• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המדריך השלם למטייל באי לאנאי, הוואי

דף הבית » המדריך השלם למטייל באי לאנאי, הוואי

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 12 דקות

צילום: ErgoSum88

כתבה וערכה: ליאור קן-לי

לאנאי (Lanai) הוא האי הקטן ביותר מבין ששת האיים המרכזיים של הוואי (Hawaii). בעבר הייתם מוצאים על האי רק שדות גידול אינסופיים של אננס, אך כיום תוכלו למצוא כאן הרבה יותר. אם אתם מחפשים אחר הנופש המושלם, תמצאו בלאנאי אתרי נופש מובילים ומסלולי גולף ברמה בינלאומית. אם באתם בכדי להתרשם מהטבע, תוכלו לעצור באחד מהחופים הרבים שקיימים באי ולשנרקל בים השקט. במדריך השלם למטייל באי לאנאי נציג בפניכם את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם מגיעים ללאנאי, הוואי.  

כתבות על האיים הנוספים בהוואי

המדריך השלם למטייל במולוקאי, הוואי

המדריך השלם למטייל בהונולולו, הוואי

המדריך השלם לאוצרות הטבע של האי קאואיי, הוואי

המדריך השלם למטייל במוואי, הוואי

המדריך השלם למטייל באי הגדול של הוואי

– 

לאנאי- היסטוריה על קצה המזלג

מומחים מעריכים כי המתיישבים הראשונים הגיעו אל לאנאי במהלך המאה ה-15, כשהאי עוד היה תחת שלטון האי הסמוך, מאווי (Maui). על פי האגדה ההוואית, שדים ורוחות רעות שלטו באי לפני שהמתיישבים הראשונים השתקעו בו. בנו של אחד מהמנהיגים של מאווי היה שובב מאד והחליט יום אחד לתלוש מהקרקע את כל עצי פרי הלחם שעל האי. בתגובה, אביו נאלץ לשלוח אותו כעונש ללאנאי, משם אף אחד לא חזר בחיים. למרבה הפלא, הילד הצליח לעבוד על השדים ולהבריח אותם מלאנאי. כשאביו ראה שהמדורה של בנו ממשיכה לדלוק על לאנאי, הוא שלח קאנו שיחזיר את בנו האמיץ והגיבור אל מאווי. לאחר מכן, העניק לו במתנה את השליטה על האי לאנאי. זה מסביר למה לא תמצאו עצי פרי הלחם על לאנאי; בנו של המנהיג תלש את כולם מן האדמה בזמן שהותו על האי.

אבל בואו נחזור להיסטוריה האמתית ונפסיק עם האגדות. תושבי לאנאי חיו בשלווה על האי עד שהמלך קמחאמחה הראשון כבש אותו בשנת 1810, על מנת לאחד את איי הוואי. במהלך הכיבוש, תושבים רבים נרצחו וכמות המושבות לאורך החופים פחתה באופן משמעותי. כשקפטן ג’ורג’ וונקובר הגיע אל האזור בשנת 1792, הוא פסח על לאנאי, כיוון שלא מצא לנכון לעצור באי שומם כל כך.

האירופאי הראשון שהקדיש תשומת לב ללאנאי היה קפטן צ’רלס קלרק, שראה את האי ב-25 בפברואר 1779 מסיפון הספינה של ג’יימס קוק. קלרק לא עצר בכדי לחקור את האי, אלא המשיך אל צפון האוקיינוס השקט. האירופאי הראשון שהשקיע זמן בלאנאי היה וולטר אם גיבסון, שרכש את אדמות האי בשנות ה-70 של המאה ה-19 לטובת עבודות חווה. אבל לאנאי התפתחה משמעותית רק מאוחר יותר, בשנת 1922, כשנשיא חברת האננסים ההוואית, ג’יימס דול, רכש את אדמות האי והחל להפוך אותו למטע האננסים הגדול ביותר בעולם. בשלב מסוים, האי ייצר 75 אחוזים מהאננסים של העולם. אולי זוהי הסיבה ששמו הנרדף הוא “אי האננסים”.

כשהוואי נהפכה למדינה בשנת 1959, לאנאי נהפך לחלק ממחוז מאווי. לאחרונה, בשנת 2012, לארי אליסון רכש 98 אחוזים משטח האי. רק שני האחוזים הנותרים שייכים למדינת הוואי. ואם שאלתם את עצמכם מה קרה עם האננסים, אז הזמנים השתנו והרוכשים החדשים של האי החליטו שהרבה יותר רווחי להתעסק בתיירות.

 

לאנאי- דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים

טלפוניה- מהי קידומת החיוג בלאנאי? +1 808

איך מזג האוויר בלאנאי? מזג האוויר בלאנאי הוא היבש ביותר מבין איי הוואי, כך שאתם יכולים לצפות לימים שטופי שמש. הטמפרטורות הממוצעות לאורך השנה נעות בסביבות ה-25 מעלות.

איך מגיעים ללאנאי? קיימות שתי דרכים בהן תוכלו להגיע אל לאנאי: דרך האוויר או הים. אם אתם מעדיפים להגיע בטיסה, יהיה עליכם לנחות ראשית כל בהונולולו (Honolulu) שבאואהו (Oahu) או בקאהולואי (Kahului) שבמאווי (Maui). משם, תצטרכו לעלות על טיסה פנימית של כ-25 דקות לנמל התעופה של לאנאי. הדרך מנמל התעופה ללאנאי סיטי (Lanai City) אורכת כ-10 דקות נסיעה. האפשרות השנייה שלכם היא שייט על המעבורת של חברת Expeditions,שתיקח אתכם ממאווי לאי לאנאי. מומלץ להזמין מקום מראש.

תחבורה ברחבי האי: כשתגיעו אל האי, תוכלו להיעזר בשאטל של אתר הנופש Four Seasons, שעושה את דרכו מנמל התעופה ומנמל המעבורת אל המלונות המשתייכים לשרשרת. העלייה על השאטל דורשת תשלום חד פעמי לאורך כל השהות שלכם על האי. אם אתם מתכננים להישאר באזורים הבנויים, תוכלו להסתפק בשכירת רכב רגיל, נסיעה במוניות או הליכה ברגל. אם אתם מתכננים לצאת אל אזורים מרוחקים יותר באי, זכרו שקיימים רק 48 קילומטרים של כבישים סלולים ברחבי האי, כך שבכדי להתנייד לכל המקומות המעניינים יהיה עליכם לשכור רכב 4X4. אנו ממליצים לשכור את הרכב דרך חברת Dollar Rent A Car, שבסיסה נמצא בלאנאי סיטי.

בכדי להתכונן טוב יותר לטיולכם, אנו ממליצים להעיף מבט באתר האינטרנט של לאנאי.

 

לאנאי- לוח פסטיבלים ואירועים מרכזיים

אפריל

חיפוש ביצי פסחא (Easter Egg Hunt)- בכל שנה, האכסניה בקואל עורכת תחרות מציאת ביצי פסחא. לפני התחרות, תוכלו ליהנות מארוחת צהריים מסורתית עם בני משפחתכם וחבריכם.

מתי? 20 באפריל.

 

ארוחת ערב לאור נרות בשעת כדור הארץ (Earth Hour Candlelight Dinner)- כשבכל העולם מכבים את האור לשעה, גם לאנאי מתגייסת למשימה. אם אתם מתכוונים לאכול ארוחת ערב באכסניה בקואל (The Lodge at Koele), צפו לארוחת ערב לאור נרות.

מתי? סוף אפריל (השנה ב-22 באפריל 2014).

 

מאי

חגיגת יום שרשראות הפרחים ההוואיות (Hawaiian Lei Day Celebration) – בואו לחגוג יחד עם כל תושבי הוואי את אחד מהסמלים המוכרים ביותר של הוואי, שרשראות הפרחים הצבעוניות! במהלך החגיגות, שמתקיימות באתר הנופש של Four Seasons, תוכלו ליהנות מתחרויות ליצירת שרשראות פרחים, והופעות חיות של מוזיקאים.

מתי? ב-1 במאי.

 

חגיגות סינקו דה מיו (Cinco de Mayo Celebration)- בואו לחגוג את החגיגה המסורתית הזו באכסניה של קואל. במהלך החגיגה תלמדו רבות על התרבות והמורשת המקסיקנית.

מתי? ב-5 במאי.

 

לאנאי- לגלות את האזורים השונים של האי

מרכז האי

מרכז האי- אטרקציות מרכזיות

במרכז האי לאנאי תמצאו את לאנאי סיטי, שמתפקדת כעיר המסחר והעסקים המרכזית של לאנאי, על אף אוכלוסייתה הזעומה- רק 3,100 תושבים נכון לשנת 2010. כאן, במרכז האי, תוכלו למצוא את כל המלונות הנוצצים של לאנאי, את מסלולי הגולף הרחבים, את החנויות ואת המסעדות הטובים ביותר באי. אבל גם אוהבי הטבע והאומנות יוכלו למצוא כאן עניין, במוזיאון המעניין שיש לעיר להציע ובשביל ההליכה שמוביל אל הפסגה הגבוהה ביותר בלאנאי.

1) שביל מונרו (Munro Trail)- זהו מסלול ההליכה הפופולארי ביותר באי לאנאי, שנמשך על פני 11 קילומטרים ומגיע אל הפסגה הגבוהה ביותר של האי, לנהאיאייל (Lanaihale), אשר מתנשאת לגובה של 1,026 מטרים. את הדרך אל ראש הפסגה תוכלו לעשות ברגל, באופניים או בנסיעה ברכב 4X4. במהלך דרככם אל הפסגה, תוכלו לעצור במספר נקודות תצפית ולעבור בין מגוון רחב של עצים, ביניהם עצי אורן ועצי אקליפטוס. בימים בהירים במיוחד, תוכלו לראות את חמשת האיים המרכזיים הנותרים של הוואי מראש הפסגה. אל תשכחו להצטייד במספיק מים ובבגדי הליכה נוחים, שכן המסלול עשוי לארוך מספר שעות. בנסיעה, המסלול אורך כשעתיים.

פרט מעניין: אם שאלתכם את עצמכם, שביל מונרו קרוי על שמו של ג’ורג’ מונרו, נטורליסט שהגיע מניו זילנד בשנת 1890 והביא לאי את עצי האורן קוק.

איך תגיעו לשביל? צאו מלאנאי סיטי וסעו צפונה על כביש מהיר מספר 440, מעבר לאכסניה בקואל (Lodge at Koele). בשלב מסוים הכביש המהיר הופך לכביש Keomoku. פנו ימינה בכביש Cemetery ותמשיכו לנסוע על פי השלטים עד שתגיעו אל ראש השביל.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של שביל מונרו.

 

2) מרכז התרבות והאומנות של לאנאי (Lanai Arts & Culture Center)- במרכז התרבותי הקטן הזה תוכלו להתבונן ולהתרשם מאומנות מקומית, שהובאה אל המרכז מחפירות ארכאולוגיות שנעשו באזור. מלבד אומנות, תמצאו כאן גם מגוון רחב של חפצים ותצלומים אשר ישרטטו בפניכם את ההיסטוריה העשירה של לאנאי. בין הדברים שתראו במרכז הם כלי עבודה ובגדים מימי מטע האננס, מפות עתיקות ותצלומים משפחתיים ישנים.

איך תגיעו למרכז? המרכז ממוקם בלאנאי סיטי, בכתובת: 730 Lanai Avenue.

שעות הפתיחה של המרכז: ימי שני עד שישי בין השעות 8:30-15:30 וימי שבת בין השעות 9:00-13:00. בימי ראשון המרכז סגור.

כמה זמן מומלץ לבקר במרכז? כשעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרכז התרבות והאומנות של לאנאי.

 

3) פארק דול (Dole Park)- פארק זה, שידוע גם ככיכר המסחרית של לאנאי סיטי, נבנה בשנת 1922 כשהקימו את היישוב אשר שימש את העובדים במטע האננסים. הפארק הזה, שממוקם בלב לבה של לאנאי סיטי, מציע למבקרים בו משטחי דשא רחבים עליהם הילדים יכולים להתרוצץ בשלווה, שולחנות פיקניק ומרכז קהילתי. העצים הרבים ששתולים ברחבי הפארק יספקו לכם את הצל המושלם. בתוך הפארק תוכלו למצוא מספר אנדרטאות לזכר לוחמים שנפלו במלחמת העולם השנייה ובקונפליקט הקוריאני. מסביב לפארק, תמצאו מגוון מסעדות ובתי עסק.

איך תגיעו לפארק? הפארק ממוקם במרכז לאנאי סיטי. הכבישים שמקיפים את הפארק הם שדרת לאנאי, הרחוב השביעי, שדרת פרזיאר (Frasier) ורחוב שמונה.

כמה זמן מומלץ לבלות בפארק? בין חצי שעה לשעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של פארק דול.

 

מרכז האי- מסעדות מומלצות באזור

מסעדות מומלצות בלאנאי סיטי (Lanai City; כ-20 דקות נסיעה מנמל התעופה)

1) Blue Ginger Cafeזוהי לא רק מסעדה, אלא גם מאפייה. תוכלו למצוא בתפריט ארוחת בוקר טעימה במיוחד, הכוללת בין היתר פנקייקים, כריכים וחביתות.

המחירים: זולים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 6:30-20:00, ימי שני, חמישי ושישי בין השעות 6:00-20:00, וימי שלישי ורביעי בין השעות 6:00-14:00.

הכתובת: 409 7th Street, מול פארק דול. אם אתם מגיעים בשאטל, רדו בתחנת מלון לאנאי. משם, תמשיכו במורד הגבעה, פנו ימינה, חצו את פארק דול ותגיעו אל המסעדה.

האתר הרשמי: Blue Ginger Cafe.

 

2) Pele’s Other Garden Deli כאן תמצאו את הכריכים הטובים ביותר בעיר, ואם לא בא לכם כריכים, תוכלו להזמין גם פיצות, סלטים ועוד מאכלים טעימים.

המחירים: סבירים.

שעות הפתיחה: ארוחת צהריים מוגשת בימי שני עד שישי בין השעות 11:00-15:00, וארוחת ערב מוגשת בימי שני עד שבת בין השעות 17:00-20:00. Happy Hours בימי שני עד שבת בין השעות 16:30-18:30.

הכתובת: 811 Houston St.

האתר הרשמי: Pele’s Other Garden Deli.

 

3) Lanai City Grilleבמסעדת הגריל המיוחדת הזו, שהינה חלק ממלון לאנאי (Hotel Lanai), תמצאו תפריט מלא, בין היתר, בפירות ים טריים, בשרים עסיסיים ועופות צלויים טעימים במיוחד. מומלץ להזמין מקומות מראש.

המחירים: יקרים.

שעות הפתיחה: ימי רביעי עד ראשון בין השעות 17:00-21:00.

הכתובת: 828 Lanai Avenue.

האתר הרשמי: Lanai City Grille.

 

4) Kailani מסעדה יוקרתית לצד הבריכה של אתר הנופש Four Seasons, המתמחה במטבח האיטלקי ומביאה לכם את המנות הטריות ביותר.

המחירים: יקרים.

שעות הפתיחה: ארוחת צהריים מוגשת מדי יום בין השעות 11:00-16:00, קוקטיילים ומתאבנים מוגשים מדי יום בין השעות 16:00-18:00, וארוחת ערב מוגשת מדי יום בין השעות 18:00-21:30.

הכתובת: 1 Manele Bay Rd, Four Seasons Resort Lanai at Manele Bay.

האתר הרשמי: Kailani.

 

 

מרכז האי- מקומות לינה מומלצים

אם אתם מחפשים אחר מקום לינה זול ואיכותי במרכז האי לאנאי, אנו ממליצים לכם להעיף מבט ברשימת המלונות המומלצים בעיר לאנאי סיטי, העיר המרכזית ביותר באי. הרשימה מובאת לכם מאתר השוואת המחירים הטוב בעולם, Hotels-seeker.

 

צדו הצפוני של האי

הצד הצפוני של האי- אטרקציות מרכזיות

כאן מתחילה הרפתקת ה-4X4 שלכם. בצדו הצפוני של לאנאי בקושי תמצאו כבישים סלולים, אבל תמצאו הרבה מאד אטרקציות מעניינות ויפות שמתאימות למשפחות שאוהבות את הטבע, החל מחופי ים וכלה בגנים קסומים. אנו ממליצים להביא אתכם כריכים, כי מסעדות הן מצרך נדיר בצד זה של לאנאי.

1) חוף קאיאולויה (Kaiolohia Beach)- במרחק של כחצי שעה נסיעה מלאנאי סיטי, תמצאו את חוף הים הזה, שמתפרס על פני כ-13 קילומטרים מלאים ברוחות עזות. לא פלא שמספר ספינות מצאו את סופן כאן, לאורך החוף. וכך החוף זכה לכינוי הידוע שלו, “חוף הרס הספינה” (Shipwreck Beach). מכלית הדלק העתיקה משנות ה-40 של המאה הקודמת שעוגנת, נטושה, במרחק מה מקו החוף ללא ספק מוסיפה לאווירה. החוף הזה הוא מושלם לטיול רגלי לאורך החולות, אבל שחייה לא ממש באה בחשבון.

איך תגיעו לחוף? תצטרכו לעשות את דרככם אל החוף באמצעות רכב 4X4. מלאנאי סיטי, עלו על כביש מהיר מספר 44 והמשיכו עד לקצה הדרך. כאן תפנו שמאלה אל כביש עפר ותמשיכו אל מגרש החנייה שנמצא בקרבת ההריסות של מגדלור, אשר ממוקם מול החוף.

כמה זמן מומלץ לבלות בחוף? בין חצי שעה לשעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של חוף קאיאולויה.

 

2) גן האלים (Garden of the Gods)- במרחק של כ-45 דקות נסיעה צפונה מלאנאי סיטי, תמצאו את גן האבנים הקסום הזה, שמלא בסלעים ובמגדלי אבנים. האגדה ההוואית מספרת ש-“הגן” המרהיב הזה נוצר בעקבות תחרות שהתקיימה בין שני כמרים מלאנאי ומולוקאי (Molokai). לשניהם הובאה משימה: להשאיר מדורה דולקת על האי שלהם למשך זמן רב יותר מהתמודד האחר. הפרס: שפע גדול לאי המנצח. בכדי לזכות, הכומר של האי לאנאי השתמש בכל פיסת צמחייה שמצא על האי על מנת להשאיר את המדורה דולקת, וזוהי הסיבה לכך שהאזור כה שומם וסלעי היום.

אם ברצונכם לראות את גן האלים באור היפהפה ביותר, תגיעו אל האזור בשעת בין ערביים, כשהשמש מטילה קרני אור כתומים חמימים על הסלעים וגורמת להם להיראות אדומים וסגולים.

פרט חשוב: אסור בשום אופן לגעת ולהזיז את הסלעים ממקומם המקורי!

איך תגיעו לגן? הדרך אל גן האלים נגישה אך ורק לרכבי 4X4 או לאופניים. צאו מלאנאי סיטי וסעו צפונה על כביש מהיר 440, עד שתגיעו אל שלט בצד ימין של הדרך המורה את הדרך אל הגנים. פנו כאן שמאלה אל רחוב Polihua. כשתעברו את האורוות של הסוסים, הכביש יהפוך לדרך עפר. בצומת הדרכים המרכזית הבאה פנו ימינה ותמשיכו צפון-מערבה עד שתגיעו אל הגן.

כמה זמן מומלץ לבלות בגן? כשעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של גן האלים.

 

3) שמורת קנאפו (Kanepuu Preserve)- במרחק של כ-20 דקות נסיעה מלאנאי סיטי תמצאו את השמורה המיוחדת הזו, שמהווה את אחד מהמערכות האקולוגיות הפגיעות ביותר בעולם וכוללת בתוכה מגוון רחב של פרחים נדירים וציפורים מקומיות.    חלק מהצמחים שצומחים בשמורה זו נמצאים בסכנה גדולה להכחדה ולא ניתן למצוא אותם באף מקום אחר בעולם. אחת מהאטרקציות המרכזיות של השמורה היא שביל הליכה קצר ומעגלי, שלאורכו פזורים עבודות אומנות שנעשו על ידי אמנים הוואיים ושלטי הסבר על הצמחים השונים.

איך תגיעו לשמורה? כמו מקומות רבים ברחבי האי לאנאי, גם כאן תצטרכו להיעזר ברכב 4X4 בכדי להגיע ולהסתובב בשמורה. השמורה ממוקמת במרחק של כ-10 קילומטרים צפון-מערבית לעיר לאנאי סיטי, על הכביש המהיר Kanepu’u Highway.

שעות הפתיחה של השמורה: מדי יום בין השעות 9:00-16:00.

כמה זמן מומלץ לבלות בשמורה? כשעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של שמורת קנאפו.

 

4) חוף פוליהואה (Polihua Beach)- חוף הים הזה מתפרס לאורך של כ-2.5 קילומטרים והינו החוף הלבן הארוך ביותר על האי לאנאי. אם אתם רוצים להגיע לחוף הים בשביל החוויה שבכך ולא בשביל להיכנס למים, חוף פוליהואה הוא החוף בשבילכם. בעבר, החוף היה אחד מחופי הקינון הידועים ביותר לצבי ים ירוקים בהוואי, ומכאן שמו “פוליהואה”, שבהוואית פירושו “קן ביצים”. אולם מאז שצבי הים הירוקים נהפכו לזן בסכנת הכחדה, בקושי רואים אותם בחוף. אם בכל זאת יתמזל מזלכם ותראו את הצבים, זכרו שלא להתקרב או לגעת בהם!

תשתדלו שלא להגיע לחוף כשמזג האוויר סוער ורוחות עזות מנשבות, כיוון שבימים כאלו סופות חול כנראה ישתלטו ויבריחו אתכם מהחוף. בימים שבהם הרוחות אינן מנשבות, תוכלו ליהנות על החוף מפיקניק, שיזוף או צילום תצלומים יפים של הים. חוף פוליהואה הוא לא החוף לשחייה, שנירקול או גלישה. לא קיימים שירותי הצלה בחוף והוא חשוף לגמרי לים הפתוח, מה שאומר שהזרמים אינם ניתנים לשליטה.

איך תגיעו לחוף? בכדי להגיע, תצטרכו לנהוג ברכב 4X4 על פני הכביש המחוספס שמוביל אל החוף. אנו ממליצים להתחיל את דרככם אל החוף מגן האלים ומשם להתקדם אל עבר הים. תמצאו את החוף בסיומו של כביש Polihua Trail.

כמה זמן מומלץ לבלות בחוף? בימים סוערים, כחצי שעה. בימים שטופי שמש, אפשר לבלות כאן כשעה-שעה וחצי.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של חוף פוליהואה.

 

צדו הדרומי של האי

צדו הדרומי של האי- אטרקציות מרכזיות

בניגוד לצד הצפוני של לאנאי, בצדו הדרומי של האי תהיו קרובים הרבה יותר לסיווליזציה. מצד אחד תמצאו כאן שלווה ומצד שני, יוקרה. בצד זה של האי תיהנו מחופים שטופי שמש, דולפינים ומבנים היסטוריים לצד בתי מלון מובילים.

1) סלע האהוב (Sweetheart Rock)- סלע האהוב, או בשמו ההוואי “פו פהא” (Puu Pehe), מתנשא לגובה של כ-25 מטרים וממוקם בין שני מפרצים פופולאריים: מפרץ הולופו (Hulopoe Bay) ומפרץ מנאל (Manele Bay). הסלע המרשים הזה הוא אחד מהאטרקציות הידועות והאהובות ביותר בלאנאי, פחות בגלל מראהו אלא בזכות האגדה המרגשת שאופפת אותו.

האגדה מספרת על שני אוהבים, נסיכה יפה ולוחם צעיר. הלוחם אהב את הנסיכה כל כך, שבכל פעם שראה אותה עיניו היו מתמלאות בדמעות. יום אחד, הוא לקח אותה עמו ללאנאי והסתיר אותה במערה ימית שנמצאת בבסיס של צוקי מנאל. יום אחד, הלוחם יצא מהמערה בכדי לאסוף מצרכים, אך לפני שהספיק לאסוף את כל מה שהיה צריך, לפתע ראה סערה מתקרבת ומיהר לחזור על עקבותיו, חזרה אל אהובתו. למרבה הצער, הוא הגיע מאוחר מדי, הגלים העזים כבר הכו בתוך המערה והביאו לטביעתה של אהובתו. מלא עצבות, הוא אסף אותה מהמים וטיפס אל ראש הסלע, שם הוא קבר אותה וקפץ אל מותו. אם תאמצו את עיניכם, תצליחו לראות צורה שדומה לקבר על ראש הסלע. המומחים יספרו לכם שאין מדובר בקבר של בן אדם, אלא במקדש לציפורים שהוקם על ידי ההוואיים הקדמונים, שכן המדענים מצאו עצמות של עופות ים בסמוך למבנה הקטן.

איך תגיעו לסלע? בכדי להגיע, מלאנאי סיטי סעו דרומה על כביש מהיר מספר 440 ועקבו אחר השלטים המורים את הדרך אל פארק החוף הולופו (Hulopoe Beach Park). בחוף תמצאו שביל שמוביל אל נקודת תצפית מרשימה על סלע האהוב. לאורך השביל תוכלו ליהנות גם ממספר בריכות גאות ושפל, קשת ימית ומפרץ הכרישים (Sharks Cove).

כמה זמן מומלץ לבלות בקרבת הסלע? מספיק זמן בכדי לצלם כמה תמונות יפות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של סלע האהוב.

 

2) נמל קאומלאפאו (Kaumalapau Harbor)- זהו הנמל המסחרי המרכזי של לאנאי ומכאן יוצאות מרבית מסירות הדייג של האי. שוב הגלים שתראו כאן היום הוא שובר גלים חדש שנבנה על ידי חיל התעשיינים של צבא ארצות הברית בשנת 2007, בכדי להחליף את שובר הגלים הישן שנבנה בשנות ה-20 של המאה הקודמת וניזוק קשות בידי מספר סופות הוריקן. אם אתם מחפשים אחר מקום שבו תוכלו לראות את השקיעה בצורה הטובה ביותר, בואו אל נמל קאומלאפאו ותישבו יחד עם אהובכם על אחד מקירות האבן שמקיפים את הנמל. מעבר לשובר הגלים, תוכלו לאתר דולפינים ובין חודשי דצמבר-מאי גם לווייתנים. יש להדגיש כי לא קיימים שירותים בנמל.

איך תגיעו לנמל? מלאנאי סיטי, סעו מערבה על כביש מהיר מספר 440 עד לסוף הדרך.

שעות הפתיחה של הנמל: יש להדגיש שהכניסה לנמל מוגבלת בימי שלישי, רביעי וחמישי עקב עניינים בטיחותיים ופעילות העברת מטענים.

כמה זמן מומלץ לבלות בנמל? כחצי שעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של נמל קאומלאפאו.

 

3) מפרץ הולופו (Hulopoe Bay)- ד”ר סטפן לת’רמן, או בשמו המסחרי ד”ר חוף, בחר במפרץ הולופו כחוף הים הטוב ביותר של אמריקה בשנת 1997, בשל יופיו היוצא דופן. המפרץ נחשב לחוף הים הפופולארי ביותר בלאנאי לשחייה, לשנירקול ולעריכת פיקניקים. כמו כן, זהו אחד מהמקומות הטובים ביותר בלאנאי לראות בו דולפינים וצבי ים. אחת מהאטרקציות המרכזיות במפרץ הולופו הן בריכות הגאות והשפל הגדולות שממוקמות בצדו המזרחי. גבולות הבריכות עשויות מסלעים געשיים וניתן לשכשך בבריכות בבטחה. רק שימו לב שלא לדרוך על סרטנים, כוכבי ים ודגים קטנטנים. בחוף הים קיימים שירותים ומקלחות לנוחיותכם.

פרט חשוב: מפרץ הולופו הינו אתר מוגן, כך שאינכם מורשים להרים אבנים או צדפות שנמצאות על החוף.

איך תגיעו למפרץ? המפרץ ממוקם מול אתר הנופש Four Seasons במנאל. הכתובת הינה: Manele Bay Driveת בלאנאי סיטי.

כמה זמן מומלץ לבלות במפרץ? לפחות שעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של מפרץ הולופו.

 

4) האתגר במנאל (The Challenge at Manele)- אם הגעתם ללאנאי בשביל הגולף, “האתגר במנאל” הוא אחד מהמסלולים הידועים ביותר בעולם. לא רק שהמסלול מאתגר את הטובים ביותר מבין שחקני הגולף, אלא שהוא גם מעניק למשחקים עליו נופים מרהיבים של האוקיינוס השקט. אם תגיעו בכדי לשחק בחורף, אולי תזכו לראות מרחוק כמה לווייתנים בזמן שתכניסו את הכדור לחור.

איך תגיעו לאתגר? האתגר במנאל ממוקם בלאנאי סיטי, בכתובת: 1 Challenge Drive.

שעות הפתיחה של האתגר: מדי יום בין השעות 6:30-16:30.

כמה זמן מומלץ לבלות באתגר? בעיקרון, כמה שתרצו.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של האתגר במנאל.

 

5) כפר קאונולו (Kaunolu Village)- בכפר הקטן הזה המלך קמחאמחה הראשון החליט להקים את בית הנופש שלו בסוף המאה ה-18 ותיאר את הכפר כמקום הדייג האהוב עליו. הכפר הקטן והנטוש הזה, שבעבר תפקד ככפר דייגים, נכנס למאגר הלאומי של אתרים היסטוריים בשנת 1966. זאת, עקב הריכוז הגבוה ביותר של הריסות אבן על האי. בין הדברים שתראו בכפר הם הריסותיו של מקדש עתיק, ציורים פרהיסטוריים על קירות אבן ונופים עוצרי נשימה של צוקי הים והמפרצים השונים. אם תסתכלו צפון-מערבה מהמקדש העתיק, תראו קיר אבן שנמשך מהצוק הימי. קרוב לקצה הצוק, קיים שבר בקיר ונפילה של כ-24 מטרים, הידועה בשם “קפיצת קאהקילי” (Kahekili’s Jump). בזמנו, המלך בחן את גבורתם של לוחמיו בנקודה זו. מי שהעז לקפוץ אל המים מנקודה זו נחשב לאמיץ במיוחד. יש להדגיש שלא קיימים שירותים בשטח הכפר.

איך תגיעו לכפר? הדרך אל הכפר דורשת נסיעה ברכב 4X4. עלו על כביש מהיר מספר 440 מערבית מלאנאי סיטי והמשיכו לכיוון מפרץ קאומלאפאו. תמשיכו וקחו את היציאה שמאלה אחרי היציאה לנמל התעופה, ועלו על כביש Kaupili, שהינו כביש עפר לא מסומן. תמשיכו לנסוע עד שתגיעו אל צינור מים צהוב מימינכם. כאן תפנו ימינה אל דרך סלעית, שממשיכה מטה אל הכפר.

כמה זמן מומלץ לבקר בכפר? כשעה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של כפר קאונולו.

 

 

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם