מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 18 דקות–
בין אם התחלתם לחשוב על טיול למדריד בקרוב, בין אם אתם באמצע הכנות לוח הזמנים לטיול או בין אם אתם מחפשים מידע נוסף והמלצות אחרונות – המדריך הכללי לטיול במדריד יספק את כל התשובות בנושאים של טיול בתקציב נמוך, התקופה הטובה ביותר לטייל במדריד, אתרים ואטרקציות שחובה להספיק אם אתם בביקור קצר, תרבות האוכל של מדריד והמלצות על מנות שחייבים לנסות ומידע על כל הפסטיבלים, החגים והאירועים הנחגגים במדריד במהלך השנה
מדריד, עיר הבירה וערשׂ התרבות והרנסנאס של ספרד מאז מחצית המאה ה-16, היא לבו הפועם של חצי האי האיברי. במדריד כמה מן המוזיאונים החשובים ביותר באירופה, לצד מועדוני כדורגל, מועדוני לילה, עשרות פארקים וגנים.
באזור פלאזה מיור (Plaza Mayor), מבוך של רחובות המתפתלים במדריד הישנה. באזורים אחרים של העיר הסגנון הנאו-קלאסי מתערבב עם הסגנון המודרני, החי והבועט של העיר.
אמרה ספרדית משקפת את רוח העיר: “ממדריד – לגן העדן, ומגן העדן – חלון קטן המשקיף על מדריד.”
מומלץ להתחיל בשיטוט ב-אס מדריד Es Madrid, פורטל העירייה באינטרנט, ממנו ניתן לקבל מושג על מה שיש לעיר להציע.
אז וָאמוֹס, בואו נתחיל!
מדריד בתקציב נמוך
סיורים בשכונות הקטנות של מדריד או של באריוס יהיו חינמיים לחלוטין ובטיולכם שם, אתם תמצאו אתרים ייחודיים וקהילות רב-תרבותיות רבות. אם תכננתם את טיולכם במדריד בתקופה בה נערך אחד הפסטיבלים אתם יכולים להצטרף למסיבות הרחוב החינמיות וליהנות מהאווירה. הפסטיבל המרשים ביותר הוא הקרנבל בפברואר. שבו לארוחה או למנוחה באחת מהכיכרות הציבוריות הרבות הפרוסות ברחבי העיר, רובן מוקפות במבנים היסטוריים ומקושטות בפסלים.
הדרך הזולה ביותר להתניידות בעיר, תהיה התחבורה הציבורית הזולה. ניתן לקנות כרטיס של 10 נסיעות לשימוש באוטובוסים וברכבת התחתית. באוטובוסים תמצאו Wi-Fi חינם, כך תוכלו לגלוש באינטרנט בעת הנסיעה. במדריד יש כמה אכסניות איכותיות, אופציה הרבה יותר זולה מאשר בתי מלון.
עבור תושבי האיחוד האירופי, הביקור בארמון המלכותי (Palacio Real), אחד האתרים המובילים במדריד, הוא ללא תשלום בימי רביעי וחמישי, בשעות אחר הצהריים.
במדריד יש מספר פארקים יפים ששווה לבקר בהם, ביניהם פארק דל בוואן רטירו (El Parque del Buen Retiro) המרהיב, בו תוכלו לראות אגם גדול, גני פרחים, שרידי כנסיות, עצים ואת ארמון הקריסטל (Palacio de Cristal).
ברבים מהפארקים תמצאו יצירות אומנות ומצבות זכרון כמו מקדש דבוד (Temple of Debod)
בפארק דל אואסטה (Parque del Oeste).
בפארק חואן קרלוס (Parque Juan Carlos) אפשר לשכור אופניים בחינם וילדים ימצאו שפע של פעילויות כמו מופעי בובות בסופי השבוע.
בכדי לספוג את האווירה המקומית ואולי לקנות איזו מציאה, בקרו בשוק הפשפשים המפורסם אל רסטרו (El Rastro) הפועל בימי ראשון בפלאזה דה קסקורו (Plaza de Cascorro).
חברת “Sandeman’s New Europe Tours” מציעה סיורי הליכה חינמיים של 3 וחצי שעות במדריד שיוצאים ממשרד התיירות פלאזה מאיור (Plaza Mayor) בשעות 11 בבוקר ו1 בצהריים, כל יום.
אתר אינטרנט: http://www.newmadrid-tours.com/
קָרַמְבָּה! אפשר לטייל במדריד בחינם
תרבות ואמנות
טיפ חשוב: הכניסה לרוב המוזיאונים במדריד היא בחינם 3 ימים בשנה לפחות: ה- 18 במאי – יום המוזיאונים הבינלאומי; ה- 12 באוקטובר – יום ההיספנידאד; וה- 6 בדצמבר – יום החוקה.
מוזיאון האמנות הלאומי ע”ש המלכה סופיה (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía) – במוזיאון זה, המצוי בתוך בית חולים לשעבר מן המאה ה- 16, יצירות אמנות ספרדיות מהמאה ה- 20 והלאה, כולל אמנים כפיקסו, גריס, דאלי ועוד. הכניסה חינם ביום שבת אחה”צ וביום ראשון בבוקר ולאחר 19:00 בערב בימים שני, רביעי וחמישי.
מוזיאון הפרָדו (Museo del Prado) – המוזיאון הפופולרי והמתוייר ביותר במדריד, שיש בו אוצרות אמנות מ- 5 המאות האחרונות, פתוח בחינם בערבים, כל יום בין השעות 6 בערב ל 8 בערב ובימי ראשון – החל מ5 בערב. כמו כן, הוא חינם תמיד לצעירים מתחת לגיל 18 ולמבוגרים מגיל 65 ומעלה, ולמובטלים. תוכלו לראות שם יצירות של אמנים כגויה, וֶלָסְקֶז, רובנס, אל-גרקו , בוש ורבים אחרים. מאחר שהמוזיאון עמוס לעייפה ויש הרבה מה לראות, בחרו לכם את אחת משלושת השבילים שעוברים בין היצירות המפורסמות ביותר.
מרכז התרבות קונדו דיוק (Centro Cultural Conde Duque) – באתר שהיה בעבר מטה המשמר המלכותי של ספרד, בפניכם עוד מרכז תרבות מיוחד ויפה במדריד. במתחם תמצאו ספריות, מרכזי עיתונות בנושאי אמנות ויצירה, מוזיאון לאמנות עכשווית ואולמות להופעות. התערוכות, ההופעות וההרצאות שהמתחם מארח הן לרוב בחינם.
קאיכּסה פורום מדריד (Caixaforum Madrid) – מרכז תרבות המצוי בתחנת כוח חשמלית לשעבר. הכניסה לשם בחינם, וניתן להתרשם שם מגלריות, מתערוכות אמנות, ממופעי מוסיקה, מהקרנת סרטים, ועוד. הארכיטקטורה של המרכז מרשימה ומיוחדת כשלעצמה. הכניסה לחלק מן המופעים היא בחינם, ורצוי לבדוק זאת מבעוד מועד באתר האינטרנט של המקום.
מוזיאון הארכיאולוגיה הלאומי (M.A.N– Museo Arqueológico Nacional ) – הכניסה למוזיאון זה היא בחינם בשבת אחר הצהריים וביום ראשון. תוכלו לראות שם העתק מדהים של ציורי הקיר הפרה-היסטוריים במערת אלטמירה, דמויות מעברה העתיק של ספרד, מעבדה אסטרולוגית מהתקופה המוסלמית של ספרד, כלים מהתקופה היוונית והרומית, חפצים מהתקופה הוויזיגותית, ומוצגים רבים נוספים.
מוזיאון טורינו (Museo Taurino) – זהו מוזיאון לנושא לוחמת השוורים, העוקב אחר התפתחות הספורט השנוי במחלוקת הנ”ל מהעת העתיקה ועד לימינו אלה. עוד במוזיאון תצוגה של חליפות טוריאדור מפוארות וחפצים הקשורים לתרבות הטורו, לצד ציורים הקשורים בנושא.
מוזיאון אמריקה (Museo de América) – מוזיאון ובו מאות אלפי חפצים אתנוגרפיים וארכיאולוגיים מהתקופות הפרה-קולומביאניות ועד לתקופה הקולוניאלית, המספרים את סיפור היחסים האמביוולנטיים ורבי התהפוכות בין ספרד ליבשת אמריקה, למן גילוי היבשת ועד ימינו אלה. הכניסה למוזיאון היא בחינם מדי יום ראשון.
מוזיאון ט’יסן-בורנמיסה (Museo de Thyssen-Bornemisza) – ימי שני בין 12 בצהריים עד 4 בצהריים.
מוזיאון טיפלולוגיקו (Museo Tiflologico), מוזיאון ארט פובליקו (Museo Arte Pubblico) ומוזיאון טאורינו (Museo Taurino) הם חינמיים והכניסה חופשית בכל ימות השבוע.6. מוזיאון אנדן או (Anden 0) – תחנת רכבת תחתית שנסגרה לפני מספר שנים והפכה למוזיאון המציג את היסטוריית הרכבות התחתיות של העיר. שלישי עד שישי – בין 11 בבוקר ל7 בערב ובימי שבת, שני וחגים – בין 11 בבוקר ל3 בצהריים. בימי שני המוזיאון סגור.
מוזיאונים רבים אחרים הם ללא תשלום בימי ראשון.
לפלניטריום (Planetario) יש מספר מחלקות אליהן הכניסה היא חופשית.
הפלניטריום סגור בימי שני.
כתובת: פארק טיירנו גלבן (Parque Tierno Galvan), Avenida del Planetario, 16
28045 Madrid, מדריד, ספרד.
מחיר: זול.
טלפון: +34 914 673 461
אז איפה נאכל במדריד?
מספר ברים ומסעדות מארחים מופעי פלמנקו; תצטרכו להזמין משקה או ארוחה, אבל המופעים הם בחינם. מסעדת “Clan”, לדוגמה, מציגה מופעי פלמנקו חינמיים. האוכל הזול ביותר בעיר הוא טאפאס וברים מסוימים, כמו “El Tigre” מציעים טאפאס חופשי כשאתם מזמינים משקה.
אתר נוסף חינמי הוא תחנת הרכבת אטוצ’ה (Atocha Railway Station) – התחנה מדהימה בגודלה וביופייה והיא מעוצבת כמו חממה – בחלקה המרכזי תמצאו עצים גבוהים וצמחייה רבה. שבו לשתות כוס קפה במתחם הצמוד ותיהנו מאווירה טרופית.
לבילוי בערב, בקרו בכיכר סול, המוכרת בשמה “פוורטה דל סול” (Puerta del Sol), כלומר “שער השמש” והיא אחת מהכיכרות הגדולות, ההומות והמפורסמות במדריד. בכיכר זו מוצב השעון המפורסם שפעמוניו מסמלים את מסורת אכילת “12 ענבי המזל” “Las doce uvas de la suerte”. בכיכר זו גם מציינים את חגיגות תחילתה של השנה החדשה ושם גם תוכלו למצוא פסל של סמלה של מדריד – דוב האוכל מעץ דובדבנים.
הכיכר וסביבתה מלאות במסעדות, חנויות בגדים, בתי קפה והופעות רחוב.
בלילה הכיכר מוארת באורות עמומים, הנותנים תחושה חמימה וסימפטית לבקר בה גם אז והאזור נשאר אקטיבי בזכות הפאבים והברים הפתוחים בסביבה, עד השעות הקטנות של הלילה.
כשמדברים על אוכל בספרד, מתכוונים בראש וראשונה לטאפס, כינוי למנות קטנות של אוכל המוגשות בספרד באופן מסורתי כחטיף לצד כוס יין או בירה, לרוב לפנות ערב. מתאבני הטאפס לספרדים הם כמו האנטיפסטי לאיטלקים והמזטים ליוונים ולנו.
לרעבים שביניכם ממתין מגוון עצום של טאפס ברים. מומלץ לדגום טאפס לא יקר ב-אל טיגרה (El Tigre), טפאס בר מעוצב מורבידית משהו, עם נקניקים תלויים מהתקרה ופוחלצי חיות המביטים אליכם מן הקירות. אל תיבהלו מן התפאורה, אחרי הכול, זאת ספרד! שם תוכלו לאכול טאפס בחינם עם כל משקה שתזמינו. ויש שם עוד כל מיני מנות מיוחדות. רצוי לבקר בימים שני-רביעי, כדי להימנע מקהל צפוף ורוחש.
בילוי משפחתי במדריד
המוזיאון הטפלולוגי Museo Tiflológico)) – רוצים לחוות משהו קצת אחר? בואו לחוויה הדומה במהותה ל”דיאלוג בחשכה” אצלנו בארץ, במוזיאון הילדים בחולון. משמעות המילה טפלולוגיה ביוונית היא למידת ההיבטים התרבותיים של הווית העיוורון מנקודת מבט היסטורית. המוזיאון הוא עבור העיוורים, לא בהכרח על אודותיהם, והוא מעביר חוויה אמנותית בדרכים הידידותיות לעיוורים. עבור הרואים שביננו, בדומה ל”דיאלוג בחשכה”, זוהי התנסות מיוחדת. המוזיאון פתוח בחינם בימים שלישי-שבת.
הפלנטריום של מדריד – אפשר להיכנס לשם חינם, למעט אולם ההקרנה של הפלנטריום. שם יכולים הילדים לגלות את מרחבי השמיים, וכן ליהנות מתערוכות אינטראקטיביות בנושאי מדע וחלל שונים.
פארק חואן קרלוס ה-1 ( (Parque Juan Carlos I – פארק זה הוא חלומם של ילדים והוריהם: עשרות שבילי הליכה יפיפיים, פסלים, מגרשי משחקים לילדים, רכבת ילדים הנוסעת ברכבי הפארק מדי שעה, אפשרות לרכיבה על אופניים בחינם ופעילות חינם לילדים.
פארק אלרטירו (Parque de El Retiro) – בעבר היה זה מגרש השעשועים של משפחת המלוכה, ולאחר מכן הקסרקטין של נפוליאון בעת שפלש לספרד. כיום זהו פארק עצום המלא בבניינים ובארמונות מוזרים, בפינות חמד והתרגעות, במזרקות חינניות, באגמים ובעצים קשישים. מומלץ לערוך שם פיקניק נחמד. לא מומלץ להיות שם עם רדת החשכה.
שוק הפשפשים אל רסטרו (El Rastro) – אם אתם נמצאים במדריד בבוקר יום ראשון, אל תחמיצו את שוק הפשפשים אל רסטרו, אחד משווקי הפשפשים הגדולים באירופה. לאיתור מציאות קל וכיפי, השתדלו להגיע בשעה מוקדמת בבוקר. בסמוך לשוק תוכלו למצוא בקלות מסעדה לצהרים.
חוויות מוסיקליות במדריד
“הטרסות” – כשמזג האוויר מתחמם במדריד, צצות “הטרסות”, המרפסות, כפטריות אחרי הגשם. שם תוכלו לאכול, לשתות, לרקוד וליהנות ממוזיקה, לעתים חיה ותוססת. אתר אס מדריד (Es Madrid) באינטרנט, מדרג את בתי הקפה הללו לפי רמות וסגנונות. כך תוכלו לבחור בין טרסה “סטייל ניו-יורק”, לזו ב”סטייל נוצץ”, “סטייל אמנותי”, ועוד.
הזמן הטוב ביותר בשנה לטייל במדריד
כעיר בירה גדולה ומרכזית באירופה, מדריד מרגשת ושווה לבקר בה בכל עת של השנה. תוכלו לתכנן את הביקור לפי אירועים מיוחדים בהם הייתם רוצים להיות נוכחים או על פי מזג האוויר והזמן הטוב ביותר של השנה עבור טיולים וסיורים.
שימו לב כי מזג האוויר במדריד הוא יבשתי, מה שאומר בקיץ חם מאוד ובחורף קר מאוד. זה הופך את האביב והסתיו לעונות המומלצות לביקור בבירה.
כמובן שלכל עונה יש את היתרונות והחסרונות שלה, ולכן, לבירור על העונה-לביקור המתאימה ספציפית לכם, מומלץ לקרוא את הסיכומים על כל עונה.
חורף (נובמבר – פברואר). טמפרטורות: 2.5 מעלות עד 13.5 מעלות.
מזג האוויר בחורף יכול להיות קר מאוד, אבל הוא נוטה למעט גשם ועונה זו היא יחסית קצרה.
בתקופה זו, המחירים של מקומות לינה, מסעדות ואטרקציות מתויירות יורדים, תוכלו להימנע מקהל ומתורים ארוכים ולהשתתף בכל אירועי החורף המתקיימים במדריד. שיא המחירים והקהל הוא בתקופת חג המולד, אבל מעבר לאלה – ניתן מצוא מחירים טובים גם לבתי מלון וטיסות. שימו לב כי נובמבר הוא החודש הגשום ביותר וינואר הוא הקר ביותר. אירועי החורף כוללים את מסורות “השבוע הקדוש”, הידועות בשמן “Semana Santa”, המתקיימות בחודש מרץ ובפברואר אתה יכולים להצטרף לחגיגה בקרנבל מדריד (Madrid Carnival) או לבקר ביריד “ארט קונטמפוררי” (ARCO – Art Contemporary) לאמנות עכשווית וענתיקות. ינואר ופברואר הם החודשים הזולים ביותר לבקר במדריד.
אביב – (סוף מרץ – תחילת יוני). טמפרטורות: 5.5 מעלות עד 27 מעלות.
האביב הוא אחד מהתקופות הטובות ביותר לבקר במדריד. השעונים נעים קדימה במרץ ומביאים איתם ימים ארוכים יותר ושטופי שמש יותר. הפארקים מתחילים לפרוח ופסחא הוא זמן טוב במיוחד לבקר, בו מזג האוויר נעים ויש מספר פסטיבלים ותהלוכות. חודש אפריל ידוע בגשמים פתאומיים ומזג האוויר נשאר קריר עד יוני. בחודש מאי תוכלו להצטרף לחגיגות של דוס דה מאיו (Dos de Mayo), פייסטה דה סאן איסידרו (Fiesta de San Isidro) ופרייה דל ליברו (Feria del Libro). בחודשים אפריל ומאי עשוי להיות צפוף, במיוחד בתקופת חג הפסחא.
קיץ (אמצע יוני – אוגוסט). טמפרטורות: 15 מעלות עד 31 מעלות.
הקיץ יכול להיות חם נורא, אם כי אחוז הלחות נמוך וזו התקופה בשנה בה מתקיימות רוב הפעילויות. חודש אוגוסט אמנם נחשב לשיא הקיץ, אבל זהו לא הזמן הטוב ביותר לנסוע למדריד. רבים מהמקומיים עוזבים את העיר בחודש אוגוסט ואתרים רבים סגורים או ששעות הפתיחה שלהם מתקצרות. במהלך הקיץ מתרחשים מספר פסטיבלים, ביניהם: פייסטאס אוף לבאפיס (Fiestas of Lavapies), לה פלומה (La Paloma), קורפוס קריסטי (Corpus Christi) ו-ורנוס דה לה וילה (Veranos de la Villa).
סתיו (ספטמבר – אוקטובר). טמפרטורות: 10 מעלות עד 26 מעלות.
זהו אחד מהזמנים הטובים ביותר לבקר במדריד בגלל מזג האוויר הנוח. מזג האוויר עדיין חם אבל מחירי שיא העונה ירדו וההמונים התפזרו. מזג האוויר החם ממשיך עד לסוף חודש אוקטובר, אז ניתן ליהנות בפסטיבל הסתיו של אוקטובר (October Autumn Festival).
–
אתרי החובה של מדריד
הבירה הספרדית היא עיר גדולה, מרגשת ומרכז תרבות, קולינריה ואדריכלות היסטורית. זהו ביתם של משפחת המלוכה הספרדית והלב הכלכלי והפוליטי של ספרד. זוהי העיר השלישית בגודלה באירופה ומתפרשת על פני 605.77 קמ”ר. מדריד משתרעת על פני נהר המנזנרס (Manzanares River) וממוקמת במרכזו של מישור קסטיליאן (Castillian) מעט צפון-מזרחית למרכז הגיאוגרפי של המדינה. בעיר יש אקלים יבש שיכול להפוך דיי חם, אבל בחורף אתם עשויים להיתקל בכפור ואפילו בשלג מדי פעם.
מדריד הייתה מיושבת מאז התקופה הפרהיסטורית. במאה ה9, למוסלמי אמיר מוחמד הראשון של קורדובה היתה מצודה שנבנתה בעיר ובשנת 1085 הנוצרים כבשו את העיר ומדריד הפכה לרכוש של ממלכת קסטיליה. היא הפכה לעיר באופן רשמי בשנת 1202 תחת שלטונו של מלך אלפונסו השביעי של קסטיליה. העיר הפכה למרכז המלכותי והפוליטי של המדינה בשנת 1561, כאשר פיליפ השני העביר את בית המשפט המלכותי לכאן מטולדו. במהלך השנים מדריד הייתה ברת מזל להיות הבית לכמה אמנים מעולים כולל דייגו ולאסקז (Diego Velazquez), לופה דה וגה (Lope de Vega) ומאוחר יותר גויה (Goya). בתחילת 1800, נפוליאון והצרפתים כבשו את העיר לתקופה. העיר הושפעה קשות על ידי מלחמת האזרחים בספרד (1936-1939) אך לאחר מלחמת העולם השנייה, העיר חוותה פריחה בבנייה, בילודה ובכלכלה. רבים מהאירועים ההיסטוריים המשמעותיים ביותר במדינה במאה ה -19 וה -20 חלו במדריד.
רוב המבקרים מגיעים לנמל התעופה אלפונסו סווארז מדריד-בראחס (Adolfo Suarez Madrid- Barajas) או ברכבת. בעיר יש מערכת תחבורה ציבורית יעילה, ובכלל זה מערכת המטרו המגיעה לכל האתרים והאטרקציות שהעיר מציעה. למסעי קניות, לכו לשוק הפשפשים הצבעוני אל רסטרו (El Rastro flea market) או לאזור הקניות בין פלאזה די אספנייה (Plaza de Espana) ורחוב פרינססה (Princesa Street). מאכלים שמומלץ לנסות במדריד הם טאפאס (Tapas) ופאייה (paella). אפשר לאכול באחת ממסעדות עטורות כוכבי המישלן הרבות בעיר או לנסות אוכל משובח אחר באחת המסעדות בפארק האורבני “קאסה דה קאמפו” (Casa de Campo), המגישות מאכלים מסורתיים מכל רחבי הארץ (כתובת הפארק: Paseo Puerta del Angel, 1, 28011 Madrid).
- פלאזה מייור (Plaza Mayor) – כיכר זו, המתפרשת על פני 12 דונם, היא לב ליבה של מדריד, והיא מוקפת במבנים היסטוריים יפים.
כתובת: Plaza Mayor, 28012 Madrid - הארמון המלכותי (Royal Palace) – מעונם הרשמי של משפחת המלוכה הספרדית, שנבנה בשנת 1738.
כתובת: Calle Bailén, s/n, 28071 Madrid
טלפון: +34 914 54 87 00 - פארק בוון ריטיירו (Buen Retiro Park) – אחד מהפארקים העירוניים הרבים והגדולים ביותר במדריד. אל תפספסו את ארמון הקריסטל המדהים הממוקם בפארק.
כתובת: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid
טלפון: 34 915 30 00 41+ - “משולש הזהב של האמנות” – כינוי לאזור הגאוגרפי בו ממוקמים שלושת המוזיאונים מסביב לשדרת פראדו: מוזיאון פראדו (Prado), מוזיאון ריינה סופיה (Reina Sophia) ומוזיאון תיסן-בורנמיסה (Museo Thyssen-Bornemisza). וכמובן לא לפספס את שדרת פארדו המדהימה ביופייה.
- אצטדיון סנטיאגו ברנבאו (Santiago Bernabéu Stadium) – אחד מהאצטדיונים הטובים ביותר באירופה ומגרשה הביתי של קבוצת הכדורגל “ריאל מדריד”.
כתובת: Av de Concha Espina, 1, 28036 Madrid
טלפון: +34 913 98 43 00 - ארמון דה סיבלס (Palacio de Cibeles) – ארמון מפואר ומרשים זה בעבר נקרא “ארמון התקשורת” וכיום משמש מצבת זכרון סמלית של העיר.
כתובת: Plaza Cibeles, 1, 28014 Madrid
טלפון: +34 915 23 14 54
- פוורטה די אלקלה (Puerta de Alcalá) – עוד מצבת זכרון מהממת ביופייה, המעוצבת בסגנון ניאו-קלאסי. המצבה ממוקמת בכיכר העצמאות (Plaza de la Independencia ) של מדריד, קרוב מאוד למרכז העיר ומספר מטרים בודדים מהכניסה הראשית ל”פארק דל בוון ריטיירו”.
- הבזיליקה המלכותית דה סאן פרנסיסקו אל גראנדה (Royal Basilica de San Francisco el Grande) – כנסייה קתולית רומית זו הוקמה במחצית השנייה של המאה ה18 ועוצבה בסגנון ניאו-קלאסי. קוטרה 33 מטרים וגובהה 58 מטרים. הכנסייה מעוטרת ביצירות של האמנים זורברן (Zurbarán), פרנסיסקו גוייה (Francisco Goya) וחוזה מרסלו קונטררס (José Marcelo Contreras). שווה ביקור לא רק בזכות הכניסה היפה לבזיליקה העצומה הזו, אלא גם בזכות עיצוב הפנים עוצר הנשימה שלה.
- כיכר סול – המוכרת בשמה “פוורטה דל סול” (Puerta del Sol), כלומר “שער השמש”, היא אחת מהכיכרות הגדולות, ההומות והמפורסמות במדריד. בכיכר זו מוצב השעון המפורסם שפעמוניו מסמלים את מסורת אכילת “12 ענבי המזל” “Las doce uvas de la suerte”. בכיכר זו גם מציינים את חגיגות תחילתה של השנה החדשה ושם גם תוכלו למצוא פסל של סמלה של מדריד – דוב האוכל מעץ דובדבנים.
הכיכר וסביבתה מלאות במסעדות, חנויות בגדים, בתי קפה והופעות רחוב.
אתר חשוב נוסף בכיכר, היא “לוחית קילומטר האפס”, הממוקמת בסמוך לבית הדואר, ומסמנת את מרכז מערכת הכבישים של ספרד. בשל חשיבותה ומיקומה המרכזי של הכיכר, היא מהווה אזור מאוד פופולרי להפגנות ומחאות, בעיקר נגד אלימות ומלחמה.
בלילה הכיכר מוארת באורות עמומים, הנותנים תחושה חמימה וסימפטית לבקר בה גם אז והאזור נשאר אקטיבי בזכות הפאבים והברים הפתוחים בסביבה, עד השעות הקטנות של הלילה.
מסלול משפחתי בן שני ימים במדריד
התרבות הקולינרית במדריד
האכילה בספרד היא פעילות חברתית. אם תאכלו במסעדה, אתם תמצאו את עצמכם מוקפים במקומיים ידידותיים. אפילו בברים הדגש הוא בדרך כלל על המזון ולא על אלכוהול. המנות הן בדרך כלל גדולות והמחירים סבירים. במדריד, המנה הראשונה שתרצו לאכול היא טאפאס (tapas). הטאפאס הם חטיפים קטנים, בגודל ביס, מוגשים חמים או קרים, מגיעים בוריאציות רבות והם מוגשים בברים עם המשקאות שתזמינו או כארוחה קלה. המקום הטוב ביותר במדריד לטעום טאפאס הוא בעיר העתיקה. ברים ומסעדות טאפאס מומלצים הם: “לה לטינה” (La Latina), “קאווה באחה” (Cava Baja) ו”קאווה אלטה” (Cava Alta).
מסעדת “קאסה בוטין” (Casa Botin) מתגאה בהיותה המסעדה העתיקה ביותר בעולם. היא נוסדה בשנת 1725, מתמחה בהכנת אסאדו וקורדרו אסאדו (כבש צלוי) וממוקמת בבניין מהמאה השש עשרה בחלק הישן של מדריד, ברחוב קוצ’ילרוס.
כתובת: Calle Cuchilleros, 17, 28005 Madrid.
טלפון: +34 913 66 42 71
במדריד יש יותר מסעדות עטורות כוכבי מישלן מרוב הערים. חלק ממסעדות משובחות אלה כוללות, בין השאר, את “סרג’ ארולה” (Sergi Arola), “דיוורז’ו” (Diverxo), “זאלאקיין” (Zalacain), “סנצ’לוני” (Santceloni) ו”ראמון פרייז’ה” (Ramon Freixa).
אם אתם רוצים לטעום מנות מרחבי ספרד, בקרו ב”פסאו דה לה גסטרונומיה”
(Paseo de la Gastronomia). מתחם זה ממוקם במרכז התערוכות “קאסה דה קמפו” (Casa de Campo). במתחם זה תמצאו 10 מסעדות המייצגות את האזורים השונים של ספרד. לכל מסעדה יש עיצוב ותפריט המשקפים את התרבות המקומית.
המאכלים הפופולריים שחייבים לנסות כאשר מבקרים במדריד הם:
טורטייה (Tortilla) חביתה במילוי ירקות וגבינה טעימים.3. בוקדילו דה קלאמארס (Bocadillo de calamares) – כריך קלמרי.
טורטייה אספניולה (Tortilla Espanola) – חביתה מכוסה בבצל, תפוחי אדמה ומעיים (Callos).
צ’וריסו (Corizo) שהן הנקניקיות החריפות הספרדיות.
עבור מנות גדולות ודשנות, נסו את המנות האלה:
“קוסידו מדרילנו” (Madrileño cocido), מנה מסורתית שהיא תבשיל טלה מבושל עם חומוס, בשר עגל והרבה שומן.
“קאלוס אה לה מדרילנה” (Callos la Madrilena) – כלומר, בשר מעיים ותבשיל נקניקיות.
“לצ’ונה” (lechona) – בשר חזיר צלוי. מנה אהובה על המקומיים.
“פיירנה דה קורדרו” (Pierna de Cordero) – מנת כבש.
“צ’ולטונס” (chuletones) – מנת קציצות בשר בקר.מנות דגים מומלצות:
“מרלוזה” (merluza) – דג בקלה לבן.
“לנגוסטה”(langosta) – לובסטר ודג נזיר (Monkfish). מנות פופולריות נוספות הן פירות הים, פורל (Trout) וצלופח.
“פאייה” (Paella), תבשיל אורז ופירות ים, היא מנה נוספת קלאסית ועשירה בטעמים שאתם חייבים לנסות במדריד. זכרו ליהנות מהתוצרת הטרייה המקומית, שמני הזית והגבינות המיוצרים באזורים הכפריים שמסביב לעיר.
כמו בשאר העולם המערבי, גם במדריד תוכלו למצוא סניפים של רשתות המזון-מהיר הרגילות והבינלאומיות כמו גם מסעדות משובחות המגישות מנות קלאסיות מרחבי העולם. ארוחת הבוקר במלון תהיה, בדרך כלל, ארוחת בוקר קונטיננטלית של קפה/ תה ומאפים/ לחמניות. ארוחות בוקר מפנקות יותר יכולות לכלול בצק מטוגן ספרדי, המוכר יותר בשמו “צ’ורוס” (churros). הספרדים נוהגים לאכול את הארוחה הגדולה ביותר של היום – באמצע היום. זו יכולה, לעתים קרובות, להיות ארוחה בעלת שלוש מנות ובדרך כלל תלווה ביין. לאחר טאפאס הצהריים, הספרדים נוטים לאכול ארוחת ערב מאוחרת. זוהי תהיה, בדרך כלל, ארוחה קלילה יותר מאשר ארוחת צהרים והיא תהיה מורכבת ממרק, דגים או בשר וירקות.
אירועים ופסטיבלים במדריד
ינואר
5.1 – “יום שלושת המלכים” (cavalcade of the three kings) – לפי האמונה הנוצרית, לאחר הולדת ישו הגיעו שלושה מלכים או מאגים מהמזרח אשר ראו את הכוכב המיוחד שבישר על הולדת המושיע. כל אחד מהם מייצג את אחד מגילאי האדם וכל אחד הגיע עמוס מנחות סמליות שניתנו למושיע החדש שנולד.
במהלך מסורת פופולרית זו, נערכות חגיגות ותהלוכות במרכז העיר, מתקיימות המחזות שונות של הסיפור הדתי, דמויות פאגניות נישאות על ידי המאמינים ועשרות כרכרות מקושטות מסיירות ברחובות ומתוכן דמויות המחופשות למלכי המזרח מחלקים ממתקים לילדים הנרגשים.
נהוג כי גם בבתי המשפחות, החגיגות נמשכות, מנהגים מסורתיים נוספים מתקיימים וחגיגות חג המולד והשנה האזרחית החדשה נמשכות.
חגיגות האירוע מתקיימות גם בברצלונה ובסביליה.
17.1 – פסטיבל סן אנטון (San Anton) – תהלוכה מסורתית בה מברכים בעלי חיים סביב כנסיית “סן אנטוניו אבאד” (San Antonio Abad).
פברואר
13-17.2 – יריד האמנות של מדריד (ARCO – Art Contemporary) – תערוכת אמנות יפהפיה המתקיימת בלב “פארק פריאל חואן קרלוס” (Parque Ferial Juan Carlos I). במתחם היריד האמנותי תמצאו יצירות שהושאלו מ-250 גלריות ידועות שם, יצירות אמנות מודרנית, יצירות עכשוויות ואוונגרדיות במגוון מדיות – גרפיקה, וידאו, ציור, פיסול, צילום, מיצגים, מיצבים ועוד. במהלך היריד מתקיימות בדוכני התערוכה סדנאות שונות, מכירה של קטלוגים, ספרים, מגזינים, מוצרים ייחודיים ועוד.
כתובת: Glorieta Don Juan de Borbón y Battemberg, s/n, 28042 Madrid.
טלפון: +34 630 63 07 10
“השבוע הקדוש” (Semana Santa) – נחגג שבוע לפני חג הפסחא, בערך באמצע או סוף מרץ, ואחרי 40 ימי צום, המתחיל ב”יום ראשון של הדקלים”, ומסתיים בדיוק שבוע לאחר מכן – היום הראשון של חג הפסחא.
בשבוע הקדוש נערכות כ20 תהלוכות שנתיות של הנצחת הפסיון של ישו ברחבי העיר. התהלוכות הן בעיות אופי דתי-נוצרי אדוק ולשם התערוכות נלקחים סמלים נוצרים ממקום מנוחתם הקבוע בכנסיות והצגתם ברחובות.
“פסטיבל הפלמנקו קחה מדריד” (Caja Madrid Flamenco Festival) – פסטיבל מוזיקה, שירים וריקודים אותנטיים ספרדיים, הנמשך 5 ימים ונערך באולמות:
“תיאטרו אלבניס” (Teatro Albeniz) –
כתובת: Calle de la Paz, 11, 28012 Madrid.
טלפון: +34 915 31 83 11
“לה קאסה אנסנדידה” (La Casa Encendida).
כתובת: Ronda de Valencia, 2, 28012 Madrid.
טלפון: +34 902 43 03 22
שימו לב כי תאריכי הפסטיבל משתנים משנה לשנה.
מרץ
“שבוע הפסחא” – חג נוצרי הנחגג בסוף מרץ או תחילת אפריל, תלוי מתי חל חג הפסחא באותה שנה. שבוע החג נחגג במדריד מיד הסיומו של השבוע הקדוש ונחגג תמיד ביום ראשון.
מעבר לתהלוכות הנלוות לחג, תוכלו למצוא ברחבי העיר חנויות המוכרות ביצי פסחא משוקולד, ארנבי פסחא משוקולד וממרשמלו, סוכריות גומי וכרטיסי ברכה.
במהלך שבוע הפסחא, ובמיוחד ב”יום חמישי הקדוש” ו”יום שישי הטוב” יש תהלוכות דתיות ודרשות בכנסיות. בעיירה צ’ינצ’ון (Chinchón) שנמצאת בדרום-מזרח מדריד מוצגת הצגת “הפסיון” (Passion) המושכת אליה קהל גדול.
במהלך אותו שבוע, מתקיים יריד “אומנים וקרמיקה” (Artisans & Ceramic Fair) הנערך בפלאזה דה לס קומנדדורס (Plaza de las Comendadoras).
כתובת: Plaza de las Comendadoras 10, Madrid
יום השישי הראשון של מרץ – “פייסטה קרייסטו דה מדינסלי” (Fiesta Cristo de Medinaceli) – כנסיית “איגרסייה דה מדינסלי” (Igresia de Medinaceli) מושכת אלפי תיירים הבאים לחלוק כבוד עם שלוש משאלות מול פסלו על ישו. האמונה אומרת כי אחת המשאלות תתגשם.
השבוע השני או השלישי של מרץ – תערוכת “פיירה דל טיימפו ליברה” (Expo/Ocio, Feira del Tiempo Libre) – תערוכה שנתית בנושאי חיים בטבע וספורט. התערוכה נערכת בפארק “פרייאל דה חואן קרלוס” (Parque Ferial de Juan Carlos).
כתובת: Glorieta Don Juan de Borbón y Battemberg, s/n, 28042, Madrid
19.3 – “פייאסטה דה סאן חוזה” (Fiesta de San José) – חג ציבורי הנחגג בכל רחבי ספרד כדי להוקיר כבוד לסיינט ג’וסף.
–
אפריל
“שבוע הפסחא” – עשוי להיערך גם באפריל. ראו פרטים על החג בפסקה על חודש מרץ
23.4 – “אל דייה דה סרבנטס” (El Dia de Cervantes) – יריד ספרים הנערך בעיר “אלקלה דה הנרס” (Alcalá de Henares) להנצחת זכרו של הסופר המפורסם מהמאה ה16 מיגל דה סרוונטס (Miguel de Cervantes), שכתב, בין היתר, את הספר “דון קיחוטה דה לה מאנשה”, או כמו שאנחנו מכירים אותו – “דון קישוט”.
“יריד הגורמה הבין לאומי במדריד” – שימו לב כי התאריכים משתנים משנה לשנה.
אתר אינטרנט: https://www.gourmets.net/salon/
טלפון: +34 915 48 96 51
יום ראשון האחרון של אפריל – “מרתון הרוק ‘נ’ רול של מדריד” (Maratón de Rock ‘n’ Roll Madrid) – המרתון מתחיל ב”פסאו דה רקולטוס” (Paseo de Recoletos), ומסתיים ב”פארק דה בוואן רטירו” (Parque del Buen Retiro). לאירוע אין כתובת מדוייקת, מכיוון שהוא מתקיים ברחוב, לכן בין אם תרצו להשתתף או לצפות, לכו לשדרת רקולטוס שאורכה רק מעט יותר מ500 מטרים ולא תפספסו את ההמון.
מאי
1.5 – “יום הפועלים” (Labor Day) – חג לכבוד האוכלוסייה העובדת הספרדית. עצרת גדולה לעבוד האירוע נערכת בפלאזה דה לה פוורטו דה סול (Plaza de la Puerto del Sol).
כתובת: Plaza de la Puerta del Sol, s/n, 28013, Madrid.
2.5 – “פסטיבל השני במאי” (Fiesta del Dos de Mayo) – יום ציון למרד הספרדים בשני במאי 1808, על הכיבוש הצרפתי. ציון האירוע כולל תהלוכות מוזיקליות צבעוניות הנערכות סביב “פלאזה דה דוס די מאיו” (Plaza de Dos de Mayo).
כתובת: 28004 Madrid.
2.5 – “דיה דה לה קומיונידאד” (Dia de la Comunidad) – יום חג מדרידי בו נערכות תהלוכות צבאיות בפלאזה דה לה פוורטה דל סול (Plaza de la Puerta del Sol). ביום זה, כל האוכלוסייה של מדריד חוגגת בסדרת הופעות מוזיקה וריקודים באוויר הפתוח ואירועי ספורט שונים. בנוסף, בתקופה זו, נפתחת עונת מלחמות השוורים, הנמשכת כחודש ובמקביל לחגיגות, מוצגים גם מופעי מלחמות שוורים מסורתיות.
כתובת: Plaza de la Puerta del Sol, s/n, 28013 Madrid.
15.5 – “פייסטה דה סאן איסידרו לברדור” (Fiestas de San Isidro Labrador) – חגיגות לכבודו של מגן העיר, הפטרון הקדוש סרן איזידורו, האורכות שבוע.
אמנם יש ביום זה פאן דתי בצורת טקסי טבילה, אך האווירה החגיגית והמוזיקה הם השולטים ברחובות.
מתחם “פלאזה מייור” (Plaza Mayor), המתוייר ממילא, מהווה את אחד האזורים המרכזיים למופעי רוק, פלמנקו, אופרה, ג’אז וסרסואלה (מיני אופרה).
כל ערב מופיעות להקות בגני “לס ויסטילאס” (Jardines de las Vistillas) שב”קאלה דה ביילן (Calle de Bailén).
כתובת: Las Vistillas, 28005, Madrid.
אירועי לחימות השוורים מתקיימות ב”פלאזה מוניומנטל לאס ונטאס” (Plaza Monumental Las Ventas) ומסתיימות באמצע יוני.
כתובת: Calle de Alcalá, 237, 28028, Madrid.
לאורך כל החודש יתקיימו קונצרטים, ריקודים באוויר הפתוח ואירועים רבים אחרים.
סוף מאי – “קורפוס קריסטי” (Corpus Christi) – חג דתי המצויין בתהלוכות במדריד וטולדו.
סוף מאי עד אמצע יוני – “פיירה דל ליברו” (Feira del Libro) – יריד ספרים המתקיים ב”פארק דל רטירו” (Parque del Retiro).
כתובת: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid
טלפון: +34 915 30 00 41
הקרנבל במדריד (Madrid Carnaval) – הקרנבל של מדריד היא ללא ספק מסיבה מצוינת של הרבה אוכל, שתייה ותחפושות.
החגיגות נפתחות ב”פלאזה מאיור ( Plaza Mayor) בתהלוכה של קרונות תצוגה, תזמורות ולהקות רקדנים כשאחריהם צועדת תהלוכות התלבושות המהודרות. התהלוכות עוברות ברחובותיה של העיר העתיקה של מדריד לקול צהלת הקהל.
הקרנבל של מדריד מסתיים באופן רשמי ביום רביעי של האפר (Ash Wednesday) בטקס מסורתי וקצת מוזר של קבורת הסרדין. מקורו של הטקס במסורת ספרדית עתיקה לפיה נהגו לקבור שומן חזיר כסמל לפרידה מהבשר ותחילת צום הלנט (תקופת הצום שלפני חג הפסחא). הטקס של היום הוא פרודיה על המסורת: במקום שומן חזיר קוברים סרדין ובתהלוכת הקבורה משתתפים מגוון “אבלים”, הבולטים מביניהם הם גברים לבושים בגדי אבל נשיים כולל ביריות ורעלות שחורות. הם נושאים את הסרדין על גבי מוט אל מקום קבורתו בפארק Casa del Campo.
כתובת “פלאזה מאיור”: Plaza Mayor, 28012 Madrid.
כתובת “פארק קאסה דל קמפו”: Paseo Puerta del Angel, 1, 28011 Madrid.
יוני
בכל יום ראשון בחודשים יוני, יולי ואוגוסט ישנם מופעי מוזיקה על במת ההופעות בפארק “בוואן רטירו” (Buen Retiro Park).
כתובת: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid
13.6 – “פייסטה דה לה ארמיטה דה סאן אנטוניו דה לה פלורידה” (Fiesta de la Ermita de San Antonio de la Florida) – יום סן אנטוניו, בו בנות רווקות מוקירות כבוד לסיינט אנטוניו. הבחורות מתאספות במנזר “סן אנטוניו דה לה פלורידה” וכל בחורה שמה 13 סיכות תפירה באגן הטבילה. המסורת טוענת כי אם אחת נדבק לאצבעה, היא תתחתן במהלך השנה.
23.6 – “חגיגות לילה דה סאן חואן” (La noche de San Juan) – חגיגה זו מזוהה בדרך כלל עם אנשים המדלגים על מדורות על החוף, אוכל, שתייה, שירה וריקודים.
החגיגות נערכות לאורך על קו החוף.
יולי
בכל יום ראשון בחודשים יוני, יולי ואוגוסט ישנם מופעי מוזיקה על במת ההופעות בפארק “בוואן רטירו” (Buen Retiro Park).
כתובת: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid
3-7.7 – “מדריד פרייד” (Madrid Pride) – שבוע הגאווה במדריד.
25.7 – “פייסטאס דה סנטייגו אפוסטאל” (Fiestas de Santiago Apóstal) – יום חג ציבורי הנחגג ברחבי ספרד לכבוד הפטרון הקדוש.
אוגוסט
בכל יום ראשון בחודשים יוני, יולי ואוגוסט ישנם מופעי מוזיקה על במת ההופעות בפארק “בוואן רטירו” (Buen Retiro Park).
כתובת: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid
6-15.8 – “קסטיזו פייסטאס” (Castizo Fiestas) – בחלק מהמחוזות הישנים של מדריד נערכות חגיגות מסורתיות לכבוד “דה סאן לורנזו” (de San Lorenzo), “סאן קייטאנו” (San Cayetano) ו”וירג’ן דה לה פלומה” (Virgen de la Paloma), בהן נערכות תהלוכות, ריקודים באוויר הפתוח והופעות על מדרגות הרחובות.
החגיגות נערכות ב:
“קאלה טולדו” (Calle Toledo), כתובת: Calle de Toledo, 28005, Madrid.
“פלאזה דה לה פאחה” (Plaza de la Paja), כתובת: Plaza de la Paja, 28005 Madrid.
וב”ג’ארדים דה לס ויסטילאס” (Jardines de las Vistillas), כתובת: Calle Morería 12, 28005, Madrid.
12-18.8 – “פייסטה דה סאן רוק” (Fiesta de San Roque) – שילוב של מופעי מלחמות שוורים וטעימות “אניס”. החגיגות מתקיימות בעיירת צ’ינצ’ון.
כתובת: , Madrid28370 Chinchón.
15.8 – “אסונסיון” (Asunción) – יום חג לאומי.
ספטמבר
בחצי הראשון של החודש, הרשויות המקומיות של רבעי העיר מארגנות חגיגות ושאר אירועים ברחבי העיר.
באמצע בחודש, משיקה המפלגה הקומוניסטית של מדריד מסע תרומות ותעמולה המתרכז באזור “קאסה דל קאמפו” (casa del campo). פוליטיקה בצד, בזמן זה מוקמים דוכני אוכל, הופעות רוק, מופעים וכמובן נאומים פוליטיים.
כתובת: Paseo Puerta del Angel, 1, 28011 Madrid.
אוקטובר
30.10-9.11 – “פסטיבל הסרטים הגאים הבין-לאומי” (International Gay and Lesbian Film Festival).
אתר אינטרנט: https://filmfreeway.com/LesGaiCineMadMadridInternationalLGBTIFilmFestival
31.10 – “ליל כל הקדושים” (Halloween) – חג הנחגג ברחבי העולם וכולל תחפושות, איסופי ממתקים מדלת-לדלת על ידי ילדים והכל באווירת אימה ופחד.
נובמבר
4.11 עד ה5.12 – “פסטיבל הג’אז של מדריד” (Madrid Jazz Festival) – האירועים נערכים בשלושה תיאטראות בעיר:
“תיאטרו פרנן גומז” (Teatro Fernán Gómez).
כתובת: Plaza de Colón, 4, 28001 Madrid.
טלפון: +34 915 27 98 65
“תיאטרו סירקו פרייס” (Teatro Circo Price).
כתובת: Ronda de Atocha, 35, 28012 Madrid.
טלפון: +34 914 36 25 40
“סנטרו קלטורל קונדה דוק” (centro Cultural Conde Duque).
כתובת: Calle del Conde Duque, 9-11, 28015 Madrid.
טלפון: +34 917 22 05 73
דצמבר
24-25.12 – “חג המולד” (Navidad) – את ערב חג המולד, ה24 לדצמבר, חוגגים המשפחות בבתיהן בארוחות גדולות ודשנות וזהו ערב משפחתי מובהק. נהוג כי סדר ארוחת החג בכל בית יכלול פירות ים, דגים ולאחר מכן בשר.
לאחר חילופי מתנות בין בני המשפחה, הקורית במקביל לשתיית קפה וליקרים, המשפחות יוצאות למיסת חצות בכנסיות.
חשוב מאוד לדעת שבערב זה וביום שלמחרת רובם המכריע של המקומות הציבוריים יהיו סגורים והתחבורה הציבורית לא תפעל.
כמו כל עיר אירופאית החוגגת את חג המולד, שבועות רבים לפני החג, העיר לובשת “כריסמס” ומתקשטת באורות ושאר קישוטי חג, ומוקמים דוכני אוכל, פארקי שעשועים, ירידים, הפעלות ועוד.
“פלאזה מאיור” (Plaza Mayor) היא אחד האזורים בהם ניתן לחוש את אווירת החג המתקרב, בזכות דוכנים המוכרים קישוטי חג ומוצגים בו פסלים של סצנות מקראיות הקשורות לחג.
ה 6 לינואר הוא תאריך מאוד חשוב לילדים הספרדיים, מכיוון שביום זה הם מקבלים את מתנות חג המולד העיקריות והגדולות שלהם. בלילה שלפני, כל עיר מקיימת תהלוכות וממתקים מחולקים לילדי העיר.
31.12 – ערב השנה האזרחית החדשה (Nochevieja) – ערב השנה החדשה נחגג במסעדות, ברים ומועדונים בכל רחבי מדריד ולעתים קרובות, להקות מופיעות באוויר הפתוח.
“פוורטה דל סול” (puerta del sol), ליד בניין העירייה והקתדרלה, היא כיכר מרכזית ענקית, והיא המקום הכי מומלץ בעיר בכדי להתאסף בו ביחד עם אלפי מקומיים ותיירים ולספור לאחור עם השעון במגדל השעון המפורסם בכיכר שיבשר על בוא השנה החדשה בחצות. בחצות, מצלצל הפעמון 12 פעמים ונהוג לאכול ענב אחד בכל צלצול למזל טוב.
כתובת: Plaza de la Puerta del Sol, s/n, 28013 Madrid.
–
מקומות לינה פופולרים במדריד
- סנטרו (מרכז העיר) (680)
- אינטרנט אלחוטי (990)
- טיול עירוני (439)
- שופינג (444)
- חדרים ללא-עישון (589)
- חניה (659)
- NH Hotels (19)
- יוקרה (122)
- מטיילים בתקציב נמוך / תרמילאים (276)
מלונות בקרבת:
- סנטרו (מרכז העיר) 681 מלונות
- באריו דה לאס לטראס 163 מלונות
- צ’ואקה 90 מלונות
- לאבאפיס61 מלונות
- סלמנקה 59 מלונות
- צ’מברי 47 מלונות
- טטואן 32 מלונות
- מונקלואה ארבקה 32 מלונות
- סן בלאס 26 מלונות
- בראחס 24 מלונות
- מילה דה אורו 22 מלונות
- צ’מרטין 22 מלונות
- ארגנזואלה 18 מלונות
- רטירו 18 מלונות
- סיואדד לינאל 12 מלונות
- קרבנצ’ל 11 מלונות
- הורטלזה 9 מלונות
- פואנקרל-אל פרד ו9 מלונות
- אוסרה 3 מלונות
- ווילה דה וואלקס 3 מלונות
- לטינה 2 מלונות
- ווילה-וורדה מלון אחד
- וויקלווארו מלון אחד
- פואנטה דה וואלכס מלון אחד
=
–
שירותי תיירות המדריד
- סיורי מסוק & בלון
- כיתות וסדנאות
- סיורים תרבותיים
- טיולי יום
- מזון, יין וחיי לילה
- ידידותי לילדים
- סיורים מרוכזים
- פעילויות חוץ
- סיורים פרטיים
- קניות ואופנה
- מופעים, קונצרטים וספורט
- טיולי ספא
- פארק שעשועים
- סיורים
- העברות
- סיורים בלעדיים
- טיולי הליכה ואופניים
- ספורט מים
- חתונות וירח דבש
המומלצים
- פלאזה מאיור
- סגוביה
- גראן ויה
- אסקוריאל
- ארמון המלכותי (Palacio Real)
- מוזיאון פראדו (מוזיאון פראדו)
- פארק בואנו רטירו
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.