מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 9 דקותקרדיט תמונה ראשות: Leonhard Niederwimmer Pixabay
הבירה היוונית, אתונה, היא המקום המושלם לאוהבי ההיסטוריה, התרבות והמסיבות. אתונה היא חגיגה אינסופית של טעמים,
צבעים וריחות. ויש בה את אחד מהמונומנטים החשובים והמרשימים בעולם – האקרופוליס, שהפך לסמלה של העיר. אתונה היא לא רק עיר של ארכיאולוגיה ותרבויות קלאסיות, אלא גם עיר של אור שמש, בתי קפה מזדמנים וידידותיים ברחוב ואוכל טוב. כמו כן, אתונה היא נקודת יציאה מצוינת אל האיים היוונים היפיפיים. אז למה אתם מחכים? במדריך הבא נספר לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת לקראת טיול באתונה.
*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות. שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
רוצים לקבל עדכונים והמלצות לקראת הטיול שלכם ביוון? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו – “מטיילים ביוון עם טיולים.נט“.
המאמר עודכן לאחרונה ב-14 בדצמבר 2021.
תוכן עניינים:
דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים:
כמה זמן כדאי לבקר באתונה? טיול של שלושה ימים אמור להספיק כדי לראות את האתרים המרכזיים באתונה.
המטבע: המטבע המקומי הוא יורו (EURO), ששווה ערך לכ-3.5 שקלים.
השפה המקומית: השפה הרשמית היא יוונית, אבל רוב התושבים דוברים גם אנגלית.
החשמל: החשמל באתונה הוא כמו החשמל בארץ, אבל לפעמים יש שקעים ששקועים עמוק בתוך הקיר. כדאי לרכוש מתאם עבור שקעים אלה. התייעצו עם המוכר בחנות.
תקשורת: הקוד של אתונה הוא +30-21.
הפרשי השעות: השעה באתונה זהה לשעה בישראל.
טיפים באתונה: באתונה, נהוג להשאיר טיפ על סך 5-10% מהחשבון במסעדות. אך, לפעמים המסעדה מכניסה את הטיפ לחשבון באופן אוטומטי, לכן כדאי לבדוק לפני שאתם משאירים טיפ נוסף.
מספרי חירום: משטרה – 100, מכבי אש – 199, אמבולנס – 166.
שגרירות ישראל: השגרירות נמצאת באתונה בכתובת Marathonodromou Street 1 Paleo Psychico. ניתן להשיג אותה בטלפון +30-210-6705500. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט של השגרירות.
אשרת כניסה: אין צורך באשרת כניסה כדי לטייל באתונה.
איך מגיעים לאתונה?
אתונה היא מהיעדים הקרובים ביותר לישראל, קצת פחות משעתיים טיסה! רוב המבקרים מגיעים לאתונה דרך שדה התעופה הבינלאומי של אתונה (ATH), הממוקם כ-27 קילומטרים ממרכז העיר.
הזמינו טיסה לאתונה דרך אתר קיווי, סוכנות שמתמחה במציאת מחירים זולים עם אחריות!
מאד קל להגיע משדה התעופה למרכז העיר. יש כמה דרכים לעשות זאת:
- במטרו – זוהי דרך קלה וזולה יחסית להגיע משדה התעופה לעיר. עקבו אחר השלטים בשדה התעופה, המכוונים לכיוון תחנת הרכבת – “Train”. קו המטרו יוצא משדה התעופה בכל חצי שעה בין השעות 6:30 ל-23:30. משך הנסיעה הוא כ-40 דקות.
- באוטובוס – זוהי הדרך הזולה ביותר להגיע למרכז אתונה. קחו את אוטובוס X95 מקומת הטיסות הנכנסות, בין יציאה 4 ליציאה 5. הנסיעה נמשכת כשעה, תלוי במידת הפקקים. ניתן לרכוש את הכרטיסים בדוכן הכרטיסים בשדה התעופה או על האוטובוס עצמו. האוטובוס פועל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע.
- במונית – זוהי אומנם הדרך היקרה ביותר, אך גם הנוחה ביותר. המונית תוריד אתכם ממש בפתח המלון שלכם. יש לקחת את המונית מרציף המוניות הרשמי הנמצא מחוץ ליציאה 3 של אולם הטיסות הנכנסות. מחיר הנסיעה הוא קבוע ועומד על 38 יורו בשעות היום ו-54 יורו בשעות הלילה. משך הנסיעה הוא כ-40 דקות, תלוי בפקקים. אם תרצו להגיע בנוחות מרבית, אתם יכולים גם להזמין שירות הסעה פרטית משדה התעופה למלון שלכם.
למגיעים באמצעות אונייה לפיראוס (Piraeus):
לא כולם מגיעים לאתונה באמצעות טיסה. יש גם כאלה שלוקחים קרוז או מעבורת, שמגיעה לפיראוס, ומשם ממשיכים לביקור קצר באתונה. אז איך אפשר להגיע מנמל פיראוס למרכז אתונה? הנה כמה דרכים:
- במטרו – זוהי דרך נוחה וזולה יחסית להגיע מפיראוס לאתונה. הבעיה היחידה היא שההליכה לתחנת המטרו אורכת כ-10 דקות, כך שאם אתם עם מזוודות, יכול להיות שזה לא יהיה הכי נוח. יכול להיות שתצטרכו להחליף בין קווי מטרו בדרך כדי להגיע ליעד המדויק שלכם.משך הנסיעה הוא כחצי שעה.
- במונית – מוניות רבות מחכות לכם בנמל פיראוס. המוניות צבועות בצהוב ועל הגג שלהן יש שלט שחור-צהוב. אם מישהו ניגש אליכם ושואל האם אתם צריכים מונית, זו כנראה רמאות. תיגשו בעצמכם למוניות. קחו בחשבון שכל מי שירד איתכם מהאונייה גם רוצה מונית, אז כדאי למהר לפני שייגמר. משך הנסיעה במונית הוא כ-25 דקות, תלוי בפקקים.
- באוטובוס – קיימים שני קווים העושים דרכם מנמל פיראוס למרכז אתונה – קו X80 וקו 040. הקו המומלץ והמהיר מבין השניים הוא X80. האוטובוס הזה פועל בין השעות 7:00 ל-21:30 בלבד. הקו השני, 040, פעיל 24 שעות ביממה ומחירו זול יותר מהקו הראשון, אבל משך הנסיעה ארוכה יותר.
גם כאן אתם יכולים להזמין הסעה פרטית מנמל פיראוס למלון שלכם באתונה.
אתונה – היסטוריה על קצה המזלג:
ההיסטוריה של אתונה התחילה כבר לפני כ-3,500 שנים. במשך ההיסטוריה, העיר תפקדה כחממה לחדשנות בתחום הפילוסופיה, האמנות והאקדמיה. יוון ואתונה מכונות, לעתים קרובות, “ערש הציביליזציה המערבית” (Cradle of Western Civilization) ומקום הולדתה של הדמוקרטיה.
בערך ב-1230 לפנה”ס, המלך תזאוס (Thesus) הפך למלך הראשון של אתונה, תוך שהוא מאחד 12 שבטים. מצבות הזיכרון ויצירות האמנות של עידן קלאסי זה מהוות את רוב האטרקציות באתונה, יחד עם מספר מצבות זיכרון רומיות וביזנטיות. בנוסף, יש גם מספר מבנים שנבנו תחת השלטון העות’מאני ומספר מבנים בסגנון ניאו-קלאסי.
אתונה הפכה לבירתה של המדינה העצמאית יוון בשנת 1834. כשישים שנה לאחר מכן, בשנת 1896, אירחה את המשחקים האולימפיים המודרניים הראשונים. המשחקים נערכו שם שוב בשנת 2004.
מה כדאי לעשות בטיול באתונה?
נסיעה באוטובוס התיירים האדום:
רבים מהמבקרים באתונה בוחרים לעשות סיבוב באוטובוס התיירים האדום, שמציע סיור Hop On Hop Off. האוטובוס עובר בכל האטרקציות המרכזיות בעיר ומספק לכם הדרכה קולית לאורך הדרך. זוהי דרך קלה למצוא ולהגיע לאטרקציות המרכזיות של אתונה. להזמנת כרטיסים לחצו כאן. ניתן לרכוש גם כרטיסים מהנהג עצמו.
טיול עם ילדים באתונה:
אתונה היא מושלם למשפחות עם ילדים בכל הגילאים. בחופשה שלכם, אתם יכולים לבות כמה שעות כיפיות על חוף הים או בבריכה לחשוף את ילדיכם לתרבות ולהיסטוריה המקומית. קחו אותם לאטרקציות המרכזיות, כמו האקרופוליס והמוזיאונים המקומיים, ותעשו איתם סיבוב ברחובות הציוריים.
אוכל באתונה:
אחת מהחוויות הגדולות של אתונה היא האוכל. את החוויה הקולינרית שלכם אתם יכולים להתחיל מאוכל הרחוב. אוכל הרחוב המפורסם ביותר הוא הסופלאקי (Souvlaki), חתיכות בשר צלוי המוגש בתוך פיתה עם רטבים וירקות. אוכל רחוב נוסף שכדאי להכיר הוא הספנקופיטה (Spanakopita), מאפה מלוח שלעיתים קרובות ממולא בתרד וגבינה.
מחירי האוכל באתונה הם זולים יחסית ושווה להיכנס למבחר המסעדות היווניות הקיימות בעיר. אוכל יווני אמיתי הוא “אוכל מנחם” במיטבו, כל המנות מוכנות מחומרים מקומיים טריים על ידי אנשים שגדלו על אותן מנות שהם מגישים. אל תחפשו עיצובים מפוארים במסעדות; המזון הטוב ביותר מוגש, לעתים קרובות, במסעדות הפשוטות ביותר באתונה. האתוס של אכילה-בחוץ באתונה כרוכה בלהתיידד עם עובדי המסעדה ועם הלקוחות האחרים. למשל, אין זה יוצא דופן עבור סועדים להיות מוזמנים למטבח כדי לראות מה מתבשל ואיך.
ברוב המסעדות היווניות באתונה, כאשר תושבו בשולחנכם, המלצר יבוא לשולחן עם מגש ענק הנושא מערך של צלחות קטנות עם מתאבנים (מנות פתיחה קטנות) / מז’טים (mezedes). שאלו האם כל המז’טים כלולים במחיר אחיד אחד, אחרת שולחנכם יעלה על גדותיו בסלטים ואתם תחויבו על כל סלט וסלט. בדרך כלל, תצטרכו לבחור את אלו שאתם רוצים ותחויבו במחיר סמלי לכל צלחת.
המנות שחובה לנסות הן כמובן הסלט היווני עם פטה ואת הזיתים היווניים. גם הדגים שמוגשים באתונה נחשבים למנות הדגל של מרבית המסעדות. הדגים טריים ומגיעים מאזור פיראוס. כדאי לנסות גם מוסקה, ממולאים, סגונאקי (Sagonaki, גבינה מטוגנת) צזיקי (סלט יוגורט ומלפפונים) ומגוון רחב של בשרים על האש. היוונים נדיבים עם תבלינים ובלוטות הטעם שלכם ייהנו מטעמם של אורגנו, שום, נענע ועוד.
הרשימה המלאה של טברנות (אוכל ומוזיקה) באתונה והרבה טיפים של מומחה מיוון.
אם אתם רוצים לקחת את החוויה צעד אחד קדימה, אתם יכולים להצטרף למגוון סיורי אוכל באתונה, שייקחו אתכם למסעדות האותנטיות ביותר:
מסעדות כשרות באתונה:
באתונה יש רק מסעדה כשרה אחת, שמופעלת על ידי בית חב”ד – מסעדת גוסטיו Gostijo הכשרה. המסעדה מגישה מנות בשריות בסגנון ספרדי-ים תיכוני ופתוחה בימי ראשון בין השעות 13:00-23:00 ובשני עד חמישי בין השעות 13:00-23:00.
אם תרצו להזמין קייטרינג כשר למהדרין למלון שלכם, אתם יכולים לעשות זאת דרך מסעדת גוסטיו. יש להזמין לפחות שבוע מראש.
כמה עולה טיול באתונה?
הטיול באתונה הוא זול יחסית ליעדים אחרים. אתם יכולים לצפות לשלם בערך 103 יורו לאדם לכל יום טיול, כולל לינה ואוכל. זה שווה ערך בערך ל-360 שקלים לאדם ליום.
טיפים לטיול מוצלח וזול באתונה:
- נסו להימנע משיא עונת הקיץ. זהו גם שיא עונת התיירות של אתונה, והמחירים הם בהתאם. לכן, כדאי לתזמן את החופשה שלכם לזמן חמים קצת לפני הקיץ או קצת לאחריו.
- טיילו ברגל. אתונה היא נוחה מאד להליכה ברגל. מומלץ לנצל זאת ולצאת לטיולים רגליים בעיר כדי לספוג את האווירה וגם לחסוך כסף על תחבורה.
- בקרו באטרקציות החינמיות באתונה. באתונה יש מספר רב של אטרקציות ללא תשלום. כך למשל, אתם יכולים לטייל באזור פלאקה (Plaka) ומונסטיראקי (Monastiraki). במונסטיראקי יש שוק פשפשים נהדר. מומלץ גם לבקר בכיכר סינטגמה (Syntagma) ולצפות בטקס חילופי המשמרות מחוץ לבניין הפרלמנט. האירוע מתקיים מדי יום בכל שעה עגולה. הטקס המרשים ביותר מתקיים בימי ראשון בשעה 11:00. גם האטרקציות בתשלום הן לא יקרות כל כך!
- נצלו את ה”פול מון של אוגוסט”. לקראת סוף אוגוסט בכל שנה, סביב ה-20 באוגוסט, מתקיים באתונה ה”פול מון של אוגוסט”. עשרות ממוזיאוני אתונה פותחים את שעריהם בחינם בפני מבקרים המגיעים בשעות הלילה. אם אתם מגיעים באוגוסט, כדאי לברר האם ה”פול מון” מתקיים בזמן ביקורכם.
איפה כדאי לישון באתונה?
האזור המומלץ לפעם הראשונה באתונה – אזור הפלאקה (Plaka) או כיכר סינטגמה (Syntagma Square):
אם אתם מגיעים לאתונה בפעם הראשונה, כדאי להתמקם במלון באחד מהאזורים המרכזיים של העיר, אזור הפלאקה או כיכר סינטגמה. כיכר סינטגמה היא המרכז השוקק של אתונה. כדאי להישאר ללון כאן כיוון שהכיכר נמצאת במרחק הליכה מכמה מהאטרקציות המרכזיות, ביניהן בניין הפרלמנט, קבר החייל האלמוני והאצטדיון האולימפי המקורי.
גם שכונת הפלאקה, שנמצאת במרחק קצר מכיכר סינטגמה,נמצאת באזור מרכזי וקרובה לכל האטרקציות המרכזיות. זהו החלק העתיק של אתונה ונמצא ממש למרגלות האקרופוליס. מעבר למיקום המעולה, השכונה גם מתאפיינת בבתים צבעוניים מקסימים, שמוסיפים לאווירה.
מלונות מומלצים באזור:
Emporikon Athens Hotel – מלון במיקום מעולה ובמחיר סביר. חלק מהחדרים משקיפים לכיוון האקרופוליס.
Amalia Hotel – גם המלון הזה מציע חדרים במחיר סביר. חלק מהחדרים משקיפים על בניין הפרלמנט, ויש גם בופה בוקר חינם!
Hotel Adonis – המלון הנהדר הזה נמצא בתוך הפלאקה וכולל גג פתוח עם תצפית לעבר האקרופוליס.
האזור המומלץ למשפחות – שכונת קולונקי (Kolonaki):
אם אתם מגיעים עם הילדים, אנו ממליצים להתמקם בשכונת קולונקי. השכונה מלאה במוזיאונים נהדרים וברחובות של חנויות. כך למשל, תוכלו לבקר כאן במוזיאון לאמנות קיקלידית. בהשוואה לשכונות אחרות באתונה, מדובר על שכונה שקטה ובטוחה.
מלונות מומלצים באזור:
Athinais Hotel – מלון במחירים זולים יחסית, שנמצא במיקום נהדר בקולונקי.
Periscope Hotel – מלון מודרני ומינימליסטי במחיר סביר, במרחק הליכה של כרבע שעה מכיכר סינטגמה המרכזית.
Coco-Mat Hotel – מלון בוטיק עם מסעדת גג, ארוחת בוקר ביתית טעימה ואפשרות להשכרת אופניים.
האזור המומלץ לבליינים – שכונת פסירי (Psyri):
אם הגעתם לאתונה בשביל לבלות בימים ובלילות, כדאי להתמקם במלון באזור שכונת פסירי. השכונה הזו מוצפת בבליינים, במיוחד בשעות הלילה. היא גם נמצאת במרחק קצר מאטרקציות מרכזיות של העיר.
מלונות מומלצים באזור:
Evripides Hotel – מלון נוח וזול יחסית, שמגיש את ארוחת הבוקר שלו על הטרסה המשקיפה לעבר האקרופוליס.
18 Micon Street – מלון בוטיק מודרני הנמצא במרכז השכונה וכולל כמה חדרים עם מרפסות לרחוב.
PAME House – מלון מודרני המציע חדרים עם מרפסות. ארוחת בוקר מקומית מוגשת מדי יום.
מסלולי טיול מומלצים באתונה:
איך מתניידים בזמן טיול באתונה?
אם אתם מתכוונים להתרכז במרכז אתונה ולבקר באטרקציות המרכזיות, קל מאד להתנייד ברגל. הליכה ברגל גם תכניס אתכם לאווירה של המקום מהר יותר. אך, אם אתם רוצים להתרחק אל מחוץ למרכז העיר, למשל לחופי הים של העיר או למקומות אחרים, אפשר להשתמש בתחבורה הציבורית.
התחבורה הציבורית של אתונה היא זולה יחסית למקומות אחרים. אפשר לרכוש כרטיס נסיעה ולהשתמש בו בכל סוגי התחבורה הציבורית. קיימים שני סוגי כרטיסים: כרטיס נייר וכרטיס פלסטיק. את שני סוגי הכרטיסים אפשר להטעין מחדש. אפשר להטעין על הכרטיסים נסיעה בודדת שתקפה עד ל-90 דקות, כרטיס נסיעה יומי ואפילו כרטיס נסיעה ל-5 ימים. את הכרטיסים ניתן לרכוש ברוב תחנות המטרו באתונה ובתחנות נבחרות אחרות. לחצו כאן למידע נוסף אודות סוגי הכרטיסים.
דרכי הגעה בתחבורה ציבורית כוללות:
- במטרו – זהו אמצעי התחבורה המהיר ביותר באתונה. למטרו יש שלושה קווים, שעוברים דרך האטרקציות המרכזיות בעיר. המטרו פעיל מדי יום מהשעה 5:00 בבוקר ועד חצות. קווים 2 ו-3 פועלים גם בימי שישי ושבת עד השעה 2:00 לפנות בוקר. אם לא תרצו ללכת לאטרקציות נבחרות, תוכלו להגיע באמצעות המטרו.
- בחשמלית – זהו אמצעי תחבורה מומלץ למי שרוצה להגיע לחופים של אתונה. הנסיעה ממרכז העיר אתונה ועד לתחנת החוף האחרונה נמשכת כשעה. החשמלית פעילה מדי יום בין השעות 5:30 בבוקר ל-1:00 לפנות בוקר ועד השעה 2:30 לפנות בוקר בימי שישי ושבת.
- במונית – זוהי כנראה הדרך הקלה ביותר להתנייד ממקום למקום,אך היא גם היקרה ביותר. המוניות פועלות על פי מונה. וודאו שהנהג מפעיל את המונה עם תחילת הנסיעה. Uber פעילה באתונה.
מתי כדאי להגיע לטיול באתונה?
העיר אתונה הים התיכונית התברכה במזג אוויר שמשי בכל ימות השנה. החורף מתון, אך הקיץ עשוי להיות דביק וחם מאוד. כשמתכננים את תאריך הטיול, כדאי גם לבדוק אילו אירועים מיוחדים מתקיימים לאורך השנה.
אז מתי מומלץ להגיע לטיול באתונה? הכנו לכם סקירה של התקופות המרכזיות:
התקופה המומלצת ביותר – ממרץ עד מאי:
זוהי תקופת האביב באתונה. מזג האוויר נעים ונע סביב 26 מעלות במשך היום. גם מחירי הטיסות והלינה הם הרבה יותר ידידותיים. יש פחות תיירים, כך שאתם מרוויחים מכל הכיוונים. כדאי להביא איתכם מעיל קל, כיוון שיש רוחות חזקות שנושבות מכיוון הים.
אולם, יש לקחת בחשבון שבשבוע חג הפסחא האורתודוקסי-יווני, שחל במרץ או באפריל, אתונה עשויה להיות די שוממה וסגורה. חלק מהמסעדות והחנויות סגורים במהלך אותו שבוע.
התקופה המומלצת לאוהבי המבצעים – מספטמבר עד נובמבר:
בזמן הסתיו של אתונה תוכלו ליהנות ממזג אוויר נעים ומדילים טובים בבתי המלון שבעיר. מזג האוויר נע סביב 29 מעלות במהלך היום, אך יכול לרדת משמעותית בלילה ולכן מומלץ להגיע עם מעיל קל. כדאי להתכונן גם לזמנים של גשם. אזורי בילוי שהיו סגורים באוגוסט נפתחים מחדש בספטמבר, כך שזה זמן מושלם ליהנות מהמקומות השונים ללא כמויות של תיירים.
אירועים מרכזיים באתונה בסתיו:
- פסטיבל הקולנוע הבינלאומי של אתונה – מסוף ספטמבר עד תחילת אוקטובר.
- מרתון אתונה – באמצע נובמבר.
התקופה העמוסה והחמה ביותר – יוני עד אוגוסט:
עונת השיא של התיירות באתונה היא בקיץ, מיוני עד אוגוסט, אך זו לא בהכרח העונה המומלצת ביותר לביקור. אם אתם מגיעים לאתונה כדי ליהנות מחופי הים ולהשתתף בפסטיבלים מיוחדים, יכול להיות שהתקופה הזו תתאים לכם. אבל, אם אתם רוצים להסתובב באטרקציות השונות מבלי להצטופף בין מאות תיירים ואם אתם לא אוהבים להזיע, כדאי לחפש זמן אחר. יש לזכור גם שחלק מהמסעדות והמועדונים באתונה סגורים באוגוסט, כי זה הזמן שהיוונים יוצאים לחופשת הקיץ שלהם.
אם בכל זמן החלטתם לצאת לאתונה בקיץ, וודאו שבמלון שלכם יש מיזוג אוויר.
אירועים מרכזיים באתונה בקיץ:
- פסטיבל רוקווייב (Rockwave Festival) – מתקיים ביולי. זהו אחד מפסטיבלי המוזיקה המובילים ביוון.
- פסטיבל “לקיחתה של מריה הקדושה השמיימה” (Festival of the Assumption of the Virgin Mary) – ב-15 באוגוסט.
התקופה הרטובה ביותר – מדצמבר עד פברואר:
אם לא אכפת לכם לטייל בגשם ובקור, יכול להיות שתמצאו דילים שווים במיוחד לאתונה בין דצמבר לפברואר. תוכלו לחוות את חגיגות חג המולד היווני וגם את קרנבל אתונה (Athens Carnival) המתקיים בחודש פברואר.
תכנון טיול לאתונה:
רוצים לתכנן טיול לאתונה, אבל לא בטוחים כיצד? בשביל זה יש מומחים בתחום תכנון הטיולים, שישמחו לעזור לכם בתכנון הטיול. מלאו את הטופס הבא או צרו קשר (support@tiulim.net) ונוכל לקשר אתכם ליועצי טיולים רלוונטיים לצרכים שלכם:
רוצים לדעת עוד על השירות? לחצו כאן כדי לקרוא על שירות תכנון טיולים של אתר טיולים.נט.
מאמרים נוספים על יוון:
- סיורים מומלצים ואטרקציות בנמלי העגינה של אוניות הקרוז במזרח התיכון
- טברנות מומלצות באתונה – המדריך למסעדות היווניות הטובות ביותר
- סיור של שמונה ימים במרכז-מערב יוון
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.