• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המדריך המושלם למטייל בעיר טימישוארה שברומניה

דף הבית » המדריך המושלם למטייל בעיר טימישוארה שברומניה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 8 דקות

הכתבה מעודכנת לספטמבר 2019

העיר הרומנית השוכנת בסמוך לגבולות עם הונגריה וסרביה, שזכתה לאחרונה בתואר “בירת התרבות האירופאית לשנת 2021”. העיר, שנחשבת לפתח אל המערב, היא בעלת היסטוריה עשירה ומגוונת. היא נחשבת גם למקום שבו החלה המהפכה הרומנית ב-1989, שהובילה בסופו של דבר לסופה של הדיקטטורה של צ’אושסקו. מלבד ההיסטוריה העשירה, תוכלו למצוא בעיר היפה הזו גם שפע של פארקים ירוקים, שווקים תוססים ומוזיאונים מרתקים. הנה לכם המדריך המושלם למטייל בטימישוארה, רומניה.

ההיסטוריה של טימישוארה על קצה המזלג:

טימישוארה נזכרה לראשונה בשנת 1212 בתור מחנה צבאי של הרומאים. המקום הושמד על ידי הטטרים במאה ה-13, אבל נבנה מחדש בימיו של קארוי הראשון, מלך הונגריה, שהגיע לביקור ב-1307 וציווה על ביצורה של המצודה ובנייתו של ארמון מלכותי במקום. חשיבותה של טימישוארה עלה גם עקב מיקומה האסטרטגי, ששולט על חבל הבאנאט. העיר שימשה בסיס צבאי לצבאות רבים לאורך ההיסטוריה, החל מהצלבנים וכלה בעות’מאניים. בשנת 1552 השתלט צבא עות’מאני חזק על העיר והפך אותה לעיר הבירה של האזור. העיר הייתה תחת שלטון עות’מאני כמעט 160 שנים, במהלכם היא נהנתה ממעמד מיוחד והייתה מקום מושבה של קהילה אסלאמית גדולה, עד שנכבשה ב-1716 על ידי הנסיך אויגן מסבויה. העיר עברה להיות תחת שליטתו של בית הבסבורג ואוכלסה על ידי גרמנים שוואבים. כך העיר נותרה עד תחילת המאה ה-20. העיר הייתה הראשונה באירופה שהוארה בפנסי רחוב חשמליים, והביצורים של העיר הוסרו בתחילת המאה ה-20. בתום מלחמת העולם הראשונה, חילקו את מחוז באנאט בין הממלכות השונות, ביניהן גם ממלכת רומניה. טימישוארה עברה לידי שליטה רומנית.

דברים שכדאי לדעת לפני שנוחתים בטימישוארה:

איך מגיעים? קיימות טיסות לואו-קוסט ישירות לנמל התעופה של טימישוארה (TSR). משך הטיסה הוא כשלוש שעות. מנמל התעופה של טימישוארה אתם יכולים לעלות על אוטובוס 4 המהיר, שנוסע למרכז העיר. זוהי האופציה הזולה ביותר להגיע אל העיר. אם אתם מעדיפים דרך פשוטה יותר להגיע, אתם יכולים לקחת מונית, שאמורה לעלות כ-60 לאו רומני, שזה בערך 50 שקלים. משך הנסיעה למרכז העיר הוא כ-20 דקות. בסוף המאמר על טיסות וכל שירותי התיירות בטימשוארה.

איך מתניידים? רוב האתרים בטימישוארה הם במרחק הליכה, אך אם תרצו להגיע לאתרים מרוחקים יותר, אתם יכולים להתבסס על התחבורה הציבורית המצוינת של העיר. התחבורה הציבורית, שכוללת אוטובוסים וחשמלית, פועלת מדי יום בין השעה 5:00 בבוקר ועד 23:15 בלילה. יש לרכוש את כרטיסי הנסיעה לפני העלייה על האוטובוס ולתקף אותם בעת העלייה.

מתי כדאי לבקר בטימישוארה? טימישוארה, שנמצאת בחלק המערבי של רומניה, מתאפיינת בקיצים חמים יחסית ובחורפים קרים עם רוחות רבות. הזמן המומלץ ביותר לבקר בטימישוארה מבחינת מזג האוויר הוא באביב, מאמצע מרץ עד אמצע יוני, ובסתיו, מספטמבר עד סוף נובמבר. בעונות הללו מזג האוויר הוא נוח.

כמה זמן מומלץ לבקר בטימישוארה? תוכלו לראות את כל האתרים המרכזיים של העיר תוך יומיים, אבל אם תרצו לבקר בעיר ברגוע תוכלו לבלות כאן גם שבוע ימים.

המטבע: המטבע המקומי הוא הלאו הרומני, ששווה ערך לכ-80 אגורות.

השפה: רומנית.

החשמל: 220V, 50HZ.

הקידומת: +40.

השעון: זהה לשעון של ישראל.

טיולים, כרטיסים, פעילויות ודברים לעשות בטימישוארה

מסעדות מומלצות בטימישוארה:

Grill to Chill – אם אתם אוהבים לאכול בשר, תוכלו למצוא כאן מגוון בשרים עסיסיים ומשובחים. המחירים סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 12:00 לחצות.

הכתובת: Strada Eugenie du Savoya.

האתר הרשמי: Grill to Chill (ברומנית).

Biofresh Restaurant – אם אתם צמחוניים או טבעוניים, המסעדה הנהדרת הזאת מגישה מגוון מנות צמחוניות וטבעוניות – סלטים, כריכים, מרקים, אורז, עוגות ועוד. המחירים סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 12:00-22:00, ימי שני עד חמישי בין השעות 10:00-22:00.

הכתובת: Street Francesco Grisellini nr. 2.

האתר הרשמי: Biofresh Restaurant (ברומנית).

Neata Omelette Bistro – המסעדה הזו היא מהמקומות הטובים ביותר לאכול בו ארוחת בוקר בטימישוארה. בתפריט תמצאו חביתות, פנקייקים, טוסטים וגם עוגות נהדרות לארוחת בוקר. המחירים סבירים עד יקרים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 9:00-20:00, ימי שני עד שישי בין השעות 8:00-20:00.

הכתובת: Strada Alecsandri Vasile nr. 2.

האתר הרשמי: Neata Omelette Bistro.

Casa Bunicii 1 – Balcescu – העיצוב הנפלא של המסעדה הזו גורם לכם להרגיש כאילו זה עתה נכנסתם לביתה של סבתא. המנות המגוונות, שכוללות סלטים, פסטות, מרקים ועוד, מוגשות במנות גדולות יחסית ובמחירים סבירים.

שעות הפתיחה: מדי יום מהשעה 12:00 עד חצות. המטבח פתוח עד השעה 22:00.

הכתובת: Virgil Onițiu Street, no. 3.

האתר הרשמי: Casa Bunicii 1 – Balcescu

מקומות בילוי מומלצים בטימישוארה:

רבים טוענים שחיי הלילה של טימישוארה הם מהמגוונים שיש ברומניה. אם תעשו סיבוב בעיר העתיקה של טימישוארה לאחר רדת החשיכה, תוכלו למצוא שורה ארוכה של ברים ובתי קפה הפתוחים עד מאוחר, שבהם אווירה ים תיכונית נעימה. עם זאת, קחו בחשבון שמרבית מהמקומות לא פתוחים עד שעות הבוקר הקטנות, כך שתכננו את הבילוי שלכם בעיקר לשעות הערב. הנה לכם כמה ממקומות הבילוי המומלצים ביותר בטימישוארה:

Symphony Café – לאלה מכם שמחפשים בילוי רגוע יחסית, תוכלו למצוא את בית הקפה היפה הזה בבית האופרה של טימישוארה. אם ייצא לכם לראות איזו הצגה טובה באופרה המקומית, תוכלו לעצור לאחר מכן בבית קפה סימפוני כדי ליהנות מקוקטייל טוב או מקפה מרענן.

המחירים סבירים.

שעות הפתיחה: מדי יום מהשעה 9:00 בבוקר עד חצות.

הכתובת: Alba Iulia 2.

Viniloteca – אם אתם מאוהבי הבירה, המקום הנעים והחמים הזה, שמשמיע מוזיקת רקע נהדרת, הוא בשבילכם.

המחירים סבירים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 16:00-22:00, ימי שני עד שישי בין השעות 8:00-22:00 ושבת בין השעות 12:00-22:00.

הכתובת: Str. Henri Berthelot 6.

D’Arc Club  אם אתם מחפשים מקום שבו תוכלו להשתולל עד השעות הקטנות של הלילה, פנו למועדון הריקודים הזה, שנמצא במרכז העיר טימישוארה, בכיכר יוניון. זהו מקום הבילויים המרכזי של טימישוארה, ורבים מהמקומיים מגיעים לכאן כדי לבלות עם חברים.

המחירים סבירים.

שעות הפתיחה: ימי חמישי עד שבת מהשעה 22:00 בלילה ועד השעה 6:00 לפנות בוקר.

הכתובת: Piata Unirii 5.

מקומות לינה מומלצים בטימישוארה

אטרקציות מומלצות בטימישוארה:

כיכר יוניון (Union Square) – רבים טוענים שזוהי הכיכר היפה ביותר ברומניה, והיא יכולה להוות נקודת פתיחה או נקודת סיום נהדרת של אחד מימי הטיול שלכם בטימישוארה. מסביב לכיכר תוכלו לראות מבנים צבעוניים יפהפיים, שנבנו כאן במהלך המאה ה-18, וכן שתי קתדרלות, גם הן מהמאה ה-18. במרכז הכיכר ישנה מזרקה יפה ועמוד, שנועד לציין את סופה של המגפה הקשה שפגעה בטימישוארה בשנות ה-30 של המאה ה-18.

כיכר ויקטורי (Victory Square) – כיכר נוספת, ששווה לשלב בתור נקודת התחלה או סיום בטימישוארה, היא כיכר ויקטורי. לצדה תוכלו למצוא שני מונומנטים חשובים של העיר, האחד הוא קתדראלת מטרופוליטן האורתודוקסית, המתנשאת לגובה של 90 מטרים, והשני הוא בית האופרה הרומני. וכשתעברו בין מונומנט אחד לשני, תוכלו ליהנות ממרבדי הפרחים של הכיכר, מהמזרקה שנבנתה במקום בשנת 1957 ומהמבנים יפים, הפונים לכיוון הכיכר.

קתדראלת מטרופוליטן האורתודוקסית (Orthodox Metropolitan Cathedral) – הקתדראלה המרשימה הזאת, שניצבת בקצה הדרומי של כיכר ויקטורי, מסוגלת להכיל עד 5,000 מתפללים בו זמנית. המבנה האדיר הזה, שהינו המבנה האורתודוקסי הגבוה ביותר בעולם מחוץ לרוסיה ולגיאורגיה, החל להיבנות בשנת 1936 והושלם בשנת 1941. ההשראה לעיצוב המבנה שאובה מהכנסיות הביזנטיות של ימי הביניים, שנמצאות במולדובה, מדינה ממזרח לרומניה. בקריפטה של הכנסייה נמצא אוסף גדול של אמנות דתית היסטורית, שהובאה לכאן מכל רחבי הבאנאט, וכן מסמכים שונים וספרים.

הכניסה בחינם, אולם תרומות יתקבלו בברכה.

שעות הפתיחה: הכנסייה פתוחה מדי יום, אך יש לקחת בחשבון שהשעות מוגבלות יותר בימי ראשון כאשר יש את התפילות הרגילות. המוזיאון של הכנסייה, הנמצא בקריפטה, סגור בימי ראשון ושני ופתוח בימי שלישי ושבת בין השעות 10:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

בית האופרה הרומני (Romanian Opera House) – בקצה הצפוני של כיכר ויקטורי נמצא בית האופרה המרשים הזה, שנחנך בשנת 1875. אולם, הוא סבל משתי שריפות קשות, שפגעו במבנהו המקורי. אחרי השריפה השנייה, שאירעה בשנת 1920, רק האגפים הצדדיים של בית האופרה שוחזרו לפי העיצוב המקורי. במהלך המהפכה של שנת 1989, הכניסה של בית האופרה שימשה כמקום התכנסות, שאליו הגיעו עשרות אלפי אנשים על מנת לשמוע נאומים, שהושמעו להם ממרפסת בית האופרה. אם יתמזל מזלכם ותגיעו לטימישוארה ביום שבו מועלית כאן אופרה, כדאי לכם לברר לגבי כרטיסים.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית האופרה הרומני.

בית הכנסת במצודה (Cetate Synagogue) –בית כנסת ניאולוגי המרשים הזה, שנבנה במאה ה-19, הינו אחד מהבולטים ביותר בעיר טימישוארה. המבנה משלב שני סגנונות אדריכליים מוכרים, הסגנון האקלקטי והסגנון המורי. בשנה האחרונה החלו שיפוצים של המבנה במטרה להופכו למקום מושבה של התזמורת הפילהרמונית של באגאט.

ניתן לראות את המבנה מבחוץ, אך הכניסה אליו אפשרית רק במועדים מיוחדים, כאשר מתקיימים בו אירועים שונים.

הכתובת: trada Mărășești 6.

בית הכנסת ברובע פבריק (Fabric Synagogue) – בית כנסת נוסף, ששווה לעבור ולהתרשם ממנו, הוא בית הכנסת שברובע פבריק, שנבנה גם הוא במהלך המאה ה-19. בית הכנסת הזה משלב מספר רב של סגנונות אדריכליים: את הסגנון האקלקטי, את הסגנון הנאו-מארוני, את הסגנון הנאו-רנסנסי ואת הסגנון הגותי. לאחר הקרע ביהדות הונגריה, יהודי העיר טימישוארה התפצלו לשלוש קהילות נפרדות. במשך שנים, שימש בית הכנסת כבית הכנסת של עדת הסטטוס קוו, שסירבו להצטרף לאחד משני הארגונים הארציים – האורתודוקסי או הנאולוגי. לבסוף, הפך לבית כנסת נאולוגי.

הכניסה חופשית.

הכתובת: Strada Ion Luca Caragiale 1.

פארק הוורדים (Roses Park) – אחד מכינויה של העיר טימישוארה הוא “עיר הפרחים”, ואכן, תוכלו למצוא ברחבי העיר מגוון רחב של גנים, שבהם צומחים פרחים יפהפיים. אחד מהגנים הללו הוא פארק הוורדים, שנפתח במקור בשנת 1891. במהלך מלחמת העולם הראשונה, הגן הושמד על מנת שהשטח שלו יוכל לשמש את חיל הפרשים. לאחר המלחמה, הוורדים נשתלו מחדש והפארק, שהינו פארק הוורדים הגדול ביותר בחלק זה של אירופה, נפתח מחדש בשנת 1934. מומלץ להגיע לכאן במיוחד בעונות שבהן הוורדים פורחים במגוון צבעיהם, אלה עונות האביב והקיץ.

פתוח 24 שעות ביממה.

הפארק נמצא ליד ה-Bega Canal במרכז העיר.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.

מוזיאון האמנות של טימישוארה (Timisoara Art Museum) – עוד לפני שתיכנסו אל תוך מוזיאון האמנות הזה, כדאי לכם להעיף מבט בחזית המרשימה של הארמון הברוקי, שבתוכו נמצא המוזיאון. בין היצירות שתוכלו לראות במוזיאון נכללות 90 יצירות אמנות של הצייר הרומני הנודע מהמאה ה-20, קורנליו באבה. יצירותיו כוללות דיוקנאות וכן ציורי נוף של ספרד ושל וונציה. מלבד יצירותיו של באבה, תמצאו במוזיאון גם עבודות אמנות אירופאיות שונות, שעונים דקורטיביים וכלי פורצלן יפהפיים. בנוסף, המוזיאון הוא גם מהיחידים שנגישים לעיוורים ברומניה.

דמי הכניסה זולים.

שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שבת בין השעות 10:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.

הכתובת: Piaţa Unirii 1.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון האמנות (ברומנית).

https://youtu.be/4LmfmUT6TwI

מוזיאון הצרכן הקומוניסטי (Museum of the Communist Consumer) – המוזיאון החביב הזה מעוצב כמו בית, שמלא במוצרים שונים, שנרכשו בימי הקומוניזם עד 1989. שלושת חדרי הבית מלאים במוצרי אלקטרוניקה, צעצועים, כלים, מוצרי ניקוי, כלי נגינה, פוסטרים, עיתונים ועוד מוצרים רבים אחרים. שווה גם לבקר בבר של המוזיאון.

דמי הכניסה זולים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 14:00-23:00, ימי שני עד שישי בין השעות 10:00-23:00, ימי שבת בין השעות 11:00-23:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

הכתובת: Laszlo Szekely nr.1.

מוזיאון הכפר של הבאנאט (Banat Village Museum) – בקצהו של יער הנמצא בפרברי העיר טימישוארה נמצא מוזיאון הכפר של הבאנאט, מוזיאון ייחודי תחת כיפת השמיים, שמשחזר כיצד נראו החיים הכפריים בבאנאט. בזמן ביקורכם במוזיאון תוכלו לשוטט בין מבני הכפר המשוחזר, הכוללים בין היתר בית עירייה, בית ספר, כנסייה ואפילו פאב מקומי.

דמי הכניסה זולים.

שעות הפתיחה: בקיץ – ימי ראשון בין השעות 12:00-20:00, ימי שלישי עד שבת בין השעות 10:00-18:00. בחורף – ימי ראשון ושבת בין השעות 10:00-17:00, ימי שלישי עד שישי בין השעות 9:00-16:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.

הכתובת: 1 Avram Imbroane Street.

יד לזכר המהפכה הרומנית (Romanian Revolution Memorial) – זהו מוזיאון חשוב, המספר את ההיסטוריה של מדינת רומניה וכן את סיפורה של המהפכה של שנת 1989 באמצעות תמונות, ציורים ופסלים. למעשה, המוזיאון הוקם כשנה לאחר המהפכה המדהימה של אנשי רומניה. המוזיאון הזה מוקדש לאלו שלחמו למען החופש.

שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 8:00-16:00, שבת בין השעות 9:00-14:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

הכתובת: Strada Popa Șapcă 3-5.

מוזיאון ההיסטוריה של באנאט (Museum of Banat) – המוזיאון הזה ממוקם בתוך ארמון הוניאד (Huniade Castle), שהיה המבנה העתיק ביותר בעיר עד שנהרס במהלך המצור על טימישוארה בשנת 1849. הוא נבנה מחדש שבע שנים מאוחר יותר, ומאז שנת 1947 הוא מאכלס בתוכו את מוזיאון באנאט להיסטוריה, ארכיאולוגיה ומדעי הטבע. במוזיאון תוכלו ללמוד אודות ההיסטוריה האנושית באזור הבאנאט מהתקופה הפליאוליתית ועד ימינו. 

דמי הכניסה זולים.

שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.

טיולים מחוץ לטימישוארה:

אם יש לכם יותר מיומיים ואתם מעוניינים לחקור את סביבותיה של טימישוארה, הנה לכם כמה הצעות לטיולי יום מחוץ לגבולותיה של העיר:

טיול לנקיק הדנובה (Danube’s Gorge) – נהר הדנובה עובר דרך שש מדינות וארבעה ערי בירה אירופאיות, ובין היתר עובר גם ברומניה. ביום הטיול הזה תוכלו להתחקות אחר הדנובה עד לנקודה שבה נוצר הנקיק הגדול ביותר לאורכו, בדרום מחוז באנאט. הנקיק הזה הוא הגבול הטבעי בין רומניה לבין סרביה.

תוכלו להצטרף לסיור מודרך, אשר ייקח אתכם לסיור ברחבי מחוז באנאט ובין היתר יגיע גם לנקיק הדנובה.

טיול להרי הסמניק (Semenic Mountains אם אתם אוהבים לנשום אוויר הרים צלול כיין, ההר הקרוב ביותר לטימישוארה הוא הרי הסמניק. כדי להגיע לשיאם של הרי הסמניק, תצטרכו לנסוע אל עבר העיר רשיצה (Resita) ומשם להמשיך ולעלות מעלה-מעלה אל הפסגה, שמתנשאת לגובה של 1446 מטרים. אם מתחשק לכם, תוכלו גם לעצור באחד מהאגמים שבאזור, Valiug Lake או Trei Ape Lake ולטבול בדרככם מההרים או אליהם.

איך תגיעו מטימישוארה? כדי להגיע, סעו דרומה על כביש E70 ולאחר מכן שמאלה על כביש 58B עד העיר רשיצה. משם, תמשיכו ותעלו אל ראש ההר. משך הנסיעה הוא כשעתיים.

טיול למפלי ביגר (Bigar Waterfalls) – אם אתם אוהבים לצפות במפלים מדהימים, מפלי ביגר הם ללא ספק מהמפלים היפים באזור. אך, קחו בחשבון שהמפלים הללו הפכו למוקד תיירותי באזור ולכן, אל תצפו שתהיו שם רק אתם והמפלים באמצע חורשה מרוחקת.

איך תגיעו מטימישוארה? קיימות כמה דרכים להגיע למפלי ביגר. אחת מהן היא לנסוע דרומה על כביש E70 עד לפנייה מזרחה אל כביש 57. בהמשך, פנו שמאלה לכביש 57B והמשיכו בו עד למפלים, בהתאם לשילוט. משך הנסיעה הוא כשעתיים וחצי.

הצעה למסלול של יומיים בטימישוארה:

אם יש ברשותכם יומיים לבלות בטימישוארה, אנו ממליצים לבלות את היום הראשון במרכז ההיסטורי של העיר, לבקר בכיכרות היפות, להתרשם מהקתדראלה האורתודוקסית של טימישוארה ולהלך לאורך התעלה של טימישוארה. אם העונה מתאימה, שווה להסתובב גם בפארק הוורדים היפה שלצד התעלה.

ביום הטיול השני, אנו ממליצים לבקר במוזיאון האמנות של העיר ולאחר מכן להתרשם מבתי הכנסת היפים של טימישוארה. לקראת סיום היום, אנו ממליצים לעשות את דרככם אל פרברי העיר ולבקר במוזיאון הכפר של הבאנאט.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם