• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המדריך השלם למטייל העצמאי במאצ’ו פיצ’ו, פרו

דף הבית » המדריך השלם למטייל העצמאי במאצ’ו פיצ’ו, פרו

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 11 דקות

flicker – Dennis Jarvis

מאצ’ו פיצ’ו, שהוכרזה בשנת 2007 כאחד משבעת פלאי תבל החדשים, הינה עיר עתיקה של בני האינקה, שנשתמרה בצורה יוצאת דופן אי שם בהרי האנדים (Andes) של פרו (Peru), אפופת עננים, בגובה של 2,430 מטרים מעל פני הים. רבים מהמטיילים שמגיעים לעיר קוסקו (Cusco) ולערים אחרות בפרו מקדישים גם כמה ימים לעיר האבודה מאצ’ו פיצ’ו, שנחשבת לאחד מהסמלים המוכרים ביותר של אימפריית האינקה ולאחת מהערים העתיקות המרשימות ביותר בעולם.  במדריך השלם שלנו למטייל העצמאי במאצ’ו פיצ’ו נספר לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על הטיול הקרב שלכם למאצ’ו פיצ’ו.

המדריך השלם למטייל העצמאי בקוסקו, פרו

מאצ’ו פיצ’ו – היסטוריה על קצה המזלג

היסטוריונים מעריכים שהעיר מאצ’ו פיצ’ו הוקמה במהלך המאות ה-15 וה-16. בעוד שחלק מהמומחים משערים שהעיר שימשה כאתר מגורים מלכותי בעבור הקיסרים והאצילים בני האינקה, אחרים סבורים שהמקום שימש כאתר דתי, בייחוד בשל העובדה כי מאצ’ו פיצ’ו ממוקמת באזור מוקף בהרים, אותם בני האינקה החשיבו כדבר קדוש.

בכל אופן, ללא קשר למהותה של העיר, מאצ’ו פיצ’ו ננטשה כמאה שנים לאחר הקמתה, ככל הנראה בתקופה שבה הספרדים החלו בכיבוש האזור. אולם, מהממצאים בשטח נראה שהספרדים כלל לא הגיעו אל מאצ’ו פיצ’ו, דבר שמעלה סימני שאלה רבים: מדוע תושבי העיר נטשו אותה אם לא היו נתונים לסכנה? מומחים שניסו לפתור את התעלומה הציעו שהתושבים נטשו את המקום בשל מגפת אבעבועות שחורות שהתפשטה בה.

מממצאים בשטח עולה שבאתר ביקרו מספר אנשים לבנים במהלך המאות ה-19, אולם אף אחד מהם לא עשה רעש סביב התגלית. האדם הלבן המוכר הראשון שגילה את מאצ’ו פיצ’ו היה היירם בינגהאם, ארכיאולוג אמריקאי שהגיע לאזור בשנת 1911 כחלק ממשלחת מחקר מטעם אוניברסיטת ייל. בינגהאם הגיע על מנת לחפש אחר העיר Vilcabamba, שהייתה נקודת ההתנגדות האחרונה של בני האינקה לפני שנפלה לידי הספרדים. כששוטט עם משלחתו ברחבי עמק הודובמבה (Urubamba), הם נתקלו באיכר מקומי שהצביע על אחת מפסגות ההרים, אותה כינה “מאצ’ו פיצ’ו” ואמר שמסתתרת שם עיר עתיקה. “מאצ’ו פיצ’ו” בשפה המקומית פירושה “פסגה עתיקה”. בינגהאם ומשלחתו החליטו לעלות אל הפסגה, בכדי למצוא את העיר העתיקה עליה דיבר האיכר. ביולי 1911 המשלחת הגיעה לשער הכניסה לעיר העתיקה, לאחר שהובלה למקום על ידי מספר מקומיים.

ברגע שהגיע אל האתר העתיק, בינגהאם החל במחקרים ארכיאולוגיים מקיפים, שבסופם הוציא לאור ספר תחת השם “העיר האבודה של האינקה” (“The Lost City of the Incas”). בספר, בינגהאם כלל לא נתן קרדיט למקומיים שהובילו אותו לעיר האבודה ובהקדמה רק רשם שהוא הגיע אל המקום בהסתמך על “שמועה מקומית”. בכל מקרה, ספרו של בינגהאם עורר את סקרנותם של ארכאולוגיים, היסטוריונים ומטיילים רבים, שעשו את דרכם אל מאצ’ו פיצ’ו בהמוניהם. בשנת 1981, העיר מאצ’ו פיצ’ו הוכרזה כאתר היסטורי מוגן של פרו ובשנת 1983, כאתר מורשת עולמית של UNESCO.

 –

מאצ’ו פיצ’ו – איך מזג האוויר ומתי כדאי לבקר?

אם אתם מחפשים אחר העונה הטובה ביותר לטייל במאצ’ו פיצ’ו, זוהי ללא ספק העונה היבשה, המתקיימת בין חודשי מאי – ספטמבר. בעונה זו קיים הסיכוי הנמוך ביותר לכך שמאצ’ו פיצ’ו תתכסה בעננים, למרות שעליכם לקחת בחשבון שהדבר יקרה בכל זאת. הטרקים שמובילים אל מאצ’ו פיצ’ו פתוחים רק בחודשים אלה, כך שאם אינכם מעוניינים להגיע אל האתר ברכבת, מומלץ לכם להגיע בין מאי לספטמבר. שימו לב שהתקופה הצפופה ביותר מבחינת תיירים היא בחודשי יולי-אוגוסט, כך שאם אתם מעוניינים להתחמק מהקהל הרב, מומלץ שלא תגיעו למאצ’ו פיצ’ו בתקופה זו של השנה.

ומה לגבי מזג האוויר? הטמפרטורות דומות לאורך כל השנה ונעות בממוצע בין 10 ל-30 מעלות. בכל אופן, מומלץ לכם להצטייד בביגוד חם ללילות הקפואים במאצ’ו פיצ’ו. אם אתם מגיעים למאצ’ו פיצ’ו באמצעות אחד מהטרקים שמובילים אליה, תכינו את עצמכם לכל סוגי מזג האוויר, שכן הדרך אל העיר האבודה עוברת הן באזורים חמים ולחים והן באזורים גבוהים וקרים במיוחד. העונה שבין חודשי נובמבר לאפריל נחשבת לעונה הגשומה באזור, כשחודשי ינואר ופברואר הינם החודשים הגשומים ביותר. אולם, אם אתם רוצים להתחמק מהתיירים הרבים שמציפים את האתר בעונה היבשה, מומלץ להגיע בתקופה זו של השנה.

מאצ’ו פיצ’ו – איך מגיעים?

מאצ’ו פיצ’ו אומנם ממוקמת באחד מהמקומות הנסתרים ביותר בפרו, אך קיימות דרכים רבות בהן תוכלו להגיע אל העיר האבודה.

הדרך הפשוטה ביותר להגיע היא באמצעות הרכבת, שמגיעה לעיר אגואס קליינטס (Aguas Calientes), השוכנת למרגלות ההר שעליו יושבת העיר מאצ’ו פיצ’ו. קיימות שתי תחנות עלייה אפשריות לרכבת: (1) תחנת הרכבת במחוז Poroy, שממוקמת במרחק של כ-20 דקות נסיעה מהמרכז ההיסטורי של העיר קוסקו או (2) תחנת הרכבת בעיר Ollantaytambo, שממוקמת במרחק של כשעה וחצי מהעיר קוסקו. התחנה ב-Poroy אומנם קרובה יותר, אך אנו ממליצים לעלות על הרכבת ב- Ollantaytambo, בשל העובדה כי בתחנה זו יש לכם סיכויים יותר גדולים לתפוס רכבת. קחו בחשבון שהנסיעה ברכבת הינה הדרך היקרה ביותר אל מאצ’ו פיצ’ו. המחירים נעים בין 40 דולרים ל-170 דולרים לכיוון אחד, בהתאם לשעה, לרמת הרכבת ולעונה התיירותית. מומלץ להזמין מקום ברכבת מספר שבועות מראש, דרך אחד מאתרי האינטרנט הבאים: perurail או incarail.

נסיעת רכבת מPoroy למאצ’ו פיצ’ו

דרך נוספת, זולה הרבה יותר, אך מסורבלת, היא להגיע למאצ’ו פיצ’ו תוך שילוב בין נסיעה באוטובוס והליכה ברגל. במסגרת אפשרות זו, עליכם לקחת מונית או אוטובוס מקומי מתחנת Santiago de Pess שבעיר קוסקו לכפר סנטה מריה (Santa Maria), שנמצא במרחק של כ-6 שעות נסיעה מקוסקו. משם, סעו באמצעות ואן מקומי, הנקרא “קולקטיבו”, אל הכפר סנטה טרזה (Santa Tereza), הממוקם במרחק של כשעתיים נסיעה מסנטה מריה. מסנטה טרזה, אתם יכולים לעלות על מונית שתיקח אתכם אל תחנת הכוח ההידרואלקטרית הקרובה. לחילופין, אתם יכולים להגיע אל תחנת הכוח ברגל, תוך כ-3 שעות. מתחנת הכוח תמשיכו בהליכה קלה ומישורית לאורך פסי הרכבת שמובילים אל העיר אגואס קליינטס. אתם אמורים להגיע אל העיר תוך כשעתיים-שלוש. הנסיעות באוטובוסים אמורה לעלות לכם לא יותר מ-25 דולרים לכיוון, כך שבכל מקרה, אתם אמורים לשלם פחות ממחיר כרטיס הנסיעה ברכבת.

כשתגיעו אל העיר אגואס קליינטס, תוכלו להגיע אל מאצ’ו פיצ’ו באמצעות נסיעה באוטובוס או ברגל. אם אתם בוחרים להגיע באוטובוס, תמצאו את תחנת היציאה שלו מעבר לגשר להולכי רגל שנמצא ממול לתחנת הרכבת בעיר. האוטובוסים אל האתר הארכאולוגי יוצאים החל מ-5:30 בבוקר ואם אתם מתכוונים לעלות על האוטובוס הראשון, מומלץ להגיע לפחות שעה וחצי מראש, כדי לעמוד בראש התור שבדרך כלל מתפתח בתחנת האוטובוס. הנסיעה אורכת כחצי שעה ועולה כ-10 דולרים לכיוון. אם אתם מעדיפים לא לשלם וללכת ברגל, אתם יכולים לעלות על מסלול ההליכה שנמשך על פני 8 קילומטרים מהעיר אגואס קליינטס למאצ’ו פיצ’ו. משך ההליכה הוא בין שעה לשעתיים מעלה אל מאצ’ו פיצ’ו וכשעה מטה חזרה אל אגואס קליינטס. מומלץ שלא להתחיל את המסלול לפני 4:40 בבוקר, שכן שער הגשר, שנמצא במרחק של כ-20 דקות הליכה מאגואס קליינטס, נפתח רק בסביבות השעה 5:00 בבוקר.

האפשרות המאתגרת ביותר, אך גם המתגמלת ביותר, היא להגיע למאצ’ו פיצ’ו באמצעות אחד מהטרקים הרבים שמגיעים אליה. הטרק המפורסם ביותר הוא “שביל האינקה” (Inca Trail), שאורך כארבעה ימים ונחשב לאחד מהמסלולים היפים ביותר באזור. המסלול מתחיל בין הקילומטר ה-82 לקילומטר ה-88 של מסילת הרכבת שמובילה בין קוסקו למאצ’ו פיצ’ו. בשל הביקוש הרב של מטיילים, השלטונות בפרו החליטו להגביל את מספר המטיילים על השביל, כך ש-500 מטיילים בלבד מורשים ללכת על השביל בכל עת. לכן, מומלץ לכם להזמין מקום זמן רב מראש באחד מהסיורים שיוצאים אל הטרק, בייחוד בעונת התיירות. מפעילי השביל ירשו לכם להיכנס רק בתנאי שאתם מלווים על ידי חברת טיולים מוכרת על ידי השלטונות של פרו. אחת מהחברות שמציעה טיולים לאורך הטרק היא חברת AvenTours, שמספקת שלוש ארוחות מדי יום, לינה באוהלים ואת דמי הכניסה לאתר מאצ’ו פיצ’ו. כשאתם מזמינים מקום בסיור של אחת מחברות הטיולים הקיימות באזור, שימו לב שהמחיר כולל מדריך, כרטיס כניסה לאתר מאצ’ו פיצ’ו, אוכל, לינה, כרטיס נסיעה ברכבת חזרה אל קוסקו ואם אפשר, גם ציוד. עלות הסיור לאורך הטרק אמור לעלות לכם כ-600 דולרים. אם מציעים לכם מחיר של פחות מ-400 דולרים, תתחילו לחשוד.

שביל האינקה

אם אין לכם מקום ב”שביל האינקה” או שאתם מחפשים אתגר גדול יותר ממנו, אתם יכולים לעלות על אחת מהדרכים הרגליות החלופיות למאצ’ו פיצ’ו, הנקראת “טרק סלקנטאי” (Salkantay Trek) ואורכת בין שלושה לחמישה ימים. דרך זו עוברת דרך הר סלקנטאי (Mount Salkantay)  ובשיאה מגיע לגובה של 4,600 מטרים, כך שמומלץ להתכונן נפשית וגופנית למחלת גבהים. את המסלול הזה תוכלו לעשות בכוחות עצמכם (מומלץ בקבוצה של חברים) או בליווי של חברת טיולים מוסמכת. שתיים מחברות הטיולים המומלצות ל”טרק סלקנטאי” הן חברת Tierras Vivas וחברת Wayki Trek, שמפעילות סיורים גם ב”שביל האינקה”.

דרך חלופית פופולארית נוספת היא טרק “אינקה ג’ונגל” (Inca Jungle Trek). זהו טרק ייחודי המשלב הליכה, רכיבה על אופניים, קיאקים, אומגות ועוד, כך שאם אתם מחפשים אחר ריגושים, מצאתם. מחירו של הטרק הזה הוא כ-200 דולרים.

טרק אינקה ג’ונגל

סיורים במאצ’ו פיצ’ו

מאצ’ו פיצ’ו – מקומות לינה מומלצים בסביבת העיר האבודה

אם תכננתם לישון באתר מאצ’ו פיצ’ו עצמו, אנחנו כאן כדי לספר לכם שהדבר לא ממש אפשרי, אלא אם כן אתם מוכנים להשקיע הרבה מאד כסף ולהזמין חדר במלון היוקרתי שבכניסה לאתר, Belmond Sanctuary Lodge. זהו מלון חמישה כוכבים, שהשהות ללילה אינה זולה אך מאד מומלצת על-ידי מטיילים רבים.

רוב המטיילים מעבירים את הלילה בעיר הסמוכה, אגואס קליינטס. הנה לכם רשימת מקומות לינה מומלצים באגואס קליינטס

 –

מאצ’ו פיצ’ו – אטרקציות מרכזיות

אתם יכולים לבלות בקלות מספר שעות טובות באתר מאצ’ו פיצ’ו, שמלא בממצאים שונים שניתן לראות. אתם יכולים לבקר באתר בכוחות עצמכם או לשכור את שירותיהם של המדריכים המקומיים, שעומדים בכניסה ומבקשים כ-120 פסו לסיור מודרך. בכל מקרה, הנה רשימה קצרה של האטרקציות המרכזיות באתר מאצ’ו פיצ’ו:

  1. השביל אל שער השמש (Inti Punku) – זהו טרק די מאתגר, העושה את דרכו אל שער השמש, אשר בעבר שימש כשער הכניסה הראשי לעיר מאצ’ו פיצ’ו. אם תגיעו אל השער לפני הזריחה, תוכלו לזכות לראות את קרני השמש הראשונים של הבוקר עוברים דרכו. לא מומלץ להתחיל את השביל אחרי השעה 14:00.

תחילת השביל: אם אתם מגיעים משער הכניסה של מאצ’ו פיצ’ו, המשיכו בשביל העילי שמקיף את מאצ’ו פיצ’ו ותגיעו אל בקתת שומר האדמות (Caretakers Hut). רבים מתייחסים לבקתה הזו כנקודת ההתחלה של השביל. פנו שמאלה אל השביל שמוביל הרחק ממאצ’ו פיצ’ו, דרך האדמות החקלאיות. לאורך הדרך, תוכלו לראות שלטים מעץ שיאששו לכם שאתם נמצאים על הדרך הנכונה, Inti Punku.

משך הטרק: בין שלוש לארבע שעות (מסלול מעגלי).

רשימת ציוד מומלצת: כ-2 ליטרים של מים, חטיפים, דוחה יתושים, כובע, משקפי שמש, קרם הגנה, מעיל גשם אם אתם מגיעים בעונה הגשומה וכמובן, מצלמה.

  1. מקדש השמש (Temple of the Sun) – מקדש זה, שנועד להלל את השמש, הינו אחד מהאתרים המרשימים ביותר במאצ’ו פיצ’ו. המקדש הוא המבנה המעוגל היחידי במאצ’ו פיצ’ו, וממוקם משמאל למרחצאות הטקסיות. כשקרני השמש עוברים דרך החלון המרכזי של המקדש, האור נופל ישירות על הסלע המרכזי.

מקדש השמש

  1. מקדש שלושת החלונות (Temple of the Three Windows) – זהו מקדש מפורסם נוסף באתר מאצ’ו פיצ’ו, שממוקם מעל לרחבה המרכזית של העיר העתיקה, בקרבת מקדש השמש. על פי האמונה המקומית, שלושת החלונות מייצגים את החלקים השונים של העולם: את העולם התחתון, את גן העדן ואת החיים עצמם, ההווה שלנו.

מקדש שלושת החלונות

  1. אינטיווטאנה (Intiwatana) – על ראש גבעת אינטיווטאנה המשקיפה על אתר מאצ’ו פיצ’ו תמצאו את הסלע המיוחד הזה, שפירוש שמו הינו “עמוד ההתחזקות של השמש”. רבים טועים וחושבים שמדובר בשעון שמש עתיק, אולם למעשה, סלע זה שימש את בני האינקה האסטרונומים שניסו לחזות מראש את מועדי ההיפוך של הקיץ ושל החורף בעזרת הזוויות של הסלע.

סלע אינטיווטאנה

  1. וויינה פיצ’ו (Wayna Picchu) – השביל שמוביל אל ראש הר וויינה פיצ’ו הינו אחד ממסלולי ההליכה הפופולאריים ביותר סביב מאצ’ו פיצ’ו. ההר, שפירוש שמו הוא “פסגה צעירה”, נקרא גם “הוואינה פיצ’ו” (Huayana Pichu) ומתנשא לגובה של 360 מטרים מעל אתר מאצ’ו פיצ’ו ובסך הכול, מתנשא לגובה של 2,720 מטרים מעל פני הים. מקומיים מספרים שפסגת ההר שימשה כמקום מגוריו של הכומר הבכיר והבתולות המקומיות, ושבכל בוקר היה הכומר מגיע עם משלחת קטנה למאצ’ו פיצ’ו, על מנת לבשר על בואו של היום החדש.

בשל הפופולאריות הרבה של השביל המוביל אל הפסגה, רק 400 מטיילים מורשים לעלות עליו בכל פעם. הטיפוס אל הפסגה הינו מאתגר וכולל מדרגות רבות, לכן אנו ממליצים לכם לעלות רק אם מצבכם הגופני הינו טוב ואתם בכושר. כשתגיעו אל הפסגה, תוכלו לראות את מאצ’ו פיצ’ו בשיא תפארתה וגם לרדת בשביל משני אל מקדש הירח (Temple of the Moon) ואל המערה הגדולה (Gran Caverne), הממוקמים סמוך לפסגה.

משך המסלול: העלייה אל הפסגה אורכת כשעה.

מתי מומלץ לבצע את המסלול? בשעות הבוקר המוקדמות, בין השעות 7:00-10:00.

איך תקבלו אישור לעלייה להר? כמו שכבר הזכרנו, מדי יום מחולקים רק 400 אישורי כניסה לשביל שמוביל אל מעלי וויינה פיצ’ו. האישורים מחולקים ל-200 אנשים בין השעות 7:00-10:00 ול-200 אנשים נוספים מהשעה 10:00 ואילך. בכדי להבטיח את כניסתכם למסלול, עליכם לבקש לכלול את הכניסה לשביל בכרטיס הכניסה שלכם לאתר מאצ’ו פיצ’ו. תצטרכו להוסיף סכום נוסף של 24 סול למחיר הכניסה הכללי. תוכלו לרכוש את כרטיסי הכניסה דרך אתר האינטרנט הרשמי להזמנת כרטיסים.

הדרך אל פסגת וויינה פיצ’ו

  1. מונטנייה פיצ’ו (Montaña Picchu) – זהו ההר שממוקם ממול להר וויינה פיצ’ו, שמטיילים רבים מפספסים בעת ביקורם במאצ’ו פיצ’ו. ההר מתנשא לגובה של 652 מטרים מעל מאצ’ו פיצ’ו ובכללי, לגובה של 3,050 מטרים מעל פני הים ומספק נופים מרהיבים על אתר מאצ’ו פיצ’ו, על הר וויינה פיצ’ו ועל הפסגות האחרות שבסביבה.

דרגת הקושי של המסלול: בינונית עד מאתגרת.

משך המסלול: העלייה אורכת כשעה וחצי, הירידה אורכת כשעה; בסך הכול – כשעתיים וחצי.

איך תגיעו אל תחילת השביל? אם אתם מגיעים משער הכניסה למאצ’ו פיצ’ו, המשיכו בשביל העילי לכיוון בקתת שומר האדמות (Guardhouse). כמה דקות אחרי הגעתכם אל הבקתה, עליכם לפנות ימינה ולהמשיך בשביל שעובר דרך האדמות החקלאיות. תמשיכו בשביל זה במשך כ-15 דקות, עד שתגיעו אל בקתת הסוהר (Warden’s Hut), שם תצטרכו להירשם באמצעות הדרכון שלכם וכרטיס הכניסה לשביל המוביל אל פסגת ההר.

מתי מומלץ לבצע את המסלול? מוקדם ככל הניתן, החל מהשעה 7:00 בבוקר, שכן העלייה להר נפסקת בשעה 11:00 בבוקר.

איך תקבלו אישור לעלייה להר? מדי יום, מורשים לעלות להר 150 מטיילים בלבד, ללא חלוקה לשעות כניסה. תצטרכו להוסיף סכום נוסף של 14 סול למחיר הכניסה הכללי. תוכלו לרכוש את כרטיסי הכניסה דרך אתר האינטרנט הרשמי להזמנת כרטיסים.

רשימת ציוד מומלצת: כ-1.5 ליטרים של מים, חטיפים, דוחה יתושים, כובע, משקפי שמש, קרם הגנה, מעיל גשם אם אתם מגיעים בעונה הגשומה, דרכון וכמובן, מצלמה.

העלייה להר מונטנייה פיצ’ו.

אגואס קליינטס – אטרקציות מרכזיות בעיר ובסביבה

אם אתם כבר נמצאים במאצ’ו פיצ’ו, מדוע שלא תקדישו קצת זמן כדי להסתובב בעיר הסמוכה, אגואס קליינטס? זוהי העיר הקרובה ביותר לאתר ההיסטורי של מאצ’ו פיצ’ו, במרחק של כ-6 קילומטרים מהעיר האבודה, כך שהרוב המוחלט של המטיילים במאצ’ו פיצ’ו עוברים גם באגואס קליינטס. הנה לכם רשימה קצרה של האטרקציות המרכזיות בעיר ובסביבתה:

  1. מוזיאון המאצ’ו פיצ’ו (Manuel Chávez Ballón Site Museum) – אם תשימו לב, לא קיים מוזיאון באתר של מאצ’ו פיצ’ו עצמה וזאת כיוון שהמוזיאון הרשמי של האתר קיים בסמוך לעיר אגואס קליינטס שלמרגלות האתר. במוזיאון תוכלו למצוא מיצגים, הדמיות ותמונות רבות המספרות על העבודות הארכיאולוגיות שנעשו במקום לאורך השנים. כמו כן, תוכלו למצוא כאן מידע מעשיר אודות התרבות, הדת והאומנות של בני האינקה. בחצר של המוזיאון תמצאו גן בוטני קטן. הכניסה כרוכה בתשלום.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין חצי שעה לשעה וחצי.

איך תגיעו למוזיאון? המוזיאון ממוקם במרחק של כ-2 קילומטרים מאגואס קליינטס, בסמוך לגשר להולכי רגל שמוביל אל אתר מאצ’ו פיצ’ו. בכתובת: Puente de Ruinas.

  1. המעיינות החמים באגואס קליינטס – אם מתחשק לכם לנוח מהטרק הארוך אל מאצ’ו פיצ’ו או פשוט סתם להתפנק, אנו ממליצים לכם להיכנס אל אחד מהמעיינות החמים בעיר, שעל שמם נקראה העיר “אגואס קליינטס” (“מעיינות חמים” בתרגום לעברית). קחו בחשבון שהמעיינות עשויים להיות מלאים באנשים, שכן רבים מהתושבים מגיעים אל המקום לאורך כל שעות היום. מומלץ להגיע מוקדם בבוקר, על מנת ליהנות מהחום של המעיינות. הכניסה למעיינות כרוכה בתשלום ואתם יכולים לשכור במקום מגבות.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 5:00-21:30.

איך תגיעו למעיינות? המעיינות נמצאים במרחק של כ-10 דקות הליכה ממרכז העיר. לכן לאורך הנהר החוצה את העיר, בכיוון ההפוך מגשר הכניסה למאצ’ו פיצ’ו ותמצאו את המעיינות ברחוב Pachacutec.

המעיינות החמים באגואס קליינטס

  1. הר פוטוכוסי (Putukusi) – הר זה, שפירוש שמו הוא “הר שמח”, מתנשא לגובה של כ-2,370 מטרים מעל פני הים ונמצא בסמוך לאתר מאצ’ו פיצ’ו. אם ברשותכם כמה שעות פנויות, אנו ממליצים בחום לעלות אל פסגת הר פוטוכוסי בכדי להתרשם מהתצפית המרהיבה על אתר מאצ’ו פיצ’ו, שלא רבים זוכים לראות. יש הטוענים שמדובר בנקודת תצפית טובה יותר מנקודות התצפית שעל הרי וויינה פיצ’ו ומונטנייה פיצ’ו. בניגוד להרים המפורסמים שנמצאים בשטחו של אתר מאצ’ו פיצ’ו, אתר זה אינו זוכה למבקרים רבים וניתן לספור את מספר המטפסים עליו מדי יום באמצעות שתי כפות הידיים. הדרך אל הפסגה כוללת מספר רב של מדרגות וגם מספר סולמות, כך שאם אינכם בכושר או מפחדים מגבהים, הטיפוס אל פסגת ההר הוא לא בשבילכם. בכל מקרה, מומלץ לעלות על ההר עם חברים, בכדי שאם חס וחלילה משהו ישתבש בדרך, יהיה מי שיעזור.

דרגת הקושי של המסלול: מאתגרת, למיטבי לכת בלבד.

משך המסלול: בין שלוש שעות לשלוש וחצי שעות (מסלול מעגלי).

מתי מומלץ לבצע את המסלול? לא אחרי השעה 14:00, כיוון שאז אתם עלולים להיכנס לשעת החושך.

איך תגיעו לתחילת המסלול אל פסגת ההר? עקבו אחר מסילות הדרך שמובילות אל כפר סנטה תרזה ומאצ’ו פיצ’ו ולאחר כ-15 דקות של הליכה, אתם אמורים למצוא את תחילת השביל מימינכם. שימו לב שאם הגעתם למנהרת רכבת, הגזמתם ואתם צריכים לחזור אחורה. לא קיים שילוט או סימון במקום, כך שאנו ממליצים לבקש הכוונה מהמקומיים שעוברים באזור.

רשימת ציוד מומלצת: לפחות 1.5 ליטרים של מים, חטיפים, דוחה יתושים, כובע, משקפי שמש, קרם הגנה, לבוש ארוך לפסגה וכמובן, מצלמה.

לטפס על פוטוכוסי

  1. גני מנדור (Gardens of Mandor) – זהו גן פרטי המלא בעצים ובפרחים מקומיים, המושכים בעלי חיים שונים אל המקום. בעת ביקורכם במקום, תוכלו ליהנות גם מהנחלים וממפלי המים שזורמים בין הצמחייה הרבה. הכניסה כרוכה בתשלום.

כמה זמן מומלץ לבקר בגנים? כשעה.

איך תגיעו אל הגנים? תמצאו את הגנים בכתובת: Km 114.3 Ferrocarril Cusco.

 

אגואס קליינטס – המסעדות המומלצות בעיר

לפני שאנו ניגשים להמליץ לכם על מסעדות, אנו רוצים לספר לכם קצת באופן כללי על המסעדות באגואס קליינטס. כיאה לעיר תיירותית טיפוסית, מרבית מן המסעדות בעיר יציעו לכם מנות במחירים גבוהים להחריד, כך שאתם צריכים לקחת זאת בחשבון כשאתם מגיעים לביקור בעיר. המסעדות מרוכזות בעיקר סביב הכיכר המרכזית של העיר ומרביתם מציעות “תפריט תיירים” לאורך כל היום, הכולל ארוחה מלאה המורכבת ממספר מנות, העולה בדרך כלל בין 15 ל-20 סול. אם כשהמלצר מגיש לכם את החשבון אתם מגלים שהוסיפו לכם עמלה מוגזמת, נסו לברר מדוע ולהוריד את המחיר לפני שאתם ממהרים לשלם וללכת. בכל מקרה, אם אתם מגיעים מהעיר קוסקו, אנו ממליצים לכם להצטייד מבעוד מועד באוכל מהמכולת שם, כיוון שהמחירים בקוסקו נמוכים בהרבה מהמחירים שתמצאו כאן, באגואס קליינטס.

ועכשיו, הנה לכם רשימה של מספר מסעדות מומלצות בעיר:

מסעדות מומלצות לאנשים שמחפשים לאכול אוכל איכותי בזול ($)

  1. השוק המקומי – השוק אומנם לא נחשב למסעדה, אך גם כאן תוכלו למצוא לעצמכם ארוחות צהריים וערב, ובמחירים זולים יחסית (כ-10 סול). בכדי להגיע אל השוק, עשו את דרככם אל מרכז העיר ואם אתם מסתבכים, פשוט שאלו את אחד מהמקומיים והוא כבר יראה לכם את הדרך.
  2. La Boulangerie de Parisזוהי מאפייה צרפתית שמגישה כריכים בבגטים, קרואסונים, מגוון מאפלים וכן, גם מנות גדולות יותר, כמו לזניה ומאכלים שונים לצמחוניים. המסעדה משמשת גם בתור בר, כך שאם תרצו להזמין גם משהו לשתות, אין עם זה בעיה. המחירים במאפייה סבירים במיוחד.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 7:00-21:00.

הכתובת: Jr Sinchi Roca, ליד תחנת האוטובוס.

מסעדות מומלצות לאנשים שמוכנים להשקיע מחיר סביר במנה שלהם ($$)

  1. El Indio Feliz Restaurant Bistroזוהי אומנם מסעדה יקרה יחסית, אך התפריט שלה, שמלא בכל טוב, שווה את המחיר.

שעות הפתיחה: שני עד שישי בין השעות 10:00-18:00.

הכתובת: Lloque Yupanqui 4-12.

האתר הרשמי: El Indio Feliz Restaurant Bistro.

 

 

מקורות מידע שימושיים:

  1. מאצ’ו פיצ’ו בוויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%90%D7%A6%27%D7%95_%D7%A4%D7%99%D7%A6%27%D7%95#.D7.94.D7.99.D7.A1.D7.98.D7.95.D7.A8.D7.99.D7.94
  2. “איך לטייל במאצ’ו פיצ’ו” באתר של Travel + Leisure: http://www.travelandleisure.com/articles/how-to-travel-to-machu-picchu
  3. “מטיילים למאצ’ו פיצ’ו” באתר USA Today: http://traveltips.usatoday.com/traveling-machu-picchu-22624.html
  4.  ספרי טיולים בתאילנד

על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם