מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 29 דקותPedro Szekely from USA – Antigua, Guatemala Uploaded by PDTillman
כתבה וערכה: ליאור קן-לי=
רפובליקת גואטמלה (Guatemala) היא מדינה קטנה יחסית במרכז אמריקה, שמציעה למבקרים בה אתרים היסטוריים רבים, לצד פלאי טבע יפהפיים. אם אתם מתכננים טיול לגואטמלה, אנו מבטיחים לכם שלא יהיה לכם משעמם ושתמיד יהיה מה לעשות. במדריך השלם שלנו למטייל העצמאי במדינת גואטמלה תמצאו את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם נוחתים ברפובליקה המיוחדת הזו.
גואטמלה – איך מזג האוויר ומתי כדאי לבקר?
גואטמלה היא מדינה טרופית ומזג האוויר שונה ממחוז למחוז. בעוד שבחלק מהמחוזות מזג האוויר גשום לאורך כל ימות השנה, במחוזות אחרים במדינה מזג האוויר הוא לרוב שמשי ויבש. הטמפרטורות במדינה משתנות בהתאם לגובה של האזור שבו אתם נמצאים. מישורי החוף, שגובהם נע מגובה הים ועד 1,000 מטרים, הם אזורים חמים, לחים וטרופיים במיוחד; אזורים שנמצאים בגובה שבין 1,000 מטרים ל-2,000 מטרים, שהם רוב האזורים במדינה, הם אזורים עם טמפרטורה נוחה יחסית; ואזורים גבוהים, שהם מעל ל-2,000 מטרים, הם קרירים ובשעות הלילה אף מקפיאים.
אבל אם נסכם את הכול בקצרה, בגואטמלה קיימות שתי עונות מרכזיות: “העונה היבשה” (שבין נובמבר למאי) ו-“העונה הגשומה” (שבין יוני לאוקטובר). התקופה המומלצת ביותר לביקור בגואטמלה, מבחינת מזג אוויר, היא בתקופה שבין חודשי דצמבר לינואר, ב”עונה היבשה”. בתקופה זו השדות עוד ירוקים, כי נהנו מעונה ארוכה של גשם, אך כבר נמצאים בתוך התקופה היבשה. אבל שימו לב – מזג האוויר הנוח בתקופה זו מושך תיירים רבים לגואטמלה, והתקופה שבין דצמבר למרץ נחשבת לתקופה המתוירת ביותר במדינה. מומלץ, אפוא, להזמין מקומות בבתי המלון זמן רב מראש (אפילו שנה מראש), כדי להימנע מהאפשרות שכל המלונות השווים יהיו תפוסים.
מלבד מזג האוויר, אנו ממליצים לכם גם לקחת בחשבון את החגים הרשמיים שמתקיימים בגואטמלה. במועדים אלה, המשרדים הממשלתיים והבנקים יהיו סגורים, התחבורה הציבורית תפעל במידה פחותה וייתכן שהשווקים המרכזיים יהיו סגורים. החגים הרשמיים בגואטמלה הם יום השנה החדשה (1 בינואר), יום הכוחות החמושים (30 ביוני), יום החגיגות (1 ביולי), חג עליית מרים (15 באוגוסט), יום העצמאות (15 בספטמבר), יום הזיכרון למהפכת 1944 (20 באוקטובר), יום כל הקדושים (1 בנובמבר), חג המולד (24-25 בדצמבר) וערב השנה החדשה (31 בדצמבר).
–
גואטמלה – דברים שכדאי לדעת לפני שנוחתים
טלפוניה – קוד החיוג לגואטמלה: 502.
איך מגיעים לגואטמלה? אם אתם מגיעים מהארץ, הדרך הפשוטה ביותר להגיע לגואטמלה היא באמצעות טיסה. נמל התעופה המרכזי של גואטמלה (La Aurora International Airport; GUA) נמצא בעיר בירתה, גואטמלה סיטי (Guatemala City). הנמל נמצא 6.4 קילומטרים ממרכז העיר גואטמלה סיטי, במרחק של כ-15 דקות נסיעה. אל תצפו לטיסה ישירה מהארץ. סביר להניח שתצטרכו לעצור בדרך באחת מהערים בארצות הברית או במרכז אמריקה, ומשם להמשיך לגואטמלה סיטי. קיים נמל תעופה נוסף, בעיר פלורס (Flores) שבמחוז אל פטן (Petén), אולם נמל תעופה זה הוא קטן יותר ולרוב מקבל רק טיסות מיעדים קרובים במדינה עצמה.
אפשרות הגעה נוספת היא באמצעות אוטובוסים והיא מתאימה במיוחד לאלה מכם שכבר נמצאים באחת מהמדינות במרכז אמריקה, שגובלות בגואטמלה: מקסיקו (Mexico), בליז (Belize), הונדורס (Honduras) או אל סלבדור (El Salvador). עם זאת, שימו לב שהדרכים שמובילות לגואטמלה אינן ברמה גבוהה ושהנהגים לא נוהגים בבטיחות, כך שאם אתם חוששים מהדרך, אולי כדאי שתשקלו לקחת טיסה או שאטל מסודר יותר במקום זאת.
האם צריך אישורים כדי להיכנס לגואטמלה? בתור תושבי ישראל, אינכם צריכים להצטייד בויזה על מנת להיכנס לגואטמלה, כל עוד אתם מתכוונים להישאר במדינה פחות מ-90 ימים. רשויות ההגירה יעניקו לכם אשרת שהייה של 90 יום עם כניסתכם למדינה, אחרי שתציגו בפניהם דרכון בן תוקף של חצי שנה לפחות.
עניינים כספיים: המטבע שבו משתמשים בגואטמלה הוא קצאל (שקל אחד שווה כ-1.99 קצאל). המטבע קרוי על שם הציפור הלאומית. תוכלו למצוא כספומטים כמעט בכל מקום במדינה, מלבד בכפרים הקטנים והנידחים. שימו לב שבעיריות הקטנות במדינה העמלה גבוהה יותר מבערים הגדולות יותר, כך שמומלץ למשוף את הכסף שלכם לפני שאתם מגיעים לעיריות הקטנות יותר. מומלץ להחליף את הכסף שלכם בבנקים ובמקומות מסודרים ולהימנע מהחלפת הכסף במעברי הגבולות, שכן שער החליפין שם הוא פחות טוב.
צריכים חיסונים? כן. תבדקו בלשכות הבריאות המחוזיות אילו חיסונים אתם צריכים.
חולים? קחו בחשבון שגואטמלה היא אינה מדינה מפותחת ושבהתאם, גם שירותי הבריאות שלה אינם טובים במיוחד. לכן, מומלץ לשמור על עצמכם ככל הניתן. הימנעו מאכילת מאכלים שהוכנו בסביבה לא היגיינית ומשתיית מים שאינם מינראליים ושלא הורתחו כראוי. כמו כן, מומלץ להימרח בתרסיס נגד יתושים. אם בכל זאת חליתם, בקשו מבית המלון שלכם להפנות אתכם לבית החולים הפרטי הקרוב ביותר.
שמרו על החפצים שלכם. שימו לב שבגואטמלה פועלים כייסים ושודדים רבים, שיהיו שמחים להעלים לכם את הארנק או כל פריט בעל ערך אחר. המקומות בהם מעשי שוד הם הנפוצים ביותר הם גואטמלה סיטי ואגם אטיטלן (Lago de Atitlán). באזורים אלה מומלץ להסתובב בקבוצות גדולות ככל הניתן ובכל מקרה, לא להסתובב עם דברים יקרי ערך. השאירו אותם בכספת בבית המלון.
–
גואטמלה – לוח מועדים ופסטיבלים מרכזיים במדינה
–
פברואר
חגיגות קציר הקפה (Coffee Harvest Celebration) – גואטמלה נחשבת לאחת מיצואני הקפה הידועות בעולם, כך שאין זה פלא שחוגגים את קציר פולי הקפה מדי שנה, בחודש פברואר. החגיגות מתקיימות בעיירה פרייג’יאנז (Fraijanes) וכוללות ריקודים צבעוניים ומגוון רחב של מאכלים טעימים.
מתי? 2 ו-4 בפברואר.
–
מרץ
השבוע הקדוש (Semana Santa) – השבוע הקדוש, שמכונה גם “שבוע חג הפסחא”, הוא השבוע שבו מגיעים התיירים הרבים ביותר אל גואטמלה, כך שאם אתם מתכננים להגיע, מומלץ להזמין זמן רב מראש את הכרטיסים. החגיגות שנלוות לשבוע הקדוש מתקיימות בבירה הקודמת של גואטמלה, אנטיגואה (Antigua), עיר יפהפייה, מלאה בכנסיות ובמבצרים עתיקים. תהלוכות גדולות עושות את דרכן ברחובות העיר, ובמהלכן אנשים בגלימות סגולות נושאים פסלים של ישו הצלוב. רבים מגיעים גם בכדי להתרשם מהשטיחים היפהפיים שמעטרים את הרחובות.
מתי? לרוב מתישהו בין ה-22 במרץ ל-23 באפריל.
–
נובמבר
פסטיבל העפיפונים של יום המתים (All Saints’ day Kite Festival) – זהו אחד מהפסטיבלים הצבעוניים בגואטמלה, שמתקיים לזכרם של האנשים שמצאו את מותם לאורך השנים. העפת העפיפונים מתקיימת בשני בתי קברות, ב- Santiago Sacatepéquez וב-Sumpang. התושבים מאמינים שהעפיפונים מסוגלים לתקשר עם הקרובים המתים שבשמיים, בעולם שמעבר. לפי המסורת, יש להכין את העפיפונים 40 ימים מראש, על ידי שימוש בחומרים טבעיים בלבד. כך למשל, הדבק שמדביק את חלקי העפיפונים יחדיו מורכב מתערובת של פרח יוקה, קליפת לימון ומים.
מתי? 1 בנובמבר.
מה לעשות בגואטמלה?

–
גואטמלה- טיול בין הערים המרכזיות במדינה
העיר גואטמלה סיטי (Guatemala City)
גואטמלה סיטי היא עיר בירתה הנוכחית של גואטמלה והעיר הגדולה ביותר במדינה.
גואטמלה סיטי – היסטוריה על קצה המזלג
גואטמלה סיטי הייתה בתחילתה עיר קטנה, תחת השלטון הספרדי. בתחומה של העיר היה קיים מנזר ושמו “אל קרמן” (El Carmen), שנוסד בשנת 1628. בתחילה, גואטמלה סיטי לא הייתה מוגדרת כעיר הבירה של גואטמלה. עיר הבירה הייתה אנטיגואה, אולם לאחר סדרה של רעידות אדמה, שהחלו ביולי 1773, העיר אנטיגואה נהרסה ומלך ספרד של אותה תקופה החליט להכריז, ב-27 בספטמבר 1775, על עיר אחרת כעיר הבירה. גואטמלה סיטי נבחרה לתפקיד.
בתחומה של העיר גואטמלה סיטי תוכלו למצוא את הריסותיה של עיר המאיה העתיקה, קמינאלחויו (Kaminaljuyu), שהוקמה באלף הראשון לפנה”ס. העיר העתיקה, שכיום הינה מהאתרים הארכיאולוגיים הידועים ביותר ביבשת אמריקה, הייתה מאוכלסת במשך כ-2,000 שנים, עד שתושביה נטשו אותה בין השנים 600-900 לספירה. בשלהי המאה ה-20, העיר גואטמלה סיטי התרחבה וכיסתה חלקים רבים מהריסותיה של קמינאלחויו. רק מאוחר יותר הכניסו את ההריסות לרשימת האתרים השמורים והגנו עליהם מפני הריסה נוספת.
–
גואטמלה סיטי – תחבורה ציבורית
העיר גואטמלה סיטי מחולקת ל-21 חלקים, הנקראים “zonas”. המרכז ההיסטורי של העיר מכונה “Zona 1” ובו תוכלו למצוא את מרבית מן האטרקציות המעניינות. דרומית למרכז ההיסטורי, תמצאו את “Zona 4”, הכולל בתחומו את המשרדים הרשמיים של העיר, ביניהם התיאטרון הלאומי והבנק הלאומי. חלק נוסף שוודאי יעניין אתכם הוא “Zona 10”, המכונה בחלקו גם “האזור החי”, כיוון שבו מרוכזים כל מקומות הבילוי, הברים, מרכזי הקניות, המסעדות ומקומות הלינה המובילים בעיר.
קיימים מספר דרכים להתנייד ברחבי העיר:
אוטובוסים – קיימים סוגים שונים של אוטובוסים הפועלים בגואטמלה סיטי. האוטובוסים העירוניים הרגילים הם האוטובוסים האדומים, אך הם מומלצים פחות אם אתם מעוניינים בנסיעה הבטוחה ביותר, כיוון שכייסים רבים אוהבים לנסוע עליהם. מחיר נסיעה באוטובוסים אלה הוא קצאל אחד (כ-0.5 שקל) ו-1.25 קצאל בימי ראשון.
אפשרות נוספת היא לנסוע באוטובוסים הירוקים, המכונים “Transmetro”. אוטובוסים אלה נוסעים בנתיבים המיועדים אך ורק להם ונוסעים בקווים קבועים מראש. הם עוצרים בתחנות מוגדרות מראש, בהן עליכם לשלם את דמי הנסיעה לפני העלייה לאוטובוס. נכון לשנת 2015, פועלים בעיר שלושה קווים של ה-Transmetro (A הכתום, B הירוק ו-C הסגול). למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של ה-Transmetro (בספרדית).
לבסוף, נותרנו עם האוטובוסים הכחולים-לבנים של חברת Trans Urbano. אלה דומים במידת מה ל-Transmetro, אולם נוסעים בנתיבים הרגילים כמו כל שאר כלי הרכב ובעלי תחנות רבות יותר. גם כשתסיעו באוטובוסים הללו לא תשלמו את דמי הנסיעה לנהג, אלא תצטרכו להצטייד בכרטיס הנסיעה SIGA. את הכרטיסים הללו ניתן לרכוש במרכזי שירות לקוחות (Customer Service Center), על ידי הצגת דרכון בתוקף. את הכרטיסים אתם מטעינים מראש בכסף הדרוש לנסיעות וכך אינכם צריכים להסתובב עם כסף בזמן נסיעתכם באוטובוס ולהסתכן בגניבות. ניתן להשתמש בכרטיס גם בנסיעה באוטובוסים הירוקים, שעליהם דיברנו קודם לכן.
מוניות – כמו שקיימים סוגים שונים של אוטובוסים בגואטמלה סיטי, קיימים גם סוגים שונים של מוניות: כאלה שיפעילו בעבורכם מונה וכאלה שתצטרכו לסכם על המחיר לפני הנסיעה בהן. אנו ממליצים לכם להשתמש בשירותים של חברת המוניות Taxis Amarillo (מוניות צהובות), בלתי אפשרי לעצור אותן ברחוב, כך שאם אתם רוצים להזמין אחת, עליכם להתקשר למספר 1766 או פשוט לבקש מבית המלון שלכם או המסעדה שבה אתם נמצאים לעשות זאת. הנסיעה במוניות של חברה זו נחשבת לבטוחה ביותר ותעריף הנסיעה נקבע על ידי מונה, שמתחיל את הספירה שלו מ-25 קצאל (כ-12.5 שקלים).
מוניות נוספות שכדאי שתכירו הן המוניות הלבנות. אותן אתם אומנם יכולים לעצור באמצע הרחוב, אבל קחו בחשבון שהנהגים שלהן יתמקחו אתכם על מחיר הנסיעה. ברגע שהם יראו שאתם תיירים, הם יבקשו הרבה יותר ממה שנסיעה באמת אמורה לעלות וסביר להניח שהם יצליחו לרמות אתכם, אלא אם כן אתם אמנים במשא ומתן.
מקומות לינה מומלצים בגואטמלה
גואטמלה סיטי – אטרקציות מרכזיות בעיר
אטרקציות מובילות לאוהבי המוזיאונים
- מוזיאון פופול וו (Popol Vuh Museum) – פופול וו הם קובץ של סיפורים מיתולוגיים-היסטוריים שנוצרו החל משנת 1225 לספירה. אולם, על אף שהמוזיאון קרוי על שם קובץ סיפורים זה, לא תמצאו אזכורים רבים לפופול וו בתצוגות השונות. במקום זאת, תוכלו למצוא במוזיאון את אחד מהאוספים הגדולים והמרשימים ביותר בעולם של אומנות שנוצרה על ידי בני המאיה. בין היתר, תראו במוזיאון כלי חמר ססגוניים, פסלונים, מסיכות מסורתיות, ציורים וכדים יפהפיים שהשתייכו לבני תרבות המאיה. כמו כן, ישנו אגף במוזיאון המתמקד בספרים מעניינים מאותה תקופה, למשל עותק של ספר מצויר של בני המאיה. שלטי ההסבר הינם בספרדית ובאנגלית.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 9:00-17:00; ימי שבת בין השעות 9:00-13:00. המוזיאון סגור בימי ראשון.
כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? לפחות שעתיים.
הכתובת: 6 Calle at 6 Av. (ב-Zona 10). אם ברצונכם להגיע בתחבורה ציבורית, אתם יכולים לעלות על אחד מקווי האוטובוס העירוניים 63, 82, 101 או 40R ולרדת בפינה של רחוב 6, ב-Zona 10, מול משרד החינוך. המשיכו מפינת הרחוב מזרחה, עברו שני צמתים עם רמזורים והמשיכו לכיוון הקמפוס, בו ממוקם המוזיאון.
–
- מוזיאון איצ’ל לתלבושות ילידיות (Museo Ixchel del Traje Indigena) – גם המוזיאון הזה ממוקם בשטחה של קמפוס אוניברסיטת Francisco Marroquin. אחרי שהתרשמתם מחפציהם של בני המאיה, במוזיאון איצ’ל תוכלו להתרשם מהבגדים שלבשו בתקופתם. האוסף שקיים במוזיאון מציג בפניכם למעלה מ-120 סוגים שונים של בדים, שחלקם נוצרו במאה ה-19. מלבד הבדים, תמצאו באוסף של המוזיאון גם מספר רב של תצלומים, פסלים וציורים, שכולם מספרים את סיפורה של תרבות המאיה. בזמן ביקורכם במוזיאון תוכלו ליהנות ממגוון תצוגות מולטי-מדיה ומתצוגות אינטראקטיביות, שיאפשרו לכם לחוש את הבדים במו ידיכם.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 9:00-17:00; ימי שבת בין השעות 9:00-13:00. המוזיאון סגור בימי ראשון.
כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: 6 Calle at 6 Av. (ב-Zona 10). אם ברצונכם להגיע בתחבורה ציבורית, אתם יכולים לעלות על אחד מקווי האוטובוס העירוניים 63, 82, 101 או 40R ולרדת בפינה של רחוב 6, ב-Zona 10, מול משרד החינוך. המשיכו מפינת הרחוב מזרחה, עברו שני צמתים עם רמזורים והמשיכו לכיוון הקמפוס, בו ממוקם המוזיאון.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון איצ’ל לתלבושות ילידיות (בספרדית).
–
- מוזיאון מיראפלורס (Museo Miraflores) – זוכרים את עיר המאיה העתיקה, קמינאלחויו, שהזכרנו בקטע על ההיסטוריה של גואטמלה סיטי? במוזיאון זה תוכלו ללמוד את כל מה שרציתם לדעת על העיר החשובה הזו. בקומה התחתונה של המוזיאון תמצאו תצוגה של כ-500 פריטים שנמצאו בקמינאלחויו ומפות שמראות את מסלולי הסחר שעברו דרך העיר בזמני קדם. בקומה העליונה תמצאו תצוגה של בדים ופריטי לבוש שהובאו מרחבי מדינת גואטמלה. שלטי ההסבר במוזיאון הם בספרדית וחלקם גם באנגלית. באדמות המוזיאון תוכלו למצוא שלושה תלים שמורים. שימו לב שאם אתם כבר ביקרתם בשני המוזיאונים הקודמים שעל הרשימה, אתם יכולים להרשות לעצמכם לדלג על מוזיאון זה, אם אתם קצרים בזמן.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:00-19:00. המוזיאון סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: 7 Calle 21-55 (ב-Zona 11).
–
אטרקציות מובילות לאוהבי האדריכלות
- הקתדראלה העירונית (Metropolitan Cathedral) – קתדראלה זו, שמכונה באופן רשמי “קתדראלת סן דיאגו של גואטמלה סיטי”, היא הכנסייה המרכזית בעיר. הקתדראלה נבנתה בין השנים 1778 ל-1867 והחליפה את הקתדראלה המרכזית הישנה של העיר, שהושמדה על ידי רעידת אדמה בשנת 1773. הקתדראלה מציגה ארכיטקטורה קולוניאלית מרשימה, שהצליחה להחזיק מעמד במהלך רעידות האדמה הרבות שפקדו את האזור במהלך המאה ה-20. בזמן שאתם שם, שימו לב ל-12 עמודי התווך שמוצבים מול לקתדראלה, אשר מוצבים שם לזכרם של אלפי האנשים שנרצחו או נעלמו במהלך מלחמת האזרחים שהתקיימה החל משנות ה-60 של המאה ה-20 ועד לשנת 1996.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-20:00.
כמה זמן מומלץ לבקר בקתדראלה? כחצי שעה.
הכתובת: 8 Calle and 7 Avenue (במרכז ההיסטורי של העיר). הקתדראלה ממוקמת מזרחית לכיכר החוקה (Constitution Plaza).
–
- הארמון הלאומי (Palacio Nacional) – זהו אחד מהמבנים הבולטים ביותר בגואטמלה סיטי, ששימש בעבר כמבנה החשוב ביותר בגואטמלה וכמפקדתו של נשיא גואטמלה. הארמון נבנה בין השנים 1936-1943. הביקור בארמון נעשה על ידי סיור מודרך בן כחצי שעה, שזמין גם בשפה האנגלית, במהלכו אתם עושים את דרככם במסדרונות ובחדרים המפוארים של הארמון. כשתגיעו אל החצר המערבית של הארמון, הקרויה “Patio de la Paz”, שימו לב לאנדרטה המתארת שתי ידיים. אנדרטה זו מייצגת את הסכמי השלום של גואטמלה, שנחתמו ממש בנקודה זו בשנת 1996. בשעה 11:00 בבוקר מדי יום שומר צבאי מגיע ומחליף את הוורד שמוחזק בידי הידיים. הוורד של היום הקודם מועף לעבר קהל הצופים ואם יתמזל מזלכם ותהיו נוכחים באותה שעה, אולי תוכלו לתפוס אותו.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 9:00-11:45 ובין השעות 14:00-16:45. שימו לב שלעיתים הארמון נסגר לכבוד אירועים ממשלתיים, כך שאם אתם רוצים להיות בטוחים שהוא פתוח, מומלץ להתקשר מראש ולשאול (2230–1020).
כמה זמן מומלץ לבקר בארמון? כחצי שעה.
הכתובת: 6 Calle and 7 Ave. (ב-Zona 1).
–
אטרקציות מובילות לאוהבי הטבע והגנים
- גן חיות לה אורורה (La Aurora Zoo) – אם אתם מגיעים עם הילדים או שפשוט אוהבים להסתובב ולהסתכל על בעלי חיים, אנו ממליצים לבקר בגן החיות המקסים הזה, שנפתח לקהל הרחב בשנת 1924 בחלקה הדרומי של העיר. גן החיות מחולק לשלושה אזורים: בעלי חיים מאפריקה, בעלי חיים מיבשת אמריקה ובעלי חיים מאסיה. יחסית לגני חיות אחרים במרכז ודרום אמריקה, בעלי החיים מוחזקים בתנאים יחסית טובים. ברחבת המזון של גן החיות תוכלו למצוא מגוון רחב של מסעדות טעימות, בהן תוכלו לאכול את ארוחת הצהריים שלכם.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:00-17:00. גן החיות סגור בימי שני.
כמה זמן מומלץ לבקר בגן החיות? לפחות שלוש שעות.
הכתובת: 5a calle Interior Finca La Aurora (ב-Zona 13).
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של גן חיות לה אורורה (בספרדית).
–
- הגן הבוטני (Jardines Botánico) – הגן הבוטני הקטן הזה, שהינו הראשון במרכז אמריקה. כולל בתוכו מגוון רחב של צמחים. כרטיסי הכניסה לגן כולל גם דמי כניסה למוזיאון הטבע העירוני.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שבת בין השעות 8:30-12:30.
כמה זמן מומלץ לבקר בגן? בין חצי שעה לשעה.
הכתובת: Calle Mariscal Cruz 1–56 (ב-Zona 10).
–
- מפת התבליט (Mapa en Relieve) – אחרי שטיילתם בגואטמלה סיטי ואולי ברחבי כל גואטמלה, הגיע הזמן לראות אותה מנקודת מבט קצת אחרת. בפארק מינרווה (Parque Minerva) תוכלו למצוא מפה ענקית של גואטמלה, שמציגה את המדינה בקנה מידה של 1:10,000. המפה נוצרה כבר בשנת 1905, כך שהיא אטרקציה וותיקה יחסית בעיר. במפה תוכלו לזהות, בין היתר, ערים, נהרות, הרי געש והרים. שימו לב שהמקום נעשה צפוף בסופי שבוע ובייחוד בימי ראשון, אז הרחוב הראשי נחסם לתנועה בין השעות 10:00-14:00 על מנת לאפשר להולכי רגל ורוכבי אופניים ליהנות מהדרך. בסביבות ה-15 באוגוסט עורכים במקום יריד, כך שגם אז אתם צפויים להיתקל בקהל גדול.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר במפה? כחצי שעה.
הכתובת: Av Simeón Cañas Final (ב-Zona 1).
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מפת התבליט (בספרדית).
–
גואטמלה סיטי – המקומות המומלצים לשופינג
- השוק המרכזי (Mercado Central) – בעבר, השוק שימש בעיקר את המקומיים, שהגיעו אליו על מנת לרכוש דברי מזון. אולם, לאחר רעידת האדמה שפקדה את העיר בשנת 1976, השוק המרכזי הפך למקום שבו מוכרים יצירות שונות, כמו כדים, עצים מגולפים, דברי עור, בדים וסלים. אם אתם מחפשים אחר מזכרות לקחת הביתה, תוכלו למצוא כאן מגוון רחב של אפשרויות במחירים סבירים במיוחד. כשאתם מסתובבים בשוק, אל תשכחו לשים לב לחפצים שלכם, שכן זהו אחד מהמקומות האהובים על הכייסים העירוניים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 8:00-18:00. השוק סגור בימי ראשון.
הכתובת: 8 Calle and 8 Ave., מאחורי הקתדראלה המרכזית של העיר.
—
- שוק האמנים (Mercado de Artesanias) – בניגוד לשווקים האחרים בעיר, כאן תוכלו לשקט ומהרבה פחות צפיפות בזמן שאתם מתרשמים מהיצירות השונות שמוצעות למכירה. זהו מקום נחמד לרכוש בו מזכרות.
שעות הפתיחה: בין השעות 9:30-18:00.
הכתובת: cnr 5a Calle & 11a Av (ב-Zona 13).
–
- המרכז המסחרי מיראפלורס (Centro Comercial Miraflores) – אם אתם מחפשים אחר מרכז קניות חדשני יותר, שבניגוד לשווקים נמצא במבנה מקורה, אנו ממליצים לכם לעשות את השופינג שלכם במרכז המסחרי מיראפלורס. בין היתר, תוכלו למצוא במרכז המסחרי חנויות אופנה, בית קולנוע ורחבת מסעדות.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-20:00; ימי שישי ושבת בין השעות 10:00-21:00.
הכתובת: 21 Avenida 4-32 (ב-Zona 11).
האתר הרשמי: המרכז המסחרי מיראפלורס.
–
גואטמלה סיטי – המסעדות המומלצות בעיר
מסעדות לאנשים בעלי תקציב קטן במיוחד, שמחפשים מסעדה זולה אך איכותית ($)
- Arrin Cuan – לאלה מכם שמחפשים אחר מסעדה שאהובה לא רק בקרב התיירים, אלא גם ובעיקר בקרב המקומיים, אנו ממליצים לקפוץ לאכול במסעדה הקטנה והטעימה הזו. בתפריט תוכלו למצוא מגוון מרקים, פיצות, בשרים ומאכלים מהמטבח המקומי. מדי יום, בשעות הצהריים, ובערבי שישי ושבת, תוכלו ליהנות ממוזיקת מרימבה חיה.
שעות הפתיחה: לשעות המדויקות, התקשרו לטלפון של המסעדה: 2238–0242.
הכתובת: 5a Av 3-27 (ב-Zona 1).
–
מסעדות לאנשים שמחפשים לאכול במחירים סבירים ($$)
- Gracia Cocina de Autor – במסעדה המומלצת הזו תוכלו להזמין מנות בינלאומיות ומקומיות, שמוגשות לכם בצורה מעוצבת על ידי הצלחת. תוכלו למצוא בתפריט מגוון רחב של פירות ים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 9:00-16:00; ימי שני עד חמישי בין השעות 12:00-22:00; ימי שישי בין השעות 12:00-23:00; ימי שבת בין השעות 9:00-23:00.
הכתובת: 14 Calle 4ta Avenida Esquina (ב-Zona 10).
האתר הרשמי: Gracia Cocina de Autor.
–
- Donde Mikel – המחירים אומנם גבוהים, אך עם זאת, המסעדה הזו הינה אחת מהמסעדות הפופולאריות בעיר. רבים מהסועדים משבחים את התפריט הממוקד של המסעדה, שמורכב ממספר מצומצם של מנות טעימות במיוחד, שגדולות מספיק בכדי שיהיה ניתן להתחלק בהן עם חבריכם. בתפריט תוכלו למצוא, בין היתר, מגוון בשרים ופירות ים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 12:00-22:00.
הכתובת: 6ta Avenida 13-32 (ב-Zona 10).
האתר הרשמי: Donde Mikel (עמוד הפייסבוק בספרדית).
–
- Hacienda Real – אם אתם אוהבים בשר, זוהי ללא ספק אחת ממסעדות הבשרים הטובות בעיר. אתם יכולים להעביר כאן שעתיים שלמות בטעימת הבשרים השונים. תוכלו ליהנות גם מרשימה מכובדת של יינות משובחים. מומלץ להזמין מקומות מראש דרך אתר האינטרנט הרשמי של המסעדה, שכן היא לרוב עמוסה באנשים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 12:00-0:00.
הכתובת: 5 Av. 14–67 (ב-Zona 10).
–
מסעדות לאנשים אניני טעם, שמוכנים להשקיע הרבה כסף באוכל שלהם ($$$)
- Jean Francois – המסעדה הצרפתית נהדרת הזו הינה אחת מהמסעדות היפות בעיר וכוללת בתחומה חצר שלווה, בה תוכלו לסעוד את הארוחה שלכם. תוכלו לקבל גם רשימה נאה של יינות משובחים לצד המנות שלכם.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שבת. צרו בקשר בטלפון 333-4785 על מנת להזמין מקומות.
הכתובת: Diagonal 6 13-63 (ב-Zona 10).
–
- Tamarindo’s – מסעדה אלגנטית, ברמה בינלאומית, שמגישה מנות אסיאתיות ואיטלקיות כאחד. בתפריט תוכלו למצוא, בין היתר, מגוון רחב של סלטים, סושי, פסטות וקינוחים טעימים ואיכותיים. כמו כן, תוכלו להזמין ממגוון היינות הקיימים ברשימת המשקאות של המסעדה. מומלץ להזמין מקום מראש דרך הטלפון: 2360-5630.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 12:00-0:00.
הכתובת: 11 Calle 2-19 A (ב-Zona 10).
האתר הרשמי: Tamarindo’s.
–
גואטמלה סיטי – חיי הלילה בעיר
- פאב וויליאם שייקספיר (William Shakespeare Pub) – אחד מהפאבים הפופולאריים ביותר בקרב תיירים ומקומיים כאחד, הממוקם במרחק הליכה קצרצר מבתי המלון המרכזיים בעיר. זהו מקום נהדר לעצור בו אם אתם מעוניינים במשקה אלכוהולי טוב.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 14:00-1:00; ימי שני עד שישי בין השעות 11:00-1:00.
הכתובת: 13 Calle 1-51 (ב-Zona 10).
האתר הרשמי: פאב וויליאם שייקספיר.
–
- Cheers – זהו ללא ספק בר הספורט הטוב ביותר בעיר, שמציע לבליינים שבו משחקי ספורט על מסכי טלוויזיה ענקיים, מגוון בירות טובות, שולחני סנוקר ומנות טעימות בתפריט, כמו כנפי באפלו.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 13:00-0:00; ימי שני עד שבת בין השעות 9:00-1:00.
הכתובת: 13 Calle 0-40 (ב-Zona 10).
–
- La Bodeguita del Centro – אם אתם מחפשים אחר מקום תרבותי ומוזיקאלי להעביר בו את הלילה שלכם, זוהי ללא ספק אחת מהאפשרויות הטובות שלכם. מדי ערב בימי שלישי עד שבת תוכלו ליהנות ממופעי מוזיקה חיה מגוונת ואם יתמזל מזלכם, אולי תגיעו להקראת שירים, להקרנת סרט או לאחד מהדיונים שמתקיימים במרכז. לרוב הכניסה היא בחינם בימי שלישי עד חמישי.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד שבת בין השעות 21:00-1:00.
הכתובת: 12a Calle 3-55 (ב-Zona 1).
–
–
העיר אנטיגואה גואטמלה (Antigua Guatemala)
העיר אנטיגואה, שבעבר שימשה כעיר בירתה של גואטמלה, היא הידועה והתיירותיות ביותר במדינה, כך שמומלץ לעצור ולהתרשם מהמקום.
אנטיגואה גואטמלה – היסטוריה על קצה המזלג
לפני שנים רבות, היה הייתה עיר קטנה ושמה “סיודאד וייחה”, או בפירוש לעברית, “העיר העתיקה”, ששימשה כעיר בירתה של הקולוניה בגואטמלה. לאחר שהעיר נחרבה על ידי שיטפון גדול שפגע בה, החליטו להקים בסמוך, בשנת 1534, את העיר אנטיגואה ולהכריז עליה כבירה החדשה של גואטמלה.
העיר הלכה והתפתחה ובשיאה כללה בתחומה כ-60,000 תושבים. אולם, מספר רעידות אדמה שפקדו את האזור שיבשו את העניינים. בשנת 1773, פקדה את האזור רעידת האדמה “סנטה מריה”, שהחריבה לחלוטין את העיר. בעקבות חורבן העיר, ההנהגה הספרדית הורתה, בשנת 1776, להעביר את אנטיגואה למיקום בטוח יותר ב-“עמק המקדש”, היכן ששוכנת היום גואטמלה סיטי, עיר הבירה הנוכחית של גואטמלה.
מאז שנות ה-70 של המאה ה-20, הרשויות המקומיות החלו במאמצים לשימור המבנים ההיסטוריים של העיר, אולם רעידת אדמה שפגעה באזור בשנת 1976 שיבשה מאמצים אלה. רק בשנת 1979, כשארגון UNESCO הכריז על העיר כאתר מורשת עולמית, השיפוצים התרחבו והעיר הצליחה להשתקם בצורה חלקה יותר.
–
אנטיגואה גואטמלה – איך מגיעים?
אנטיגואה נמצאת כ-45 קילומטרים ממרכז העיר גואטמלה סיטי, במרחק של כחצי שעה נסיעה, כך שאם אתם נמצאים בעיר הבירה, לא תהיה לכם בעיה לעשות גיחה קצרה לאנטיגואה. בנוסף, תיירים רבים שמגיעים לגואטמלה מעדיפים לצאת מנמל התעופה לה אורורה היישר אל אנטיגואה, כיוון שהוא נמצא במרחק של כשעה מהעיר הפופולארית.
אם אתם מגיעים מגואטמלה סיטי – הדרך הזולה ביותר להגיע היא באמצעות נסיעה ב-“אוטובוס תרנגולות” (Chicken Bus), שייקחו אתכם אל אנטיגואה במחיר של כ-9 קצאל (כ-4.5 שקלים). רבים מאמינים שהנסיעה באוטובוס התרנגולות היא בטוחה יותר מנסיעה במוניות באנטיגואה, אבל זה הכול עניין של מזל. תוכלו למצוא את התחנה המרכזית ממנה יוצאים האוטובוסים באזור שמאחורי השוק העירוני.
אם אתם מגיעים מנמל התעופה – הדרך המומלצת ביותר היא לעלות על השאטלים שיוצאים כדרך קבע מנמל התעופה אל אנטיגואה, במשך כל היום עד השעה 20:00. עלות הנסיעה היא 80 קצאל (כ-40 שקלים). דרך נוספת היא לקחת מונית, שאמורה לגבות מכם כ-350 קצאל (כ-170 שקלים) על הנסיעה.
–
אנטיגואה גואטמלה – תחבורה ציבורית
בניגוד לערים אחרות, בהן תחבורה ציבורית היא הכרח, באנטיגואה אתם יכולים להרשות לעצמכם ללכת ברגל. רוב האטרקציות נמצאות במרחק של פחות מקילומטר האחת מהשנייה ובכדי להגיע מהקצה האחד של העיר לקצה השני שלה, תצטרכו להקדיש רק כ-15 דקות הליכה. אם אתם הולכים בשעות הלילה, אנו ממליצים לעשות זאת בקבוצות גדולות או בזהירות רבה ומודעות מלאה לסביבה, כיוון שאחרי הכול, מדובר בגואטמלה ולא חסרים אנשים שירצו לשדוד או לתקוף אתכם. בכל אופן, אנו ממליצים לנסוע אל היעד שלכם במונית אם השעה היא אחרי 23:00 בלילה. המוניות אמורות לגבות מכם לא יותר מ-10 קצאל בנסיעה בתוך העיר.
–
אנטיגואה גואטמלה – אטרקציות מרכזיות בעיר
באופן עקרוני, כל מה שעליכם לעשות כדי להתרשם מהאטרקציות שבעיר אנטיגואה הוא להתחיל להסתובב ברחובותיה. העיר, שהינה אתר מורשת עולמי, עמוסה במבנים היסטוריים, במזרקות, באנדרטאות, בכנסיות עתיקות ובהריסות. ובכל זאת, הנה כמה אטרקציות בולטות שמומלץ לבקר בהן:
- מוזיאון השוקולד (Choco Museo) – תתפלאו, אבל לשוקולד היה מקום מרכזי בתרבות העתיקה של המאיה. במוזיאון השוקולד שבעיר תוכלו ללמוד את כל מה שאתם צריכים על ההיסטוריה של השוקולד ועל חשיבותו בתרבות העתיקה. תוכלו גם לראות את התהליך שהקקאו עובר מהרגע שהוא נקטף ועד שהוא הופך לקוביות השוקולד שכולנו כל כך אוהבים. אם תרצו, קיימת גם אפשרות להצטרף לסדנת הכנת שוקולד, כדי להתנסות בעשייה במו ידיכם.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-18:30; ימי שישי ושבת בין השעות 10:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר במוזיאון? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: 4a Calle Oriente #14, במרחק של בלוק וחצי מהכיכר המרכזית של העיר.
–
- הפארק המרכזי (Parque Central) – במרכז העיר תוכלו למצוא את הפארק הקטן והיפה הזה, שבמרכזו מוצבת מזרקה נאה. זהו המקום המושלם לאנשים שמעוניינים לנוח מעט מהיום העמוס שלהם, לשבת על אחד מהספסלים ופשוט ליהנות מהאווירה השלווה. מסביב לפארק תוכלו למצוא מספר רב של מבנים חשובים, ביניהם קתדראלת העיר, העיריה, משרד המשטרה העירוני ומספר בנקים מרכזיים.
שעות הפתיחה: אין שעות פתיחה מסודרות. מומלץ שלא להגיע אל הפארק בשעות הלילה המאוחרות.
כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? כחצי שעה.
–
- גבעת הצלב (Cerro de la Cruz) – אם אתם מעוניינים בנקודת תצפית טובה על העיר אנטיגואה, אנו ממליצים לעלות אל הגבעה הקטנה שניצבת מצפון לעיר. תוכלו לזהות אותה בקלות, שכן על ראשה ניצב צלב גדול. אם אתם מגיעים מהפארק המרכזי, אתם יכולים לצפות להליכה נעימה של כחצי שעה עד לנקודת התצפית. שימו לב שהעלייה לנקודת התצפית הינה יחסית מסוכנת, כיוון שהשביל המוביל אליה ידוע כמקום מועדף על שודדים, לכן, אם תבקשו, תוכלו לקבל ליווי משטרתי בחינם. כל שעליכם לעשות הוא להגיע למשרד של משטרת התיירות, שנמצא מצדו הצפוני של העיריה, בסמוך לפארק המרכזי. אל תשכחו להצטייד במים ובמצלמה!
כמה זמן מומלץ לבקר בגבעה? כשעה.
–
- קאזה סנטו דומינגו (Casa Santo Domingo) – זהו מתחם גדול, הכולל בתוכו בית מלון ומספר מוזיאונים מרתקים. בית המלון קאזה סנטו דומינגו נחשב לבית מלון ברמה של חמישה כוכבים, שממוקם על אדמותיו של מנזר סנטו דומינגו (Santo Domingo Monastery), שנהרס באופן חלקי בשנת 1773, על ידי רעידת האדמה המפורסמת, “סנטה מריה”. אבל מה שמעניין אותנו במיוחד הם המוזיאונים הרבים שנמצאים במתחם. בין המוזיאונים המרכזיים במתחם:
המוזיאון הקולוניאלי (Colonial Museum) – תוכלו למצוא בתוך מוזיאון זה יצירות שונות, כמו ציורים דתיים, כתרים, פסלים, חפצי כסף, שנוצרו במהלך המאות ה-16 ועד לתחילת ה-19.
המוזיאון לארכיאולוגיה (Archeology Museum) – כאן תוכלו לראות תצוגות של חפצים שונים מהתקופה הקלאסית של תרבות המאיה, שמתוארכת ל-200-900 לספירה. בין החפצים קיימים אגרטלים, קערות, כלי קבורה ופסלוני אבן.
הכתובת: 3a Calle Oriente 28.
–
- קשת סנטה קטלינה (Arco de Santa Catalina) – זוהי אחת מנקודות הציון הבולטות באנטיגואה, שנבנתה במאה ה-17. במקור, הקשת קישרה בין מנזר סנטה קטלינה לבית ספר שעמד במקום ואפשר לנזירות לעבור מבניין אחד לאחר מבלי לעבור ברחוב. השעון שבראש הקשת נוסף רק בשנות ה-30 של המאה ה-19.
כמה זמן מומלץ לבקר בקשת? כמה זמן שנדרש לצלם אותה מכל הזוויות.
הכתובת: 5 Av. Norte and 2 Calle Poniente.
אנטיגואה גואטמלה – אטרקציות מרכזיות בסביבה
הסביבה של אנטיגואה עשירה בפלאי טבע יפהפיים ובאטרקציות נוספות ששווה לעצור ולראות. הנה לכם רשימה קצרה של האטרקציות המרכזיות בסביבת אנטיגואה:
- הר הגעש פקאיה (Volcan Pacaya) – הר הגעש המרשים הזה, שמתנשא לגובה של כ-2,550 מטרים, הינה הר געש פעיל, שהתפרץ לאחרונה בשנת 2014. מומחים מעריכים שהר הגעש התפרץ לראשונה לפני בערך 23,000 שנה ושבמהלך ימיו של הכיבוש הספרדי של גואטמלה, התפרץ לפחות 23 פעמים. הר הגעש נמצא כ-35 קילומטרים מהעיר אנטיגואה, במרחק נסיעה של כשעה ברכב פרטי. כשתגיעו אל מרגלות הר הגעש, תוכלו לרכוש מקל הליכה מאחד מהילדים הרבים שינהרו עליכם. כמובן שאינכם חייבים לרכוש מהם דבר, אבל רק שתהיו מודעים לאפשרות הסבירה שהם ינסו למכור לכם את המקלות בכל דרך. כשתגיעו אל הפסגה, תוכלו ליהנות מנוף מרהיב של הסביבה. מומלץ בחום להצטייד בנעליים נוחות וסגורות, כיוון שהחום שעולה מהאדמה עלול להכאיב לכם בכפות הרגליים.
אם אתם מעוניינים לקחת חלק בסיור מודרך אל הלוע של הר הגעש, אתם יכולים לעשות זאת באמצעות הצטרפות לאחד מהסיורים שיוצאים לראש הר הגעש מדי יום. קיימות מגוון של סוכנויות שישמחו לקחת אתכם לסיור אל ההר
כמה זמן מומלץ לבקר בהר הגעש? הטיפוס על ההר אורך כשעה וחצי, כך שמומלץ לשריין לפחות שלוש שעות.
למידע נוסף, בקרו באתר אינטרנט המספק מידע אודות הר הגעש פקאיה.
–
- חוות התחנה הניסיונית וולאיה (Valhalla Experimental Station Farm) –במרחק של כחצי שעה נסיעה מאנטיגואה, תמצאו את הכפר הקטן סן מיגואל דואנס (San Miguel Duenas). כאן תוכלו למצוא את החווה האורגנית הזו, שמגדלת 300 מינים שונים של אגוזים. בזמן ביקורכם במקום, תוכלו לטעום משוקולדים שנוצרו במקום ולרכוש מוצרי קוסמטיקה שהוכנו מהצומח.
הכתובת: אם אתם מגיעים בתחבורה ציבורית, פשוט עלו על אוטובוס תרנגולות שעושה את דרכו לכיוון הכפר ובקשו מהנהג להוריד אתכם ב-“Las Macadamias”.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של חוות התחנה הניסיונית וולאיה.
–
- הר הגעש אקטננגו (Volcan Acatenango) – במרחק של כשעה נסיעה מאנטיגואה תמצאו את הר הגעש השלישי בגובהו, שמתנשא לגובה של כ-3,900 מטרים. זהו אחד מהרי הגעש המסוכנים ביותר באזור, שכן הוא בעל פוטנציאל גבוה למפולות ענקית, שעלולות להחריב חלקים נרחבים מחוף האוקיינוס השקט. נכון לעתה, למעלה מ-100,000 תושבים נמצאים באזור הסיכון.
אם אתם מעוניינים לעלות אל פסגת ההר, אתם מוזמנים להצטרף לאחד מסוכנויות הנסיעות שעושות את דרכן אל הפסגה או לעשות את דרככם למעלה בעצמכם. שתיים מהסוכנויות שמקיימות סיורים אל הפסגה: VIATOR ו-Old Town Outfitters. הסיור המודרך אל פסגת ההר אמור לעלות לכם כ-150 דולרים (כ-570 שקלים). כשתגיעו אל פסגת הר הגעש, תוכלו ליהנות מנוף מרהיב על הסביבה ובין היתר, על אחד מהרי הגעש הפעילים ביותר בעולם, הר הגעש פואגו ((Volcan Fuego, שמתפרץ לרוב כמה פעמים ביום!
מתי מומלץ לטפס על הר הגעש? העונה המומלצת ביותר לטיפוס היא החל מסוף נובמבר ועד תחילת אפריל.
כמה זמן מומלץ לבקר בהר הגעש? סיורים מודרכים אל פסגת ההר וחזרה אורכים בדרך כלל בין יום ליומיים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט המספק מידע אודות הר הגעש אקטננגו.
–
אנטיגואה גואטמלה – המקומות המומלצים לשופינג
- Nim Po’t – זוהי חנות ענקית, שהינה בעלת האוסף הגדול ביותר של בדים האופייניים לתרבות המאיה. אם אתם מחפשים אחר מזכרות בדמות לבוש של בני המאיה, מסיכות וגילופי עץ, זהו המקום בשבילכם.
שעות הפתיחה: 9:00-21:00.
הכתובת: 5a avenida Norte #29.
האתר הרשמי: Nim Po’t.
–
- שוק האמנים (Mercado de Artesanías) – גם כאן תוכלו לרכוש מזכרות צבעוניות, שהוכנו במלאכת יד. בין היתר, תמצאו בשוק הזה ארנקים, תכשיטים, שמיכות ומסיכות. אל תשכחו להתמקח על המחירים.
שעות הפתיחה: 8:00-19:00.
הכתובת: 4a Calle Poniente.
האתר הרשמי: Mercado de Artesanías.
–
אנטיגואה גואטמלה – המסעדות המומלצות בעיר
מסעדות לאנשים בעלי תקציב קטן במיוחד, שמחפשים מסעדה זולה אך איכותית ($)
- Metiz Delicatessen y Bistro – זוהי מסעדה בקרב תיירים ומקומיים כאחד, המתמחה בכריכים עסיסיים במיוחד. מתאים גם לצמחוניים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 11:00-19:00; ימי שלישי עד שבת בין השעות 11:00-22:00.
הכתובת: 4a Avenida Norte #04.
האתר הרשמי: Metiz Delicatessen y Bistro (בספרדית).–
- Fernando’s Kaffee – בית קפה קטן ומקסים, בו אנו ממליצים לאכול ארוחת בוקר. זהו גם מקום נהדר לאוהבי הקפה.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 7:00-12:30; ימי שני עד שבת בין השעות 7:00-19:00.
הכתובת: 7a avenida norte #43.
האתר הרשמי: Fernando’s Kaffee.
–
מסעדות לאנשים שמחפשים לאכול במחירים סבירים ($$)
- Hector’s Bistro – מסעדה קטנה ופופולארית במיוחד בקרב תיירים, כך שמומלץ לתפוס מקום לפני שכולם מגיעים. המסעדה מתמחה בעיקר בבשרים ומומלץ לכם להציץ בלוח הגיר שבמסעדה, בכדי לראות מהן המנות המיוחדות של היום.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 12:00-22:00.
הכתובת: 1ra. Calle Poniente No. 9A, בקרבת הקשת המפורסמת.
האתר הרשמי: Hector’s Bistro.
–
- Pappy’s Bbq Antigua – רבים טוענים שזוהי מסעדת הברביקיו הטובה ביותר בעיר, כך שאם אתם חובבי בשר, כדאי לכם לקפוץ לביקור ולהתרשם.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 11:00-20:00; ימי שלישי עד שבת בין השעות 11:00-22:00.
הכתובת: 6a Calle Poniente #21.
–
מסעדות לאנשים אניני טעם, שמוכנים להשקיע הרבה כסף באוכל שלהם ($$$)
- Toscana – מסעדה איטלקית איכותית באנטיגואה, ששיבצנו בקטגוריה זו רק משום שהמחירים שהיא דורשת הם מעט גבוהים יותר מן הממוצע בעיר. תמצאו בתפריט, בין היתר, מגוון רחב של סלטים, פסטות ופיצות.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-21:00; ימי שישי ושבת בין השעות 12:00-22:00.
הכתובת: 1a- avenida sur, No. 17 “B”.
האתר הרשמי: Toscana.
–
אנטיגואה גואטמלה – חיי הלילה בעיר
- Tobacos y Vinos – זהו מקום הבילוי המושלם לאוהבי היין שביניכם. תוכלו למצוא כאן למעלה מ-350 סוגים שונים של יינות וסיגרים מרחבי העולם.
המחירים: סבירים עד יקרים, בהתאם להוצאות שלכם.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 10:00-23:00.
הכתובת: 5a. Ave. Norte #28B, בסמוך לקשת המפורסמת של העיר.
האתר הרשמי: Tobacos y Vinos .
–
- Cafe No Se – מהברים הפופולאריים בעיר, בייחוד בקרב מקומיים, אך גם בקרב תיירים. התפריט של הבר כולל מגוון רחב של משקאות אלכוהוליים נהדרים, בדגש על בירות. מדי ערב, תוכלו ליהנות בבר ממוזיקה חיה, כל פעם בסגנון אחר.
המחירים: סבירים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 18:00-1:00.
הכתובת: 1st Avenida.
האתר הרשמי: Cafe No Se.
–
- Whiskey Den & Coffee Bar – כבר עברנו על יינות ועל בירות. הגיע הזמן לוויסקי ולקפה. אם אתם אוהבים את המשקאות החזקים האלה, אין מקום טוב יותר לשתות אותם מאשר בבר הקטן והנחמד הזה. המשקאות הם מתוצרת מקומית.
המחירים: סבירים.
הכתובת: 4A Avenida Norte, #4.
–
העיר פלורס (Flores)
העיר פלורס, עיר הבירה של מחוז אל פטן (Petén), נחשבת לנקודת היציאה הפופולארית ביותר לעיר המאיה העתיקה, טיקאל (Tikal), שהינה עיר המאיה המפורסמת ביותר בגואטמלה. רבים מהתיירים מגיעים לפלורס בכדי לבקר בטיקאל, אולם אנו ממליצים לכם להקדיש זמן מה גם לטיול בעיר פלורס עצמה. המרכז ההיסטורי של העיר ממוקם על אי באגם פטן-איצה (Lake Peten Itza), שמחובר ליבשת באמצעות מעבר קצר.
–
פלורס – איך מגיעים?
באמצעות טיסה – בפלורס ממוקם נמל התעופה הבינלאומי השני והאחרון בגואטמלה (Mundo Maya International Airport). עם זאת, רוב הטיסות הבינלאומיות נוחתות בנמל התעופה הבינלאומי בגואטמלה סיטי. מדי יום, יוצאות טיסות מנמל התעופה שבגואטמלה סיטי אל נמל התעופה של פלורס, כך שלא תהיה לכם בעיה להגיע בטיסה. נמל התעופה נמצא במרחק של כ-20 דקות נסיעה ממרכז העיר פלורס. בכדי להגיע מנמל התעופה אל האי פלורס, אתם יכולים לקחת מונית בעלות של כ-20 קצאל (כ-10 שקלים).
באמצעות אוטובוס – אם אתם מגיעים מאחת מהערים בגואטמלה, לא תהיה לכם בעיה להגיע אל פלורס באמצעות אוטובוס. טרמינל האוטובוסים המרכזי של העיר, שנקרא “Fuente del Norte”, נמצא במרחק של כ-5 דקות נסיעה מהמעבר שמחבר בין העיר המרכזית לאי פלורס. אם אתם מגיעים מגואטמלה סיטי, משך הנסיעה באוטובוס הוא בין 8 ל-10 שעות.
–
פלורס – תחבורה ציבורית
קיימים אמצעי תחבורה ציבורית, אולם אנו ממליצים לכם להשתמש ברגליים ככל האפשר. ההליכה מהעי המרכזית של פלורס לאי פלורס אורכת כ-20 דקות הליכה, וסיבוב שלם מסביב לאי ייקח לכם כ-15 דקות הליכה. אם אתם בכל זאת מתעקשים להתנייד באמצעי תחבורה, אתם יכולים לעלות על אחד מהריקשות שמסתובבות בעיר, שהן אמצעי תחבורה זול ומהיר יחסית (נסיעה ממוצעת אמורה לעלות לכם כ-5 קצאל, שזה כ-2.5 שקלים).
–
פלורס – אטרקציות מרכזיות בעיר ובסביבתה
- גן החיות פטנסיטו (Petencito Zoo) – גן החיות הקטן והמקסים הזה ממוקם על שני איים קטנים מזרחית לפלורס, במרחק של כ-10 דקות שייט מהעיר. האיים מחוברים בגשר תלוי. בתוך גן החיות תוכלו למצוא, בין היתר, מגוון תוכים, קופים, יגוארים, תנינים ולטאות. שימו לב – בגן החיות קיימות מגלשות מים שמובילות לאגם פטן-איצה, אולם הבטיחות שלהם מוטלת בספק ולכן מומלץ שלא לעלות עליהן.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר בגן החיות? בין שעה לשלוש שעות.
הכתובת: אגם פטן-איצה. בכדי להגיע, עלו על אחת מסירות המנוע שיוצאות מפלורס.
- פארק הטבע Ixpanpajul – זהו פארק קטן יחסית הממוקם בתוך הג’ונגל ומאפשר לכם ליהנות ממגוון רחב של פעילויות: רכיבה על סוסים, הליכה על גשרים תלויים, צפרות, ספארי לילה ועוד. רבים מהמטיילים שמגיעים לכאן יוצאים לטרק הפופולארי שלוקח אתכם אל מספר נקודות תצפית מרהיבות. משך הטרק הוא קצת מעל לשעה. בזמן שהותכם בפארק הטבע, תוכלו לראות, אם יתמזל מזלכם, למעלה מ-200 סוגים שונים של עצים, 150 ציפורים ו-40 יונקים.
אם אתם מעוניינים, אתם יכולים ללון באתר, בבקתות או באוהלים. אולם, שימו לב שהלינה באתר פופולארית מאד בקרב מקומיים ותיירים כאחד ולכן, מומלץ להזמין מקומות מראש דרך אתר האינטרנט.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 9:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר בפארק? לפחות חצי יום.
הכתובת: Km. 468 de Guatemala, via Río Dulce a Flores, Petén. אתם יכולים לקחת אוטובוס מהעיר סנטה אלנה (Santa Elena) שבסמוך לפלורס לכיוון דיו דולסה (Rio Dulce). יש לרדת בתחנת Parque Natural Ixpanpajul. הנסיעה אמורה לעלות לכם כ-15 קצאל (כ-7 שקלים).
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של פארק הטבע Ixanpajul (בספרדית).
- מערות אקטון קאן (Ak’tun Kan Caves) – אגדה מקומית מספקת שנחש גדול חי בתוך המערות הללו, ולכן אלה ידועות גם בשם “מערת הנחש” (La Cueva de la Serpiente). אך אל חשש – כנראה שלא תיתקלו כאן בנחש ענקי, אלא רק במספר עטלפים שנתלים מתקרת המערה. המערות הן קבוצה של חדרים העשויים מאבן סיד, כאשר בכל אחד מהם תוכלו למצוא מספר סלעים בצורות שונות ומשונות. מומלץ להביא עמכם פנס, כיוון שלא כל האזורים במערות מוארים כראוי.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 7:00-17:00.
כמה זמן מומלץ לבקר במערות? בין חצי שעה לשעה.
איך תגיעו? המערות ממוקמות 2 קילומטרים דרומית לעיר פלורס. אתם יכולים להגיע באמצעות טוק-טוק מהעיר פלורס (בעלות של כ-10 קצאל), או להגיע ברגל אם אתם יוצאים מסנטה הלנה (Santa Elena). פשוט לכו דרך Av. 6a ועקבו אחר השילוט. ההליכה אמורה להימשך כחצי שעה.
- מרכז ARCAS (Asociaciòn de Rescate y Conservaciòn de Vida Silvestre) – זהו מרכז שיקומי שהוקם על מנת לטפל בבעלי חיים שניצלו מסחר בבעלי חיים. בין היתר, תמצאו כאן מגוון תוכים, קופים ויגוארים. שימו לב שאם אינכם מתנדבים במרכז, אינכם מורשים להתקרב אל בעלי החיים הפגועים, אלא רק לבקר במרכז המבקרים שנמצא באתר. במרכז המבקרים תוכלו ללמוד על המרכז ולראות ציפורים, בעלי חיים וצמחי מרפא שונים שאינם יכולים לשוב לטבע.
שעות הפתיחה: המקום סגור בימי ראשון ושבת.
כמה זמן מומלץ לבקר במרכז? בין שעה לשלוש שעות.
איך תגיעו? המרכז מפעיל מערכת הסעות משל עצמו. תוכלו להגיע אל המרכז באמצעות הסירות של המרכז, שיוצאות מפלורס בשעה 8:00 ו-15:00 בימי שני עד שישי.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרכז ARCAS.
–
–
פלורס – העיר העתיקה טיקאל (Tikal)
במרחק של כשעה נסיעה מפלורס, תמצאו את אחת מהאטרקציות הבולטות בכל גואטמלה, האתר הארכיאולוגי של טיקאל. עיר המאיה העתיקה טיקאל ממוקמת במעמקי הג’ונגל ונחשבת לעיר המאיה ההרוסה המובילה בגואטמלה.
היסטוריה על קצה המזלג:
העיר הוקמה בסביבות שנת 700 לפני הספירה וצברה חשיבות בין השנים 200-900 לספירה, כשבשיאה התגוררו בתוכה קרוב ל- 100,000 תושבים. לאורך השנים, טיקאל נכנסה לתוך מאבקי כוח רבים ובסופו של דבר, בשנת 562 לספירה, נכבשה על ידי עיר המאיה קרקול (Caracol). בשנת 900 לספירה החלה דעיכתן הכללית של ערי המאיה ותוך זמן קצר טיקאל ננטשה לגמרי ונותרה חבויה במעמקי הג’ונגל. רק במאות ה-17 וה-18 החלו להישמע סיפורים, שסיפרו על קיומה של העיר המרתקת. אולם, המשלחת הראשונה שנשלחה לגילוי העיר יצאה לדרך רק בשנת 1848, בתמיכת ממשלת גואטמלה. לאחר מכן, תיירים וחוקרים רבים החלו להגיע אל טיקאל ובשנת 1956 אוניברסיטת פנסילבניה החלה בחפירות ארכיאולוגיות באתר. בשנת 1979, טיקאל הוכרזה כאתר מורשת עולמית ע”י ארגון UNESCO.
האטרקציות המרכזיות באתר:
- המקדש הראשון (Temple of ah Cacao) – המקדש, שנבנה בשנת 732 לספירה בצורת פירמידה מדורגת, קרוי על שמו של השליט שקבור בתוכו. מקדש זה ידוע גם בשם “המקדש של היגואר הגדול” (Temple of the Great Jaguar), בשל משקוף המקדש, שמייצג מלך יושב על כס יגואר. המקדש מתנשא לגובה של 47 מטרים מעל לרחבה המרכזית של העיר.
- המקדש השני (Moon Temple) – שם נוסף למקדש הוא “מקדש המסכות” (Temple of the Masks) והוא נבנה בתקופה הקלאסית המאוחרת בצורת פירמידה מסו-אמריקנית. המקדש ניצב בצדה המערבי של הרחבה המרכזית של העיר, מול המקדש הראשון.
- המקדש השלישי – מקדש זה ידוע גם בתור “מקדש כומר היגואר” (Temple of the Jaguar Priest) והוא שונה ממקדשים מרכזיים אחרים בעיר, שכן הוא כולל בראשו שני חדרים בלבד ולא שלושה. המקדש נבנה בתקופה הקלאסית המאוחרת ומתנשא לגובה של 55 מטרים.
- המקדש הרביעי – זהו המקדש הגבוה ביותר בטיקאל, שהינו אחד מהמבנים הגבוהים והגדולים ביותר בעולם המאיה. המקדש הרביעי הינו המבנה הטרום-קולומביאני הגבוה ביותר שעוד קיים בעולם החדש. המקדש נבנה בשנת 741 לספירה בצורת פירמידה מסו-אמריקנית.
- המקדש החמישי – זהו אחד מהמקדשים החשובים ביותר מבחינה ארכיאולוגית באתר והינו גם המבנה השני בגובהו בטיקאל, המתנשא לגובה של 57 מטרים. המקדש משמש כבית הקבורה של שליט לא ידוע של העיר טיקאל. הוא נבנה בשנת 700 לספירה לערך.
- המקדש השישי (Temple of the Inscriptions) – “מקדש הכתובת” הוא מקדש בצורת פירמידה מסו-אמריקנית, הממוקם בקצה הדרום-מזרחי של מעבר מנדז (Mendez Causeway), שמחבר בין רחבת המקדש למרכז האתר.
- פירמידת העולם האבוד (The Lost World Pyramid) – זהו המבנה המרכזי בקומפלקס “העולם האבוד” (Mundo Perdido). הפירמידה מתנשאת לגובה של 31 מטרים ואל ראשה מובילים שלושה גרמני מדרגות.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 6:00-18:00.
מתי מומלץ לבקר בטיקאל? בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב, כשהג’ונגל רגוע והקהל מצומצם יחסית.
איך מגיעים? כיוון שזהו אחד מהאתרים המתוירים ביותר בגואטמלה, הדרכים אליו הן מסודרות ובטיחותיות. אנו ממליצים לכם להגיע אל האתר באמצעות נסיעה בשאטל של חברת טיולים, שלרוב תספק לכם גם מדריך שיראה לכם את האתר עצמו. אנו ממליצים להזמין מקום בסיור של חברת Viator. תוכלו להזמין סיור גם דרך ההוסטל שלכם ואם אינכם מעוניינים בסיור באתר, להזמין את מקום הנסיעה בלבד. הנסיעה אמורה לעלות לכם כ-60 קצאל (כ-30 שקלים).
אם אתם מעדיפים להגיע בכוחות עצמכם, אתם יכולים לעלות על אחד מהשאטלים שיוצאים מדי יום מטרמינל האוטובוסים המרכזי בעיר פלורס, כשהשאטל הראשון יוצא בשעה 6:00. השאטל הראשון יוצא מטיקאל חזרה אל פלורס יוצא בשעה 12:30. הנסיעה אמורה לעלות לכם כ-70-100 קצאל (כ-35-50 שקלים).
–
פלורס – המסעדות המומלצות בעיר
מסעדות לאנשים בעלי תקציב קטן במיוחד, שמחפשים מסעדה זולה אך איכותית ($)
- Restaurant La Villa del Chef – מסעדה מקסימה ששוכנת לצד האגם ומציעה תפריט מגוון של מאכלים. תוכלו להזמין כאן, בין היתר, מגוון בשרים וסלטים ים תיכוניים ומנגד, דגים ופירות ים מקומיים. אם אתם אוהבים לאכול דגים, זוהי המסעדה בשבילכם.
הכתובת: Calle la Union.
- Cool Beans – בבית הקפה הנעים הזה תוכלו לשתות כוס קפה ולאכול את אחת מהמנות המצוינות שמוצעות בתפריט. בין היתר, תוכלו למצוא בתפריט אוכל מקסיקני, המבורגרים, כריכים, לחם ביתי ומאכלי ים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 7:00-22:00. שימו לב שהמנות האחרונות מוגשות בשעה 21:00.
הכתובת: Calle 15 de Septiembre.
מסעדות לאנשים שמחפשים לאכול במחירים סבירים ($$)
- Terrazzo Ristorante & Bar – רבים טוענים שזוהי המסעדה האיטלקית הטובה ביותר בפלורס, כך שכל שנותר לכם לעשות הוא ללכת ולבדוק אם התואר אכן תואם לה. בתפריט תוכלו למצוא מגוון פיצות ופסטות. קיימות מנות רבות שמתאימות לצמחוניים שביניכם.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-22:00.
הכתובת: Calle la Union.
עמוד הפייסבוק: Terrazzo Ristorante & Bar.
- Restaurante La Luna – מסעדה פופולארית מאד, בעלת תפריט בינלאומי מגוון במיוחד. תוכלו להזמין, בין היתר, מגוון רחב של מנות בשריות, פסטות, פלאפל, מנות צמחוניות ועוד.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 12:00-23:00.
הכתובת: Calle 30 de Junio.
- Capitan Tortuga – זוהי פיצרייה פופולארית שממוקמת על שפת האגם. מלבד פיצות, תוכלו להזמין במקום בין היתר גם מגוון מנות צמחוניות, פסטות, קינוחים וקפה. שימו לב שיחסית למסעדות אחרות, המחירים כאן טיפה גבוהים, אולם עדיין סבירים.
הכתובת: Calle 30 de junio.
האתר הרשמי: Capitan Tortuga (בספרדית).
פלורס – חיי הלילה בעיר
כשאתם מגיעים לפלורס, קחו בחשבון שהיא עיר די מנומנמת, שהולכת לישון מוקדם. אם אתם לנים בהוסטל, בררו בקבלה אם מתוכננת איזו שהיא מסיבה בלילות שבהם אתם נמצאים. אם לא, אתם מוזמנים לנסות את מזלכם ולצאת אל אחד ממקומות הבילוי הבאים ברחבי העיר:
- Sky Bar – תוכלו ליהנות כאן ממגוון משקאות אלכוהוליים ומאכלים טעימים, על הגג. זהו גם אחד מהמקומות המומלצים ביותר לאלה מכם שרוצים לראות את השקיעה. הכניסה לבר היא מהצד המנוגד לאגם.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 17:00-1:00.
הכתובת: Calle Union 20.
עמוד הפייסבוק: Sky Bar.
- Café Bar El Tropico – בר קטן, שפופולארי בקרב תיירים ומקומיים כאחד. אולם, נזהיר אתכם מפני המוזיקה המשעממת לרוב ומכך שהוא נוטה להיסכר מוקדם יחסית.
שעות הפתיחה: עד השעה 23:00 לערך.
הכתובת: Calle Sur.
- Los Amigos – אם אתם לא לנים בהוסטל הזה, כדאי שתגיעו אליו על מנת ליהנות מה-Happy Hour שלו, שמתקיימת מדי יום בין השעות 13:00-21:00. בשעות הלילה, המקום עמוס בצעירים ובאווירה טובה.
הכתובת: Calle Central.
העיר קצאלטננגו (Quetzaltenango)
קצאלטננגו היא העיר השנייה בגודלה בגואטמלה ומהווה את אחד מהיעדים המובילים במדינה. מסביב לעיר תוכלו למצוא מספר רב של פלאות טבעיות, כמו הרי געש, עמקים, נהרות ומעיינות חמים. זוהי עיר שמתאימה במיוחד לאוהבי הטרקים והנופים.
–
קצאלטננגו – היסטוריה על קצה המזלג
בתקופה הטרום-קולומביאנית, לפני הכיבוש הספרדי, קצאלטננגו הייתה עיר של בני המאיה, שנקראה “שלחו” (Xelajú). ייתכן שהשם הוא נגזרת מ-” Xe laju’ no”, שמשמעותו “תחת עשרה הרים”. מומחים מעריכים שהעיר כבר הייתה קיימת לפחות 300 שנים כשהחל הכיבוש הספרדי של האזור. הקונקיסטאדור פדרו דה אלוואראדו כבש את העיר בעבור הספרדים בשנת 1520, בעזרתם של בני בריתו האינדיאנים, וקרא לעיר “קצאלטננגו”, מה שהפך לשמה הרשמי של העיר. בתרגום משפת האינדיאנים, משמעות השם הוא “מקום מושבה של ציפור הקצאל”.
בין השנים 1838-1840, קצאלטננגו שימשה כעיר הבירה של מדינת לוס אלטוס (Los Altos), חלק מהרפובליקה הפדרלית של מרכז אמריקה. כשהרפובליקה התפרקה, הצבא של גואטמלה כבש את לוס אלטוס וכך, העיר שוב הפכה לחלק מגואטמלה. מאז שנות ה-90 של המאה ה-20, קצאלטננגו נהנית מפריחה כלכלית, שהופכת אותה לעיר השנייה בחשיבות הכלכלית בגואטמלה.
–
קצאלטננגו – איך מגיעים?
כיוון שלא קיים נמל תעופה בינלאומי בקצאלטננגו, הדרך הפופולארית ביותר להגיע אל העיר היא באמצעות אוטובוסים. קיימות בפניכם שתי אפשרויות: להגיע באמצעות אוטובוס תרנגולות (Chicken Bus), שהינו זול בהרבה מהאוטובוסים האחרים, אך גם הרבה פחות בטוח, או לחילופין, להגיע באמצעות אוטובוס המשתייך לחברת אוטובוסים מכובדת. בהמשך נציג בפניכם מספר אפשרויות.
תחנת האוטובוס המרכזית בעיר היא Terminal Minerva, שממוקם בכתובת 7a Calle ב-Zona 3, צפונית לשוק וליד גן החיות העירוני. אולם, אם אתם משתמשים בשירותים של חברת אוטובוסים פרטית, אתם תגיעו אל הטרמינל הייעודי שלה, שלרוב אינו נמצא רחוק ממרכז העיר.
אם אתם מגיעים מגואטמלה סיטי, אתם יכולים לעלות על אוטובוס תרנגולות בעלות של כ-30 קצאל (כ-15 שקלים) ולהגיע תוך כ-5 שעות נסיעה. אתם יכולים גם לבחור להשתמש בשירות של אחת מחברות האוטובוסים הבאות:
- Transportes Alamo – האוטובוסים של חברה זו יוצאים במספר מועדים לאורך היום מגואטמלה סיטי. הטרמינל של החברה ממוקם בכתובת: 12 Avenida A, 0-65 Zona 7 Guatemala Cit
- Fuentes del Norte – מספק קווי אוטובוס לא רק לקצאלטננגו, אלא למגוון יעדים נוספים בגואטמלה. יוצא פעמיים ביום מגואטמלה סיטי, כשהמחיר ההתחלתי לנסיעה הוא כ-70 קצאל. הטרמינל של החברה ממוקם בכתובת:17 Calle 8a. Y 9a. 8-46. Zona 1 .
–
קצאלטננגו – תחבורה ציבורית
אם אתם בכושר, אתם יכולים להגיע ממרכז העיר קצאלטננגו אל כל נקודה בעיר תוך כחצי שעה לכל היותר. אם בכל זאת אתם צריכים להשתמש בתחבורה ציבורית, הנה לכם הסבר קצר על התחבורה בקצאלטננגו:
מיניבוסים – קווי המיניבוס העירוניים מגיעים כמעט לכל פינה של העיר, אך צפו לנסיעה צפופה במיוחד. נסיעה במיניבוס לאחד מהיעדים בעיר אמורה לעלות לכם כ-2 קצאל (כשקל).
מוניות – תוכלו למצוא מוניות רבות ברחובות העיר, בייחוד בשעות הלילה בקרבת מקומות הבילוי. כיוון שלא בטוח להסתובב ברגל בשעות הלילה, מומלץ בחום לעלות על מונית אם אתם חוזרים להוסטל מאוחר, בייחוד אם אתם לבדכם. מומלץ גם לתפוס את המונית שלכם בכיכר מרכזית ולא בסמטאות צדדיות, על מנת להימנע מתקריות לא נעימות. לפני שאתם יוצאים לדרך, אל תשכחו להתמקח ולסגור על המחיר.
אוטובוסים מקומיים – אם אתם מתכוונים לנסוע אל אחד מהיעדים שבפרברי העיר, מומלץ להשתמש בשירותים של האוטובוסים המקומיים. שימו לב שלעיתים הנסיעה עשויה להיות צפופה, כך שתימנעו מנסיעה עם מזוודות רבות מדי. הנסיעה זולה כמעט כמו הנסיעה במיניבוסים.
–
קצאלטננגו – אטרקציות מרכזיות בעיר
- פארק סנטרו אמריקה (Parque Central) – כיכר זו, הממוקמת במרכז ההיסטורי שבמרכז העיר, הינה הכיכר המרכזית של קצאלטננגו. סביב הכיכר תוכלו למצוא מספר מקומות חשובים, ביניהם מרכז הידע לתיירים, מוזיאון הטבע, השוק, בית העירייה, בית התרבות והקתדראלה העירונית. לאורך השנה, מתקיימים בכיכר מגוון פסטיבלים ואירועים תרבותיים אחרים.
- קתדראלת אספיריטו סנטו (Espiritu Santo Cathedral) – קתדראלה זו, שנבנתה בשנת 1535, הייתה הראשונה שהוקמה בעיר. אולם, הדבר היחיד שנותר מהקתדראלה המקורית, שנקראת “קתדראלת הרוח הקדוש”, היא החזית היפה של המבנה. יתר הקתדראלה הושמדה לגמרי על מנת לפנות מקום לכנסייה חדשה, שהוקמה במקום בשנת 1899 ונקראת “Diócesis de los Altos”. מומלץ להגיע על מנת להתרשם מהיופי של שני המבנים וכמובן, לא לשכוח לצלם. הקתדראלה ממוקמת במרכז ההיסטורי של העיר.
- שוק לה דמוקרסיאה (Mercado La Democracia) – זהו ללא ספק לא אחד מהשווקים המרשימים בגואטמלה, אבל שווה לשוטט כאן בכל זאת. תוכלו למצוא בו מספר רב של דוכני אוכל, כך שמומלץ להגיע רעבים.
הכתובת: 1a Calle, ב-Zona 3.
קצאלטננגו – אטרקציות מרכזיות בקרבת העיר
- הר הגעש סנטה מריה (Volcán Santa Maria) – הר הגעש מתנשא לגובה של 3,772 מטרים ופסגתו נמצאת במרחק של כ-3-4 שעות הליכה מהכפר Llanos del Pinal. הכפר נמצא במרחק של כ-20 דקות נסיעה מהעיר קצאלטננגו. כשתגיעו לפסגה, תוכלו להתרשם מנוף מהמם של חמישה הרי געש נוספים, ביניהם הר הגעש הפעיל Santiaguito.
כמה זמן מומלץ לבקר בהר הגעש? אם אתם מטפסים על ההר באופן עצמאי, עליכם להשקיע לפחות 3 שעות בדרך מעלה ולפחות 3 שעות בדרך מטה, כך שמומלץ לפנות לעצמכם לפחות מחצית יום.
מתי מומלץ לטפס על ההר? מומלץ לאפס בעונה היבשה, שבין נובמבר לאפריל, על מנת להימנע מקטעים חלקלקים לאורך המסלול. עם זאת, שימו לב שבעונה היבשה הטמפרטורות על ההר עשויות להיות קיצוניות, כשבלילה הן עלולות לרדת אל מתחת לאפס ובשעות היום לזנק ל-30 מעלות.
איך תגיעו? ניתן לעלות אל הר הגעש בליווי אחת מסוכנויות הטיולים המקומיות, המציעות טיולים של בין יום ליומיים. אנו ממליצים להשתתף בטיול שאורך יומיים, כיוון שאז תוכלו ללון על פסגת ההר וליהנות מהזריחה בבוקר. אחת מהחברות המומלצות לתיאום סיור היא חברת “Quetzal-Trekkers”. בחברה זו, הטיול יעלה לכם בין 200 ל-300 קצאל, בהתאם לזמן הטיול. אם אתם מעדיפים להגיע בכוחות עצמכם, אתם יכולים לעלות על אוטובוס לכפר Llanos del Pinal ומשם להתחיל את הטיפוס.
למידע נוסף, בקרו באתר שמפרט אודות הר הגעש סנטה מריה.
- לגונת שיקאבל (La laguna de Chicabal) – הלגונה הינה ציורית במיוחד וממוקמת בתוך לוע של הר געש כבוי, בגובה של 2,712 מטרים. בני המאיה האמינו שלגונה זו הייתה מרכז העולם, לכן לאורך השנה הם מבצעים כאן טקסים שונים. שימו לב שבמהלך הטקסים הנערכים במקום בימים הראשונים של חודש מאי, הכניסה לתיירים מוגבלת ולכן, אולי מומלץ לדחות את ההגעה ללגונה לזמן אחר. בנוסף, שימו לב שהשחייה בלגונה אסורה, כיוון שמדובר במקום קדוש עבור בני המאיה.
כמה זמן מומלץ לבקר בלגונה? כשעה. מומלץ להגיע בשעות הבוקר המוקדמות, לפני שעננים מכסים את האזור.
איך תגיעו? הלגונה נמצאת במרחק של כשעה נסיעה מהעיר קצאלטננגו. אתם יכולים להגיע אליה עצמאית או בליווי אחת מסוכנויות הטיולים המקומיות. אם אתם מגיעים עצמאית, עלו על אוטובוס לכפר סן מרטין צ’ילה ורדה (San Martin Chile Verde) ומשם המשיכו כ-3 שעות ברגל עד שתגיעו אל הלגונה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של לגונת שיקאבל (בספרדית).
- העיירה זוניל (Zunil) – במרחק קצרצר מהעיר קצאלטננגו, תמצאו את העיירה הקולוניאלית היפה הזו, ששוכנת לצד נהר הסאמאלה (Salamá River). העיירה מהווה מרכז לפולחן “מקסימון” או “סן סימון”, בובת אדם בגודל טבעי שהמקומיים מייחסים לה כוחות מיסטיים. מדי יום שני, תוכלו להשתתף בעיר בשוק הומה.
קצאלטננגו – המסעדות המומלצות בעיר
מסעדות לאנשים בעלי תקציב קטן במיוחד, שמחפשים מסעדה זולה אך איכותית ($)
- Artesano – זוהי מאפייה פופולארית, שמגישה בין היתר מגוון כריכים, גרנולה ועוגיות.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:00-18:00; ימי שני עד שבת בין השעות 8:00-20:00.
הכתובת: 7a Calle 15-18.
- Blue Angel Video Café – מסעדה מומלצת במיוחד עבור הצמחוניים שביניכם, שפופולארית במיוחד בקרב תלמידי הספרדית בעיר. מלבד האוכל, תוכלו ליהנות כאן גם מבר משקאות מגוון ומסרט הוליוודי, שמוקרן מדי ערב בשעה 20:00.
הכתובת: 7a Calle 15-79 (ב-Zona 1).
–
מסעדות לאנשים שמחפשים לאכול במחירים סבירים ($$)
- Sabor de la India – אם אתם מחופשים אחר מקום טוב לאכול בו אוכל אינדיאני מסורתי, זוהי כנראה האופציה הטובה ביותר שלכם בעיר קצאלטננגו. בזמן שתאכלו, תוכלו ליהנות גם מהמוזיקה המסורתית המתנגנת ברקע.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 12:00-22:00.
הכתובת: 15 Avenida, 3-64 (ב-Zona 1).
–
- El passage mediterraneo – מסעדה ים תיכונית, בעלת תפריט מגוון במיוחד. תוכלו ליהנות במסעדה גם מתפריט מלא ביינות משובחים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 16:00-23:30.
הכתובת: Passage enriquez.
–
קצאלטננגו – חיי הלילה בעיר
- Salón Tecún – זהו אחד מהברים הוותיקים והפופולאריים בקצאלטננגו, שפועל בעיר מאז שנת 1935. תוכלו ליהנות כאן ממוזיקה חיה, משקאות אלכוהוליים איכותיים ותפריט מגוון של מאכלים, הכוללים בין היתר, פסטות, פיצות, המבורגרים וכריכים. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: בין השעות 9:30-0:30.
הכתובת: Pasaje Enríquez.
האתר הרשמי: Salón Tecún (בספרדית).
–
- Pool & Beer – זהו המקום המושלם לאלה מכם שאוהבים בילוי שקט יחסית ונעים, במקום שבו ניתן לדבר ולשתות בירה בנחת. בזמן שאתם שם, תוכלו גם לשחק משחק של סנוקר.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 18:00-1:00.
הכתובת: 12a Av 10-21.
עמוד הפייסבוק: Pool & Beer (בספרדית).
–
- La Parranda – מועדון ריקודים פופולארי בעיר, שמציע גם שיעורי סלסה בחינם בכל יום רביעי (ב-21:00 שיעור למתחילים ובשעה 22:00 שיעור למתקדמים). ביתר הלילות תוכלו ליהנות ממוזיקה של מגוון די ג’ייז ומרשימה מכובדת של משקאות אלכוהוליים. שימו לב שרוב הקהל במועדון הוא קהל מקומי.
שעות הפתיחה: ימי רביעי עד שבת בין השעות 21:00-1:00.
הכתובת: Calle & 14a Av 6.
עמוד הפייסבוק: La Parranda (בספרדית).
––
גואטמלה – מקורות מידע שימושיים:
- אתר התיירות הרשמי של גואטמלה: http://www.visitguatemala.com/
- אתר התיירות של אנטיגואה: https://www.aroundantigua.com/
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.