• תַפרִיט
  • תַפרִיט
טיול באמסטרדם

המדריך השלם למטייל באמסטרדם.

דף הבית » המדריך השלם למטייל באמסטרדם.

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 14 דקות

אמסטרדם היא מהערים שישראלים הכי אוהבים. הבירה ההולנדית הממכרת מציעה שפע של חוויות למטיילים בכל הגילאים ובכל הסגנונות. יש בה מדרחובים סואנים, מסעדות ומזללות, פאבים ומועדונים, מוזיאונים, ארמונות, כנסיות. וכמובן-כמובן, יש בה גם הקופי שופס, שמציעים “סמים קלים” לכל מי שבא לו להוסיף לחוויית הביקור גם קצת “סוטול”. אז למה אתם מחכים? הכנו לכם מדריך, שיעזור לכם לתכנן טיול באמסטרדם.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

רוצים לטייל בעוד מקומות באירופה? קבלו השראה בדף אירופה של אתר טיולים.נט.

המאמר עודכן לאחרונה ב-12 בדצמבר 2021.

תוכן עניינים:

דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים

איך מגיעים לאמסטרדם?

אמסטרדם – היסטוריה על קצה המזלג

מה כדאי לעשות בטיול באמסטרדם?

ביקור במוזיאונים באמסטרדם

טיול עם ילדים באמסטרדם

שופינג באמסטרדם

ביקור ברובע היהודי של אמסטרדם

סמים באמסטרדם

מסעדות כשרות באמסטרדם

כמה עולה טיול באמסטרדם?

טיפים לטיול מוצלח וזול באמסטרדם

איפה כדאי לישון באמסטרדם?

מסלולי טיול מומלצים באמסטרדם

איך להתנייד בעיר?

מתי כדאי לבקר?

תכנון טיול לאמסטרדם

מאמרים נוספים על הולנד

דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים:

כמה זמן כדאי לבקר באמסטרדם? באמסטרדם יש הרבה מה לראות, כך שאתם יכולים לבלות בה למעלה מחודש! אך, הזמן המומלץ לביקור הוא שלושה ימים עד שבוע.

המטבע: המטבע המקומי הוא יורו (EURO), ששווה ערך לכ-3.5 שקלים. ניתן להחליף למטבע המקומי בעמדות להחלפת מטבע חוץ ובבנקים הרשמיים. ההמלצה שלנו היא להחליף סכומים גדולים בבנקים, שם העמלה נמוכה יותר. שעות הפתיחה של הבנקים הן: ימים א’ עד ה’, בין השעות 09:00-16:00 וביום ב’ בין 13:00 ל-16:00.

השפה המקומית: הולנדית. אבל רוב התושבים דוברים גם אנגלית.

החשמל: באמסטרדם יש תקעים עם שני פינים ותקעים עם שלושה פינים. המתח החשמלי זהה לישראל.

תקשורת: הקוד הבינלאומי של הולנד הוא 31+ והקידומת האזורית של אמסטרדם היא +20. רשת Wi-Fi זמינה ברוב המלונות והאטרקציות המרכזיות ואף בחלק מהאוטובוסים והתחבורה הציבורית.

הפרשי השעות:  השעה באמסטרדם היא שעה אחת אחורה מישראל.

טיפים באמסטרדם: לא נהוג להשאיר טיפ בהולנד. אבל, אם קיבלתם שירות טוב, אתם יכולים לפרגן לנותן השירות עם טיפ של 5-10%.  

מרכזי מידע לתייר: אם אתם לא בטוחים לאן ללכת ומה לראות, כדאי לגשת לאחת מלשכות התיירות לתיירות של אמסטרדם (VVV). הם יוכלו לעזור לכם להזמין מקומות לינה, לרכוש כרטיסים לתחבורה ולאטרקציות שונות ועוד. יש מרכזים כאלו בשדה התעופה ובתחנת הרכבת המרכזית.

מספרי חירום: אמבולנס, מכבי אש ומשטרה – 112.

שגרירות ישראל: השגרירות נמצאת בעיר אחרת, האג (Haag). למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של השגרירות.

אשרת כניסה: אין צורך באשרת כניסה כדי לטייל בהולנד.

איך מגיעים לאמסטרדם?

ניתן להגיע לאמסטרדם באמצעות טיסה של כארבע וחצי שעות מישראל. שדה התעופה הבינלאומי של אמסטרדם, סכיפהול (Schiphol), נמצא כ-12 קילומטרים מהעיר.

הזמינו טיסה לאמסטרדם דרך אתר קיווי, סוכנות שמתמחה במציאת מחירים זולים עם אחריות!

יש מספר דרכי הגעה משדה התעופה למרכז העיר:

  • במונית – זוהי האופציה הנוחה ביותר, אך גם היקרה ביותר. משך הנסיעה במונית למרכז העיר הוא כ-10 עד 20 דקות. הזמן ממושך יותר כאשר יש עומסי תנועה. אתם יכולים להזמין את המונית דרך Uber.
  • ברכבת – הרכבת של אמסטרדם נמצאת ממש מתחת לאולם הטרמינל ומאפשרת להגיע למרכז העיר תוך 14-17 דקות בלבד.
  • באוטובוס – אוטובוס מספר 397, שנקרא גם Amsterdam Airport Express, יוצא משדה התעופה לעיר בין השעות 5 בבוקר ל-12:30 לפנות בוקר. זהו אוטובוס גדול ואדום, שעומד בכניסה לאולם המרכזי של שדה התעופה. הנסיעה לעיר נמשכת כחצי שעה.
  • בשאטל – השטאל של מלון Schiphol, שמופעל על ידי חברת Connexxion, מציע שירות הסעות למעל ל-100 מלונות באמסטרדם. השאטלים פועלים בין השעות 6 בבוקר ל-9:30 בערב ויוצאים בכל 30 דקות מרציף מספר A7, מחוץ לאולם הטיסות הנכנסות של שדה התעופה. בשאטל אפשר לנסוע עד 8 נוסעים. משך הנסיעה משתנה בהתאם לנקודות ההורדה השונות. מחיר הנסיעה הוא כ-20 דולר לאדם בודד, אך יש הנחות למשפחות.

אמסטרדם – היסטוריה על קצה המזלג:

אמסטרדם החלה את דרכה ככפר דייגים, שנוסד המאה ה-13. הכפר כונה “אמסטל דאם” על שם הסכר שנבנה על הנהר הסמוך, נהר אמסטל, החוצה את העיר היום. תושבי הכפר החלו לגבות אגרה מהסוחרים שעשו את דרכם על דרך הסחר הסמוכה. הם גם החלו להתמחות בבניית ספינות ובהכנת בירות.

בשנת 1275, הרוזן של הולנד החליט לספק הרשאות אגרה מיוחדות לעיירת המסחר, דבר שקידם אותה מאד. יותר ויותר סוחרים הגיעו אל העיר כדי ליהנות מההרשאות המיוחדות. בסוף המאה ה-15, העיר כבר הייתה מאד מפותחת.

לאחר שהספרדים כבשו את העיר הבלגית, אנטוורפן, יהודים אמידים רבים ברחו אל אמסטרדם. הכסף שהביאו עמם שימש את תעשיית המסחר, ואמסטרדם החלה לשלוח סחורה להודו. בשנת 1602, נוסדה חברת הודו המזרחית ההולנדית. לעיר אמסטרדם היו מניות רבות בחברה, מה שהוביל לשגשוג כלכלי אדיר בעיר. אמסטרדם פיתחה את התשתיות שלה, הוסיפה תעלות מים מרשימות ומשכה אליה אמנים רבים. תוך שלושים שנה בלבד, העיר הפכה לאחד מהערים התרבותיות המובילות באזור.

אולם, השגשוג נעצר בסוף המאה ה-17. רק בשנת 1876, לאחר בניית תעלת הים הצפוני וחיבורה של אמסטרדם ישירות לים הצפוני, העיר חזרה אל מסלולה. אמסטרדם הפכה לנקודת מסחר אסטרטגית על דרך התבלינים העולמית. היא גם הפכה לנקודה חשובה עבור המסחר ביהלומים מדרום אפריקה.

במלחמת העולם השנייה, אמסטרדם השתתפה ברדיפה של היהודים והסגרתם לנאצים. זה, והרעב הגדול שפקד את העיר, הובילו לירידה של כ-10% באוכלוסיית העיר.

לאחר המלחמה, רבים מתושבי העיר המקוריים עזבו לערים אחרות, ומהגרים ממדינות כמו טורקיה ומרוקו החליפו אותם. היום, אמסטרדם היא ביתם של למעלה מ-780,000 תושבים. אמסטרדם נחשבת ל-“עיר עולם” ומושכת אליה מיליוני תיירים מדי שנה.

מה כדאי לעשות בטיול באמסטרדם?

שייט בתעלות אמסטרדם עם שתייה וגבינות
סיור אוכל ברובע יורדאן
סיור אופניים באמסטרדם

ביקור במוזיאונים באמסטרדם:

בשנת 1987, אמסטרדם נבחרה על ידי האיחוד האירופאי כ”בירת התרבות האירופאית”, ולא בכדי. העיר התרבותית הזו מציעה שלל מוזיאונים, שמקיפים נושאים נרחבים, ביניהם אמנות, מדע והיסטוריה. מעבר למוזיאונים הסטנדרטיים, יש גם כמה מוזיאונים לא שגרתיים, שלא לומר הזויים.

בין המוזיאונים המומלצים ביותר לביקור באמסטרדם הוא מוזיאון Rijksmuseum שמציג יצירות אמנות של גודלי האומנים. הזמינו סיור פרטי מודרך במוזיאון כאן. מוזיאון נוסף ששווה לבקר הוא כמובן המוזיאון של בית אנה פרנק, המספר את סיפורה של הילדה היהודייה שרשמה יומן בזמן השואה.

אם אתם חובבי מוזיאונים, כדאי להצטייד בכרטיס I Amsterdam City Card, שיאפשר לכם להיכנס למספר רב של מוזיאונים במחיר משתלם.

טיול עם ילדים באמסטרדם:

הולנד היא מדינה נפלאה לילדים. יש בה מישורים נרחבים, שלל אטרקציות ותחבורה ידידותית למשתמש. אם אתם מטיילים עם המשפחה, כדאי לצאת אל מחוץ לגבולות אמסטרדם ולחקור חלקים נוספים של הולנד. אך, אם יש לכם זמן רק לביקור באמסטרדם, גם זה בסדר. באמסטרדם אומנם יש מאפיינים בולטים הקשורים לעולם המבוגרים, כמו תעשיית המין והסמים הנרחבת, אך יש בה גם הרבה דברים שאפשר לעשות עם הילדים. תוכלו לטייל איתם בסמטאות הציוריות, לבקר בשווקים ובמוזיאונים, לשוט בתעלות ועוד. לחוויה מיוחדת וכיפית, אתם יכולים לצאת לשייט ופיצה (Pizza Cruise), במהלכו הילדים יוכלו גם ליהנות מהנופים וגם מהפיצה. השייט נמשך כשעה וחצי. אם תרצו, תוכלו גם לשכור להם אופניים ולצאת לרכיבה ברחובות העיר.

רוצים לדעת עוד? קראו – אטרקציות לילדים בהולנד ובאמסטרדם.

שופינג באמסטרדם:

אמסטרדם, להבדיל מערים כמו פריז, ניו יורק ומילאנו, היא לא בירת אופנה ושופינג. לכן, אל תבנו עליה בתור יעד לקניות כי אתם עלולים להתאכזב. מצד שני, אם אתם רוצים לעשות שופינג “על הדרך”, אתם תוכלו למצוא מקומות שווים. באמסטרדם יש כמה וכמה חנויות אופנה, בוטיקים, קניונים ושווקים. ואם אתם בעניין של אביזרי מין, תוכלו למצוא אותם בשפע באמסטרדם!

בין המקומות המומלצים ביותר לקניות באמסטרדם הם כיכר דאם (Dam Square), אזור תשעת הרחובות (Negen Straatjes), אזור ה-Spiegelkwartier ורחוב Haarlemmerdijk.

רוצים לדעת עוד? קראו – קניות באמסטרדם ובסביבותיה. אפשרי גם אם לא נחוץ.

ביקור ברובע היהודי של אמסטרדם:

כמו בכל אירופה, גם באמסטרדם הייתה קהילה יהודית מפוארת. הקהילה היהודית פרחה בעיר בעיקר אחרי גירוש ספרד ופורטוגל, שגרם ליהודים רבים להימלט לאמסטרדם. למרבה הצער, לאחר הכיבוש הנאצי, יותר מ-100,000 מיהודי אמסטרדם נשלחו אל מותם. כיום, מתגוררים באמסטרדם כ-20,000 יהודים בלבד, שמתגוררים בכל רחבי העיר ולא רק ברובע היהודי.

אם תרצו ללמוד על ההיסטוריה של הקהילה היהודית באמסטרדם, כדאי לבקר ברובע היהודי, הכולל שרידים מהעבר המפואר של הקהילה. בין היתר, תוכלו לראות את בית המדרש עץ החיים, בית הכנסת הספרדי והמוזיאון היהודי. זה גם המקום שבו תמצאו ריכוז ענק של מסעדות כשרות.

סמים באמסטרדם:

אמסטרדם היא ה-מקום להתנסות בסמים. הרכישה או השימוש בסמים באמסטרדם הם לא עבירה על החוק. הסמים איכותיים ואפשר להשיג אותם בקלות בקופי שופס (Coffeeshops), בתי הקפה המוכרים מגוון סמים כמו מריחואנה וקנאביס.

הקופי שופס מפוקחים היטב. לפי החוק, הקופי שופס יכולים למכור רק סמים קלים ועד חמישה גרם מריחואנה לאדם. על כל לקוח להוכיח שמלאו לו 18 שנים בהצגת תעודה מזהה. מאז 2007, נאסרה המכירה של אלכוהול בחנויות הקופי שופס. זאת, מחשש להשפעות לוואי בלתי רצויות עקב ערבוב בין אלכוהול לסמים קלים.

בכל מקרה, כדאי להיזהר ולנהוג באחריות בזמן שימוש בסמים באמסטרדם.

רוצים לדעת עוד על שימוש בסמים באמסטרדם? קראו – סמים באמסטרדם. לשאוף ולבלות.

אם תרצו ללמוד עוד על הסמים הקלים, אתם יכולים לבקר גם במוזיאון החשיש והסמים של אמסטרדם (Hash Marihuana- Hemp Museu). המוזיאון מספר אודות העיסוק, השימוש והיחס לסמים לאורך ההיסטוריה. הכניסה בתשלום. המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:00 ל-17:00.

מסעדות כשרות באמסטרדם:

באמסטרדם קיימות מסעדות כשרות רבות. יש גם סופרמרקטים רבים, המציעים מצרכים עם חותמת כשרות. מרבית המסעדות הישראליות והיהודיות נמצאות ברובע היהודי, אך יש גם כאלה שנמצאות במרכז העיר. לחצו כאן לרשימת מסעדות כשרות באמסטרדם.

כמה עולה טיול באמסטרדם?

טיול באמסטרדם יכול להיות יקר או סביר, תלוי באיזה מלונות אתם בוחרים ללון ומה אתם בוחרים לעשות. בממוצע, אדם מוציא כ-133 יורו ליום, שזה בערך 466 שקלים. וזה כולל לינה ואוכל.

טיפים לטיול מוצלח וזול באמסטרדם:

  • כדאי לרכוש כרטיס שיקנה לכם הנחות בזמן הביקור בעיר. קיימים מספר כרטיסים כאלו, כאשר המרכזיים שבהם הם I AMSTERDAM CITY CARD ו-Go City Amsterdam.הכרטיס של I Amsterdam הוא מקיף יותר, כיוון שהוא כולל גם שימוש חינמי בתחבורה הציבורית בעיר. אבל, שווה לבדוק את שניהם כדי לראות מה המתאים ביותר לטיול שלכם.
  • תעבירו את הלילות שלכם בהוסטלים או במקומות אירוח זולים אחרים. באמסטרדם יש שפע של אפשרויות לינה זולות. ההוסטלים הם לרוב ברמה גבוהה מאד, כך שאתם יכולים להזמין חדר בהוסטל כדי להוזיל עלויות. מומלץ כמובן לבדוק חוות דעת לפני ההזמנה.
  • השתמשו ברגליים ובתחבורה הציבורית. אמסטרדם נוחה להליכה ברגל, ויש בה תחבורה ציבורית מצוינת!
  • מתכננים לבקר בבית אנה פרנק? הזמינו כרטיסים מראש! בית אנה פרנק הוא מהאתרים הפופולאריים ביותר באמסטרדם. אם לא תזמינו מראש, תצטרכו לבלות הרבה מאד זמן בתור לרכישת כרטיסים, לא משנה באיזו עונה אתם מגיעים. הזמינו כרטיסים כאן.
  • מצאו מקומות זולים לאכול בהם באמסטרדם. יש שפע של אפשרויות, שמתאימות לכל כיס. לחצו כאן כדי לקבל רעיונות למסעדות טובות באמסטרדם.
  • שלבו לפחות בילוי לילי אחד. גם אם אינכם צעירים, רווקים הוללים או חיות לילה, אל תוותרו על טעימה מחיי הלילה התוססים של אמסטרדם. העיר יכולה בקלות להתגאות בתואר בירת הנהנתנות העולמית. זוהי העיר היחידה בעולם המתירה שימוש בסמים ובזנות. אמסטרדם גדושה במועדונים, פאבים, ברים, ומה לא. תמיד תמצאו משהו שקורה ברחובות העיר.
  • השתתפו באירוע תרבותי. בכל יום, תמצאו שפע של דברים שאפשר לעשות באמסטרדם, כמו פסטיבלים, תערוכות אמנות ומופעים חיים. כדאי להתעדכן באירועים בלוח של I Amsterdam.  
  • שלבו לפחות שייט אחד, ביום או בלילה. אין כמו לראות את אמסטרדם ממימי הנהר. הזמינו שייט עכשיו.

איפה כדאי לישון באמסטרדם?

באמסטרדם יש שכונות רבות ומגוונות. כדי להחליט איפה כדאי לישון, אתם צריכים לשאול את עצמכם מה אתם רוצים להשיג מהטיול שלכם באמסטרדם. הנה ההמלצות שלנו לגבי אזורי הלינה המומלצים באמסטרדם:

האזור המומלץ לפעם ראשונה באמסטרדם – המרכז הישן (Old Centrum):

אם זו הפעם הראשונה שלכם באמסטרדם ואתם רוצים להכיר את האתרים החשובים והמרכזיים שבה, כדאי להתמקם במלון במרכז הישן. זהו החלק העתיק ביותר של אמסטרדם. רוב התיירים נשארים ללון באזור הזה ויש בו כל כך הרבה מה לעשות, כך שרבים מהם בכלל לא עוזבים את האזור. אולם, יש אנשים שנמנעים מלינה במקום הזה בשל קרבתו לרובע החלונות האדומים, המוכר כאזור הסמים והזנות.

רוצים לקבל רעיונות לאטרקציות ברובע החלונות האדומים? קראו – אטרקציות ובילויים ברובע האורות האדומים באמסטרדם.

מלונות מומלצים באזור:

Hotel TwentySeven  – זהו מלון סוויטות יוקרתי, הנמצא במבנה מרשים משנת 1916. הסוויטות מרווחות, צוות המלון קשוב ומקצועי והמסעדה של המלון היא מהמובילות בעיר.

Westcord City Centre Hotel Amsterdam – מלון במיקום אידיאלי במרכז העיר.

Flying Pig Downtown – הוסטל מומלץ, נקי ומרווח, שמתאים במיוחד לתרמילאים שרוצים לחקור את אמסטרדם בתקציב מוגבל. ההוסטל מציע חדרים משותפים.

האזור המומלץ למשפחות – הרובע היהודי ורובע פלנטז’ה (Jewish Quarter and Plantage District):

רובע פלנטז’ה הוא ברובו אזור מגורים, הצמוד לרובע היהודי של אמסטרדם. אם אתם מטיילים באמסטרדם עם המשפחה, אנו ממליצים להתמקם במלון ברובע פלנט’זה. מדובר ברובע שקט ורגוע עם מספר אטרקציות לכל המשפחה, ביניהם גן החיות הוותיק ביותר בהולנד. במרחק הליכה קצרצר תמצאו את הרובע היהודי, שם תוכלו לאכול במסעדות כשרות ולהכיר את ההיסטוריה של הקהילה היהודית בעיר. מרכז העיר אומנם נמצא במרחק כ-20 דקות הליכה, אבל אפשר להגיע לשם בקלות באמצעות המטרו.

מלונות מומלצים באזור:

Wittenberg Hotel – זהו מלון מודרני, נקי ונוח, הכולל דירות נופש וסטודיו. המלון גם משכיר אופניים.

האזור המומלץ לאוהבי המוזיאונים – רובע המוזיאונים (Museum Quarter):

אם אתם רוצים להיות במרחק הליכה קצר ממוזיאונים מובילים כמו מוזיאון רייקסמוזיאום ומוזיאון ואן גוך, כדאי להתמקם ברובע המוזיאונים. האזור הזה הוא אזור אלגנטי, מלא בחנויות ובוטיקים מיוחדים, שבו תוכלו למצוא גם כמה קונצרטים. תרבות בשיאה. אם תרצו לבלות בלילה, אזור הבילויים המרכזי, דה פייפ, נמצא במרחק כ-15 דקות הליכה בלבד. גם רובע Leidseplein, הידוע גם הוא כרובע חיי לילה, נמצא במרחק הליכה דומה.

רוצים לקבל רעיונות לדברים שאפשר לעשות ברובע המוזיאונים? קראו – רובע Museumplein, כיכר המוזיאונים המרתקת באמסטרדם.

מלונות מומלצים באזור:

The College Hotel – מלון בוטיק נהדר, שממוקם בתוך מבנה קולג’ מהמאה ה-19.

Conservatorium Hotel – אם אתם רוצים לישון בסטייל, זהו בין המלונות היוקרתיים והמפוארים באמסטרדם.

האזור המומלץ לזוגות – רובע יורדאן (Jordaan):

רובע יורדאן זוכה לא פעם בתואר “הרובע המגניב ביותר באמסטרדם”. היום, הוא מהרובעים היוקרתיים ומטופחים בעיר. אנשי רוח רבים, ביניהם אמנים וסופרים, החליטו לשכן את עצמם ברובע הזה. אם יצאתם לטיול רומנטי באמסטרדם, אנו ממליצים להתמקם במלון ברובע יורדאן. ברחבי הרובע תוכלו למצוא גלריות לאמנות, חצרות יפים, מבנים היסטוריים מיוחדים, חנויות, שווקים ואפילו כמה מוזיאונים.

רוצים לקבל רעיונות לדברים שאפשר לעשות ברובע יורדאן? קראו – אטרקציות ובילויים רובע יורדאן (JORDAAN), אמסטרדם.

מלונות מומלצים באזור:

Hotel Il Fiore – מלון מקסים ומפנק המציע בין השאר השכרת אופניים. הוא גם נמצא במרחק קצרצר ממוזיאון אנה פרנק.

Mr. Jordaan Hotel – מלון בוטיק הנמצא במיקום מעולה, מוקף במסעדות, בתי קפה ובוטיקים אופנתיים. החדרים מעוצבים בסגנון הולנדי והאווירה נהדרת. נכון, החדרים קצת קטנים, אבל אם אתם מטיילים בזוג, זה מושלם. גם הוא קרוב למוזיאון אנה פרנק.

האזור המומלץ לאוהבי חיי לילה- רובע דה פייפ (De Pijp):

זהו אחד מהאזורים הפחות ידועים ומתוירים באמסטרדם. אם אתם אוהבים חיי לילה, רובע דה פייפ הוא ללא ספק המקום להתמקם בו. בשנים האחרונות, התפתחה במקום סצנה בוהמיינית ייחודית של אמנים, אנשי תרבות וסטודנטים. תמצאו כאן מקומות בילוי סוערים, קופי שופס, מגוון מסעדות וברים.

רוצים לקבל עוד רעיונות לדברים שאפשר לעשות ברובע דה פייפ? קראו – אטרקציות ובילויים ברובע דה פייפ (De Pijp) אמסטרדם. כשהבוהמה ומעמד הפועלים נפגשו.

מלונות מומלצים:

The Arcade Hotel – המלון הזה מציע בר אקטיבי, גג פתוח ושירות להשכרת אופניים.

עוד אזורים שווים באמסטרדם:

רובע ניו מרקט (Nieuwmarkt) – הרובע הזה היה בעבר מקום מושבם של יהודים בעיר, שפיתחו בו את הסחר העירוני. עם השנים הוא שינה את פניו, אך עדיין תוכלו למצוא בו את השוק החדש, שמושך אליו מבקרים רבים.

מה יש לעשות ברובע ניו מרקט? קראו כאן – רובע ניו מרקט Nieuwmarkt באמסטרדם. קניות, בילויים וסיור.

רובע רמברנדט (Rembrandt) – רמברנדט הרמנזון ואן ריין הוא צייר הולנדי נודע שמסב גאווה רבה להולנדים. על כן, אין זהו פלא שאחד הרבעים המרכזיים בבירת הולנד, אמסטרדם, מכונה על שמו. הרובע הוא אחד ממרכזי הלילה של העיר, עמוס במועדונים, ברים, פאבים וקופי שופס.

מה יש לעשות ברובע רמברנדט? קראו כאן – אטרקציות ובילויים ברובע רמברנט (Rembrandt), אמסטרדם.

רובע ווטרלו (Waterlooplein) – זהו רובע מרכזי, שבו רוב האטרקציות ואתרי הביקור קשורים לקהילה היהודית שהייתה כאן לפני מלחמת העולם השנייה. בעבר, כיכר ווטרלו שימשה כשוק גדול, שבו סחרו תושבי העיר היהודים. השוק ההיסטורי שינה את פניו והפך לשוק פשפשים גדול ופופולארי.

מה יש לעשות ברובע ווטרלו? קראו כאן – רובע ווטרלו Waterlooplein, אמסטרדם. שוק, כנסיות, מוזיאונים ובתי כנסת.

צ’יינה טאון (Chinatown) – כמו כל עיר גדולה בעולם, גם באמסטרדם יש רובע סיני מפואר ומרתק. למרות שמו, הרובע לא נושא אופי סיני מובהק, שכן רוב תושביו אינם סינים אלא מהגרים ממקומות אחרים. תוכלו לראות כאן שלטים בשפות שונות ומשונות, חנויות מיוחדות, מקדשים דתיים וסגנונות בנייה שאופייניים למזרח הרחוק.

מה יש לעשות בצ’יינה טאון? קראו כאן – רובע צ’יינה טאון (China Town) באמסטרדם. טעימה מאסיה באירופה.

מסלולי טיול מומלצים באמסטרדם:

איך מתניידים בזמן טיול באמסטרדם?

אמסטרדם היא עיר שקל להתנייד בה. רבים מהמקומיים משתמשים באופניים כדי להגיע ממקום למקום. בהולנד בכלל, במדינה שבה גרים כ-16 מיליון איש, יש כ-18 מיליון זוגות אופניים! אז גם לכם כדאי לנסות! העיר אמסטרדם היא מישורית וקיימים בה אינספור חניונים לאופניים. יש בה כ-400 קילומטרים של שבילי אופניים, כך שהיא מושלמת לאוהבי הרכיבה. 

העיר מלאה בסוכנויות להשכרת אופניים במחירים נוחים וסבירים. בין החברות המומלצות להשכרת אופניים היא סוכנות MacBike. יש לחברה ארבעה סניפים באמסטרדם, כאשר הסניף המרכזי נמצא בתחנה המרכזית.

אך, לפני שאתם ממהרים לעלות על האופניים, אל תשכחו:

  • לשאול לגבי חוקי הרכיבה. השבילים מלאים בתמרורים ורמזורים שאתם חייבים להכיר. שאלו את משכיר האופניים שלכם איזה חוקים חשוב שתדעו.
  • לברר היכן כדאי להחנות את האופניים כדי להימנע מגניבתם. כדאי להצטייד במנעול איכותי שיהווה מכשול לגנבים.

להתנייד באמסטרדם בתחבורה ציבורית:

אם אתם פחות בעניין של לדווש, הנה לכם כמה אופציות נוספות להתנייד באמסטרדם:

  • הליכה רגל – כמו רבות מהערים האירופאיות, קל להתנייד באמסטרדם ברגל. הדרכים מישוריות ברובן, והמרחקים בין האטרקציות השונות קצרים יחסית. מומלץ ללכת ברגל בכל מקום שזה מתאפשר וכך לספוג את האווירה של העיר.
  • חשמלית – החשמלית של אמסטרדם היא דרך קלה ומהירה להגיע לאטרקציות המרכזיות של העיר. נשיונל ג’יאוגרפיק העניק לקו מספר 2 של החשמלית את התואר “אחד מקווי החשמלית הטובים בעולם.” בקרונות של החשמלית יש מקום מיוחד לעגלות תינוק, למקרה שאתם צריכים.
  • אוטובוס – קיים מערך נרחב של אוטובוסים באמסטרדם ובסביבותיה. חברות האוטובוסים המפעילות את הקווים הן בעיקר GVB, חברת האוטובוסים המרכזית של אמסטרדם, Connexxion ו-EBS. בדרך כלל, תשתמשו באוטובוסים רק כדי להגיע לאזורים מרוחקים באמסטרדם או אל מחוץ לעיר. השירות הרגיל פועל עד חצות ולאחר מכן, יש אוטובוסים שפועלים בלילה בתעריף שונה.
  • אוטובוס התיירים – אם אתם רוצים להתנייד באמסטרדם ותוך כדי לזכות בהדרכה, אתם יכולים לרכוש כרטיסים לאוטובוס התיירים. האוטובוס צבוע בצבע אדום ועובר במוקדי תיירות מרכזיים, כשהוא מאפשר לרדת ולבקר באתרים בדרך.
  • מטרו – המטרו של אמסטרדם היא דרך מהירה נוספת להגיע ממקום למקום. זוהי כנראה הדרך המהירה ביותר להגיע לרובעים כמו Amstelveen, Bijlmer ו-Diemen, שהם הפרברים של אמסטרדם. במטרו יש ארבעה קווים נכון לכתיבת שורות אלה. גם המטרו, כמו החשמלית, מפסיקה לפעול ב-12:30 בלילה.
  • מעבורות – אם תרצו לעבור מהגדה האחת לגדה השנייה של נהר אמסטרדם, הדרך הכי פשוטה היא לעשות זאת באמצעות המעבורת. ניתן לתפוס את אחת מהמעבורות היוצאות מאחורי התחנה המרכזית של אמסטרדם. הנסיעה במעבורות היא בחינם.

כרטיסים שימושיים לתחבורה הציבורית:

לפני שאתם עולים על התחבורה הציבורית, כדאי להצטייד באחד מהכרטיסים הבאים:

  • כרטיס מומלץ למבקרים במספר גדול של אטרקציות – I Amsterdam City Card  יאפשר לכם לנסוע ללא הגבלה בתחבורה הציבורית של אמסטרדם למשך 24, 48 או 72 שעות. הוא גם יקנה לכם הנחות באטרקציות מרכזיות.
  • כרטיס מומלץ למבקרים לזמן קצר – Amsterdam Travel Ticket כולל נסיעה הלוך וחזור משדה התעופה של אמסטרדם ונסיעה ללא הגבלה בתחבורה הציבורית של GVB באמסטרדם. ניתן לרכוש כרטיס התקף ליום אחד, ליומיים או לשלושה.
  • כרטיסי נסיעה יומיים של מפעילת התחבורה הציבורית באמסטרדם (GVB) – ניתן לרכוש כרטיס יומי אחד או כרטיסים רב-יומיים שתקפים עד לשבוע. המחירים מתחילים מ-8.5 יורו. הכרטיסים האלה תקפים לשימוש על אוטובוסים, חשמליות וקווי מטרו המופעלים על ידי GVB.למידע נוסף, לחצו כאן.
  • כרטיס מומלץ למי שרוצה לחקור את כל האזור ולא רק את אמסטרדם – Amsterdam & Region Travel Card מאפשר לכם לנסוע בתחבורה ציבורית המופעלת על ידי GVB וחברות נוספות כמו Connexxion, EBS ו-NS. החברות מפעילות קווים גם בסביבותיה של אמסטרדם, כך שאתם יכולים לצאת ולחקור את האזור. ניתן לרכוש כרטיס התקף ליום אחד, יומיים או שלושה.

אפשרות נוספת היא להשתמש בכרטיס של המקומיים, ה-OV-chipkaart. תיירים יכולים להשיג כרטיס אנונימי בכל אחד ממרכזי המידע של GVB ובמכונות הכרטיסים של GVB. עליכם לדאוג להטעין את הכרטיס במספיק כסף לנסיעה ולהעביר אותו בכניסה וביציאה מהתחבורה הציבורית. לכל נוסע צריך להיות כרטיס משלו. במקרה של גניבה או אובדן הכרטיס, ניתן לחסום אותו. למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של OV-chipkaart.

לעולם אל תעלו על התחבורה הציבורית באמסטרדם ללא כרטיס בתוקף. מי שנתפס ללא כרטיס משלם קנס כבד.

האם כדאי להתנייד ברכב?

אם אתם מתכננים לבקר באמסטרדם בלבד, אין לכם צורך ברכב. יכול להיות שתצטרכו רכב אם תצאו אל מחוץ לגבולות העיר. אמסטרדם עצמה היא עיר קטנה, צפופה ורחובותיה צרים. ברוב המקומות עם מגבלת מהירות של עד 30 קמ”ש, ישנם רחובות רבים ללא מוצא, רחובות חד סטריים וברחובות רבים אין כניסה לרכב. יש מחסור חמור במקומות חנייה ובאזורי החנייה המורשים, תעריף החנייה מאד גבוה. לכן, העיר איננה ידידותית לנהגים, והנהיגה בה איננה מומלצת.

מתי כדאי להגיע לטיול באמסטרדם?

אמסטרדם מתאימה לטיול בכל ימות השנה. עונות השנה מקבילות לאלו שבישראל. כשמתכננים את תאריך הטיול, כדאי גם לבדוק איזה אירועים מיוחדים מתקיימים לאורך השנה. כך למשל, אם אתם מגיעים לאמסטרדם כדי לראות את פריחת פרחי הצבעוני, כדאי לכם להגיע בין אמצע מרץ לתחילת מאי.

אז מתי מומלץ להגיע לטיול באמסטרדם? הכנו לכם סקירה של התקופות המרכזיות:

התקופה המומלצת לאוהבי הפרחים – ממרץ עד מאי:

זוהי תקופת האביב באמסטרדם. מלבד פריחת פרחי הצבעוני, תוכלו ליהנות בתקופה זו גם ממזג אוויר נעים שנע בין 10 ל-12 מעלות במשך היום. זהו מזג האוויר האידיאלי להליכות בחוץ. עם זאת, קחו בחשבון שהלילות עשויים להיות קרירים, ולכן יש להצטייד בלבוש חם ללילה.

אירועים מרכזיים באמסטרדם באביב:

  • פסטיבל פריחת הצבעוני (Tulip Festival) – במהלך חודש אפריל.
  • פסטיבל פריחת הדובדבן (Cherry Blossom Festival) – במהלך חודש אפריל. חגיגות פריחת הדובדבן מתקיימות ביער אמסטרדם בלב העיר.
  • הפסחא – ב-17 באפריל. זהו חג נוצרי הנחגג באמסטרדם עם קישוטי חג מיוחדים.
  • יום המלך (King’s Day) – ב-27 באפריל ובסופשבוע שמגיע מיד לפניו או אחריו. זוהי חגיגת רחוב תוססת וצבעונית, שמושכת אליה אלפי מבקרים וגם מעלה את מחירי המלונות.

התקופה המומלצת לביקור באטרקציות – מספטמבר עד נובמבר:

זוהי תקופת הסתיו באמסטרדם. מזג האוויר אומנם לא תמיד צפוי בתקופה הזו, אך לרוב מזג האוויר נוח. בספטמבר יש בממוצע כ-10 ימים של גשם, אבל לרוב מדובר בממטרים קלים בלבד. בזמן שיורד גשם, אתם יכולים להסתובב במוזיאונים הרבים שבעיר. יש פחות תיירים, כך שהתורים מתקצרים והמחירים יורדים.

אירועים מרכזיים באמסטרדם בסתיו:

  • יום האנדרטאות הפתוח (Open Monuments Day) – בשבוע השני של ספטמבר. ביום הזה, הציבור יכול להיכנס למונומנטים ומבנים היסטוריים שבדרך כלל סגורים בפני הקהל הרחב.

התקופה הזולה ביותר – מדצמבר עד פברואר:

זוהי תקופת החורף באמסטרדם. החורף של אמסטרדם הוא קר ולרוב יש רוחות ערות, אבל בדרך כלל הטמפרטורות לא יורדות מתחת לאפס. מזג האוויר בחורף נע בדרך כלל בין 3 ל-4 מעלות, וזה נחשב למזג אוויר חמים יחסית למקומות אחרים בצפון אירופה. בגלל שאין הרבה תיירים, מחירי הטיסות והלינות יורדים משמעותית בתקופה זו. אך, קחו בחשבון שבמחצית השנייה של דצמבר, בזמן חופשת חג המולד, המחירים עולים בגלל האירועים השונים שמתקיימים בעיר.

אירועים מרכזיים באמסטרדם בחורף:

  • חגיגות חג המולד – במחצית השנייה של דצמבר. בתקופה זו כדאי לפקוח עין ולחפש את מאכלי החג המסורתיים, המכונים “oliebollen” (סופגניות עגולות מצופות סוכר) ו-“appelflappen” (לביבות תפוח עץ טעימות).
  • חגיגות השנה החדשה – ב-1 בינואר. המקומיים חוגגים את השנה החדשה במסיבות רחוב והילולות מטורפות. הספירה לאחור היא אירוע בלתי נשכח, שמתקיים כל שנה בכיכר אחרת בעיר. וכמובן, יהיו גם זיקוקים.

התקופה העמוסה ביותר – מיוני עד אוגוסט:

הקיץ של אמסטרדם הוא התקופה העמוסה ביותר בשנה. עשרות אלפי תיירים מגיעים כדי ליהנות ממזג האוויר החמים. אם אתם רוצים להימנע ממחירים גבוהים ומתורי ענק, כדאי להימנע מתקופה זו של השנה.

אירועים מרכזיים באמסטרדם בקיץ:

  • פסטיבל הטעם של אמסטרדם (Taste of Amsterdam) – בתחילת יוני. פארק אמסטל מתמלא במאות דוכני מזון המציעים טעימות וארוחות של מיטב השפים והמסעדות. הכניסה בתשלום.
  • פסטיבל הגן הפתוח (The Open Garden Days) – באמצע יוני. בתי משפחות פותחים את שעריהם בפני מבקרים, שיוכלו להציץ אל הגינות הפורחות והמטופחות שלהם.הכניסה בתשלום.
  • פסטיבל השורשים של אמסטרדם (Amsterdam Roots Festival) – בסוף יוני. זהו פסטיבל מוזיקה מאלף הנמשך מספר ימים, במהלכם אנשים מרחבי העולם חוגגים, רוקדים, שרים ונהנים. הכניסה בתשלום.
  • פסטיבל האופנה הבינלאומי (Amsterdam International Fashion Week) – ביולי.
  • מצעד הגאווה באמסטרדם (Amsterdam Gay Parade) – ביולי או באוגוסט, תלוי בשנה. אמסטרדם היא מהערים הסובלניות ביותר עבור קהילת הלהט”ב, ומצעדה הגאווה שלהם הוא בעל שם עולמי. גולת הכותרת היא משט הסירות המקושטות השטות בתעלות העיר.

תכנון טיול לאמסטרדם:

רוצים לתכנן טיול לאמסטרדם, אבל לא בטוחים כיצד? בשביל זה יש מומחים בתחום תכנון הטיולים, שישמחו לעזור לכם בתכנון הטיול. מלאו את הטופס הבא או צרו קשר (support@tiulim.net) ונוכל לקשר אתכם ליועצי טיולים רלוונטיים לצרכים שלכם:

רוצים לדעת עוד על השירות? לחצו כאן כדי לקרוא על שירות תכנון טיולים של אתר טיולים.נט.

מאמרים נוספים על הולנד:

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם