מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
באקו היא עיר הבירה של אזרבייג’ן, “ארץ האש”, ששוכנת על חוף הים הכספי. העיר היפה מחולקת לשלושה חלקים,
באקו היא עיר הבירה של אזרבייג’ן, “ארץ האש”, ששוכנת על חוף הים הכספי. העיר היפה מחולקת לשלושה חלקים,
אם אתם מחפשים אחר מקום מיוחד לבלות בו את הנופש שלכם, אנו ממליצים לכם לבדוק את אחד מהיעדים ההולכים ותופסים תאוצה בשנים האחרונות – באקו (Baku). באקו היא עיר הבירה של אזרבייג’ן, “ארץ האש”, ששוכנת על חוף הים הכספי. העיר היפה מחולקת לשלושה חלקים, שאותם תוכלו לחקור במהלך ביקורכם – העיר העתיקה, שזכתה בתואר אתר מורשת עולמית של אונסק”ו, העיר החדשה, שבה תמצאו את מרבית המוזיאונים, והעיר הסובייטית, שהיא האזור המודרני מכולם.
במדריך המושלם למטייל בבאקו תוכלו למצוא את כל מה שאתם צריכים לדעת על ביקור בעיר, החל מההיסטוריה שלה, דרך הפרטים הטכניים וכלה באתרים, במסעדות ובמקומות הבילוי המומלצים בביקור.
באקו – היסטוריה על קצה המזלג:
ממצאים ארכיאולוגיים מבאקו מצביעים על כך שהאזור היה חשוב עוד מתקופות קדומות מאד. בתחילת דרכה, הייתה באקו מבצר קטן על קו החוף. בהמשך, היא הלכה והתפתחה לעיר נמל של ממש תחת שלטון הרומאים. במאה ה-10, תחת השלטון הערבי, הנמל של באקו הפך לנמל מסחרי גדול לצד הים הכספי. בהמשך, הפכה למוקד של התקפות שונות מכיוונים שונים, אך הצליחה להתאושש במהרה מכל התקפה. מול המונגולים העיר הצליחה פחות, ובתחילת המאה ה-13 נאלצה לעבור לידיהם. באקו הפכה לארמון החורף של השליטים המונגולים. בהמשך, נפלו המונגולים והעיר הייתה שוב עצמאית, עד שב-1501 שליטים מאיראן הצליחו להשתלט על העיר ולהפוך אותה לחלק מאיראן. לאחר האיראנים הגיעו התורכים ולאחריהם הגיעו הרוסים, שכבשו את באקו בסוף המאה ה-18. היום, כאמור העיר שייכת לאזרבייג’ן.
דברים שכדאי לדעת לפני שנוחתים בבאקו:
איך מגיעים? קיימות טיסות ישירות לבאקו באמצעות חברת התעופה Azerbaijan Airlines. שדה התעופה נמצא במרחק של כ-30 קילומטרים מחוץ לבאקו. הדרך הזולה ביותר להגיע למרכז העיר הוא באמצעות אוטובוס מספר 116, שיוצא משדה התעופה ומגיע לתחנת המטרו 28 May שבמרכז העיר. משך ההגעה למרכז העיר הוא כ-30 דקות, תלוי בתנועה. כדי לרכוש כרטיס, תצטרכו להשיג את ה-BakuCard, כיוון שאין אפשרות לשלם על האוטובוס עצמו. קיים קיוסק המוכר את הכרטיס הזה ובו תוכלו להטעין את הכרטיס בסכום הדרוש. אפשרות אחרת היא לקחת מונית, שאמורה לעלות לכם כ-25 מאנאט אזרבייג’ני, שזה שווה ערך לכ-50 שקלים.
איך מתניידים בבאקו? אתם יכולים להסתובב בבאקו באמצעות האוטובוסים המקומיים, באמצעות המטרו וברגל. לא מומלץ לשכור רכב, שכן עומסי התנועה מאד כבדים.
איך מזג האוויר בבאקו? באקו היא עיר יחסית יבשה לאורך כל השנה, כשהחודשים הרטובים ביותר הם בין אוקטובר לדצמבר. שלג נופל בבאקו סביב ינואר. בשל הקרבה של העיר לים הכספי, צפו לרוחות עזות לאורך כל השנה וארזו בגד חם לערבים.
השפה: המקומיים דוברים אזרבייג’נית, רוסית ואנגלית. מומלץ ללמוד כמה מילים באזרבייג’נית ורוסית לפני ההגעה, כיוון שהאנגלית אינה שפה שלטת.
המטבע: המטבע המקומי הוא המאנאט (AZN), ששווה ערך לכ-2 שקלים.
קידומת: 994.
האם צריך ויזה? בתור אזרחים ישראלים, עליכם לקבל אשרת כניסה לבאקו (אזרבייג’ן). ניתן להשיג את האשרה בשדה התעופה באזרבייג’ן. יש לשלם על האשרה 26 דולר במזומן או באשראי. האפשרות השנייה היא לקבל את האשרה באמצעות אתר האינטרנט הרשמי של ממשלת אזרבייג’ן (eviza.gov.az). המחיר דרך האינטרנט הוא 23 דולר, כל עוד אתם מזמינים את הוויזה לפחות שלושה ימים לפני הגעתכם לבאקו.
דברים שכדאי להיזהר מהם: אתם יוצאים לחופשה כדי ליהנות, לכן כדי ששום דבר לא יפגע בהנאה שלכם, אנו ממליצים לכם ללמוד על התכסיסים הפופולאריים ביותר בבאקו על מנת שתוכלו לנסות להימנע מהם. אם אתם מעוניינים לרכוש כרטיס סים מקומי, יש להיזהר ממקומות המוכרים ללא רישיון. המיקומים הרשמיים, שבהם ניתן לרכוש כרטיס סים מקומי, הם: 2 B.Bagirova Street, 33a 28 May Street, 26a Tagiyev Street ו- Ganjilik Mall ב- Said Rusamov Street 36. במסעדות, שימו לב שלא מוסיפים לכם דברים שלא הזמנתם או מעלים את המחיר בחשבון.
באקו נמצאת במדינה מוסלמית, ולעיתים קיים על היעד אזהרת מסע. יש לבדוק את אזהרות המסע לפני הטיסה.
מסעדות מומלצות בבאקו:
Passage 145 – מסעדה מודרנית, שמגישה מנות מהמטבח האירופאי במחירים סבירים. השירות אדיב וידידותי והאווירה מגניבה.
שעות הפתיחה: פתוחה 24 שעות ביממה.
הכתובת: NIGAR RAFIBEYLI B37.
Dolma – מסעדה המגישה מנות המאפיינות את המטבח של אזרבייג’ן במחירים סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-00:00.
הכתובת: M. Rasulzada kuc 8.
לעמוד הפייסבוק: Dolma.
MariVanna Baku – אם חשקה נפשכם במטבח הרוסי, זוהי אחת מהמסעדות הטובות בתחום בבאקו. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 10:00-00:00, ימי שני עד שישי בין השעות 12:00-00:00.
הכתובת: Zarifa Aliyeva Street 93.
האתר הרשמי: Mari Vanna Baku.
Coffee Moffie – אם אתם מחפשים אחר מקום לשבת ולשתות בו קפה, זהו בית קפה נהדר.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-00:00.
הכתובת: 09 Islam Safarli Street.
אטרקציות מומלצות בבאקו:
ארמון שירוואנשה (Palace of the Shirvanshahs): הארמון המרשים הזה, שנבנה במאה ה-15, הוא מהמבנים החשובים ביותר בהיסטוריה של אזרבייג’ן. מילולית, משמעות השם “שירוואנשה” הוא “המלכים של שירוואן”. שירוואן היה השטח העיקרי של הממלכה, ששלטה באזור של אזרבייג’ן בין 861 ל-1538. הארמון, שהיום משמש כמוזיאון, הוא אתר לשימור מאז שנת 1964 ואתר מורשת עולמית מאז שנת 2000. הארמון נמצא בתוך “העיר הפנימית”, מאחורי חומותיה של המצודה העתיקה, שנבנתה כאן במאה ה-12, והוא בנוי בסגנון שמבליט את הארכיטקטורה האסלאמית של ימי הביניים.
בתוך הקומפלקס של הארמון תוכלו למצוא את הארמון עצמו, מאוזוליאום מלכותי, שני מסגדים, חמאם ומבנים נוספים. הארמון עצמו מתנשא לגובה של שתי קומות, כאשר הקומה השנייה הייתה בשימוש של המלך ושל משפחתו, בעוד שהקומה הראשונה שירתה את המשרתים. החדרים של הארמון מלאים בפריטים עתיקים ובמידע היסטורי, שתוכלו לקרוא במקום. רוב הפריטים שתראו הם מהמאות ה-18-20, כיוון שהפריטים הקדומים יותר נשדדו במהלך ההתקפות השונות על באקו.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
מוזיאון האמנות הלאומי של אזרבייג’ן (National Art Museum of Azerbaijan): זהו מוזיאון האמנות הגדול ביותר באזרבייג’ן. האוסף שלו כולל למעלה מ-15,000 יצירות אמנות, אך בכל רגע נתון מוצגים בתערוכות הקבועות שלו רק כ-3,000 מתוכן. יצירת האמנות הקדומה ביותר שקיימת באוסף המוזיאון היא מהמאה ה-4 לפנה”ס. אם אתם מתעניינים באמנות, תוכלו למצוא כאן יצירות אמנות בינלאומיות לצד יצירות אמנות שנוצרו על ידי אמני אזרבייג’ן. קיים גם אוסף מרשים של כלי קרמיקה, ששווה לראות.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעתיים לארבע שעות.
הכתובת: Niyazi küç. 9/13.
מסגד ביבי-אייבאט (Bibi Heybat Mosque): המסגד היפה שתראו היום הוא שחזור של המסגד, שעמד כאן תחת אותו שם החל מהמאה ה-13 ועד שנת 1936, השנה שבה הוא הושמד על ידי הבולשביקים. המסגד ידוע גם בכינויו “המסגד של פאטימה”, כיוון שכך הוא נקרא על ידי אלכסנדר דיומא כשתיאר את המסגד בשנות ה-40 של המאה ה-19. בתוך המסגד נמצא הקבר של אוקיימה חאנום, שהוא צאצא של מוחמד, כך שהמקום קדוש מאד והפך למרכז רוחני של המוסלמים באזור.
מגדלי הלהבה (Flame Towers): אלו הם שלושה גורדי שחקים מפורסמים בבאקו, שבנייתם הושלמה בשנת 2012. המגדל הגבוה מבין השלושה מתנשא לגובה של 190 מטרים. במגדל השני בגובהו, שמתנשא לגובה של 160 מטרים, נמצא מלון פיירמונט. שווה להביט אל עבר המגדלים בלילה, כאשר הם מוארים בשלל צבעים.
מוזיאון השטיחים (The Carpet Museum): טוויית השטיחים היא חלק מהמורשת התרבותית של מדינת אזרבייג’ן, לכן אין זה פלא שיהיה בבאקו מוזיאון המוקדש לשטיחים היפהפיים הללו. במוזיאון תוכלו למצוא אוסף מרשים של למעלה מ-10,000 פריטים, שכוללים לא רק שטיחים אלא גם פריטי קרמיקה ותכשיטים שונים.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 10:00-20:00, ימי שלישי עד שישי בין השעות 10:00-18:00. המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: Mikayıl Useynov av., 28.
מרכז היידר אלייב (Heydar Aliyev Center): המרכז הזה, שהפך לאחד מסמלי המודרניות של באקו ושל אזרבייג’ן, הוא מהאתרים הפופולאריים ביותר בקרב התיירים בעיר. המבנה החיצוני של המרכז הוא מרשים בפני עצמו ומעוצב כמו גל, שפונה מעלה לכיוון השמיים וחוזר אט-אט לכיוון הקרקע. בתוך המרכז נמצא מוזיאון, העוסק בסיפור חייו ופועלו הפוליטי של היידר אלייב, מי שהיה הנשיא השלישי של מדינת אזרבייג’ן. קיימות במקום גם מגוון תערוכות אחרות, ביניהן תערוכת “אוצרות אזרבייג’ן”, שעוסקת במורשת התרבותית ובהיסטוריה של אזרבייג’ן, ותערוכת מכוניות קלאסיות.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 11:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: 1 Heydar Aliyev prospekti.
מגדל מיידן (Maiden Tower): אחד מהסמלים הידועים ביותר של באקו הוא מגדל מיידן, שנמצא באזור העיר העתיקה. מגדל מיידן הוא למעשה מגדל אייפל של באקו. האגדה מספרת על מלך, שרצה להתחתן עם בתו. הבת, שלא הייתה מעוניינת בסידור, הסכימה בתנאי שהוא יבנה עבורה מגדל ורק כאשר בניית המגדל תושלם, היא תינשא לו. כשבניית המגדל הושלמה, הנערה קפצה אל מותה מראש המגדל.
על מבנה המגדל רשום שהוא נבנה במאה ה-12, אולם סגנון המבנה הארכיטקטוני והאבנים שמרכיבות את המגדל מעלות ספקות בנוגע לשנת הקמתו. אם מסתכלים על המגדל מלמעלה, רואים שהוא נראה כמו ה-“בוטה”, שהוא קישוט מוכר באזרבייג’ן. לא ברור למה המגדל שימש במהלך קיומו. במאה ה-12 הוא שימש כמצודה הגנתית.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
טיילת באקו (Baku Boulevard): הטיילת הזו היא המקום המושלם לשוטט לאורכו בשעות הערב. תוכלו ליהנות כאן מהמראה המרהיב של הים הכספי וכן מהמראה המדהים של באקו המוארת. לאורך הטיילת קיימים מסעדות, בתי תה, מרכזי קניות ואתרים שונים רבים.
כיכר המזרקות (Fountains Square): העיר באקו מלאה במזרקות, אך בכיכר המיוחדת הזו מתרכזות כמה מהיפות שבהן. בין היתר, תוכלו למצוא כאן את מזרקה המציגה נשים, אשר מסירות רעלות מראשיהן, וכן מזרקה המציגה את “ההיפופוטם הרעב”. תרגישו חופשי להסתובב בין המזרקות השונות וליהנות מהעיצובים המרהיבים.
מסגד טאזה פיר (Taza Pir Mosque): זהו מהמסגדים היפים והעתיקים בבאקו, שנבנה בין השנים 1904 ל-1914. המסגד נבנה על גבי מקום קבורתו של קדוש אסלאמי מהמאה ה-14, אבו סאייד עבדולה. מומלץ להיכנס פנימה על מנת להתרשם מהעיצוב הפנימי המרשים של המסגד.
הכתובת: Mirza Fatali Akhubdov St., 7.
מוזיאון ניזאמי לספרות אזרית (Nizami Museum of Azerbaijani Literature): לפני שאתם נכנסים אל המוזיאון, מומלץ להסתכל על החזית המערבית שלו, שנבנתה בתחילת המאה ה-20 ומציגה את פסליהם של גדולי הספרות הלאומית. המוזיאון נקרא על שם ניזאמי י גנג’ווי, משורר חשוב באזרבייג’ן, שידוע כ-“שייקספיר של אזרבייג’ן”. הפסל של ניזאמי עומד בכניסה למוזיאון ומקבל את פני הבאים. בתוך המוזיאון תמצאו תערוכות, המספרות אודות ההיסטוריה של אזרבייג’ן דרך עיניהם של הסופרים והמשוררים הללו.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: 53 Istiglaliyyat.
מוזיאון הספרות המיניאטורית (Miniature Books Museum): במוזיאון הייחודי הזה תוכלו למצוא אוסף מרשים של אלפי ספרים מיניאטוריים מרחבי העולם ובשפות שונות, כולל באנגלית, ברוסית, באזרית וגרמנית. הספר העתיק ביותר באוסף הוא עותק של הקוראן, שמתוארך למאה ה-17. הספר הקטן ביותר באוסף הוא ספר ברוסית בשם “הדבר המופלא מכולם”, שאותו ניתן לקרוא אך ורק באמצעות זכוכית מגדלת. אם אתם אוהבים ספרים – זהו ללא ספק המקום בשבילכם.
דמי כניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון, שלישי, רביעי, שישי ושבת בין השעות 11:00-17:00. המוזיאון סגור בימי שני וחמישי.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
הכתובת: Icheri Sheher 67, 1-st Castle Lane, 67.
אטרקציות מומלצות מחוץ לבאקו:
יאנר דאג (Yanar Dag): פירוש השם “יאנר דאג” הוא “ההר הבוער” ואכן, במקום המיוחד הזה, בוערת אש ללא הפסקה. מדובר באתר גז טבעי, שבו בקעים וחריצים, מהם בוקעות להבות לגובה של 3 מטרים. הלהבות פורצות באופן רציף יחסית, שכן הן מקבלות אספקת גז קבועה מתת הקרקע.
המרחק מבאקו: יאנר דאג נמצא במרחק כ-15 קילומטרים צפונית למרכז העיר באקו. שקלו לקחת מונית למקום. משך הנסיעה הוא כחצי שעה.
אטשגה של באקו (Ateshgah of Baku): “מקדש האש” הזה נבנה במהלך המאות ה-17 וה-18. בעבר, האש של המקדש ניזונה ממעבר של גז טבעי משדה, הנמצא ממש מתחת לקומפלקס המקדש. אך, בעקבות הכיבוש הסובייטי והניצול האדיר של שמורות הגז הטבעיות באזור, נקטע זרם הגז הטבעי למקדש, והאש הקדושה גוועה ב-1969. זמן קצר לאחר שהאש כבתה, המקדש הפך למוזיאון, והיום, האש שבוערת במרכז המקדש ניזונה מגז המוזרם בצינור מהעיר באקו.
דמי הכניסה זולים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
המרחק מבאקו: אטשגה של באקו נמצא במרחק כ-18 קילומטרים ממזרח למרכז העיר באקו. שקלו לקחת מונית למקום. משך הנסיעה הוא כחצי שעה.
שמורת גובוסטאן (Gobustan Rock Art Reserve): השמורה הייחודית הזאת, שנכנסה לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו, מכילה בתוכה למעלה מ-6,000 חריטות וציורי קיר, כשהקדומות שבהם מתוארכים ל-40,000 שנים לפני זמננו. המוזיאון שבאתר מספר על ההיסטוריה ועל החשיבות ההיסטורית של ציורי הקיר, וכן מציג כמה ממצאים שהתגלו באזור, כולל עצמות אדם וכלים שהיו בשימוש האדם הקדמון. מלבד הממצאים הארכיאולוגיים, תמצאו בשמורה גם את הסלע הגדול, שנקרא גאוול דאש. כאשר מקישים על הסלע הזה, הצליל שמופק ממנו הוא צליל הדומה לזה המופק מתוף מרים.
דמי הכניסה זולים.
המרחק מבאקו: שמורת גובוסטאן נמצאת במרחק של כ60 קילומטרים מדרום-מערב לבאקו. משך הנסיעה הוא כשעה לאורך כביש E119. יש גם אפשרות לקחת סיור מודרך מבאקו.
הצעה למסלול של שלושה ימים בבאקו:
הזמן המומלץ לביקור בבאקו הוא בין יומיים לשלושה. אם יש לכם שלושה ימים לבקר בבאקו, הנה ההמלצות שלנו למסלול של שלושה ימים בעיר ובסביבה:
ביום הראשון – עשו סיבוב בעיר העתיקה של באקו, בקרו במגדל מיידן המפורסם ובמוזיאון לספרות מיניאטורית. כמובן, תבקרו גם בארמון שירוואנשה.
ביום השני – תצאו מגבולות העיר העתיקה של באקו, תסתובבו בשווקים של העיר ותבקרו במוזיאון השטיחים של אזרבייג’ן. תמשיכו להליכה לאורך הטיילת של באקו, תיהנו מהמראות של הים הכספי ותסיימו את היום בכיכר המזרקות יפה של העיר.
ביום השלישי – תצאו מגבולות העיר ותיסעו לבקר את שמורת גובוסטאן ואת “מקדש האש”. תחזרו אל באקו ותבקרו בתערוכות המוצגות במרכז היידר אלייב.
מקומות לינה מומלצים בבאקו:
שירותי תיירות מומלצים בבאקו
- חוגים וסדנאות
- סיורי תרבות ונושאים
- טיולי יום
- אוכל, יין וחיי לילה
- ידידותית לילדים
- אירועים יוקרתיים ומיוחדים
- סיורים רב-יומיים ומורחבים
- פעילויות חוץ
- סיורים פרטיים ומותאמים אישית
- קניות ואופנה
- סיורי החוף
- כרטיסי ביקור ומעברים
- סיורי ספא
- פארק שעשועים
- סיורים
- העברות ותחבורה
- טיולי הליכה ואופניים
מאחלים לכם בילוי נעים בבאקו המיוחדת!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.