• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של מקרן קול איכותי עבור צפייה והאזנה ביתית

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של מקרן קול איכותי עבור צפייה והאזנה ביתית

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

אם תמיד חלמתם להפוך את הסלון שלכם לבית קולנוע פרטי, היום זה קל יותר מאי פעם.
במאמר זה תקבלו הנחיות והכוונות להחלטה מקצועית לקניית מקרן קול שיתאים לצרכיכם כך שתמצו את המקסימום. כמו כן, תקבלו המלצות איפה מומלץ לקנות (באתרים אמינים שמוכרים ציוד איכותי) מתוך המבחר הרב שקיים בשוק (ויש).

זמן קריאה משוער: 4 דקות

קרדיט לתמונה ראשית André Azambuja    Pixabay

אם כבר רכשתם טלוויזיה חכמה גדולה וחיברתם אותה לסטרימר או לאפליקציות השונות, מה שחסר לכם זה מקרן קול. מקרן קול יאפשר לכם ליהנות מאפקט סאונד תלת ממדי מושלם, שיגרום לכם להרגיש בדיוק כמו בקולנוע. גם הגיימרים שביניכם יוכלו ליהנות מאפקט הסאונד התלת ממדי בזמן משחקים שונים. השוק מוצף במקרני קול שונים. שאנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר ולעזור לכם את המקרן הטוב ביותר עבורכם.

סאונד בר, ומקרן קול שונים זה מזה בתפקודם למרות זהות במבנה החיצוני. ההבדל המשמעותי הוא ברמת צליל היקפי. מקרן הקול כולל בתוכו מעל 9 רמקולים שנמצאות במארז בזוויות שונות לדמות צליל היקפי סאונד בר הוא פשוט יותר עם מעט רמקולים פנימיים שלא מדמים את הצליל ההיקפי בצורה איכותית.

בדרך כלל, מקרן קול יכלול את כל מה שמערכת סאונד צריכה וזה כולל טוויטרים, רמקולים וכדומה. לרוב, הוא יגיע גם עם סאבוופר, שיספק אפקט סאונד מקסימלי גם בתדרים נמוכים.

כיום, עדיף להשתמש במקרן קול המדמה סאונד היקפי ברמת איכות גבוהה, לעומת סאונד בר שהוא פשוט.

אני ממליץ על רכישת מקרן קול מאחד מהיצרנים שאני אכתוב בהמשך, בהשוואה לרמקולים המובנים שבטלוויזיה או גם מול הסאונד בר, גם אם היא אחת היקרה והאיכותית בשוק.

הנה מספר היבטים שיש לקחת בחשבון כשניגשים לרכוש מקרן קול:

הגודל של מקרן הקול:

מקרני קול מגיעים במגוון גדולים. יש מקרנים קטנים באורך של 30 סנטימטרים ומקרנים גדולים הרבה יותר. בדרך כלל, המקרנים הגדולים יפיקו צלילים איכותיים יותר, אבל חשוב שהגודל של מקרן הקול יתאים לגודל הטלוויזיה שלכם ובכלל, למקום שבו אתם מתכננים להניח או לתלות אותו. רוב מקרני הקול מגיעים בתור קופסה דקה וארוכה, שניתן לתלות על הקיר או להניח על המדף שנמצא מתחת או מעל לטלוויזיה. חשוב לוודא שהמקרן לא יפריע לעינית של הטלוויזיה או לממיר שלה.

התאימו את מקרן הקול לסביבת הצפייה שלכם:

אם אתם מתכוונים להשתמש במקרן הקול בחלל קטן, אתם יכולים להסתפק במקרן קול חוטי. אין חובה שלמקרן יהיה גם סאבוופר. אך, אם אתם מתכוונים להשתמש בו בחלל גדול, כמו סלון, מומלץ לרכוש מקרן קול שמגיע עם סאבוופר, שיעניק לכם תמיכה לצלילי באס. כדאי גם לרכוש מקרן אלחוטי, כדי שתוכלו לחבר אותו בכל מקום.

כמות ערוצי הסאונד אתם רוצים:

אם כבר התחלתם לחפש אחר מקרני קול, וודאי שמתם לב שלכל דגם מצורף מספר הערוצים שלו. הערוצים הם מקורות הקול של המקרן. מקרן קול בעל 2 ערוצים יכלול שני רמקולים, אחד משמאל ואחד מימין. כדי לשפר במעט את הצלילים הבוקעים מהטלוויזיה, אתם יכולים להסתפק במקרן קול בעל 2.1 ערוצים, כלומר שני רמקולים קדמיים וסאבוופר נפרד. אך, אם אתם מעוניינים בצליל היקפי איכותי, כדאי לרכוש מקרן קול בעל רמקולים אחוריים (5 ערוצים). ככל שיש יותר רמקולים, כך הצליל יהיה טוב יותר. מומלץ גם לבחור במקרן קול התומך בטכנולוגיית Dolby Atmos, שבאמצעותה ניתן לשמוע את הצלילים כשהם זזים מעלה ומטה ולא רק מצד לצד, מה שיוצר תחושה שאתם ממש בתוך הסרט.

כיול סאונד אוטומטי

בחרו מקרן קול עם התאמת הסאונד אוטומטית לסביבה הביתית שלכם כך שתוכלו לבצע כיול אוטומטי של הסאונד אצלכם בסלון, תוך התחשבות מלאה בכל הרהיטים בסביבה הביתית שלכם

וודאו שהחיבורים של המקרן מתאימים לכם:

חשוב שהחיבורים של מקרן הקול יתאימו לחיבורים שלכם למערכת הסאונד או לטלוויזיה. הנה לכם סקירה קצרה של החיבורים השונים שקיימים במקרני קול:

  • חיבור Bluetooth: בימינו, יותר ויותר מקרני קול תומכים בטכנולוגיית Bluetooth האל-חוטית, שמאפשרת לכם לשדר מוזיקה ממכשירים ניידים שונים היישר אל הרמקול של המקרן שלכם. יש גם דגמים המאפשרים תמיכה דו כיוונית. כלומר, שמאפשרים שידור מוזיקה מהמקרן לאוזניות האלחוטיות שלכם, שתומכות ב-Bluetooth.
  • חיבור HDMI: ישנם מקרנים בעלי כניסת HDMI אחת או יותר. יש גם כאלו עם יציאת HDMI לטלוויזיה, מה שנותן את האפשרות להשתמש במקרן הקול כדי לעבור בין אפשרויות הווידאו השונות שבטלוויזיה. יש היום גם הרבה חיבורי HDMI, שתומכים ב-ACR, מה שמאפשר לטלוויזיה לשלוח אודיו חזרה למקרן הקול. כך, תוכלו להשתמש רק בכבל אחד ולא תצטרכו להסתבך עם כבלים מיותרים.
  • תמיכה ב-Wi-Fi: קיימים דגמים המגיעים עם Wi-Fi מובנה, מה שמאפשר לגשת לשירותי מוזיקה מקוונים ישירות ממקרן הקול. בין השירותים הללו נמנים Spotify ו-Pandora. קיימים גם דגמים, שיוכלו להתחבר ישירות לחיבור הקווי של הרשת הביתית שלכם.
  • כניסות שמע דיגיטליות: במרבית ממקרני הקול יש לכל הפחות כניסת שמע דיגיטלית אחת (coax או אופטי). לאחרונה, כניסות ויציאות שמע דיגיטליות אופטיות הפכו לחיבורים הנפוצים מבין השניים.
  • סטרימינג: ישנם כמה מקרני קול, המציעים גישה לתכניות טלוויזיה ולסרטים משירותי סטרימינג של נטפליקס, אמזון, יוטיוב ועוד. אם אין לכם טלוויזיה חכמה, מקרן קול כזה הוא יתרון.

אודיו ברזולוציה גבוהה (24bit/192kh) מאפשר לנו לשמוע בצורה נאמנה את איכות הסאונד הכי קרוב למוזיקה כפי שהוקלטה במקור.

מומלץ שבמקרן הקול תהייה טכנולוגית Meridian לסאונד איכותי במיוחד. הטכנולוגיה המתקדמת של עיבוד האותות הדיגיטליים של Meridian יוצרת בימת צלילים רחבה ועשירה לסאונד איכותי במיוחד

מלבד החיבורים הללו, ישנם דגמים של מקרני קול הכוללים גם חיבור מובנה לאפליקציה של עוזרת אישית חכמה – סירי של אפל, גוגל אסיסטנט של גוגל או אלקסה של אמזון. כך, ניתן לתקשר עם העוזרת האישית בקלות ברגע שנכנסים לחדר.

תצוגת LED – כן או לא?

ברוב מקרני הקול אין תצוגת LED, כך שאי אפשר לראות מה גובה הווליום. אם אתם אוהבים לדעת מה גובה הווליום, כדאי לרכוש מקרן קול בעל תצוגת LED.

המראה החיצוני של מקרן הקול:

לרוב, מניחים את מקרן הקול במקום בולט לעין. לכן, כדאי שהוא יהיה מעוצב בצורה כזו שתתאים לאופי הבית ותהיה נאה לעין.

החברות המומלצות במתחם מקרני הקול:

הדגמים משתנים כל הזמן, אבל יש חברות שכדאי להכיר, שמספקות פעם אחר פעם מקרני קול איכותיים. החברות האלו הן:

  • חברת Sonosזוהי חברה אמריקאית המפתחת ומייצרת מכשירי אודיו על-חוטיים לבית, כולל, בין היתר, מקרני קול. היא שואפת לאפשר ללקוחות שלה ליהנות מחוויית אודיו מושלמת בבית.
  • חברת Bose זוהי חברה אמריקאית המתמחה במכשירי אודיו, ביניהם גם מקרני קול. החברה ידועה במיוחד בזכות מערכות השמע הביתיות שלה, ויש לה דגמים שמספקים אפקטי סראונד מושלמים.
  • חברת Sennheiserזוהי חברה גרמנית המתמחה בעיצוב וייצור מגוון רחב של מכשירי אודיו באיכות גבוהה, ביניהם גם מקרני קול. מקרני הקול של החברה הזו הם לרוב יוקרתיים במיוחד ואיכותיים מאד.
  • חברת Yamaha Corporationזוהי חברה יפנית שמייצרת מגוון מוצרים בתחום המוזיקה, בעיקר מכשירים אלקטרוניים וכלי נגינה. בשנותיה הראשונות, עסקה בייצור פסנתרים, שהפכו לשם דבר בעולם. היום היא מייצרת גם מקרני קול.
  • חברת Samsungזוהי חברה קוריאנית רב לאומית, הכוללת מספר רב של חברות בת. כולנו וודאי מכירים אותה מהסמארטפונים, אל היא מייצרת גם מקרני קול.
  • חברת JBLזוהי חברה אמריקאית המתמחה באלקטרוניקת שמע, מה שכולל גם מקרני קול.
  • חברת Harman Kardonזוהי חברה אמריקאית, שפחות ידועה בארץ, אך ידועה מאד ברחבי העולם כאחד מהשחקנים המשמעותיים ביותר בתחום המכשירים האלקטרוניים. הם גם הבעלים של חברת JBL. מקרני הקול שלהם ברמה גבוהה ויש להם דגמים טובים מאד לחללים גדולים.

בחרו במקרן קול בתקציב שמתאים לכם:

מקרני הקול מגיעים במגוון רחב של מחירים, החל מכמה מאות שקלים ועד כמה אלפי שקלים, כך שחשוב לבחור במקרן קול המתאים לתקציב שלכם. המחיר קשור לכמות הפיצ’רים הקיימים במקרן וכמובן לשם המותג.

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם