• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקניית טוחן אשפה איכותי למטבח

דף הבית » מדריך לבחירה וקניית טוחן אשפה איכותי למטבח

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

אם מעולם לא שמעתם על טוחן אשפה, אתם לא לבד. השימוש בטוחן אשפה אינו נפוץ בישראל, אך יש לו יתרונות רבים, שכדאי להכיר. טוחן האשפה מפחית באופן משמעותי את כמות הזבל האורגני בפח האשפה הביתי שלכם וכך מצמצם ריחות לא נעימים והופעה של מזיקים וחרקים שונים, שנמשכים לזבל האורגני. הוא גם מצמצם את הצורך בשקיות אשפה, כך שלא תצטרכו להוריד זבל בתדירות גבוהה כמו בעבר. הכנו לכם מדריך שלם לקניית טוחן אשפה, שבו נספר לכם אודות טוחן האשפה ולמה כדאי לשים לב כשאתם ניגשים לקנות אחד כזה.

קרדיט לתמונה InSinkErator AMAZOM

מומלץ לקנות טוחני אשפה ב KSP

איך משתמשים בטוחן אשפה?

חשוב מאד לעבור על חוברת ההדרכה של טוחן האשפה לפני השימוש ולהקפיד על ההנחיות הרשומות בה. כדאי גם לבדוק אילו סוגי מזון אפשר להכניס לטוחן וכיצד יש להכניס אותם לטוחן. קיימים דגמים רבים של טוחני אשפה, שאינם מסוגלים להתמודד עם פריטי מזון מסוימים, כמו ירקות סיביים, חרצנים גדולים ועצמות. גם אם הטוחן מאפשר לטחון פריטי מזון אלו, לרוב תצטרכו לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולהקפיד לערבב אותם עם פריטי מזון רכים יותר.

טוחן אשפה ביתי הוא למעשה מכל אטום, שכולל מנוע חשמלי ודסקית טחינה אחת או יותר.  יש להתקין את הטוחן מתחת לכיור ולחבר את חלקו העליון לפתח הניקוז של הכיור. בצד הטוחן ישנו צינור, שמזרים את האשפה הטחונה למערכת הביוב.

לפני הפעלת הטוחן, הזרימו אליו מים קרים מהברז שבכיור. זאת, כדי לאפשר טחינה יעילה של הפסולת שנמצאת בתוך הטוחן ולשמור על עומס תקין במכונה. הקפידו להשתמש במים קרים ולא במים חמים, כיוון שמים חמים עלולים לפרק את השומנים שבשאריות המזון, מה שבסופו של דבר ישבש את פעולת מנגנון הטחינה. לאחר שתפתחו את ברז המים הקרים, הפעילו את הטוחן ודחפו לפתחו את המזון. עם סיום פעולת הטחינה, כבו את המנוע, אך השאירו את ברז המים פתוח למשך כ-10-30 שניות נוספות כדי שמכל הטחינה יישטף כהלכה.

מהו כושר הטחינה של הטוחן?

אפשר להעריך את כושר הטחינה של טוחן האשפה לפי שיטת הטחינה וההספק של המנוע החשמלי.

מנגנון הטחינה יכול להגיע עם דסקית טחינה אחת, עם שתי דסקיות או אפילו עם שלוש דסקיות. הדסקית הראשונה גורסת את שאריות המזון בצורה גסה, בעוד שהאחרונה טוחנת לחלקיקים קטנים. לא משנה כמה דסקיות יש במנגנון הטחינה, כדאי לעבור על הצהרת היצרן לגבי אפשרויות הטחינה בפועל.

ההספק של המנוע החשמלי נמדד בכוח סוס. ההספקים הקיימים הם 1/3 כוח סוס, 1/2 כוח סוס, 3/4 כוח סוס ו-1 כוס סוס. אפשר להסתפק בטוחן של עד 1/2 כוח סוס אם בכוונתכם לטחון רק מזונות רכים בכמויות קטנות. לטחינה של פריטים קשים או לטחינה בכמות גדולה, כדאי לבחור טוחן אשפה בעל הספק גבוה יותר. אם אתם נוהגים לארח בחגים ובאירועים מיוחדים, יכול להיות שכדאי לכם לבחור בטוחן אשפה בעל הספק גבוה, כיוון שייתכן שתצטרכו לטחון כמות גדולה יותר ממה שאתם טוחנים ביומיום. בכל מקרה, אם יש לכם תקציב מתאים, כדאי לבחור בטוחן אשפה בעל הספק מעט גבוה ממה שאתם צריכים בשגרה. זה יעזור לכם לא רק במצבים מיוחדים, אלא גם יפחית את המאמץ של המנוע ומנגנון הטחינה ויהפוך את תהליך הטחינה למהיר יותר.

מהו הנפח של מיכל הטחינה?

יש לבחור את נפח המכל בהתאם למספר פרמטרים, ביניהם מספר הנפשות בבית, החלל הזמין מתחת לכיור, סוג המזון שאתם נוטים להכין וכמות המזון שנשאר אחרי כל ארוחה. בדרך כלל, בית של עד 4 נפשות יסתפק במכל בעל נפח של עד 1000 מיליליטר.

איך מפעילים את טוחן האשפה?

יש שלושה סוגים אפשריים של מפסקים, שאחראים על הפעלתו של הטוחן: לחצן פניאומטי, מפסק חשמלי מתחת לכיור ומפסק אלחוטי. כדי להחליט באיזה מפסק לבחור, יש לקחת בחשבון את התשתית הזמינה במטבח, את אופן ההתקנה ואת ההעדפות האישיות שלכם. הנה סקירה קצרה על כל אחד מהמפסקים, כדי שתוכלו לבחור את המתאים ביותר עבורכם:

לחצן פניאומטי: את הלחצן הזה יש להתקין על השיש בצמוד לכיור. ההתקנה דורשת קידוח מקצועי בשיש, לכן יש לקחת בחשבון את העלויות הכרוכות בהזמנת בעל מקצוע שיבצע את הקידוח. המפסק מאד נוח לשימוש ובטוח לתפעול. אפשר להפעיל אותו גם בסביבה רטובה, כיוון שהוא פועל על אוויר ולא על זרם חשמלי. לחיצה על הלחצן מפעילה את הטוחן ולחיצה נוספת מכבה אותו.

מפסק חשמלי מתחת לכיור: המפסק הזה אומנם פשוט להתקנה, אך הגישה אליו פחות נוחה. אפשר להתקין את המפסק במיקום נוח יותר, למשל בקיר סמוך לכיור, אך זה דורש התקנה של בעל מקצוע.

מפסק אלחוטי: האפשרות השלישית היא להפעיל את הטוחן בצורה אלחוטית באמצעות שלט רחוק, ששולח פקודת הפעלה או כיבוי לרכיב החשמלי שמותקן מתחת לכיור. בדרך כלל, מצורף לשלט הרחוק מעמד תואם, שמאפשר להתקין אותו במקום נוח ונגיש.

מהי מידת הרעש של הטוחן?

טוחן האשפה פועל בכל פעם לפרקי זמן קצרים של שניות. אך, אם אתם רגישים במיוחד לרעש, יכול להיות שכדאי לכם לבחור בדגם שקט של טוחן אשפה. דגמים מהסוג הזה כוללים בידוד מיוחד מסביב למנוע, שלמעשה סופג את מרבית הרעש שנגרם כתוצאה מפעולת הטחינה. יש גם דגמים הכוללים מחבר מיוחד, שמותקן בין צינור הניקוז לבין הטוחן. המחבר הזה מפחית את כמות הרעידות העוברות לצנרת וכך פוחתת רמת הרעש.

האם אתם רוצים אמצעי בטיחות מיוחדים?

באופן עקרוני, טוחני האשפה בטוחים לשימוש, אך אם אתם מעוניינים באמצעי בטיחות נוספים, הנה לכם מספר אמצעי בטיחות אפשריים:

טוחן אשפה עם מכסה ייעודי: טוחן האשפה הזה מופעל רק כשהמכסה מוסר ממנו. אמצעי הבטיחות הזה שימושי במיוחד עבור בתים עם ילדים קטנים, שיש להם גישה לכיור.

מנגנון הגנה בפני עומס יתר: אמצעי הבטיחות הזה עוצר את פעולת הטוחן ברגע שהדסקית נתקלת בהתנגדות חריגה או בפריט קשה במיוחד. כך, נמנע נזק מיותר לדסקית הטחינה ולמנוע של טוחן האשפה.

מפתח אחזקה: כדאי לקנות טוחן אשפה עם מפתח אחזקה, שיאפשר לפתוח את הטוחן כדי להוציא ממנו פריטי מזון עיקשים או כל פריט זר אחר שנתקעו בו. 

האם טוחן האשפה טוב לאיכות הסביבה?

האם טוחן האשפה טוב לאיכות הסביבה? התשובה אינה חד משמעית. טוחן האשפה מפחית את כמות הזבל שמוטמן באדמה וכך מפחית את ייצור גז המתאן, שהינו אחד הגורמים המרכזיים להתחממות כדור הארץ. הוא גם מפחית את היקף השימוש בשקיות אשפה. במחקר שבוצע ב-2004 על ידי היחידה להנדסת הסביבה מים וחקלאות, עולה שהשימוש בטוחני אשפה ביתיים עשוי להרחיק עד 60 אחוזים מהחומר האורגני שבפסולת ולהקטין את העלויות השנתיות של הטיפול בפסולת מוצקה ובשפכים.

המתנגדים לשימוש בטוחן אשפה טוענים שהוא צורך חשמל ומים כחלק מתהליך ריסוק האשפה ופינויה למערכת הביוב. אך, צריכת החשמל והמים של הטוחן נמוכה יחסית ואף מצטמצמת ככל שנעשה במכשיר שימוש נכון ויעיל יותר. מה שכן, הזבל הגרוס שמפונה למערכת הביוב גורם לריבוי בוצה במי השפכים, מה שמקשה על טיהור המים ומחייב ניצול של משאבים נוספים.

האם זה תואם את התקציב שלכם?

טוחן אשפה אינו עניין זול, אך יכול להפוך את הסביבה הביתית שלכם לנעימה יותר. בדרך כלל, הדגמים הפשוטים של טוחני האשפה מתחילים סביב 1,000 שקלים. הדגמים המתקדמים יותר יכולים להגיע עד כ-3,000 שקלים. כדאי גם לבדוק שהאחריות טובה. בדרך כלל, אחריות נמשכת בין שנתיים לשש שנים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם