• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המדריך השלם לבחירה וקנייה של קולט אדים איכותי למטבח

דף הבית » המדריך השלם לבחירה וקנייה של קולט אדים איכותי למטבח

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

הבישול במטבח אומנם ממלא את הבית בניחוחות נהדרים של אוכל, אך גם באדים. אדים אלו עלולים להסב נזק לארונות המטבח ולרהיטים שונים שנמצאים במטבח שלכם. אז איך אפשר להפחית את כמות אדי הבישול במטבח? בשביל זה יש קולט אדים. לפני שאתם יוצאים לחנות, קראו את המדריך השלם שלנו לקניית קולט אדים למטבח, שיסביר לכם בדיוק למה אתם צריכים לשים לב כשאתם ניגשים לקנות קולט אדים חדש.

קרדיט צילום ראשי: מתוך אתר Tieasy Amazon.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תוכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

מצאו קולטי אדים מומלצים ברשת KSP

באיזו שיטה מתבצע טיהור האוויר?

קיימות שתי אפשרויות לטיהור האוויר במטבח. רוב הדגמים של קולטי האדים מאפשרים את שתי שיטות הטיהור בשיטה הראשונה, האוויר נפלט החוצה דרך חור שנמצא בקיר חיצוני. שיטה זו עדיפה, כיוון שהיא מאפשרת טיהור יעיל יותר של האוויר ודורשת עלות אחזקה נמוכה יותר. בשיטה השנייה, האוויר עובר סינון ולאחר מכן נפלט חזרה לחלל המטבח. כלומר, הוא עובר תהליך של מיחזור. השיטה הזו מתאימה למטבחים שבהם אין דרך ליצור פתח חיצוני בקיר.

קולט אדים, ארובה או קולט תחתון?

קולט ארובה וקולט תחתון הם שני סוגי הקולטים הנפוצים ביותר. בסופו של דבר, המיקום של הכיריים והמבנה של ארון המטבח הם אלו שיקבעו את סוג הקולט שמתאים למטבח שלכם. הנה סקירה קצרה על שני סוגי הקולטים הנפוצים:

קולט אדים ארובה: קולט זה מתאים למטבח שבו אין ארון מטבח מעל הכיריים. יחידת המנוע והמפוח נמצאים מאחורי הארובה, שצמודה לקיר. הקולט הזה יכול להיות קולט פינתי או קולט אי.

קולט אדים תחתון: בדרך כלל, מתקינים את הקולט הזה בחלקו התחתון של ארון המטבח, שנמצא מעל הכיריים. רוב הדגמים של קולט תחתון מגיעים בתור יחידה חיצונית גלויה, כאשר המנוע והמפוח מותקנים בארון המטבח.

מהו הרוחב של קולט האדים?

חשוב מאד שהרוחב של קולט האדים יתאים לרוחב הכיריים. אפשר שהקולט יהיה רחב יותר מהכיריים, אך לא צר יותר. בדרך כלל, הרוחב של קולטי אדים הוא בין 60 סנטימטרים ל-90 סנטימטרים, אך קיימים גם דגמים רחבים יותר שנעים בין 120 ל-150 סנטימטרים. לפני שאתם ניגשים לחנות, מדדו את רוחב הכיריים שלכם ובדקו שיש לכם מספיק מקום פנוי מעל הכיריים.

קיימים דגמים שבהם המנוע והמפוח נמצאים ביחידת הקולט עצמה, אבל לרוב הם בעלי עוצמת שאיבה פחות טובה. אפשר להשתמש בקולטים מהסוג הזה גם ללא ארון מעל הכיריים.

באיזה גובה מומלץ להתקין את הקולט אדים?

מומלץ להתקין את קולט האדים בערך 60 עד 80 סנטימטרים מעל הכיריים. בקולטי ארובה רבים אפשר לשנות את גובה הארובה, כדי שהיא תתאים לגובה ההתקנה. כדאי להסתכל במפרט המוצר ולבדוק מהן מידות המינימום והמקסימום של הארובה כדי שתוכלו להתאים אותה למטבח שלכם.

אם בכוונתם להתקין את הקולט מתחת לארון מטבח עילי והארון גבוה מדי, אפשר להתקין קולט טלסקופי. בקולט זה, אפשר להנמיך את היחידה התחתונה שלו לכיוון הכיריים.

מהו ההספק של הקולט אדים?

ההספק של הקולט, שהוא למעשה עוצמת השאיבה שלו, נמדד לפי מטרים מעוקבים לשעה (מק”ש או ממק”ש). ההספק נע בין 200 ל-1,000 מטרים מעוקבים לשעה. כדי לקבוע איזו עוצמת השאיבה אתם צריכים, יש לקחת בחשבון את נפח המטבח שלכם ואת מספר הפעמים שאתם רוצים שהאוויר יטוהר בכל שעה.

מדדו את נפח המטבח שלכם על פי החישוב הבא – אורך כפול רוחב כפול גובה. לאחר מכן, הכפילו את נפח המטבח שלכם ב-10 או ב-15, שזה מספר הפעמים שהאוויר יישאב בכל שעה. המספר שיתקבלו הוא ההספק הדרוש לכם. כך למשל, אם נפח המטבח שלכם הוא 40 מ”ק, עוצמת השאיבה הדרושה לכם תהיה בין 400 ל-600 מטרים מעוקבים לשעה. אם אתם נוטים לבשל תבשילים שמעלים לחלל המטבח עשן סמיך וכבד, כדאי לבחור בעוצמת השאיבה הגבוהה יותר.

בכל מקרה כדאי לבחור בקולט אדים בעל עוצמת שאיבה גבוהה מזו הדרושה לכם, כיוון שהיצרנים נוטים להגזים בנוגע לעוצמת השאיבה. כמעט כל הקולטים מאפשרים לווסת את עוצמת השאיבה ובמקרים רבים יש שלוש דרגות עוצמה, כך שאתם יכולים לשלוט עליה בהתאם לצרכים שלכם. שימו לב שככל שעוצמת השאיבה גבוהה יותר, כך עוצמת הרעש של המכשיר עולה.

מהי עוצמת הלחץ של הקולט אדים?

לאחר שהאדים או העשן נשאבים לתוך הקולט, הם נפלטים החוצה בלחץ על ידי המפוח. עוצמת הלחץ נמדדת לפי פסקל ונעה בין 240 ל-400 פסקל. ככל שהעוצמה גבוהה יותר, כך האוויר ייפלט במהירות גבוהה יותר. לרוב, לחץ של 340 פסקל יהיה מספק עבור התקנה רגילה, אך אם מדובר בקולט אדים בעל צינור ארוך ומפותל, עדיף לבחור בלחץ גבוה יותר. זאת, כיוון שהמרחק הגדול בין המפוח למוצא הצינור עלול להפחית משמעותית את רמות הלחץ.

מהי עוצמת הרעש של קולט האדים?

מומלץ לבחור בקולט אדים שקט ככל האפשר, כדי שהרעש לא יהווה לכם מטרד רציני. עוצמת הרעש נמדדת בדציבל (dB). כדאי לבחור בעוצמה של 50 דציבל ומטה.

האם קולט האדים נוח לשימוש ולתחזוקה?

כשאתם ניגשים לבחור קולט אדים, כדאי לבחור במכשיר הנוח ביותר עבורכם, שגם יהיה נוח לתחזוקה. הנה מספר נקודות שיש לשים אליהן לב כשאתם בוחרים קולט אדים:

המסנן: אם החלטתם לקנות קולט אדים שמסנן את האוויר, כדאי לדעת שמותקנים בו שני מסננים, כאשר המסנן הראשוני נמצא בתחתית הקולט ואחראי לסנן עשן כבד ואדים שומניים. המסנן השני עשוי מפחם ואחראי על נטרול ריחות העשן. לעומת זאת, בקולט אדים שפולט את האוויר החוצה, מותקן רק מסנן ראשוני.

כדאי להסתכל על המסנן הראשוני ולבדוק האם הוא קבוע או חד פעמי. מסנן קבוע עשוי רשת מתכת, ויש לנקות אותו מדי פעם במדיח או במים חמים. מסנן חד פעמי אומנם דורש החלפה, אך הרבה יותר נוח לשימוש. בנוסף, הוא לרוב יהיה נקי יותר ממסנן קבוע, שנוטה לצבור לכלוך וכך יורדת יעילותו.

לוח הפיקוד: במרבית הדגמים, לוח הפיקוד מורכב מלחצן לתאורה, לחצנים לשינוי עוצמת השאיבה ולחצן הפעלה וכיבוי. בדגמים יקרים ומשוכללים יותר יש גם פונקציות נוספות, כמו טיימר לקביעת משך פעולת המכשיר או נוריות חיווי שונות. לרוב, מדובר על לוח פיקוד מכני, אך בדגמים היקרים יותר יש אפשרות ללוח פיקוד דיגיטלי בעל כפתורי מגע שטוחים או לוח פיקוד אלקטרוני בעל לחצנים רכים. בדרך כלל, לוח הפיקוד הדיגיטלי יהיה נוח יותר לשימוש וקל יותר לניקוי. מלבד סוג לוח הפיקוד, כדאי לשים לב גם למיקומו – האם הוא תחתון או חזיתי – ולבדוק מה יותר נוח לכם.

התאורה: כמעט כל הקולטים מגיעים עם תאורה מובנית, שלרוב כוללת שתי נורות בהספק של 40-50 ואט כל אחת. אפשר לבחור בתאורה עם נורת ליבון (אגס) או נורת הלוגן. נורת הלוגן אומנם מפיצה אור חזק ובהיר יותר, אך עלות ההחלפה שלה היא יקרה יותר.

הגימור: בדרך כלל, המעטפת של הקולט עשויה מנירוסטה והגימור יכול להיות מאט, מוברש או מבריק. בדגמים מסוימים, יש גם תוספת של זכוכית דקורטיבית. הגימור הוא בחירה אישית שלכם, כיוון שהוא זה שיקבע כיצד ייראה קולט האדים במטבח שלכם. אולם, יש לקחת בחשבון שהכתמים בדרך כלל בולטים יותר על זכוכית ועל נירוסטה מבריקה. כמו כן, כדי להקל על תהליך הניקוי, תחתית הקולט צריכה להיות כמה שיותר חלקה. כדאי לקחת את הדברים הללו בחשבון כשאתם ניגשים לבחור גימור.

האם הקולט אדים עומד בתקציב שלכם?

לפני שאתם ניגשים לקנות קולט אדים, כדאי לחשוב על התקציב שאתם מוכנים להשקיע. כדאי לקחת בחשבון, שעלות המכשיר לרוב אינה כוללת את עלות ההתקנה. לרוב, ההתקנה נעשית על ידי בעל מקצוע, והעלות של ההתקנה נקבעת בהתאם למורכבות ההתקנה ולסוג הקולט.

המחיר של קולט האדים משתנה בהתאם לסוג הקולט, עוצמת שאיבה, סוג לוח הפיקוד, סוג הגימור ועוד שלל פרמטרים. המחירים יכולים לנוע מ-500 שקלים ועד ל-8,000 שקלים עבור דגמים בעלי ביצועים גבוהים. יש גם דגמים רבים החוצים את ה-10,000 שקלים ואף יותר.

לרוב, עלות ההתקנה תהיה בין 200 ל-1,000 שקלים. העלות הנמוכה ביותר היא עבור קולט אדים שמותקן מתחת לארון. אם הקולט מותקן מתחת לארון, כדאי לערב גם את הנגר של המטבח בהתקנה. העלות הגבוהה ביותר היא עבור קולט אי. אם יש צורך בפתיחת פתח בקיר, כנראה שתצטרכו להוסיף בין 100 ל-300 שקלים עבור העבודה.

כדאי גם לוודא שלקולט האדים יש אחריות, שלרוב נמשכת לשנה. יש דגמים בודדים המציעים אחריות ממושכת יותר. יש גם יבואנים שמספקים תקופת אחריות חלקית לאחר השנה הראשונה, בתנאי שההתקנה נעשתה על ידם. אם יש לכם אחריות חלקית כזו, כדאי לבדוק מה היא כוללת, האם היא מכסה את כל חלקי החילוף, והאם היא מכסה גם עבודת טכנאי.

טיפים קטנים מאיתנו:

לפני שאתם ממהרים לרכוש קולט אדים, כדאי לעבור על ההמלצות וחוות הדעת בעיון כדי לבדוק שהכול בסדר. כדאי גם לעשות השוואת מחירים בין האתרים השונים כדי למצוא את המוצר במחיר הטוב ביותר. לרוב, אותם מוצרים קיימים באתרים שונים.

מדריך לקניית ציוד בחנויות האינטרנט המומלצות. כללים לחיסכון והבנת שוק החנויות ברשת האינטרנט.

טיפים איך לבצע קנייה נבונה באינטרנט

איך לזהות באינטרנט ביקורות מזויפות?


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם