מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 34 דקותקרדיט לתמונה: iceland24blog
כתבה וערכה : ליאור קן-לי
אנשים שחוזרים מאיסלנד (Iceland) מספרים על אי קטן בצפון האוקיינוס האטלנטי, שמכיל בתחומו נופים מרהיבים ואנשים חמים במיוחד. אם בלימודים או בעבודה העניקו לכם רק כמה ימים ספורים של חופשה ואתם מחפשים אחר טיול שופע טבע, איסלנד היא ללא ספק היעד שלכם. באיסלנד תמצאו נופים שלא תמצאו בשום מקום אחר בעולם. “ארץ הקרח והאש” היא ביתם של חלק מהקרחונים הגדולים ביותר באירופה ושל חלק מהרי הגעש הפעילים ביותר בעולם. במדריך השלם למטייל באיסלנד תמצאו את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם מגיעים לטיול בלתי נשכח ב”ארץ הקרח והאש”.
שבוע באיסלנד: מסלול טיול למטייל העצמאי
מסלול טיול באיסלנד בעקבות סדרת הטלוויזיה, משחקי הכס
איסלנד – היסטוריה על קצה המזלג
כתבים עתיקים שנכתבו באיסלנד במאות ה-9 וה-10 מציינים כי לפני שהמתיישבים הסקנדינבים הגיעו אל האי, חיו בו נזירים קלטיים. ממצאים ארכיאולוגיים מצביעים על כך שהנזירים אכן אכלסו את האי, עוד לפני שנת 874 לספירה, אך עזבו אותו לפני שהסקנדינבים התיישבו באיסלנד.
האדם הראשון שקבע כי איסלנד היא אי היה מגלה ארצות וויקינגי שהגיע משוודיה בשנת 870. הוויקינג וחבריו לצוות הקימו בקתה קטנה על האי והעבירו בה את החורף של אותה שנה, אבל כשהטמפרטורות החלו לעלות, הוויקינג השוודי החליט לעזוב את המקום. אחד מאנשי הצוות שלו החליט להישאר, יחד עם שני עבדים. שלושתם נהפכו לתושבים הקבועים הראשונים באיסלנד. אחריהם, החלו להגיע אל האי בעיקר מהגרים סקנדינביים ועבדיהם.
איסלנד הצליחה להישאר עצמאית למשך 300 שנים, אך נאלצה לעבור לשליטת נורבגיה ודנמרק בשנת 1262. בשנת 1814 הממלכות המאוחדות של דנמרק ונורבגיה נפרדו ואיסלנד הפכה למדינת חסות של דנמרק. בשנת 1874, הממשלה הדנית העניקה לאיסלנד שלטון פנימי מוגבל ובשנת 1918, איסלנד הפכה לארץ חסות עצמאית וריבונית בנושאים הפנימיים. לבסוף, ב-17 ביוני 1944 איסלנד נהפכה באופן רשמי למדינה ריבונות עצמאית.
–
איסלנד – דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים
טלפוניה – מהי קידומת החיוג באיסלנד? +1 354.
איך מזג האוויר? איסלנד ידועה גם בתור “ארץ האור והחושך”, כשבקיץ הארוך השמיים בהירים כמעט 24 שעות ביממה ובחורף הקצר כמעט שלא זוכים ליהנות משעות אור. אבל אם באנו לדבר על טמפרטורות, אז הנה לכם סקירה קצרה על הטמפרטורות במהלך העונות השונות באיסלנד. בצדה הדרומי של איסלנד תיהנו מאקלים נוח יחסית, בעוד שבצדו הדרומי של האי הטמפרטורות הינן קיצוניות יותר. באזור ההררי שבמרכז האי תצטרכו להצטייד בבגדים חמים במיוחד, כיוון שגם בקיץ קר שם ולעיתים רחוקות תזכו לחוות באזור זה טמפרטורות שעוברות את האפס. אם אתם מעדיפים לטייל באיסלנד בזמנים חמים יותר, אנו ממליצים לתכנן את הטיול שלכם לתקופה שבין אפריל לאוגוסט. בתקופה זו של השנה הטמפרטורות נעות בממוצע בין 2 ל-8 מעלות.
איך מגיעים לאיסלנד? מרבית מהתיירים מגיעים לאיסלנד דרך נמל התעופה הבינלאומי קפלאוויק (Keflavík International Airport), שנמצא במרחק של כ-40 דקות נסיעה מעיר הבירה רייקיאוויק (Reykjavík ). קיים אוטובוס ציבורי שיוצא מנמל התעופה אל רייקיאוויק כל שעתיים וחצי לפני זמן המראה.
תחבורה באי: הדרך המומלצת ביותר להסתובב ברחבי האי היא באמצעות רכב פרטי, בייחוד אם אתם מטיילים עם ילדים קטנים. קיימים מגוון רחב של חברות להשכרת רכב באיסלנד, שאת שמותיהן תוכלו למצוא ברשימה המפורטת של אתר התיירות של איסלנד. באמצעות רכב פרטי תוכלו לנסוע על פני כביש הטבעת המפורסם של האי, כביש מספר 1, ולראות את כל האטרקציות המרכזיות. אם אתם בעניין של מסלולי עפר צדדיים ומסלולים הרריים במרכז איסלנד, מומלץ לשכור רכב 4X4.
אם אתם לא בעניין של נסיעה ברכב פרטי, אתם יכולים לעלות על קווי האוטובוסים הרבים שעושים את דרכם על פני מגוון מסלולים ברחבי האי. אם, למשל, אתם מטיילים באזור חצי האי רייקיאנס(Reykjanes), אתם יכולים להשתמש באחד מקווי האוטובוס של חברת SBK. חברת התחבורה הציבורית המרכזית של איסלנד, שמתפעלת קווים בעיר הבירה רייקיאוויק וברחבי האי, היא חברת Strætó.
דרך נוספת להתנייד ברחבי האי היא באמצעות טיסות פנים. Air Iceland היא אחת מהחברות המובילות במדינה.
כדי להתכונן טוב יותר לטיולכם, מומלץ להעיף מבט באתר האינטרנט התיירותי הרשמי של איסלנד.
–
איסלנד – מקורות מידע שימושיים:
- אתר התיירות הרשמי של איסלנד: http://www.visiticeland.com/
- המדריך לאיסלנד באתר Rough Guides: http://www.roughguides.com/destinations/europe/iceland/
- המדריך הישראלי לארץ הקרח והאש של חברת Another Iceland: http://www.iceland.co.il
–
–
איסלנד – לוח פסטיבלים ואירועים משמעותיים
פברואר
פסטיבל האוכל והכיף (Food and Fun Festival)- אם אתם אוהבים לאכול, בואו ליהנות ברייקיאוויק מפסטיבל האוכל המשובח הזה!
מתי? סוף פברואר.
האתר הרשמי: פסטיבל האוכל והכיף.
מאי
פסטיבל האומנות של רייקיאוויק (Reykjavik’s Art Festival)- מדי שנה, מאז שנת 1970, מתקיים ברייקיאוויק פסטיבל האומנות הזה, במהלכו מתקיימים ריקודים בינלאומיים ויצירות אומנות מוצגות לראווה ברחובות. זהו אחד מפסטיבלי האומנות הוותיקים ומוערכים ביותר באירופה.
מתי? בסוף מאי.
האתר הרשמי: פסטיבל האומנות של רייקיאוויק.
יוני
פסטיבל הים (Festival of the Sea)- מדי שנה פסטיבל זה מתקיים בנמל המערבי של רייקיאוויק ומיועד לכל המשפחה. הפסטיבל נועד להזכיר לאנשים מדוע חשוב לשמור על הים.
מתי? תחילת יוני.
–
יולי
פסטיבל לונגה (LungA)- אם אתם רוצים לבקר בפסטיבל אומנות מיוחד במינו, עשו את דרככם אל עיריית סיידיספיורדור (Seyðisfjörður) שבמזרח איסלנד. במהלך הפסטיבל, שאורך שבוע, תוכלו ליהנות מתערוכות אומנות, תצוגות אופנה והופעות מוזיקאליות.
מתי? שבוע במהלך חודש יולי.
האתר הרשמי: פסטיבל לונגה.
נובמבר
פסטיבל שידורי הרדיו והטלוויזיה של איסלנד (Iceland Airwaves)- מדי שנה נערך בעיר הבירה רייקיאוויק פסטיבל המוזיקה הגדול הזה, שנותן במה לאמנים וללהקות צעירות. במהלך הפסטיבל מתארחים גם כמה מוזיקאים בינלאומיים בעלי שם.
מתי? בתחילת נובמבר.
האתר הרשמי: פסטיבל שידורי הרדיו והטלוויזיה של איסלנד.
איסלנד – מה יש לגלות באי
איסלנד מחולקת לשמונה אזורים, כשבכל אזור תוכלו ליהנות מהטבע הייחודי לו. במדריך נפרט בפניכם את כל האטרקציות המרכזיות, המסעדות המומלצות ומקומות הלינה המובילים בשמונת האזורים הללו: מזרח איסלנד, מערב איסלנד, הפינה הצפון-מערבית של איסלנד, דרום איסלנד, צפון איסלנד, חצי האי רייקיאנס(Reykjanes), האזורים ההרריים במרכז איסלנד, וכמובן, אזור עיר הבירה רייקיאוויק.
מה לעשות באיסלנד

מזרח איסלנד
מזרח איסלנד – האטרקציות המרכזיות באזור
צדה המזרחי של איסלנד מלא בכפרי דייג קטנים וצבעוניים, בשדות חקלאיים שופעים ובמגוון רחב של פיורדים קטנים של מים. מלבד זאת, תוכלו למצוא בצד זה של האי את היער הגדול ביותר במדינה. צד זה של האי הוא ללא ספק האזור המושלם לאנשים שאוהבים טיולים רגליים, שכן קיימים בו מסלולים רבים העושים את דרכם אל תוך העמקים המרהיבים והפיורדים המיוחדים של מזרח איסלנד. למידע נוסף על האטרקציות במזרח איסלנד, בקרו באתר התיירות הרשמי של מזרח איסלנד.
1) מפל הנגיפוס (Hengifoss Waterfall)- בעבר מפל המים הזה נחשב למפל השלישי בגובהו באיסלנד, אולם לאחרונה הוכרז כמפל השני בגובהו על האי. המפל מתנשא לגובה של 120 מטרים. שכבות הלבה השלישוניות שמעטרות את הקירות שמשני צדדי המפל מעניקות לנוף מראה אדמדם ומיוחד. מסלול ההליכה שמוביל אל המפל עובר גם דרך מפל נוסף, קטן יותר, בשם ליטליינספוס (Lítlanesfoss). המסלול הינו בדרגת קושי בינונית וסביר שייקח לכם כשעתיים להגיע אל המפל וחזרה.
איך תגיעו למפל? מאגילסטדיר (Egilsstaðir), סעו דרומה על כביש מספר 1 על פני כ-11 קילומטרים. לאחר מכן, פנו ימינה אל כביש מספר 931 והמשיכו לנסוע עליו עד שתעברו על פני גשר ותגיעו אל צומת של שלוש דרכים. בצומת זו פנו שמאלה אל כביש מספר 933 והמשיכו לנסוע על פני כ-1.6 קילומטרים. אתם אמורים לראות שלט המורה על מגרש החנייה מימינכם. הנסיעה אורכת כחצי שעה.
כמה זמן מומלץ לבקר במפל? כשעתיים.
למידע נוסף, בקרו באתר אינטרנט של מפל הנגיפוס.
2) אגם לאגארפליוט (Lagarfljót Lake)- זהו האגם השלישי בגודלו באיסלנד, שמתפרס על פני שטח של כ-53 קילומטרים מרובעים ומגיע לעומק של 112 מטרים, כשתחתית האגם נמצאת כ-90 מטרים מתחת לפני הים. מכירים את המפלצת מלוך נס? אז כמו שהאגם בסקוטלנד נהייה מפורסם אודות למפלצת, גם האגם האיסלנדי הזה התפרסם בזכות אחת כזו, טיפה אחרת.
האגדה מספרת שהמפלצת התפתחה מתולעת קטנה, שמכונה בפי האיסלנדיים “דרקון בריאות”. בחורה צעירה קיבלה מתנה מאמה, טבעת מוזהבת, וכששאלה את אמה כיצד תוכל להפיק את הרווח הרב ביותר מהטבעת, יעצו לה להניח את הטבעת מתחת לתולעת. היא הכניסה את התולעת ואת הטבעת לתוך אחת מהמגירות בארון הבגדים שלה, סגרה את הדלת והמתינה במשך מספר ימים. למרבה האימה, התולעת גדלה וגדלה ויום אחד הייתה גדולה כל כך, עד ששברה את המגירה. הבחורה המבוהלת השליכה את התולעת ואת הטבעת אל תוך אגם לאגארפליוט, שם התולעת המשיכה לגדול ונהפכה למפלצת אימתנית, שהטילה פחד על כל תושבי האזור, ירקה רעל לכל עבר והרגה בעלי חיים ואנשים רבים.
אם אתם מתכוונים לבקר באגם, אנו ממליצים לקפוץ לביקור גם ביער הלורמסטאדור, עליו נפרט בסעיף 4.
3) שמורת הטבע סקאליינס (Skalanes Nature Reserve)- בשמורה זו תמצאו את בית הגידול והמערכת האקולוגית אשר מייצגת בצורה הקרובה ביותר את מגוון החי והצומח של אזור הפיורדים המזרחיים של האי. תוכלו לראות כאן מושבות של עופות ים ייחודיים לאזור, איילי צפון ומגוון רחב של תופעות גיאולוגיות מעניינות. אם אתם מתעניינים בצפרות, תוכלו לאתר בשטח השמורה 47 מינים של ציפורים שמוצאות כאן מחסה במהלך הקיץ. אם אתם מתכוונים להישאר בבית ההארחה שבשמורה, תוכלו לראות את מושבת ברווזי אדריה (Eider Duck) מחלון חדרכם, שכן הביצה שבה הם חיים נמצאת ממש מחוץ לבית. מלבד הפלאים הביולוגיים והגיאולוגיים שבשמורה, תמצאו בה גם למעלה מ-90 אתרים ארכיאולוגיים, שמצביעים על כך שהאזור היה מיושב כבר למעלה מ-1,000 שנים.
–
איך תגיעו לשמורה? מהעירייה סיידיספיורדור (Seyðisfjörður), עליכם לנסוע 19 קילומטרים מזרחה על מנת להגיע אל השמורה. הנסיעה אורכת כחצי שעה ומתבצעת על כביש מחוספס שעובר דרך שלושה נהרות. את ארבעת הקילומטרים האחרונים תוכלו לעבור רק באמצעות נהיגה ברכב 4X4 או באמצעות הליכה ברגל על השביל המסומן.
זמני פעילות של השמורה: השמורה פתוחה מדי יום בין ה-1 במאי ל-30 בספטמבר.
כמה זמן מומלץ לבקר בשמורה? לפחות שעתיים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של שמורת הטבע סקאליינס.
–
4) יער הלורמסטאדור (Hallormsstadur Forest) – אחרון חביב, נציג בפניכם את היער הגדול ביותר באיסלנד. בדיחה מוכרת אומרת כי “אם הלכתם לאיבוד ביער איסלנדי ואתם מחפשים את הדרך החוצה, עליכם פשוט לקום על הרגליים”. כן, כן, אין יערות באיסלנד מלבד יער הלורמסטאדור, בו לא תוכלו פשוט לקום על הרגליים ולמצוא את הדרך החוצה. הסיבה לכך היא המתיישבים שהגיעו אל איסלנד לפני מאות שנים, שהחליטו לכרות את העצים לשם הסקה, פינוי שטחים לחקלאות ומאכל לבעלי החיים המבויתים שהגיעו עם המתיישבים.
היער משתרע על פני 15 קילומטרים לאורך גדות אגם לאגארפליוט (Lagarfljot) והינו כמובן היער היפה ביותר באיסלנד. מאז שנכנס לרשימת היערות המוגנים בשנת 1899, החלו לערוך ניסוייים רבים בשטחו של היער ולנסות לשתול בו עצים ממדינות זרות, כך שהיום תוכלו למצוא ביער 30 אחוזים של עצים מיובאים לצד 70 אחוזים של עצים מקומיים.
מלבד לטייל על פני השבילים הרבים של היער, תוכלו גם לעשות את דרככם אל חופי האגם שבשטחו, לשכור סירות קטנות ולשוט באגם, או פשוט מאד לטבול את רגליכם בתוך המים. רק כשאתם עושים את זה, אל תשכחו להיזהר מהמפלצת! אם אתם בעניין של מחנאות, תוכלו למצוא בשטח היער שני אתרי קמפינג, כשהמפורסם שביניהם הוא אתר Atlavik.
איך תגיעו ליער? מאגילסטדיר (Egilsstaðir), סעו דרומה על כביש מספר 1 על פני כ-11 קילומטרים. לאחר מכן, פנו ימינה אל כביש מספר 931 והמשיכו לנסוע כ-14 קילומטרים נוספים עד שתגיעו אל היער.
כמה זמן מומלץ לבקר ביער? לפחות שעה וחצי.
–
מזרח איסלנד – העיריות המרכזיות באזור
אגילסטדיר (Egilsstaðir; כשעה נסיעה משמורת הטבע סקאליינס)
אגילסטדיר היא עיר הבירה של מזרח איסלנד, שהוקמה בשנת 1947 על גדות אגם לוגורין (Logurinn).
–
אגילסטדיר – מסעדות מומלצות בעיר
1) Cafe Nielsen– מסעדה טעימה במיוחד המגישה אוכל מהמטבח האירופאי.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 13:00-23:30, ימי שני עד שישי בין השעות 11:30-23:00.
הכתובת: Tjarnarbraut 1, Egilsstadir.
האתר הרשמי: Cafe Nielsen.
2) Guesthouse Egilsstadir– בבית הארחה תוכלו ליהנות מארוחת בוקר המורכבת ממאכלים טעימים מהמטבח הבינלאומי.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ארוחת בוקר מוגשת מדי יום בין השעות 7:30-10:00.
הכתובת: Lake Lagarfljot, Egilsstadir.
האתר הרשמי: Guesthouse Egilsstadir.
אגילסטדיר – מקומות לינה מומלצים בסביבה–
–
סיידיספיורדור (Seyðisfjörður; כ-40 דקות נסיעה משמורת הטבע סקאליינס)
סיידיספיורדור הינו כפר דייגים קטן הממוקם בקצהו של אחד מהפיורדים המזרחיים של איסלנד. רבים מגדירים את כפר הדייגים כאחד מהכפרים הציוריים ביותר במזרח איסלנד ולונלי פלנט הכריזו על הכפר כעל מקום שאסור לפספס בזמן טיול באיסלנד. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של כפר הדייגים סיידיספיורדור.
–
סיידיספיורדור – מסעדה מומלצת בעירייה
Bistro Skaftfell– במסעדה הקטנה הזו תמצאו מאכלים טעימים במיוחד, ביניהם פיצות, כריכים ומגוון קינוחים.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שישי בין השעות 17:00-21:30, וימי שבת בין השעות 15:00-21:30.
הכתובת: Austurvegur 42, Seydisfjordur.
האתר הרשמי: Bistro Skaftfell.
סיידיספיורדור – מקומות לינה מומלצים בסביבה
מערב איסלנד
מערב איסלנד – האטרקציות המרכזיות באזור
בצדה המערבי של איסלנד תמצאו את המגוון הגיאולוגי הגדול ביותר באי. תוכלו למצוא כאן כמעט הכול, החל ממפלי מים אדירים, דרך הרי געש רדומים וכלה במגוון רחב של חיות וצמחים. הנופים המרהיבים שקיימים במערב איסלנד היוו במשך מאות שנים השראה לאמנים, משוררים וסופרים רבים. בואו לגלות מה האמנים הגדולים של האנושות מצאו במערב איסלנד. למידע נוסף על האטרקציות במערב איסלנד, בקרו באתר התיירות הרשמי של מערב איסלנד
1) הפארק הלאומי סנייפלסיוקול (Snæfellsjökull)- בחצי האי סנייפלסנס (Snæfellsness) תמצאו את הפארק הלאומי הזה, שהוקם ב-28 ביוני 2001 והפך במהרה, בשל קרבתו לעיר הבירה של איסלנד, לאחד מהפארקים הפופולאריים ביותר בקרב מטיילים באיסלנד. הפארק הוקם על מנת להגן על הנוף הייחודי של האזור, בעלי החיים הנדירים החיים כאן והשרידים ההיסטוריים החשובים שנותרו במקום.
בפארק הלאומי תמצאו מספר רב של אטרקציות מרשימות. במרכז הפארק, על ראש הר געש פעיל שמתנשא לגובה של 1446 מטרים, תמצאו את האטרקציה המרכזית של הפארק, קרחון סנייפלסיוקול (Snæfellsjökull Glacier). בשל ההתחממות הגלובאלית, מדענים חוששים שהקרחון ייעלם תוך פחות מ-50 שנים. הפארק הלאומי הפך למפורסם במיוחד אודות להר הגעש עליו עומד הקרחון, אשר היווה השראה לסופר המדע הבדיוני המהולל ז’ול וורן. וורן הזכיר את הר הגעש בפרק הרביעי של ספרו “מסע אל בטן האדמה”, כנקודת ההתחלה של המסע אל פנים כדור הארץ: “זהו סנייפלסיוקול, הר שמתנשא לגובה של כ-1,500 מטרים, אחד מההרים המרשימים ביותר באי כולו, וללא ספק אחר שידובר עליו בכל העולם, שכן דרך הלוע שלו אנו נגיע אל מרכז כדור הארץ”. אנו מבקשים בכל לשון של בקשה שלא לנסות להיכנס לתוך הלוע של הר הגעש, שכן לא תזכו להגיע משם אל מרכז כדור הארץ.
מלבד הר הגעש והקרחון, תמצאו בפארק פלאי טבע רבים אחרים. חוף הים דופלונסאנדור (Djúpalónssandur Beach) הינו חוף ים שמכוסה כולו באבנים שחורות ועגולות, כשהכבדה מבינן שוקלת 154 קילוגרמים. כמו כן, תוכלו למצוא על החוף שרידים של ספינה טרופה. קיים שביל גישה אל החוף שיוצא מכביש 574 ועובר דרך שדה לבה. אטרקציה נוספת בשטח הפארק היא מערת הלבה ווטנשאליר (Vatnshellir), שנפתחה לקהל הרחב בקיץ של שנת 2011. המערה מחולקת לשני אזורים מרכזיים, כשחלקה העליון כולל בתוכו צורות ייחודיות של פסלי לבה. בכדי להגיע לחלקה התחתון של המערה, יהיה עליכם לטפס מטה בגרם מדרגות ארוך ומתעקל, אל מקום שהיה נסתר מעיני העולם החיצון במשך אלפי שנים. מדענים מעריכים שהמערה נוצרה לפני כ-6,000-8,000 שנים, במהלך התפרצות געשית.
סיורים מודרכים: אם אתם בעניין של אופנועי שלג, בכל קיץ תוכלו להצטרף לקבוצה מאורגנת שמגיעה אל פסגת הר הגעש סנייפלסיוקול על גבי אופנועי שלג. הסיור יוצא מהעירייה ארנרסטאפי (Arnarstapi), כך שאתם יכולים לעצור במרכז המבקרים של העירייה לפרטים נוספים. מפסגת ההר תוכלו ליהנות מנוף יוצא מן הכלל של חצי האי סנייפלסנס והאזורים הסובבים.
כמו כן, אתם יכולים להצטרף בכל קיץ לסיור מאורגן במערת הלבה ווטנשאליר, שאורך כשעה. מומלץ להצטייד בבגדים חמים, שכן הטמפרטורה במערה צונחת ל-6 מעלות. כדי לתאם סיור מודרך, טלפנו למספר: +1-354-436-6860.
איך תגיעו? אם אתם מגיעים מעיר הבירה רייקיאוויק, עליכם לנסוע צפונה על כביש מספר 1 ולהמשיך בו עד שהופך לכביש מספר 54. המשיכו לנסוע על כביש מספר 54 עד שתגיעו אל הפארק הלאומי. משך הנסיעה היא כשעתיים וחצי.
כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? לפחות שעתיים וחצי.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הפארק הלאומי סנייפלסיוקול.
–
2) מפלי ראונפוסאר (Hraunfossar)- המפלים הללו, “מפלי הלבה” הם מהמפלים היפים והמעניינים ביותר באיסלנד. במפלים אלו מתקיימת תופעה ייחודית, בה המים מתפרצים מאמצע גובה הסלעים, מעל שכבת החרסית ומתחת לשכבת הלבה, ונופלים מטה אל תוך הנהר בזרמים ארוכים של למעלה מקילומטר. לאחר שתגיעו אל נקודת התצפית על מפלי ראונפוסאר, תוכלו לנמשיך במעלה הנהר אל הנקודה שבה רואים את “מפלי הילדים”, או בשפה המקומית “מפלי ברנאפוס” (Barnafoss Falls). המפלים נקראים על שמם של שני ילדים שמתו כאן, בזמן שניסו לחצות את הנהר על קשת אבנים טבעית צרה שחצתה בעבר את הנהר, ולמרבה הצער החליקו.
איך תגיעו למפלים? אם אתם מגיעים מבורגאנס (Borgarnes), סעו מזרחה על כביש מספר 50 עד שהוא הופך לכביש מספר 518 והמשיכו לנסוע עליו עד שתגיעו אל המפלים. משך הנסיעה הוא כ-45 דקות.
זמני הפעילות של המפלים: בית הקפה שקיים בשטח פארק המפלים פועל בעונת הקיץ.
כמה זמן מומלץ לבקר במפלים? לפחות חצי שעה.
למידע נוסף, בקרו אתר אינטרנט של מפלי ראונפוסאר.
–
3) הר הכנסייה (Kirkjufell)- אם ייצא לכם לבקר בכפר הדייגים היפה גרונדרפיורדור (Grundarfjörður), בקרבת הפארק הלאומי סנייפלסיוקול, אנו ממליצים לעצור ולהסתכל על אחד מההרים המפורסמים ביותר באיסלנד, שהינו סמלו של הכפר: הר הכנסייה. ההר מתנשא לגובה של 463 מטרים ותוכלו למצוא בסביבתו מגוון רחב של עופות ים. אתם יכולים ללכת במסלול שמקיף את ההר ואורך כשלוש שעות, על מנת לזכות ולראות את ההר היפהפה הזה מכל הכיוונים.
איך תגיעו להר? אם אתם מגיעים מבורגאנס (Borgarnes), סעו צפונה על כביש מספר 54 עד שתגיעו אל פנייה ימינה אל כביש מספר 56. לאחר מכן פנו שמאלה חזרה אל כביש מספר 54 והמשיכו בו עד שתגיעו אל כפר הדייגים.
כמה זמן מומלץ לבקר בהר? כשלוש שעות אם אתם לוקחים את המסלול ההיקפי. אם באתם בכדי להתרשם, תספיק לכם חצי שעה.
–
4) מוזיאון גרדר (Garðar)- אם ייצא לכם לבקר בעיר אקרנס (Akranes), שממוקמת 50 קילומטרים צפונית לעיר הבירה רייקיאוויק, אנו ממליצים לבקר באחד מהאתרים המשמעותיים ביותר בעיר, מוזיאון גרדר. במוזיאון תמצאו מגוון תערוכות המציגות את ההתפתחות התעשייתית והתרבותית של האזור. הביתן הראשון שנפתח בשטח המוזיאון בשנת 1959 היה המוזיאון העממי של אקרנס (Akranes Folk Museum), שמחזיק בתוכו אוסף נרחב של חפצים שמלמדים על תקופות מוקדמות יותר בהיסטוריה של איסלנד. תוכלו לבקר גם ב”ממלכת המינרליים”, שמחזיקה בתוכה את האוסף הגדול ביותר של סלעים, מינרליים ומאובנים מעניינים מהאי תחת קורת גג אחת באיסלנד.
איך תגיעו למוזיאון? רוב התיירים לא ימצאו את העיר אקרנס על מפת הדרכים שלהם, ככל הנראה בגלל שהעיר אינה נמצאת על כביש מספר 1, הכביש המפורסם שמקיף את האי. אם אתם מגיעים מבורגאנס, סעו דרומה על כביש מספר 1 ופנו ימינה אל כביש מספר 51. המשיכו בכביש זה עד שתגיעו אל אקרנס. הנסיעה אורכת כחצי שעה.
שעות הפתיחה של המוזיאון: בין ה-1 ביוני ל-31 באוגוסט המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:00-17:00; בין ה-1 בספטמבר ל-31 במאי המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 13:00-17:00. בחורף המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? לפחות שעה וחצי.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון גרדר.
–
5) מוזיאון ההתיישבות (Settlement Centre)- אם ייצא לכם לעצור בעיר בורגאנס, אנו ממליצים לבקר במוזיאון ההתיישבות הקטן, שמספר את סיפור ההתיישבות של הוויקינגים באיסלנד וכן את סיפורו של גיבור הסאגות, אגיל סקלגרימסון, שהיה המשורר הראשון של איסלנד.
סיורים מודרכים: המוזיאון מספק סיורי אודיו מודרכים במגוון שפות. קיימות שתי תערוכות במוזיאון, כשלכל אחת יש להקדיש כחצי שעה על מנת להתרשם מכולה.
שעות הפתיחה של המוזיאון: המוזיאון פתוח לאורך כל השנה בין השעות 10:00-21:00, מלבד בתאריכים הבאים: 24-26 ו-31 בדצמבר וה-1 בינואר.
כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? לפחות שעה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון ההתיישבות.
–
6) מוזיאון הר הגעש (Volcano Museum)- אם ייצא לכם לבקר בעיריית סטיקיסהולמור (Stykkishólmur), אנו ממליצים לעצור לביקור במוזיאון הר הגעש, שנפתח לקהל הרחב בשנת 2009. המוזיאון הייחודי הזה מציג יצירות אומנות ישנות וחדשות שמספרות למתבוננים בהן על התפרצויות הרי געש ברחבי העולם. בנוסף, תמצאו במוזיאון גם מגוון רחב של חפצים אומנותיים הקשורים לנושא הוולקני.
סיורים מודרכים: מומלץ להתעדכן בשולחן הקבלה של המוזיאון לגבי סיורים מודרכים. מומחה להרי געש עורך לפעמים סיורים במוזיאון, באורך של כשעה. אתם יכולים ליצור קשר עם המוזיאון דרך הטלפון +1 354-433-8154 על מנת לתאם סיור מודרך.
שעות הפתיחה של המוזיאון: בין ה-1 במאי ל-30 בספטמבר המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 11:00-17:00. בימים אחרים, יש צורך לבקש מהמוזיאון לפתוח את דלתותיו במיוחד בשבילכם.
כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? לפחות שעה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הר הגעש.
מערב איסלנד – העיריות המרכזיות באזור
בורגאנס (Borgarnes; כשעה נסיעה מעיר הבירה רייקיאוויק)
בעיקרון, לא תמצאו אטרקציות רבות בעיר בורגאנס ואילו הייתה יושבת בקצה נידח של האי כנראה שכלל לא הייתם חושבים לעצור בה, אך בשל מיקומה האסטרטגי על כביש הטבעת בין רייקיאוויק לצפון איסלנד, מה שהופך אותה לנקודת עצירה מושלמת בדרך לאטרקציות רבות. העירייה מונה כ-2000 תושבים ומוזכרת לראשונה כ”דיגרנס” (Digranes) בסאגה של המשורר המהולל אגיל.
בורגאנס- מסעדות מומלצות בעיר
1) מסעדת מוזיאון ההתיישבות (Settlement Museum Restaurant)- המסעדה המובילה הזו, שממוקמת במוזיאון ההתיישבות, באחד מהמבנים העתיקים ביותר בעיר, משלבת בתפריט שלה מאכלים מהמטבח האיסלנדי עם מאכלים מהמטבח הבינלאומי.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-21:00.
הכתובת: Brakarbraut 13-15, Borgarnes.
האתר הרשמי: מסעדת מוזיאון ההתיישבות.
–
2) Eddu Verold– מסעדה פופולארית, המציעה בתפריט שלה מגוון רחב של מאכלים, ביניהם המבורגרים, פסטות, סלטים וכריכים.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-23:00, מלבד ימי שישי ושבת אז המסעדה פתוחה עד 1:00 לפנות בוקר.
הכתובת: Skulagotu 17, Borgarnes 310.
האתר הרשמי: Eddu Verold.
–
בורגאנס- מקומות לינה מומלצים בסביבה
–
סטיקיסהולמור (Stykkishólmur; כשעתיים וחצי נסיעה מעיר הבירה רייקיאוויק)
סטיקיסהולמור הינה עיריית דייג קטנה ויפה הממוקמת בחלקו הצפון מזרחי של חצי האי סנייפלסנס. העירייה ידועה כנמל המרכזי ממנו מטיילים מפליגים אל האיים הרבים הקיימים במפרץ בריידאפיורדור (Breiðafjörður).
–
סטיקיסהולמור – מסעדות מומלצות בעיר
1) Narfeyrarstofa– מסעדה מודרנית, שמגישה את האוכל הטעים ביותר בעירייה.
המחירים: יקרים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 12:00-22:00, ימי שני עד שישי בין השעות 16:00-22:00.
הכתובת: Adalgata 3, Stykkisholmur 340.
האתר הרשמי: Narfeyrarstofa.
–
2) Sjavarpakkhusid– אם אתם אוהבים דגים, המסעדה הקטנה הזו, שממוקמת בתוך ביתן ישן לאריזת דגים, היא האופציה המומלצת ביותר בעבורכם. אל תשכחו לבקש את מרק הדגים המפורסם!
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: למידע נוסף, צרו קשר עם המסעדה בטלפון +1 354-438-1800.
הכתובת: Hafnargata 2a, Stykkisholmur.
האתר הרשמי: Sjavarpakkhusid.
3) Plassid– “המקום” היא אחת מהמסעדות המובילות בעירייה, שמתאימה במיוחד למשפחות עם ילדים.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 11:30-16:00.
הכתובת: Fruarstigur 1, Stykkisholmur.
האתר הרשמי: Plassid.
–
סטיקיסהולמור – מקומות לינה מומלצים בסביבה
–
הפינה הצפון-מערבית של איסלנד
הפינה הצפון-מערבית – האטרקציות המרכזיות באזור
הפינה הצפון-מערבית של האי, או “הפיורדים המערביים של איסלנד”, היא אחד מהאזורים הטהורים ביותר באיסלנד, מלא בטבע שהאנושות עוד לא הספיקה להשחית. אם אתם מטיילים שאוהבים לטייל בטבע, בואו להתהלך בשדות הפראיים של הפינה הצפון-מערבית ולנסות לאתר ציפורים נדירות, שועלי קוטב ומגוון צמחים ייחודיים לאזור. למידע נוסף על האטרקציות בפינה הצפון-מערבית של איסלנד, בקרו באתר התיירות הרשמי של הפינה הצפון-מערבית של איסלנד.
1) שמורת הורנסטראנדיר (Hornstrandir Nature Reserve)- השמורה המרהיבה הזו, שבקלות ניתן לכנות “מגרש המשחקים של אלוהים”, מתפרסת על פני שטח של כ-350 קילומטרים מרבועים בשלוחה הצפון-מזרחית ביותר בפיורדים המערביים. מלבד הנופים שתמצאו כאן, תוכלו ליהנות משקט אינסופי, שכן השמורה מבודדת מאד ולא מגיעים אליה מטיילים רבים בכל יום. השמורה משמשת כאזור השימור העיקרי לשועלי הקוטב באיסלנד, כך שאתם עשויים לפגוש בכמה מהם בזמן טיולכם במקום.
יש לשים לב שהשמורה הינה אחד מהמקומות המאתגרים ביותר לטיול באיסלנד, ולכן מומלץ לחשוב פעמיים לפני שמביאים לאזור ילדים. השמורה מבודדת מהעולם החיצון, מה שיקשה על פינוי בעת הצורך, לא קיימת קליטה בטלפונים, מזג האוויר במקום עשוי להשתנות באופן דרסטי ללא הודעה מוקדמת, הלילות באזורים ההרריים עשויים להיות מקפיאים ומסלולי הטיול עשויים להיות מתעתעים ולא ברורים. מומלץ להגיע אל השמורה עם ידע בסיסי בניווט.
איך תגיעו לשמורה? הדרך היחידה אל השמורה היא באמצעות מעבורת שיוצאת מהעירייה איספיורדור (Isafjordur). המעבורות פועלות בין אמצע יוני לאמצע אוגוסט והשייט בהן אורך בין 45 דקות לשעה ורבע. החברה שמתפעלת את המעבורות נקראת Sjóferðir, ועל אף שקיימת אפשרות להזמין מקום דרך אתר האינטרנט, אנו ממליצים לעצור במרכז התיירות בעיריית איספיורדור ולהתייעץ שם באשר למעבורות הקרובות שיוצאות אל השמורה. קחו בחשבון שהשייט במעבורת אינו זול, ונע בין 40 ל-70 דולרים לאדם. כמו כן, יהיה עליכם לתאם את זמן החזרה שלכם מהשמורה עם פקחי המקום, כך שכדאי לכם לשים לב לשעון. אם לא תגיעו למעבורת החזרה שלכם ביום שקבעתם, הפקחים עשויים להקפיץ מסוקי חילוץ אליכם, פשוט בגלל שאסור לזלזל במקרים כאלה.
כמה זמן מומלץ לבקר בשמורה? הכול תלוי ברמת ההרפתקנות שזורמת בדם שלכם. אם אתם מעדיפים לעשות טיול קצר במקום, אתם יכולים לעלות על המסלול המעגלי הקטן שאורך יום אחד, כולל לינת לילה ולחזור אל בית המלון שלכם. אם אתם יותר הרפתקניים ויש לכם זמן, אתם יכולים להקדיש אפילו שבוע ימים לשמורה, בכדי לראות את כל מה שיש לה להציע. אם אתם מתכוונים ללון בשמורה, אתם יכולים לעשות זאת באמצעות אוהלים, במקומות המסומנים כאזורי קמפינג. אין תשלום בעבור הלינה בשמורה, כך שאתם יכולים להרשות זאת לעצמכם.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של שמורת הורנסטראנדיר.
–
2) החולות האדומים (Rauðisandur)- חוף הים האדום הזה מתפרס לאורך של 10 קילומטרים והוא גם לא תמיד יהיה אדום. תתפלאו, אבל החול של החוף משנה את צבעו מצהוב, ללבן, לשחור, לאדום, הכול בהתאם לאור היום ולמזג האוויר. כשתגיעו אל החוף תגלו שזהו חוף שומם, שאין מה לעשות בו מלבד לשבת בבית הקפה הקטן והציורי שעומד במקום ולהביט על הנוף המרהיב שמשתקף מהמרפסת הקטנה שלו בזמן שתלגמו מספל הקפה שלכם. לכן, המקום הזה מושלם לאוהבי הטבע והשקט. אתם יכולים פשוט לחלוץ נעליים ולצאת למסע לאורך “החולות האדומים”, יחפים ושלווים. אם תסתכלו מעבר למפרץ בריידארפיורדור (Breidafjordur), תוכלו לראות את כיפתו הלבנה של הר הגעש סנייפלסיוקול.
איך תגיעו לחולות? כדי להגיע אל החולות, תצטרכו לנסוע על פני כביש 614, שאינו מתוחזק היטב וקיימים בו עיקולים חדים במיוחד. לא קיים מעקה בטיחות בכביש והוא נהייה צר במיוחד פעמים רבות. אבל אל תתנו לזה להרתיע אתכם, כיוון שהחולות שווים את הנסיעה. הרכב המומלץ ביותר לנסיעה בכביש זה הוא רכב מסוג ג’יפ.
כמה זמן מומלץ לבקר בחולות? לפחות שעה.
–
3) מפלי דיניאנדי (Dynjandi Falls)- בואו לראות את אחד מהמפלים האהובים והמרשימים ביותר בפינה הצפון-מערבית של איסלנד, שמכונים גם “מפלי ההר” (Mountain Falls). משמעות השם “דיניאנדי” באיסלנדית היא “רועם”, וכן, המפלים ללא ספק רועמים. מדובר בשבעה מפלים שמתחברים יחדיו ויוצרים מפל מים ענק המתנשא לגובה של 100 מטרים.
אם מתחשק לכם לעלות אל מקור המפל, אתם יכולים לעשות זאת דרך שביל הליכה קל יחסית, שמורכב מכמה שיפועים תלולים ומדרגות. בדרך תוכלו לעצור ולקרוא שלטי מידע קצרים על המפלים שבדרך. ההליכה אורכת כ-45-75 דקות הלוך ושוב.
איך תגיעו למפלים? אם אתם מגיעים באמצעות המעבורת של חברת SeaTours אל כפר הדייגים סטיחקיס-הולמר (Shykkisholmur), צאו מצדה הצפוני של המעגן וסעו צפונה על כביש מספר 60 על פני כ-500 מטרים עד שתגיעו לפנייה שמאלה אל כביש מספר 62. המשיכו בכביש זה עד שהוא יגיע לצומת עם כביש מספר 635. המשיכו בכביש זה ושימו לב לשילוט משמאל שמצביע על הכיוון למפלים. הנסיעה אורכת כשעה.
כמה זמן מומלץ לבקר במפלים? כשעה.
–
4) צוק לאוטראביארג (Látrabjarg)- צוק זה הוא הנקודה המערבית ביותר באירופה, אם לא לוקחים בחשבון את גרינלנד (Greenland) ואת האיים האזוריים. הצוק הוא ללא ספק הנקודה המערבית ביותר באיסלנד ואם נדייק, הינו שורה של מספר צוקים באורך של 14 קילומטרים, כשהגבוהים שבהם מגיעים לגובה של 441 קילומטרים. בשל הגובה המסחרר והתלילות של הצוקים, ובשל הנגישות הגבוהה לדגים ולמאכלי ים אחרים, המקום משמש כבית גידול מושלם למגוון ציפורים. תוכלו למצוא כאן מושבות גדולות במיוחד של תוכי ים (Puffins), שחפים, יסעורים וסוגים רבים אחרים של עופות המקננים במקום. אם אתם רוצים להתבונן בציפורים לפרטי פרטים, אתם יכולים להצטייד במשקפת.
אם אתם מחפשים אחר מקום לראות בו ציפורים, צוק לאוטראביארג הוא המקום המומלץ ביותר. זאת בשל הכביש שמוביל היישר אל נקודת התצפית על הצוק, מה שמאפשר נגישות טובה למקום. הקלות שבה ניתן להגיע אל הצוק מושכת צפרים ותיירים רבים אל המקום והופכת את הצוק לאטרקציה הפופולארית ביותר בפינה הצפון-מערבית של איסלנד. קיימת הצעה להפוך את הצוק לפארק לאומי. יש רק לחכות ולראות האם ההצעה תתקבל.
איך תגיעו לצוק? אם אתם מגיעים מפטריקספיורדור (Patreksfjörður), אתם יכולים לנסוע בדרך העפר שנקראת כביש 612 אל הצוק. הנסיעה אורכת כשעה וחצי.
כמה זמן מומלץ לבקר בצוק? כשעה.
–
הפינה הצפון-מערבית – העיריות המרכזיות באזור
איספיורדור (Ísafjörður; כארבע שעות ו-20 דקות נסיעה מצוק לאוטראביארג)
איספיורדור היא העירייה הגדולה והמרכזית ביותר באזור הפינה הצפון-מערבית של איסלנד. העירייה ממוקמת בין חמישה כפרים קטנים יותר ומשתרעת על פני שטח של 2,400 קילומטרים מרובעים, שמתחילים במפלי דיניאנדי ומסתיימים בשמורת הורנסטראנדיר.
בניגוד לעיריות אחרות באיסלנד, בהן אין הרבה מה לעשות, באיספיורדור תמצאו מגוון אתרים מעניינים ופעילויות מהנות בתוך העירייה ובסביבתה. אחת מהאטרקציות המרכזיות בעירייה היא המוזיאון הימי (Maritime Museum), אשר מציג את ההיסטוריה של ענף הדייג בפינה הצפון-מערבית של איסלנד, עם דגש על העובדה שהענף תרם רבות בפיתוח האזור. המוזיאון נמצא במרחק של דקות הליכה ספורות מהנמל של העירייה. המוזיאון פתוח ביוני בימי חול בין השעות 10:00-17:00 ובסופי שבוע בין השעות 13:00-17:00, ובין יולי לאוגוסט בימי חול בין השעות 10:00:18:00 ובסופי שבוע בין השעות 10:00-17:00. אנו ממליצים גם לסייר במרכז העיר הישנה, שנמצא במרחק של כשמונה דקות הליכה מהנמל. כאן תוכלו להתהלך דרך הרחובות הצרים של העיר ולהתרשם מהציוריות של המקום.
–
איספיורדור – מסעדות מומלצות בעירייה
1) Tjoruhusid– אם אתם אוהבים דגים ומאכלי ים שונים, המסעדה היוקרתית המובילה הזו היא הבחירה המושלמת בעבורכם.
המחירים: יקרים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 12:00-14:00 ובין השעות 18:30-22:00.
הכתובת: Nedstikaupstadur, Isafjordur 400.
עמוד הפייסבוק הרשמי: Tjoruhusid.
2) Edinborg– גם מסעדה זו מתמחה בדגים, אבל כאן תוכלו לאכול במחירים סבירים יותר.
המחירים: סבירים.
הכתובת: Adalstraeti 7, Isafjordur 400.
עמוד הפייסבוק הרשמי: Edinborg.
איספיורדור – מקומות לינה מומלצים בסביבה
דרום איסלנד
דרום איסלנד – האטרקציות המרכזיות באזור
בדרום איסלנד תמצאו מספר רב של אטרקציות פופולאריות במיוחד ורבים טוענים שבאזור זה של האי קיימים המראות המרהיבים ביותר. בין האטרקציות שקיימות במקום תמצאו כאן את הר הגעש הפעיל ביותר באיסלנד, הר הגעש הקלה (Hekla), שידוע גם בתור “השער לגיהינום”. למידע נוסף על האטרקציות בדרום איסלנד, בקרו באתר התיירות הרשמי של דרום איסלנד.
–
1) הפארק הלאומי ואטנאיוקול (Vatnajokull National Park)- הפארק הלאומי העצום הזה, שהינו הפארק הלאומי הגדול ביותר באירופה, מקיף את קרחון ואטנאיוקול ואת סביבתו, וכולל בשטחו את הפארקים הלאומיים שבעבר היו קיימים בסקאפטאפל (Skaftafell) וביוקולסארגליופור (Jökulsárgljúfur). גולת הכותרת של הפארק היא ללא ספק קרחון ואטנאיוקול, הקרחון הגדול ביותר באירופה, ששטח הפנים שלו מתפרס על פני 8,100 קילומטרים מרובעים ועוביו מגיע בממוצע ל-400-600 מטרים. הקרחון הענק הזה מצליח להסתיר מעיני המתבונן מספר הרים, מישורים, עמקים ואפילו כמה הרי געש פעילים. מלבד הקרחון, תמצאו בפארק הלאומי גם ביצות רחבות שבסביבתן חיים איילים ואווזים וורודי-גפיים, הרים גבוהים במיוחד, נהרות עוצמתיים ועוד נופים מרהיבים.
תוכלו למצוא מרכזי מבקרים שארבע נקודות ברחבי הפארק: Skaftafell ו-Höfn בדרום-מזרח, Skriðuklaustur במזרח ו-Jökulsárgljúfur בצפון-מזרח. מרכזי המבקרים שבדרום-מזרח פתוחים במשך כל ימות השנה. שני מרכזי המבקרים הנוספים פתוחים מתחילת האביב ועד הסתיו. שעות הפתיחה משתנות משנה לשנה, כך שמומלץ להתעדכן באתר האינטרנט לשעות מדויקות. מרכז המבקרים ב-Skaftafell הוא מהמרכזים הפופולאריים ביותר בפארק ותוכלו למצוא בו מידע רב אודות הפארק והמסלולים הקיימים בו. כמו כן, קיימת במרכז תערוכה המספרת על האופן שבו הרי הגעש והקרחונים שבאזור יצרו יחד את הסביבה המיוחדת של דרום איסלנד. אם תרצו ללון בפארק הלאומי, תוכלו לעשות זאת באתר הקמפינג הקיים בסמוך למרכז המבקרים, המציע מקום לקרוואנים ולא רק לאוהלים. אתר הקמפינג פתוח בימי הקיץ ואין צורך בהזמנת מקום מראש, אלא אם כן מדובר בקבוצות גדולות של קרוואנים.
איך תגיעו לפארק?
כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? לפחות יום שלם. אם אתם מצוידים באוהלים, היינו ממליצים על מספר ימים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הפארק הלאומי ואטנאיוקול.
–
2) פארק הגייזרים (Geyser Park)- אם תמיד חלמתם לראות גייזר, הגעתם למקום הנכון. בפארק הגייזרים שבעמק הוייקדאלור (Haukadalur Valley) תמצאו מספר רב של גייזרים מופלאים.
“הגייזר הגדול” (Big Geysir) הוא אחד מהאטרקציות הפופולאריות ביותר בפארק, שמושך אליו אלפי מבקרים מדי שנה. מדענים מעריכים שהגייזר נוצר בסוף המאה ה-13, כשסדרה של רעידות אדמה חזקות הכו באזור וההתפרצות של הר הגעש הקלה (Hekla) פגע בעמק שבו הגייזר ממוקם. למרבה הצער, הגייזר הפסיק לפלוט סילוני מים חמים בשנת 1916, מה שאומר שלא תוכלו לראות את הגייזר בשיא תפארתו. בימים הטובים ההם, הגייזר הגדול היה פולט סילוני מים חמים לגובה של עד 80 מטרים!
עכשיו כשהגייזר הגדול כבר אינו פעיל, הגייזר “סטרוקור” (Strokkur) תופס עת-עת את מקומו כגייזר הפופולארי בסביבה. מדענים משערים שהגייזר הזה נוצר גם הוא בסוף המאה ה-13, כמו “הגייזר הגדול”. הגייזר הזה מתפרץ בתדירות גבוהה יחסית, בכל 4-8 דקות בממוצע, וסילוני המים החמים שמתפרצים ממנו מגיעים עד לגובה של 40 מטרים!
מלבד הגייזרים, תוכלו להתרשם בפארק מהפעילות הגיאותרמית של העמק. לאורך כל העמק תוכלו לראות מים, בוץ וגופרית המבעבעים מפתחים באדמה. פה ושם תוכלו גם לשמוע שריקות קיטור הנשמעות מתחת לאדמה. ואם אתם מריחים ריח של ביצים רקובות ושמים לב לאדמה האפורה באזור, דעו שהסיבה לכך היא החיידק הפריתי החי בטמפרטורה של 60 מעלות ובסביבה של מימן גופרתי.
כמה זמן כדאי לבקר בגייזרים? כשעה.
–
3) לגונת הקרח יוקולסורלון (Jökulsárlón)- רבים מגדירים את לגונת הקרח הזו כאחד מפלאי הטבע הגדולים ביותר באיסלנד. הלגונה היא גם האגם העמוק ביותר באיסלנד, שמגיע לעומק של עד 250 מטרים. בשל ההתחממות הגלובאלית, קיימים גושי קרח רבים כל כך בלגונה. ואם אתם בעניין של עובדות מעניינות, אז הלגונה שימשה כאתר הצילומים של ארבעה סרטים הוליוודיים: “רצח בעיניים” שיצא לאקרנים בשנת 1985, “למות ביום אחר” שיצא לאקרנים בשנת 2002, “טומב ריידר” ו-“באטמן מתחיל” שיצא לאקרנים בשנת 2005.
אחת מהדרכים הפופולאריות והייחודיות ביותר לראות את לגונת הקרח היא באמצעות שייט בסירה ים-יבשתית. הסירה נכנסת בנסיעה לתוך הלגונה ושטה בין הקרחונים השונים. במהלך הסיור המודרך, שאורך בין 30 ל-40 דקות, תוכלו ללמוד על הגיאולוגיה של האזור, על ההבדלים שבין קרח רגיל לקרח העשוי מקרחון, לצפות בכלבי ים משתזפים על הקרחונים ואם אתם ממש במצב רוח הרפתקני, לטעום חתיכה מהקרח, שנמצא בלגונה כבר קרוב לאלף שנים. ניתן לרכוש את הכרטיסים לשייט במקום.
אם תהיו רעבים במהלך הטיול שלכם בלגונה, תוכלו לעצור ולנשנש משהו בבית הקפה הסמוך. בתפריט של בית הקפה תמצאו כריכים, מרק פירות ים, מגוון קינוחים טעימים ומשקאות חמים, כמו קפה ושוקו חם. בית הקפה פתוח לאורך כל ימות השנה בין השעות 10:00-17:00, מלבד בחודשי יוני-אוגוסט, אז בית הקפה פתוח בין השעות 9:00-19:00.
איך תגיעו ללגונה? הלגונה ממוקמת על כביש מספר 1 המפורסם, “כביש הטבעת”, במרחק של כ-370 קילומטרים מזרחית לעיר הבירה רייקיאוויק.
שעות הפתיחה של הלגונה: בין יוני לאוגוסט בין השעות 9:00-19:00; בין אפריל למאי ובין ספטמבר לאוקטובר בין השעות 10:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר בלגונה? לפחות שעה וחצי.
למידע נוסף של לגונת הקרח יוקולסורלון.
–
4) דירהוליי (Dyrhólaey)- כשהצגנו את הפינה הצפון-מערבית של איסלנד הזכרנו את הנקודה המערבית ביותר באי, אז למה שלא נזכיר גם את הנקודה הדרומית ביותר, שממוקמת על יד העירייה ויק (Vik)? דירהוליי הוא צוק שמתנשא לגובה של 120 מטרים ומהווה את הנקודה הדרומית ביותר באיסלנד. המקום נקרא על שם הסלע המפורסם שיוצא מקצה הצוק אל הים ונראה כמו קשת. באיסלנדית, פירוש השם “דירהוליי” הוא “חור בדלת” ואכן, בימים שבהם הים הינו שקט, סירות יכולות לעבור בקלות דרך “החור שבדלת”. תתפלאו לשמוע, אבל פעם טייס הרפתקן במיוחד החליט להטיס את המטוס הקטן שלו דרך החור והצליח!
אזור דירהוליי הוכרז כשמורת טבע בשנת 1978 ובעונת הצפרות תוכלו למצוא באזור מספר רב של מושבות של עופות ימיות, בעיקר של תוכי ים (Puffins). אחד מהסימנים הבולטים ביותר של דירהוליי הם עמודי הבזלת שיוצאים מהים דרומית לעיריית ויק. האגדה מספרת שהעמודים הללו נוצרו כששני טרולים ניסו לגרור אל היבשה ספינה בעלת שלושה תרנים. אולם הם לא הספיקו, כיוון שאור השמש הפציע והם קפאו והפכו לאבן. מלבד הצוק והציפורים שבאזור, תוכלו למצוא כאן גם מגדלור מרשים וחוף ים שחור, בו תוכלו למצוא תצורות סלע שונות ומרשימות של לבה קפואה ואם יתמזל מזלכם, גם מספר כלבי ים משתזפים על החוף.
איך תגיעו לדירהוליי? עליכם לנסוע על כביש עפר מספר 215 שיוצא מכביש מספר 1, “כביש הטבעת”. לאחר נסיעה קצרה בכביש העפר, תגיעו למגרש החנייה של דירהוליי ומשם תתקדמו ברגל על פני אחד מהשבילים הקצרים שמובילים אל הצוק והחוף.
כמה זמן מומלץ לבקר בדירהוליי? כשעה.
–
5) הפארק הלאומי ת’ינגווליר (Þingvellir National Park)- פירוש השם “ת’ינגווליר” באיסלנדית הוא “שדות פרלמנטריות” ואכן, היה זה כאן, בשטח שהיום אנו מכנים “הפארק הלאומי ת’ינגווליר”, המקום שבו הוקם הפרלמנט הראשון של איסלנד בשנת 930, שפעל באזור עד שנת 1798, מה שהופך אותו לפרלמנט שפעל לאורך הזמן הרב ביותר בעולם. זוהי אחת מהסיבות שהפארק הלאומי זכה להיכנס לרשימת אתרי המורשת העולמית של UNESCO בשנת 1972.
בעבר, ת’ינגווליר שימש כצומת דרכים עתיק, בו עברו סוחרים רבים בדרכם מדרום ומערב איסלנד. ת’ינגווליר הפכה במהרה למרכז התרבותי של איסלנד, ובכל שנה בתקופה המוקדמת של איסלנד היו מגיעים אל האזור אלפי אנשים, שהקימו ביתנים קטנים, בהם לנו במשך שבועיים על מנת להשתתף באסיפת העם. סוחרים ואנשי בידור ניצלו את אסיפת העם והגיעו אל המקום על מנת למכור את סחורתם לאנשים שהשתתפו במאורע.
הפלא הטבעי המרכזי בפארק הלאומי הינו אגם ת’ינגוואלאוואן (Þingvallavatn Lake), האגם הטבעי הגדול ביותר באיסלנד, שמתפרס על פני שטח של 83 קילומטרים מרובעים. שלושה איים קיימים בתוך האגם. כמו כן, באגם תמצאו ארבעה מינים נפרדים של טרוטה קוטבית (Arctic Charr). באף אגם אחר בעולם לא תמצאו כמות כזו של מיני טרוטה.
רבים מגיעים אל הפארק הלאומי על מנת לצלול באחד מאזורי הצלילה המוגדרים שקיימים בפארק: Silfra ו-Davíðsgj. הפארק הוא אחד מהנקודות הטובות ביותר לצלילה באיסלנד, בשל הראות המעולה מתחת למים הקרים של האזור. יש לבקש אישורים מראש על מנת לצלול בשטח הפארק.
מרכז המבקרים של הפארק ממוקם בקרבת נקודת התצפית ב-Hakið. בתוך המרכז תוכלו לסייר בין תערוכות אינטראקטיביות המשלבות מולטי-מדיה ומספרות על הטבע וההיסטוריה של אזור הפארק הלאומי. בכדי לראות את כל מה שיש למרכז המבקרים להציע, תצטרכו לפנות כ-40 דקות מזמנכם. המרכז פתוח מדי יום בין השעות 9:00-17:00. השירותים הקיימים במקום פתוחים 24 שעות ביממה. אם אתם מעוניינים ללון בשטח הפארק, קיימים שני אתרי קמפינג שפתוחים מה-1 ביוני עד ה-1 בספטמבר מדי שנה.
איך תגיעו לפארק? אם אתם מגיעים מרייקיאוויק, סעו צפונה על כביש מספר 1 ואחרי שתעברו דרך העירייה Mosfellsbaer, צאו ביציאה הראשונה ימינה בכיכר ועלו על כביש מספר 36 שמוביל אל הפארק. הנסיעה אורכת כ-40 דקות.
שעות הפתיחה של הפארק: מרכז המבקרים של הפארק פתוח בין השעות 9:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? לפחות יום אחד.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הפארק הלאומי ת’ינגווליר.
–
דרום איסלנד – העיריות המרכזיות באזור
קוורגרדי (Hveragerði; כ-40 דקות נסיעה מרייקיאוויק)
קוורגרדי ידועה כ”עיריית החממות”, שכן בשום מקום אחר באיסלנד לא תמצאו ריכוז רב כל כך של חממות וזאת הודות לפעילות הגיאותרמית הרבה באזור. החממות של העירייה מופעלות באמצעות מים חמים המוזרמים לתוכן ממעיין גיאותרמי שקיים באזור. כמות גדולה של אנשים עוברים דרך או על יד העירייה מדי שנה, בשל מיקומה האסטרטגי בדרך לעיר הבירה רייקיאוויק. וכן בשל המאפיין הבולט של העירייה: הפעילות הגיאותרמית השולטת באזור. כשתסתובבו בין רחובותיה של העירייה, שימו לב לקיטור היוצא מחצרות הבתים של התושבים. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של עיריית קוורגרדי.
–
קוורגרדי – מסעדות מומלצות בעירייה
1) Restaurant Varma– בואו לאכול ארוחה מלאה בכל טוב, בזמן שאתם משקיפים על המעיינות החמים של האזור.
המחירים: יקרים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 19:00-21:00, ימי שישי עד שבת בין השעות 19:00-22:00.
הכתובת: Hverhamar, Hveragerdi 810.
האתר הרשמי: Restaurant Varma.
2) Kjot & Kunst– מסעדה מודרנית, הכוללת בתפריט שלה מאכלים איסלנדיים לצד מאכלים בינלאומיים. תוכלו למצוא בתפריטים המבורגרים, מרקים, עופות, סלטים ואפילו כמה מנות צמחוניות. אם אתם מגיעים עם ילדים, הם יוכלו ליהנות מהתפריט לילדים שקיים במסעדה.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 12:00-21:00.
הכתובת: Breioumork 21, Hveragerdi.
האתר הרשמי: Kjot & Kunst.
3) Hofland Setrid– אם מתחשק לכם לאכול פיצות, זוהי הפיצרייה המומלצת באזור. תוכלו להזמין כאן גם כריכים, מרקים וקינוחים טעימים במיוחד.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:30-22:00.
הכתובת: Breidumork, Hveragerdi.
האתר הרשמי: Hofland Setrid.
קוורגרדי – מקומות לינה מומלצים בסביבה
סלפוס (Selfoss; כ-50 דקות נסיעה מרייקיאוויק)
סלפוס הינה העירייה הגדולה ביותר בדרום איסלנד, נחשבת לבירת מחוז סוד’ורלנד ושכונת לצד נהר אולפוסה (Ölfusá). סלפוס קיבלה חיזוק כלכלי משמעותי בשנת 1930, לאחר שהוקמה בעירייה מחלבה אשר היוותה עוגן כלכלי לתושבי המקום. אם אתם עוברים בכביש הראשי של סלפוס, כביש מספר 1, אל תשכחו לפקוח עיניים ולאתר את מבנה המחלבה המודרנית של חברת MS, שעודנה פועלת בעירייה. באזור סלפוס תוכלו למצוא את הר הגעש הפעיל, הקלה.
–
סלפוס – מסעדות מומלצות בעירייה
1) Kaffi Krus– בבית עתיק ויפהפה בעיריית סלפוס תמצאו את המסעדה האלגנטית הזו, המציעה בתפריט שלה מגוון מאכלים מעוררי תיאבון, ביניהם דגים, פיצות דקות ועוגות טעימות.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:30-22:00.
הכתובת: Austurvegur 7, Selfoss 800.
האתר הרשמי: Kaffi Krus.
–
2) Tryggvaskali Restaurant– מסעדה זו ממוקמת בתוך המבנה ההיסטורי ביותר בעירייה, שהוקם בסלפוס בשנת 1890. בתפריט תמצאו מגוון מאכלים יוקרתיים וטעימים במיוחד.
המחירים: יקרים.
שעות הפתיחה: במהלך החורף המסעדה פתוחה בימי ראשון ושבת בין השעות 11:30-22:00 ובימי רביעי עד שישי בין השעות 18:00-22:00. בימי שני ושלישי המסעדה סגורה.
הכתובת: Austurvegur 1, Selfoss 800.
האתר הרשמי: Tryggvaskali Restaurant.
–
3) Menam– המסעדה התאילנדית הזו, שפירוש שמה הוא “לצד הנהר” מגישה מאכלים מעולים מהמטבח התאילנדי והבינלאומי.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: בחורף המסעדה פתוחה בימי ראשון עד חמישי בין השעות 11:30-14:00 ובין השעות 17:00-21:00, ובימי שישי ושבת בין השעות 11:30-14:00 ובין השעות 17:00-22:00. בקיץ המסעדה פתוחה בימי ראשון עד חמישי בין השעות 11:30-14:00 ובין השעות 17:00-22:00, ובימי שישי ושבת בין השעות 11:30-22:00.
הכתובת: Eyravegur 8, Selfoss 800.
האתר הרשמי: Menam.
–
סלפוס – מקומות לינה מומלצים בסביבה
–
צפון איסלנד
צפון איסלנד – האטרקציות המרכזיות באזור
צפון איסלנד הינו אחד מהאזורים הפוריים והמנוגדים ביותר באי, שמלא בהרים מצד אחד, עמקים מצד שני ובין לבין גם בשדות לבה ובנהרות שמתעקלים סביב הגבעות. ענף התיירות פורח באזור זה, כך שתוכלו למצוא מגוון פעילויות במשך שהותכם במקום. אתם יכולים לעשות סקי בשלג, לדוג, לרכב על סוסים, לצפות בלווייתנים שמתקרבים אל החוף ולסייר בין העיריות השונות של האזור. למידע נוסף על האטרקציות בצפון איסלנד, בקרו באתר התיירות הרשמי של צפון איסלנד.
–
1) חצי האי וסטנס (Vatnsnes)- אם אתם מעוניינים לראות כלבי ים, אנו ממליצים לבקר בחצי האי וסטנס, שמפורסם בעיקר הודות למושבות הגדולות של כלבי הים הנמצאות בו. תוכלו לתצפת על כלבי הים מתוך בקתות תצפית שנבנו במיוחד לשם מטרה זו, בצדו המזרחי של חצי האי. מומלץ להצטייד במשקפת. מלבד כלבי הים, תוכלו למצוא באזור להקות גדולות של ציפורים וכמובן, נופים מרהיבים.
איך תגיעו לחצי האי? כדי להגיע לחצי האי, עליכם לרדת לכביש 711 שיוצא מכביש מספר 1, בקרבת האכסניה של אוסר. הנסיעה אל חצי האי מרייקיאוויק אורכת כארבע שעות.
כמה זמן מומלץ לבקר בחצי האי? לפחות חצי שעה.
–
2) אגם מיוואטן (Mývatn)-אגם זה הינו אגם רדוד הממוקם לא הרחק מהר הגעש קרפלה (Krafla), באזור בו קיימת פעילות געשית פעילה. האגם נוצר לפני כ-2300 שנים, בעת התפרצות געשית מסיבית. שמו של האגם באיסלנדית, “מיוואטן”, בתרגום לעברית הוא “אגם היבחושים”. האגם זכה להיקרא כך הודות לברחשים הרבים ששורצים במקום במהלך כל הקיץ. תיירים רבים מגיעים אל האגם כדי להתרשם מהמספר העצום של ציפורים שמגיעות אליו בכל קיץ, וכן כדי להתרשם מהנופים המיוחדים שסובבים את האגם: מכתשי ענק, בריכות בוץ, מעיינות גופרית מבעבעים ושאריות קפואות מהתפרצויות טריות של הרי הגעש באזור. בשנת 1974, הכריזו על אגם מיוואטן, נהר לקסה (Laxá) והאזור הביצתי שמסביב כשמורת טבע.
מלבד האגם, תוכלו לבקר במגוון האתרים הקיימים מסביבו. “המצודה השחורה”, או “דימובורגיר” (Dimmuborgir)הינה אתר שבו תוכלו למצוא תצורות רבות עשויות סלעי לבה המזכירות נוף מפלנטה אחרת. האתר נוצר לפני 2000 שנים, לאחר שהתפרצות געשית יצרה אגם לבה גדול, שהתקרר והתרונן במהירות, משאיר אחריו עמודים גבוהים של לבה. אתם יכולים להסתובב בין התצורות השונות באמצעות הליכה על שלושה שבילי הליכה מסומנים שונים. המצודה השחורה נמצאת במרחק של כ-15 דקות נסיעה מהאגם.
אתר נוסף ששווה לעצור ולבקר בו הוא הר הגעש קוורפיאטל (Hverfjall), שמתנשא לגובה של 163 מטרים. המכתש של הר הגעש הינו בקוטר של קילומטר אחד ועומקו מגיע עד ל-140 מטרים. במרכז הלוע תוכלו לראות חרוט. המרחק מהר הגעש אל האגם הוא כ-10 דקות נסיעה.
אם אתם בעניין של רחצה בבריכות הגיאותרמיות הטבעיות, אתם יכולים לבקר בבריכות הטבעיות של מיוואטן (Mývatn Nature Baths), שמהוות תחליף זול ל”לגונה הכחולה”. הבריכות פועלות בקיץ בין השעות 9:00-24:00 ובחורף בין השעות 12:00-22:00.
במרחק של כ-45 דקות נסיעה מהאגם, תמצאו את מערת הלבה לופטאליר (Lofthellir Lava Cave). במערה זו תמצאו את פסלי הקרח הטבעיים המרשימים ביותר באיסלנד.
איך תגיעו לאגם? אם אתם יוצאים מעיריית אקוריירי, סעו מזרחה על כביש מספר 1 במשך כשעה עד שתגיעו אל האגם.
כמה זמן מומלץ לבקר באגם? לפחות שעה וחצי.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של אגם מיוואטן.
צפון איסלנד – העיריות המרכזיות באזור
אקוריירי (Akureyri; כשעה נסיעה מאגם מיוואטן)
אקוריירי הינה עירייה יפהפה באזור הצפון-מזרחי של איסלנד, 60 קילומטרים דרומית לחוג הארקטי. אקוריירי היא האזור העירוני השני בגודלו באיסלנד, אחרי עיר הבירה רייקיאוויק, ולכן נקראת פעמים רבות “בירת הצפון”. העירייה הינה יעד תיירותי פופולארי בצפון איסלנד ותוכלו למצוא בה מגוון אטרקציות מעניינות, ביניהם את הגן הבוטני הצפוני ביותר בעולם, המחזיק בתוכו את מרבית מן הצמחים הקיימים באיסלנד, נוסף על 7500 מינים שאינם מקומיים. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של אקוריירי.
–
אקוריירי – מסעדות מומלצות בעירייה
1) Rub 23– המסעדה הזו היא ברמה בינלאומית ומתמחה במאכלי ים, כך שאם אתם בעניין של סושי, זהו ללא ספק המקום.
המחירים: יקרים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 11:30-14:00 וארוחת ערב מוגשת מדי יום החל מהשעה 17:30.
הכתובת: Kaupvangsstraeti 6, Akureyri 600.
האתר הרשמי: Rub 23.
–
2) Blaa Kannan Cafe– אם אתם אוהבים מתוקים, המסעדה הקטנה הזו היא הבחירה המושלמת בעבורכם. בואו ליהנות בבוקר מהמאפים ומהכריכים המצוינים שמוגשים כאן ובקרו כאן על מנת להמתיק את יומכם לאורך היום.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: בקיץ המסעדה פתוחה מדי יום בין השעות 8:30-23:30; בחורף המסעדה פתוחה בימי חול בין השעות 9:00-23:30 ובימי ראשון ושבת בין השעות 10:00-23:30.
הכתובת: Hafnarstraeti 96, Akureyri IS-600.
האתר הרשמי: Blaa Kannan Cafe.
–
3) Bryggjan– אם מסעדות יוקרתיות פחות קורצות לכם, אתם יכולים לעצור בפיצרייה הקטנה הזו, שמתאימה לכל המשפחה. מלבד פיצות, תמצאו בתפריט גם סלטים, בשרים, מרקים וכמובן, קינוחים.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום החל מהשעה 11:30.
הכתובת: Strandgata 49 | 600 Akureyri, Akureyri.
האתר הרשמי: Bryggjan.
–
אקוריירי – מקומות לינה מומלצים בסביבה
–
הוסאוויק (Húsavík; כ-40 דקות נסיעה מאגם מיוואטן)
הוסאוויק הינה עיריית דייג קטנה וציורית השוכנת לאורך חופו המזרחי של מפרץ סקיאלפנדי (Skjálfandi). זוהי אחת מהעיריות הידועות ביותר לצפייה בלווייתנים באיסלנד ורבים מגיעים אליה מכל רחבי אירופה בכדי לזכות בהזדמנות לראות לווייתן. קיימות שתי חברות מרכזיות המתפעלות שייט לווייתנים: חברת North Sailing וחברת Gentle Giants. החברות מציעות סיורים שנעים בין מספר שעות למספר ימים. במוזיאון הלווייתנים שבעיר תוכלו להתרשם משלדי לווייתנים בגודל מלא. למידע נוסף אודות המוזיאון, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הלווייתנים.
–
הוסאוויק – מסעדות מומלצות בעירייה
1) Gamli Baukur–המסעדה המובילה הזו, שעומדת על יד הנמל, מתמחה במאכלי ים ומגישה מגוון מאכלים בינלאומיים.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד רביעי בין השעות 11:30-23:00, ימי חמישי בין השעות 11:30-1:00, וימי שישי ושבת בין השעות 11:30-3:00.
הכתובת: Hafnarstett, Husavik.
האתר הרשמי: Gamli Baukur.
2) Pallurinn– מסעדת בשרים פופולארית בעירייה.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:30-23:00.
הכתובת: Hafnarstett 7, Husavik 640 (מאחורי הדוכן למכירת כרטיסים של חברת שייט הלווייתנים Gentle Giants.
האתר הרשמי: Pallurinn.
הוסאוויק – מקומות לינה מומלצים בסביבה
חצי האי רייקיאנס
חצי האי רייקיאנס – האטרקציות המרכזיות באזור
ישנם אנשים שלא מגדירים את חצי האי רייקיאנס כאזור בפני עצמו, אבל אנחנו רוצים לתת לו את כל הכבוד הראוי. מדובר באחד מהאזורים הגיאותרמיים ביותר באיסלנד, שבשטחו תוכלו למצוא את “הלגונה הכחולה” המפורסמת. לאורך החופים של חצי האי תמצאו אינספור מגדלורים והרבה פחות עיריות. למידע נוסף על האטרקציות בחצי האי רייקיאנס, בקרו באתר התיירות הרשמי של חצי האי רייקיאנס.
1) הלגונה הכחולה (Blue Lagoon)- הלגונה היא אחת מהאטרקציות המפורסמות ביותר באיסלנד ונחשבת לספא גיאותרמי מהמפורסמים בעולם. בעבר הלגונה נבחרה כאחד מעשרת אתרי הספא הטובים בעולם. הלגונה נוצרה בשנות ה-70, כשתחנת הכוח הגיאותרמית סווארטסנגי (Svartsengi), החלה להזרים, ללא כל מחשבה מוקדמת, מים עשירים במלח, אצות וסיליקה אל האזור, מה שיצר מעין סידן. המקומיים ההרפתקנים טבלו בבריכה שנוצרה וגילו שהטבילה מקלה על בעיות עור ובייחוד על פסוריאזיס. המים החמים של הלגונה מלאים במינרלים כמו גופרית וסיליקה, לכן צבעם של המים הוא כחלחל-ירקרק. אם אתם מעוניינים לרפא מחלות עור או שסתם בא לכם להתפנק, אתם יכולים לבקר בקליניקה הגדולה והספא שקיימים כיום בלגונה הכחולה. שימו לב שלפני הכניסה למים, יהיה עליכם להתקלח במקלחות ולסבן את עצמכם.
איך תגיעו ללגונה? קיימים שירותי הסעה מעיר הבירה רייקיאוויק ומנמל התעופה הבינלאומי קפלאוויק אל הלגונה הכחולה. הנסיעה מרייקיאוויק אורכת כ-45 דקות והנסיעה מנמל התעופה אורכת כ-20 דקות. אם יש ברשותכם רכב, אתם יכולים לנסוע מרייקיאוויק דרום-מערבה על כביש 41 לכיוון חצי האי. מכביש מספר 41, פנו שמאלה אל כביש מספר 43 והמשיכו לנסוע במשך כ-10 דקות. אז קחו פנייה ימינה אל אזור הלגונה הכחולה.
שעות הפתיחה של הלגונה: שעות הפתיחה משתנות מעונה לעונה. מה-1 ביוני עד ה-30 ביוני הלגונה פתוחה בין השעות 9:00-21:00, מה-1 ביולי עד ה-10 באוגוסט פתוחה בין השעות 9:00-23:30, מה-11 באוגוסט עד ה-31 באוגוסט פתוחה בין השעות 9:00-21:00 ובין ה-1 בספטמבר עד ה-31 במאי פתוחה בין השעות 10:00-20:00.
כמה זמן מומלץ לבקר בלגונה? אם כבר לפנק את עצמכם, אז עד הסוף. תקדישו למקום מספר שעות אם לא מספר ימים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של הלגונה הכחולה.
2) המגדלור של רייקאנס (Reykjanesviti Lighthouse)- בנקודה הדרומית-מערבית ביותר של חצי האי רייקאנס תמצאו את המגדלור העתיק ביותר באיסלנד, שבים מגדירים כמגדלור היפה ביותר באזור. המבנה המקורי של המגדלור נבנה בשנת 1878, אך שמונה שנים מאוחר יותר המבנה נהרס על ידי רעידת אדמה שהכתה באזור. המבנה הנוכחי, שמתנשא לגובה של 31 מטרים, נחנך בשנת 1929.
3) גשר בין שתי יבשות (Leif the Lucky’s)- אתם ברי מזל, כי חצי האי רייקאנס נמצא בדיוק מעל נקודת החיבור של שני לוחות טקטוניים: הלוח האמריקאי והלוח האירואסיאתי. בכל שנה, הלוחות מתרחקים זה מזה וכך מגדילים את השטח של איסלנד בכמה סנטימטרים מדי שנה. בחיבור שבין שני הלוחות נבנה גשר להולכי רגל, וגשר זה מסמל את החיבור שבין צפון אמריקה לאירופה. חצו את הגשר וספרו לחבריכם שעברתם מצפון אמריקה לאירופה בכמה צעדים בלבד.
–
מרכז איסלנד
מרכז איסלנד – האטרקציות המרכזיות באזור
במשך מאות שנים, לא היה ניתן להגיע אל האזור ההררי של איסלנד, שנמצא בעיקרו במרכז האי. עכשיו, כשהאדם הצליח לסלול כבישים המגיעים אל האזורים ההרריים הללו וליצור רכבי 4X4 שמתאימים לנהיגה בתנאי שטח קשים, יש לכם הזדמנות לראות את אחד מהנופים המרהיבים ביותר בעולם. לא תמצאו כאן עיריות, אלא רק משטחים טבעיים פראיים ואינסופיים.
1) שמורת תורסמורק (Þórsmörk Reserve)– שמורה זו כוללת בתוכה רכס הרים שנקרא על שם אל הרעם הוויקינגי, תור. הרכס מוקף בשלושה קרחונים: Myrdalsjokull, אייפיאטלאיוקול (Eyjafjallajokull) וטינדאפיאטלאיוקול (Tindfjallajokull) ובסביבה תוכלו למצוא עמקים ירוקים, פלגים יפהפיים ונהרות סוערים, שהופכים את השמורה לאחד מהיעדים הפופולאריים ביותר בקרב מטיילים באיסלנד. קיימים מגוון מסלולי הליכה באזור, החל מהליכה על הקרחונים וכלה בהליכה אל תוך קניון Stakkholtsgjá, בו תמצאו מפל מים יפה.
איך תגיעו לשמורה? ההגעה אל השמורה אפשרית רק באמצעות רכבי שטח. אם אין ברשותכם רכב שטח, אנו ממליצים לחפש אחר סיור מודרך אל השמורה.
כמה זמן מומלץ לבקר בשמורה? לפחות יום אחד.
אם אתם מחפשים אחר סיור מודרך אל השמורה, בקרו בעמוד האינטרנט הבא, המפרט אודות סיורים לשמורת תורסמורק.
–
2) שמורת לנדמנלאוגר (Landmannalaugar Reserve)–שמורה זו ממוקמת בדרו-מרכז איסלנד, לא הרחק מהר הגעש הקלה, בין הרים צבעוניים ומרשימים שהופכים את האזור לאחד מהאזורים היפים במרכז האי. פירוש השם “לנדמנלאוגר” הוא “בריכות העם”, לכן אין זה מפתיע שבשמורה תמצאו מספר רב של בריכות טבעיות קרות וחמות כאחד. בחלק מהבריכות אתם אפילו תוכלו להתרחץ. בקרבת אכסניית הנוער שנמצאת על יד מרכז המבקרים של השמורה תמצאו בריכה טבעית, שבה קיימים תנאים אידיאליים לרחצה. מלבד בריכות טבעיות, תוכלו למצוא בשמורה רכסי הרים העשויים מסלע וולקני הדומה לגרניט, שדות לבה רחבים וגייזרים הפורצים מסדקים באדמה.
בשמורת לנדמנלאוגר תוכלו להתחיל את אחד מהטרקים המפורסמים ביותר בעולם וללא ספק הטרק הידוע ביותר באיסלנד, טרק לנדמנלאוגר-תורסמורק (Landmannalaugar Þórsmörk). הטרק מתחיל באזור המעיינות החמים של שמורת לנדמנלאוגר ומסתיים בעמק שמורת תורסמורק, עליה פירטנו בסעיף הקודם. המסלול אורך כ-4 ימים ועובר דרך מגוון נופים, ביניהם הרים צבעוניים, קרחונים מרשימים, מעיינות גיאותרמיים חמים, אגמים גדולים ונהרות סוערים.
איך תגיעו לשמורה? קיימות מספר דרכים בהן תוכלו להגיע אל השמורה. הדרך הפשוטה ביותר היא לנסוע צפונה מתחנת הכוח, דרך כביש F208. כמו כן, תוכלו להגיע דרך נהיגה על כביש F225 מכיוון מערב או על כביש F208 מכיוון דרום. שימו לב שהכבישים עוברים דרך נהרות, לכן מומלץ לבדוק מראש שהנהרות לא עלו על גדותיהם.
כמה זמן מומלץ לבקר בשמורה? לפחות יום אחד.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של שמורת לנדמנלאוגר.
–
3) דרך ספרנגיסאנדור (Sprengisandur Route)- בימים שבהם איסלנד עוד הייתה מדינה עצמאית, דרך ספרנגיסאנדור עברה באזור זה והיוותה את אחד משלושת המעברים בין צפון לדרום איסלנד, ששימשו את תושבי איסלנד בדרכם להתכנסות של אסיפת העם השנתית, או של “המועצה המחוקקת”. דרך ספרנגיסאנדור נמשכת על פני אורך של כ-200 קילומטרים ועוברת דרך אזורים שוממים, האפשריים למעבר רק במהלך ימי הקיץ. בימי הביניים השתדלו להימנע ממעבר בדרך זו, שכן לא היו מקורות מים ומזון לאורך הדרך ותושבי איסלנד טענו דאז שהדרך רדופה ברוחות ומלאה בטרולים ובגמדים אכזריים. כשאיסלנד איבדה את עצמאותה בשנת 1265, הדרך ננטשה ולא נעשה בה שימוש במשך שנים רבות. רק במאה ה-19 שבו להשתמש בה. כיום ניתן לעבור בדרך, שמכונה דרך F26, רק באמצעות נסיעה ברכב 4X4. לפני שאתם נכנסים אל הדרך, מומלץ להתעדכן בתנאי השטח, שכן בימים חמים הנהרות שבדרך עשויות לעלות על גדותיהם.
לאורך דרך ספרנגיסאנדור תמצאו מספר אתרים מעניינים. אחד מהאתרים היפים ביותר לאורך הדרך הוא מפל אלדייארפוס (Aldeyjarfoss Falls), שמימיו מגיעים מקרחון ואטניוקול (Vatnajökull) הענק שמפשיר בכל יום קצת. המפל מגיע לגובה של כ-20 מטרים ונחשב לאחד מהמפלים היפים באזור. תוכלו למצוא את המפל בסמוך לקצה הצפוני של דרך F26, כ-4 קילומטרים לפני מפגש הדרכים עם דרך מספר 842.
איך תגיעו לדרך? על אף שהדרך המומלצת ביותר היא לנסוע בדרך באמצעות רכב 4X4, בחודשי הקיץ (יולי ואוגוסט) תוכלו ליהנות מתחבורה ציבורית המגיעה אל הדרך, אשר מופעלת על ידי חברת Reykjavik Express. קווי הנסיעה a17 ו-17 שפועלים בין רייקיאוויק לאגם מיוואטן, עוברים לאורך הדרך ועוצרים במספר נקודות מרכזיות לאורכה. הנסיעה מרייקיאוויק ועד לאגם אורכת כ-11 שעות, כך שמומלץ להצטייד בכרית ושמיכה. קווים נוספים שמגיעים אל הדרך הם קווי a14 ו-14, שנוסעים בין לנדמנלאוגר לאגם מיואטן ועוצרים גם הם בנקודות המרכזיות לאורך הדרך. נסיעה זו קצרה יותר ואורכת רק 10 שעות!
כמה זמן אורך המסלול? הנסיעה בדרך מתחילתה ועד סופה אורכת כשלוש שעות, בהתאם לקצב הנסיעה.
–
אזור רייקיאוויק
אזור רייקיאוויק- האטרקציות המרכזיות בסביבה
אז אחרי שהזכרנו אותה כל כך הרבה פעמים לאורך המדריך, הגיע הזמן שנציג אותה בפניכם באופן רשמי: תכירו את רייקיאוויק (Reykjavík), עיר הבירה המפורסמת של איסלנד. עיר הבירה היא נקודת מוצא מצוינת לשאר אזורי האי ואתם יכולים בקלות לצאת מהעיר לטיולי יום בקרחונים, בהרים ובמעיינות שמקיפים את האזור.
אבל בואו נתמקד במה שתוכלו למצוא בעיר עצמה: רייקיאוויק ידועה בכל העולם בשל התרבות וההיסטוריה העשירה שבה. במרכז העיר תוכלו למצוא מספר רב של מוזיאונים, גלריות לאומנות, בתי קפה, בתי קולנוע ועוד מגוון מבנים ציוריים. למידע נוסף על האטרקציות באזור רייקיאוויק, בקרו באתר התיירות הרשמי של אזור רייקיאוויק.
1) אגם טיורן (Tjörnin Pond)-במרכז רייקיאוויק, לצד בית העירייה,הגלריה הלאומית של איסלנד, כנסיית פריקירקיאן (Fríkirkjan) ומספר מוזיאונים עירוניים, תמצאו את האגם הקטן טיורן, שפירוש שמו באיסלנדית הוא “האגם” או “הבריכה”. רבים מהתושבים המקומיים מגיעים אל האגם על מנת להאכיל את הציפורים שמסתובבות באזור, מה שזיכה את האגם בכינוי “מרק הלחם הגדול ביותר בעולם”. במהלך החורף, האגם קופא לתקופה מסוימת, מה שמאפשר החלקה על הקרח.
כמה זמן מומלץ לבקר באגם? בין חצי שעה לשעה.
–
2) בניין הפנינה (Perlan Building)- זהו אחד מהמבנים המפורסמים ביותר בעיר הבירה ותוכלו למצוא אותו על ראש גבעה ששמה אוסקיוליד (Öskjuhlíð). מבנה הפנינה ממוקם על גבי שישה מכלים ענקיים המאכסנים בתוכם כ-4 מיליון ליטרים של מים חמים, המשמשים כאחד ממקורות אספקת המים החשובים ברייקיאוויק.
בתוך בניין הפנינה תוכלו למצוא שפע של אטרקציות. בקומה הרביעית של הפנינה תמצאו שלוש חנויות ייחודיות: חנות הגורמה (Gourmet Shop) המוכרת מגוון מאכלים משובחים, ביניהם פטריות, צדפות, פילה בקר וסלמון מעושן, חנות המזכרות (Souvenir Shop) שמוכרת, כמובן, מזכרות כגון פסלים, קלפים, גלויות, חולצות ואומנות איסלנדית מקורית, וחנות חג המולד (Christmas Shop) שפועלת לאורך כל השנה ולא רק במהלך חג המולד.
בקומת הקרקע של הבניין תוכלו למצוא חלל תצוגה בשם “גן החורף” (Winter Garden). אולם תצוגה זה משמש בעיקר לתערוכות, קונצרטים ושווקים.
אם אתם בעניין של היסטוריה, אתם יכולים לבקר במוזיאון הסאגה (Saga Museum), שקיים באחד מהמכלים שעליהם עומד בניין הפנינה, אשר רוקן לאחרונה מהמים החמים שהוחזקו בו. במוזיאון תוכלו ללמוד על תקופת הסאגות של איסלנד, באמצעות התבוננות בתצוגה המרשימה של בובות שעווה שקיימת במוזיאון. למידע נוסף אודות המוזיאון, אתם מוזמנים לבקר באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הסאגה.
ואם אתם רעבים, תוכלו להתקדם אל הקומה החמישית והאחרונה של הפנינה ולבקר במסעדה המסתובבת ובבר הקוקטיילים, שמשלימים סיבוב בכל שעתיים. המסעדה היוקרתית הזו מספקת נופים מרהיבים של רייקיאוויק ומאכלים ברמה עולמית. אם אינכם יכולים להרשות לעצמכם סעודה במסעדה המסתובבת, אתם יכולים להסתפק בקפיטריה שקיימת באותה קומה. בקפיטריה תוכלו למצוא כריכים, מרקים, סלטים, מאפים וכמובן, גם גלידה.
שעות הפתיחה של הפנינה: מדי יום החל מ-10:00 בבוקר. הקפיטריה פועלת בין השעות 10:00-21:00 והמסעדה החל מהשעה 18:30.
כמה זמן מומלץ לבקר בפנינה? לפחות שעה.
הכתובת של הפנינה: Oskjuhlio Hill.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בניין הפנינה.
–
3) כנסיית הדלגרים (Hallgrímskirkja Church)- במרכז עיר הבירה תמצאו את המבנה הכי בולט ברייקיאוויק, כנסיית הדלגרים. האדריכל המוערך גוד’יון סאמואלסון תכנן את מבנה הכנסייה בשנת 1937 ורבים מאמינים שעיצב אותה כך שתהיה דומה לזרמי לבת הבזלת שמאפיינים את הנוף האיסלנדי. את בנייתה של הכנסייה החלו בשנת 1945 ורק לאחר 38 שנים הצליחו להשלים את בנייתה. לפחות יצא להם תוצר מרשים. כנסיית הדלגרים היא הכנסייה הגדולה ביותר בעיר ואחד מהמקומות הפופולאריים ביותר באיסלנד. בתוך הכנסייה תוכלו למצוא את העוגב הגדול ביותר באיסלנד, שנבנה על ידי קלאוס יוהנס מבון שבגרמניה והוצג בפני באי הכנסייה באופן רשמי בשנת 1992. העוגב מתנשא לגובה של 15 מטרים ומורכב מ-5275 צינורות!
אם אתם רוצים לראות נוף פנורמי מרהיב של העיר, אנו ממליצים לעלות על המעלית שעולה אל ראש מגדל הכנסייה, המתנשא לגובה של 73 מטרים. מראש המגדל תוכלו לתצפת על העיר כולה ועל ההרים שמתנשאים מסביבה.
כשתצאו מהכנסייה שימו לב לפסל המרשים שעומד ברחבה שמולה. הפסל מציג את דמותו של האירופאי הראשון שגילה את אמריקה, לייף אריקסון. מומחים מעריכים כי אריקסון הגיע אל אמריקה בשנת 1000 לספירה, כ-500 שנים לפני שכריסטופר קולומבוס הגיע לשם וטען שהוא “גילה את אמריקה”.
שעות הפתיחה של הכנסייה: מדי יום בין השעות 9:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר בכנסייה? לפחות שעה.
הכתובת של הכנסייה: Hallgrímstorg 1.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של כנסיית הדלגרים.
–
4) האי וידיי (Viðey)-במרחק של כמה דקות הפלגה מרייקיאוויק תמצאו את האי הקטן וידיי, אחד חשוב בהיסטוריה האיסלנדית. לפני כשני מיליון שנים וידיי היה הר געש פעיל והאדמה הסלעית של האי היא האדמה העתיקה ביותר באזור רייקיאוויק. חפירות ארכיאולוגיות שנערכו באי הקטן חשפו ממצאים המצביעים על כך שבוידיי הייתה קיימת התיישבות כבר במאה ה-10. בתקופת ימי הביניים, האי הפך ליעד מרכזי לעולי רגל, לאחר שמנזר אוגוסטין הוקם במקום בשנת 1225. המסעדה שקיימת על האי ממוקמת בתוך מבנה האבן הראשון באיסלנד, שהוקם בשנת 1755. התושב האחרון של וידיי עזב את האי בשנת 1943, כשנמל רייקיאוויק הפך לפעיל.
כשתטיילו ברחבי האי תוכלו למצוא כמעט הכול מהכול. אם אתם מתעניינים בצפרות, תוכלו לאתר על האי 30 מינים של ציפורים. אם אתם חובבי אומנות, תוכלו למצוא על האי מספר עבודות אומנות, ביניהן “מגדל השלום” של האמנית המפורסמת, יוקו אונו, אשתו של סולן החיפושיות המנוח, ג’ון לנון. יצירת האומנות הזו היא למעשה באר משאלות, שממנו יוצא זרקור אור גדול המגיע עד לשמיים. “מגדל השלום” מואר מדי שנה בסילבסטר ומה-9 באוקטובר עד ה-8 בדצמבר. סיורים מודרכים במגדל מתקיימים בימי ראשון עד חמישי, בין השעות 20:00-22:00. יש צורך בהזמנת מקומות מראש דרך הטלפון: +1 354-533-5055.
איך תגיעו לאי? כדי להגיע לאי, תצטרכו לעלות על מעבורת של חברת Elding. מומלץ להתעדכן באתר של המעבורת בשעות היציאה.
כמה זמן מומלץ לבקר באי? לפחות שלוש שעות.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של האי וידיי.
5) מוזיאון העיר רייקיאוויק (Reykjavik City Museum)- אם אתם מטיילים עם ילדים, זהו אחד מהמוזיאונים החווייתיים ביותר שהם יזכו לבקר בהם באיסלנד. מוזיאון העיר הינו מוזיאון באוויר הפתוח המספר על ההיסטוריה של העיר רייקיאוויק ומלמד את המבקרים בו על תנאי החיים, העבודה והפעילות של תושבי העיר מתקופת ההתיישבות הראשונה ועד היום. המוזיאון ממוקם במקום שבו בעבר עמדה החווה של ארבאייר (Árbær), שננטשה ומאוחר יותר הוכרזה כאתר מוזיאוני בשנת 1957. המוזיאון מורכב מ-20 מבנים שיוצרים יחדיו כפר, חווה ואת כיכר העיר.
איך תגיעו למוזיאון? המוזיאון ממוקם לצד רחוב Kistuhylur. בכדי להגיע אל המוזיאון ממרכז העיר, עלו על קו אוטובוס מספר 19 מ-Hlemmur ורדו בתחנת Strengur, שנמצאת במרחק הליכה קצר מהמוזיאון. קווים נוספים שעוצרים בקרבת במוזיאון הם קו 12 וקו 24.
שעות הפתיחה של המוזיאון: בין ה-1 ביוני ל-31 באוגוסט המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:00-17:00. בין ה-1 בספטמבר ל-31 במאי הכניסה למוזיאון מורשית רק במקרה שבו אתם משתתפים בסיור מודרך. סיורים מודרכים מתקיימים מדי יום בשעה 13:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון העיר רייקיאוויק.
–
אזור רייקיאוויק – מסעדות מומלצות בעיר
1) Grillmarkadurinn– ב”שוק הבשרים” תוכלו ליהנות מבשרים עסיסיים במיוחד וממגוון מאכלים משובחים נוספים.
המחירים: יקרים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 6:00-22:30, ימי שני עד חמישי בין השעות 11:30-14:00 ובין השעות 18:00-22:30, ימי שישי בין השעות 11:30-14:00 ובין השעות 18:00-23:30, וימי שבת בין השעות 18:00-23:30.
הכתובת: Laekjargata 2A, Reykjavik 101.
האתר הרשמי: Grillmarkadurinn.
–
2) Harry’s– אם אתם בעניין של בשרים ודגים טעימים במיוחד, בואו לשבת אצל הארי.
המחירים: יקרים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 17:00-22:30.
הכתובת: Raudararstigur 33, Reykjavik 105.
האתר הרשמי: Harry’s.
–
3) Fiskfelagid– ב”חברת הדגים” תוכלו למצוא מגוון רחב של דגים משובחים לצד מנות רגילות של סלטים, מרקים וקינוחים.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 17:30-0:00, ימי שני עד שישי בין השעות 11:30-14:00 ובין השעות 17:30-0:00.
הכתובת: Vesturgotu 2a | Grófartorg, Reykjavik.
האתר הרשמי: Fiskfelagid.
–
4) Café Loki– במסעדה החמימה הזו, המגישה אוכל איסלנדי, תוכלו להזמין מגוון מאכלים טעימים, ביניהם מרק בשר, עוגות תוצרת בית ועוד. בזמן שאתם אוכלים, אתם יכולים להתרשם מהנוף המרהיב של העיר המשתקף מהחלונות.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:00-18:00, וימי שני עד שישי בין השעות 10:00-18:00.
הכתובת: Lokastigur 28 | 101 Reykjavík, Reykjavik.
האתר הרשמי: Café Loki.
–
5) C is for Cookie– המקום המושלם לפתוח בו את הבוקר הוא בית הקפה “ע’ זה עוגייה”. תוכלו להזמין כאן עוגיות, עוגות ביתיות טעימות במיוחד וספלים מלאים בקפה.
המחירים: זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:00-17:00, ימי שני עד שישי בין השעות 9:00-18:00 וימי שבת בין השעות 11:00-17:00.
הכתובת:Tysgata 8, Reykjavik 101.
עמוד הפייסבוק הרשמי: C is for Cookie.
6) Baejarins Beztu Pylsur– במסעדה הקטנה הזו תוכלו להזמין את הנקניקיות הטובות ביותר באזור.
המחירים: זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-00:30, ימי שישי עד שבת בין השעות 10:00-4:30.
הכתובת: Tryggvagotu 1, Reykjavik 101.
האתר הרשמי: Baejarins Beztu Pylsur.
אזור רייקיאוויק – מקומות לינה מומלצים בסביבה
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.