מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 9 דקותערכה: ליאור קן-לי. מידע עדכני לפברואר 2016
חופים זהובים, הרים גבוהים ושמורות טבע פראיות – דרום אפריקה היא אפריקה שתמיד רציתם להיות בה! דרום אפריקה רוכשת לאיטה את תואר היעד התיירותי מהמעלה הראשונה בכל יבשת אפריקה ומבקרים בה מדי שנה קרוב ל 10 מיליון תיירים.
דרום אפריקה היא מדינה של ניגודים. יש בה שמורות טבע ופארקים עצומים ובהם חיות פרא שונות, ביניהן אריות ונמרים, מרחבים גדולים ונוף מדהים, יש בה קו חוף יפהפה, ים ובו כרישים, בעלי חיים אחרים ומושבות של פינגווינים ומאידך מדבריות נרחבים ושוממים. יש בה ערים גדולות ומודרניות לעומת אזורים שבהם שבטים פרימיטיביים. קייפטאון ובמרכזה הר השולחן וחופי הים המדהימים שלה, יקבים מפורסמים, חיי לילה עשירים ושכונות מגוונות ורב תרבותיות כיאה לכל עיר גדולה באירופה, ולעומתה עיר הנופש דורבאן, בה פורחת קהילה מדרום מזרח אסיה. כמו הנוף, גם האנשים בדרום אפריקה מגוונים ביותר. יש בה 11 שפות רשמיות ויותר מתריסר שבטים, החיים לצד קהילות גדולות מאפריקה, מאירופה ומהודו. מגוון זה בולט בכל מקום. החל מהארכיטקטורה, דרך השפה וכמובן, האוכל המדהים.
כדי להבין את דרום אפריקה של היום מומלץ לקרוא ולהתעניין בהיסטוריה ובעברה של המדינה.
–
ההיסטוריה של דרום אפריקה על קצה המזלג:
דרום אפריקה “התגלתה” לאירופאים בשנת 1487 על ידי ברתולימאו דיאז מפורטוגל. אחריו הגיעו הולנדים ובריטיים כאשר כל אחד מהפולשים החדשים הכניע ושעבד את האוכלוסייה המקומית יותר ויותר. הקולוניאליזם הגיע לבסוף לרמות קיצוניות כאשר מיעוט לבן כפה מערכת לא אנושית של אפרטהייד על הרוב השחור. מערכת זו נמשכה זמן רב מדי וגררה עשורים שלמים של אקטיביזם אלים ומרי פנימי אשר נעצר באופן אלים וברוטלי על ידי המשטר. מדינות העולם הפעילו סנקציות על דרום אפריקה והלחץ המשותף מפנים ומחוץ כמו גם הבידוד בו שהתה המדינה הוביל למפלתו של משטר האפרטהייד ב 1990.
הבחירות הדמוקרטיות הראשונות בדרום אפריקה התקיימו ב 1994 והעניקו כוח רב למפלגתו של נלסון מנדלה. מנדלה זכה לכבוד רב בקהילייה הבינלאומית בהיותו זה שהוביל את מדינתו לדמוקרטיה ולביטול המשטר הנורא תוך כדי העברת מסרים של סליחה ומחילה. רבים מתושביה הלבנים של דרום אפריקה עזבו את המדינה מחשש לגורלם אולם לא היה בסיס לחשש זה.
אחת ההשלכות של משטר האפרטהייד היא מחסור של תשתיות לרוב האוכלוסייה, עם מערכת חינוך עלובה, ללא מערכת בריאות ראויה לשמה ואבטלה של אוכלוסייה שמעולם לא הוכשרה לעידן המידע. פערים אלו יוצרים חוסר שוויון גם היום. אולם, למרות הבעיות הרבות, במרבית דרום אפריקה עדיין אופטימיים לגבי השינוי ושואפים להפוך את המדינה למדינה שכדאי לחיות בה.
–
דת בדרום אפריקה:
כשני שלישים מתושבי דרום אפריקה הם נוצרים. אולם, קיימות גם דתות רבות אחרות, פגניות ואחרות כמו גם הינדו, מוסלמים ויהודים.
–
שפה בדרום אפריקה:
השפות הרשמיות בדרום אפריקה הן: אפריקנס, אנגלית ועוד שפות אפריקניות מקומיות כמו סווהילית וספדית. קיימות 11 שפות רשמיות.
–
שגרירות ישראל בדרום אפריקה:
השגרירות נמצאת בעיר פרטוריה – בירת המדינה.
כתובת:
: EMBASSY
428 KINGS HIGHWAY
PRETORA
SOUTH AFRICA 0081
אתר אינטרנט: http://embassies.gov.il/pretoria
צור קשר: publicaffairs@pretoria.mfa.gov.il
מספר טלפון: 27 12 4703500, מספר פקס: 27 12 3480256
שעות פתיחה:
Mon – Thu 09:00 – 13:00
Fri – Fri 09:00 – 12:00
–
אשרה:
אזרחי ישראל אינם זקוקים לאשרת תייר בכניסה לדרום אפריקה.
–
מזג האוויר בדרום אפריקה:
מתי הכי טוב לבקר בדרום אפריקה?
מעצם הימצאותה בחלקו השני של כדור הארץ, העונות בדרום אפריקה הן הפוכות לעונות בישראל. בדרום אפריקה יש לפחות 7 חודשי שמש בשנה, עם טמפרטורות נמוכות בחודשי החורף (מאי עד אוגוסט). החודשים אפריל ומאי הם חודשים עם טמפרטורות נוחות במיוחד.
עם זאת, חשוב להדגיש שמדינת דרום אפריקה משתרעת על פני שטח עצום של 1,219,090 קילומטרים מרובעים, מה שאומר שלעיתים מזג האוויר בצדה האחד של המדינה שונה מאד מזה שבצדה האחר. כך למשל, כשבקייפטאון הטמפרטורה היא 27 מעלות, הטמפרטורה בפלארבורווה, שבקצה האחר של דרום אפריקה, עשויה להיות 35 מעלות. דרום אפריקנים אוהבים לומר שמזג האוויר אצלם הוא תמיד בלתי צפוי והם ללא ספק צודקים.
הקיץ (נובמבר-מרץ) מתאפיין בטמפרטורות חמות, שבאזורים מסוימים עלולות להגיע אף ל-40 מעלות ויותר! מחוז הכף המערבי (Western Cape), בו נמצאת העיר קייפטאון, הוא יוצא מן הכלל וזוכה לטמפרטורות נמוכות יותר, שבקיץ לעיתים נדירות יחצו את ה-35 מעלות. הקיץ נחשב גם לעונה הגשומה בדרום אפריקה ובמהלכו מתקיימות סופות רעמים וברקים רבות. אחרי הגשמים, הטמפרטורות לרוב צונחות. הגשמים מביאים לצמיחה של הצמחייה בשמורות, מה שעשוי להקשות עליכם לאתר את בעלי החיים, אשר מסתתרים מאחוריה, לכן זו אינה העונה המומלצת ביותר לספארי. חשוב לציין שדרום אפריקה סובלת ממחסור חמור בגשמים בשלוש השנים האחרונות (2013-2016), דבר שמשפיע על הצמחייה ועל בעלי החיים באזור. במקומות מסוימים תתבקשו לעשות מאמצים לחסוך במים.
אם אתם מגיעים כדי להתרשם מבעלי החיים שבשמורות, מומלץ להגיע בעונות החורף היבשות יותר, בין מאי לאוקטובר, אז בעלי החיים נוטות להתאסף סביב בורות המים. בתקופה זו של השנה הטמפרטורות צונחות ובאזורים מסוימים עלולות להתקרב לאפס.
חלקכם וודאי רוצים לבקר בדרום אפריקה גם כדי לצפות בלווייתנים שמתקרבים אל חופה. התקופה המומלצת ביותר לצפייה בלווייתנים היא בין יוני לנובמבר. עונת הלווייתנים מגיעה לשיאה בספטמבר.
–
ביגוד נדרש בדרום אפריקה:
כאמור, דרום אפריקנים תמיד אומרים שמזג האוויר במדינתם הוא בלתי צפוי וממליצים תמיד להצטייד גם בביגוד חם, למקרה שמזג האוויר יתהפך עליכם. גם אם אתם מתכננים לבקר בדרום אפריקה בקיץ, אנו ממליצים להצטייד בסוודר, במעיל גשם ובמכנסיים ארוכים, לכל מקרה. בנוסף, חשוב להצטייד בקרם הגנה בעל מסנן קרינה גבוה, בייחוד בעונת הקיץ. השמש הדרום אפריקנית תפתיע אתכם בעוצמתה. חשוב שתדעו גם אילו פעילויות אתם מתכוונים לעשות בזמן ביקורכם.
אם אתם מתכוונים לצאת לספארי מאורגן, אתם עומדים לבלות מספר שעות ביום על גבי רכב פתוח, מה שאומר שאתם תצטרכו למצוא דרך להתגונן בפני הרוח שתכה בגופכם או לסבול בשקט, בייחוד בלילות הקרים. בנוסף, מומלץ להצטייד בחולצות עם שרוולים ארוכים, שיגנו עליכם בפני השמש ובפני היתושים.
אם אתם מתכוונים לצאת לשייט בסירת מנוע בקייפטאון, כדאי לכם להצטייד בלבוש חם, שכן הרוחות עלולות להפתיע אתכם בעוצמת הקור שלהן.
בחורף מומלץ להצטייד בביגוד חם, שכן הטמפרטורות באזורים מסוימים מתקרבות לאפס, בייחוד בלילות. היינו ממליצים להביא אתכם מעיל, כפפות וצעיף, בייחוד אם אתם יוצאים לספארי מאורגן.
–
שקעים חשמליים בדרום אפריקה:
C, D, E, N
–
מטבע מקומי בדרום אפריקה:
המטבע המקומי בדרום אפריקה הוא ה – ראנד המחולק ל 100 סנט. שטרות של 200, 100, 50, 20 ו 10.
ניתן להביא כרטיסי אשראי כשיש עדיפות למאסטרכארד ולויזה. ניתן להשתמש בכרטיסי אשראי בקניונים, בתחנות דלק, במסעדות, בפארקים הלאומיים ועוד.
שעות פתיחה של סניפי הבנק במדינה הן: מיום שני עד שישי מ 09:00 עד 15:30 וביום שבת מ 08:30 עד 11:00.
–
אוכל בדרום אפריקה:
בשר הוא מרכיב דומיננטי במטבח הדרום אפריקאי והספורט המקומי החביב על כולם הוא בראיי – הגרסה המקומית למנגל “על האש”. בקמפינגים ובמקומות לינה רבים יש מתקני בראיי לשימוש האורחים.
קו החוף הארוך בדרום אפריקה מבטיח שפע של מאכלי ים ודגים טריים. היינות המיוצרים לאורכה של דרך היין הם טובים במיוחד וניתן לטעום אותם במסעדות שונות ברחבי המדינה. בערים הגדולות יש מגוון רחב של מסעדות ומאכלים וניתן למעשה למצוא הכל. המורשת הקוסמופוליטית של המדינה מאפשרת למצוא מטבחים מסוגים שונים בכל מקום.
כדאי לדעת שארוחות הערב במסעדות הן סביב השעה 19:00 ואם תנסו לחפש מקום לאכול בשעה 22:00 סביר להניח שתתקשו מאד למצוא. נהוג לתת 10 עד 15 אחוז טיפ.
–
לינה בדרום אפריקה:
בתי המלון בדרום אפריקה הם ברמה גבוהה ויש בהם מסעדות מצויינות, אבזור מושלם וחדרים נעימים ויפים. קיימים גם מלונות בוטיק ייחודיים כמעט בכל עיר. קיימות גם אפשרויות לינה זולות יותר כמו לינה וארוחת בוקר וכמובן קמפינג. באזורי הספארי קיימים לודג’ים שחלקם מפוארים במיוחד.
–
תחבורה בדרום אפריקה:
המרחקים בדרום אפריקה נמדדים בשיטה המטרית והדלק בליטרים. הנהיגה היא בצד שמאל של הכביש. ודאו שאתם מבינים את מערכת השילוט בדרכים. רבים מהנוהגים מתעלמים ממגבלות המהירות ונוהגים כאוות נפשם ולכן יש להיזהר בדרכים.
–
פשע בדרום אפריקה:
רמת הפשיעה בדרום אפריקה גבוהה במיוחד וכוללת מקרי אונס ורצח. הסיכון להיתקל בשוד מזויין לתייר הממוצע הינו נמוך יחסית וזאת משום שהמשטרה המקומית מגוננת על תיירים ויש נוכחות משמעותית שלה באזורי התיור והבילוי. מקרי השוד פופולאריים בעיקר בשעות החשכה ולכן יש להיזהר, בעיקר בערים הגדולות ולהקפיד להסתובב במקומות מוארים.
–
המחוזות של דרום אפריקה:
דרום אפריקה, אשר משתרעת על פני 1,219,912 קילומטרים מרובעים, מחולקת לתשעה מחוזות, חלקם מתוירים יותר וחלקם מתוירים פחות. המחוזות הפופולאריים ביותר בקרב תיירים הם:
הכף המערבית (Western Cape) – זהו המחוז הדרום-מערבי ביותר בדרום אפריקה ובו מצויות מרבית מהיעדים התיירותיים של המדינה. תמצאו כאן את קייפטאון, את כף התקווה הטובה (Cape of Good Hope), את דרכי היין שבקרבת סטלנבוש וחלק נכבד מנתיב הגנים.
הכף המזרחית (Eastern Cape) – מחוז זה משתרע לאורך האוקיינוס ההודי ומחבר בין הכף המערבית למחוז קוואזולו-נטאל. תוכלו למצוא בו את שארית נתיב הגנים, את פורט אליזבת ואת הפארק הלאומי לפילים אדו (Addo Elephant National Park).
קוואזולו-נטאל (Kwazulu-Natal) – במחוז, שידוע גם בתור “ארץ הזולו”, תמצאו את העיר המרכזית, דורבאן, ומספר רב של שמורות טבע יפהפיות, ביניהן שמורת הקרנפים של זולולנד (Zululand Rhino Reserve).
לימפופו (Limpopo) – זהו המחוז הצפוני ביותר בדרום אפריקה, בעל גבולות משותפים עם בוטסואנה (Botswana), זימבבואה (Zimbabwe) ומוזמביק (Mozambique), מה שהופך אותו לנקודת יציאה נהדרת לאלה מכם שמעוניינים לבקר באחת משלושת המדינות הללו. בנוסף, תוכלו למצוא בו את הפארק הלאומי המפורסם קרוגר.
גאוטנג (Gauteng) – המחוז הקטן ביותר מבין מחוזות דרום אפריקה, בו נמצאת עיר הבירה, פרטוריה (Pretoria) והעיר המרכזית, יוהנסבורג (Johannesburg).
צפון מערב (North West) – המחוז מחבר בין דרום אפריקה למדינה השכנה, בוטסואנה. תוכלו למצוא בו את “עיר השמש” (Sun City) המפורסמת.
מחוזות נוספים הם הכף הצפונית (Northern Cape), המדינה החופשית (Free State) ומפומלנגה (Mpumalanga).
–
המקומות שעליהם אסור לוותר במהלך הביקור בדרום אפריקה:
קייפטאון (Cape Town)
קייפטאון היא יעד אטרקטיבי לכל מטייל בדרום אפריקה. יופייה הטבעי של העיר הופך אותה לאחת הערים היפות בעולם. יש בקייפטאון חופי ים מרהיבים, כמו גם את הר שולחן המפורסם ממש באמצעה של העיר. המסעדות בה משובחות ביותר וכך גם היין. העיר מאד מגוונת מבחינה תרבותית ויש בה מסורת של סובלנות חברתית. מספר מקומות שכדאי לבקר בהם במהלך שהותכם בעיר:
אזור החוף (V & A Waterfront) – אזור מסעדות וקניות מודרני לצד החוף המרהיב של קייפטאון. האזור פתוח מדי יום בין השעות 9:00-21:00. ניתן להגיע באמצעות תחבורה ציבורית או על ידי נסיעה באוטובוס התיירים האדום של העיר, Sightseeing South Africa.
הכניסה בחינם.
–
האי רובן (Robben Island) – האי בו נלסון מנדלה היה כלוא במשך 18 שנים. המעגן שממנו יוצא השייט לאי רובן נמצא באזור החוף. מדי יום יוצאים כשלושה סיורים מודרכים אל האי. משך הסיור הוא כשלוש וחצי שעות.
הכניסה בתשלום.
–
הגנים הבוטנים הלאומיים קירסנבוס (Kirstenbosch National Botanical Garden) – גנים יפהפיים ונרחבים, שנחשבים לגנים הבוטניים היפים באפריקה. תוכלו לשוטט שעות על גבי שעות על פני השבילים, שעוברים בין גינות שונות של פרחים וצמחים מקומיים. הגנים פתוחים בקיץ מדי יום בין השעות 8:00-19:00 ובחורף מדי יום בין השעות 8:00-18:00. ניתן להגיע באמצעות אוטובוס התיירים האדום.
הכניסה בתשלום.
–
חופי הים הארוכים – מתאימים למשפחות, לגולשים ולזוגות אוהבים…
–
הר השולחן (Table Mountain) – גולת הכותרת של קייפטאון. את הר השולחן תוכלו לראות מכל נקודה בעיר. בשנת 2011, ההר הוכרז כאחד משבעת פלאי העולם הטבעי. ההר מציע אפשרויות רבות של מסלולי הליכה ורכבל לאלו המבקשים לעלות למעלה כדי לראות את הנוף.
השימוש ברכבל בתשלום.
–
לא יודעים איך לתכנן את הביקור שלכם בקייפטאון? אתם מוזמנים להיעזר בכתבה שלנו – מסלול טיול של 24 שעות בקייפטאון, דרום אפריקה.
–
–
נתיב הגנים (The Garden Route) –
נתיב הגנים המפורסם מכסה אזור העשיר ביופי טבעי ובקסם, הכולל את אחד מקווי החוף היפים בעולם, ומושך אליו הרפתקנים מכל רחבי העולם, אשר שואבים ממנו השראה גדולה. בנסיעה לאורך נתיב הגניב תמצאו שורה של עיירות קטנות ויפהפיות, ביניהן ויטסנד (Witsand), סטילבאי (Stilbaai) וג’ורג’ (George). אם תרצו, תוכלו לעצור גם במפרץ פלטנברג (Plettenberg Bay) וביער טסיטסיקאמה (Tsitsikama), שבו עצים ענקיים ומגוון גדול ביותר של ציפורים. נתיב הגנים עובר דרך אגמים, הרים, עצים ענקיים, נהרות וחופים זהובים. הנוף הוא נוף של ניגודים ומרהיב ביופיו. נקודה חשובה לאורך נתיב הגנים היא מערות קנגו (Cango Caves), סידרה של מחילות ומערות טבעיות אשר מרתק לבקר בהן.
הדרך משתרעת על פני מאות קילומטרים בין קייפטאון לפורט אליזבת (Port Elizabeth). מומלץ לשכור רכב ולבצע את המסלול בכוחות עצמכם. משך השהייה המומלצת בנתיב הגנים היא לפחות ארבעה ימים.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיעזר באתר האינטרנט הרשמי של נתיב הגנים.
–
–
הפארק הלאומי קרוגר (Kruger National Park) –
שמורת הטבע קרוגר היא השמורה הוותיקה ביותר בדרום אפריקה וקיימת מאז שנת 1898. היא ממוקמת צפונית ליוהנסבורג, במרחק של כ- 5 שעות נסיעה. בשמורה קיים המגוון הגדול ביותר של בעלי חיים פראיים באפריקה הכוללים בין היתר היפופוטמים, תנינים, ג’ירפות וצ’יטות. אך מה שמעניין את רוב התיירים המגיעים לקרוגר הם דווקא “חמשת המינים הגדולים”: האריה, הבאפלו, הפיל, הקרנף והנמר. אם תצליחו לצאת מקרוגר אחרי שראיתם את חמשתם, תוכלו לטפוח לעצמכם על השכם. הפארק שמור ביותר, כל הכבישים בו באיכות גבוהה ואין צורך ברכבי 4*4. במרבית ממקומות הלינה שבשמורה יש נגישות לכיסאות גלגלים. כמו כן, אם תבחרו ללון בתוך השמורה, מרבית ממקומות הלינה מספקים לאורחים שלהם אפשרות לצאת לספארי מאורגן מטעמם. שמורת הטבע חושפת אתכם לפרא האפריקני במלוא הדרו!
שעות הפתיחה והסגירה של שערי הפארק משתנים בהתאם לעונה. מומלץ לבדוק שעות מדויקות ופרטים נוספים באתר האינטרנט הרשמי של הפארק הלאומי קרוגר.
–
https://youtu.be/5O3Dx_uDvRU
–
חוף דורבאן (Durban) –
המחפשים הנאה, בילוי ושמש ימצאו את מבוקשם בחופיה הזהובים של דורבאן, עם כל אפשרויות הבילוי, הגלישה והשייט. דורבאן ממוקמת בחופה המזרחי של דרום אפריקה. בעיר שורר כל השנה מזג אויר חמים והמים בטמפרטורה חמימה ונוחה, מה שהופך אותה ליעד החופשה המוביל בדרום אפריקה. הנמל של דורבאן הוא אחד הנמלים העמוסים והחשובים באפריקה.
“המייל המוזהב” (The Golden Mile) בדורבאן כולל רצועת חוף, אשר מוגנת מכרישים על ידי רשתות מיוחדות המצויות במים, ויש בה גם שירותי הצלה במהלך היום. באזור זה ניתן לגלוש ולשחות בבטחה. לאורך החוף קיימות גם מבחר של מסעדות, פאבים, בתי מלון, חנויות ואקווריום מפורסם.
בדורבאן קיימת אוכלוסייה הודית גדולה. השוק ההודי (Victoria Street Market) הוא יעד תיירותי פופולארי. יש בו מקדשים ומסגדים, כמו גם חנויות ואוכל טעים!
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיעזר באתר התיירות הרשמי של העיר דורבאן.
–
–
- הרמאנוס (Hermanus) –
הרמאנוס שוכנת בחלקה המערבי של דרום אפריקה, במרחק של כשעתיים נסיעה מקייפטאון. היא קרובה לנקודה הדרומית ביותר באפריקה. הרמאנוס היא יעד תיירותי חשוב בעיקר מפני שהיא נקודה טובה לצפייה בלוויתנים. זמני השיא לצפייה בלווייתנים הם מחודש יוני עד חודש נובמבר. בזמן זה ניתן לראות את הלווייתנים בכל יום מצוק הנמתח מצידה האחד של הרמאנוס לצידה השני.
גם תושבי דרום אפריקה מגיעים לנפוש בהרמאנוס ולמרות הפופולאריות הרבה, עדיין יש בה אווירה של כפר דייגים קטן כפי שהייתה בעבר. בהרמאנוס מתקיימים אירועים ופסטיבלים רבים לאורך השנה כולה.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיעזר באתר התיירות הרשמי של הרמאנוס.
–
–
דרכי היין (Wine Routes) –
דרום אפריקה היא מדינה מומלצת לא רק לאוהבי בעלי החיים, אלא גם לאוהבי היינות. במדינה תמצאו 17 דרכי יין רשמיים, ביניהם דרך היין הארוכה ביותר בעולם, “דרך הכף 62” (Cape Route 62). אחת מהדרכים הפופולאריים ביותר היא זו הנמצאת מזרחית לקייפטאון, “דרכי היין של סטלנבוש” (Stellenbosch Wine Routes). על פני דרך זו תמצאו היסטוריה, תרבות ודוגמאות נפלאות לארכיטקטורה הולנדית טיפוסית שהייתה אופיינית לאזור במאה ה-17. בדרך תמצאו כמובן גם מקומות בהם תוכלו לטעום מהיינות המשובחים של האזור. לאורך הדרכים השונות קיימים מספר בתי מלון, אחוזות ומקומות לינה אחרים.
–
ארץ הזולו (Zululand):
ארץ הזולו בדרום אפריקה היא פרובינציה בפני עצמה, ששורשיה נעוצים במורשת המפוארת של מדינת הזולו. ארץ הזולו מספקת הזדמנות נהדרת לחקור את התרבות המסקרנת הזו. למבקרים באזור קיימות מספר אפשרויות לספארי אפריקני אותנטי, כמו גם להתחקות אחר ההיסטוריה של האזור באמצעות “נתיב הקרבות” (Battlefields Route). ארץ הזולו משתרעת מחוף הדולפינים (Dolphin Coast) בפתחו של נהר הטוגלה (Tugela River) ועד מפרץ ריצ’ארדס (Richards Bay). באזור קיימות כמובן הזדמנויות רבות להיחשף לתרבות הזולו, וחובבי הטבע יוכלו למצוא בארץ הזולו מגוון גדול מאד של בעלי כנף (למעלה מ 650 זני ציפורים) ושמורות טבע. בממלכת הזולו המבקרים חווים את חווית האירוח של בני השבט, הריקודים, השירים והאוכל. ניתן לקחת חלק בחתונת זולו אותנטית, לסייע בעבודות מסביב לכפר ולבקר את “המרפא” של השבט. באזור יש גם פאבים, טברנות וחנויות לממכר תרופות מסורתיות. ניתן גם לבקר במקום לידתו של מלך הזולו שאקה. ניתן לסייר באזור לבד או באמצעות סיורים מודרכים.
למידע נוסף, אתם מוזמנים להיעזר באתר התיירות הרשמי של ארץ הזולו.
–
–
פורט אליזבת (Port Elizabeth) –
העיר החביבה, פורט אליזבת, אשר נוסדה בשנת 1820 על ידי מתיישבים בריטים, משמשת כנמל מרכזי ויעד תיירותי נחשק. העיר ממוקמת במפרץ אלגואה (Algoa Bay), “מפרץ נלסון מנדלה”, והחופים הסובבים את המפרץ הם מהנעימים והיפים בדרום אפריקה. מלבד חופיה, ניתן למצוא בפורט אליזבת גם מספר אתרים היסטוריים מעניינים.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.