• תַפרִיט
  • תַפרִיט
שיקאגו בלילה

המדריך למטייל בשיקגו (Chicago)

דף הבית » המדריך למטייל בשיקגו (Chicago)

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 14 דקות

טיילה כתבה וערכה: ליאור קן-לי

אם אתם מתכננים לצאת לטיול בצדה המזרחי של אמריקה הצפונית, אנו ממליצים לכם לעצור לביקור בעיר השלישית בגודלה בארצות הברית, שיקגו (Chicago). העיר היפה הזו שוכנת לצד אגם מישיגן (Lake Michigan) שבמדינת אילינוי (Illinois), כך שאם אתם אוהבים להתהלך בטיילת ולהתבונן בספינות שעוגנות במעגן, תוכלו לעשות זאת בקלות בשיקגו! אם אתם מתעניינים יותר בדברים שנמצאים על היבשה, תוכלו למצוא שפע של אטרקציות מעניינות ומהנות בעיר, ביניהן מוזיאונים ברמה בינלאומית, פארקים ציבוריים רחבי ידיים וחנויות שמציעות את כל מה שעולה על הדעת. ואם אתם אוהבים להאזין למוזיקת ג’אז ובלוז, שיקגו, עיר הולדתם של הג’אז והבלוז המודרניים, מציעה מגוון רחב של מועדונים שבהם תוכלו לשמוע את הנעימות המיוחדות הללו. אז אם שמעתם על שיקגו וחשבתם שאין מה לעשות בה – טעיתם! ב-“מדריך השלם למבקר בשיקגו” תלמדו את כל מה שאתם צריכים לדעת על העיר שיקגו ועל האטרקציות הרבות שקיימות בה.

0

שיקגו – היסטוריה על קצה המזלג:

אי אפשר לטייל בעיר מבלי לדעת קצת על ההיסטוריה שלה, כך שגם אם אתם לא הייתם מהתלמידים שאהבו היסטוריה בבית הספר, אנו ממליצים לכם להתעדכן בקצרה בהיסטוריה של העיר שיקגו.

עיריית שיקגו נוסדה ב-12 באוגוסט 1833, כשאוכלוסייתה מונה כ-200 איש. בשנת 1837 החלו להקים בעיר את תעלת אילינוי ומישיגן (Illinois and Michigan canal), מה שהביא לנהירה גדולה של פועלים אל האזור והגדיל משמעותית את אוכלוסיית העיר. בתוך שבע שנים בלבד מרגע הקמת העיר אוכלוסייתה זינקה ללמעלה מ-4,000 תושבים, והיא הוכרזה באופן רשמי כאחת מעיירות ארה”ב! בשנת 1838 הושלמה בנייתה של תעלת אילינוי ומישיגן, ובנוסף, הושלמה בנייתה של מסילת הברזל הראשונה לשיקגו, שקישרה בין העיר שיקגו לעיר ניו יורק. העיר לא הסתפקה רק במסילת רכבת אחת, אלא פרשה מסילות רבות לכל עבר והפכה במהרה למרכז הרכבות של ארצות הברית. מהגרים רבים החלו לזרום אל העיר בעקבות הקמתו של מפעל פלדה בעיר בשנת 1857 ובעקבות התפתחותן של הרכבות. בסופו של דבר, בשנת 1860, אוכלוסיית העיר מנתה לא פחות מ-109,000 תושבים! אל תשכחו ש-27 שנים לפני כן אוכלוסיית העיר מנתה רק כ-200 איש.

העיר אומנם הצליחה להקפיץ את מספר התושבים שלה בצורה מרשימה ביותר מ-200 ל-109,000 בתוך פחות משלושים שנה, אך לא הכול הלך כשורה בעבור שיקגו. ב-8 באוקטובר 1871 העיר ספגה מהלומה קשה כאשר פרצה בה שריפת ענק, שכונתה מאוחר יותר “השריפה הגדולה של שיקגו.” השריפה האכזרית הזו החריבה כמעט שליש משטחי העיר, כולל את מרכז העסקים הראשי של שיקגו. תושבים רבים נספו במהלך השריפה וקרוב ל-90,000 תושבים נותרו מחוסרי בית. אבל שיקגו לא הסכימה לשקוע באבל על כל מה שהשריפה עוללה לה; במקום זאת, פועליה של העיר החלו לבנות אותה מחדש, בהתאם לתוכנית ארכיטקטונית מהירה וטובה, וזיכו אותה בכינוי “העיר השנייה”. בשנת 1885, כחלק מתוכנית הבנייה החדשה, הוקם בשיקגו גורד השחקים הראשון בעולם, שנקרא “בניין ביטוח הבית”. הבניין נהרס ב-1931, כך שלא תוכלו לראות אותו בשיא תפארתו, לצערנו. דבר נוסף שהוצג לראשונה לעולם בשיקגו היה גלגל הענק הראשון בהיסטוריה, שהוצג בתערוכה העולמית של שיקגו שהתקיימה בעיר בשנת 1893.

אם נדלג קדימה אל המאה ה-20 נגלה שהעיר שיקגו לא נחה לרגע. גם במהלך המאה ה-20 היא הצליחה להגדיל את אוכלוסייתה באופן משמעותי, כך שכבר בשנת 1910 אוכלוסיית העיר מנתה למעלה מ-2 מיליון תושבים! תעשייתה של שיקגו הלכה והתפתחה, בעיקר בתחום הפלדה, מה שמשך אליה אפרו-אמריקאים רבים שחיפשו אחר עבודה. במהלך שנות ה-20 של המאה ה-20 עשרות אלפי אפרו-אמריקאים הגיעו אל שיקגו והשפיעו רבות על התרבות של העיר. האפרו-אמריקאים הביאו עמם את מוזיקת הג’אז והפכו את שיקגו למרכז הג’אז של ארצות הברית. כיום, העיר שיקגו עדיין מונה למעלה משני מיליון תושבים, אך מתקרבת אט – אט לשלושה מיליון. באזור המטרופולין של העיר, שמתפרס אל תוך מדינות אינדיאנה (Indiana) וויסקונסין (Wisconsin), תוכלו למצוא למעלה מ-9 מיליון תושבים!

נחמד לדעת – מאיפה הגיע השם “שיקגו”? במהלך המאה ה-17 שכנו באזור אינדיאנים משבט הפוטאוואטמי, אשר קראו לאזור שסביב לשפך נהר שיקגו ולנהר עצמו בשם “שקאוגו”. למה דווקא “שקאוגו”? פירוש השם בשפתם של האינדיאנים הוא “שום פראי” ובאותה עת גדלו צמחי שום רבים בחבל הארץ שנקראת היום “שיקגו”, כך שהם לא יכלו לבחור בשם מתאים יותר.

שיקגו – מה קורה עם מזג האוויר?

שיקגו ידועה כ-“עיר הרוחות”. משמע, אם אתם מגיעים לשיקגו בעונת הגשמים ומתכננים להסתובב בחוץ עם מטרייה, תביאו איתכם אחת רזרבית, כי רוב הסיכויים הם שהרוח תיקח אותה איתה, הרחק – הרחק מכם. התקופות הטובות ביותר לביקור בעיר הן בין אפריל למאי או בין ספטמבר לאוקטובר.

בין אפריל למאי הטמפרטורות נעות בין 15 ל-21 מעלות וערוגות הפרחים שבעיר פורחות. אם אתם רוצים לראות את העיר פורחת ולהתחמק מהתיירים הרבים שלרוב מגיעים אל העיר במהלך חודשי הקיץ, מומלץ לכם להגיע אל העיר בתקופה שבין אפריל למאי.

בין ספטמבר לאוקטובר הטמפרטורות נעות בין 8 ל-20 מעלות והעצים שבעיר מתחילים לצבוע את עצמם בצבעי השלכת. גם בתקופה זו, כמו בתקופה שבין אפריל למאי, אתם צפויים להיתקל בפחות תיירים. החיסרון היחיד בתקופה זו של השנה הוא שכמה מהאטרקציות של העיר נסגרות מוקדם יותר מן הרגיל, כיוון שהן מכינות את עצמן לחורף.

אם אינכם יכולים להגיע באף אחת העונות מהעונות המומלצות, אתם יכולים להגיע אל שיקגו במהלך חודשי הקיץ, בין יוני לאוגוסט. הטמפרטורה הממוצעת בתקופה זו היא 30 מעלות. מזג האוויר הוא לא הבעיה בתקופה זו, אלא כמות התיירים שמגיעים אל העיר. אם תגיעו אל העיר בקיץ, תתכוננו מראש למחירים גבוהים יותר ולצפיפות רבה יותר באטרקציות השונות. כמו כן, דעו שאוגוסט נחשב לחודש הגשום ביותר בשיקגו.

אם לא נותרה לכם ברירה אלא להגיע אל העיר במהלך החורף, תתכוננו להתמודד עם רוחות חזקות במיוחד וטמפרטורות מקפיאות שמגיעות עד ל-7 מעלות מתחת לאפס. אם אתם רוצים להסתובב בעיר כשבקושי יש בה תיירים, אז זה ללא ספק הזמן. אבל אם אתם מהאנשים שמתעטפים בשמיכת פוך כשהמזגן בבית דולק, אנו ממליצים לכם לעשות כל מאמץ ולהגיע אל שיקגו באביב, בסתיו או בקיץ.

שיקגו – חמשת האטרקציות המובילות בעיר

שיקגו מלאה בעשרות אטרקציות מעניינות, אבל בגלל שאנו משערים שלא יהיה לכם זמן לבקר בכולן, הכנו בעבורכם רשימה של חמשת האטרקציות המובילות של העיר, לנוחיותכם:

1. מרכז ג’ון האנקוק (John Hancock Center) – אם אתם מעוניינים להתבונן בעיר שיקגו מלמעלה, אנו ממליצים לכם לעשות את דרככם אל מרכז ג’ון האנקוק, שהוקם בשנת 1970. בקומת הקרקע של המרכז תוכלו למצוא שפי של חנויות ומסעדות, אך רוב התיירים לא מגיעים אל המרכז בכדי לרכוש בגד חדש או לאכול צלחת מלאה בפסטה. רוב התיירים עושים את דרכם אל הקומה ה-94 של הבניין, אל מצפה האנקוק, וגם אתם צריכים לעשות כמוהם. כשתגיעו אל המצפה תוכלו להתפעל מהנוף המרהיב של שיקגו ואגם מישיגן. אם הראות תהייה טובה, תוכלו לראות למרחק של כ-130 קילומטרים לכל כיוון.

מרכז ג’ון האנקוק הוא הבניין השלישי בגובהו בשיקגו ומכיל בתוכו מאה קומות, שרובן מאוכלסות במשרדים, כך שלא תוכלו לעבור בכל קומה וקומה, אם זה היה התכנון שלכם. אנו ממליצים לכם, כאמור, לבקר במצפה האנקוק שממוקם בקומה ה-94 של המרכז. במרכז האנקוק תוכלו להתבונן ב-100 תצלומים היסטוריים שמוצגים על “קיר ההיסטוריה” או לצאת אל “טיילת השמיים” (Skywalk) ולהשקיף על העיר שיקגו ממרפסת פתוחה, באוויר הפתוח, מגובה של כ-305 מטרים מעל לפני הקרקע.  אם אתם רוצים לראות את הפרטים הקטנים של העיר, כדאי שתגיעו אל המרכז בשעות האור, אך אם אתם רוצים לראות מראות מרהיבים ונוצצים, אנו ממליצים לכם להגיע אל התצפית בשעת השקיעה או בשעות הערב, כאשר אורות העיר נדלקים.

אם תהיו רעבים, תוכלו לעלות אל הקומה ה-95 של הבניין ולהיכנס אל מסעדת “חדר החתימה” (Signature Room), שמציעה מגוון רחב של מאכלים משובחים. בזמן שתאכלו את ארוחת הצהריים או את ארוחת הערב, תוכלו להתפעל מהנוף המרהיב שמשתקף מחלונות המסעדה. שימו לב שהמסעדה נחשבת ליוקרתית, כך שאינכם יכולים להגיע אליה במכנסיים קצרצרים ובכפכפי אצבע.

מתאים במיוחד לאנשים שאוהבים לראות את הכול מלמעלה.

שעות הפתיחה של המרכז: מ-9:00 עד 23:00 (כרטיס אחרון נמכר ב-22:45)

כמה זמן כדאי לבלות במרכז? בין שעה לשעתיים.

איך מגיעים אל המרכז? עלו על אוטובוס מס’ 146 ורדו בתחנת Michigan & Pearson.

 

2. פארק המילניום (Millennium Park) הפארק הציבורי הזה, שממוקם במרכז הלופ של שיקגו, החל להיבנות בשנת 2000 לכבוד המילניום החדש, ובאיחור אופנתי נפתח לקהל הרחב בשנת 2004. פארק המילניום נחשב לאחד מהיעדים הפופולאריים ביותר לתיירים, כך שאם אתם מגיעים לעיר, אנו ממליצים בחום לקפוץ לביקור. בפארק תוכלו למצוא את כמה מנקודות הציון היפות ביותר בשיקגו, ביניהן שער הענן (Cloud Gate) ומזרקת הכתר (Crown Fountain).

שער הענן, שידוע גם בתור “השעועית” (The Bean), הוא הפסל המרכזי ברחבת AT&T. כשתגיעו אליו וודאי תבינו מדוע מכנים אותו “השעועית”, אבל עד אז נספר לכם שהפסל הענק הזה משקף ומעקם את קו הרקיע של שיקגו. תוכלו להלך מסביב לספל או מתחת לקשת הגבוהה שהוא יוצר, שמגיעה לגובה של 3.7 מטרים.  

מזרקת הכתר היא אחת מנקודות הציון המפורסמות ביותר בפארק. העבודה האינטראקטיבית הזו היא שילוב של פסל וידאו עם אמנות סביבתית. המזרקה הזו היא אהובה במיוחד בקרב ילדים, שכן הם יכולים להיכנס אל בריכת ההשתקפות השחורה שמחברת בין שתי לבנות הזכוכית, שמתנשאות לגובה של 15.2 מטרים משני צדדיה של הבריכה, להשתכשך במים ולחכות שהמזרקה תתחיל להשפריץ עליהם מים. קטעי הווידיאו שמוקרנים על פני לבנות הזכוכית מציגים את פרצופיהם של 1,000 מתושבי שיקגו, כשכל פרצוף מוצג במשך כ-5 דקות. לפני שפרצוף אחד נעלם ופרצוף אחר תופס את מקומו, השפתיים של הדמות נפתחות וזרם של מים נפלט על כל מי שעומד על הגרניט השחורה של בריכת ההשתקפות. אם אתם מגיעים עם הילדים בקיץ, אנו ממליצים להצטייד בבגדי ים. הילדים ללא ספק יתלהבו כשהפרצופים המוקרנים יתחילו “לירוק” עליהם מים. תוכלו למצוא את המזרקה בפינה הדרום-מזרחית של הפארק.

נקודת ציון נוספת שאנו ממליצים עליה היא גן לורי (Lurie Garden), שממוקם בצדו הצפון-מזרחי של הפארק. בגן תוכלו למצוא מגוון רחב של צמחייה, פרחים, שיחים ועצים. אם תרצו ללמוד עוד על העיצוב של הגן ועל הצמחייה שבו, תוכלו להצטרף להליכה מודרכת בשטחי הגן, שאורכת כ-20 דקות ומובלת על ידי מתנדבים שיודעים דבר או שניים על הגן. הסיורים המודרכים בגן מתקיימים בין ה-5 במאי ל-22 בספטמבר, ויוצאים לדרך בכל יום שישי בין השעות 11:00 ל-13:30 ובכל יום ראשון בין 10:00 ל-13:30. בכדי להצטרף לאחת מההליכות המודרכות, פגשו את המדריכים בגן לורי, בצדה הדרומי של הטיילת.

אם אתם מעוניינות לסייר בכל הפארק יחד עם מדריך מוסמך, אנו ממליצים לכם להצטרף לסיור מקדמי הפנים של פארק מילניום. במהלך הסיור, שאורך כ-45 דקות, תלמדו על הארכיטקטורה המיוחדת של הפארק ועל הפסלים האומנותיים שבו. אין צורך להזמין מקום מראש, אך עליכם לדעת שהסיור מוגבל ל-10 אנשים. אם תגיעו אל מקום המפגש לפני כולם, מקומכם יהיה מובטח. מקום המפגש הוא במרכז המבקרים של המרכז התרבותי של שיקגו (Chicago Cultural Center), שממוקם לצד רחוב וושינגטון. הסיורים מתקיימים בין ה-24 במאי ל-14 באוקטובר, ויוצאים לדרך מדי יום בין השעות 11:30 ל-13:00.

מתאים במיוחד לאנשים שמעריכים נוף ואומנות.

שעות הפתיחה של הפארק: מ-6:00 עד 23:00

כמה זמן כדאי לבלות בפארק? בין שעה לשעתיים.

איך מגיעים אל הפארק? פארק מילניום ממוקם בלב לבה של העיר התחתית, כך שלא תהייה לכם בעיה להגיע אליו בתחבורה ציבורית. אתם יכולים לעלות כל הקו האדום או הכחול של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת Monroe או Washington. כשתצאו מהתחנה, תתקדמו שניים או שלושה בלוקים מזרחה עד שתגיעו אל הכניסה אל הפארק. אם אתם מעדיפים להגיע אל הפארק באוטובוס, הקווים הבאים ייקחו אתכם אל התחנות הקרובות לכניסה: 3, 4, 6, 14, 20, 56, 60, 124, 151, 157 ו-173.

למידע נוסף, אנו ממליצים להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של פארק המילניום.  

 

3. אקווריום שד (Shedd Aquarium) – אם אתם אוהבים להתבונן בדגים וביצורים ימיים שונים, אתם יכולים לעשות את דרככם אל אקווריום שד, האקווריום הראשון שנבנה בשיקגו, המכיל בתוכו למעלה מ-32,000 יצורים ימיים, המייצגים כ-1,500 מינים שחיים בים ובמים המתוקים. אם אתם מגיעים עם ילדים, אקווריום שד הוא המקום המושלם שבו הם יוכלו להסתקרן וללמוד על החיים התת-ימיים המרתקים.

באקווריום תוכלו למצוא מספר תצוגות מעניינות. התצוגה המרכזית של האקווריום נקראת תצוגת “השונית הקריבית” (Caribbean Reef) ותוכלו למצוא בה מספר רב של צלופחים, טריגונים, כרישים, דגים טרופיים וצב ים.  תצוגה נוספת שעשויה לעניין אתכם היא תצוגת “מימי העולם” (Waters of the World), שכוללת בתוכה מאות יצורים ימיים מרחבי העולם, החל מיצורים שחיים בים ועד ליצורים שחיים באגמים ובנהרות. ב-“מימי העולם” תוכלו לפגוש, בין היתר, תמנון ענק, כוכבי ים, שרימפס וצפרדעים קטנים. אם אתם מעדיפים לראות יצורים קצת יותר אקזוטיים, תוכלו לעבור דרך תצוגת “עליית האמזונס” (Amazon Rising), שתציג בפניכם צפרדעים רעילות, דגי פיראנה, עכבישים ענקיים, נחשי אנקונדה ותנינים קטנים. אזור האמזונס מכיל כשליש מהיצורים החיים על פני כדור הארץ, כך שלא יחסר לכם מה לראות בתצוגה הטרופית הזו.  

אם תרצו לראות דולפינים, כלבי ים ולווייתני לבנתן לבן, תוכלו לעשות דרככם אל הבמה המרכזית שממוקמת בצדו המזרחי של האקווריום, להתיישב ולצפות באחד ממופעי “עולם אחד” (One World). במהלך המופע תזכו לראות את היצורים המדהימים האלו מבצעים תרגילים מעוררי התפעלות, תחת השגחתם של מאמנים מנוסים ומקצועיים. אנו ממליצים להתעדכן בדלפק הכניסה בשעות המופע, שכן השעות משתנות מיום ליום. המופע מתקיים בין שלוש לשש פעמים לאורך היממה.

אם אתם רוצים לראות את האקווריום מזווית מבטם של המטפלים, אתם יכולים להצטרף לסיור מאחורי הקלעים של האקווריום. הסיור, שאורך כ-50 דקות, ייקח אתכם אל מרכז המטפלים, שם תראו במו עיניכם כיצד המומחים מטפלים בבעלי החיים ושומרים על בריאותם. לאחר מכן המדריך ייקח אתכם אל האזורים שמסתתרים מאחרי לאקווריומים, שם מכינים ליצורים הימיים את האוכל המזין שאותו הם אוכלים בכל יום. בכדי להשתתף בסיור, עליכם להתנשא לגובה של 140 ס”מ ומעלה. הסיורים מתקיימים בכל יום שישי, שבת וראשון בשעות 11:00, 13:00 ו-15:00. אם ברצונכם לרכוש כרטיסים לסיור, אתם מוזמנים להיכנס אל אתר רכישת הכרטיסים.

באקווריום שד תוכלו למצוא גם בית קולנוע שמקרין סרטי 4-מימד. אם אתם רוצים לחוות חוויית צפייה שהיא מעבר לחוויית צפייה בסרט תלת-מימד, אנו ממליצים לכם לצפות באחד מהסרטים שמוקרנים בקולנוע זה.  

מתאים במיוחד לאנשים שאוהבים את הים ואת בעלי החיים שבתוכו.

שעות הפתיחה של האקווריום: בסתיו ובחורף: ימי שני עד שישי בין השעות 9:00-17:00 ובימי שבת וראשון בין השעות 9:00-18:00. במהלך הקיץ האקווריום פתוח מדי יום בין השעות 9:00 ל-18:00.

כמה זמן כדאי לבלות באקווריום? לפחות שעתיים.

איך מגיעים אל האקווריום? אקווריום שד ממוקם בקמפוס של מוזיאון שיקגו. בכדי להגיע אל האקווריום באוטובוס, אתם יכולים לעלות על אוטובוס מס’ 146, שייקח אתכם אל קמפוס המוזיאון. האוטובוס פועל משעותה בוקר ועד 22:30 בלילה.

למידע נוסף, אנו ממליצים להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של אקווריום שד.   

 

4. מכון שיקגו לאמנות (Chicago Art Institute) – בכל עיר שמעריכה את עצמה ניתן למצוא איזה שהוא מוסד המכיל בתוכו יצירות אומנות, לכן אין זה פלא שבשיקגו נמצא מוסד שכזה, המוכר בשם “מכון שיקגו לאומנות.” מכון האומנות הוא מוזיאון לאומנות יפה, המכיל בתוכו את אחד מהאוספים הגדולים ביותר בעולם של אומנות אימפרסיוניסטית ופוסט-אימפרסיוניסטית. אם אתם חובבי אומנות, תוכלו לבלות כאן שעות בהתבוננות ביצירות השונות, שכוללות יצירות של אמנים מוכרים וכן יצירות שנוספו למוזיאון רק לאחרונה. בין היצירות שמוצגות במוזיאון ניתן למצוא את יצירותיהם של מאטיס, פבלו פיקאסו, דאלי וג’קסון פולוק. כמו כן, תוכלו למצוא במוזיאון תצוגות של שריון אירופאי וחדרים מיניאטוריים, שמציגים עיצוב פנימי וריהוט אירופאי מהמאה ה-17 ועד המאה ה-20.

המוזיאון מתפרס על פני ארבע קומות, כשבכל קומה מספר גלריות. בקומת הכניסה של המוזיאון תוכלו לבקר בתצוגה של אומנות אפריקאית, המכילה למעלה מ-400 עבודות אומנות שמדגישות את התרבות האפריקאית. בתצוגה זו תוכלו לראות, בין היתר, מסכות, פסלונים ותכשיטים שהגיעו כל הדרך ממדינות כמו גאנה, אתיופיה, מאלי, מרוקו, ניגריה ודרום אפריקה. התערוכה מציגה גם את האוסף הגדול ביותר של פריטי קרמיקה אפריקאיים באמריקה, העומד על 80 פריטים.  לצד תערוכת האומנות האפריקאית תוכלו למצוא את אוסף האומנות האינדיאנית, שכולל פריטי קרמיקה, פיסול ואריגים שונים שהגיעו משבטי האינדיאנים. אם אתם מתעניינים באומנות יפנית, תוכלו למצוא את האוסף היפני לצד אוסף האומנות האינדיאנית. כמו כן, בקומץ הכניסה תוכלו לבקר בתצוגות של אומנות אמריקאית מהמאה ה-20, אומנות אמריקאית מלפני 1900 ותצוגות של תצלומים, קטעי ווידאו ורישומים.

בקומה התחתונה של המוזיאון תוכלו למצוא תצוגות של תצלומים ושל ארכיטקטורה, עיצוב פנים וריהוט. כמו כן, תוכלו למצוא כאן את המסעדה ואת בית הקפה של המוזיאון, כך שאם תהיו רעבים, הקומה התחתונה היא המקום שאליו אתם צריכים להגיע.

אם תעלו אל הקומה השנייה של המוזיאון, תוכלו לבקר באוסף המרשים של אומנות אימפרסיוניסטית שקיים במוזיאון. מלבד זאת, תוכלו להתבונן גם ביצירות האמריקאיות המודרניות שנמצאות באגף הדרום-מזרחי של הקומה השנייה. ואם אתם מחפשים אחר אומנות עכשווית במיוחד, גם אותה תוכלו למצוא בקומה זו, באגף הצפון-מזרחי. מי שמחפש אחר אומנות אירופאית יותר ואחר אוסף השריון האירופאי, צריך לעשות את דרכו אל האגפים המערביים של הקומה השנייה.

בקומה העליונה תוכלו למצוא אומנות אירופאית מודרנית וכן עבודות פיסול עכשוויות.

אם אתם מגיעים עם ילדים למוזיאון, אולי תשמחו לשמוע שהכניסה לילדים מתחת לגיל 14 היא בחינם. אל תהססו להביא את ילדיכם אל המוזיאון – חשוב שהילדים יכירו מה זו אומנות משובחת ויתחילו להעריך אותה מגיל צעיר!

מתאים במיוחד לאנשים שיודעים מי הם פסלו פיקאסו, דאלי ומאטיס, או שרוצים להכיר.

שעות הפתיחה של המוזיאון: מדי יום בין 10:30 ל-17:00. בימי חמישי המוזיאון פתוח עד 20:00.

כמה זמן כדאי לבלות במוזיאון? לפחות שלוש שעות.

איך מגיעים אל המוזיאון? המוזיאון ממוקם בקרבת פארק המילניום. עלו על רכבת של רשת “EI”, על הקו החום, הירוק, הכתום, הסגול או הוורוד, ורדו בתחנת Adams/Wabash. צאו מהתחנה ותתקדמו בלוק אחד מערבה עד שתגיעו אל המוזיאון.

למידע נוסף, אנו ממליצים להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של מכון שיקגו לאמנות.   

http://youtu.be/4iVp_Rntfqs

 

5. מוסד הארכיטקטורה של שיקגו (Chicago Architecture Foundation) –  בשנת 1966 עיריית שיקגו איימה להרוס את יצירת האומנות הארכיטקטונית של ה. ה. ריצ’רדסון, בית גלסנר (Glessner House). קבוצה של חברי קהילה החליטו שהעניין לא בא בחשבון, התאגדו יחדיו ופעלו על מנת למנוע מהדחפורים להגיע אל הבית. האזרחים, שדבקו במטרה בכל כוחם, הצליחו במשימתם והחליטו, לאחר הניצחון, להקים את מוסד הארכיטקטורה של שיקגו. ב-1971 הקבוצה החלה להוציא סיורי רגליים מודרכים ברחבי העיר. היום, אם תגיעו אל מוסד הארכיטקטורה של שיקגו, תוכלו לבחור מבין למעלה מ-70 סיורים רגליים מודרכים, שמגיעים אל כל קצוות העיר. ישנם סיורים שייקחו אתכם אל השכונות ההיסטוריות של שיקגו, סיורים שייקחו אתכם לביקור בבתי הקברות המשמעותיים ביותר בעיר, סיורים שייקחו אתכם אל הפארקים הציבוריים המרשימים ביותר שיש להציע וכן, גם סיורים שילמדו אתכם דבר או שניים על גורדי השחקים של שיקגו. לא משנה באיזה סיור תבחרו – תהיו בטוחים שהמדריך יספר לכם פרטים רבים שלא ידעתם ויעניק לכם זווית מבט חדשה על המבנים השונים של שבעיר! הסיורים הרגליים נעים בין 45 דקות לשעתיים וחצי.

חמש שנים לאחר שהחלו בסיורי ההליכה המודרכים, הקבוצה החליטה להקים מוזיאון בבניין מונאדנוק (Monadnock Building). ב-1992 הארגון העביר את התצוגות השונות אל המיקום הנוכחי של המוזיאון, בניין סנטה פה ההיסטורי (Santa Fe Building), שעוצב על ידי דניאל בורנהם, הארכיטקט המפורסם ביותר של שיקגו, שנפטר בשנת 1912. התצוגות השונות שנמצאות במוסד הארכיטקטורה של שיקגו יעוררו את דמיונכם, ויעודדו אתכם ללמוד על המרחבים, המבנים והמקומות השונים שהופכים את שיקגו לעיר היפה שתראו במו עיניכם. כמו כן, התצוגות יגרמו לכם להבין כיצד אדריכליים, מהנדסים ומתכננים פועלים יחדיו על מנת לעצב מבנים ומרחבים סביבתיים שונים. 

שנה לאחר שעברו אל המבנה החדש, בשנת 1993, הקבוצה החלה להוציא לפועל את הסיור המפורסם ביותר של מוסד הארכיטקטורה של שיקגו, שייט בנהר שיקגו. הסיור אורך כשעה וחצי ומודרך על ידי מתנדבים שיודעים פרטים רבים על האדריכלות המרשימה שנחה לאורך נהר שיקגו. במהלך הסיור תגלו פרטים רבים וחדשים על למעלה מ-50 מבנים שנחים לצד הנהר, ותלמדו כיצד עיריית שיקגו הקטנה צמחה בתוך פחות מ-100 שנה והפכה לאחת מהערים החשובות והגדולות ביותר בעולם. סיור השייט בנהר נחשב לסיור מספר 1 בשיקגו לאנשים שמתעניינים בארכיטקטורה. אם אתם מעוניינים לחוות את האדריכלות של שיקגו בצורה קצת אחרת ולראות את המבנים כשהם מוארים ונוצצים, אנו ממליצים לכם להצטרף לסיור השייט החדש, שמתקיים בשעות בין הערביים. הסיור מתקיים בכל יום שישי בשעה 19:30 ולוקח אתכם במסלול המוכר לאורך הנהר, רק שבסיור זה השמיים שבחוץ יהיו חשוכים והחלונות של הבניינים יהיו מוארים.

מוסד הארכיטקטורה של שיקגו מציע גם סיורים באוטובוסים, על גבי אופניים ועל גבי מכשירי רכינוע, אך הסיורים המומלצים ביותר הם סיורי השייט והסיורים הרגליים. אם אתם אוהבים אדריכלות, מתפעלים מצורות שונות ומרימים את הראש בכל פעם שאתם עוברים על יד גורד שחקים, אנו ממליצים לכם בחום להצטרף לאחד מהסיורים של מוסד הארכיטקטורה של שיקגו, שנחשבים לסיורים המושקעים והטובים ביותר בתחום האדריכלות.   

מתאים במיוחד לאנשים שאוהבים אדריכלות ונופים.

זמני הסיורים: הסיורים מתקיימים בשעות שונות של היום ואורך הסיור משתנה מסיור לסיור. מרכז התיירות והחנות של המוסד פתוחים בימי שבת עד חמישי בין השעות 9:00-18:30 ובימי שישי בין השעות 9:00-19:00.

איך מגיעים אל המוסד? מוסד הארכיטקטורה של שיקגו ממוקם במבנה סנטה פה, במבנה מספר 224 לאורך שדרת מישיגן הדרומית. המבנה ממוקם מול מכון שיקגו לאומנות, בקרבת פארק המילניום. בכדי להגיע אל סיור השייט, עליכם להגיע אל רציף First Lady/ Riverside Gardens. הרציף ממוקם בפינה הדרום-מזרחית של גשר שדרת מישיגן. אוטובוסים מספר 146, 147 ו-151 מגיעים אל התחנה הקרובה לרציף, Upper Michigan/ Upper Wacker.

למידע נוסף, אנו ממליצים להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של מוסד הארכיטקטורה של שיקגו.    

 

תרבות בשיקגו – מוזיקת בלוז וג’אז

שיקגו, העיר שהחלה להשמיע את מוזיקת הבלוז והג’אז בתחילת המאה ה-20, מלאה במועדונים שבהם גם היום תוכלו לשמוע את צליליה המיוחדים והעמוקים של המוזיקה הזו.  ב-“בית הבלוז” (House of Blues), שנפתח ב-1996 בשיקגו, תוכלו למצוא קומפלס שלם הכולל מסעדה, בר, בית מלון ואולם קונצרטים. אם אתם מעוניינים לצפות ולהאזין למופע בלוז, אתם יכולים להגיע אל אולם הקונצרטים של בית הבלוז בכל לילה בשעה 22:00.  אם אתם מעוניינים לעבור בבית הבלוז בשעות היום, תוכלו להאזין לסגנונות מוזיקליים אחרים, כמו מוזיקת ג’אז, מוזיקת נשמה, מוזיקת פופ ומוזיקת פאנק. המסעדה שפועלת בתוך בית הבלוג פגישה ארוחת צהריים בימי שני עד שבת בין השעות 11:30 ל-16:00, וארוחת ערב בימי ראשון עד חמישי בין 16:00 ל- 22:00 ובימי שישי עד ראשון בין השעות 16:00 ל-23:00. בימי ראשון עד רביעי בשעה 20:30 ובימי חמישי עד שבת בשעה 21:00 תוכלו לאכול ארוחת ערב מאוחרת, כשברקע מתנגנת מוזיקה חיה. בית הבלוז ממוקם ברחוב דירבורן צפון מס’ 329 (N. Dearborn Street).

למידע נוסף, אנו ממליצים להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של בית הבלוז.

 

הצגנו בפניכם את המקום שבו תוכלו לשמוע את מוזיקת הבלוז המפורסמת של שיקגו, אבל מה עם מוזיקת הג’אז? בשביל זה יש את תצוגת הג’אז (Jazz Showcase), המקום שבו מוזיקת הג’אז של שיקגו מתנגנת מאז שנת 1947. תמיד תוכלו למצוא כאן מופע ג’אז מהנה ואם תעברו במקום ביום ראשון, אל תפספסו את ההצגה היומית. אם אתם מתכננים לעבור בתצוגת הג’אז, אנו ממליצים לכם לרכוש מראש כרטיסים למופע שאתם מעוניינים. בניין תצוגת הג’אז ממוקם בכתובת: 806 South Plymouth Ct.

 

קניות בשיקגו – מסע קניות לאורך המייל המופלא (Magnificent Mile)

אם אתם מהאנשים שאוהבים להגיע אל עיר בכדי להסתכל בחנויות האופנה שקיימות בה, אנו ממליצים לכם לעשות את דרככם אל “המייל המופלא” של שיקגו. המייל המופלא הוא קטע רחוב באורך של כ-1.6 קילומטרים, שמשני צדדיו ניצבות חנויות יוקרה רבות, ביניהן Escada, Gucci, Cartier, ו-Prada. מלבד חנויות האופנה הללו, תוכלו למצוא לאורך המייל גם חנויות אומנות, קוסמטיקה, אלקטרוניקה, תכשיטים ומזכרות. למעשה, המייל המופלא הוא המקום המומלץ ביותר לאנשים שמתכננים לצאת למסע קניות בשיקגו, פשוט בגלל שבמייל המופלא קיים כמעט הכול.

למידע נוסף, אנו ממליצים להסתכל באתר האינטרנט הרשמי של המייל המופלא.

ולסיום – איך תוכלו לחסוך בכסף בזמן שהותכם בשיקגו?

כרטיס הטיסה לארצות הברית עולה די הרבה כסף ולכן איננו מתפלאים שאתם מעוניינים למצוא דרכים שבהן תוכלו לחסוך בכסף בזמן שהותכם בשיקגו. ראשית כל אתם יכולים לחפש אחר מלון זול יחסית בעיר שיקגו או בפרברים שסביבה. בכדי למצוא את העסקה המשתלמת ביותר, אנו ממליצים לכם להיכנס אל אתר השוואת מחירים, שיציג בפניכם את אפשרויות הלינה המשתלמות ביותר מבחינת מחיר.

אבל האם זה כל מה שאתם יכולים לעשות בכדי לחסוך בכסף בזמן שהותכם בשיקגו? התשובה היא לא. אם אתם מעוניינים לבקר באטרקציות הרבות שבעיר ולשלם על כל אטרקציה קצת פחות, אנו ממליצים לכם לשקול לרכוש את אחד מהכרטיסים המיוחדים שמעניקים לכם הנחות בכניסות אל האטרקציות השונות בעיר.

כרטיס GO CHICAGO CARD מאפשר לכם להיכנס בחינם ל-25 אטרקציות בעיר שיקגו בתמורה למחיר זול יחסית. בין עשרים וחמש האטרקציות שכלולות ברשימה נמצאות אקווריום שד, סיור השייט של מוסד הארכיטקטורה של שיקגו, מצפה ג’ון האנקוק, מכון שיקגו לאומנות, מוזיאון הילדים של שיקגו והמזח הצבאי (Navy Pier). בחלק מהאטרקציות תוכלו אפילו לדלג על התור ברגע שתציגו את הכרטיס. תוכלו לרכוש את GO CHICAGO כך שיהיה בתוקף ליום אחד, ליומיים, לשלושה ימים או לחמישה ימים, הכול תלוי במספר הימים שאתם מתכננים לשהות בשיקגו. עליכם להציג את הכרטיס בכניסה לכל אטרקציה שברשימה בין השעות 9:00 ל-17:30. אם תשתמשו בכרטיס בחוכמה ותנצלו אותו כמו שצריך, תוכלו לחסוך עד 55 אחוזים מדמי הכניסה לאטרקציות! למידע נוסף על הכרטיס ולרכישתו, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של GO CHICAGO CARD.

כרטיס נוסף שעשוי לעניין אתכם הוא CHICAGO CityPASS, שמאפשר לכם להיכנס בחינם ל-5 אטרקציות מובילות בשיקגו. חמש האטרקציות הן אקווריום שד, ה-SKydeck, מוזיאון השדה (Field Museum), מוזיאון המדע והתעשייה או מצפה ג’ון האנקוק, ופלנטריום אדלר או מוסד שיקגו לאומנות. גם בעזרת הכרטיס הזה תוכלו לעקוף את התור בכמה מן האטרקציות, אך בניגוד ל-GO CHICAGO, כרטיס זה תקף לתשעה ימים מרגע הפעלתו, כך שאתם יכולים לקחת איתו את הזמן. אם תשמשו בכרטיס בחוכמה, תוכלו לחסוך עד 49 אחוזים מדמי הכניסה אל האטרקציות השונות. אם אינכם מתכננים להישאר בשיקגו במשך תשעה ימים, אנו ממליצים שתשקלו יותר את GO CHICAGO CARD, שמאפשר לכם להיכנס בחינם אל כמות רבה הרבה יותר של אטרקציות. אם בכל זאת אתם מעוניינים לקרוא פרטים נוספים או לרכוש את הכרטיס, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של CHICAGO CityPASS

רשימת אזורי לינה מומלצים בשיקאגו וסביבתה

 

כלי עזר (קישורים) שיעזרו לך לתכנן טיול

 
 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם