• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המדריך השלם למטייל הישראלי בפראג

דף הבית » המדריך השלם למטייל הישראלי בפראג

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

פראג (Prague) היא עיר קסומה, כמעט מהאגדות, והטיול בה הוא חוויה נפלאה. אבל רגע לפני שאתם מזמינים טיסה ויוצאים לדרך, כדאי שתדעו מעט על ההיסטוריה שלה ותדעו להיערך נכונה לטיול שלכם.

זמן קריאה משוער: 7 דקות

Photo by Wake and Wander

כתבה וערכה: דנה ברגר

את פראג, בירתה של צ’כיה, קשה להשוות לערי בירה אחרות באירופה כמו פריז או לונדון, בעיקר משום שיש לה סגנון ייחודי משלה. זוהי אחת הערים הגדולות ביותר במרכז אירופה, ולמרות זאת התיירים מגיעים בעיקר למרכז העיר, שבו אפשר לגלות את ההיסטוריה העשירה של העיר הזו, ואפשר לעשות זאת במסע רגלי וללא כל צורך באמצעי תחבורה. זוהי גם עיר מושלמת לחובבי הצילום, משום שיש בה פינות חמד מרהיבות שהן רקע מושלם לתמונות יפהפיות, בזכות המבנים ההיסטוריים, הנהר רחב הידיים, הרחובות הקסומים, הכנסיות העתיקות והטירה הקסומה המשקיפה על העיר מקצה ההר. ההיסטוריה של פראג גם עוזרת לנו להבין טוב יותר את השילוב המדהים בין העתיק לחדש, שילוב שמאפיין את פראג בצורה הטובה ביותר.

אחת מפיסות ההיסטוריה המרשימות ביותר בפראג היא הטירה העתיקה שמקורה בשנת 800, אליה הצטרפה קתדרלת ויטוס בשנת 1344. השלמת הקומפלקס כולו התאפשרה במאה ה-20, וכאן היה בסיסם של הדוכסים והמלכים של בוהמיה, וגם של הסוחרים של העיר, מה שהפך את פראג לעיר חשובה ובעלת השפעה רבה. ב-965 התבססה הקהילה היהודית בעיר, ולכן ביקור ברובע היהודי הוא מרכיב בלתי נפרד מכל סיור בעיר, ללא קשר לדתו של התייר. תחת שלטונו של קארל הרביעי התווספו אל העיר תוספות ארכיטקטוניות רבות, לרבות גשר קארל ואוניברסיטת קארל, שהיא העתיקה מבין האוניברסיטאות של פראג.

במאה ה-20 ובעקבות מלחמת העולם השנייה, נוסדה צ’כוסלובקיה, מדינה שבירתה פראג. ב-939 פרצו הנאצים לפראג ורבים מיהודי העיר הוגלו ונרצחו. עם זאת, העיר באופן כללי לא ניזוקה בהשוואה לערים אירופאיות אחרות. זאת גם משום שהיטלר החליט לשמר את הרובע היהודי של פראג כ”מוזיאון לחיי היהודים” ליום שבו ייכחדו היהודים מן העולם. בעקבות המלחמה עברה פראג לשליטה סובייטית ונותרה תחת השלטון הקומוניסטי עד 1989, מה שמנע מהאזרחים זכויות רבות. “מהפיכת הקטיפה” ב-1989 הביאה לשחרור צ’כוסלובקיה מידי השלטון הסובייטי ואט אט החלו להתקבל זכויות אזרחיות לתושבים. ב-1993 פוצלה צ’כוסלובקיה לשתי מדינות – צ’כיה וסלובקיה – וצ’כיה זכתה להישאר עם פראג כעיר בירה. מהר מאוד הפכה העיר למודרנית וביצעה קפיצות מדרגה משמעותיות בכל הקשור לאמנות, למוזיקה ולרפורמות חברתיות.

כמה שכבות יש בה, בהיסטוריה של פראג, עיר שהייתה תחת מסך הברזל במשך שנים ארוכות. מלכים בוהמיינים, שלטון סובייטי ולבסוף מדינה צעירה ובעלת זכויות אזרח. תקופות היסטוריות מרתקות אלה באות לידי ביטוי בכל אחת מהאטרקציות בעיר, וגם סגנונות העיצוב השונים והמגוונים, בהם הסגנון הגותי, סגנון הבארוק, רוקוקו, ארט-נובו וארכיטקטורה סובייטית.

לרוב מתחילים הביקורים בעיר דווקא מחוץ לבית העירייה העתיק, לפני השעון האסטרונומי. באזור זה נמצאת גם הכנסייה הגותית מהמאה ה-14 וכמה מבנים היסטוריים מרהיבים אחרים. ברובע היהודי נמצאים שני בתי כנסת עתיקים ובית קברות עם מצבות שמקורן במאה ה-15. אבל גם מבנים מודרניים יותר ניצבים כאן, כמו “הבית הרוקד” המעוצב כמו שתי דמויות מרקדות יחד ונמצא בקרבת הנהר, ובין השווקים והחנויות תגלו שפע של אופנה ואמנות מודרנית. שילוב בין עתיק ומודרני, כפי שהבטחנו.

מומלץ גם לצאת לשיט לאורך הנהר, לשוטט בין הרחובות הצרים של העיר העתיקה, לבקר בטירה של פראג וליהנות מערב שכולו מוזיקה קלאסית באירועים הקלאסיים וההיסטוריים של העיר. חוויה אמיתית.

שלושה ימי מסלול טיול תרבות והיסטוריה קסומים בפראג

מסלול טיול 24 שעות בפראג

אתרים מומלצים לביקור בפראג

פראג לשומרי מסורת

העברה פרטית משדה התעופה של פראג

המלצה לסיור יום מפראג לצ’סקי קרומלוב

המלצה לסיור יום בפראג

מתי כדאי להגיע לפראג ?

ללא ספק העונה הטובה ביותר לביקור בפראג היא חודשי הקיץ – יולי ואוגוסט – לצד חודש דצמבר, הוא חודש החגיגות של חג המולד. כמובן שניתן לתכנן טיולים לפראג לאורך השנה כולה, ולצורך היערכות מתאימה, הנה ההמלצות שלנו:

פראג בקיץ

הטמפרטורות בקיץ נעות כאן בין 10 ל-23 מעלות וזוהי, כאמור, העונה הטובה ביותר לביקור בפראג. המחירים בבתי המלון, כמו גם מחירי הטיסות, יהיו גבוהים יותר בתקופה הזו, שהיא תקופת השיא לביקור בעיר, אבל המשמעות היא גם שהאטרקציות יהיו פתוחות שעות ארוכות והשמש תשקע מאוחר יותר. תוכלו לצפות גם לרחובות עמוסים יותר, אבל גם לאירועים רבים כמו פסטיבל שייקספיר שמתקיים מדי קיץ. אם אתם מחפשים הזדמנות למסיבות ולאירועים חברתיים, עונת הקיץ היא בוודאי התקופה המועדפת לשם כך, שבה לצד האירועים הרבים תוכלו לפגוש הרבה מאוד תיירים ממדינות שונות בעולם, וזהו גם הזמן האידאלי לפעילויות בחוץ, כמו שיט בנהר או טיול רגלי בכיכרות ובפארקים.

פראג בסתיו

הטמפרטורות בזמן זה של השנה יורדות מעט והן צפויות לנוע בין 0 ל-19 מעלות. אכן מדובר במזג אוויר קריר למדי, אבל גם שמשי ונעים כך שתוכלו לטייל בעיר וליהנות מצבעם הכתמתם של העצים, המשולב גם בצבעי צהוב וזהב. המחירים מתחילים לרדת קצת וגם התיירים מגיעים בכמויות קטנות יותר, מה שאומר שצפויה לכם פחות צפיפות ברחובותיה הקסומים של פראג. גם בסתיו תגלו כמה וכמה אירועים, כמו פסטיבל אמנויות המוזיקה ופסטיבל הסתיו המוזיקלי. באוקטובר ונובמבר תשמחו לדעת שאתם מטיילים בעיר בזמן עונת האופרה והבלט, זמן נפלא לצאת למופעים מרהיבים ולשלב אותם עם ארוחה במסעדות הנהדרות הפרושות ברחבי העיר. כמובן שיש להתאים את הביגוד שתביאו אתכם לעונה הזו, ולהצטייד בבגדים חמים יותר. בנובמבר עולה אף הסיכוי לשלג, לעומת תחילת העונה שבה תוכלו ליהנות עדיין מימי שמש נעימים.

פראג בחורף

העונה ה”חלשה” יותר (למעט חג המולד) היא עונת החורף, שבה הטמפרטורות צונחות משמעותית ויכולות להגיע ל-5 מעלות מתחת לאפס. בזמן זה יש סיכוי גדול שתתקלו בימים מושלגים ובערבים קרים מאוד, אם כי במשך היום מדובר במזג אוויר קריר וטיפוסי לעיר אירופאית. מצד שני, זוהי הזדמנות לראות עיר שהיא הדבר הקרוב ביותר לעיר מהאגדות, עם שלג לבן, גגות רעפים אדומים וצריחי מגדלים המכוסים בפתיתי שלג. המחירים בעת הזו יהיו גם נמוכים יותר (שוב, למעט התקופה הסמוכה לחג המולד) וגם תגלו הרבה פחות תיירים ברחובות העיר, מה שאומר שלא תהיה לכם כמעט כל המתנה בתור לאטרקציות המרכזיות. אם תגיעו בסמוך לחג המולד תוכלו גם ליהנות מהעיר המוארת והצבעונית, המקושטת לקראת החג. כדי להתחמם תוכלו לסייר במוזיאונים ולטעום כוס יין חמה (גרוג – Grog) במסעדות המקומיות. שימו לב שבנוסף לטמפרטורות הנמוכות, בחורף גם השמש שוקעת מוקדם, כך שבשעה 17:00 מרבית נקודות התצפית שלכן על העיר יהיו בחושך.

פראג באביב

בשעה טובה מתחילות הטמפרטורות לעלות מעט, והן יכולות להגיע לכדי 18 מעלות, אבל גם להישאר בקרבת האפס, לכן מומלץ להצטייד בבגדים חמים בכל זאת. השמש לרוב זורחת, אבל ישנה סבירות גבוהה גם לימים גשומים. עלויות הטיסה והלינה עדיין נמוכות יחסית ובביקורכם תוכלו לצפות בפריחה הראשונה של הפרחים ברחבי העיר, בפארקים ובאדניות החלונות. בנוסף מתקיימים באביב פסטיבלים מלהיבים כמו הקרנבל הבוהמייני, פסטיבל הבירה של צ’כיה ופסטיבל המוזיקה הבינלאומית. אגב, זהו גם זמן נהדר לראות את חגיגות פסחא בעיר המקושטת, ולבקר בשוק פסחא העירוני.

פראג לחסכוניים

לפניכם כמה טיפים קטנים וחשובים שיחסכו לכם כסף במהלך טיולכם בפראג. בצ’כיה עוד לא אימצו את מטבע היורו, כך שיש להצטייד מראש בקרונות, אבל המשמעות היא גם שהעיר ידידותית יותר לתיירים לעומת יעדים אחרים באירופה. ישן גם אטרקציות חינמיות שאפשר לבקר בהן, כמו גשר קארל וקיר לנון, או השעון האסטרונומי בעיר העתיקה.

קניות ומזכרות

בשוק העתיק של פראג תמצאו מזכרות ופריטי אמנות המיועדים לתיירים, אך הישמרו לכם מפני המחירים הגבוהים בשוק זה. במקום זאת, כדאי להגיע לשוק Prazska Trnice שם המחירים נוחים יותר ותוכלו למצוא בבושקות, מגנטים ומזכרות אחרות, כמו גם פריטים אחרים במחירים מוזלים למדי. תמצאו כאן גם חולצות של טומי וקלווין קליין, כמו גם ג’ינסים של ליווייס במחירי רצפה. עם זאת, מומלץ בכל זאת להתמקח מעט – הם לוקחים זאת בחשבון מראש כשהם מתמחרים את המוצרים שלהם, ולכן צפוי שעם קצת כושר התמקחות תשלמו כמעט חצי מהמחיר שנאמר לכם מראש.

הגעה לעיר משדה”ת

הדרך הזולה ביותר עבורכם להגיע מהשדה אל העיר היא באמצעות אוטובוס (קווים 119 או 100) או באמצעות האוטובוס המהיר של שדה התעופה. דרך אחרת היא להזמין מראש מונית פרטית שתיקח אתכם עד לפתח בית המלון וגם תעניק לכם קופון לסיור בעיר. סיור זה הוא מקיף וכולל את האתרים המרכזיים בעיר, לרבות הרובע היהודי והטירה של פראג. ישנם גם סיורים נוספים המוצעים על ידי חברות אחרות, ומקורם של סיורים אלה לרוב על יד השעון האסטרונומי בכיכר העתיקה.

מופעים במבנים העתיקים

דרך נהדרת לחסוך מעט כסף ולשלב בטיול גם תרבות היא לרכוש כרטיסים למופעים המתקיימים בבניין העירייה, כך שבמקום לשלם על עצם הסיור במבנה, תוכלו ליהנות ממנו תוך צפייה במופע – שילוב מצוין בין תרבות לארכיטקטורה.

הנחות ומבצעים

במרבית האטרקציות תמצאו שישנן הנחות מיוחדות לגמלאים, למשפחות, לסטודנטים, לצעירים מתחת לגיל 25 (עם כרטיס מטייל צעיר) ולילדים, כך שאם אתם עונים לאחת הקטגוריות הללו מומלץ שתבדקו מראש האם אתם זכאים להנחה כלשהי. הכניסה למוזיאון הלאומי היא חופשית ביום שני הראשון בכל חודש, ואם אתם מתכננים לבקר באטרקציות רבות מומלץ לשקול את האפשרות לרכוש את כרטיס המטייל של פראג, שמאפשר כניסה ל-50 אטרקציות במשך יומיים (במחיר של כ-34 יורו), שלושה ימים (כ-38 יורו) או ארבעה ימים (כ-47 יורו). כרטיס זה כולל בתוכו גם את השימוש בתחבורה הציבורית. לחלופין ניתן לרכוש את כרטיס התחבורה לבדו, אך מומלץ לוודא שהוא כולל את האזורים המרכזיים שבהם אתם מתכוונים לבקר. כרטיס לשלושה ימים יעלה קצת יותר מ-300 קרונות, בעוד כרטיס ליום אחד יעלה קצת יותר מ-100 קרונות.

המרת מטבע

יש לכם שתי אפשרויות מרכזיות להמרת המטבע:

הדרך הראשונה היא כרטיס אשראי, דרך שתעלה לכם, ככל הנראה, הכי פחות. שיעורי ההמרה נוחים יותר, העמלה נמוכה יותר וגם הסיכון נמוך יותר. ביצוע קניות בכרטיס אשראי תחסוך לכם את עמלת ההמרה והיא בוודאי האפשרות המומלצת.

הדרך השנייה היא משיכת מזומנים מהכספומטים השונים הפרושים ברחבי העיר, אם כי אתם צפויים לעמלה בשיעורים המתקרבים ל-8 אחוזים, שיעור המרה שיש לקחת בחשבון לפני שאתם ממהרים למשוך כסף.

מלונות מומולצים עיר הבירה פראג, צ’כיה

מסעדות בפראג

כדאי שתדעו שהמים בפראג בטוחים לשתייה, כך שתוכלו לחסוך ולהזמין מים מהברז גם בבית המלון וגם במסעדות, שכן בקבוק מים מינרלים עשוי להיות יקר יחסית. אל תהיו מופתעים אם תגיעו למסעדה ותגלו שמחיר היין נמוך יותר ממחיר המים.

בנוסף, מומלץ למצוא מבצעים חמים לארוחת הצהריים, משום שמסעדות רבות מציעות מבצעים שכאלה. תוכלו לאכול ארוחה מלאה וטובה בעלות ממוצע של 15 דולר לאדם, כך שבתכנון נכון תוכלו לחסוך הרבה כסף על אוכל במהלך הטיול.

בסוגיית הטיפים כדאי שתדעו שהם אינם כלולים במחירי הארוחה שלכם, אבל אין צורך להשאיר מעבר ל-10 אחוזים. מרבית הסועדים בפראג פשוט מעגלים את סכום החשבון שלהם כלפי מעלה, כך שעל ארוחה שמחיר 45 יורו תוכלו להשאיר 5 יורו טיפ ולהשאיר אחריכם 50 יורו.

לבסוף, מומלץ להתרחק ממלכודות המיועדות לתיירים. מסעדות שנמצאות בסמוך לאטרקציות תיירותיות הן מסעדות יקרות מאוד. נכון, ייתכן שיש ביניהן מסעדות טובות עם אוכל משובח, אך המחירים בהן מופרזים באופן שאיננו מוצדק, ותוכלו לחסוך משמעותית אם תתרחקו מעט מאזורים אלה ותמצאו מסעדה טובה וזולה יותר במקומות פחות מתויירים.

שיחות טלפון

ההמלצה הבסיסית והגורפת היא להימנע מקיום שיחות טלפון מבית המלון, משום שהמחירים יהיו גבוהים מאוד, בוודאי אם בכוונתכם לבצע שיחות לישראל. סביר להניח שתוכלו לסגור על מחיר אטרקטיבי הרבה יותר מול המפעיל הסלולארי שלכם.

אפשרות נוספת לשמור על הכיס היא באמצעות כרטיס נטען, שבו תגדירו מראש את הסכום המקסימלי לביצוע שיחות טלפון.

קניות בפראג

בסופרמרקטים המקומיים Aldi, Netto ו-Plus תוכלו לחסוך כסף על אוכל ומוצרים יומיומיים במחירים נוחים, וזאת במקום בחנויות הקטנות ברחובות העיר. באופן כללי עדיף לכם לבצע קניות ברשתות הגדולות, שם המחירים אטרקטיביים יותר.

אם סך הקניות היומי שלכם עולה על 175 יורו תוכלו לבקש מהמוכר טופס בקשה להחזר מס, אותו יש להגיש בשדה התעופה בדרך חזרה. בשדה יש לגשת למשרד החזרי המס ולקבל 12% מסך הרכישה, בחזרה.

ניידות ותחבורה בפראג

מומלץ לחסוך עלויות נסיעה על ידי בחירה באפשרות החינמית של צעידה ממקום למקום. המרחקים אינם גדולים בין האתרים השונים כך שתוכלו לחסוך לעצמכם כסף וגם לראות עוד קצת מהעיר.

אוכל בפראג

כמו בכל עיר ומדינה בעולם, גם לפראג יש תרבות אוכל משלה. אם כן, מה החוויה הקולינרית הצפויה לכם במהלך ביקורכם?

אחד הרכיבים המרכזיים בתפריט של פראג הוא הבשר, בעיקר חזיר ובקר. ישנם סוגים רבים של רטבים שתוכלו להוסיף לבשר שלכם, כמו גם שפע של תוספות. אחת המנות הצדדיות הכי פופולאריות בעיר הן הכופתאות, או knedliky בעגה המקומית. הכופתאות הן מאכל צ’כי מסורתי שמוכן או מחיטה או מתפוחי אדמה. הן מגולגלות ולרוב מוגשות כשהן מבושלות וחתוכות. אורז ותפוחי אדמה הן מנות חמות נוספות שסביר להזמין לצד הבשר.

מנה פופולארית נוספת בפראג היא גולאש, על אף שמדובר במנה הונגרית מסורתית. גם גבינה מותכת מוגשת לעיתים קרובות עם תפוחי אדמה אפויים ורוטב טרטר.

בגזרת המרקים תמצאו בוודאי לא מעט אפשרויות למרק בצל או למרק שום, כמו גם מרק דגים אשר מככב בעונת החגים. גם את הגולאש תוכלו לקבל במרק, והוא יהיה טיפה חריף. לחם חום הוא שמלווה את המרקים בדרך כלל, לצורך טבילה.

אם אתם מזמינים סלט אתם עשויים להיות מופתעים מעט, משום שזהו מנהג מקומי להוסיף סוכר לסלטים. חשוב לדעת את זה מראש אם אינכם חובבים של סלט מתוק, וגם דעו לכם שהרוטב הפופולרי מבוסס על מיונז.

בגזרת המשקאות, צ’כיה ידועה מאוד בזכות הבירות המקומיות שלה, ואם אתם חובבי גבינות ויין, נסו את השילוב המעניין בין גבינות לבירה. לצד הבירה אתם יכולים להזמין גם חמוצים מקומיים, נקניקייה על הגריל ולצידה חרדל.

וכמובן, לא נוותר על הקינוח! בפראג צפוי שתמצאו פנקייקים ממולאים בכל מה שרק תרצו – מריבה ועד גלידה. גם העוגות הן אטרקציה חזקה מאוד בעיר, ומה שבטוח זה שתאכלו היטב בפראג, עם סיכוי קל לתוספת של קילו או שניים למשקלכם. ראו הוזהרתם!


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם