מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 16 דקות–
עדכון אחרון: 15.10.2019
חושבים על טיסה מושלמת? גם אני הייתי רוצה. אבל זה בלתי אפשרי, אין דבר כזה. אבל יש דבר שנקרא טיסה אופטימלית. לצורך זה, כותב מאמר זה על מנת לתת לכם את התשובה האולטימטיבית ובמאמר אחד. –
כמי שמכיר את הנוסעים הישראלים, הם רוצים מאוד למצוא את טיסה הכי זולה עם שרות הכי גבוה. בשונה מתיירים אחרים בעולם שמחפשים את האיכות במחיר סביר.
הנוסעים הישראלים, לצערי יודעים להתלונן ולעשות רעש כאשר הם לא קיבלו מה שחשבו לקבל במחיר הזול.
הנוסעים הישראלים, רוצים תשובה מידית. כאן ועכשיו. אין סבלנות.
למען האמת, גם סוכני הנסיעות (לא רק בישראל) מעוצבנים. מדוע? בגלל שהם לא לוקחים בה חלק. אבל, הם יודעים שיש נוסעים שלא מבינים שפה או מפחדים מהזמנות באינטרנט והם יעדיפו לעשות זאת עבורם תמורת עמלה ראויה.
ב 01.03.2018 הבנתי את הצופן המלא להוזלה משמעותית של קניית טיסות לטיולים ונופשונים. וזאת לאחר קריאה של מחקר ONLINE של מיליוני הצעות מחיר, דרישות מטיילים, עונות, תאריכים ושעות היום שנעשו במשך שנים רבות.
העשור הראשון של שנות ה-2000 הביא איתו בשורות רבות לעולם התעופה, כשהעיקרית שבהן לאו דווקא חיובית: חברות תעופה רבות פשטו רגל, נסגרו או צמצמו פעילותן מאוד, עד שהותירו חלל גדול בקווים שבהם פעלו. את החלל הזה מילאו שלל חברות תעופה זולות, אשר תפסו בשנים אלו נתח גדול בענף וכיום, טיסות לואו קוסט מתבצעות בכל רחבי העולם.
להגיד שחברות הלואו קוסט מתפקדות אך ורק כממלאות החלל שהותירו אחריהן חברות התעופה הוותיקות, יהיה עוול של ממש. כל זה משום שכיום, החברות המציעות כרטיסי טיסה זולים הן שחקניות מרכזיות בענף התעופה העולמי וכמה מהן מקיימות פעילות ענפה שלא הייתה מביישת שום חברה גדולה היום או בעבר.
–
מה הם הפרמטרים שקובעים שהטיסה כדאית:
חברת תעופה עם דירוג טוב
מחיר טוב ביחס לאפשרויות אחרות
אפשרות לבצע שינויים בטיסות בתשלום
אפשרות לבצע צ’ק אין בחינם אונליין ובשדה
חשוב שיש ליעד טיסות ישירות ללא עצירות או טיסה קצרה יחסית עם עצירות סבירות
יציאה מוקדמת בבוקר. הגעה אחר הצהריים. ולא “טיסת עיניים אדומות” – יציאה בלילה והגעה בבוקר, דבר הגורם להפסד יום על מנת להתאושש.
אפשרות לבחור מושבים בחינם מיד בסיום ההזמנה
מושבים רגילים. מרווח סטנדרטי לרגליים
שתיק יד סטנדרטי (טרולי) כלול במחיר הטיסה
שהמזוודות כלולות במחיר הטיסה
אוכל ושתייה כלולים במחיר הטיסה
קיים בידור (מולטימדיה אישית) במהלך הטיסה
–
מה הן טיסות לואו קוסט?
הבסיס לשירות הלואו קוסט הוא צמצום דרמטי של השירותים הניתנים לנוסעים, תמורת הפחתה משמעותית במחירי הטיסות. אפשר לומר שמדובר בהצעה הוגנת למדי: אמנם הנוסע אינו מקבל את מה שהתרגל להחשיב כשירות בסיסי, אך כאשר המחיר נחתך ב-50% ואפילו יותר מזה, אף אחד לא יתלונן.
טיסות לואו קוסט שונות מהטיסות הרגילות במובנים רבים. אלו רק חלק מהדוגמאות:
אין ארוחות (בין אם זו ארוחה חמה או חטיף פשוט, אלא אם כן אתם מוסיפים תוספת תשלום)
אין אפשרות להזמין מושב מראש (אלא בתוספת תשלום)
ההזמנה תהיה מקוונת בלבד (שירות הלקוחות אינו זמין תמיד וגם לא קל לאיתור)
לא ניתן לבצע שינויים בפרטי הטיסה לאחר הזמנתה
הזמנות של הרגע האחרון יעלו הרבה יותר
צי מטוסים מוגבל ואחיד
בכל מטוס תהיה לרוב מחלקת תיירים בלבד ברוב המטוסים
טיסות בשעות לא שגרתיות (בהן העומס בשדה התעופה קטן יותר)
נחיתה בשדות צדדיים ולא במרכזיים
אין אוזניות לשמיעת מוזיקה
גב המושב לא יכלול ‘כיס’ למסמכים
כל אלו נועדו למטרה אחת: להוזיל עבור חברת התעופה את העלויות של הטיסה (דלק ושירותים). כל פרט מהפרטים שציינו כאן – וישנם עוד מספר אמצעים שבהם משתמשות החברות הללו – יכול לחסוך כסף רב לחברה המפעילה.
חשוב לציין כי חלק מהשירותים (הזמנת מקום מראש, לדוגמא) דווקא כן ניתנים לנוסע בחברות מסוימות, אך רק בתמורה לתשלום נוסף. אט אט, מגדילות החברות את היצע השירותים שהן מעניקות, גם מתוך ניסיון להגדיל את הרווחים.
–
פערי המחירים
הכניסה של החברות המציעות טיסות לואו קוסט לעולם התעופה הביאה ליצירת מצב בו הפערים בין מחירי טיסות באותם קווים הם כמעט לא מציאותיים. טיסות פנימיות ברחבי אירופה, למשל, יכולות להסתכם במחיר של פחות מ-20 יורו – סכום שבעבר היה גורם בעיקר לפרץ צחוק מצד הנוסע הפוטנציאלי.
ללא ספק, פעילותן של חברות הלואו קוסט הביאה לפגיעה בחברות הגדולות ולראייה, כמה מהן החליטו להקים ‘מחלקה’ חדשה – מעין חברות בנות אשר מציעות שירות לואו קוסט ללקוחות. מצד אחד, זהו ניסיון לבוא לקראת הנוסעים אשר נטשו בהמוניהם את החברות המסורתיות לטובת ההנחות המפליגות ומצד שני – זהו כנראה עוד ניסיון להרוויח כסף, משום שהמודל המהפכני הזה הופך ליותר ויותר משתלם.
יש הטוענים כי חברות התעופה הן הסדירות והן והלאו קוסט, נותנים את המחירים הכי זולים. אז ממש לא נכון!!
ומה בכל זאת הקאץ’?
טיסות הלואו קוסט אומנם מספקות מחירים מפתים במיוחד על הנייר, אבל בפועל, אם אתם לא תקדישו לעניין מספיק תשומת לב, אתם עלולים לשלם יותר (לפעמים יצא כפול ויותר) ממה שהבטיחו לכם. הנה לכם כמה דברים שכדאי לכם לשים לב אליהם בעת הזמנת טיסת לואו קוסט:
עודף משקל – חברות הלואו קוסט מרוויחות מעודף המשקל של המזוודה שלכם. לכן, כשאתם רוכשים מזוודה לקראת הטיול הקרב שלכם, תוודאו שאתם בוחרים במזוודה קלת משקל, וכשאתם אורזים, תשתדלו לא להכניס לתוך המזוודה חפצים כבדים מדי.
כבודת יד – חברות הלואו קוסט מאפשרות לכם להעלות אל הטיסה מזוודת טרולי אחת ללא תשלום נוסף. חשוב לזכור שלא כל מזוודה יכולה לעלות איתכם למטוס ושכל חברת לואו קוסט מגדירה את המידות המדויקות של המזוודה שהיא מרשה להעלות למעלה. לא בטוחים את המזוודה שלכם תתאים? תבדקו כאן מהן מידות המזוודה הנדרשות בכל חברה. אם הטרולי שלכם תחרוג מהמידות המותרות, אתם תצטרכו לשלם.
שליחת מזוודות לבטן המטוס – אם אתם פשוט חייבים יותר מטרולי אחת ומתכננים לשלוח מזוודות לבטן המטוס, חשוב שתדעו שחלק מחברות הלואו קוסט מאפשרות לכם לשלם מראש על המזוודות וכך לחסוך עשרות דולרים. הבעיה היחידה היא שאם שילמתם מראש על המזוודות ובסופו של דבר התחרטתם והגעתם בלי מזוודות, סביר להניח שלא יחזירו לכם את הכסף.
מקומות שמורים – אם אתם מפחדים שתיפלו על מושב שלא יתאים לכם, חברות הלואו קוסט מאפשרות לכם להזמין את המושב שלכם מראש, בתשלום נוסף כמובן. ככל שהמושב שתבחרו יהיה שווה יותר, כך המחיר יעלה.
ביטול – באופן כללי, חברות לואו קוסט לא רואות בעין יפה ביטולים מכל סוג שהם. אם רכשתם איזו שהיא תוספת מראש והחלטתם לבטל, כנראה שלא תראו את כספכם חזרה. בנוסף, אם חשבתם לבטל את הטיסה ולהחליפה באחרת, סביר להניח שזה יעלה לכם.
אם אתם טסים עם רייאנייר – רייאנייר מצאו דרך מתוחכמת להרוויח עוד כמה עשרות דולרים על תיירים שלא קוראים את האותיות הקטנות. חברת רייאנייר מחייבת אתכם להדפיס את כרטיס העלייה למטוס שלכם מראש. אם לא תעשו זאת, תצטרכו לשלם דמי הדפסה בשדה התעופה. ככל הידוע לנו, זו החברה היחידה שדורשת את זה.
רעב במהלך הטיסה- תשלם.
שרות? – בדרך כלל לא עם בן אנוש, אלא אינטרנט. למעט………… בהמשך
איך תימנעו מכל הצרות האלה? פשוט מאד – היכנסו לאתר של חברת הלואו קוסט שדרכה אתם מתכוונים לטוס וקראו היטב את כל האותיות הקטנות לגבי ביטולים, חריגות וכן הלאה. זכרו, התנאים משתנים מחברה לחברה. –
היידעתם כי….
אין לכם הגנה כנגד פשיטות רגל של חברות תעופה.
לאחרונה אנחנו מתבשרים על פשיטות רגל. למשל חברת אליטליה שבבעיות כלכליות קשות. רק מחודש ממרץ והלאה עשוייה להתברר אי וודאות זו, הבחירות לממשלה במרץ באיטליה יתנו את התשובה לאן הולכת החברה.
חברת התעופה שממנה הזמנת כרטיסי טיסה, קרסה. מה קורה? מה מצבך?
חברות הטיסה מנסות להתחכם מולכם, במקרה שזה מגיע לתשלום על איחורים או ביטולי טיסה משמעותיים.
בעיקרון מול חברות תעופה שבסיסם בישראל, החוק עומד לצידכם. ואתם זכאים לפיצוי, שינוי או ביטול ללא קנס. חוק שירותי התעופה להגנת הנוסעים
דין איחור טיסת שכר כדין איחור טיסה סדירה
עיכוב טיסה הוא דבר מאד מתסכל, אבל גם יכול להיות מאוד משתלם! ולהרוויח יותר מעלות הכרטיס או הפסד יום שלם. למי שהזמן חשוב לו, אני ממליץ להעזר בשירות מעולה של חברת AirHelp. לאחר שתמלאו את הטופס, תצרפו צילומי דרכונים, כרטיס הבורדינג. ולבסוף גם תחתמו (חתימה דיגיטלית -תקפה), תקבלו הערכה מסויימת, כמה מגיע לכם כפיצוי. לאחר כמה שבועות, תקבלו ישר לחשבון הבנק שלכם פיצוי (בניכוי העמלה). מרגע שתסיימו עם AirHelp, הם יעדכנו במייל על ההתקדמות. אפשר לתבוע פיצוי של עד 5 שנים האחרונות על הזמנת יתר, עיכובי טיסה וביטולים. לצורך זה אתם מתבקשים לתת ג מספרי טיסות או לתת ישה למייל על מנת הם יסרקו ולאתר את הטיסות. לאחר מכן תקבלו חוות דעת האם אתם זכאים לפיצוי וסורק את כל התיבות כדי לאתר מספרי טיסות מהעבר, ולעדכן אתכם האם יש מקום לדרוש פיצוי.
מאמר מפורט בנידון> איפה לתבוע בגין עיכוב או ביטול טיסה ואו אובדן מזוודה?
כתבה, ערכה וצילמה : עו”ד ריבי טל
טיסות לואו קוסט מישראל
כאמור, טיסות הלואו קוסט זכו לפריחה של ממש בעשור הראשון של שנות האלפיים, אך כבר באמצע שנות ה-90 פעלו ברחבי העולם כמה חברות כאלו. לישראל, לעומת זאת, הגיעה חברת הלואו קוסט הראשונה רק בשנת 2009 – חברת איזי ג’ט הידועה, מהגדולות והוותיקות בתחום.
ולמרות הכניסה המאוחרת לשוק הישראלי, הפריחה לא איחרה לבוא גם כאן. כיום פועלות בישראל בין עשר ל-20 חברות אשר מפעילות טיסות לואו קוסט, כאשר מידי כמה חודשים מצטרפת למשחק חברה חדשה, שטרם פעלה כאן קודם לכן.
אלו כמה מחברות הלואו קוסט שפועלות היום בישראל:
איזי ג’ט – חברה אנגלית שמפעילה טיסות לאנגליה – לונדון, מנצ’סטר. שוויץ – ז’נבה, באזל. צרפת – פריז, ניס, בורדו, ליון. גרמניה – ברלין. הולנד – אמסטרדם. איטליה – מלאנו, ונציה, נאפולי.
ריינאייר – חברת לואו קוסט אירית, הנחשבת לחברה הגדולה מסוגה בעולם, שמפעילה מגוון קווים זולים לאירופה מנמל התעופה בתל אביב ומשדה התעופה בעובדה. מנתב”ג – לפאפוס בקפריסין. קראקוב, ורוצלב, פוזנן וגדנסק בפולין. לבאדן-באדן ביער השחור בגרמניה. לרומא ומילאנו שבאיטליה. לבורגס שבבולגריה.
מעובדה – לקרקוב, וורשה, פוזנן, גדנסק שבפולין. בודפשט – הונגריה, קובנה – בליטא, ברטיסלבה- סלובקיה, לברלין, פרנקפורט ובאדן-באדן, ברמן ודיסלדורף – גרמניה. לבריסל – בלגיה. למילאנו בשדה התעופה ברגמו – באיטליה.
Transavia – חברת לואו קוסט שהיא חברת בת של אייר פראנס-KLM. החברה מפעילה טיסות שבועיות למגוון יעדים באירופה. אמסטרדם, איינדהובן, פריז וליון. יש גם טיסות מעובדה
ג’רמנווינגס– חברה אשר ממש באחרונה החלה לספק טיסות לואו קוסט לגרמניה, במקום חברת לופטהאנזה, חברת האם הידועה. ג’רמנווינגס תפעיל טיסות לואו קוסט לברלין, שטוטגרט, דיסלדורף והאנובר.
LOT – חברת תעופה פולנית עם טיסות ישירות לחמישה יעדים בפולין: ורשה, גדנסק, לובלין, פוזנן, ורצלב. יש טיסות המשך ליעדים חיצוניים
ארקיע אקספרס– חברת הלואו קוסט הישראלית הראשונה, או יותר נכון – שירות הלואו קוסט הישראלי הראשון. זהו שירות אשר ניתן על ידי חברת ארקיע עצמה, בתנאי לואו קוסט, ליעדים כמו פריז, אמסטרדם, מינכן ועוד.
VUELIG – חברה ספרדית. עם טיסות לרומא, פירנצה וברצלונה.
BLUE AIR – חברה רומנית. טיסות לרומניה וקפריסין.
ניקי– מציעה שלוש טיסות שבועיות לבירת אוסטריה, וינה.
וולינג איירליינס– מבצעת שלוש טיסות לואו קוסט שבועיות בקו תל אביב-ברצלונה
Jet2 – מציעה שתי טיסות שבועיות למנצ’סטר, אנגליה.
JetAirFly:-חברה בלגית שמקיימת שלוש טיסות שבועיות בין תל אביב לליאז’.
XL– חברה צרפתית לפריז.
סמארט ווינגס– חברת לואו קוסט צ’כית, אשר מוציאה לפועל שלוש טיסות שבועיות בקו תל אביב-פראג, לצד טיסות עונתיות לברטיסלבה, סלובקיה.
פגסוס איירליינס: שש טיסות שבועיות לאיסטנבול, טורקיה, בחודשי הקיץ.
וויז אייר– חברה הונגרית שהחלה לפעול בישראל לאחר סגירתה של חברת מאלב. טיסות מנתב”ג לאנגליה – לונדון. הונגריה – בודפשט ודבנצן. רומניה – בוקרשט, יאשי, קלוז’-נאפוקה, קראיובה, טימישוארה. צ’כיה – פראג. בולגריה – סופיה, ורנה. סלובקיה – קושיצה. פולין – ורשה, קטוביץ, לובלין. ליטא – וילנה, קובנה. לטביה – ריגה. אוסטריה – וינה.
ומעובדה לפולין – ורשה וקטוביץ, רומניה – בוקרשט, צ’כיה – פראג, לטביה – ריגה.
נורווג’יאן אייר שאטל– חברה סקנדינבית שמפעילה טיסות לשטוקהולם, ברצלונה וקופנהגן וגם טיסות מעבר.
AEGEAN – חברה יוונית עם טיסות לקפריסין, אתונה ואיי יוון.
TUS– חברת טיסות ללרנקה ולאתונה.
אלו חברות תעופה סדירות שמציעות מחירים זולים לטיסות בין יבשתיות מישראל:
Aeroflot, Royal Jordanian, Turkish airlines, Ukraine International Airlines, Uzbekistan airways
–
מבחן השוואתי לקביעת אתר הזמנות מומלץ
ניגשתי ל 5 אתרי השוואות מחירי הטיסות מרכזיים: מומונדו, סקייסקנר, קיווי,ג’ט ראדאר. שלכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. היתרון שלהם שהם מסוגלים לבדוק במהירות שיא אלפי הצעות במספר שניות בכל אתרי התעופה ואתרי ההזמנות למיניהם. החיסרון העיקרי של בעלי אתרים אלו, שהם לא יכולים ולא מסוגלים לעבור על כל הטיסות הקיימות בעולם ולשנות את המחירים. מה שכן קורה, זה שהספקים (חברות התעופה) של אתרי השוואות המחירים מספקים לכל אתר מחיר שונה לפי הרצון להיות מקודמים או לפי העמלה אותו גובה אתר השוואות זה.
ב 22.1.18 בדקתי טיסה הלוך וחזור מתל אביב לוורנה שבבולגריה ל-9.2.18 עד 12.2.18 במטוס של חברת התעופה ריינאיר.
באתרי ההשוואות מומונדו (יש להם עוד 20 חברות זולות יותר) וג’ט ראדאר המחיר שהוצג נע בין 57-61 דולר. כאשר הגעתי לשלב שמשלמים עליו נדרשתי לשלם 221-256 דולר שזה כולל מזוודה, דמי טיפול ודמי אשראי (אם יש) וגם לפתע המחיר משתנה בעוד כמה דולרים. אם ברצונכם להזמין מקום ישיבה עליכם להוסיף כמה עשרות דולרים
באתר ההשוואות flights-seeker המחיר שהוצג לאותה טיסה היה 66 דולר. אבל, בתשלום סופי לאותם תנאים, היה 163 דולר. ועכשיו תמצאו מה ההפרש ותכפילו במספר הנוסעים.
אותם מחירים סופיים אינם ניתנים להשוואה. וניתן להתבסס על אתרי צרכנות מוכרים, שעשו בדיקה מקיפה על ידי אלפי נוסעים לרמת אמינותם של אתרי ההזמנות האמיתיים.
חברת TRUSTPILOT, שהיא המקור שעל פיו מסתמכת חברת גוגל על אמינות חברות, בחרה במנוע של חברת קיווי שנמצאת גם באתר flights-seeker שהוא לא מעביר לאתרים שלישים ולכן בתוצאה הסופית שלו יוצא שהמחיר שלו הוא בין הטובים בשוק ומיוחד לאור השרות והאחריות שהוא מספק 365/7/24 מול סוכן אנושי, למקרה של בעייה.
לחברה שרות ותמיכה טלפוני וגם מייל, סביב השעון ובאנגלית
גילוי נאות: את הכלי לבדיקת הטיסות flights-seeker קיבלתי כשירות עבור כתבה זו, באדיבות חברת קיווי.
ועכשיו, הגיע הזמן לחשוף ולהבין את הטריקים שעומדים מאחורי המחיר שאתם שרואים באתרי השוואות של הטיסות ואולי להעדיף את הסוכן שלכם. והנה, כמה מהסודות שקבוצות פיסבוק ואתרי אינטרנט שמסתירים מכם ושעשויים לחסוך לכם הרבה כסף.
כאשר אתם נכנסים לעשרות אתרי השוואות לטיסות, מופיע לפניכם המחיר הזול. אבל, המחיר שמופיע שם איננו תואם את המציאות במיוחד ובפרט בתחום טיסות הלאו קוסט. לדוגמא: לאחר שבחרתם את הטיסה הטובה לכם בחברת לאו קוסט, אתם בדרך כלל (למעט בודדים) מופנים לאתר שלישי שלא קשור לאתר ההשוואות. אתם עוברים את כל השלבים וכאשר אתם באים לבצע את התהליך הסופי שהוא התשלום, מתברר לכם שאתם משלמים תוספות שחלקם לא חלמתם עליהם. למשל: תוספת על תשלום בכרטיסי אשראי.
קראו מאמר זה כדי לדעת איך עובדים עלינו אתרי ההזמנות בתחום שירותי תיירות?
המועצה לצרכנות מזהירה הטעיה במחיר טיסות לואו- קוסט
–
איך מוצאים את הטיסות המתאימות ביותר לתקציב? באתר flights-seeker
לא מגבילים אף אחד לנקודת יציאה אחת וליעד אחד. אפשר להוסיף לחיפוש כמה נמלי תעופה או כמה ערים, ואפילו לחפש לפי כמה רדיוסים במפה כדי למצוא את העסקה המשתלמת ביותר.
המפה האינטראקטיבית היא כלי יעיל מאוד. כשמחפשים לפי רדיוס, אפשר לכלול בחיפוש יותר נמלי תעופה ולמצוא טיסות זולות יותר. פשוט לוחצים על המפה לחיצה ימנית כדי להגדיר את רדיוס המוצא, ואז לוחצים לחיצה רגילה כדי להגדיר את רדיוס היעד. אפשר להזיז את המעגלים למקום אחר במפה או לשנות את הרדיוס כדי לכלול יותר או פחות נמלי תעופה.
– כדי למצוא את הכרטיסים הזולים ביותר, כדאי לחפש לפי טווח תאריכים ולבחור את משך השהייה הרצוי ביעד.
טיסה מומלצת: האיזון המושלם בין מחיר למשך שהייה
הטיסה הזולה ביותר: הכרטיסים הזולים ביותר, שלרוב כוללים עצירות ביניים
המסלול הקצר ביותר: מסלולים קצרים, שלרוב עולים קצת יותר
עצירות ביניים: אפשר להציג רק שילובים הכוללים עד 0, 1 או 2 עצירות
–
– כשבוחרים באפשרות “מספר ערים”, אפשר להוסיף להזמנה עד 8 נסיעות, ולכל נסיעה יכולים להיות נמלי תעופה משלה.
– סרטון YouTube המסביר איך מגדירים מסלולים שעוברים במספר ערים.
– כשמחפשים טיסות, אפשר להזין בשדה היעד “כל מקום” כדי להציג את היעדים המובילים שהזמינו נוסעים מהאזור.
חשוב מאד!!
לפני הכל, בידקו שיש לכם דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות.
לחץ כאן> לראות את רשימת המדינות המלאה ודרישות הוויזה מאזרחי מדינת ישראל
–
הערות והמלצות בזמן שמבצעים הזמנות טיסה באינטרנט
הימנעות מחשיפת פרטים אישיים
גילשו דרך IP אנונימי שלא יזהה את המחשב שלכם ואת פעילותכם. השתמשו בתוכנות יעודיות חינמיות או בתשלום. המערכות של חברות ההזמנות ושל חברות התעופה מתמחרים באופו שונה את המחירים לפי מיקום המחשב שלכם. אני ניתקלתי בהפרשים של עשרות דולרים לכרטיס בודד, ועכשיו תכפילו במספר הכרטיסים.
למחוק את הקוקיס שלכם (ריגול) לפני ואחרי כניסה לאתרים או גלוש ב”גלישה בסתר”- בגוגל לוחצים על התפריט בצד המסך ולוחצים על “חלון גלישה בסתר חדש”. בכרום פותחים אותו בלחיצה על Ctrl+Shift+N.
אם אתם גולשים רגיל, אני ממליץ לא ללחוץ על הלינקים שמובילים לטיסה סתם כדי לראות אותה, ברגע שהאתרים קולטים שאתם מחפשים משהו ספציפי הם יעשו הכל כדי שתשלמו יותר –> מינימום לחיצות, מקסימום רווח.
הימנעו מלתת פרטים על סוג הטיול שלכם
אחת השאלות שנשאלות באתרי ההזמנות לכל סוגיהם. האם זאת טיסת עסקים או טיול פרטי?
זאת אחת השאלות הכי מכשילות שנקרא בפי המומחים Signaling, שגורמת לחברות התעופה למקסם את הרווח שלך עד המקסימום (מבלי קשר לאלגוריתם של התמחור).
בעקרון קיימים שתי סוגי נוסעים: נוסעים עסקיים. ותיירים. תיירים משלמים את מחיר הכרטיס, וגם מזמינים זמן רב מראש וגם להזמין חדרים במלונות.דבר זה גורם לאותם נוסעים חוסר גמישות ויכולת לשחק. תיירים, בגלל שתלויים בחופשה שלהם במקום העבודה. משך הביקור שלהם ביעדיהם הוא לפחות 5 ימים וגם שהתיירים רגישים לתמחור ורוצה לקבע אץ התאריך שלו. ואילו אנשי עסקים לא מממנים את הטיסות ואת הלינות, וגם עושים שינויים מהרגע להרגע כתלות בצרכים שלהם. כמו כן הם יכולים לנסוע לשעות או ימים בודדים. אם יצאנו בהבנה מהנחה זאת אז ברור לנו שיש אפליית מחירים. למשל, שתיירים משלמים יותר זול אבל עם הצעות (non-refundable) על אותו מושב. ואילו אנשי עסקים שלא משלמים החברה מאפשרת להם לעשות שינויים וביטולים בעלויות זולות ואפילו בחינם.
הפיתרון. תנסו להימנע מלציין באתרים. כך שבעתיד שתרצו להזמין כלקוח פרטי. המערכת זוכרת אתכם כלקוח עיסקי
–
תזמון ותמחור
הרבה אנשים שואלים אותי איך יכול להיות שהמחיר משתנה או קופץ במהירות, שרק אתמול ראיתם מחיר מסוים וברגע שמנסים לסגור יום למחרת כבר מקבלים מחיר גבוה בהרבה. כדי לנסות ולהסביר אתן לדוגמא את ריינאייר שבו הם מספרים על כמות ההזמנות שהתבצעו בשבוע האחרון. מדובר על 3 מליון הזמנות טיסה בשבוע. כן, כן ב-ש-ב-ו-ע!!! זה אומר 5 הזמנות בשניה!!!. ולכן מספיק שהתמהמתם יותר משניה אחת על הטיסה שלכם, יש מצב שהיא כבר נקנתה והמחיר שלכם כבר שונה ממה שאתם חושבים. אם לרדת עוד קצת לבסיס העניינים, חברות התעופה מחלקות את המטוס לקטגוריות, בכל קטגוריה מספר מסוים של כיסאות, ולכל שמספר מוגבל של כיסאות יש מחיר.ברגע שכסאות מקטגוריה מסוימת אוזלים, המחיר עובר לקטגוריה הבאה, שבה המחירים יותר גבוהים בדרך כלל. אני ממליץ לפעול כך:
1) תיסגרו מראש עם העבודה שבחודש מסוים אתם לוקחים מספר ימי חופש.
2) מומלץ לא להכריז מראש על תאריכים כי אנו רוצים למצוא לכם את התאריכים הזולים ביותר לטוס ויכול להיות שבהפרש של יום או יומיים מהתאריך שחשבתם עליו תטוסו במחיר הרבה יותר זול.
3) חשוב מאד בהזמנות שירותי תיירות בכל מקום שתבחר, לבצע את הזמנת הטיסות (עוד לפני הלינות) לפחות חצי שנה מראש ואפילו יותר כשמדובר בטיול מתוכנן ולא ספונטני.
4) היו בטוחים במועד הטיסה. כל שינוי או ביטול יגרום לקנסות או לאי תשלום. הכל תלוי בסוג הכרטיס ותנאיו
5) יש אתרים שאם יראו שאתה הולך לסגור את הדף, יקפוץ לך חלון שמוזיל את המחיר בעשרות אחוזים (דף שגוגל איננו סורק אותו). נתקלתי הרבה פעמים באתרי אל-על ודומיו.
6) לשלם במחיר שמוכרים לכם במטבע הספציפי, כי שערי ההמרה מאאאאאד שלהם גבוהים
7) בטיסות הלאו קוסט דוחפים לכם לשלם עבור מושב. מיותר כי זה מאד מייקר. אבל אם זה חשוב לכם……………………אז ברור לשלם.
8) אין אפשרות ביטול של טיסות אלא אם:
קונים דרך חברה\ אתר אמריקאי או ישראלי ששם קיים חוק של 14 ימים הגנת הצרכן.
קונים כרטיס טיסה ישירות בחברת התעופה ומשלמים על כרטיס יקר אשר מאפשר כרטיס טיסה גמיש.
תכניות הביטוח ביטולים שמציעים אתרי התיירות השונים תקפים רק אם יש מקרה בריאותי חריג או מוות של קרוב וגם לאלה אתרי התיירות ימצאו את הסיבה למה לא לשלם את הכסף חזרה- לכן לא מומלצים)
יש אתרים אשר עוסקים בתיווך בין מוכרים וקונים מרצון ודואגים לכך שהשם של הנוסע יוסב לשם החדש. כל זאת תמורת עמלה של 10%-20%
כך תימנעו מהפתעות במקרה ותרצו לבטל את הכרטיס ותוכלו גם להוכיח אם מי מהצדדים יתנער מאחריות.
טיפ של רחלי: כאשר מבצעים הזמנה טלפונית עדיף שהשיחה תהיה מוקלטת. וכשמזמינים טיסה באינטרנט חשוב לקרוא את כל תנאי הכרטיס לפני אישור ההזמנה כך תימנעו מהפתעות במקרה ותרצו לבטל את הכרטיס ותוכלו גם להוכיח אם מי מהצדדים יתנער מאחריות.
9) יש מחקרים על מחירי טיסות בדק שמצאו כי הכי זול לרכוש טיסה 60 ימים לפני מועד ההמראה. זה נכון לטיולים ספונטנים. אבל, לטיולים ארוכים זה לא מתאים כי אז מחירי המלון יהיו יקרים יותר.
10) הטיסות הזולות ביותר ממריאות ביום שלישי בשעות הערב.
11) לאחר שעשיתם את כל השלבים הקודמים ונכנסתם לטיסה שעניינה אתכם ואפילו המחיר שמופיע באתר עדיין רלוונטי ומתאים לדרישתכם- פשוט תסגרו.
כל התמהמהות נוספת (אפילו ברמת השניות במקרה של ריינאייר) עלולה להקפיץ את המחיר.
12) מבדיקה מדגמית שעשיתי טיסה + מלון יכולה להיות זולה יותר מכל אחד בנפרד אבל לא בחודשי השיא. (כמובן שזה משתנה כל דקה). תודה ל Yeftah Maoz
13) טריקי טריק בנושא קונקשנים שנוסה על ידי מומחה בשם Aktarer Zaman : הבחור בתל אביב ורוצה להגיע לפריז. טיסה ישירה עולה 360 דולר. אבל, טיסה מתל אביב למינכן דרך פריז עולה 210 דולר (נעשתה משיקולים מסחריים) . אז כדאי לו לרדת בפריס ולחסוך 100 דולר. למי זה טוב? לאלה שאין מזוודה בתוך המטוס. וזה מתאים לטיסה לכיוון אחד. האחריות על הנוסע שיחליט לעשות זאת.
–
כבודה
בנושא מזוודה גדולה שמוכנסת לבטן המטוס
בטיסות סדירות השרות בחינם והמשקל המותר נע בין 20 ק”ג ועד 30 ק”ג.
בטיסות לאו קוסט, ישנה תוספת כספית, ומשקל המזוודה המותר שונה בין חברות התעופה, באחת 10 ק”ג ובאחרת 32 ק”ג.
–
בנושא מזוודה קטנה שמוכנסת למטוס
אם תבדקו במספר אתרי ההפניה, תראו שיש הבדלים משמעותיים לגבי משקל הטרולי (מזוודה קטנה שניתן לשים מעל מושבכם). יש חברות תעופה שמגדירים שמשקל הטרולי כ -5 ק”ג, יש כאלה שמגדירים 8 ק”ג ויש כאלה שמגדירים 10 ק”ג. עלות הכבודה זאת בחינם או עד כ 10 יורו. ב’קישור הבא יש פרק במצייחס להצטיידות בטרולי או תיק במוכנס למטוס > הצטיידויות מומלצות לטיול. ואיך לארוז מזוודה
בתחתית המאמר, הגבלות משקל של חברות הלאו קוסט, לפי שנמסר על ידי החברות. מומלץ לעדכן אותנו
–
על מנת לבחור טיסה מיטבית למטייל (זמן טיסה רצוי ובעלות סבירה) ממליץ לבדוק אפשרות של טיסה לכיוון אחד בחברה אחת וחזרה מיעד זהה או אחר בחברה אחרת. לפעמים יש הפתעות!!!
שימו לב לשעות הטיסות. מומלץ מאד להמריא מוקדם בבוקר מנמל התעופה ולהמריא חזרה בשעות הערב המאוחרות. ניצול מקסימאלי של החופשה.
ברוב אתרי ההזמנות הטיסה (לא של חברות התעופה) ילדים עד גיל שנתיים, הכרטיס חינם. מעל גיל זה תשלום מלא. אלא אם צויין אחרת. זה חיסרון
מומלץ לקרוא את התקנון של החברות לפני ביצוע סופי. לפעמים, חבויות שם דברים שלא ידעתם שעלולים לגרום בעיות, למקרה ותצטרכו בשורתיהם.
בצעו צ’ק אין באתר האינטרנט של חברות התעופה ולא באתרי ההזמנות ולא בשדה התעופה.
בטיסות לאו קוסט בלבד, תשלום עבור המזוודות הנוספות לבצע מראש, אך ורק באתר חברת התעופה (להזרים PNR ושם), כך תשלמו את המחיר המינמלי.
בטיסות לאו קוסט בלבד, אם הנכם זוג נוסעים, אני ממליץ בחום להזמין מקומות ישיבה (כמובן שזה בתוספת תשלום). אחרת………. כל אחד עלול לשבת במקומות נפרדים. ותארו לעצמכם שאתם משפחה עם כמה נפשות נוספות שיוצאת לטייל. את ההזמנה ממליץ לעשות באתר חברת התעופה (יש להזרים PNR ושם) ששם המחיר הכי זול.
בנושא הזמנת מקומות ישיבה לטיסות סדירות אני ממליץ להשתמש https://www.expertflyer.com כלי לראות גם את המקומות הפנויים על כל אחת מהמחלקות וגם את מפות ההושבה המלאות ושגם יכול לעקוב אם התפנה מושב ליד החלון כאשר אתם תקועים במעבר.
בדרך כלל בטיסות ארוכות, אני ממליץ ואפילו חובה לעשות טיסות קונקשן לא ארוכים (אלא אם בא לכם לטייל בעיר). טיסות קונקשיין הם לא רק זולות, הם גם טובות לנוסע מבחינה בריאותית. בטיסות קצרות לבחור קונקשנים קצרים. זהירות – כאשר קונים כל קטע בנפרד (קונקשן עצמאי), לחברה המאחרת אין אחריות פספוס של טיסת ההמשך – ודאו שיש מספיק זמן בין הטיסות.
כדי לחסוך זמן מומלץ להעדיף קונקשן דרך ארצות שלא דורשות ויזה. זמני קישור בין טיסות, האחריות המוטלת על כך אחד מהצדדים .
איך ניתן להקטין את הסיכון בטיסות קונקשן? אמצעי זהירות מומלצים
רגע לפני ההזמנה בטיסות סדירות, פנו לסוכן שלכם. לבחון עסקת חבילה – טיסה פלוס מלון. לפעמים, משתלם יותר מלקנות בנפרד. אני נתקלתי בהפתעות לטובה מול הסוכן שלי וגם אם יהיה יקר בכמה דולרים, שווה שיש לכם מישהו שאתם בוטחים.
רגע לפני ההזמנה בטיסות לאו קוסט. לבדוק מחירים גם באתרי חברות התעופה.
מחיר זול באתר המשנה מבאתר האם. ישנם אתרי תעופה ראשיים שמסתיימים בנקודה COM ובאתרים נוספים של אותה חברה יש מחירים זולים משמעותית. הדבר נובע מחוזים שונים של ספקים שונים מול שדות התעופה.
חפשו אתרי הזמנות עם תמיכה אנושית סביב השעון. שיש בעייה אז יש למי לפנות. ולצערי, כיום יש שתי חברות בתחום.אחד מהם פורסם במאמר זה. השני שייך לחברת טרוולזו האגדית עם 29,000,000 מיליון מנויים.
הערות
יש סיכוי, שלאחר שקניתם את כרטיסי טיסה מראש. המחירים ירדו, אל תיקחו ללב, לאף אחד אין דרך לצפות זאת. המחירים של אותה יכלו גם לעלות. כל תלוי בהיצע וביקוש.
לאחר ביצוע הזמנת הטיסה לעשות ביטוח נסיעות.
טיפ לפני ההמראה
אל תארזו את כל הבית. יהיה חסר לכם? תיקנו בחו”ל. אתם כיום משלמים על כל קילוגרם מיותר, לא מעט.
שאתם טסים זוג אנשים, הייתי ממליץ להזמין עבור מזוודה אחת גדולה ולהכניס לתוכה בטיסה הלוך מזוודה בינונית (שבתוכה שמים את הבגדים לטיול) ואז אם עושים את הקניות בחול, בחזור להזמין 2 מזוודות לבטן המטוס.
תכינו לעצמכם כריכים ושתייה לטיסה. מחירי האוכל בטיסות לאו קוסט אינם זולים.
–
כללי כבודה לפי מדיניות של חברות הלואו קוסט (Low Cost) העיקריות והמומלצות. נכון ל 2017
טראנסאוויה – Transavia. שאני אישית נסעתי בה והיא מאד מומלצת.
רשאים לקחת מטען יד אחד של מקסימום 10 ק”ג.
מי שרוכש כרטיס מסוג Max fare , יכול לקחת שני תיקים.
תיק 45x40x25 ס”מ. יקבל תווית ירוקה. מונח מתחת למושב.
תיק 55x40x25 ס”מ יקבל תווית אדומה מונח בתא מעל הראש. יש סיכוי שבגלל חוסר מקום התיק יישלח לתא המטען בחינם.
–
איזיג’ט – easyJet
תיק יד 56x45x25 ס”מ (כולל ידיות וגלגלים) וללא הגבלת משקל לתא הנוסעים. בחינם
רוכשי כרטיס מסוג easyJet Plus או FLEXI fare או מושב מסוג Up Front \ Extra Legroom או טס עם תינוק מתחת לגיל 2 , אפשר תיק קטן 45x36x20 ס”מ שאפשר להניח מתחת למושב שלפניו.
–
ריינאייר – RyanAir
כרטיס Non Priority – מורשה לעלות לתא הנוסעים רק עם תיק קטן אבל הטרולי (עד 10 ק”ג) מועבר לתא המטען בבטן המטוס ללא תשלום.
כרטיס מסוג Priority & 2 Cabin Bags או Plus, Flexi Plus, Family Plus רשאים להביא תיק אחד קטן ותיק או טרולי גדול יותר
תיק קטן במידות 35x20x20 ס”מ ששמים מתחת למושב מולך.
תיק \ טרולי עד 10 ק” במידות 55x40x20 ס”מ
כל הפרה תחויבו ב- 50 ליש”ט לכל תיק
–
וויזאייר – WizzAir
תיק 55X40X23 ס”מ (לא כולל ידיות וגלגלים) ומשקל עד 10 ק”ג. בחינם
כרטיסים עם עדיפות Priority, WIZZ GO או WIZZ Plus או WIZZ Privilege Pass מורשה לעוד תיק קטן במידות של 40x30x18 ס”מ אפשר לשים מתחת למושב שלפניהם בחינם.
בכל החברות לאו קוסט, כל תיק שחורג מההרשאה לכבודת יד ישלח לתא המטען של המטוס ובתוספת תשלום (לא קטנה).
ב 01.02.2018, פורסם כי Google Flights ינסו לשחק את החלק של נוסטרדמוס. העדכון האחרון שלה יהיה לחזות מתי הטיסה שלך תתעכב. התחזיות יתבססו על נתוני טיסה היסטוריים ואלגוריתמים למידה. גוגל תציג רק את התחזית אם המחשב הוא לפחות 80 אחוזים בטוח, אבל החברה עדיין ממליצה להגיע לשדה התעופה בזמן. החלק השני של העדכון יום רביעי יציג מידע נוסף עבור טיסות זולות נוספות אם חברת התעופה מגביל את היכולת להשתמש בסל תקורה או לבחור את המושב. התכונה מכוונת לסוגי תעריפים חדשים כגון “כלכלה בסיסית” המגבילים את הגישה שלך לחלק מהנוחות הבסיסיות ומדי פעם מגבילה את יכולתך לבצע שינויים כלשהם בטיסה.
לא תמיד המומלצים על ידי האתר הם גם הטובים ביותר. יש חברות תעופה או הזמנות ששילמו על כך. בחרו חברות שזכו לאמון הצר
נספחים
גאונות של אחסון ואריזה של בגדים במזוודה
איך לבחור מזוודה טובה
–
מאמרים שכדאי לקרוא
אז איך נקבעים מחירי כרטיסי טיסה?
מה זה בעצם ״תכנון נתיבים״ בחברת תעופה?
איך חברות התעופה מתחרים על הנוסעים, בעידן החדש?
היה סוכן נסיעות בעצמך. הצעדים להוזלה משמעותית ואופטימלית של טיולים. ניסיון חיי במשך 42 שנה ובמיוחד ב-21 שנים האחרונות. והסדר מאד חשוב.
51 קבוצות פייסבוק מומלצות בתחומים השונים בתיירות, לחסכון אלפי שקלים בטיול
הסכנות בהזמנות תיירות באינטרנט – מ”פישינג” ואיך להמנע מכך
איך לחסוך ולהוזיל מחירים בהזמנת טיסות, לינות וקרוזים?
מה מיוחד באפליקציית הטיסות המועדפת, הופר (Hopper)?
איך עובדים עלינו אתרי ההזמנות בתחום שירותי תיירות?
אלגוריתם למציאת טיסות זולות עם אחריות ייחודית
כללים בשדות התעופה, בישראל ובעולם
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.