• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המדריך השלם למטייל בוינה, אוסטריה

דף הבית » המדריך השלם למטייל בוינה, אוסטריה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 38 דקות

ברוכים הבאים לוינה!

בירתה הקלאסית של אוסטריה, עירם של גדולי המוזיקאים, האמנים והפסיכולוגים הממוקמת במרכז אירופה על גדות נהר הדנובה ומהווה את המרכז הפוליטי, התרבותי והכלכלי של אוסטריה.

וינה של היום היא שילוב מרתק בין ישן לחדש, בין מסורתי למתחדש, אהובה על תיירים מכל העולם בזכות העבר המפואר שלה, התרבות והמוזיקה המפותחות אך גם בזכות בתי הקפה המשובחים, תרבותה הקולינארית המתפתחת, הברים והפאבים התוססים, הכרמים הציוריים שמסביבה, סצנת המועדונים שלה והאמנות העכשווית המתפתחת בה ללא לאות.

וינה היא עיר יפה שכדאי לבקר בה.

וינה היא מקום נהדר לבקר בו.

וינה היא עיר נהדרת לבקר בה אם אתם מטיילים באירופה או באוסטריה.

וינה מורכבת מ- 23 רבעים, רובע 1 “ אינרה שטאדט ” הוא הרובע העתיק ולכן המתוייר ביותר. בעבר היה הרובע עיר מוקפת חומה אך לאחר שהחומה נהרסה נבנה במקומה רחוב טבעתי. ברובע ממוקמים בית האופרה, קתדרלת סן סטפן הגותית, מוזיאון הבישופות, הפרלמנט, רחוב הקניות Kärntnerstraße וארמון הופבורג. בשאר הרבעים תוכלו למצוא אטרקציות נוספות.

שיטוט ברחובות וינה כמוהו כטיול בדפי ההיסטוריה של העיר – תוכלו לחוש בה את האווירה המיוחדת ולצפות במבנים עתיקים, בארמונות, בכנסיות, באנדרטות ובפסלים המעידים על עברה.

כיום נמצאים בעיר מוסדות שלטון רבים, משרדים של האו”ם ושגרירויות של מדינות שונות.

במאמר זה, יש הנושאים הבאים: תעודת זהות של וינה, טיפים, אטרקציות, טיולים מחוץ לוינה, מקומות לינה.

וינה-היסטוריה על קצה המזלג

וינה של שנת 500 לפנה”ס הייתה ישוב קלטי ובשנת 15 לפנה”ס כבשו אותה הרומאים, הקימו בה מבצר, בנו סביבו חומה וקראו לעיר “וינדובונה”.

במרוצת הדורות שלטה בעיר שושלת באבנברג במשך 270 שנה, ומשנת 1246 ועד תחילת המאה ה-20 שלטה שושלת קיסרי בית הבסבורג ,תקופה שבה וינה הייתה בשיא תפארתה. בתקופה זאת נבנו בה בניינים מפוארים, מוזיאונים, גנים, הפרלמנט והאוניברסיטה והאוכלוסייה המקומית הלכה וגדלה.

במאות ה-18 ו ה-19 שימשה וינה כמרכז מוזיקלי גדול. גדולי המלחינים והמוזיקאים שהטביעו את חותמם לדורות הבאים חיו ויצרו בה ביניהם מוצרט, היידן, בטהובן, שטראוס ואחרים.

לאחר מלחמת העולם הראשונה עם התפוררות הקיסרות האוסטרו הונגרית, ירדה וינה מגדולתה. בתקופת מלחמת העולם השנייה, אחרי שהצטרפה לגרמניה הנאצית הופצצה ובשנת 1945, בתום המלחמה, עברה לשליטתם של מדינות בעלות הברית. רק בשנת 1955 הוקמה הרפובליקה האוסטרית השנייה, הצבאות עזבו אותה והיא הוכרזה כבירה.

יהודים בוינה

ההיסטוריה של היהודים קשורה בהיסטוריה של העיר על כך יוכלו להעיד המוזיאונים ואתרי ההנצחה.

עד שנת 1938 הייתה בווינה קהילה יהודית משגשגת שכללה עשרות בתי כנסת ומבני ציבור.  מיד עם כניסת הנאצים לאוסטריה נמלטו ממנה יהודים רבים ואלו שלא נמלטו – נספו בשואה.

לאחר השואה התחדשה הקהילה היהודית, ובשנת 1980 הוקם Jewish Welcome Service שעושה את מירב המאמצים על מנת לשמר את המורשת היהודית על כל מורכבותה.

ביקור ליהודים בווינה מאפשר הצצה לחייהם של היהודים ופועלם בבירה האוסטרית.

תוכלו לבקר במוזיאון היהודי 

במוזיאון היהודי ביודנפלאץ הכולל בית הכנסת בתוכו בכתובת http://www.jmw.at/en ,

במוזיאון זיגמונד פרויד www.freud-museum.at,

בכיכר  Judenplatz עם האנדרטה לזכר קורבנות השואה,

בבית הכנסת הגדול והמפואר  Stadttempel (שכתובתו Seitenstettengasse 4) ובתי כנסת נוספים ברובע 2.

כתובת אתר הקהילה היהודית www.ikg-wien.at

בעיר מספר מסעדות כשרות, כך שהתייר השומר על כשרות יוכל להסתדר.

וינה – דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים

קידומת החיוג לוינה – 43-1

שגרירות ישראל בוינהAnton-Frank-Gasse 20, A-1180 Wien

טלפון 43-1-476-460, כתובת http://embassies.gov.il/VIENNA/Pages/default.aspx

זמן: GMT+1

חשמל: 220 וולט

טיפ: נהוג לעגל את התשלום ב-10%-5% כלפי מעלה. 

וינה – מזג אוויר

במידה התלבטתם מתי כדאי לבקר בווינה – כדאי שתשאלו את עצמכם מהי מטרת ביקורכם. בחודשי החורף מזג האוויר אמנם קר למדי אך אווירת הכריסטמס הקסומה היא חוויה ייחודית שאין שני לה, המעוניינים בסקי יוכלו לבקר באחד מאתרי הסקי המקומיים ומחירי הטיסות נוחים בהשוואה לאלו שבקיץ.

בחודשי הקיץ, מזג האוויר נוח ונעים (אם כי מומלץ תמיד ללכת עם מטריה בתיק), שלל פעילויות מתקיימות בעיר, אך המחירים גבוהים והמוני תיירים גודשים את אתרי התיירות.

באביב הפריחה בשיא הדרה, העיר לא מוצפת תיירים אך מזג האוויר עדיין קר וגשום כמו בחורף ישראלי ובסתיו ניתן לטייל ולצפות בשלכת הססגונית והמקסימה אך יש לקחת בחשבון שהטמפרטורות יורדות ויש להתאבזר בהתאם.

החודשים המומלצים ביותר לטיול בווינה הם מאי וספטמבר, אם כי ניתן לבקר בווינה בכל ימות השנה אך יש להתכונן ולבדוק לפני הנסיעה את תחזית מזג האוויר. 

וינה-תחבורה

תחבורה ציבורית – אין צורך להתנייע בעיר בעזרת רכב שכור היות שהתחבורה הציבורית פועלת לאורך כל היום ומגיעה לכל מקום תוך זמן לא רב ביעילות רבה.

מידע בנוגע לתחבורה ציבורית בעיר תוכלו למצוא ב- www.wienerlinien.at

וינה בעלת רשת תחבורה ציבורית מפותחת ונוחה. רשת התחבורה כוללת רכבות תחתיות – U-Bahn, רכבות פרבריות – S-Bahn, טראמים – Strassenbahn ורשת אוטובוסים ענפה.

קווי התחבורה מסונכרנים אחד לשני כך שניתן לרדת מקו בכלי תחבורה מסוים ולהמשיך באחר.

קווי הלילה פועלים בין השעות 5:00-00:30. בסופי שבוע ובחגים פועלת התחבורה הציבורית במשך כל שעות הלילה.

כרטיסים ניתן לרכוש בתחנות הרכבת התחתית, בקיוסקים, בטראם ובאוטובוס.

בנוסף, ניתן לרכוש כרטיסים ל-24, 48 או 72 שעות, כרטיס שבועי, חודשי או שנתי. מומלץ לקנות כרטיסים לשבוע שמתחיל ביום שני עד סוף יום ראשון (זול יותר מעלות של 3 ימים).

לתשומת ליבכם, אל תשכחו להחתים את כרטיס הנסיעה שרכשתם לפני שתעלו על אחד מקווי התחבורה. ניתן להחתים את הכרטיסים במכונות הכחולות הממוקמות בקרבת התחנה. מי שירכוש כרטיס אצל הנהג – פטור מלהחתים את כרטיסו היות שהכרטיס מאושרר מלכתחילה.

מוניות– ניתן לנוע ברחבי וינה בעזרת מוניות המצוידות במונה. המזמינים מונית מתחנת מוניות ישלמו עמלה ובתום הנסיעה מומלץ לשלם לנהג תשר של 10%.

נהיגה במכונית – נהיגה ברחובות הקטנים ובסמטאות היא אתגר לא פשוט לנהגים בוינה ומציאת חניה אפילו בלילה היא כמעט בלתי אפשרית. ניתן למצוא חניונים מתחת לכיכרות אך קחו בחשבון שחניה היא עסק יקר. ניתן לחנות לפרקי זמן קצרים ברבעים 9-1 וברבעים 23-20.

חברות להשכרת רכב באוסטריה

השכרת אופניים – בווינה רשת שבילי אופניים מסודרת ונוחה. בחנויות הספרים ניתן לרכוש חוברת עם רשימת השבילים. חברת Vienna City Bike – בעלת דוכני אופניים המפוזרים בעיר citybikewien.

על גדות הדנובה תוכלו למצוא חברות נוספות של השכרת אופניים. מומלץ לברר במלון שבו תשהו – יש חברות שמביאות את האופניים לבתי המלון. 

וינה – דרכי הגעה משדה התעופה

נמל התעופה הבינלאומי של וינה ממוקם במרחק 16 ק”מ ממרכז העיר. רשת ענפה של רכבות אוטובוסים ומוניות מקשרת בין שדה התעופה לעיר.

הרכבת המהירה – CAT– מגיעה משדה התעופה ל- Mitte/Landstraße תוך 16 דקות. הרכבת פועלת משדה התעופה בשעות 23:35-6:05 ומשדה התעופה למרכז העיר בשעות 23:08-5:38. הרכבת מגיעה מידי 30 דקות.

רכבת S7– מגיעה משדה התעופה ל-Mitte/Landstraße תוך 26 דקות ועוצרת בתחנות Kaiserebersdorf, Zentralfriedhof S-Bahn, Geiselbergstraße, St. Marx, Rennweg, Praterstern, Traisengasse, Handelskai, Floridsdorf.

הרכבת פועלת משדה התעופה בשעות 00:18-4:54, וממרכז העיר לשדה התעופה בשעות 23:46-4:31. הרכבת מגיעה בד”כ מידי 30 דקות.

אוטובוס – מגיע משדה התעופה לתחנת Morzinplatz/Schwedenplatz תוך 20 דקות כשהתנועה זורמת. האוטובוס יוצא משדה התעופה למרכז העיר מידי יום בשעות 1:20בלילה, 2:50 בלילה ובשעות 00:20-4:50 מידי 30 דקות. האוטובוס יוצא ממרכז העיר לכיוון שדה התעופה מידי יום בשעות 00:30, 2:00 בלילה ובין שעות 23:30-4:00 כל 30 דקות.

קווים נוספים מגיעים ל- Westbahnhof – Vienna Meidling Station ו- Kaisermühlen Vienna International Centre VIC – Kagran. 

מוניות – מי שמעוניין להגיע עם מונית למרכז העיר או לשדה התעופה מוזמן לבקש מהנהג “תעריף שדה תעופה”.

בעלי מוגבלויות יכולים להזמין הסעות בפקס שמיספרו 408 15 25-848-

וינה-כרטיס שיעזור לכם לחסוך בהוצאות

מומלץ למגיעים לווינה לרכוש את ” Wien Karte” – כרטיס התקף ל-72 שעות ומאפשר הנחות במוזיאונים, באתרים שונים, בתיאטראות, בקונצרטים, בחנויות, בבתי קפה, במסעדות, בנסיעות לשדה התעופה ובחזרה, ונסיעה חופשית במטרו, באוטובוס ובטראם תמורת סכום של 19.90 יורו. ילד עד גיל 15 (בהצגת תעודה) יוכל להצטרף לנסיעה ללא תשלום.

ניתן לקנות את הכרטיס בבתי המלון, בלשכת המידע לתיירים הממוקם ב-Albertinaplatz (פתוח מידי יום בשעות 19:00-9:00) , בלשכת המידע לתיירים שבשדה התעופה (פתוח כל יום בשעות 23:00-6:00), בנקודות מכירה ומידע של קווי וינה ב- Stephansplatz, Karlsplatz, Westbahnhof ו-Landstraße/Wien Mitte וגם באמצעות כרטיס האשראי בטלפון 43-1-798 44 00-148.

ללחוץ על התמונה כדי להגיע לאתר ההזמנות

לינה בווינה (בתחתית המאמר יש חלוקה לסיווגים ואזורים בווינה)

השוואת מחירי לינות בונה

אוכל, שתייה ומסעדות בווינה

האוכל הווינאי מורכב מתפריט פשוט ולא מסובך. האוכל כאמור פשוט אך טוב וטעים ומבוסס על המסורות הקולינריות של בוהמיה, אוסטריה, הונגריה והבלקנים. בין מאכלי הדגל של אוסטריה מומלץ לטעום מהשניצל הווינאי המפורסם – חתיכות בשר עגל או חזיר הטבולות בפירורי לחם ומטוגנות בשמן רותח (לא לשומרי כשרות כמובן). הטאפלספיץ (Tafelspitz) הווינאי שהוא מנה של בשר בקר המבושל ברוטב חזרת והינו בחירה מצוינת למי שאוהב, יחד עם מרק כופתאות. לקינוח יש את מוצרי המאפה המפורסמים שהינם העוגות והשטרודלים, עוגת זאכר והקפה הטעים. אכן המטבח הווינאי הינו אחד המוכרים בעולם, וביקור בעיר אינו שלם ללא התנסות בתחום הקולינארי של העיר. ישנו מבחר מגוון ורחב של מסעדות (בתוכן ניתן למצוא מספר מסעדות כשרות), פאבים, וכמובן בתי קפה מזמינים.

עם השנים תפסו בתי הקפה מקום של כבוד בנוף הווינאי וכיום אפשר למצוא בעיר מאות בתי קפה המצויים כמעט בכל רחוב ופינה. ניתן למצוא שם אוכלוסייה מגוונת מכל הסוגים, כאלו שסתם קוראים ספר או עיתון, כאלו שמתווכחים בלהט על נושא כזה או אחר, יש כאלו בודדים ויש זוגות או בקבוצות, כולם יושבים ומבלים שעות בבתי הקפה. בית הקפה הראשון בווינה נפתח בשנת 1685, ומאז מסורת הכנת הקפה והקינוחים הווינאים התפתחה והשתכללה במאות השנים שחלפו. היום מדובר בענף ברמה גבוהה במיוחד בקנה מידה עולמי, במיוחד בתחום העוגות ועל כן יהיה טעים במיוחד לבקר ולשבת באחד מבתי הקפה המרובים בעיר ולנסות את עוגת הזאכרטורט או בקיצור זאכר (Sachertorte) או כמובן השטרודל המפורסם. אני ממליץ מאד על קפה סנטרל, כתובת: Herrengasse 14, 1010 Wien, אוסטרי ה. טלפון: +43 1 5333763

האוכל בווינה מתאים לכל כיס, בהתאם לרמת המסעדה. כלל הנכון לרוב הינו שככל ומתרחקים ממרכז העיר, מחירי המנות במסעדות יורד. אנו ממליצים מאד על רשת Brandauer. אוכל מקומי מצויין ובמחיר זול.

 

חיי הלילה בוינה

ברים רבים ממוקמים ברבע 1 באזור היהודי סביב Ruprechtskirche, אזורים אחרים בהם מבלים תיירים הם אזור Spittelberg שברבע 7 ורבע 4 ליד נאשמרקט. פאבים, בארים ומועדוני לילה אחרים פזורים ברחבי העיר לאו דווקא במרכז ורק מעטים מהם בעלי קוד לבוש מסוים.

וינאים רבים מבלים במסבאות בירה ובנשפי ריקודים.

על מנת לקבל פרטים על המועדונים, המסיבות והנשפים תוכלו לבדוק במגזין דיגיטלי Der Falter שכתובתו www.falter.at או www.szenewien.com.

ניתן לרכוש כרטיסים לאירועי תרבות שונים באולמות הקונצרטים והתיאטראות עצמם או ב- Bundestheaterkassen שבכתובת Hanuschgasse 3 באתר www.bundestheater.at.

המגזין החודשי הנמצא בלשכות התיירות Program  גם הוא מציע את האירועים החודשיים ובנוסף ב- Wien Magazin  שכתובתו היא www.wienmagazin.at , Wien Live בכתובת www.wienlive.at ו- Falter בכתובת www.falter.at.

כדי לצאת לבילוי באווירה מקומית כל מה שנדרש הוא להגיע לאחד מפונדקי היין הרבים הפזורים בווינה ובסביבותיה. תוכלו לבקר בבתי המרזח או באחד ממרתפי היין (keller)  שם מתקיימים ערבים עליזים המציעים יינות כיד המלך ומוזיקה קלאסית או עממית.

באזור וינה אסור להתעלם מנושא היין המשובח של וינה וסביבתה. וינה מוקפת יערות רבים ובבתי הכפריים שמסביבה יש גם כרמים ובתי יין רבים. התושבים שמייצרים את היין בעצמם מגישים את יין ההילולים – ההוירינגר (Heuriger) בביתם, מעט לאחר הבציר. ואם אתם באזור ביום מרטין הקדוש ב-11 לנובמבר, דעו שמתקיימת חגיגה מקומית גדולה בה מגיעים הווינאים בהמוניהם לכפרים וחוגים עם יין משובח, אוכל ומוזיקה מקומית. אל תחמיצו! –

תרבות בווינה

כמו ביום גם בלילה וינה מלאה שמחת חיים ומציעה מגוון אפשרויות לבילוי לילי.

גולת הכותרת היא בילוי בקזינו המפורסם של וינה המתהדר במגוון משחקים: שולחנות רולטה, בלק-ג’ק, מכונות מזל ועוד. יש להגיע עם דרכון ולהתלבש בהידור כדי להיכנס למתחם המבטיח בילוי באווירה יוקרתית במיוחד.

הבורגתיאטר (Burgtheater) הוא בניין התיאטרון המרכזי של וינה, והוא אופציה מצוינת לבילוי תרבותי בעיר. התיאטרון דובר גרמנית והוא אחד הגדולים והחשובים בעולם. שנים רבות שימש התאטרון השראה לתיאטראות אחרים בעולם וזאת למרות האקוסטיקה הבעייתית שבו. הבורגתיאטר הוקם בשנת 1741 על ידי הקיסרות האוסטרית ובשנת 1888 עבר למבנה חדש ומפואר. לאורך השנים, הציגו מיטב המחזאים של וינה את מחזותיהם במקום. בזמן מלחמת העולם השנייה, נפגע הבניין ורובו נהרס. הוא שופץ ושוקם בשנים 1953-1955. היום תוכלו לפקוד את אחת ההצגות המצוינות העולות בו, חלקן מלוות בתרגום לאנגלית ומומלץ לבדוק מראש את ההצגות הרצות בו כעת.

וינה, עירם של מלחינים ענקיים כמוצארט, היידן, בטהובן, ברהמס, שוברט ושטראוס, היא המקום האולטימטיבי ליהנות בו מאופרה מצוינת או לשמוע קונצרט משובח. המוזיקה הקלאסית בווינה היא חלק מההווי והייחודיות של העיר. מקהלת הילדים של וינה היא אחד הסמלים של העיר. מומלץ לראות הופעה מרגשת של הילדים הצעירים באחד התיאטראות בעיר.

בית האופרה הממלכתית של וינה – השטאטסופר (Staatsoper), נחשב לאחד מבתי האופרה החשובים בעולם. חשוב לדעת כי הביקור במקום הינו בסיור מודרך בלבד. במקור נבנה המבנה בעל הכיפה הירוקה בשנת 1887 כחלק מארמון הקיסר. בבית האופרה מוצגות אופרות של ורדי, שטראוס ועוד וכן מתקיימות בו הופעות של התזמורת הפילהרמונית של וינה ולעיתים גם הצגות ילדים.

חובבי מוצרט ייהנו בביקור בבית הקונצרטים של וינה, הקונצרטהאוס, בו ישנם שלושה אולמות מבודדים זה מזה. במקום מבצעות הפילהרמונית של אוסטריה ותזמורות אחרות יצירות אוסטריות, בדגש על יצירותיו של מוצארט.

אופציה נוספת לבילוי מוזיקלי תמצאו במוזיקפראיין (Musikverein) שהוא אולם קונצרטים ידוע בווינה המשמש כמקום משכנה של התזמורת הפילהרמונית של וינה. המקום קיים כבר משנת 1870. הוא ידוע באקוסטיקה המצוינת שבו ונחשב לאחד משלושת אולמות הקונצרטים הטובים ביותר בעולם.

בילוי בסגנון קליל וצעיר יותר תמצאו באזור המכונה “משולש ברמודה”. אזור זה ידוע כמרכז חיי הלילה של העיר. המועדונים והברים מתרכזים סביב מרכז העיר העתיקה. – 

קניות בוינה

אזור הקניות המרכזי בוינה הוא העיר הפנימית עם הרחובות הצרים וחלונות הראווה האלגנטיים. ברחובות Kärntnerstrasse ו- Graben תמצאו חנויות יוקרה רבות ובתי כלבו שונים, ברחוב Mariahilferstrasse ממוקמות גם כן חנויות בינלאומיות המוכרות בגדים, מוזיקה, מזון ועוד. אזור Schliefmühlegasse הממוקם ליד Naschmarkt הוא אחד האזורים הטרנדיים כיום בוינה תוכלו למצוא בו חנויות המוכרות בירה אוסטרית, חנויות המציעות חפצי אמנות, חנויות מעצבים, גלריות וכן מספר ברים ובתי קפה מיוחדים.

התקופה המומלצת ביותר לערוך קניות בעיר היא בסוף העונה אז ניתן לרכוש סחורה איכותית במחיר משתלם.

שווקים – בעיר יש מספר שווקים כששוק Naschmarkt הוא הפופולארי ביותר והוא פתוח בימי ב’-שבת. שוק הפשפשים הממוקם בקצה Naschmarkt מתעורר לחיים בימי שבת בבקר ושוק חג המולד Christkindlmarkt תורם לאווירה החגיגית של הכריסטמס והוא ממוקם מול Rathaus .

מרכזי קניות – ברחבי העיר ניתן לבקר במגוון בתי כלבו וחנויות כדוגמת הקניון היוקרתי Ringstrassen galerien הממוקם בקרבת האופרה ומציע שלל חנויות ובתי קפה, והקניון הותיק Gerngross הממוקם ברחוב הראשי Mariahilferstrasse  שברובע השביעי אשר מציע לקונה חווית קניה מהנה.

החנויות פתוחות בדרך כלל בימי ב’-ו’ בשעות 18:00-9:00 ושבת בשעות 17:00-9:00 (חנויות מסוימות נסגרות בימי חמישי ב-21:30 ו/או בימי ו’ ב-19:30).

החזר מע”מ ניתן לקבל בנמל התעופה עבור סחורות שעלו מעל 75 יורו. גובה ההחזר יכול להגיע עד 15% ממחיר הסחורה. אם אתם רוצים להגיש בקשה להחזר – אל תשכחו להגיע לשדה התעופה בזמן היות וזהו אחד הדלפקים העמוסים. להחזר המע”מ מגבלות שונות. בדבר פרטים נוספים תוכלו לעיין ב- http://www.viennaairport.com/jart/prj3/va/main.jart?rel=en&content-id=1260752527778&reserve-mode=active

ספורט וכדורגל בוינה

העיר וינה מציעה מספר אפשרויות בילוי בתחומי ספורט שונים. חובבי הכדורגל יוכלו ליהנות מהאצטדיון בעיר ואחרים ייהנו ממשחקי כדורעף, רכיבה על סוסים, ספורט חורפי בעונה ומהליכה ספורטיבית בפארקים השונים.

הכדורגל בווינה הוא אופציה מצוינת לבילוי באחד הערבים אפילו לאלו שאינם אוהדים מושבעים. אצטדיון גרהארד הנאפי (Gerhard Hanappi Stadium) הוא הגדול ביותר בעיר והוא המגרש המארח את משחקי הכדורגל בעיר. כדאי לפנות ערב ולצפות בקבוצת ראפיד וינה (rapid Vienna) המשחקת בליגה האוסטרית. במשחקים צופים עשרות אלפי אוהדים והאווירה בהחלט סוחפת.  מומלץ לרכוש כרטיסים מראש באינטרנט מאחר שרוב המושבים שמורים למנויים ולרוב מחירי האינטרנט זולים ממחירי הקופה בזמן אמת.

וינה מציעה מגוון פעילויות ספורט בעיר ובסביבתה. בקיץ הספורט החביב על המקומיים הוא כדורעף והמשחקים מתרחשים על גדות נהר הדנובה. רוכבי האופניים יוכלו להשכיר אופניים באחת מהחנויות בעיר ולצאת לרכיבה בפארקים ובשבילים היפים. הפארקים מתאימים גם לאלו הצועדים ברגל או לאצנים ומעבר לפארקים תוכלו לטייל ביערות המטופחים הסמוכים. ספורט נוסף ומיוחד בעיר הוא גלישת גלים באגם הנמצא בעיר.

ספורט פופולרי מאוד הוא רכיבה על סוסים. אפשר למצוא שיעורי רכיבה וסיורים על סוסים גם למבוגרים וגם לילדים בחוות הסוסים השונות. החווה המפורסמת שבהן נקראת בית הספר לרכיבה על סוסים, ה- ‘Spanish Riding School’. בית הספר הוותיק ביותר בעולם מאמן סוסים לתצוגות ראווה, באותה שיטה כפי שהייתה נהוגה בימי הרנסנס.

בעונת החורף מתקיימות בעיר פעילויות ספורט נוספות. עם רדת הטמפרטורות והופעת השלגים תוכלו להצטרף לחגיגות של סקי, סנובורדינג והחלקה על הקרח בשפע אתרים בעיר.

לוח אירועים ופסטיבלים שנתי בוינה

ינואר

פסטיבל Resonanzen

וינה, עירם של גדולי המוזיקאים, מזמינה את מבקריה לפסטיבל בינלאומי של מוזיקה עתיקה המתקיים מזה 20 שנה. הפסטיבל מציע מסע מוזיקלי של צלילים אותנטיים החל מימי הביניים ועד תקופת הבארוק ומספק חוויה מרנינה לאוהבי המוזיקה הקלאסית.

הפסטיבל מתקיים מידי שנה במחצית השנייה של חודש ינואר

מיקום הפסטיבל  Vienna Konzerthaus, Lothringerstraße 20 

בדבר פרטים נוספים יש לפנות לאתר http://konzerthaus.at

בעלי וינה קארד יוכלו לקבל הנחה.

פברואר

נשף יוהן שטראוס

נשף וינאי נוצץ מתקיים מידי שנה במחצית חודש פברואר בבניין Kursalon Wien ומציע למבקריו הרמוניה מענגת של ואלסים וינאיים באווירה אותנטית בטעם של פעם. הנשף מתקיים בארבעה אולמות כשבכל אולם מוזיקה שונה של שנות ה-70, 80, 90 ולהיטים מודרניים והקהל יכול לפזז כאוות נפשו או לנוח בטרקלין לצלילי מוזיקה מרגיעה.

במקום מסתובבים מדריכים כך שמי שעדיין לא יודע לרקוד ואלס – יוכל לעשות זאת במהלך הנשף.

ניתן לרכוש חבילה הכוללת ארוחה חגיגית והשתתפות בנשף, בדבר פרטים נוספים יש לבדוק באתר www.soundofvienna.at.

כתובת : Kursalon Wien, Johannesgasse 33, 1010 Wien

שימו לב! לנשף קוד לבוש מהודר ועליכם להתלבש בהתאם.

 

פסטיבל אקורדיון בינלאומי

פסטיבל אקורדיון המתקיים מידי שנה מהמחצית השנייה של חודש פברואר ועד המחצית השנייה של חודש מרץ. בפסטיבל מוצגים פרויקטים חדשניים מרגשים לצד קונצרטים של נעימות מוכרות. אמני אקורדיון מכל העולם ינגנו על במות שונות ברחבי העיר סוגי מוזיקה שונים – מוזיקה מסורתית, מוזיקת עולם, סווינג, טנגו, מוזיקת כלייזמרים, פיוז’ן, ג’אז אקורדיון ומוזיקה מודרנית וניסיונית. בנוסף לקונצרטים ולהופעות יתקיימו מפגשים, דיונים וכתות לימוד במטרה ליצור אינטראקציה בין המשתתפים וליצור מוזיקה חדשנית.

בדבר פרטים נוספים יש לבדוק באתר www.akkordeonfestival.at

 

אפריל

פסטיבל OsterKlang  (צלילי הפסחא)

פסטיבל מוזיקה מסורתי ואיכותי המתקיים מידי שנה בתקופת חג הפסחא במקומות שונים בעיר.

בפסטיבל, תכנית מגוונת ומרגשת של קונצרטים בביצוע הרכבים בעלי מוניטין בינלאומי ומנצחים מפורסמים. התכנית תכלול מוזיקה מתקופת הבארוק ועד ימינו, קונצרטים, אופרות, אורטוריות ועוד.

בדבר פרטים נוספים יש לבדוק באתר  https://www.theater-wien.at/de/home

 

מרתון העיר וינה

מרתון העיר וינה מתקיים מידי שנה במחצית הראשונה של חודש אפריל מאז שהחל את דרכו בשנת 1984. המרתון הוא אירוע ספורטיבי פופולארי ביותר ומספר הלוקחים בו חלק עולה מידי שנה. מסלול המרוץ עובר ברחובות הראשיים ובאתריה היפים של העיר.

מי שלא מעוניין בריצת מרתון מוזמן לרוץ חצי מרתון, מרתון שליחים או מרתון כיף (4.2 ק”מ).

נקודת המוצא למרתון ולחצי מרתון היא  Wagramer Strasse (9:00 בבקר). נקודת הסיום היא Heldenplatz.

פרטים נוספים באתר http://www.vienna-marathon.com/?lang=en

 

פסטיבל האופניים ארגוס

אירוע הרכיבה על אופניים הגדול ביותר באירופה מתקיים בוינה באזור ככר רטהאוספלץ. התכנית מגוונת וכוללת תצוגות אופניים, מופעים מרהיבים של פעלולי אופניים, רכיבת שטח והרבה הפעלות לילדים.

הכניסה ללא תשלום.

פרטים נוספים באתר  www.bikefestival.at

 

מאי

פסטיבל Wiener Festwochen

פסטיבל אמנות ותרבות ייחודי וחדשני המתקיים בווינה מידי שנה בחודשים מאי ויוני עם סיום עונת התרבות בעיר. הפסטיבל מציג הפקות מרהיבות של יצירות מקוריות וינאיות לצד יצירות בינלאומיות במטרה ליצור דיאלוג תרבותי ונאור בנושאי מוזיקה, תרבות ואמנות בין תרבויות שונות. הפסטיבל יכלול הרצאות, מפגשים, כנסים, הרצאות, מופעים, סדנאות, מצגות, קונצרטים, אופרות, מופעי מקהלות, סרטים, תערוכות ועוד.

הפסטיבל יתקיים במקומות שונים ברחבי וינה ויעלה 37 הפקות מ-22 מדינות. בדבר פרטים נוספים מומלץ לפנות לאתר הפסטיבל http://www.festwochen.at

אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים ב- Vienna Rathausplatz ויהיה ללא תשלום.

האירועים יתקיימו ברובע המוזיאונים, ב- Kunsthalle Vienna, ב- Konzerthaus וב- Rathausplatz.

 

יוני

פסטיבל הג’אז של ווינה

פסטיבל ג’אז פופולארי המתקיים מידי שנה במקומות שונים בווינה, מאז שנת 1991.

לפסטיבל מוניטין בינלאומי והוא נחשב לאחד הטובים והמוצלחים בעולם. 40 קונצרטים ומופעים של הרכבי ג’אז, זמרים ותזמורות מכל העולם יופיעו על תריסר במות מקורות ותחת כיפת השמיים ברחבי וינה.

כל מי שמוזיקה זורמת בעורקיו מוזמן לפסטיבל המגוון הזה.

פרטים נוספים באתר האירוע www.viennajazz.org

 

פסטיבל מוזיקה וקולנוע

מידי ערב בחודשי הקיץ החל משקיעת החמה מתאספים מקומיים ותיירים מול צריחיו הגותיים של בניין העירייה המואר באור יקרות ונהנים מצפייה ללא תשלום באופרות, באופרטות, במופעי מוזיקה, בקונצרטים בעלי מוזיקה מגוונת, במופעי בלט ובסרטים קלאסיים על מסך ענק תחת כיפת השמיים. אל מנת שלא תרעבו, דוכנים עם מטעמים קולינאריים מכל העולם יועמדו לרשות המבקרים באירוע.

 

פסטיבל האי דונאו (Danube Island)

פסטיבל מוזיקה עצום ממדים המושך אליו מעל 3 מיליון משתתפים ומיועד בעיקר לצעירים שבחבורה. לאירוע יגיעו 2000 אמנים שיופיעו במגוון הופעות מוזיקליות המשלבות בין רוק, פופ, מוזיקה לטינית, נשמה, ג’אז, בלוז, היפהופ, רוק כבד ומוזיקה אלקטרונית.

האירוע יתקיים ב-20 מקומות שונים תחת כיפת השמים ויהיה ללא תשלום. לנוחות הבליינים באזור הפסטיבל יוצבו דוכני אוכל ושתיה.

 

יולי

פסטיבל ImPulsTanz

 פסטיבל של מחול מודרני המתקיים מזה 31 שנה בחודשי הקיץ ומפגיש בין אלפי רקדנים, כוריאוגרפים ואמנים מכל העולם העובדים ביחד ולומדים אחד מהשני במשך 5 שבועות. במסגרת הפסטיבל מוצעים, בנוסף למופעי המחול, גם סדנאות, פרויקטים של מחקר ותכנית חברתית. אז אם מחול מודרני הוא סגנון המחול המועדף עליכם זוהי ההזדמנות שלכם להצטרף לשעורי מחול וללמוד אצל טובי המורים.

 

אוקטובר

וינה המודרנית

הפסטיבל הגדול ביותר בוינה המוקדש למוזיקה בת זמנינו, מחול, וכל צורת ביטוי הקשורה באופן כלשהו למוזיקה (ספרות, וידיאו, אמנות פלסטית). הפסטיבל מתקיים במשך 4-3 שבועות ב-15 מקומות שונים, אבל מרבית הקונצרטים מתקיימים ב- Konzerthaus.

לפרטים נוספים   www.wienmodern.at

 

פסטיבל צילום Eyes On

פסטיבל צילום המתקיים מידי שנתיים למשך חודש במסגרתו מוצגים צילומים אמנותיים במרחבים שונים ברחבי וינה. עם השנים תפס הפסטיבל תאוצה ובשנת 2012 הוצגו במסגרתו 225 תצוגות.

לפרטים נוספים  www.eyes-on.at

ליל המוזיאונים

ערב חגיגי במיוחד מצפה לשוחרי התרבות במסגרתו המוזיאונים של וינה יפתחו את שעריהם לקהל הרחב בשעות 1:00-18:00 ויציעו תכנית תרבותית עשירה ומהנה. במחיר של כרטיס אחד תוכלו לראות כמה שיותר מוזיאונים הממוקמים כולם ברבע 1. לרשותכם יועמד אוטובוס מיוחד שיביא אתכם למחוז חפציכם. הערב יכלול כתות קריאה, פגישות עם אמנים, דיונים בקבוצות, קונצרטים, הופעות קסומות, מופעי מחול, סיורים מודרכים במוזיאונים וטעימות.

מטרת האירוע הוא לקרב את הקהל להיצע התרבותי הרב שיש לעיר להציע.

אם אתם מתכוננים להגיע לאירוע-מומלץ לתכנן מראש איפה אתם מעוניינים לבקר ומה ברצונכם לראות כי הזמן קצר והמלאכה מרובה.

פסטיבל קולנוע בינלאומי (The Viennale)

פסטיבל סרטים בינלאומי חשוב ומפורסם המושך אליו רבבות מבקרים מידי שנה. בפסטיבל מוקרן מבחר גדול של סרטים מכל העולם שנבחרו בקפידה לצד יצירות של אמנים מבית מז’אנרים שונים, סרטים תעודיים, סרטים עלילתיים קצרים ועבודות נסיוניות.

הפסטיבל יתקיים בבתי קולנוע יפים במרכז העתיק של וינה ויכלול הקרנות חגיגיות, אירועים מיוחדים ומסיבות, מפגשים עם אנשים מתעשיית הקולנוע מעבר לים ודיונים.

לפרטים נוספים   http://www.viennale.at

 

נובמבר-דצמבר

שווקי חג המולד

החל ממחצית חודש נובמבר ועד חג המולד הופכים כיכרות העיר לשווקי חג מולד קסומים מקושטים וחגיגיים. ריח של מטעמים נישא באוויר, תאורת העצים ססגונית וייחודית, מוזיקה של מוצרט ובטהובן ברקע ואווירת חג בכל מקום.

ככר רטהאוספלץ – הרחבה שמול העיריה- הופכת לאגדת ילדים עם 150 דוכנים המציעים מתנות לחג, קישוטים לעץ חג המולד, ממתקים, משקאות של יין חם והרבה פעילויות לילדים. המוני בני אדם נוהרים לכיכר כדי להתבשם ולהנות מאווירת החג. השוק פתוח בימים א’-ה’ 21:30-10:00; ו’-שבת 22:00-10:00

במקומות נוספים בוינה מתקיימים גם כן שווקים אם כי הם מעט יותר צנועים וגם הם כוללים דוכנים עם מתנות לחג, עבודות יד, תכשיטים ולצידם דוכני מזון.

שווקים כאלה תוכלו למצוא בככר Maria-Theresien-Platz, Freyung, Ehrenhof, Karlsplatz ו- Riesenradplatz

אטרקציות שאסור להחמיץ בביקורכם בוינה

הארמון המלכותי הופבורג  (Hofburg)

הארמון המלכותי הופבורג הינו ארמון חורף מפואר, ששימש בעיקר את קיסרי אוסטריה ובני השושלת ההבסבורגית (Habsburg). הארמון שנבנה לפני כ- 650 שנה שימש כביתם של משפחת הקיסר במשך מאות שנים עד מלחמת העולם הראשונה, ובימים אלו משמש הארמון כמעונו הרשמי של נשיא אוסטריה ומשפחתו.

הבנייה שהחלה במאה ה-13 הסתיימה רק במאה ה-20 ולכן ישנו שילוב מרענן של מספר סגנונות. אפשר לראות במבנים את ההשפעות של הסגנון הגוטי, סגנון הבארוק ואלמנטים רבים ויפים מתקופת הרנסנס.

מרכז המתחם הינה החצר השוויצרית שהוקמה בשנת 1275 והקפלה שהוקמה במאה ה-15. הספרייה, האלברטינה ובית הספר לרכיבה נבנו במאות ה-18 וה-19 והדירות המלכותיות נבנו רק במאה ה-20.

כדאי לבקר בכיכר הגיבורים השוכנת במתחם הארמון, המאכלסת פסלי אבירים מפורסמים מההיסטוריה המקומית, כמו הארכידוכס קארל אשר ניצח את נפוליאון בקרב, ואת הנסיך אויגן מסאבויה (Eugen von Savoye).

רוב השנה (למעט תקופת הקיץ) בכל יום ראשון מתקיימת בקפלה מיסה בה נוטלים חלק התזמורת הפילהרמונית של וינה וזמרים מהאופרה וממקהלת ילדי וינה המפורסמת והמרגשת.

אחד החלקים המרשימים ביותר של הארמון הוא היכל הפסטיבל אשר רצפתו היא בשטח של כ- 1000 מטרים רבועים, והוא האולם הגדול ביותר בכל מתחם הופבורג.

עבודות הבנייה הפנימיות במתחם הסתיימו בשנת 1923, אבל יחד עם זאת יצירות האמנות נשארו בלתי גמורות. בהיכל שלושה ציורי תקרה מרהיבים לתפארת בית הבסבורג, המכילים את המוטו של הקיסר פרנץ יוזף “Viribus Unitis” , שמשמעותו – עם כוח מאוחד.

היכל הטקס הוא המפואר ביותר בכל מתחם הופבורג. האדריכל הבלגי לואי מונטוייר (Luis Monteiro) עיצב את האולם כחדר כס המלכות של הקיסרים פרנץ הראשון והשני. על תקרת ההיכל המקושטת תלויות 26 נברשות קריסטל ובהן 1,300 נורות, מנורות אלו הקנו לאולם היבט קיסרי של ממש. ויש גם פן רומנטי: זהו המקום שבו נפוליאון ביקש את ידה של מארי לואיז בתו של הקיסר פרנץ השני, ולאחר שנפוליאון נענה בחיוב, נערך שם נשף החתונה המפואר.

תיירים יכולים לבקר, לסייר ולהתרשם מהפאר ומאוצרות המלוכה האוסטרית המוחזקים שם.

אין אפשרות להיכנס עם תיקים מכל סוג שהוא ואין אפשרות לאחסן אותם, כך שהשאירו את התיקים שלכם במלון.

הכניסה בתשלום סביר עד יקר. דמי הכניסה כוללים מכשיר אודיו. ניתן לשדרג למדריך אנושי.

שעות הפתיחה: הארמון פתוח מדי יום בין השעות 09:00-17:30, ביולי-אוגוסט עד 18:00. הסיורים מתקיימים בימים שבת וראשון וכן בחגים בשעות 10:30 ו- 14:30.

כמה זמן מומלץ לבקר? לפחות שעתיים וחצי.

איך תגיעו? במטרו קחו את קו U3 לתחנת Herrengasse ובאוטובוס קחו קו 2A או 3A לתחנת Hofburg.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של הארמון המלכותי הופבורג. המלכותי-

 –

ארמון שונברון וגן החיות של וינה (Schloss Schonbrunn)

ארמון שנברון בוינה הוא אחת האטרקציות המרכזיות בעיר. בארמון הקיץ המלכותי המפואר הזה של קיסרי אוסטריה לא פחות מ- 1441 חדרים. 40 מהם גם פתוחים לציבור הרחב לסיור והתרשמות מהחיים הנוצצים. מבנה הארמון בנוי ומעוצב בסגנון הרוקוקו, ולמעשה נבנה בהדרגה על ידי כמה דורות של בני משפחת המלוכה משושלת הבסברג (Habsbergs).

הארמון שימש כבית ומפלט לדמויות רבות במהלך ההיסטוריה, החל ממריה תרזה ו-16 ילדיה, דרך נפוליאון בזמן כיבושיו האירופיים בשנת 1805, ועד פרנץ יוזף אשר אף נולד בו. הארמון הוכרז בשנת 1996 כאתר מורשת עולמית מטעם אונסק”ו.

הקוריוז מאחורי שמו של הארמון הוא צבעו המיוחד – גוון צהוב שנקרא שונברון; צבעי הארמון היו צריכים לצבוע פעם אחר פעם עד שהגיעו לגוון המיוחד שסיפק את גחמותיה של הקיסרית.

האחוזה כוללת בשטחה מבנים שונים שנועדו לאנשי הצוות, פארק רחב ממדים, גנים בוטניים, מרפסת תצפית ואת גן החיות של וינה, שנברון.

הגנים המופלאים המקיפים את הארמון נחשבים ליצירת אמנות של ממש בסגנון הבארוק, וכדאי מאוד לבקר בגנים הללו גם אם לא ייצא לכם להיכנס ולבקר בארמון עצמו. הם כוללים המוני סוגים של פרחי וצמחים וחממות מטופחות. שטחם הכולל של הגנים הוא כקילומטר מרובע, ובעבר שימשו כשטח הציד של דיירי הארמון. עיצוב הגנים מוקפד ולמעשה מביא לידי ביטוי את התפיסה העיצובית של אותם הזמנים. החצר והגן אמורים להוות השלמה והשראה לארמון שמולו הם שוכנים. ואכן הגנים מלאים בצמחייה צפופה ומגוונת, פרחים מכל קשת הצבעים והגוונים, מזרקות ובריכות מעוררות השראה, מבוך מפותל של צמחייה, גן בוטני, וגם כמובן גן החיות.

גן החיות שבמתחם הארמון נוסד בשנת 1752, מה שהופך אותו לגן החיות הפעיל העתיק ביותר בעולם. אחת החוויות המרגשות ביותר עבור הילדים וגם המבוגרים היא צפייה בחיות בזמן האכלתם בידי צוות הגן.

הכניסה בתשלום סביר עד יקר. דמי הכניסה כוללים מכשיר אודיו. ניתן לשדרג למדריך אנושי.

שעות הפתיחה: הארמון פתוח מדי יום בין השעות 9:30-17:30. ביולי-אוגוסט הארמון פתוח עד 18:30 ובנובמבר-מרץ הארמון פתוח עד 17:00 בלבד.

כמה זמן מומלץ לבקר בארמון? לפחות שעתיים וחצי.

איך תגיעו? במטרו עלו על קו U4 לתחנת Schönbrunn, באוטובוס עלו על קו 10A לתחנת Schönbrunn.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של ארמון שונברון. –

ארמון בלוודר  (Schloss Belvedere)

ארמון בלוודר שפירושו “נוף יפה”, בנוי למעשה משני ארמונות הפונים האחד לכיוון השני וביניהם פארק רחב ידיים הידוע בשמו – פארק בלוודר. הארמון שנבנה במאה ה-17 ממוקם במרכזו של פארק מטופח ומדהים ביופיו. הארמון הראשון ממוקם במרומי גבעה ושימש כבית המגורים של האצולה, ואילו הארמון השני הממוקם לרגלי הגבעה, שימש כמקום אירוח לנשפי מסיכות ומסיבות גרנדיוזיות. בחצר שני הארמונות נטועים גנים יפים ומטופחים, וגן בוטני.

הארמונות המפוארים נבנו בסגנון הבארוק בין השנים 1714- 1716 על ידי הנסיך אויגן מסבוי. כיום המבנה העליון שעל הגבעה משמש כמוזיאון ומציג אוסף ציורים של אמנים אוסטרים מהמאות ה-19 וה-20 בעוד שהמבנה התחתון שלמרגלות הגבעה מאכלס את מוזיאון הבארוק האוסטרי ואוספים מתקופת ימי הביניים. המרחק בין המבנים הוא גדול יחסית והכניסה אליהם מתבצעת מארבע כניסות נפרדות, עם כתובות שונות.

בארמון זה נחתם בשנת 1955 ההסכם לפינוי אוסטריה, והפיכתה לאיזור נייטרלי במלחמה הקרה.

הכניסה בתשלום יקר. ילדים מתחת לגיל 18 זכאים לכניסה חינם. המחזיקים בכרטיס Vienna Pass יכולים להיכנס בחינם למוזיאון.

שעות הפתיחה: מרבית המבנים במתחם הארמון פתוחים מדי יום בין השעות 10:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בארמון? לפחות שעתיים וחצי.

איך תגיעו? כדי להגיע לכניסה Upper Belvedere (הממוקמת בכתובת Prinz Eugen-Straße 27), עלו על אוטובוס 69A ורדו בתחנת Quartier Belvedere. כדי להגיע לכניסה Winterpalais (הממוקמת בכתובת Himmelpfortgasse 8), עלו על קו מטרו U1 או U3 ורדו בתחנת Stephansplatz או עלו על קו אוטובוס 2A ורדו בתחנת Plankengasse. כדי להגיע לכניסה Lower Belvedere / Orangery (הממוקמת בכתובת Rennweg 6), עלו על חשמלית 71 ורדו בתחנת Unteres Belvedere. כדי להגיע לכניסה 21er Haus (הממוקמת בכתובת Quartier Belvedere, Arsenalstraße 1), עלו על אוטובוס 69A ורדו בתחנת Quartier Belvedere.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של ארמון בלוודר.

קתדרלת סטפן הקדוש (Stephansdom)

קתדרלת סטפן הקדוש היא אחד מסמליה החשובים של העיר. הקתדרלה הגותית שנבנתה במאה ה-14 היא אחת הגבוהות בעולם, וללא ספק מרשימה ביותר ביופייה, הן מבחוץ והן מבפנים. נערכים בה סיורים וקיימת אף אפשרות לעלות לשני מגדליה לתצפית.

מעבר להיסטוריה מפוארת, לקתדרלה יש חלק מהותי ועכשווי בחיי התושבים האוסטרים – היא משמשת כמקום מושבו של הארכיבישוף הקתולי של וינה. בעברה היה לקתדרלת סטפן הקדוש מקום מיוחד בחייו של מוצרט – גם טקס הנישואין וגם הלווייתו של המלחין הדגול נערכו בה.

הקתדרלה נבנתה בשנת 1147 תחילה בסגנון רומנסקי, אך במאה ה-14 הורחבה הקתדרלה ונבנתה מחדש בסגנון גותי. המגדל הדרומי המסיבי של קתדרלת סטפן הקדוש מרשים ודומיננטי והוא המאפיין הבולט של קו הרקיע של וינה. המגדל מתנשא לגובה של קצת יותר מ-136 מטרים ומכונה בחיבה “שטֶפל”, שזהו עיוות של השם “שטפן” בגרמנית. המגדל שימש כנקודת התצפית וההתארגנות של מפקדת הפיקוד העיקרית בהגנת העיר בשנים 1523 ו-1683.

הגג המקושט והצבעוני, 110 מטרים אורכו, מכוסה ב-230,000 רעפים מזוגגים. מעל לבית המקהלה, על צדו הצפוני של המבנה, ישנם רעפים היוצרים פסיפס של העיט הדו-ראשי שהוא סמלה של קיסרות בית האבסבורג ששלטה בווינה.

בקומת הקרקע ניתן לראות את הקבר של פרידריך השלישי, קיסר האימפריה הרומית הקדושה. מבנה הקבר מכיל 240 פסלים, והוא אכן יצירת מופת של פיסול מימי הביניים. קברו של אויגן נסיך סאבויה, מפקד הכוחות הקיסריים בזמן מלחמת הירושה הספרדית, נמצא אף הוא בקומת הקרקע.

הכניסה בחינם. ההדרכה בתשלום.

שעות הפתיחה: ימי ראשון וחגים ציבוריים בין השעות 7:00-22:00, ימי שני עד שבת בין השעות 6:00-22:00; עלייה למגדלים בשביל תצפית מתאפשרת בין השעות 9:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בקתדרלה? בין שעה לשעה וחצי.

איך תגיעו? הקתדרלה ממוקמת בכתובת Stephansplatz 3, 1010 Wien. ניתן להגיע באמצעות אוטובוס מספר A1, A2 או A3.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של קתדרלת סטפן הקדוש.

הבית של הונדרטוואסר (Hundertwasserhaus)

הבית של הונדרטוואסר הוא קומפלקס דירות מיוחד ויוצא דופן שתוכנן בשנת 1984 על ידי האמן פרידריך הונדרטוואסר, יהודי שחי בשנים 1928-2000. פרידריך היה אמן, צייר, פסל ואדריכל אוסטרי-יהודי ונחשב לאחד מגדולי האמנים באוסטריה של סוף המאה ה-20.

בנוסף לעיסוקיו בתחומי אמנות מגוונים, פרידריך הונדרטוואסר היה גם ידוע ומקובל בפעילותו החברתית הענפה, ומורשת חייו באה לידי ביטוי באופן הטוב ביותר בסגנון בנייניו הייחודיים.

הונדרטוואסר ייצג תפיסה שדגלה בשימוש בחומרים טבעיים ושילוב המבנה עם הטבע שסביבו. הוא סלד מקווים ישרים, וניתן לראות זאת בעיצוביו משופעי העיקולים והגלים. בנייניו אינם רבים והם מפוזרים במספר ערים בעולם, בעיקר באוסטריה ובגרמניה, והם מכונים כל אחד בנפרד “בית הונדרטוואסר”.

לכל חובבי האמנות והאדריכלות, האתר, ואולי נכון לומר “יצירת האמנות הצבעונית”, הוא אחד מאתרי החובה בווינה.

הבית כולל רצפות עקומות. לפי תפיסתו של פרידריך: “רצפה ישרה היא המצאה של אדריכלים. היא נועדה לשרת את מכונות הבנייה ולא את הדיירים”. באתר ניתן לראות עצים הצומחים בתוך הבית כשענפיהם מבצבצים מחלונותיו.

הונדרטוואסר, שהיה אדם מיוחד מאוד בגישתו לכל עולם העיצוב, כתב: “למרבה הצער תהליך הבנייה מסתיים עם כניסתו של הדייר לדירתו החדשה. למעשה זה צריך להיות הפוך. כניסתו של הדייר לדירה היא זו שמהווה למעשה את זמן תחילת הבנייה”.

אם האמן פרידריך הונדרטוואסר צדק או לא, כנראה שלא נדע לעולם, אבל כבר אמרנו לכם שהמקום שווה ביקור.

את הבית ניתן לראות רק מבחוץ, אך קיימים עוד נקודות עניין הקשורות בהונדרטוואסר בסביבה. כפר הונדרטוואסר (Hundertwasser Village), בו מגוון מבנים ייחודיים, חנויות ובעת קפה, נמצא ממש ממול לבית. במרחק כ-400 מטרים מהבית נמצא מוזיאון הונדרטוואסר (Hundertwasser Museum), בו תוכלו ללמוד אודות חייו ויצירותיו של האמן הגדול.

הכניסה למוזיאון בתשלום סביר. המחזיקים בכרטיס Vienna Pass יכולים להיכנס בחינם.

שעות הפתיחה: המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:00-18:00. הכפר פתוח מדי יום בין השעות 9:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? בשלושת המתחמים מומלץ לבקר בין שעה לשעתיים וחצי.

איך תגיעו? הבית ממוקם בכתובת Kegelgasse 34-38. כדי להגיע, סעו על קו מטרו מספר U1 או U4, רדו בתחנת Schwedenplatz והמשיכו משם בחשמלית מספר 1 לכיוון Prater Hauptallee. החשמלית עוצרת במרחק כ-100 מטרים מהכניסה לבית.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של מוזיאון הונדרטוואסר.

מִיכַּאֶלֶרְפְּלַאץ (Michaelerplatz)

מִיכַּאֶלֶרְפְּלַאץ היא מהמפורסמות בכיכרותיה של ווינה, הודות לקרבתה לארמון המלכותי הוֹפְבּורְג. רבים מן התיירים הפוקדים את העיר ממהרים אל הארמון המפואר, אך עשויים לפספס אתרים מרתקים סביב הכיכר עצמה.

הסגנון השולט במִיכַּאֶלֶרְפְּלַאץ הוא סגנונו הנאו-בארוקיאני המרשים של שער הכניסה לארמון. מול הארמון נמצא אחד המבנים המודרניים הראשונים של וינה, לוּשְהָאוּס (Looshaus) וכן הכנסייה העתיקה ששימשה את שליטי הארמון. בשטח הפתוח שבמרכז הכיכר ישנם שרידים רבים מימי הביניים ומתקופת האימפריה הרומית.

שוק הכיפה הוא אחד האזורים הכי שוקקים סביב הארמון המלכותי ומקורו בשנות ה-20 של המאה ה-18, אז עוצב על ידי ג’וזף עמנואל פישר מאֶלְרָך (Erlach), אך השלמת הפרויקט התאפשרה רק בסוף המאה ה-19. הארכיטקט האוסטרי פרדיננד קירשנר (Ferdinand Kirschner) המשיך את דרכו של פישר ועיצב את המבנה בסגנון הבארוק המקורי.

במרכז המבנה ניצב שער הזיכרון, המִיכָּאֶלֶרֶטוֹר (Michaelertor) ומצדי שלוש הכניסות למבנה ניצבים פסלים קולוסאליים של הרקולס. בשני קצוות השוק ניצבות מזרקות גדולות המוקפות פסלים. המזרקה הימנית, “שליטת האדמה”, עוצבה בשנת 1897 על ידי אדמונד הֶלְמֶר ומסמלת את הצוות האוסטרי. המזרקה השמאלית ידועה בשמה “שליטת הים” והיא עוצבה בשנת 1895 על ידי רודולף ווייר כדי לסמל את השליטה האוסטרית בים.

מעטים הם האנשים אשר מבחינים בלוּשְהָאוּס, אך המבנה הייחודי שנבנה בשנת 1911 עורר סערה בעיר בשל האכסדרה המודרנית נטולת העיטורים, סגנון שהיה בלתי שגרתי בווינה הברוקאית. אדולף לוּס, מתכנן המבנה, הושפע רבות מארכיטקטורת גורדי השחקים שבה הבחין בביקוריו בארה”ב, והוא בחר לעצב את המבנה ברוח זו, עם קווים ישרים וכמעט ללא כל עיטורים. המבנה המודרני עורר זעם כה רב, שבנייתו נדחתה עד שלוס הבטיח להעשיר את האכסדרה באדניות פרחים עשירות. השליט פרנץ-ג’וזף הראשון סלד מן העיצוב הנקי של האכסדרה שניצבה מול ארמונו ועל פי האמונה הרווחת, זוהי הסיבה לכך שווילונות האגף הפונה אל הלושהאוס היו תמיד מוגפים. עם זאת, המבנה נחשב כיום לדוגמה ומופת לארכיטקטורה מודרנית פורצת דרך.

מול מבנה הלושאהוס ניצב מבנה וינאי אחר, מעורר מחלוקת לא פחות, פָּלָאִיס הֶרְבֶּסְטָיין (Palais Herberstein) שנבנה בין השנים 1896-1897 במקום פָּלָאִיס דִיאֶטְרִיכְסְטָיין (Palais Dietrichstein), שהיה מפורסם בזכות בית הקפה גְרִינְסְטֶיידֶל (Griensteidl) שבו נפגשו כותבים ומשוררים מפורסמים על בסיס קבוע. לאחר שבית הקפה נהרס עברו אורחיו הקבועים לבית הקפה “סנטרל” (Central) שתהילתו גברה והוא נחשב למפורסם בין בתי הקפה בווינה.

בסביבת הכיכר נמצאת גם כנסיית סנט מייקל (Michaelerkirche), כנסייה קהילתית לשעבר שהייתה שייכת לשלטון האוסטרי ונבנתה בשנת 1221 אך שופצה והורחבה באופן קבוע לאורך השנים, כך שהיא משלבת בין מגוון עשיר של סגנונות ארכיטקטוניים. המגדל מעוצב בסגנון גותי מהמאה ה-14, בעוד האכסדרה הנאו-קלאסית תוכננה בסוף המאה ה-18, ומעל מרפסת הבארוק מוצבים פסלים המסמלים את נפילת המלאכים, בעיצובו של לוֹרֶנְזוֹ מָתִיאֶלִי (Lorenzo Mattielli). את מבואת הכנסייה מעטרים ציורי קיר מימי הרנסאנס ומוצב בה פסנתר מרהיב שנבנה בשנת 1714 על ידי יוֹהָן דָוִיד סִיבֶּר (Johann David Sieber). בכנסייה נמצאות גם מצבות זיכרון, אך אולמות הקבורה הם האזור המרשים ביותר, ובהם קברים מהמאה ה-15, אשר נשמרו היטב בזכות האקלים העקבי והנוח. לאולמות הקבורה לא ניתן להגיע עצמאית, אלא כחלק מסיור מודרך בלבד.

בעשורים האחרונים התבצעו חפירות ארכיאולוגיות בסביבת הכיכר ובמהלכן נחשפו חורבותיו של בית מהתקופה הרומית, כמו גם שאריות מבית התיאטרון, ואת הממצאים הללו ניתן לראות כיום במהלך הביקור בכיכר.

אין כל ספק כי ארמון המלוכה הוא מסקרן ומרהיב ביופיו ובעושרו, אך מומלץ בחום שלא לוותר על סיור באזור מִיכַּאֶלֶרְפְּלַאץ המשתרע לפניו. הסיפורים, הארכיטקטורה המגוונת וההיסטוריה המרגשת הופכים את הביקור בכיכר ובמבנים הסובבים אותה לחוויה נפלאה.

איך תגיעו? באמצעות רכבת תחתית: קו U3 לתחנת Herrengasse, באמצעות חשמלית: קווים 1, 2, J ו-D לתחנת Burgring; באמצעות אוטובוס: קווים 2A ,3A לתחנת Hofburg. –

הפרלמנט (Parliament)

באמצע המאה ה-19, עם נפילתן של החומות המקיפות את העיר, נוצרה שדרה גדולה סביב המרכז ההיסטורי של וינה ובניינים עצומים בגודלם החלו להיבנות לאורכה. חמישה מבין המבנים הללו תוכננו על ידי תִיאוֹפִיל ואן הָאנְסֶן (Theofil von Hansen), והגדול שבהם הוא בניין הפרלמנט. האנסן השלים את לימודי הארכיטקטורה שלו באתונה והושפע רבות מהסגנון היווני, השפעה הבולטת בעיצובו של מבנה הפרלמנט האוסטרי. המבנה הניאו-קלאסי מזכיר באופן בולט את יוון העתיקה, משכנה של הדמוקרטיה.

בנייתו של בית הפרלמנט החלה בשנת 1874 והמקום שימש כביתו של הרָייכְסְרָט (Reichsrat), בית הנבחרים שייצג את החלק האוסטרי במונרכיה האוסטרו-הונגרית. בבית הפרלמנט ישנם שני היכלים גדולים המארחים את עצרת הנבחרים, הבית העליון – הרנהאוס (Herrenhaus) והבית התחתון – אָבְגֶאוֹרְדֶנְטֶנְהָאוּס (Abgeordnetenhaus).

בשנת 1918, לאחר נפילתה של אימפריית האסבורג, הכריזו חברי הפרלמנט על הקמת הרפובליקה האוסטרית, וכיום משמש הבניין רחב הידיים לכנסים של המועצה הלאומית (Nationalrat) ושל המועצה הפדרלית (Bundesrat).

העיצוב הבולט בבית הנבחרים האדיר הוא זה של האכסדרה המרכזית, בה ניצבים שמונה עמודים קורינתיים גדולים ופסלים המציגים את פרנץ ג’וזף המעניק את החוקה לנתיניו. אל האכסדרה מובילות רמפות רחבות ידיים, שלרגליהן מוצבים פסלים של מאלפי סוסים. על המעקות ניצבים שמונה פסלים נוספים של היסטוריונים יוונים ורומיים. חלקו החיצוני של בית הנבחרים מעוצב מכל צדדיו בפסלים ובעיטורים רבים.

התמה היוונית מופיעה גם במזרקת האדירה הניצבת לפני בניין הפרלמנט והיא קרויה על שם האלה היוונית פָּאלָאס אָתֶנָה (Pallas Athena), אלת החוכמה, שפסלה ניצב בקצה המזרקה. מתחתיה ניצבים פסליהן של שתי נשים נוספות, המייצגות את הסמכות המחוקקת ואת הסמכות המבצעת במדינה.

אתרים ומבנים רבים לאורך הרִינְסְטְרָאסֶה מושכים את העין, אך בית הפרלמנט בולט ביופיו מבין שלל המבנים בשדרה המרכזית של ווינה והביקור בו מומלץ בחום לחובבי הארכיטקטורה וההיסטוריה.

על מנת לסייר בתוך הפרלמנט, יש להצטרף לסיור מודרך. קיימים מגוון סיורים מודרכים. מומלץ להתעדכן בסיורים המודרכים הקיימים באתר הרשמי של הפרלמנט – הפרלמנט של וינה הסיור בתשלום סמלי. בני 19 ומטה זכאים לכניסה חינם.

שעות הפתיחה: מרכז המבקרים פתוח בימי שני עד שישי בין השעות 8:30-18:30, בימי שבת בין השעות 9:30-16:30.

כמה זמן מומלץ לבקר בפרלמנט? כשעה.

איך תגיעו? הפלרמנט ממוקם בכתובת Doktor-Karl-Renner-Ring 3. כדי להגיע, עלו על קו מטרו U2 או U3 לתחנת Volkstheater.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של הפרלמנט של וינה

 –

בית העירייה (Rathaus)

בית העירייה של וינה נבנה בסוף המאה ה-19 כבית העירייה החדש, במקום המבנה הישן בחלקה הפנימי של העיר. הכיכר המשתרעת לפני המבנה מארחת אירועים שנתיים שונים, שהמפורסם בהם הוא שוק חג המולד.

מבנה הרֶטְהָאוּס הוא מושבה של מועצת העיר של וינה וזהו המבנה היקר ביותר מבין אלה שנבנו בסוף המאה ה-19 לאורך שדרת רינגסטראסה (Ringstrasse). בנייתו של המבנה, שעוצב על ידי פרידריך ואן שמידט, נמשכה כ-11 שנים והוא נפתח בשנת 1883. ואן שמידט סייע עוד קודם לכן בשחזור הבזיליקה על שם אמבורגיו הקדוש, מה שמסביר את הדמיון הרב בין המבנים ואת המגדל הגבוה הניצב בבית העירייה וזהה כמעט לחלוטין למגדל הפעמון בבזיליקה. בראש המגדל ניצב פסל המציג דמות של אביר ובידו חנית. פסל זה עוצב על ידי פראנץ גאסטל (Franz Gastell) והוא נקרא רֶטְהָאוּסְמֶן (Rathausmann). העתק של הפסל ניצב גם בכיכר הסמוכה.

המרפסת היפהפייה בחלקו המזרחי של בניין העירייה מושכת מבקרים רבים להיכנס אל המבנה, בתוכו נמצאות מדרגות לולייניות המובילות אל אולם המשתה הגדול.

הכיכר המשתרעת לפני בניין העירייה נקראת כיכר העירייה, רֶטְהָאוּסְפְּלָאץ (Rathausplatz), ובדרך ממנה אל בית התיאטרון מוצבים שמונה פסלים המציגים אישים וינאיים חשובים, אשר פוסלו בשנת 1867. בכיכר מתקיימים אירועים רבים, בהם פסטיבל סרטים ומופעי מוזיקה שונים, ובמהלך האירועים הללו מוצבים סביב הכיכר שפע של דוכנים לממכר מזון, משקאות ומתנות.

בין בית העירייה לרינגסטראסה נמצא רטהאוספארק, פארק קטן המעור במזרקות, אגמים ופסלים, לרבות פסל לזכרו של קארל רֶנֶר, נשיאה הראשון של הרפובליקה האוסטרית. הכיכר, הפארק, בית העירייה ומגוון האירועים והפעילויות המתקיימים לאורך השנה כולה הופכים את המקום לחוויה מרגשת המשלבת בין היסטוריה, ארכיטקטורה מרהיבה ותרבות וינאית מיוחדת מאין כמוה.

סיורים מודרכים בבית העיריה ניתנים בחינם בימי שני, רביעי ושישי בשעה 13:00 (מלבד בימי חג). אין צורך בתיאום מראש. יש להגיע לנקודת המפגש של הסיור במרכז המידע העירוני שבבית העיריה.

שעות הפתיחה: מרכז המידע העירוני שבבית העיריה פתוח בימי שני עד שישי בין השעות 8:00-18:00.

איך תגיעו? כדי להגיע, עלו על קו מטרו U2 ורדו בתחנת Rathaus.

סְטָאטְסוֹפֶּר (Staatsoper)

סְטָאטְסוֹפֶּר, מבתי האופרה המפורסמים ביותר בווינה, נבנה באמצע המאה ה-19 כאחד המבנים המפוארים ביותר לאורך הרִינְסְטְרָאסֶה, השדרה המרכזית בעיר. בית האופרה נפתח ב-25 במאי 1869, עם היצירה “דון ג’ובאני” שנכתבה על ידי מוצארט.

בית האופרה המפואר מעוצב בסגנון נאו-רנסאנס ותוכנן על ידי אוֹגוּסט ואן סִיקָרְדְסְבּוּרְג (August von Siccardsburg) ואדוארד ואן דֶר נוּל (Eduard van der Nüll). למרות שבתחילת הדרך הושמעה ביקורת רבה ביחס לגג הפשוט ולגובהו הנמוך של המבנה בהשוואה לבניינים אחרים לאורך השדרה, בית האופרה הוא מבנה עצום המושך את העין בקרב כל העוברים והשבים. עם זאת, מתכנני המבנה לא זכו לצפות בפתיחתו, משום שואן דר נול שם קץ לחייו ועמיתו נפטר זמן קצר אחריו.

בבניין האופרה הענק הוצבו קשתות ופסלים שסימלו הרואיות, דרמה, דמיון, קומדיה ואהבה. פסליהם של סוסים עם כנפיים מוקמו במקום כדי לסמל הרמוניה ושירה, ובכל אחד משני צדי בית האופרה ניצבות מזרקות שיש גדולות. המזרקה השמאלית עוטרה בדמויות אלגוריות שסימלו מוזיקה, ריקודים ושמחה, בעוד המזרקה הימנית קושטה בפסלה של לוֹרֶלָיי, הסירנה האגדית, ולצידה פסלים המסמלים אהבה, אבל ונקמה.

בית האופרה ספג מכה כואבת במהלך מלחמת העולם השנייה וניזוק באופן ניכר מפצצה טועה שכוונה לעבר תחנת הרכבת. המבואה נחרבה לחלוטין אבל בית האופרה נבנה מחדר כעשר שנים מאוחר יותר על ידי אֶרִיך בּוֹלְטֶנְסְטֶרְן (Erich Boltenstern) שנשאר נאמן למרבית העיצוב המקורי, אך עיצב את המבואה מחדש בקווים מודרניים יותר.

רכישת כרטיסים למופעים בבית האופרה היא משימה קשה למדיי, אך מומלץ לסייר בבניין המפואר ולהתרשם מהעיצוב מנקר העיניים.

ניתן לסייר בבניין האופרה במסגרת סיור מודרך, בתשלום סביר.

יש לברר את שעות הסיורים מראש דרך הטלפון 431-514-442-100+ או אתר האינטרנט.

כמה זמן מומלץ לבקר בבניין האופרה? כשעה.

איך תגיעו? באמצעות הרכבת תחתית: קו U1 לתחנת Karlsplatz, באמצעות החשמלית: קוים 1, 2, D לתחנת Opernring, באמצעות אוטובוס: קוים N25, N26, N36, N38, N46, N49, N58, N60, N62, N66, N67, N71, L, A59 לתחנת Opernring.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של בניין האופרה של וינה.

בית הספר הספרדי לרכיבה (Spanische Hofreitschule)

בית הספר הספרדי לרכיבה הוא לא בית ספר רגיל. הוא מוסד ותיק וידוע בעולם בתחום גידול ואימון סוסים ומייצג בכבוד רב את העיר. למעשה, בית הספר לרכיבה מהווה את אחד הסמלים המפורסמים יותר של העיר וינה. עם השנים הפך המקום למוסד שהוא מעבר למרכז לאימונים קלאסיים של סוסים והוא מהווה אתר תיירות בפני עצמו. במהלך הביקור מתאפשר לצפות גם באימוני הרכיבה על הסוסים.

מופע הראווה של בית הספר מבוסס על ארבע מאות שנים של ניסיון ומסורת באימוני סוסים. הסוסים היותר “כישרוניים” והרוכבים המצטיינים של בית הספר יוצאים להופעות וסיורים ברחבי העולם, וכך גם נוצר המוניטין המכובד של בית הספר הזה ברחבי העולם.

בית הספר הוקם בשנת 1572 עוד בימי האימפריה האוסטרו-הונגרית, ואת הסוסים היו מייבאים מספרד ולאחר מכן גם מצפון איטליה ומאירופה כולה.

ההופעות מתקיימות בבית הספר החורפי לרכיבה, אשר נבנה בין השנים 1729-1735. בית הספר החורפי לרכיבה הוא היכל מוצף באור שמש, עם דיוקנו של הקיסר קארל השישי הנח מעל תיבה מלכותית מפוארת.

בית הספר הספרדי מאכלס גם את אורוות הקיץ ה-Heldenberg Wetzdorf, שבאוסטריה התחתית. 68 הסוסים נלקחים לשם למשך מחזור הכנה לאימונים שנמשך שבעה שבועות בחודשים יולי ואוגוסט, שם הם חיים באורוות עם כרי מרעה. הסוסים אינם עוברים אימונים של ממש בתקופה זו אלא במקום זאת עוברים מסלולי טבע ביער הסמוך לפני הכשרתם ואילופם.

המסורת של בית הספר לרכיבה כולל אפילו תקדימים ומסורות צבאיות שהולכות אחורה לזמנים עתיקים, כמו עד יוון העתיקה. רוב ההשראה מגיעה מן הרכיבה הצבאית של התקופה שאחרי ימי הביניים, כאשר אבירים ניסו לשמור על עליונות בשדה הקרב על ידי הורדת שריון כבד, ואת שליטתם בשדה ביססו באמצעות תמרונים מהירים וזריזות בשדות הקרב שנשלטו בידי הרובאים.

באופן מעניין, לפי מסורת בית הספר סוסי הליפציאן הוכשרו אך ורק בידי גברים, אם כי בית הספר לרכיבה הספרדי קובע כי מעולם לא היה איסור רשמי על נשים. באוקטובר 2008 שתי נשים, האחת בת 18 מבריטניה והשנייה בת 21 מאוסטריה, עברו את בחינת הכניסה והתקבלו כמדריכות אימון בבית הספר, הנשים הראשונות במעמד זה ב-436 השנים מאז הקמתו של בית הספר.

שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שבת בין השעות 9:00-16:00; בימי שישי בין השעות 9:00-16:00, אך רק בימים בהם מתקיים מופע.

כמה זמן מומלץ לבקר בבית הספר? בין שעה לשעתיים וחצי.

איך תגיעו? בית הספר לרכיבה ממוקם בכתובת: Michaelerplatz 1. כדי להגיע, עלו על קו מטרו U1 לתחנת Stephanplatz או על קו U2 או U4 לתחנת Karlsplatz. לחילופין, עלו על קו אוטובוס A1 לתחנת Herrengasse או על קו אוטובוס A2 לתחנת Michaelerplatz.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של בית הספר הספרדי לרכיבה.

פֶּטֶרְסְקִירְץ’ (Peterskirche)

פֶּטֶרְסְקִירְץ’ היא כנסייה בסגנון הבארוק השוכנת בחלקה הפנימי של העיר וינה, ליד אזור הקניות גרבן (Graben), וידועה בזכות המבואה השופעת בציורי קיר ועיטורים.

הכנסייה ממוקמת בכיכר קטנה הסמויה מן העין, בשל המבנים הגבוהים הסובבים אותה. כנסייה אחרת נבנתה במקום במאה השמינית, ככל הנראה על חורבותיה של כנסייה ישנה אף יותר, ככל הנראה מהמאה הרביעית. הכנסייה הנוכחית, בעלת הצורה הסגלגלה, נבנתה בין השנים 1702 ל-1733 על פי תכנונו של גבריאל מוֹנְטָנִי ובשיתוף ארכיטקטים נוספים.

המבואה הפנימית של הכנסייה עוצרת נשימה ושופעת בתבליטי שיש, פסלי זהב, עיטורים מורכבים וציורי קיר מרשימים, והשילוב הנפלא בין שלל העיטורים הללו מעניק למבואה מראה ייחודי של יצירת אמנות מרהיבה. עיצוב הבימה ראוותני במיוחד והוא מקושט בפסלי זהב שעוצבו על ידי מתיאס סְטָיינְדֶל ב-1716. ציור הקיר על גבי הכיפה הענקית מציג את עלייתה לשמים של מריה הקדושה, והוא צויר על ידי הצייר הברוקאי יוהאן מִיכָאֶל רוֹטְמָאיֶיר בתחילת המאה ה-18. מול הבימה ניצבת קבוצת פסלים דרמטיים שעוצבו בשנת 1729 על ידי לורנזו מָתִיאֶלִי האיטלקי ובהם מוצגת דמותו של ג’ון נֶפֹומוֹק הקדוש בעת השלכתו מגשר קארל בפראג.

את כנסיית פֶּטֶרְסְקִירְץ’ קל לפספס בשל העושר הארכיטקטוני המקיף אותה, אך כדאי להתאמץ ולהגיע אליה כדי להתרשם מהעושר, מהפאר ומהעיצוב מנקר העיניים.

שעות הפתיחה: ימי ראשון, שבת וחגים בין השעות 9:00-21:00, ימי שני עד שישי בין השעות 7:00-20:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בכנסייה? בין חצי שעה לשעה.

איך תגיעו? כדי להגיע, עלו על קו מטרו U1 או U3 לתחנת Stephansplatz.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של פֶּטֶרְסְקִירְץ’.

קָארְלְפְּלָאץ (Karlsplatz)

קָארְלְפְּלָאץ היא אחת הכיכרות הגדולות ביותר בווינה והמבנה הבולט בה הוא כנסיית הבארוק המרהיבה, הניצבת לצד מבנים תרבותיים רבים.

האטרקציה המרכזית בקָארְלְפְּלָאץ היא שני הביתנים בפתח המטרו, אשר נבנו בשנת 1899 על ידי אוטו ווגנר והוצבו תחילה בבית האקדמיה לפני שהועברו למיקומם הנוכחי באמצע המאה ה-20. אחד הביתנים משמש כיום כבית קפה והשני מארח תערוכות. עיצוב הביתנים עדין ורך, ופיסות שיש גדולות מעטרות את המקום ומקושטות במסגרת מברזל יצוק ובפרחים זהובים.

בקרבת מקום נמצאת כנסיית הבארוק, קָארְלְסְקִירְצֶ’ה (Karlskirche) שההוראה על בנייתה ניתנה בשנת 1713 על ידי השליט צ’ארלס החמישי. בניית הכנסייה נמשכה כ-21 שנים ועיצובה הושפע רבות מהסגנון הרומי, שכן מתכנן הכנסייה, יוהאן ברנרד פישר, עיצב אותה לאחר שובו מהמסע לרומא. שני עמודי הניצחון הושפעו מעמוד טריאנוס, ואילו התבליטים על גבי העמודים מציגים סצנות מחייו של צ’רלס בוֹרוֹמֶאוֹ הקדוש, שכנסייה זו נבנתה לכבודו. בכניסה אל המבנה ניצב אגם שבמרכזו פסל מודרני ענק שנתרם על ידי יוצרו, הנרי מוּר, בשנת 1978.

בחלק הדרומי של הכיכר נמצא בית הספר לטכנולוגיה, המתפאר באכסדרה יפהפייה בסגנון נאו-קלאסי ושפע של פסלי ענק. בחלק הצפוני ניתן למצוא את היכל הקונצרטים, מבנה נאו-קלאסי שבנייתו הושלמה בשנת 1869, וגלריה גדולה שנפתחה לראשונה שנה קודם לכן.

במזרח הכיכר שוכן מוזיאון ההיסטוריה, בו מוצגים ממצאים ארכיאולוגיים רבים מהתקופה הרומית ומהתקופה העות’מנית, כמו גם ציורים, גלויות ותמונות מחיי העיר לאורך ההיסטוריה. במוזיאון ישנו אוסף אמנות מרשים, הכולל יצירות של אמנים וינאים מפורסמים כמו גוּסְטָב קְלִימְט ואֶגוֹן שִילֶה.

עבודות נוספות של אמנים אלה נמצאות גם בבניין זֶצָסְיוֹן (Secession), בחלקה המערבי של הכיכר. הבניין היפהפה עוצב על ידי ג’וזף מריה אוֹלְבְּרִיץ’ בסגנון יוּגֶנְדְסְטִיל ונבנה בשנת 1898 כמטה הזצסיון, תנועת אמנות ששברה את הקשרים עם האמנות הקלאסית.

סביב הקארלפלאץ ישנם שפע של מוקדי עניין ואטרקציות וניתן לבלות שעות רבות באזור המיוחד הזה ובבתי הקפה שבסביבתו, וליהנות מארכיטקטורה מרהיבה ומשלווה שאין שניה לה.

שְטָאדְטְפָּארְק (Stadtpark)

שְטָאדְטְפָּארְק הינו הפארק העירוני של וינה המחבר בין הרובע הראשון לרובע השלישי ושטחו הכולל משתרע על פני 65,000 מטרים רבועים. בפארק, שנפתח לקהל בשנת 1861, צמחיה ירוקה ומגוונת ותצוגה יפהפייה של פסלים מודרניים.

פסל מוכר ומפורסם הנמצא בפארק הוא פסלו של המלחין יוהן שטראוס, שהוא מהפסלים המצולמים ביותר ברחבי העיר. הפסל נחשף לציבור ב -26 ביוני 1921 ועבר מסגור מקשת שיש. ציפוי הזהב של הפסל הוסר בשנת 1935 והוחזר שוב רק בשנת 1991.

אחד מהמקומות הנעימים יותר לבקר בהם בתוך הפארק הוא הספא: הקוּרְסָלוֹן (Kursalon) שהוקם על שיפוע חומת העיר הישנה שנהרסה. ייחודו של המקום הוא בכך שיש בו מעיין טבעי של מים מינרלים ויש האומרים כי יש בהם סגולות ריפוי. ספא הקורסלון הנוכחי נבנה בין 1865 ל– 1867 ומאז הוא מהווה אטרקציה למבקרים.

במתחם הקורסלון ממוקם בניין מפואר בסגנון הרנסנס האיטלקי. בעת פתיחתו ב-8 במאי 1867 נאסר בווינה על הקמת מתחמי שעשועים ובאותה העת אולמות הקונצרטים היו מותרים ומקובלים, וב-15 באוקטובר 1868 יוהן שטראוס ניגן את הקונצרט הראשון שלו במקום. בכך הפך הקורסלון למקום פופולרי עבור קונצרטים לריקודים במיוחד בתקופת הזהב של האחים שטראוס כשריקוד הוואלס מילא את אווירת העיר. כיום המבנה שופץ ומשמש עדיין לנשפים, קונצרטים וגם לקונגרסים.

הכניסה בחינם.

שעות הפתיחה: 24 שעות ביממה.

איך תגיעו? כדי להגיע, קחו את קו U4 של המטרו לתחנת Stadtpark או את קו U3 לתחנת Stubentor.

גני בּוּרְגָרְטֶן (Burggarten)

גני בּוּרְגָרְטֶן היפהפיים הוקמו בתחילת המאה ה-19 ועוצבו ברוח גני הנוי האנגליים. הגנים השקטים והשלווים מארחים בשטחם פסלים של דמויות מובילות בעולם התרבות, כמו מוצרט, וכן את בית הפרפרים שְמֶטֶרְלִינְגשוֹס (Schmetterlingshaus) הסמוך.

בתחילת המאה ה-19 הייתה וינה מוקפת חומה בצורה, בעת שבאירופה החלה מגמה גורפת להריסת החומות סביב הערים. החומה לא הצליחה למנוע את פלישתו של נפוליאון אל וינה ולאחר שעזב את העיר ב-1809 הוא החריב חלקים ניכרים מהחומה. השטח החדש סביב הוֹפְבּוּרְג שימש בחלקו לבניית חצר הארמון בסגנון בריטי קלאסי ובתחילת המאה ה-20, עם נפילתה של שושלת הָאסְבּוּרְג, נפתח הפארק לקהל הרחב.

מצבות זיכרון רבות מוצבות בשטח הפארק, כל אחת מוקירה דמות שונה בדרך ייחודית ומרשימה. בקצה אחת המזרקות עומד פסלו של הרקולס הנלחם באריה, אשר הוצב במקום באמצע המאה ה-20. מצבות זיכרון אחרות מוקירות את השליט פְרָנְץ-ג’וֹזֶף הראשון (Franz-Joseph I) ואת מוצארט, שפסלו עוצב על ידי ויקטור טִילְגְנֶר (Viktor Tilgner) והמלחין המפורסם מוצג כשהוא מוקף בכלים מוזיקליים ובאלמנטים המתייחסים לאופרה המפורסמת “דוֹן ג’וּבָאנִי”.

בקצה הצפוני של גני בּוּרְגָרְטֶן נמצא בית הפרפרים המדהים ביופיו. בשטח בית הזכוכית נמצא בית קפה מקסים, ממנו ניתן להשקיף אל גן הפרפרים עוצר הנשימה, המשמש כבית לפרפרים טרופיים ולעטלפים.

שקט, שלווה, יופי ואמנות משולבים בצורה יוצאת דופן בגני בּוּרְגָרְטֶן ובבית הפרפרים, והביקור באתרים אלה מומלץ בחום למי שמבקש סיור רגוע באחד המקומות היפים ביותר בעולם.

הכניסה בחינם. הכניסה לביתן הפרפרים כרוך בתשלום סמלי.

שעות הפתיחה: הגנים פתוחים בדרך כלל בין אפריל לאוקטובר בין השעות 6:00-22:00 ובין נובמבר למרץ בין השעות 6:30-19:00.

כמה זמן מומלץ לבקר בגנים? בין שעה לשעתיים.

איך תגיעו? גני בורגטן ממוקמים בכתובת: 1 Josephsplatz. כדי להגיע, עלו על קו U2 של המטרו ורדו בתחנת Museumsquartier.

 

גְרָאבֶּן (Graben)

גְרָאבֶּן הוא מדרחוב הקניות של וינה והוא מוקף בניינים גבוהים בהם ממוקמות חנויות היוקרה. הרחוב הוקם בתחילת המאה ה-13 כאשר הדוּכַּס לאופולד החמישי הרחיב את העיירה, אך מרבית הבניינים לאורך הרחוב חדשים יחסית והוקמו בראשית המאה ה-19.

בניינים יפהפיים מקיפים את רחוב גראבן ולכל אחד סגנון ארכיטקטוני ייחודי. הבית במספר 11 הוא ארמון בסגנון הבארוק ולצידו ניצבים בניינים בעיצוב היוגנדסטיל, כדוגמת בית מספר 10 שתוכנן על ידי אוֹטוֹ ווֶגְנֶר. מרפסת השיש השחורה והמרהיבה בבית מספר 13 עוצבה על ידי אדולף לוז, הארכיטקט המודרני שתכנן גם את הלוּשְהָאוּס (Looshaus). עיצוב מודרני יותר ניתן לזהות בבניין מספר 26, שתוכנן בראשית שנות ה-70 של המאה ה-20 על ידי הָנְס הוֹלָיין.

במרכזו של רחוב גְרָאבֶּן ניצב בגאון עמוד הדֶבֶר, שרבים מן המקומיים מכנים אותו “עמוד השילוש הקדוש”. עמוד זה נבנה בשנת 1679, לאחר שהתפשטה ברחבי העיר מגפת הדבר הקשה, שגבתה את חייהם של 100,000 בני אדם. השליט המיואש, שחשש לשלום אזרחיו, נשא תפילה והבטיח כי לאחר שיוסר איום המגפה מעל העיר יקים מצבת זיכרון. על גבי העמוד ניצבת קבוצת פסלים המייצגים דמויות אלגוריות המסמלות את ניצחונה של האמונה, ומתחת לפסלים אלה מוצב פסלו של השליט המתפלל.

משני צדי עמוד הדֶבֶר ניצבות מזרקות הקרויות בשמם של ג’וזף הקדוש ולאופולוד הקדוש. הפסלים על גבי המזרקות עוצבו במאה ה-18 על ידי יוהאן מרטין פישר, אך המזרקות הן עתיקות יותר וככל הנראה נבנו במאה ה-16.

רחוב גראבן ממוקם בלב אזור הקניות הסואן של וינה, בסמוך לקוֹהלְמָרְקֶט (Kohlmarkt). מלבד שפע החנויות לאורך המדרחוב, ישנם בתי קפה קסומים ומסעדות משובחות, המציעות למבקרים הזדמנות להניח את שקי הקניות, לנוח ולצבור אנרגיות להמשך המסע.

שעות הפעילות: החנויות פתוחות לרוב בימי שני עד שישי בין השעות 9:00-19:00 ובימי שבת בין השעות 9:00-18:00. חלק מהחנויות נפתחות כבר מ-8:00 בבוקר או מאוחר, ב-10:00 בבוקר.

איך תגיעו? כדי להגיע, עלו על קו U1  או  U3 של המטרו לתחנת Stephansplatz

בּוּרְגְתִיאָטֶר (Burgtheater) – ראה בילויים

בית התיאטרון הווינאי ממוקם במבנה מפואר שנבנה בשנת 1741 מול בית העירייה של וינה. התיאטרון נבנה על ידי מריה תרסיה (Maria Theresia) בארמון הקיסרות וכעשר שנים מאוחר יותר הפך לתיאטרון המלכותי.

התיאטרון המקורי נהרס בשנת 1888 והוחלף במבנה הנוכחי, ברִינְגְסְטְרָסֶה (Ringstrasse) וזכה לשמו – בּוּרְגְתִיאָטֶר – שנים ספורות מאוחר יותר. מבנה התיאטרון נפגע באופן אנוש בשנת 1945, לאחר שנשרף כתוצאה מפצצה שפגעה במרכז המבנה. עבודות השיקום החלו כעבור מספר שנים והתיאטרון נפתח מחדש בשנת 1955 בהצגה שנכתבה על ידי פְרָנְץ גְרִילפְרֳאצֶר (Franz Grillparzer).

בית התיאטרון עוצב במקור על ידי קארל ואן הָאסֶנְאָוור וגוטפריד סֶמפֶר, שעיצב את בית האופרה בדרזדן ומונה לתכנון המבואה הפנימית של בית התיאטרון, בעוד האסנאוור עיצב את חלקו החיצוני. שנתיים לאחר תחילת העבודה המשותפת ביניהם, פרש סמפר מהפרויקט ואפשר להאסנאוור ליטול פיקוד על עיצוב המבנה כולו.

התיאטרון מעוצב בסגנון הרנסאנס האיטלקי ובאכסדרה מוצבים פסלים רבים ברוח זו, והם מעוטרים בקישוטים מרהיבים. הפסל המרכזי מציג את דמותו של אפולו לצד טליה, מוזת הקומדיה, ומֶלְפּוֹמֶנֶה, מוזת הטרגדיה. תבליטים ועמודים בסגנון יווני קובעים את מסגרות החלונות בתיאטרון שאירח מחזות של מולייר, שייקספיר ושילר, והמעקה מקושט בדמויות המנגנות בכלים מוזיקליים שונים. ציורי הקיר שעל התקרה מעל לגרם המדרגות מציגים את ההיסטוריה של הדרמה וצוירו על ידי פרנץ מָאטְש והאחים ארנסט וגוסטב קְלִימְט. ואילו לאורך המדרגות מאוירות דמויותיהם של מחזאים מפורסמים וחשובים.

בּוּרְגְתִיאָטֶר מציע שפע של הצגות ומחזות, חלקן קלאסיות ואחרות מודרניות יותר, וכולן בשפה הגרמנית. מי שהשפה זרה לו אך מעוניין להתרשם מהמבנה המרהיב ומהתרבות העשירה שבו, יכול לסייר בבית התיאטרון ולספוג מעט מן האווירה המיוחדת השוררת בו.

משהו אישי: סבא רבא שלי אדולף פון זוננטל היה שחקן בתיאטרון זה. בכניסה ישנו הפסל  https://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_von_Sonnenthal

Viktor Tilgner (Artist), Porträtbüste Adolf Ritter von Sonnenthal (1834 – 1909), Schauspieler, around 1885, Wien Museum Inv.-Nr. 46832, CC BY 4.0, Foto: Birgit und Peter Kainz, Wien Museum (https://sammlung.wienmuseum.at/en/object/85793/)

איך תגיעו? מטרו: קו U3 לתחנת Herrengass, באמצעות החשמלית: קו D לתחנת Burgtheater

טלפון: 43-1-514-444140+.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של תיאטרון בורג.

 

כיכר היהודים (Judenplatz)

כיכר היהודים הוא כינויו של האזור שבו התיישבו היהודים בווינה החל מהמאה ה-12. בתחילה התיישבו שם מרצון ובנו קהילה מצליחה ומשגשגת, אך עם השנים, כאשר החלו הפרעות והגזרות כנגד היהודים, הפך האזור לגטו – שם חיו היהודים בכפייה ולא הורשו לצאת אל מעבר לחומותיו.

בגטו הצליחו היהודים לקיים אורח חיים רגיל כמו גם חיי קהילה מלאים, היו שם בתי כנסת, בית מרחץ, בית חולים, בית עלמין וכמובן בתי מגורים. מרבית הבניינים מתקופה זו כבר אינם קיימים בשל קרבות מלחמת העולם השנייה, והבתים האחרים שהתמזל מזלם ונשארו עומדים על תילם, נמכרו והפכו לבנייני מגורים רגילים.

מוזיאון היהודים נמצא ליד הכיכר והאנדרטה לזכר יהודי וינה שנספו בשואה. אנדרטה זו נקראת “הספרייה האנונימית”, זהו פסלה של האמנית רייצ’ל ווייטריד האנגלייה והוא הוקם בשנת 2000 לאחר ויכוחים ועיכובים מיותרים.

האנדרטה עצמה, עשויה בטון, מעוצבת ובה ספרים המונחים כשהדפים כלפי חוץ. בבסיס המצבה רשימת המקומות שאליהם נשלחו יהודי וינה, מקומות שמהם לא שבו.

האנדרטה היא יוזמתו של שמעון ויזנטל, והיא למעשה אתר הזיכרון היחיד בעיר, שהוקם לזכר שואת היהודים וזאת למרות ההיסטוריה העקובה מדם של האזור בתקופת השואה ומלחמת העולם השנייה.

הכניסה למוזיאון היהודים בתשלום סביר. בני 18 ומטה זכאים לכניסה חינם. המחזיקים בכרטיס Vienna Pass יכולים גם הם להיכנס בחינם למוזיאון.

שעות הפתיחה: מוזיאון היהודים פתוח ימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-18:00, בימי שישי בין השעות 10:00-17:00. המוזיאון סגור בימי ראשון.

כמה זמן מומלץ לבקר ב-Judenplatz? בין חצי שעה לשעתיים וחצי.

איך תגיעו? מוזיאון היהודים ממוקם בכתובת Judenplatz 8. כדי להגיע לאזור, עלו על קו U1 או U3 של המטרו ורדו בתחנת Stephansplatz.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של מוזיאון היהודים בוינה.

בית הקברות המרכזי (Zentralfriedhof)

בית הקברות המרכזי, צֶנְטְרָלְפְרִידְהוֹף, נבנה בשנת 1874 דרומית לעיר וינה ובמשך השנים נקברו בו למעלה משלושה מיליון אוסטרים. בית הקברות העצום מחולק למספר קבוצות, במטרה להקל על המבקרים לאתֶר קברים ספציפיים, והכניסה אליו אפשרית באמצעות 11 שערי גישה שונים. השער הראשי ניתן לזיהוי בקלות, באמצעות העמודים הלבנים הגבוהים שבקצותיהם מוצבים פסלים ותבליטים, בעיצובו המיוחד של הארכיטקט מָקְס הִיגֶל (Max Hegele), האחראי גם לעיצובה של הכנסייה המרכזית בבית הקברות.

בית העלמין מחולק למספר בתי קברות קטנים יותר ולכל אחד מהם אופי מיוחד. באזור המרכזי של בית הקברות, על יד הכנסייה, קבורים אזרחיה המפורסמים ביותר של וינה, בהם נשיאים, ארכיטקטים ומוזיקאים. בחלקים אחרים של בית הקברות ניתן למצוא את קבריהם של הלוחמים במלחמה הסובייטית, של רוסים אורתודוקסים, של אנשי צבא נפוליאון, של יהודים ושל פרוטסטנטיים.

אחד המבנים המרכזיים והמרשימים ביותר במתחם בית הקברות הוא הכנסייה לזכרו של ד”ר קארל לוּגֶר (Karl Lueger), על שמו של אחד מראשי העיר המפורסמים והאהודים ביותר בוינה. כנסיית הכיפה המרהיבה עוצבה בשנת 1908 על ידי מקס לוגר, תלמידו של הארכיטקט אוטו ווֶגְנֶר (Otto Wagner) ובנייתה הושלמה כשלוש שנים מאוחר יותר. אמנים רבים שיתפו פעולה בעיצוב מבואת הכנסייה, ציורי הקיר המעטרים אותה וכיפת השמיים הצבועים בכחול.

כנסיית קארל לוגר היא המבנה הגדול ביותר בבית הקברות, אך בשטח רחב הידיים ניתן למצוא מבנים נוספים ומצבות זיכרון חשובות אחרות, בהן גלריות המעוצבות בחצי עיגול ומעוטרות בתבליטים מרשימים, כנסייה רוסית אורתודוקסית ומצבת זיכרון המכבדת את קורבנות מלחמת העולם השנייה.

האנשים המפורסמים ביותר בוינה קבורים באזור שבין השער הראשי לבין כנסייה קארל לוגר, ואזור זה מכונה “מצבות הכבוד”. בכיכר העגולה המוצבת בחזית הכנסייה קבורים נשיאי הרפובליקה האוסטרית, בחלק המכונה פְּרָסִידֶנּטֶגְרוּף (Präsidentergruft). ארכיטקטים כדוגמת אדולף לוּס (Adolf Loos) ותִּיאוֹפִיל וָאן הֶאנְסֶן (Theophil von Hansen) קבורים לצד אמנים וארכיטקטים אחרים באזור 14A. מבקרים רבים פוקדים את קברי המלחינים האוסטרים הגדולים, בהם בטהובן, שוּבֶּרְט, בְּרֶהֶמְס ושטראוס, בקבוצה 32A, משמאל לדרך הראשית המובילה לכנסיית הזיכרון של קארל לוגר. במרכז קברי המלחינים ניתן למצוא את מצבת הזיכרון של מוצארט, על אף שאינו קבור בצֶנְטְרָלְפְרִידְהוֹף.

בית הקברות המרכזי הוא אתר גדול וחשוב מאוד בווינה, ותיירים רבים פוקדים את המקום כדי להוקיר את ארכיטקטורת הזיכרון ואת האישים הקבורים במקום, בהם כמה מהאמנים החשובים בהיסטוריה.

הכניסה בחינם. ניתן לרכוש מדריך אודיו במחיר סמלי בשער הראשי של בית הקברות.

איך תגיעו? שער הכניסה הראשי לבית הקברות, שער מספר 2, ממוקם בכתובת: Simmeringer Hauptstrasse 234, 11th District. ניתן להגיע באמצעות החשמלית: קווים 6 ו-71 לתחנת Zentralfriedhof או באמצעות האוטובוס: קווים 106, 373 ו-572.

למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של בית הקברות המרכזי.

מוזיאונים בוינה 

וינה ידועה במגוון עשיר מאוד של מוזיאונים העוסקים בנושאים שונים. העיר בעלת היסטוריה ומורשת עשירה עליה ניתן ללמוד בכל אחד מ- 80 המוזיאונים הנמצאים בה. 

וינה מציעה למבקריה מבחר רב של מוזיאונים ביניהם מוזיאונים להיסטוריה, מוזיאוני אמנות מהטובים בעולם ועוד. 

בין המוזיאונים המומלצים ביותר נציין את: 

מוזיאון הטבע (Naturhistorisches Museum)

מוזיאון הטבע של וינה נחשב לאחד המוזיאונים החשובים ביותר בעולם ואוסף הפריטים העתיק ביותר בו הוא 250 שנים. על פי ההערכות מוצגים במוזיאון למעלה מ-20 מיליון פריטים.

בניין המוזיאון נפתח בשנת 1891 ובקומתו העליונה מוצגים גבישים ואבנים יקרי ערך, מאובנים נדירים ודינוזאורים ענקיים, לצד יצירות אמנות פרה-היסטוריות. ברשימת הפריטים החשובים ביותר נכלל שלד של דיפלודוקוס, בעל החוליות הגדול ביותר שחי אי פעם, וכן אבן טופז במשקל 117 ק”ג וזר יהלומים יקר שהכינה מריה תרזה.

בקומה הראשונה במוזיאון מוצגים זנים שונים של בעלי חיים מכל העולם, החל מאורגניזמים חד-תאיים ועד היונקים המפותחים ביותר. פריטים רבים באגף זה הם בני 200 שנה ויותר, והם מעוררים עניין רב משום שהם מהווים עדות להיסטוריה של המדע. לצידם ניתן למצוא פוחלצי חיות שהוכחדו או שעומדים בפני סכנת הכחדה.

ההיסטוריה של כדור ארץ ושל הטבע העשיר ועוצר הנשימה הופכת לחוויה מרגשת במוזיאון, בזכות 20 מיליון הפריטים המוצגים בו.

שעות פתיחה: שני-חמישי 9:00-18:30, רביעי 9:00-21:00

המוזיאון סגור בימי שלישי

מחיר כניסה: בתשלום

כתובת :Maria-Theresia-Platz Burgring 7

מטרו: U-Bahn U2, U3 Volkstheater-

המוזיאון לתולדות האמנות (Kunsthistorisches)

ברחבי העיר וינה פרוסים מוזיאונים רבים, המציגים אוספים שונים ומגוונים, שהמרשים שבהם מוצג במוזיאון לתולדות האמנות, על שלל הציורים, חפצי הארכיאולוגיה המלאכותיים ויצירות האמנות המוצגות במבנה המרהיב.

המוזיאון לתולדות האמנות (Kunsthistorisches Museum), שקיים מאז 1891 וכיום הינו אחד המוזיאונים החשובים באירופה לתולדות האמנות. המוזיאון מציג אוסף רחב של יצירות אמנות בעיקר מהמאות ה-15 עד ה-18. מקורן של היצירות במוזיאון באוסף המלכותי של הקיסרות.

אוסף האמנות המוצג במוזיאון מתבסס על יצירות שנרכשו לאורך השנים על ידי שושלת הָאסְבּוּרְג (Hasburg), ששלטה בווינה. האמנות התארחה תחילה בארמון הקיסרות בהוֹפְבּוּרְג (Hofburg) ועברה מאוחר יותר למקום משכנה הנוכחי בארמון בֶּלְוֶודֶר (Belvedere Palace). באמצע המאה ה-19 נהרסו חומות העיר והוחלפו בשדרת רינגסטראסה (Ringstrasse), ובמקביל החלה בנייתו של המוזיאון במטרה לארח בו את אוספי האמנות של שושלת האסבורג.

המוזיאון לתולדות האמנות מורכב משני מבנים – מבנה האמנויות ומבנה ההיסטוריה – אשר בנייתם החלה בשנת 1872 בכיכר מריה תרזה (Maria Theresien Platz). המבנים התאומים הוצבו בשני צדי הכיכר כשהם פונים זה אל זה ומציגים תמונת מראה האחד של השני. עיצוב ייחודי זה הוא פרי יצירתו של גופריד סמפר (Gottfried Semper), ששאף לחבר בין הארמון לשני מבני המוזיאון באמצעות קשתות ניצחון, אך מלחמת העולם השנייה ונפילת שושלת האסבורג פגעו בתכניתו ומנעו את השלמתה.

מבואת המוזיאון לתולדות האמנות עוצבה על ידי קארל ואן הָאסֶנָאוור (Karl von Hasenauer) והיא מרהיבה ביופייה. עמודי השיש הגבוהים, גרמי המדרגות הייחודיים ופסלי הזיכרון מעניקים למבואה מראה נדיר ומיוחד. אמנים אוסטריים רבים, בהם גוּסְטָב קְלִימְט (Gustav Klimt) ופְרָנְץ מָאטֶש (Franz Matsch) אמוּנים על העיצוב מנקר העיניים ועל ציורי הקיר התוססים.

אוסף יצירות האמנות נתרם למוזיאון על ידי שליטי וינה, בני שושלת האסבורג, והם משקפים את טעמם האישי. אוסף הציורים הוא אחד האוספים הגדולים ביותר בעולם והוא מורכב מיצירות שנאספו במשך 300 מאות שנים, בהם יצירות של אמנים פלמיים מכובדים ובעלי שם עולמי. על פני שלושה חדרים פרושות יצירותיו של רוּבֶּנְס, ובחדרי התצוגה האחרים נמצאות יצירותיהם של אמנים ספרדים, הולנדים ואיטלקיים, לצד האמנות המרהיבה של אמנים גרמנים כמו הָנְס הוּלְבֶּיְין ויוּנְגֶר.

אלא שהמוזיאון אינו כולל ציורים בלבד, ובקומת הקרקע מוצבות עתיקות רומיות ויווניות, בהן פסלים מתקופת האימפריה הרומית וכדים יוונים. החדרים המארחים אוסף יצירות מצריות מעוצבים במוטיבים מצריים יפהפייה ובהִירוֹגְלִיפִים, ומוצגים בהם סרקופגים, פסלים מצריים ופריטי אמנות אחרים.

בחדר הקוּנְסְטְקָאמֶר (Kunstkammer) ניתן למצוא אוסף פסלים ויצירות אמנות יפהפיות המבוססות על חומרי גלם יקרים כמו זהב, כסף ושנהב.

כתובת : Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

שעות פתיחה: יום שלישי 10:00–18:00

המוזיאון היהודי – מוזיאון יודנפלאץ (Museum Judenplatz)

מציג את חיי היהודים והקהילה היהודית מימי הביניים ועד לשנת 1938 בה התפרקה הקהילה. בניין המוזיאון הוחרם על ידי הנאצים בין השנים 1938-1945. החלק המרכזי במוזיאון הינו החדר המציג את שרידי בית הכנסת “אור זרוע”, שנשרף במאה ה-15 והתגלה בזמן ביצוע חפירות במקום לשם בניית אנדרטת זיכרון. 

מוזיאון ליאופולד (Leopold Museum)

מציג בעיקר יצירות של אמנים וינאיים בסגנון האקספרסיוניסטי והמודרני. הארכיטקטורה המיוחדת של המוזיאון מאפשרת הליכה סביב אטריום שבו חלק מהרצפה עשוי זכוכית ומאפשר להביט לתוך הגלריה הנמצאת שתי קומות למטה. מומלץ מאד

מוזיאון אלברטינה (Albertina)

מוסד הנחשב בידי רבים למוזיאון הגדול והחשוב באוסטריה. במוזיאון הזה מוצג אחד מאוספי התמונות הגדולים בעולם. האוסף שבמקורו היה שייך לדוכס אלברט מברטיסלבה, עבר לרשות האוסטרים לאחר עליית השושלת ההאבסבורגית.  מומלץ מאד

טיולים מחוץ לוינה

אם ראיתם כבר הכל בוינה ונשארו לכם עוד מספר ימים, מומלץ לצאת מתחומי העיר ולגלות מקומות חדשים ואטרקטיביים הנמצאים במרחק נסיעה לא רב. הנה מספר מקומות ששווה לבקר בהם:

אגם גרוטה  Seegrotte  (חצי שעה מוינה)

אגם תת קרקעי, הגדול ביותר באירופה, הנמצא בכפר הינטרבריל (Hinterbrühl), מרחק של 22 ק”מ דרומית לוינה. בעבר היה המקום מכרה גבס, אך פיצוץ גרם לחדירת מים מיובלים תת קרקעיים ולהיווצרות אגם ענק. במלחמת העולם השניה, הפכו הגרמנים את המקום למפעל מטוסים ובנו כאן בהסתר את מטוס הסילון הראשון שלהם. במקום מתקיים סיור מודרך כל 20 דקות – מומלץ!

כיום, אגם גרוטה הוא אטרקציה תיירותית ייחודית המושכת אליה כ-250,000 מבקרים מידי שנה.

בנוגע לשעות הפתיחה ולמחירים יש להתעדכן באתר www.seegrotte.com  

באדן שליד וינה (חצי שעה מוינה)

במרחק חצי שעת נסיעה מוינה (26 ק”מ דרומית לעיר) נמצאת בירת מחוז באדן “באדן שליד וינה” אטרקציית ספא מפנקת הכוללת מעיינות מי גופרית טבעיים שהפכה את וינה עוד בימי הרומאים ובתקופת הקיסרים והמלכים לעיירת ספא אהובה ומועדפת.

כיום משמשת באדן כאזור קיט, נופש וספא. העיר מציעה למבקריה אווירה רגועה ושלווה, שלל טיפולי יופי ובריאות, סיורים בגנים ובפארקים המטופחים שבאזור, אטרקציות היסטוריות, קונצרטים, פסטיבלים, הופעות רחוב, מופעי תיאטרון, אמנות אלטרנטיבית, קזינו, מוזיאונים, גלריות, טיולים באזור הכרמים שבאזור, מסעדות שף, בארים ובתי קפה, מגרשי גולף ומסלול של מירוצי סוסים.

פרטים נוספים באתר העיר   www.badenonline.at 

זלצבורג (שעתיים וחצי מוינה)

זלצבורג, עיר הולדתו של מוצרט המלחין המפורסם מציעה לתיירים שלל אטרקציות – ארמון מיראבל וגניו היפים, אתרים שבהם צולם בשנות ה-60 הסרט “צלילי המוזיקה”, נוף עוצר נשימה של האלפים, אזור של אגמים, מפלים, עיירות ציוריות, גנים, בניינים עתיקים בסגנון הבארוק, ארמון הלברון ועוד, ההופכים את העיר ליעד מועדף לטיול של יום או יותר מוינה.

פרטים נוספים באתר העיר www.salzburg.info/de 

טירת ליכטנשטיין (20 ד’ נסיעה מוינה)

הטירה שנבנתה בשנת 1130 ממוקמת בקצה הדרומי של יערות וינה ב- Maria Enzersdorf ופתוחה לציבור הרחב כמוזיאון. הטירה, מושכת אליה מידי שנה המוני מבקרים מכל העולם בהיותה שריד היסטורי לתקופה מרתקת של 900 שנה בהיסטוריה של אוסטריה. תוכלו לראות כאן תצוגת כלי נשק, רהיטים מרשימים, ארכיטקטורה מעניינת, קפלה ונוף מרהיב. 

ימת נויזידלרזה

ימת נויזידלרזה, הממוקמת דרומית מזרחית לוינה  במרחק של כ-45 דקות נסיעה מהווה אטרקציה תיירותית פופולארית. הימה לא עמוקה אך מפלסה משתנה מעת לעת, היא מוקפת בצמחיה סבוכה של קני סוף המשמשת כבית גידול לציפורים שונות ובזכות היות האזור שטוח הוא אידיאלי לצעידות ולנסיעה באופניים. 2 פארקים לאומיים נמצאים לחופי הימה – נויזידלרזה-זיווינקל באוסטריה והפארק הלאומי פרטה-הנשוג בהונגריה.

הימה נקראת גם “הים של תושבי וינה” והיא מציעה למבקריה שלל פעילויות מים: גלישת רוח, שיט, כדורעף חופים ועוד.

פרטים נוספים: www.neusiedler-see.at

על גדות האגם שוכנת העיירה רוסט. העיירה, בעלת בתים עתיקים וציוריים ומרתפי היין אותנטיים שמומלץ לבקרם. 

כפר הייליגנבורן (שעתיים וחצי מוינה)

כפר עתיק בחבל בורגרלנד שבמזרח אוסטריה, המונה 1000 תושבים, 2 מלונות וחסר טירות וביצורים. הכפר התפרסם בשנת 1225 בזכות היינות וכרמי הגפנים שלו. מקום נהדר “לתפוס שלווה”

פרטים נוספים: Heiligenbrunn 

מנזר ברנו (שעתיים מוינה)

מנזר קפוצ’ינים הנמצא בברנו צ’כיה ובעל מרתף קבורה בסגנון הבארוק מהמאה ה-16 בו ניתן לראות 24 גופות של נזירים שהשתמרו בצורה יוצאת מן הכלל תודות לתנאי המקום. הבניין בסגנון בארוק וספרייתו בעלת תקרת פרסקו מרשימה. עם הזמן הפך המקום לאטרקציה תיירותית והמוני חובבי אמנות והיסטוריה נוהרים אליו.

כתובת : Kapucínské náměstí, Brno-město, Brno

אתר: www.kapucini.cz

בקרבת מנזר הקפוצ’ינים, מתחת לכנסיית סנט ג’יימס נמצאות גלוסקמאות ובהם עצמות אדם שהשתמרו במצב טוב משנת 1700. מעניין לראות.

פרטים נוספים: www.ticbrno.cz/en/podzemi/kostnice-u-sv-jakuba 

מנזר מלק (20 ד’ נסיעה מוינה)

מנזר בנדיקטי ענק בסגנון הבארוק היושב על צוק גבוה וצופה לעבר נוף מרהיב. מבנה המנזר מרשים, שילוב של גג אדום וקישוטי זהב, רצפות שיש, ספריה גדולה הכוללת כתבי יד מימי הביניים, ציורי קיר העשויים בטכניקה מיוחדת וכתבי יד מוזיקליים, מוזיאון הסוקר את ההיסטוריה של המקום וגנים יפים. מומלץ בחום.

כתובת: Melk Abbey, Abt-Berthold-Dietmayr-Straße, Melk

בנוגע לשעות הפתיחה ולמחירים יש להתעדכן באתר   www.stiftmelk.at

עזרה למטייל בוינה

המלצות לטיסה

היו גמישים בתאריכים, יש סיכוי שהמחירים יהיו זולים יותר

מסלול טיסה ארוך. מומלץ לפצל לפחות לשנים.

פנה לסוכן שלך ולפעמים תופתע.

עיכוב של מעל 3 שעות או ביטול טיסה הוא דבר מאד מתסכל, אבל גם יכול להיות מאוד משתלם! ולהרוויח יותר מעלות הכרטיס או הפסד יום שלם. למי שהזמן חשוב לו, אני ממליץ להעזר בשירות מעולה של חברת AirHelp. לאחר שתמלאו את הטופס, תצרפו צילומי דרכונים, כרטיס הבורדינג. ולבסוף גם תחתמו (חתימה דיגיטלית -תקפה), תקבלו הערכה מסויימת, כמה מגיע לכם כפיצוי. לאחר כמה שבועות, תקבלו ישר לחשבון הבנק שלכם פיצוי (בניכוי העמלה). מרגע שתסיימו עם AirHelp, הם יעדכנו במייל על ההתקדמות. אפשר לתבוע פיצוי של עד 5 שנים האחרונות על הזמנת יתר, עיכובי טיסה וביטולים. לצורך זה אתם מתבקשים לתת ג מספרי טיסות או לתת ישה למייל על מנת הם יסרקו ולאתר את הטיסות. לאחר מכן תקבלו חוות דעת האם אתם זכאים לפיצוי וסורק את כל התיבות כדי לאתר מספרי טיסות מהעבר, ולעדכן אתכם האם יש מקום לדרוש פיצוי.

השכרת רכב בוינה

אני ממליץ להזמין לא להזמין רכב שכור בוינה ומחוץ לוינה, משום שהתחבורה הציבורית מעולה. אבל אם יש עניין בהשכרת רכב, הזמינו בישראל, ודרך חברת אוויס. יש לבקש להיות מנוי אוויס פריפרד, מינוי חינם המקנה שידרוג אוטומטי בדרגה אחת למעלה ובחינם (אם יש רכבים במקום) וזמן קצר בהמתנה לרכב. כמו כן ממליצה לבצע ביטוח ביטול השתתפות עצמית שאצלם הכי טובה ונוחה. לי זה עזר !!!

אתר מומלץ ביותר להשכרת רכב בחו”ל

שירותי תיירות באזורים בו אתם מבקרים בוינה

אם אתם מחפשים, הסעות משדה התעופה וחזרה, סיורים, עקיפת תורים, כניסות לאטרקציות, הופעות ועוד אני ממליץ מניסיון אישי >


דברים לעשות בוינה

כניסות מוזלות לאטרקציות וסיורים מובילם בוינה

תחבורה ציבורית מומלצת בערים, בין ערים ומדינות. לחץ כאן> מה לקחת? אוטובוס, רכבת או טיסה

ספרים ומפות טיולים על וינה, בשפה האנגלית. אמזון

מקומות לינה מומלצים בעבורכם בוינה, אוסטריה

חיתוכי העדפות של סיווגים פופולריים

אינר שטאדט (56)      אינטרנט אלחוטי (322)      חניה (290)  לאופולדשטאדט (50)    

טיול עירוני (77)     חדרים ללא עישון (186)     משפחה (70)     

שירות הסעות מ/אל נמל התעופה (65)    רומנטיקה / ירח דבש (21)     מרכז כושר (7)

השוואת אתרים למחירי מלונות בוינה, אוסטריה

באזור הרובע היהודי או יודנפלאץ, כמה מלונות:


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם