעתיים וחצי.

הכתובת: Hout Bay Harbour, Hout Bay.

בקרו באתר הרשמי של מזח הימאי.

קתדראלת הקדוש ג’ורג’ (St. George’s Cathedral) – קתדראלה זו, שהינה כנסיית האם של הבישופות האנגליקנית, היא העתיקה ביותר בדרום יבשת אפריקה. הכנסייה זכתה בכינוי “קתדראלת האנשים” (The People’s Cathedral) לאחר שלקחה חלק מרכזי בהתנגדות לאפרטהייד, בכך שפתחה את שעריה בפני שחורים, צבעוניים ולבנים כאחד. בפנים, תוכלו למצוא עיצוב ויקטוריאני יפהפה, חלונות ויטראז’ מרשימים וקריפטה מוזיקאלית. בחצר הכניסה של הכנסייה תמצאו מבוך גדול, משורטט על המדרכה. בואו נראה אתכם מגיעים לאמצע!

הכניסה לכנסייה בחינם.

שעות הפתיחה: דרשות יום ראשון בשעות 7:00, 8:00, 9:30 ו-19:00, ימי שני עד שישי בין השעות 8:00-17:00 וימי שבת בין השעות 8:00-12:00.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? כשעה.

הכתובת: 5 Wale Street.

בקרו באתר הרשמי של כנסיית הקדוש ג’ורג’.

המוזיאון הדרום אפריקני (South African Museum) – המוזיאון, שנפתח לקהל הרחב בשנת 1825, אוצר בתוכו למעלה מ-1.5 מיליון פריטים בעלי חשיבות מדעית. תוכלו למצוא כאן מאובנים בני 700 מיליון שנה, פריטי לבוש מסורתיים האופייניים לבני המאה האחרונה, כלי אבן בני 120,000 שנה ועוד! המוזיאון שוכן בגן החברה (Company’s Garden), הגן העתיק ביותר בקייפטאון. לצד המוזיאון שוכן הפלנטריום, בו תוכלו ללמוד על החלל ועל כוכבים.

הכניסה למוזיאון בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? לפחות שעתיים.

הכתובת: 25 Queen Victoria Street, Gardens.

בקרו באתר הרשמי של המוזיאון הדרום אפריקני.

מוזיאון יהדות דרום אפריקה (SA Jewish Museum) – זהו אחד מהמוזיאונים המעניינים והאהובים על מקומיים ועל תיירים כאחד. במוזיאון תמצאו תצוגות מולטי-מדיה מרתקות המספרות את סיפורם של יהודי דרום אפריקה. תוכלו גם לצפות בסרט הדוקומנטרי, “נלסון מנדלה: איש הגון”, שמוקרן מדי יום במוזיאון, אשר נפתח על ידי נלסון מנדלה בדצמבר 2000. במוזיאון מוצגות גם תערוכות אמנות מתחלפות.

הכניסה למוזיאון בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-17:00, ימי שישי בין השעות 10:00-14:00. סגור בימי שבת ובחגים יהודיים.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? כשעתיים.

הכתובת: 88 Hatfield Street, Gardens.

מוזיאון רובע 6 (District Six Museum) – האזור העירוני שהוכרז בשנת 1867 כרובע העירוני השישי של קייפטאון עתיר בהיסטוריה אפלה. בראשיתו, האזור אכלס אוכלוסייה מגוונת של סוחרים, עבדים משוחררים, בעלי מלאכה ומהגרים, אולם בשנת 1966 הממשלה הכריזה על הרובע כעל “אזור ללבנים בלבד” והחלה בהעברת השחורים והצבעוניים אל מחוץ לרובע. למעלה מ-60,000 בני אדם אולצו לעזוב את האזור ולעבור לאזורים נידחים יותר, שכונו “דירות קייפטאון”. הבתים שהשאירו מאחור ברובע 6 הושמדו על ידי בולדוזרים. במוזיאון שהוקם לזכר רובע 6 הישן תוכלו למצוא שפע של מידע, תצלומים ישנים ותצוגות נוספות שילמדו אתכם את כל מה שיש לדעת על הרובע.

הכניסה למוזיאון בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 9:00-16:00. לתיאום ביקור ביום ראשון, טלפנו למספר –  021 466 7100.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? בין שעה לשעתיים.

הכתובת: 25a Buitenkant Street.

בקרו באתר הרשמי של מוזיאון רובע 6.

טירת התקווה הטובה (Castle of Good Hope) – הטירה, שהוכרזה בשנת 1936 כמונומנט לאומי, הינה המבנה הקולוניאלי העתיק ביותר ששרד בדרום אפריקה. הטירה הוקמה בין השנים 1666-1679, מתוך חשש בפני תקיפה בריטית על אזור הקייפ, ובראשיתה שימשה כתחנת חידוש מלאי עבור ימאים וכמצודה הגנתית. כשהוקמה, הטירה שכנה על קו החוף, אולם עם השנים נעשה אחזור קרקע, שהרחיק מעט את הטירה מהים.

הכניסה לטירה בתשלום סביר.

שעות הפתיחה: מדי יום (מלבד חג המולד וערב השנה החדשה) בין השעות 9:30-16:00.

כמה זמן מומלץ לשהות בטירה? כשעה.

הכתובת: פינת רחובות Darling ו-Buitenkant.

בקרו באתר הרשמי של טירת התקווה הטובה.

אחוזת היין ההיסטורית Groot Constantiaאחוזת היין ההיסטורית הזו, נחשבת ל”בוורלי הילס” של קייפטאון, היא האתר התיירותי המושלם לאוהבי היין שביניכם. חוות היין של Groot Constantia, שהוקמה בשלהי המאה ה-17, היא הוותיקה ביותר באזור. בזמן ביקורכם באחוזה תוכלו להשתתף בסיור אל מרתף היינות (Cellar Tours), במהלכו תלמדו כיצד מכינים את היינות המשובחים של המקום. הסיור נמשך בין 45 דקות לשעה וכולל גם צפייה בסרטון וטעימת יינות. הסיורים יוצאים לדרך מדי יום, כל שעה עגולה בין השעות 10:00-16:00.

אם אתם מתכננים להגיע לאחוזה כדי לטעום מהיינות, אנו ממליצים לכם להזמין מקום בטעימות שמתקיימות באחוזה מדי יום בין השעות 9:00-18:00. ניתן להזמין מקום דרך האינטרנט או דרך הטלפון 021-794 5128.

הפעילויות השונות באחוזה Groot Constantia כרוכות בתשלום.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? כשעה.

הכתובת: Constantia Road.

בקרו באתר הרשמי של אחוזת היין ההיסטורית Groot Constantia.

יקב Eagles’ Nestהיקב היפהפה הזה שוכן למרגלות הר השולחן. מלבד ליהנות מהמראה המשגע, תוכלו להיכנס אל חדר הטעימות ולהתענג על הטעמים השונים של היינות המשובחים ביותר של האזור, ביניהם Shiraz, Viognier ו-Merlot. אם תרצו, תוכלו גם לערוך פיקניק על המדשאות הרחבות של היקב, בין חודשי נובמבר ומרץ.

הטעימות כרוכות בתשלום סמלי.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-16:30.

כמה זמן מומלץ לשהות התחנה? כשעה.

הכתובת: Old Constantia Main Road, Constantia.

בקרו באתר הרשמי של יקב Eagles’ Nest.

אחוזת היין Beau Constantiaהאחוזה יושבת בנקודה שבין הר השולחן לרכס הרי קונסטנטיה. באחוזת היין תוכלו לטעום שלושה יינות נהדרים המיוצרים במקום ובזמן שתלגמו מהיין, ליהנות מהמראות המרהיבים של האוקיינוס ההודי והאוקיינוס האטלנטי.

הטעימות כרוכות בתשלום סמלי.

שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון החל מהשעה 11:00.

כמה זמן מומלץ לשהות בתחנה? כשעה.

הכתובת: Constantia Main Road, Constantia.

בקרו באתר הרשמי של אחוזת היין Beau Constantia.

 –

*מידע אודות ווטרפרונט V&A והר השולחן, תמצאו בהמשך המדריך.

הר השולחן – הלב של קייפטאון

את הר השולחן (Table Mountain) תוכלו לראות מכל נקודה בעיר קייפטאון. ההר בעל הפסגה השטוחה מתנשא לגובה של 1,086 מטרים מעל העיר ונבחר לאחרונה כאחד משבעת פלאי עולם הטבע החדשים. ייתכן שכבר ממבט מרחוק תוכלו לשער מדוע ההר נבחר כפלא עולם, אולם רק לאחר שתתקרבו ותניחו את רגליכם עליו, לא יהיה לכם צל של ספק שזכה בתואר ביושר. הר השולחן הוא מרכזו של הפארק הלאומי הר השולחן (Table Mountain National Park) ואוצר בתחומו מאות צמחים מיוחדים ובעלי חיים קטנים, ביניהם שפני סלע, דרבני כף, נמיות ומגוון צבים ונחשים. למידע נוסף אודות ההר, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הר השולחן: http://www.tablemountain.net/.

עולים מעלה – איך מגיעים לפסגה?

רבים מאמינים שגולת הכותרת של הר השולחן היא פסגתו. משם, תוכלו לראות את העיר קייפטאון ואת הסביבה היפהפה פרושים בפניכם כמו מפה. אך בעינינו, השבילים שמובילים מעלה, אל הפסגה, יפים ומיוחדים לא פחות מהפסגה עצמה. אם אתם בכושר ויש לכם מספר שעות פנויות, אנו ממליצים לעלות רגלית אל פסגת הר השולחן. אם אינכם מסוגלים לטפס או שאתם קצרים בזמן, אתם יכולים לבחור בדרך החלופית הקלה – לעלות ברכבל.

איך תגיעו למרגלות הר השולחן?

אם אין ברשותכם רכב ואתם מסתמכים על תחבורה ציבורית, קיימות שתי דרכים מרכזיות בהן תוכלו להגיע אל הר השולחן.

הראשונה – קחו את השאטל החינמי של חברת MyCiTi. השאטל – קו 110 – יוצא מתחנת Lower Tafelberg Road, בסמוך לרחוב Kloof Nek Road. השאטל פועל מדי יום החל משעת הפתיחה של הרכבל ועד השעה 19:00.

השנייה – השתמשו בקו האדום של “האוטובוס האדום”. זו אופציה מומלצת במיוחד לאלה מכם שמתכננים לראות אטרקציות נוספות בעיר ולא רק את הר השולחן. חברת City Sightseeing מפעילה ארבעה קווים תיירותיים בקייפטאון, ביניהם הקו האדום, שמגיע בין היתר אל התחנה התחתית של רכבל הר השולחן. ניתן לרכוש כרטיס נסיעה ליום אחד או ליומיים.

העלייה ברכבל

רוב התיירים מעדיפים לעלות על הר השולחן באמצעות הרכבל. הנסיעה נמשכת רק כמה דקות והתא של הרכבל מסתובב ב-360 מעלות, כך שבדרך מעלה אתם יכולים להתענג על המראות השונים של ההר ושל המפרץ. שימו לב שבמזג אוויר גרוע, לא תתאפשר עלייה אל ההר ברכבל. אנו ממליצים לא לעלות להר בכלל אם מזג האוויר אינו מתאים לכך. אם אתם עולים לפסגה ברגל, אתם יכולים לרדת מההר באמצעות הרכבל ולהימנע מההליכה התלולה מטה.

הנסיעה ברכבל יקרה יחסית.

שעות הפעילות של הרכבל: משתנות בהתאם לעונה. לרוב, הרכבל הראשון יעלה אל ההר בסביבות השעה 8:00-8:30 בבוקר. מומלץ להתעדכן בשעות הפעילות המדויקות באתר של רכבל הר השולחן.

העלייה ברגל

אם אתם מעוניינים לחוות את הר השולחן במלואו ולא רק את הנוף שנשקף מהפסגה, אנו ממליצים לכם לטפס אל ראש הר השולחן ברגל. עם זאת, חשוב שתבינו שהטיפוס אינו פשוט ולכן אינו מתאים לאנשים שאינם נמצאים בכושר או שהינם בעלי בעיות פיזיות למיניהן. כמה נקודות חשובות לציון:

  • קיימים חלקים תלולים רבים ומקומות בהם אבני הדרך מעט רפויות, כך שחשוב לשים לב היכן אתם דורכים ולעלות בקצב המתאים לכם. אל תהססו לעצור מדי פעם כדי להחזיר קצת אוויר לריאותיכם.
  • מזג האוויר בהר השולחן אינו צפוי ויום טיפוס שהתחיל כיום שמשי עלול להסתיים בסופת רעמים וברקים, כך שמומלץ להצטייד במעיל גשם לכל מקרה ולהתחיל את המסלול כמה שיותר מוקדם.
  • מומלץ שלא לעלות אל ראש ההר לבדכם או בקבוצה של פחות מארבעה אנשים, שכן היו מקרים בהם תיירים נתקלו בשודדים שארבו להם על המסלול. במקום לטפס על ההר לבדכם, אתם יכולים להצטרף לטיול מודרך אל ראש ההר (פרטים נוספים בנושא בהמשך המדריך).-

ועכשיו, אחרי שסיימנו לציין את הסכנות שבדרך, הנה לכם כמה משבילי ההליכה הפופולאריים ביותר אל ראש הר השולחן:

שביל Platteklip Gorgeזהו המסלול הישיר והמהיר ביותר אל הפסגה, מה שהופך אותו למסלול הפופולארי ביותר. אך אל תתנו לעובדה זו להטעות אתכם- רבים מגדירים את השביל גם כמסלול המאתגר ביותר מבין שבילי הר השולחן. מסלול Platteklip Gorge אומנם לא כולל טיפוס של ממש, אך לכל אורכו תצטרכו להתמודד עם “מדרגות” אבן תלולות במיוחד. מומלץ לעצור כל כמה “מדרגות” כדי להסדיר את הנשימה ולהתרשם מהנוף המרהיב. בימים בהירים, תוכלו לראות מהשביל את העיר קייפטאון, את רובן איילנד ואת פסגת השטן. כשתגיעו אל המודל המעגלי של הפארק הלאומי הר השולחן, תבינו שהגעתם אל סוף המסלול. המשיכו משם ימינה אל השביל הרחב שמוביל אל תחנת הרכבל העליונה ואל מרפסות התצפית השונות.

נקודת ההתחלה: את נקודת ההתחלה של שביל Platteklip Gorge תמצאו כ-4 קילומטרים אחרי תחנת הרכבל התחתונה, על כביש Tafelberg Road. קיים מגרש חנייה קטן ושלט שמציין את תחילת המסלול.

אורך השביל: כ-3 קילומטרים.

משך המסלול (כיוון אחד): בין שעה לשלוש שעות, בהתאם לכושר הגופני שלכם.

קושי המסלול: בינוני עד מאתגר. אינו מתאים לילדים צעירים.

לא הספיק לכם? תמשיכו אל פסגת Maclears Beacon, הנקודה הגבוהה ביותר בהר השולחן. מתחנת הרכבל העליונה, המשיכו כ-45 דקות בשביל המסומן אל הפסגה.

שביל Smuts Trackבשביל זה, שידוע יותר בתור שביל “Skeleton Gorge”, על שם הגיא שלאורכו הוא עובר,  תעברו דרך ג’ונגל סבוך ותעשו את דרככם אל הפסגה הגבוהה ביותר של הר השולחן, Maclear’s Beacon. בדרך, תצטרכו להתמודד עם מספר אבנים תלולות ועם סולמות עץ. המסלול הופך פופולארי במיוחד בקיץ, אז העצים הרבים מספקים צל מרענן בחלקו הראשון של המסלול.

נקודת ההתחלה: השביל מתחיל בגן הניחוח (Fragrance Garden) שבגני קירסטנבוש (Kirstenbosch Gardens), מה שאומר שתצטרכו לשלם דמי כניסה.

אורך השביל: כ-4 קילומטרים.

משך המסלול (כיוון אחד): בין שלוש וחצי שעות לארבע וחצי שעות.

קושי המסלול: בינוני.

שביל India Vensterזהו מסלול אהוב במיוחד על אוהבי ההרפתקאות והאדרנלין, שכן הוא עובר בחלקו באזורים צרים, החשופים לגבהים. צעד אחד לא במקום ואתם עלולים למצוא את עצמכם מעבר לקצה. בדרך תצטרכו גם להתמודד עם מספר חלקים שדורשים טיפוס קל. אבל הנופים המהממים שנשקפים מכל נקודה במסלול שווים את כל המאמץ.

נקודת ההתחלה: השביל מתחיל כ-50 מטרים מימין לתחנת הרכבל התחתונה של הר השולחן.

אורך השביל: כ-4.5 קילומטרים.

משך המסלול (כיוון אחד): בין שעתיים לארבע שעות.

קושי המסלול: קשה.

טיול מודרך אל ראש ההר

אם אתם מטיילים לבדכם או שאתם פשוט מעדיפים שמישהו יראה לכם את הדרך מעלה אל ראש הר השולחן, אנו ממליצים לכם למצוא חברת טיולים טובה שתלווה אתכם מעלה בשביל המתאים ביותר עבורכם. קיימות חברות רבות המציעות טיולים מודרכים בשבילים הרבים המובילים אל הפסגה. הטיפוס עם מדריך ייתן לכם ביטחון רב יותר ויקנה לכם ידע נוסף על הדברים שתראו בדרך – צמחים, נופים ובעלי חיים. אז על מי אנו ממליצים?

Ridgway Ramblers Day Toursכשמסתכלים באתר האינטרנט של “Ridgway Ramblers” נדמה שמדובר בחברה גדולה, שמוציאה מדי יום עשרות טיולים אל ההר ומעסיקה כמה וכמה מדריכים, אבל מסתבר שחברת “Ridgway Ramblers” מורכבת מאישה יחידה ומיוחדת אחת ושמה ביני רידג’וויי. ביני גדלה באנגליה, אך אחרי השלמת לימודיה, החליטה לצאת לטיול של שנתיים באפריקה והתאהבה בעיר קייפטאון. כבר 20 שנה שביני מתגוררת בעיר ומעבירה טיולים מודרכים בשבילי הר השולחן.

ביני תאסוף אתכם מפתח המלון שלכם, תציע לכם כמה חטיפים לדרך, תפטפט על הא ועל דא בזמן שתטפסו מעלה ותעצור מדי פעם כדי להצביע על מראה מיוחד או על צמח מעניין. תרגישו חופשי לשאול כל דבר שתרצו ותהיו בטוחים שלביני תהיה תשובה לכל שאלותיכם. כשתסיימו את המסלול, ביני תדאג גם להקפיץ אתכם חזרה למרכז העיר. שימו לב שבגלל שמדובר באדם אחד, יוצאים מספר טיולים מוגבל מדי שבוע, לכן מומלץ להזמין טיול זמן רב מראש.

אתר האינטרנט של Ridway Ramblers Day Tours – Ridgway Ramblers

חברות נוספות ששמענו עליהן, אבל לא התנסינו בטיול עמן:

Table Mountain Walksחברה שמציעה מגוון טיולי יום על הר השולחן ובסביבה. כוללים איסוף והורדה. מחירים סבירים ודומים לאלה של Ridgway Ramblers Day Tours. אתר האינטרנט – http://www.tablemountainwalks.co.za/

Hike Table Mountainהחברה טוענת שהיא היחידה המציעה טיולים מודרכים בכל אחד משבילי ההליכה של הר השולחן. ארבעת הנרשמים הראשונים בכל יום זוכים לאיסוף והורדה בחינם באזור מרכז העיר. המחירים מעט יקרים יותר ממחירי חברות אחרות. אתר האינטרנט – http://www.hiketablemountain.co.za/

ממשיכים לטפס – ראש האריה וגבעת האיתות

הזדמנויות הטיפוס בקייפטאון אינן מסתיימות בהר השולחן. אם אתם אוהבים לטפס לגבהים ולראות את הנופים המרהיבים שנשקפים מלמעלה, קיימות עוד שתי רמות שאתם חייבים לטפס עליהן: ראש האריה וגבעת האיתות.

ראש האריה (Lion’s Head)

אם כבר יצא לכם לעמוד על ראש הר השולחן, וודאי ראיתם את הר “ראש האריה”, שמתנשא לגובה של 669 מטרים. זהו אחד ממסלולי הטיול האהובים על מקומיים ותיירים כאחד, שכן בניגוד להר השולחן, הדרך היחידה להגיע אל פסגת ראש האריה היא ברגל. לא קיים רכבל. העלייה תלולה ובסופה דורשת טיפוס של ממש, אך הנוף שנשקף מהפסגה הוא מהיפים בקייפטאון.

משך המסלול המעגלי: בין 3 ל-4 שעות.

קושי המסלול: קשה.

איך תגיעו לתחילת המסלול? סעו לכיוון הר השולחן דרך רחוב Kloofnek Road ופנו ימינה לכיוון גבעת האיתות (Signal Hill) אל הרחוב הקרוי על שמה. למרגלות ראש האריה תמצאו מגרש חנייה, בו תוכלו להחנות את הרכב. תחילת המסלול נמצא לא הרחק משם. קיים שילוט.

גבעת האיתות (Signal Hill)

הגבעה מתנשאת לגובה של 350 מטרים וניצבת בסמוך ל”ראש האריה”. זוגות רבים אוהבים לעלות אל ראש גבעת האיתות לקראת השקיעה ולערוך על פסגתה פיקניק רומנטי. גם אתם יכולים לעלות אל ראש הגבעה סמוך לשעת השקיעה, כדי ליהנות מהשקיעה הנהדרת, אולם השתדלו להימנע מירידה מהגבעה בחשיכה. המקום ידוע גם כמקום אהוב על שודדים, שאורבים למטיילים בודדים בשעות הלילה.

בעבר, הניפו על הגבעה דגלי איתות, שנועדו להדריך אוניות אל עגינה בטוחה בנמל בעת סופות בים. היום הגבעה ידועה כמקום בו חיל הים הדרום אפריקני מפעיל את תותח הצהריים שלו מדי יום.

כדי להגיע לגבעה, תצטרכו לחלוף על פני מגרש החנייה שנמצא למרגלות ראש האריה ולהמשיך באותו הכביש עוד כמה מטרים עד למגרש החנייה של גבעת האיתות, שנמצא בקצה כביש Signal Hill Road.

הווטרפרונט – בילויים, קניות וקצת היסטוריה

הווטרפרונט של קייפטאון (Waterfront V&A) שוכן לצד האוקיינוס האטלנטי ונחשב לאחד ממרכזי הבילוי המודרניים והפופולאריים ביותר בעיר ובדרום אפריקה כולה. עשרות חנויות ומסעדות, ספינות במעגן, מגדל שעון וגלגל ענק אחד – את כל אלה, ועוד הרבה יותר מכך, תוכלו למצוא בווטרפרונט שעל שפת האוקיינוס האטלנטי. גם היסטוריה לא חסרה כאן. מוזיאון רובן איילנד נמצא ממש מטרים ספורים ממגדל השעון של הווטרפרונט, והאי עצמו- במרחק של שייט קצר מהמעגן של המוזיאון.

שעות הפתיחה של הווטרפרונט: מדי יום בין השעות 9:00-21:00.

אז מה תעשו בווטרפרונט?

שופינג, שופינג ועוד קצת שופינג – אם אתם מחפשים אחר דרך למלא את המזוודה הנוספת שסחבתם מהבית, הווטרפרונט מלא בהזדמנויות נפלאות עבורכם. תוכלו למצוא למעלה מ-450 חנויות ברחבי המתחם. כדי להשיג את המזכרות היפות ביותר, אנו ממליצים לכם לבקר במתחם הקניות הפופולארי ביותר בווטרפרונט:

ה”ווטרשד” (Watershed; או בתרגום לעברית: “קו פרשת המים”) – כאן תוכלו לרכוש מגוון מזכרות אותנטיות: יצירות אמנות שונות, רהיטים, פריטי לבוש, תכשיטים ועוד. מעל לשוק, בקומה העליונה של ה”ווטרשד” נמצא מרכז הוליסטי, בו תוכלו ליהנות מעיסוי מרגיע. ה”ווטרשד” פתוח בדרך כלל בין השעות 10:00-19:00.

עלו על הגלגל הענק (Cape Wheel)! קשה לפספס את גלגל הענק, שמתנשא לגובה של 40 מטרים מעל הווטרפרונט. מלמעלה, תוכלו לראות את קייפטאון ואת סביבתה בשיא תפארתם. החוויה נמשכת כ-15 דקות.

מחיר הנסיעה בגלגל יקר יחסית. קיימת הנחה למחזיקי כרטיס נסיעה של האוטובוס האדום.

שעות פעילות הגלגל: מדי יום החל מהשעה 10:00 בבוקר.

בקרו באקווריום שני האוקיינוסים (The Two Oceans Aquarium) – בקצה הדרומי של הווטרפרונט תמצאו את האקווריום הענק הזה, שמחזיק בתוכו למעלה מ-3,000 בעלי חיים ימיים ונחשב לאחד מהאקווריומים הטובים בעולם. באקווריום קיימים שבעה מתחמים:

“תצוגת פינגווינים” (Penguin Exhibit) – אם לא הספיקו לכם הפינגווינים שמסתובבים חופשי בחוף בולדרס (Boulders Beach), אתם יכולים להתבונן באלה שנמצאים בתצוגה באקווריום. האקווריום מחזיק בשלושה מינים שונים של פינגווינים.

“תצוגת יער אצת הים החומה” (Ocean Basket Kelp Forest Exhibit) – תצוגה קסומה, שמאפשרת לכם להציץ אל תוך חייהם של בעלי החיים המתגוררים ביער של אצות ים גדולות וסבוכות.

“תצוגת הטורפים” (I&J Predator Exhibit) –  בה תוכלו למצוא מגוון כרישים וטורפים אחרים.

“גלריית האוקיינוס ההודי” (Indian Ocean Gallery) – במתחם תצוגה זה תוכלו לגלות את המגוון החי באוקיינוס ההודי החמים. אם יצא לכם לראות את הסרט הנהדר של דיסני-פיקסר, “מוצאים את נמו”, תהיה לכם הזדמנות לראות מקרוב את השחקן הראשי, נמו, או לפחות את קרובי משפחתו המרוחקים.

“גלריית האוקיינוס האטלנטי” (Atlantic Ocean Gallery) – אחרי שגיליתם את נפלאות האוקיינוס ההודי, תוכלו להמשיך ולגלות את נפלאות האוקיינוס האטלנטי. תמצאו כאן, בין היתר, מדוזות, סוסוני ים, סרטנים ואת התמנון המצוי, אשף ההסוואה.

“בריכת המישוש והתצוגות המיקרוסקופיות” (Microscope Exhibits) – אחרי שהתבוננתם בבעלי החיים מרחוק, הגיע הזמן להסתכל עליהם מקרוב, דרך עדשת המיקרוסקופ. בתצוגה זו תוכלו ללמוד ממה מורכבים בעלי החיים שזה עתה ראיתם בתצוגות השונות. לאחר מכן, תוכלו להמשיך אל בריכת המישוש ולחוש את המגע של כוכבי ים, אצות, סרטנים ושושנות ים.

“אורח חיים חכם – אזור אתגרי” (Smart Living Challenge Zone) – כיצד אתם יכולים לחיות בצורה חכמה, תוך התחשבות בסביבה? במתחם זה תעברו דרך ארבע תחנות אינטראקטיביות מרתקות ומאתגרות, שכל אחת מהן עוסקת בתחום סביבתי אחר: אנרגיה, מים, אשפה ומגוון חי.

מחיר הכניסה יקר יחסית. מומלץ לרכוש את הכרטיסים מבעוד מועד דרך אתר האינטרנט של האקווריום על מנת לזכות בהנחה. בני 4 ומטה זכאים לכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:30-18:00.

האתר הרשמי: http://www.aquarium.co.za/

קחו חלק בחוויית ספרינגבוק של מוזיאון הרוגבי (The Springbok Experience Rugby Museum) – במוזיאון האינטראקטיבי הזה תוכלו לגלות את סיפורה של דרום אפריקה דרך הספורט האהוב במדינה, הרוגבי. המוזיאון נמצא במרכז הווטרפרונט, סמוך לכניסה מרחוב Portswood Road. במוזיאון תמצאו למעלה מ-60 סרטונים, אשר יספרו לכם את ההיסטוריה של הרוגבי. תוכלו להתאמן גם במסירות, בבעיטות ובתגובות מהירות באזור המשחק האינטראקטיבי, “Springbok Trials”.

מחיר הכניסה סביר. ניתן לרכוש כרטיסים מבעוד מועד דרך האינטרנט. בני 5 ומטה זכאים לכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: מדי יום בין העשות 10:00-18:00. המוזיאון סגור ביום חג המולד.

האתר הרשמי: http://www.sarugby.co.za/content.aspx?contentid=113444

תנו כבוד לחתני הנובל בכיכר נובל (Nobel Square)  – הכיכר הקטנה הוקמה לכבודם של ארבעת חתני הנובל של דרום אפריקה: אלברט לוטולי (1898-1967), ששימש כנשיא הקונגרס האפריקני הלאומי, הארכיבושופ דזמונד טוטו, שהיה אחד ממנהיגי השחורים באפרטהייד, פרדריק וילם דה קלרק, האדם הלבן הראשון שכיהן כנשיא דרום אפריקה, ונלסון מנדלה (1918-2013), אבי האומה הדרום אפריקנית, שכיהן כנשיא דרום אפריקה בין השנים 1994-1999. בכיכר תוכלו למצוא ארבעה פסלים בדמותם של ארבעת המנהיגים, עומדים זה לצד זה בשורה מסודרת, גדולים יותר ממדיהם האמיתיים. הכיכר ניצבת לצד הרציף הצפוני של הווטרפרונט, לצד שוק המזון של הווטרפרונט (V&A Food Market).

חלקת הגירוד (The Scratch Patch) אם אתם מעוניינים להתרשם ממגוון אבני החן שיש לקייפטאון להציע, עשו את דרככם ל”חלקת הגירוד” במתחם הווטרפרונט, לא הרחק מאקווריום שני האוקיינוסים, בכתובת: Parking Level 2, Portswood Ridge, Dock Road. החלקה נמצאת במתחם הקניות “עולם המינרלים” (Mineral World), שבו מוצעים מגוון רחב של אבני חן מעוצבות ותכשיטים. “חלקת הגירוד” הופכת את חוויית הקנייה למהנה הרבה יותר, שכן כדי להשיג את אבני החן שאתם רוצים, תצטרכו לרדת על הברכיים ו”לגרד” אותן מהרצפה.

הכניסה ל”עולם המינרלים” בחינם, אולם הכניסה ל”חלקת הגירוד” כרוכה בתשלום סמלי, בהתאם לגודל השקית שתכניסו איתכם למתחם.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-18:00.

האתר הרשמי: https://www.scratchpatch.co.za/scratch-patch/

צאו למסע בעקבות ההיסטוריה של הווטרפרונט – הווטרפרונט של קייפטאון החל את דרכו בשנת 1654 בתור מזח קטן, ששימש כתחנת התרעננות עבור חברת East India ההולנדית. עם השנים, המזח הקטן התפתח לנמל גדול והיום, הווטרפרונט הוא מהמרכזים התיירותיים הגדולים באזור. אם אתם מתעניינים בהיסטוריה, תוכלו לצאת למסע רגלי קצר בין התחנות ההיסטוריות המרכזיות של הווטרפרונט:

  • מגדל השעון ומד הגאות והשפל – את הסיור ההיסטורי שלכם אנו ממליצים להתחיל במגדל השעון האדום, שמתנשא לגובה של שלוש קומות וניצב כיום לצד מוזיאון רובן איילנד. בנייתו של המגדל הושלמה בשנת 1882 וקצין הנמל הראשי פתח בו את משרדו. מאוחר יותר, בשנת 1904, עבר למשרד חדש שנפתח ב-Pierhead. בקומה התחתונה של המגדל נמצא מד גאות ושפל.
  • African Trading Postממגדל השעון תמשיכו אל מעבר לגשר, אל המבנה התכלכל המרשים, שהיום משמש כחנות המוכרת פריטי אומנות מרחבי אפריקה. המבנה שימש כמשרדו של קצין הנמל הראשי החל משנת 1904 ועד שנת 1975. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של African Trading Post: http://www.africantradingport.co.za/.
  • אגן אלפרד (Alfred Basin) – צאו מ-African Trading Post אל הרציף הצפוני והביטו על אגן המים שלפניכם, אגן אלפרד, שהושלם בשנת 1870. לפני שנת 1860, האזור היה יבש לחלוטין ושימש כמקום מושבו של מבצר Chavonnes, שהיה אחראי על הגנת העיר קייפטאון בפני פלישות ימיות. אם אתם מעוניינים לראות את השרידים של המבצר, אתם מוזמנים לבקר במוזיאון Chavonnes Battery Museum, שנמצא מעברו השני של האגן, במקביל למגדל השעון. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של המוזיאון: http://www.chavonnesbattery.co.za/.
  • המבדוק היבש של רובינסון (Robinson Dry Dock) – המשיכו דרומה לאורך הרציף הצפוני אל “המבדוק היבש של רובינסון”, הוותיק ביותר בדרום יבשת אפריקה ולמעשה, בעולם כולו. המבדוק היבש הוקם בשנת 1882 וממשיך בפעילות רציפה עד היום.
  • בית המשאבה ותחנת הכוח – בצמוד למבדוק היבש של רובינסון תמצאו את בית המשאבה הראשון שהוקם באפריקה. בית המשאבה הזה החזיק בתוכו את הדינמו שהדליק ב-25 באפריל 1882 את הנורות החשמליות הראשונות באפריקה. התאורה שהאירה את הנמל תרמה רבות לצמצום מספר התאונות בשעות הלילה. העיר קייפטאון, אגב, הוארה רק בשנת 1895.

 

למידע נוסף אודות האטרקציות השונות בווטרפרונט, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הווטרפרונט של קייפטאון, Waterfront V&A.

רובן איילנד – סיור בעקבות האסירים הפוליטיים בתקופת האפרטהייד

הרגשנו צורך להקדיש לרובן איילנד (Robben Island) פרק שלם משלו. האי שוכן במפרץ השולחן (Table Bay) של קייפטאון, כמה קילומטרים מהווטרפרונט. שמו, “רובן איילנד”, הוא שם הולנדי, שפירושו “אי כלבי הים”. הוא מתפרש לאורך מרבי של 3.3 קילומטרים ולרוחב מרבי של 1.9 קילומטרים. ומדוע הוא כה מפורסם? הודות לעובדה שבתקופת האפרטהייד שימש כבית הסוהר של נלסון מנדלה, מי שנחשב כיום לאבי האומה הדרום אפריקנית. אך מנדלה לא היה היחיד שנכלא ברובן איילנד. מלבדו, היו כלואים בהסגר עשרות אסירים פוליטיים, ביניהם גם ג’ייקוב זומה, נשיא דרום אפריקה הנוכחי. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של רובן איילנד: http://www.robben-island.org.za/

מי אתה נלסון מנדלה?

  • מנדלה נולד ב-18 ביולי 1918 תחת השם האפריקני “רוליהלאלה”, שמשמעותו “עושה צרות”. שמו הבריטי, נלסון, הוענק לו רק כשהחל ללמוד בבית הספר המקומי.
  • אביו של מנדלה שימש כיועץ למנהיגי שבט הת’מבו. כאשר מנדלה היה בן 12, אביו נפטר והוא הפך לבן חסותו של ראש שבט הת’מבו. העבודה בחצרו של ראש השבט השפיעה רבות על מנדלה, שהחליט ללמוד משפטים.
  • מנדלה הושעה בשנת 1940 מהאוניברסיטה הראשונה אליה נרשם, אוניברסיטת פורט הארה, לאחר שהשתתף בשביתת סטודנטים. מאוחר יותר נרשם לתואר ראשון במשפטים באוניברסיטת וויווטרסרנד ושם החל להתערבב בתנועה נגד האפליה הגזעית.
  • הוא הצטרף לקונגרס האפריקני הלאומי בשנת 1944 ופעל להרכבת התאגדות הנוער של הקונגרס.
  • מנדלה ושותפו טמבו הקימו בשנת 1952 את משרד עורכי הדין השחורים הראשון בדרום אפריקה. המשרד הציע ייעוץ משפטי מוזל או בחינם לאנשים שהושפעו לרעה מחקיקת האפרטהייד.
  • 156 פעילים חברתיים-פוליטיים, ביניהם מנדלה, נעצרו בדצמבר 1956 והואשמו בבגידה. “משפט הבגידה” נמשך זמן רב ורק במרץ 1961 אחרוני הנאשמים, בהם מנדלה, זוכו מאשמה. סמוך למועד הסיום של המשפט, 69 מפגינים נרצחו על ידי שוטרים בשרפוויל. בהמשך, הוחרם הקונגרס האפריקני הלאומי ופעיליו, ביניהם מנדלה, נהפכו למבוקשים.
  • מנדלה ירד למחתרת והקים את הזרוע הצבאית של הקונגרס האפריקני הלאומי, “חנית האומה”. בשנת 1962, תחת שם בדוי, מנדלה הצליח לחמוק אל מחוץ לגבולות דרום אפריקה ולהיפגש עם אישים שונים באתיופיה, באלג’יריה ובלונדון, על מנת לנסות לגייס מהם תמיכה למאבק הצבאי. כאשר חזר למדינה ב-5 באוגוסט, נעצר ונשפט לחמש שנים בכלא.
  • כשנה מאוחר יותר, שוטרים עלו על פגישה סודית של הקונגרס האפריקני הלאומי, במהלכה דנו הפעילים באפשרות להתקוממות גרילה. מנדלה ופעילים נוספים הואשמו במעורבות במזימה, בבגידה, בתחבולה ובקונספירציה אלימה. מנדלה נשלח למאסר עולם.
  • מנדלה העביר 18 שנים מתוך 27 שנות המאסר שלו בהסגר ברובן איילנד.
  • בהמשך, ב-10 במאי 1994, מנדלה נבחר לנשיא השחור הראשון של דרום אפריקה במסגרת בחירות דמוקרטיות ראשונות במדינה. את תפקידו כנשיא סיים בשנת 1999. הוא נפטר בביתו ביוהנסבורג ב-5 בדצמבר 2013.

שער נלסון מנדלה – שער היציאה שלכם לרובן איילנד

בסמוך למגדל השעון האדום של הווטרפרונט תמצאו את מוזיאון רובן איילנד, ממנו תצאו אל המעבורות שייקחו אתכם לרובן איילנד. לפני היציאה, אתם יכולים לשוטט במוזיאון ולקרוא מקטעי ההסבר שיתארו לכם את המצב בדרום אפריקה בזמן האפרטהייד. היציאה לרובן איילנד נעשית מהקומה התחתונה של המוזיאון. מומלץ להגיע כ-20 דקות לפני מועד ההפלגה הנקוב בכרטיס שלכם, על מנת להימנע מהתור הארוך לפני הבידוק הביטחוני. ההפלגה אורכת כ-15 דקות ובסופה תגיעו לרובן איילנד.

הסיור ברובן איילנד

לאחר הירידה מהמעבורת, עשו את דרככם אל האוטובוסים שמחכים במגרש החנייה סמוך לשלט הגדול שנושא את שם האי, “Robben Island”. עלו על אחד מהאוטובוסים ותפסו מקום טוב ליד החלון, כיוון שרוב הסיור באי יתקיים בנסיעה באוטובוס. לאחר שכולם יהיו יישובים, יעלה על האוטובוס המדריך שלכם. המדריכים הם לרוב אנשים ששהו על האי בשלב מסוים בתור אסירים פוליטיים. לא כולם הכירו את נלסון מנדלה באופן אישי, אבל כולם שמעו עליו. לאחר הקדמה קצרה, האוטובוס יתחיל לנסוע לכיוון היעד הראשון בסיור.

קיימים אתרים מעניינים רבים ברובן איילנד. האוטובוס ייקח אתכם דרך האתרים המשמעותיים ביותר, ביניהם בית הקברות לפר, בו נקברו אנשים שמתו מצרעת, ביתו של רוברט סובוק, מייסד קונגרס אפריקני חלופי לקונגרס האפריקני הלאומי, שהוחזק בבידוד מוחלט מיתר אסירי האי ושתי מחצבות בהן האסירים אולצו לעבוד בפרך. התחנה האחרונה במסלול הסיור הוא בית הסוהר המרכזי, בו הוחזק גם נלסון מנדלה. את הסיור בבית הסוהר המרכזי תעשו ברגל, בליווי מדריך אחר. בזמן הסיור תעברו בין החצרות ותוכלו לקרוא את סיפורי האסירים, שתלויים בתאי המעצר השונים. כמובן שתזכו לראות גם את התא של נלסון מנדלה, שהושאר כפי שהוא עד עצם היום הזה. אין הרבה מה לראות בתא, ובכל זאת, לא בכל יום זוכים לראות את התא שבו הוחזק אחד מהמנהיגים הגדולים בעולם.

משך הסיור: בין 3 ל-5 שעות, כולל השייט לרובן איילנד וחזרה.

מועדי יציאת הסיורים: המועדים משתנים מעונה לעונה, כך שמומלץ לבדוק באתר האינטרנט הרשמי של רובן איילנד באשר לשעות יציאה מדויקות.

טיול בחצי אי הכף

קייפ פוינט (Cape Point), הנקודה הדרום-מערבית ביותר ביבשת אפריקה, שנמצאת בקצה הדרומי של חצי אי הכף (Cape Peninsula), היא מהנקודות היפות ביותר באזור קייפטאון. אבל אם אתם כבר נוסעים את כל הדרך אליה – מרחק של כשעה וחצי ממרכז העיר קייפטאון – מדוע שלא תעצרו בעוד כמה נקודות יפות בדרך? “סיור חצי האי” (Peninsula Tour) הוא סיור פופולארי, שחברות טיולים רבות מציעות לתיירים בקייפטאון. אך אם יש ברשותכם רכב, אתם יכולים לבצע את המסלול בעצמכם.

נקודת ההתחלה – קייפטאון

את הטיול שלכם תתחילו בקייפטאון. קומו מוקדם בבוקר, אכלו ארוחת בוקר משביעה, עלו על הרכב ועשו את דרככם אל התחנה הראשונה במסלול הטיול שלכם בחצי אי הכף. מומלץ להתחיל את יום הטיול מוקדם, בסביבות 7:30 בבוקר.

תחנה ראשונה – מפרץ קאמפס (Camps Bay)

במרחק כ-15 דקות נסיעה ממרכז העיר קייפטאון, על כביש M6, נמצאת התחנה הראשונה שלכם והיא מפרץ קאמפס, שידוע כאחד מחופי הרחצה היפים בקייפטאון. אתם יכולים לשוטט לאורך הטיילת היפה או להעביר שעה קלה על החוף, להשתזף ולהשתכשך במים, אך זכרו שלפניכם עוד יום ארוך.

כמה זמן מומלץ לבקר במפרץ? כשעה.

תחנה שנייה – מפרץ האוט (Hout Bay) ואי כלבי הים

ממפרץ קאמפס, המשיכו דרומה על כביש M6. בשלב מסוים הכביש יהפוך ל”כביש צ’פמאנס פיק” (Chapman’s Peak Drive) ויוביל אתכם כל הדרך אל מזח הימאי (Mariner’s Wharf) שבמפרץ האוט. כביש צ’פמאנס פיק נחשב לאחד מכבישי הנוף היפים בעולם ולאורכו פזורות נקודות עצירה רבות. כשתגיעו לצומת מרומזרת, המשיכו בה ישר. הנסיעה על כביש צ’פמאנס פיק כרוכה בתשלום. משך הנסיעה ממפרץ קאמפס למפרץ האוט הוא כ-20 דקות.

גם כאן תוכלו למצוא חוף רחצה יפהפה, כך שאם לא הספקתם ליהנות מהחוף שבמפרץ קאמפס, אתם יכולים להשלים את החסר בחוף של מפרץ האוט. שוטטו בשוק הדגים הנהדר במזח הימאי ועשו את דרככם ברגל אל המעגן, ממנו יוצאת מדי יום, בשעות הבוקר, ספינה אל אי כלבי הים. על האי נחים עשרות כלבי ים חמודים. השייט אל האי יוצא בשעות 8:45, 9:30, 10:15 ו-11:10 ולאחר מכן לפי ביקוש. משך השייט כ-40 דקות. השייט בתשלום סמלי.

כמה זמן מומלץ לבקר במפרץ ובאי כלבי הים? כשעה וחצי.

תחנה שלישית – חוף בולדרס (Boulders Beach)

ממפרץ האוט המשיכו דרומה על כביש M6 עד לפנייה ימינה אל כביש M4 (בתחילה כביש Simon’s Town Road). המשיכו בכביש זה לאורך החוף עד הכניסה לסיימונס טאון (Simon’s Town) ולחוף בולדרס. משך הנסיעה ממפרץ האוט לחוף בולדרס הוא כ-45 דקות.

חוף בולדרס הוא המקום בו תוכלו לראות פינגווינים דרום אפריקנים. כן, פינגווינים! הם קטנים באופן משמעותי מהפינגווינים שכולנו מכירים מהתצלומים שנלקחו בקוטב הדרומי, אך עובדה זו אינה מפחיתה מהמראה החמוד שלהם. בחוף תוכלו למצוא למעלה ל-2,000 פינגווינים דרום אפריקנים, שנמצאים בסכנת הכחדה. הביקור בחוף נעשה על גבי שבילי הליכה מסודרים, עשויים מעץ, וקיימת הפרדה בין המבקרים לבין הפינגווינים. זאת, על מנת לספק לפינגווינים מרחב מחייה אישי יותר.

חוף בולדרס נחשב לחלק מהפארק הלאומי הר השולחן והכניסה אליו כרוכה בתשלום סמלי.

חוף בולדרס פתוח מדצמבר עד ינואר בין השעות 7:00-19:30, מפברואר עד מרץ בין השעות 8:00-18:30, מאפריל עד ספטמבר בין השעות 8:00-17:00 ומאוקטובר עד נובמבר בין השעות 8:00-18:30.

כמה זמן מומלץ לבקר בחוף בולדרס? כשעה.

מומלץ לאכול ארוחת צהריים בסיימונס טאון.

תחנה רביעית – שמורת טבע כף התקווה הטובה (Cape of Good Hope)

מסיימונס טאון המשיכו דרומה לאורך כביש M4. לאחר כ-9 קילומטרים, פנו שמאלה, המשיכו ישר בכיכר ועצרו לתשלום בשער הכניסה לשמורת טבע כף התקווה הטובה. משך הנסיעה מסיימונס טאון לשמורת טבע כף התקווה הטובה הוא כ-20 דקות. אם תמשיכו דרומה בכביש הראשי של השמורה, תגיעו בסופו של דבר אל קייפ פוינט (Cape Point), הנקודה הדרום-מערבית ביותר ביבשת אפריקה. בעבר חשבו שבקייפ פוינט נפגשים שני האוקיינוסים, האטלנטי וההודי, אולם כעת ברור שהנקודה המדויקת שבה שני האוקיינוסים נפגשים נמצאת כ-150 קילומטרים דרום-מזרחה משם, בנקודה המכונה “קייפ אגוליאש”.

לא הרחק מקייפ פוינט תמצאו מגדלור יפהפה, שהוקם במקום בשנת 1859, כדי לנסות לצמצם את מספר התאונות שהתרחשו לאוניות אשר נכלאו לאזור. המגדלור ניצב על הפסגה הגבוהה ביותר באזור ומתנשא לגובה של 249 מטרים. ניתן להגיע אל המגדלור באמצעות נסיעה ברכבל או באמצעות טיפוס של כ-15 דקות במעלה מדרגות מרובות. הנוף עוצר נשימה.

הכניסה לשמורת הטבע בתשלום.

השמורה פתוחה מאוקטובר עד מרץ בין השעות 6:00-18:00 ומאפריל עד ספטמבר בין השעות 7:00-17:30.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של שמורת טבע כף התקווה הטובה – Cape Point

כמה זמן מומלץ לבקר בשמורה? לפחות שעתיים וחצי.

טיולי יום בקייפטאון – “הטיול המשפחתי” ו-“הטיול ההיסטורי”

הטיול המשפחתי

קייפטאון היא עיר מודרנית ומהנה במיוחד, מלאה באטרקציות לכל המשפחה. אם אתם מגיעים לטיול משפחתי עם הילדים, הנה לכם הצעה למסלול טיול שעשוי להתאים לכם:

התחילו את הבוקר שלכם בעולם הפרפרים (Butterfly World) – במרחק כ-40 דקות נסיעה ממרכז העיר קייפטאון תמצאו את האטרקציה הייחודית הזו. ב”עולם הפרפרים” תוכלו לבקר בגן טרופי ענקי, שמאכלס בתוכו למעלה מ-24 מינים שונים של פרפרים אקזוטיים. מלבד הפרפרים, תוכלו למצוא בחממה הענקית גם שלל ציפורים, קופים, זוחלים וחרקים. תנו לילדכם ליהנות מהאווירה הקסומה ומבעלי החיים, שחלקם משוטטים בחופשיות בגן.

מחיר הכניסה סביר.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-17:00. סגור ב-25 בדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר בגן? כשעה.

שעת הביקור המומלצת במסגרת המסלול: 9:00-10:00.

איך תגיעו? “עולם הפרפרים” ממוקם בצומת הדרכים של מסלולי היין Paarl, Wellington ו-Stellenbosch, סמוך לעיירה הקטנה בולנד (Boland). צאו מקייפטאון מזרחה על כביש N1 ולאחר כ-45 קילומטרים צאו ימינה ביציאה 47 אל כביש R44. תמצאו את מגרש החנייה של “עולם הפרפרים” מעט דרומה היציאה. משך הנסיעה – כ-40 דקות.

האתר הרשמי: http://www.butterflyworld.co.za/

לחילופין – אם אין ברשותכם רכב, אנו ממליצים לבקר דווקא ב”עולם הציפורים” (World of Birds), שנגיש יותר מבחינת תחבורה ציבורית. במקום פרפרים, ילדיכם ימצאו כאן מגוון עצום של ציפורים וקופים.

מחיר הכניסה יקר יחסית.

שעות הפתיחה של עולם הציפורים: מדי יום בין השעות 9:00-17:00.

איך תגיעו? ניתן להגיע באמצעות הקו הכחול של אוטובוס התיירים האדום של חברת City Sightseeing.

האתר הרשמי: http://www.worldofbirds.org.za/

המשיכו לביקור במוזיאון הדרום אפריקני (South African Museum) – העשירו את הידע של ילדיכם באמצעות סיור מרתק במוזיאון הזה, שאוצר בתוכו מגוון מאובנים בני מיליוני שנים, כלי אבן עתיקים, פריטי לבוש מסורתיים מהמאה האחרונה ופריטים נוספים. בין התערוכות הקבועות המעניינות ביותר נמנות: “דינוזאורים אפריקנים” (African Dinosaurs), “הדיונון הענק” (The Giant Squid: Architeuthis) ו-“דרווין והכף” (Darwin and the Cape).

לאחר שתסיימו לשוטט במוזיאון, אנו ממליצים לכם להיכנס לפלנטריום (Planetarium) הסמוך ולצפות בחיזיון המרהיב שייקח אתכם לסיור בחלל החיצון (בתנאי שאתם מבקרים במוזיאון בזמן הקרנת החיזיון). מלבד החיזיון, תוכלו למצוא בפלנטריום תצוגה קבועה של מטאוריטים.

מחיר הכניסה סביר.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? לפחות שעתיים.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 11:00-13:30.

איך תגיעו? המוזיאון ממוקם בגן החברה (Company’s Garden), בכתובת: 25 Queen Victoria Street, Gardens. ניתן להגיע באמצעות הקו הצהוב של האוטובוס האדום של חברת City Sightseeing.

האתר הרשמי: http://www.iziko.org.za/museums/south-african-museum

אכלו ארוחת צהריים – מומלץ לערוך פיקניק בגן החברה – אם תכינו מבעוד מועד סלסילת פיקניק קטנה, אתם יכולים לערוך ארוחת צהריים קלה בגן החברה (Company’s Garden) שנמצא ממש מחוץ למוזיאון הדרום אפריקני. מצאו מקום רגוע תחת אחד העצים ותנו לילדים להשתובב על מדשאות הדשא בזמן שאתם מכינים את הארוחה.

שעות מומלצות לארוחת הצהריים במסגרת המסלול: 13:30-14:30.

סעו אל הווטרפרונט ושחקו רוגבי במוזיאון – לאחר ארוחת הצהריים, עשו את דרככם אל הווטרפרונט של קייפטאון (V&A Waterfront). אם ילדיכם אוהבים להשתתף במסעות הקניות שלכם, אתם יכולים לשוטט איתם בין החנויות הרבות שקיימות במתחם. אבל אנו ממליצים במיוחד על ביקור במוזיאון הרוגבי (Rugby Museum), שנמצא במרכז הווטרפרונט, בסמוך לכניסה מרחוב Portswood Road. במוזיאון האינטראקטיבי תוכלו ללמוד יחד עם ילדיכם אודות הספורט האהוב בדרום אפריקה, הרוגבי. באזור המשחק, “Springbok Trials”, תוכלו לבחון את כישורי המסירה, הבעיטה והתגובה המהירה שלכם.

מחיר הכניסה סביר. ניתן לרכוש כרטיסים מבעוד מועד דרך האינטרנט. בני 5 ומטה זכאים לכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00. המוזיאון סגור ביום חג המולד.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון הרוגבי? כשעתיים.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 14:30-16:30.

איך תגיעו? כדי להגיע לווטרפרונט, אתם יכולים להשתמש בתחבורה הציבורית. אנו ממליצים להגיע באמצעות הקו הכחול או האדום של האוטובוס התיירותי האדום של חברת City Sightseeing. אם אתם מגיעים מהמוזיאון הדרום אפריקני, אתם יכולים לעלות על האוטובוס בתחנת המוזיאון ולרדת בתחנה הבאה, תחנת מלון מאונט נלסון, ושם להחליף לקו הכחול שייקח אתכם לווטרפרונט.

האתר הרשמי: http://www.sarugby.co.za/content.aspx?contentid=113444

התפעלו מבעלי החיים הימיים באקווריום שני האוקיינוסים (Two Oceans Aquarium) – אם יש לכם זמן, אנו ממליצים לקחת את הילדים לביקור באקווריום האדיר הזה, שמציג בתוכו בעלי חיים ימיים משני האוקיינוסים, האטלנטי וההודי. התפעלו יחדיו מאצות הים החומות הענקיות, מהכרישים, מהפינגווינים החמודים וממגוון בעלי החיים האחרים שנמצאים באקווריומים השונים.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:30-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר באקווריום? לפחות שעתיים.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 16:30-18:00. אם אתם מעדיפים להשקיע יותר משעה וחצי באקווריום, אתם יכולים להזיז את הביקור באקווריום ליום אחר או לבחור לקצץ באחת מהאטרקציות שבמסלול המוצע.

איך תגיעו? האקווריום ממוקם בווטרפרונט, ברחוב Dock Road.

האתר הרשמי: http://www.aquarium.co.za/

סיימו את היום בשיטוט בווטרפרונט – מתחם הקניות והמסעדות של הווטרפרונט נסגר רק בשעה 21:00, כך שלאחר הביקור באקווריום, יישאר לכם זמן רב לשיטוט מהנה לאורך רציפי המתחם. אנו ממליצים גם לעצור לארוחת ערב באחת מהמסעדות שבמתחם, ובכך לסיים את יום הטיול המשפחתי שלכם.

פעילויות נוספות שמתאימות לכל המשפחה ויכולות להשתלב בטיול שלכם:

Scootours® Cape Town – בקרו בהר השולחן בצורה בלתי שגרתית, על גבי סקוטר בעל שני גלגלים. בזמן שתסיעו את הסקוטר שלכם מטה, לכיוון העיר, תוכלו ליהנות מנופים מרהיבים של הסביבה. הפעילות נעשית בליווי מדריכים מנוסים. החברה תספק לכם קסדה, כפפות ומים מינראליים.

הפעילות כרוכה בתשלום יקר יחסית.

שעות הפעילות: יש לקבוע את מועד הפעילות מראש דרך האתר (https://scootourscapetown.activitar.com/services) או באמצעות הטלפון +27 082 776 0557. שעות היציאה הן 9:00, 12:00 ו-15:00.

משך הפעילות: בין שעה וחצי לשעתיים.

איך תגיעו? הפעילות יוצאת מהחנייה של מרכז המידע התחתון של הר השולחן, ברחוב Kloof Nek. ניתן להגיע באמצעות תחבורה ציבורית שמגיעה להר השולחן.

האתר הרשמי: http://scootours.co.za/cape-town-table-mountain/

לונה פארק Ratanga Junctionאם אתם מעוניינים שילדיכם יוציאו קצת אדרנלין וייקחו פסק זמן קצר מהטיולים בטבע, קחו אותם ללונה פארק המהנה הזה! בפארק קיימים עשרות מתקנים מלהיבים, שמתאימים הן לילדים קטנים והן לבוגרים. בין היתר, תוכלו לעלות על “מפלי הקוף” (Monkey Falls), מתקן שכולל שייט בבולי עץ ונפילה מגובה של 18.5 מטרים. העלייה על מתקן זה היא מגובה 1.30 מטרים בלבד. הזאטוטים יוכלו למצוא בפארק מגוון קרוסלות, מכוניות מתנגשות ומגרש החלקה על הקרח.

הכניסה לפארק בתשלום סביר עד יקר. קיימים סוגים שונים של כרטיסי כניסה, שניתנים בהתאם לגובה.

שעות הפתיחה: באופן כללי, הפארק פתוח מדי יום בין השעות 10:00-17:00. עם זאת, מומלץ לעקוב אחר אתר האינטרנט של הפארק לקבלת עדכונים שוטפים אודות שעות הפתיחה.  

כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? לפחות שלוש שעות.

איך תגיעו? הפארק ממוקם ברחוב Century City Boulevard, במקביל למרכז הקניות Canal Walk.

האתר הרשמי: http://www.ratanga.co.za/

מוזיאון חיילי הצעצוע (Warrior Toy Museum) – את המוזיאון הזה תמצאו במרחק כשעה נסיעה מקייפטאון, בעיירה היפה סיימונס טאון (Simon’s Town). אם ילדיכם מחזיקים בבית באוספים גדולים של מכוניות צעצוע, חיילי צעצוע ובובות למיניהן, הם וודאי ישמחו לגלות שהם אינם לבדם בעניין. במוזיאון תוכלו להתרשם ממספר עצום של צעצועים: למעלה מ-500 בובות, קרוב ל-4,000 מכוניות צעצוע ועוד אוספים יפים!

הכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-16:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? כשעה.

איך תגיעו? המוזיאון ממוקם ברחוב St George’s Street בסיימונס טאון, בסמוך לבית העירייה. תוכלו להגיע לסיימונס טאון באמצעות כבישים M3, M63 ו-M6.

הטיול ההיסטורי

רוב התיירים שמגיעים לקייפטאון מגיעים אל העיר כדי ליהנות מחופי הים היפים, מהתצפית המרהיבה שנשקפת מהר השולחן ומאווירת החופש התמידית, אולם לקייפטאון יש עוד כמה דברים להציע, ביניהם – היסטוריה עשירה. אם מעניין אתכם לדעת אילו מאורעות עברו על העיר קייפטאון ועל תושביה, הנה לכם הצעה למסלול טיול בעקבות ההיסטוריה של העיר.

התחילו את היום בכיכר גרין-מרקט (Greenmarket Square) – לאחר ארוחת הבוקר, צאו אל רחוב Burg Street ועצרו בכיכר גרין-מרקט, אחת מהרחבות השוקקות בקייפטאון, עמוסה בדוכנים צבעוניים המוכרים שלל מזכרות אותנטיות לעוברים ולשבים. הכיכר נוסדה בשנת 1696 והינה הרחבה הציבורית השנייה שהוקמה בקייפטאון. בעבר, השוק בכיכר גרין-מרקט היה פתוח אך ורק לבני האליטה של החברה, ונמכרו בו סחורות ימיות שהגיעו מרחוק לקייפטאון.

בזמן שאתם משוטטים בין הדוכנים השונים, העיפו מבט גם במבנים העתיקים שסובבים את הכיכר. המבנה הלבן-צהבהב שניצב בצמוד לכיכר הוא בית העירייה הישן, שנבנה במקום בשנת 1761 והיה בניין הקומותיים הראשון במרכז העיר קייפטאון. בשנת 1914, המבנה אכלס בתוכו את מוזיאון האומנות הראשון בעיר.

שעות הפתיחה של השוק: ימי שני עד שבת בין השעות 9:00-16:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בכיכר? כחצי שעה.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 9:00-9:30.

איך תגיעו? כיכר גרין-מרקט ממוקם על רחוב Burg Street, במקביל לרחוב Longmarket Street. ניתן להגיע אל הכיכר ברגל מנקודות רבות ברחבי העיר, או להגיע באמצעות האוטובוס האדום של חברת City Sightseeing. שם התחנה: 81 Long Street.

התרשמו מיופייה של קתדראלת הקדוש ג’ורג’ (St. George’s Cathedral) אחרי שסיימתם להסתובב באחת מהרחבות הוותיקות בעיר, הגיע הזמן לבקר בקתדראלה העתיקה בדרום יבשת אפריקה, שבנייתה החלה בשנת 1901. בתקופת האפרטהייד, הקתדראלה זכתה בכינוי “קתדראלת האנשים”, כיוון שסירבה לאפלות בין התושבים השונים בקייפטאון וקיבלה בזרועות פתוחות את השחורים, הצבעוניים והאינדיאנים שהתגוררו בעיר.

שעות הפתיחה: דרשות יום ראשון בשעות 7:00, 8:00, 9:30 ו-19:00, ימי שני עד שישי בין השעות 8:00-17:00 וימי שבת בין השעות 8:00-12:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בקתדראלה? כחצי שעה.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 9:30-10:00.

איך תגיעו? 300 מטרים בלבד מפרידים בין כיכר גרין-מרקט לקתדראלת הקדוש ג’ורג’. אתם יכולים לעשות את דרככם אל הקתדראלה ברגל. צאו מהכיכר דרום-מערבה דרך רחוב Burg Street ופנו שמאלה ברחוב Wale Street. את הקתדראלה תראו בהמשך, מימינכם.

האתר הרשמי: http://sgcathedral.co.za/

בקרו בביתן העבדים (The Slave Lodge) – בסמוך לקתדראלה המרשימה תמצאו את ביתן העבדים הצהבהב, שהוקם במקום בשנת 1679 על מנת לאכלס את העבדים של החברה ההולנדית East India. זהו אחד מהמבנים העתיקים בעיר ובתוכו תוכלו למצוא מספר תערוכות מרתקות אודות ההיסטוריה של העבדים בדרום אפריקה. בכניסה למוזיאון תוכלו, אם תרצו, לשכור מדריך אודיו, שילווה אתכם לאורך הסיור במוזיאון.

מחיר הכניסה זול.  

שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 10:00-17:00. המוזיאון סגור בימי ראשון, ביום הפועלים וביום חג המולד.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין שעה לשעה וחצי.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 10:00-11:30.

איך תגיעו? המוזיאון ממוקם בפינת רחובות Adderley ו-Wale ונמצא במרחק הליכה קצרה מקתדראלת הקדוש ג’ורג’.

האתר הרשמי: http://www.iziko.org.za/museums/slave-lodge

שוטטו בגן החברה (The Company’s Garden) – העבירו את שעות הבוקר המאוחרות בגן היפהפה הזה, שמתפרש על פני 80 דונמים וכולל בין היתר מדשאות רחבות, גן וורדים וגן יפני. הגן הוקם בשנת 1652 על ידי מתיישבים הולנדים וסיפק ירקות ופירות טריים למלחים של חברת East India ההולנדית. בזמן השיטוט בגן, אל תשכחו לעבור ולהתרשם מעץ האגס העתיק ביותר בדרום אפריקה, שנשתל בגן בשנת 1652 לערך. תוכלו למצוא במרכז הגן גם מספר רב של פסלים היסטוריים ושעון שמש, שהורכב בשנת 1781.

שעות הפתיחה: בקיץ (מדצמבר עד פברואר) מדי יום בין השעות 7:30-20:30, בחורף מדי יום בין השעות 7:00-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בגן? כשעה.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 11:30-12:30.

איך תגיעו? המרחק בין ביתן העבדים לגן החברה הוא כ-550 מטרים. כדי להגיע, חזרו חזרה אל קתדראלת הקדוש ג’ורג’, חלפו על פניה ופנו שמאלה לרחוב Queen Victoria Street. המשיכו ברחוב זה עד הכניסה לגן, משמאלכם. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

אכלו ארוחת צהריים – מומלץ לאכול בגן החברה, במסעדה Restaurant The Company’s Garden בתפריט המסעדה האיכותית תוכלו למצוא מגוון בשרים, סלטים, מרקים, טוסטים וארוחות בוקר. והכול במחירים סבירים בהחלט. המסעדה פתוחה מדי יום בין השעות 7:00-18:00.

שעות מומלצות לארוחת הצהריים במסגרת המסלול: 12:30-13:30.

למדו על האפרטהייד במוזיאון רובע 6 (The District Six Museum) במוזיאון הקטן הזה תוכלו ללמוד על ההיסטוריה של רובע 6, ממנו אולצו להתפנות בשנת 1966 כל התושבים שצבע עורם אינו לבן. המוזיאון כולל שתי קומות גדושות בקטעי מידע מפורטים, שמספרים את סיפורם של תושבי רובע 6.

מחיר הכניסה למוזיאון זול.

שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 9:00-16:00. בימי ראשון יש לקבוע את ההגעה למוזיאון למול המוזיאון בטלפון  +27 21 466 7200.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין שעה לשעתיים.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 13:30-15:00.

איך תגיעו? מוזיאון רובע 6 ממוקם בכתובת 25A Buitenkant Street ומרחקו מגן החברה הוא כ-1.2 קילומטרים. כדי להגיע, צאו מגן החברה אל רחוב Paddock Avenue והמשיכו צפונה אל Gallery Lane. המשיכו ברחוב זה דרום-מזרחה עד הפנייה שמאלה אל רחוב St. Johns Street. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה ימינה אל רחוב Roeland Street ולאחר מכן פנו שמאלה אל רחוב Buitenkant Street. בהמשך, בפינת הרחובות Buitenkant ו-Albertus תמצאו את המוזיאון.  משך ההליכה הוא כ-15 דקות.

האתר הרשמי: http://www.districtsix.co.za/

סיימו את היום בחלקה שהייתה בעבר רובע 6 (District Six) – לאחר שקראתם על הרובע במוזיאון, המשיכו ברגל אל חלקת האדמה עליה עמד בעבר רובע 6. בראשיתו, היה רובע שוקק חיים, בו התגוררו זה לצד זה יהודים, אפריקנים, אירופאים ובני קבוצות אתניות אחרות. בשיאו, נחשב לאחד ממרכזי הבילוי הטובים בעיר, בו הפיקו את המוזיקה המגוונת והיפה ביותר. אך הקהילה המגוונת הזו של רובע 6 התפרקה החל מאמצע שנות ה-20, כשהממשלה החליטה להעביר את כל השחורים, הצבעוניים והאינדיאנים מהרובע אל אזורים מוגדרים בשולי העיר. הממשלה לא הסתפקה בגירושם של התושבים, אלא עשתה מעל ומעבר לכך ורמסה את בתיהם באמצעות בולדוזרים, כדי שלא תהיה להם כל אפשרות לחזור לרובע. בזמן ביקורכם במקום, תוכלו לראות את מסגד אל-עזר (Al Azhar Mosque), ששימש את רבים מתושבי הרובע לפני הגירוש.

שעות ביקור מומלצות במסגרת המסלול: 15:00-15:45.

איך תגיעו? רובע 6 ממוקם כ-1.2 קילומטרים ממזרח למוזיאון רובע 6. כדי להגיע, צאו מהמוזיאון ופנו ימינה אל רחוב Albertus Street. לאחר מכן, פנו שמאלה אל רחוב Harrington Street והמשיכו ברחוב זה עד לפנייה ימינה אל רחוב Darling Street. בנקודה זו תוכלו לראות בפניכם את טירת התקווה הטובה (Castle of Good Hope), המבנה העתיק ביותר בקייפטאון. המשיכו מזרחה על רחוב Darling, שהופך לרחוב Keizersgracht ותגיעו לחלקת דשא ריקה, שנמצאת ממול לאוניברסיטה הטכנולוגית של חצי אי הכף (CPUT). על החלקה הריקה הזו התקיים בעבר רובע 6. היום הוא נמצא כמה מטרים ממזרח לשם. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.

מקומות נוספים שעשויים לעניין אתכם ושיכולים להשתלב בטיול שלכם:

בתי הפרלמנט (Houses of Parliament) – בשולי גן החברה תמצאו את בתי הפרלמנט היפהפיים, שבנויים בסגנון קורינתי. במבנים אלה מתנהל הפרלמנט, בו מחליטים על חוקי המדינה השונים.

הסיור המודרך בבתי הפרלמנט הינו בחינם.

שעות הפתיחה: ניתן להשתתף בסיור מודרך במקום בימי שני עד שישי בין השעות 9:00-12:00. למידע נוסף אודות הסיורים המודרכים, צרו קשר עם הפרלמנט בטלפון +27 (0) 21 403 2911. הפרלמנט סגור בפני הקהל בחגים ציבוריים. משך הסיור הוא כשעה.

איך תגיעו? בתי הפרלמנט ממוקמים בשולי גן החברה, בכתובת 120 Plein Street.

האתר הרשמי: http://www.parliament.gov.za/live/content.php?Category_ID=32

רובע בו-קאפ (Bo-Kaap) – זהו ללא ספק הרובע הצבעוני ביותר בקייפטאון. הרובע הוקם על ידי עבדים אינדונזים ומלזים שהובאו לאזור במאות ה-16 וה-17 על ידי ההולנדים. דיירי הבתים, עבדים משוחררים, החליטו לצבוע את בתיהם בצבעים בוהקים, מלאי חיים, על מנת לסמל את השמחה שבחייהם המשוחררים. כיום כ-80 אחוזים מתושבי הרובע הם מוסלמים, שמדגישים כי אינם מזדהים עם קבוצות אסלאמיות קיצוניות. עם זאת, חשוב לציין שבסיור ברובע אתם עשויים להיתקל במספר בתים המציגים בגאווה את דגל פלסטין. חייכו, אמרו “אהלן וסהלן” והשתדלו לא להיכנס לסוגיות פוליטיות. אם תהיו רעבים, אתם מוזמנים להיכנס אל אחת מהמסעדות המיוחדות שברובע ולטעום מהטעם המקומי.

לאחר שיטוט קצר ברובע, אנו ממליצים לקפוץ לביקור במוזיאון הבו-קאפ (Bo-Kaap Museum) שנמצא בכתובת 71 Wale Street. במוזיאון תוכלו ללמוד קצת יותר על הרובע ועל התושבים שבו. המוזיאון פתוח בימי שני עד שבת בין השעות 10:00-17:00 וסגור בימי ראשון, ביום הפועלים, ביום חג המולד ובחגים המוסלמים.

איך תגיעו? הרובע ממוקם בקצה המערבי של רחוב Wale Street. ניתן להגיע אליו ברגל מכיכר גרין-מרקט.

האתר הרשמי: http://www.iziko.org.za/museums/bo-kaap-museum

לצלול עם כרישי עמלץ – חוויה של פעם בחיים

העמלץ הלבן, או בשמו המדעי, “Carcharodon carcharias, הוא הכריש הגדול והידוע ביותר בעולם התת ימי. הכריש שיחק בתפקיד הראשי – השלילי – בסרט האימה האמריקאי, “מלתעות” , שיצא לאקרנים בשנת 1975. מאז, הוא נתפש כבעל חיים מסוכן ואכזרי במיוחד. אולם, האמת היא שכריש העמלץ הלבן אינו תוקף בני אדם בכוונה תחילה. במקרים הבודדים בהם הותקפו בני אדם על ידי כרישי עמלץ, היה זה כשהכרישים טעו וחשבו שבני האדם הם כלבי ים. במקום לטרוף את בני האדם, הם שיחררו אותם ממלתעותיהם ברגע שקלטו את שגיאתם.

במרחק כשעתיים נסיעה דרום-מזרחה מקייפטאון תמצאו את עיירת הדייג הקטנה, גנסבאי (Gansbaai). לא הרחק מהעיירה, במרחק שייט קצר של כ-20 דקות, נמצא אי דאייר (Dyer Island), האי האהוב על כלבי הים באזור. כמו שכבר ציינו, כרישי עמלץ לבן אוהבים כלבי ים באופן מיוחד, לכן אין זה פלא שזהו אחד מהמקומות הטובים בעולם לצפייה בכרישי עמלץ לבן. אם תמיד חלמתם להיות במרחק נגיעה מכרישי עמלץ – אבל לא לגעת בהם ממש! – יש לכם הזדמנות של פעם בחיים לעשות זאת.

קיימות חברות רבות שמקיימות צלילות עם כרישי עמלץ בגנסבאי ומארגנות הסעות ממרכז קייפטאון בתוספת תשלום. אנו ממליצים במיוחד על חברת Shark Cage Diving, שמבטיחה החזר כספי מלא במקרה שלא תראו כריש בזמן הצלילה שלכם. ניתן למצוא עליהם פרטים נוספים באתר האינטרנט: www.sharkcagediving.net.

אין צורך בידע קודם בצלילה, כיוון שאתם לא באמת צוללים, אלא עוצרים את הנשימה למספר שניות בזמן שאתם נמצאים בכלוב בתוך המים, לצד כרישי העמלץ. בנוסף, קחו בחשבון שלא תהיו בתוך המים במשך כל הפעילות. תצטרכו להחליף מקומות עם יתר המשתתפים בפעילות. אך אל דאגה, ידאגו להעניק לכם מספיק זמן במים! בסיום הצלילה, תוכלו לרכוש סרטון ווידאו שמסכם את יומכם.

מחיר הצלילה יקר יחסית, אך שווה את זה.

מתי מומלץ לצלול עם כרישי עמלץ? בין מרץ לספטמבר, אז תנאי הראות במים הם אופטימאליים.

מתי יוצאים לדרך? ההסעות מקייפטאון יוצאות לרוב בשעות הבוקר המוקדמות והצלילה עצמה מתקיימת גם היא בשעות הבוקר, לרוב סמוך לשעה 10:00, בהתאם למזג האוויר.

משך הפעילות: הפעילות אורכת כ-3 שעות. קחו בחשבון שהכרישים אינם תמיד מגיעים מיד לסירה. לעיתים יש צורך בהמתנה מסוימת עד להגעה של הכרישים למקום.

מסעדות מומלצות בקייפטאון

זולות וטעימות ($)

Rick’s Café Americain בר-מסעדה חביבה, שאהובה במיוחד על קהל התיירים והמקומיים בזכות הגג הפתוח שלה, ממנו ניתן לזכות בנקודת מבט נהדרת על הר השולחן. אם אתם מגיעים עם קבוצת חברים, מומלץ להגיע הנה כדי ליהנות מכמה משקאות טובים על הגג. ומה לגבי התפריט? מגוון בשרים, סלטים, מאכלי ים ומאכלים מרוקאי. גם הצמחוניים שביניכם יוכלו למצוא בתפריט לא מעט אפשרויות. המלצרים אדיבים וידידותיים, וקיים שפע של מקום.

שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת החל מהשעה 11:00 בבוקר ועד 2:00 לפנות בוקר.

הכתובת: Park Road 2, Gardens.

טלפון ליצירת קשר: ‎+27 21 424 1100.

האתר הרשמי: http://www.rickscafe.co.za/

Eastern Food Bazaar – במזנון הענק הזה מוגשות מנות מזרח תיכוניות לצד מנות מהמזרח הרחוק. תוכלו להשיג כאן מנות גדולות במחירים מגוחכים. קיימות גם אפשרויות רבות לצמחוניים שביניכם.

שעות הפתיחה: ימי שני עד חמישי בין השעות 11:00-22:00; ימי שישי ושבת בין השעות 11:00-22:30.

הכתובת: 96 Longmarket Street.

טלפון ליצירת קשר:  +27 21 461 2458.

האתר הרשמי: Eastern Food Bazaar – Cape Town

Cafe Mojitoבר-מסעדה בסגנון קובני, המציעה מגוון מאכלים טעימים במחירים משתלמים, ביניהם המבורגרים, כריכים, פירות ים ופיצות. גם הצמחוניים שביניכם ימצאו כאן כמה אפשרויות משביעות. בזמן הארוחה והשתייה, תיהנו ממוזיקת רקע נעימה ומהאווירה צעירה ותוססת.

שעות הפתיחה: מדי יום החל מהשעה 10:00 בבוקר ועד 2:00 לפנות בוקר.

הכתובת: 265 Long Street.

טלפון ליצירת קשר: +27 21 422 1095.


מנות איכותיות במחירים סבירים ($$)

The Black Sheep Restaurant זוהי אחת המסעדות הפופולאריות ברחוב קלוף (Kloof Street), כך שמומלץ להזמין מקום מראש או להגיע כמה שיותר מוקדם ולקוות לתפוס מקום. התפריט משתנה מדי יום, כך שאינכם יכולים לדעת מה אתם צפויים לאכול במסעדה. מה שאנו יכולים להבטיח זה שהמחירים יהיו סבירים בהחלט.

שעות הפתיחה: ימי שני החל מהשעה 18:30; המסעדה פתוחה משלישי עד שבת לארוחות צהריים וערב.

הכתובת: 104 Kloof Street.

טלפון ליצירת קשר: +27 021 426 2661.

האתר הרשמי: http://blacksheeprestaurant.co.za/

‪‪Societi Bistro מסעדה צרפתית נפלאה, שממוקמת בתוך מבנה מהמאה ה-19, בעל רצפת עץ יפהפייה. בקיץ, תוכלו לשבת בחצר היפה של המקום. התפריט משתנה בהתאם לעונה ומציע מגוון מנות צרפתיות ואיטלקיות., אולם תמיד תוכלו ליהנות מסלט טוב, מספגטי טעים ומעוף עסיסי. תוכלו למצוא בתפריט גם מגוון יינות משובחים.

שעות הפתיחה: המסעדה פתוחה לארוחות צהריים וערב בימי שני עד שבת בין השעות 12:00-22:00.

הכתובת: 50 Orange Street, Gardens.

טלפון ליצירת קשר: +27 21 42 42 100.

האתר הרשמי: http://societi.co.za/

Den Ankerבאזור המזח של הווטרפרונט המפורסם תמצאו את המסעדה הנעימה הזו, שמגישה בעיקר דגים ופירות ים שונים, אך גם הצמחוניים שביניכם יוכלו למצוא כאן כמה אפשרויות משביעות. תוכלו למצוא בתפריט גם מגוון רחב של בירות שיובאו מבלגיה. אל תשכחו להזמין לקינוח את אחד מהקינוחים שכוללים שוקולד בלגי משובח. המסעדה פופולארית במיוחד, לכן אל תתרגשו אם קיים תור בכניסה או שהשירות מעט איטי. אם אתם ממהרים, כדאי לכם להתיישב במקום אחר.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-22:30.

הכתובת: Pierhead – V & A Waterfront.

טלפון ליצירת קשר: +27 21 419 0249.

האתר הרשמי: http://www.denanker.co.za/

מנות משובחות ויוקרתיות במיוחד ($$$)

Aubergineאחת מהמסעדות הוותיקות בקייפטאון, מסעדת “אוברג’ין” נפתחה בשנת 1996 ומגישה לסועדים בה מנות משובחות ויפות במיוחד. גם הצמחוניים שביניכם יוכלו למצוא במסעדה את מבוקשם. לצד האוכל, תוכלו לבחור מרשימת יינות נרחבת את היין המתאים ביותר עבורכם. בשל הפופולאריות הרבה של המקום, מומלץ להזמין מקום מראש.

שעות הפתיחה: המסעדה פתוחה לארוחות צהריים מספטמבר עד אפריל בימי רביעי עד שישי בין השעות 12:00-14:00 ולארוחות ערב בימי שני עד שבת בין השעות 18:00-22:00.

הכתובת: 39 Barnet Street, Gardens.

טלפון ליצירת קשר:  +27 21 465 0000.

האתר הרשמי: http://aubergine.co.za/

Gold Restaurant“מסעדת הזהב” היא אחת מהמסעדות המרשימות ביותר בקייפטאון ובאזור בכלל. המסעדה עצמה מקושטת בעבודות אומנות שונות, אך גולת הכותרת של הארוחה שלכם הוא המופע האמנותי המתקיים תוך כדי הסעודה. בזמן שתיהנו מארוחה בת 14 מנות, תוכלו לצפות בזמרים, במתופפים וברקדנים, שינעימו את זמנכם ויכניסו אתכם לאווירה של דרום אפריקה. אם אתם צמחוניים, אתם יכולים לבקש תפריט שמיועד במיוחד בשבילכם. הארוחה ב”מסעדת הזהב” מתאימה במיוחד לקבוצות גדולות. יש להזמין מקום מראש.

שעות הפתיחה: המסעדה פתוחה לארוחת ערב בלבד.

הכתובת: 15 Bennett Street, Green Point.

טלפון ליצירת קשר: +27 21 421 4653.

האתר הרשמי: http://www.goldrestaurant.co.za/

Nobuאם מתחשק לכם קצת אוכל יפני, זוהי אחת מהמסעדות היפניות הטובות בעיר, שנפתחה בקייפטאון על ידי השף הידוע, נובו מטסוהיסה. התפריט מגוון מאד וכולל מנות חמות, מנות קרות וכמובן, סושי. גם תפריט הקינוחים אינו מאכזב ומציע מספר אפשרויות טעימות במיוחד. המחירים אומנם יקרים, אך לא כמו המחירים במסעדות המקבילות בלונדון ובניו יורק. מומלץ להזמין מקום מראש.

שעות הפתיחה: מדי ערב בין השעות 18:30-23:00.

הכתובת: Dock Road, Victoria & Alfred Waterfront.

טלפון ליצירת קשר: +27 21 431 5111.

מקומות בילוי מומלצים בקייפטאון

Club 31המועדון האלגנטי הזה ממוקם בקומה ה-31 של אחד מגורדי השחקים בעיר, כך שבזמן הבילוי תוכלו להתרשם מיופייה המהמם של קייפטאון. הבר מגיש מגוון קוקטיילים ייחודיים וברקע מתנגנת מוזיקת מיינסטרים, שכולם אוהבים. המקום אינו מכניס בליינים מתחת לגיל 23.

המחירים: סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: ימי שישי ושבת החל מ-22:00 ועד 4:00 לפנות בוקר.

הכתובת: 31st floor Absa Centre, 2 Riebeek Street.

צרו קשר: info@thirtyone.co.za

האתר הרשמי: http://thirtyone.co.za/

The Beer Houseאם בירה היא המשקה האהוב עליכם, זהו ללא ספק מקום הבילוי המומלץ עבורכם. בבר מוגשים מגוון עצום של בירות – מהמגוונים הגדולים ביבשת אפריקה! קשה לנו להאמין שתצאו משם מאוכזבים מהמבחר. בזמן שתלגמו מהבירה המושלמת, תוכלו לצפות במשחק כדורגל המוקרן על גבי מסכי הבר או פשוט לפטפט עם חבריכם על החוויות שעברתם בקייפטאון.

המחירים: זולים עד סבירים.

שעות הפתיחה: מדי יום החל מהשעה 11:00 ועד אחרון הבליינים.

הכתובת: 223 Long Street.

צרו קשר: +27 21 424 3370.

האתר הרשמי: http://www.beerhouse.co.za/

Café Capriceזהו אחד מהמקומות הקסומים להעביר בו את שעות הערב המאוחרות. בזמן שתלגמו מאחד מהקוקטיילים הנהדרים של המקום ותנשנשו משהו מהתפריט, תוכלו לצפות בשקיעה, שמתרחשת ממש מול בר-המסעדה הפופולארית הזו. בימי חמישי עד ראשון תוכלו ליהנות במקום ממוזיקה של מיטב התקליטנים. יש להזמין מקומות מראש.

המחירים: זולים עד סבירים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון, שישי ושבת החל מ-9:00 ועד אחרון הבליינים, ימי שני בין השעות 12:00-22:00 וימי שלישי עד חמישי בין השעות 9:00-22:00.

הכתובת: 37 Victoria Road, במקביל לחוף מפרץ קאמפס.

צרו קשר: info@cafecaprice.co.za; +27 21 438 8315.

האתר הרשמי: http://cafecaprice.co.za/

Alexander Bar, Café and Theatreשלוש מקומות בילוי במקום אחד. בבר של המקום תוכלו ליהנות ממגוון קוקטיילים, בירות ויינות איכותיים במחירים סבירים לכל כיס ובו בזמן להאזין למוזיקת ג’אז מגוונת ונעימה לאוזן. בקומה העליונה של המבנה תמצאו תיאטרון, בו מועלים מופעים מוזיקאליים והצגות שונות לאורך השנה. לא קיימות טלוויזיות במקום.

המחירים: סבירים.

שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת החל מ-11:00 ועד 1:00 לפנות בוקר. בימי ראשון המקום פתוח החל מ-12:00 ועד חצות.

הכתובת: 76 Strand Street.

צרו קשר:  info@alexanderbar.co.za; +27 21 300 1088.

מלונות מומלצים בקייפטאון

© כל הזכויות שמורות לליאור קן-לי


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם