מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 34 דקותקניתם כרטיס טיסה לניו יורק? מזל טוב! אתם עומדים לנחות באחת מהערים הגדולות ביותר בעולם, שמלאה בתרבות, באומנות, בנופים פנוראמיים מדהימים ובחיי לילה סוערים. ניו יורק, או אם תרצו, “התפוח הגדול”, היא העיר המאוכלסת ביותר בארצות הברית ומאכלסת בתוכה כ-8.2 מיליון בני אדם, כך שתהיו מוכנים להצטופף ברכבות התחתיות. כבר למעלה ממאה שנים שניו יורק נחשבת לאחד מהמרכזים המסחריים והכלכליים הגדולים ביותר בעולם ומדורגת כעיר עולם מסוג אלפא, זאת משום שהשפיעה אינספור פעמים על התקשורת, החינוך, הפוליטיקה, התרבות, הבידור ואופנה העולמיים. כשאתם נמצאים בעיר, אל תשכחו להסתכל על קו הרקיע המפורסם שלה, שנחשב לאחד מקווי הרקיע הגדולים והיפים ביותר בעולם.
ניו יורק – היסטוריה על קצה המזלג
הראשון שגילה את האזור שבו שוכנת כיום העיר ניו יורק היה חוקר איטלקי בשם ג’ובני דה וראזאנו. וראזאנו שירת תחת הכתר הצרפתי והגיע אל האזור בשנת 1524. באותה התקופה האזור היה מאוכלס בכ-5,000 אינדיאנים משבט הלנאפי. לקח לאירופאים כמעט מאה שנה להתחיל להתיישב באזור. בשנת 1614 הם הקימו מושבת סחר פרוות הולנדית בדרום האי מנהטן, שהיום ידועה כהולנד החדשה. בשנת 1624, בדיוק מאה שנים לאחר שהחוקר האיטלקי גילה את האזור, המושל הקולוניאלי ההולנדי רכש את האי מנהטן משבט הלנאפי בתמורה לחרוזי זכוכית. אתם אולי חושבים שהאינדיאנים מכרו את האי שלהם בזול, אבל האמת היא שהאינדיאנים מאד העריכו חרוזי זכוכית. ארבעים שנה מאוחר יותר האנגלים הגיעו אל האזור, כבשו את המושבה ההולנדית ושינו את שמה ל-“ניו יורק”, על שם אחד מהדוכסים האנגליים. אם שאלתם את עצמכם איפה האינדיאנים בכל הסיפור, אז נספר שאוכלוסיית שבט הלנאפי הצטמצמה עד שנת 1700 למאתיים איש בלבד.
הרבה מאד דברים עברו על העיר ניו יורק מאז שהתיישבו בה האנגלים. בזמן השלטון האנגלי העיר התפתחה כנמל סחר ושגשגה מאד. בשנת 1789 הקונגרס הקונטיננטלי התכנס בעיר והנשיא הראשון של ארצות הברית, ג’ורג’ וושינגטון, הושבע בהיכל הפדראלי שבוול סטריט. העיר משכה אליה מהגרים רבים שהציפו את רחובותיה וכך, במאה ה-19, הוחלט להרחיב את שטחה של העיר ואת רשת רחובותיה. 35 שנים לאחר תחילת המאה ניו יורק עקפה את פילדלפיה (Philadelphia) כעיר הגדולה ביותר בארצות הברית. ב-1857 העיר הגיעה להישג נוסף, כאשר הוקם בה הפארק העירוני הראשון בארצות הברית, הסנטרל פארק. כחלק מכניסתה אל התקופה המודרנית, בשנת 1904 נפתחה רכבת תחתית בניו יורק.
העיר התפתחה בצורה משמעותית במהלך החצי הראשון של המאה ה-20, ונהפכה למרכז עולמי למסחר, תעשייה ותקשורת. במהלך ההגירה הגדולה מדרום ארצות הברית, ניו יורק הפכה ליעדם של אמריקאים אפריקאים רבים ובשנת 1916 היא הפכה לביתה של התפוצה השחורה הגדולה ביותר בצפון ארצות הברית. בשנת 1948 ניו יורק שוב עלתה לכותרת כשהפכה לעיר המאוכלסת ביותר בעולם. כשהסתיימה מלחמת העולם השנייה, חיילים אמריקאים רבים שהשתחררו מהצבא ומהגרים רבים מאירופה הגיעו אל ניו יורק והביאו לצמיחה כלכלית עצומה של העיר. הצמיחה הכלכלית המהירה הפכו את העיר למרכז הכלכלה העולמית. ניו יורק לא נחה לרגע.
העיר אומנם ראתה הצלחות רבות, אך עם ההצלחות הגיעו גם טרגדיות רבות שפקדו את העיר. בשנת 1904 אוניית קיטור שנשאה על גביה 1,021 נוסעים עלתה בלהבות בנהר המזרחי שעובד לצד ניו יורק, ובשנת 1911 נשרף מפעל תעשייתי בעיר, מה שגרם למותם של 146 פועלים. הטרגדיה הגדולה ביותר של העיר התרחשה ב-11 בספטמבר 2001. אם יכולתם לצפות בטלוויזיה באותה התקופה, אתם וודאי זוכרים את המראות הקשים ששודרו במשך ימים לאחר האירוע. שני מטוסי נוסעים גדולים התרסקו אל תוך מגדלי התאומים במרכז הסחר העולמי שבניו יורק לאחר שהשתלטו עליהם פעילי טרור מארגון אל-קאעידה. המטוסים מוטטו את שני המגדלים, שהיו המגדלים הגבוהים ביותר בעיר. הפיגוע הביא למותם של כ-3,000 בני אדם וגרם לפגיעה קשה במורל האמריקאי. היום, במקום שבו פעם התנשאו שני המגדלים, תוכלו למצוא רק אנדרטה ומוזיאון.
ניו יורק – דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים
טלפוניה – מהי קידומת החיוג בניו יורק? +1 212
אזור הזמן בניו יורק סיטי: העיר נמצאת באזור הזמן המזרחי.
שעות הפעילות של העיר: החנויות השונות שבעיר פועלות במשך כל ימות השבוע החל מ-10 בבוקר ועד 18:00 ולפעמים אף מאוחר יותר. אם אתם מתכננים לצאת ולבלות בלילה, הברים והמועדונים פתוחים עד בערך 2:00-4:00 לפנות בוקר. ואל תשכחו שאתם תמיד יכולים לעלות על הרכבת התחתית, כיוון שהיא פועלת 24 שעות ביממה!
מגיעים לניו יורק ורוצים לקבל קצת מידע למבקרים? פנו למרכז המידע הרשמי למבקרים בעיר ניו יורק. כתובת המרכז: 810 7th Avenue (בין רחוב מספר 52 לרחוב מספר 53). שעות הפתיחה של המרכז הם בימי שני עד שישי בין השעות 8:30-18:00 ושבת עד ראשון בין השעות 9:00-17:00. תוכלו להתייעץ איתם בטלפון: +1 212 484 1200.
הבאתם איתכם מכשירים חשמליים? שקעי החשמל בניו יורק מיועדים לתקעים בעלי שתי שיניים.
שכחתם את התרופות בבית? אם חס וחלילה תצטרכו תרופות, תוכלו לפנות לבתי המרחקת השונים (Drug Stores) שפזורים בעיר. תשאלו בבית המלון שלכם היכן ממוקם בית המרחקת הקרוב ביותר. בתי המרחקת פתוחות לרוב עד השעה 20:00.
מתכננים לשלוח גלויה, מכתב או חבילה הביתה? אתם יכולים לרכוש את הבולים המתאימים באחד ממשרדי הדואר שבעיר. חברות משלוח כמו UPS ו-FedEx פתוחות מ-8 בבוקר ועד 17:00 בערב.
נקלעתם לצרה? חייגו 911.
כדי להתכונן מראש לטיול, מומלץ להסתכל באתר האינטרנט התיירותי הרשמי שלהעיר ניו יורק.
ניו יורק – איך מזג האוויר?
אם אתם מתלבטים מתי כדאי לכם להגיע לניו יורק סיטי ומרגישים שההחלטה שלכם תלויה במזג האוויר ובעוד כמה דברים חשובים, כמו בכסף למשל, הכנו בעבורכם סקירה קצרה של ניו יורק סיטי בכל עונות השנה:
ינואר – פברואר: אם אתם אוהבים להסתובב בחוץ בזמן שקר ורטוב, אנו ממליצים לכם בחום להגיע לניו יורק בתקופה שבין ינואר לפברואר! בעונה זו של השנה מזג האוויר בניו יורק הוא תשלובת של גשם, ברד, שלג וטמפרטורות קרות שנעות בממוצע בין (4-) ל-2 מעלות, ובימים קרים במיוחד עלולות להגיע ל-12 מעלות מתחת לאפס! אז אם הגעתם למסקנה שכל הקור הזה הוא בשבילכם, אל תשכחו לארוז במזוודה זוג מגפיים, מעיל, צעיף חם, כובע גרב, כפפות וכמובן, מטרייה. רוב התיירים לא אוהבים את הקור, ולכן אתם צפויים להרבה פחות צפיפות וכמובן, להוצאות הרבה יותר זולות בכל הנוגע לטיסות, מלונות ואתרים תיירותיים.
מרץ – אפריל: בעונה זו של השנה מזג האוויר מתחיל להתחמם. במהלך חודש מרץ הטמפרטורות נעות בין מעלה אחת מתחת לאפס ל-10 מעלות, ובאפריל, הטמפרטורות יכולות להגיע ל-18 מעלות ואפילו לקצת מעבר. אל תזלזלו בטמפרטורות ותביאו איתכם מעיל חם, זוג כפפות ומטרייה, לכל מקרה שלא יבוא. המחירים עולים יחד עם הטמפרטורה, אבל עונה זו של השנה עדיין נחשבת לאחת מהעונות הזולות.
מאי – יוני: אם אתם בקיאים בעונות השנה, אתם וודאי יודעים שבעונה זו של השנה הפרחים מתחילים לפרוח ואפשר להכריז באופן רשמי על בוא האביב. והאביב, אם לא ידעתם, הוא הזמן המתאים ביותר לביקור בעיר ניו יורק. הטמפרטורות חמימות למדי ונעות בממוצע בין 10 ל-27 מעלות, ואם שאלתכם את עצמכם לגבי הלחות, אז היא בדרך כלל נמוכה למדי. כשאתם אורזים את המזוודה, אל תשכחו להכניס פנימה כמה בגדים חמים. אם יש לכם מקום להכניס גם מטרייה, מומלץ לקחת אחת לכל מקרה. המחירים ממשיכים לעלות יחד עם הטמפרטורות, אבל התיירים מגיעים ברובם בקיץ, כך שאם חשבתם שזוהי העונה הצפופה ביותר – טעיתם.
יולי – ספטמבר: בחודשים אלו של השנה אתם יכולים לצפות ללחות מטורפת, שמסוגלת להגיע עד ל-90% לחות! תוסיפו לזה את החום שלא מבייש את אילת, שמגיע לעיתים ל-40 מעלות, וקיבלתם מתכון לחופשה חמה, לחה ומייגעת, אלא אם כן אתם אוהבים לטייל בתנאים קיציים שכאלה או להישאר על יד המזגן בחדר שבמלון. אם אתם בכל זאת רוצים להגיע בעונת הקיץ של ניו יורק, תביאו איתכם בגדים קצרים ככל האפשר! הו, ואל תשכחו להביא הרבה מאד כסף. כמו שכבר אמרנו קודם, העלייה בטמפרטורות מביאה עמה עלייה במחירים.
אוקטובר: הטמפרטורות נעות בין 10 ל-21 מעלות ובתקופת חג ליל כל הקדושים הטמפרטורה הממוצעת היא 7 מעלות. תביאו איתכם בגדים קצרים, אבל אל תשכחו להביא איתכם גם סוודר, לימים שבהם הטמפרטורות יהיו קרירות. בתקופה זו של השנה המחירים ממשיכים להיות בשיאם.
נובמבר – דצמבר: הטמפרטורות בתקופה הזו של השנה נעות בין מעלה אחת מתחת לאפס ל-10 מעלות, בדומה לטמפרטורות של חודש מרץ. תביאו איתכם בגדים חמים יותר ואם אתם מאלו שתמיד מבקשים לכבות את המזגן, אל תשכחו לארוז גם כפפות, כובע צמר וצעיף. ולמקרה שהשמיים יחליטו להוריד עליכם גשם, תביאו איתכם גם מטרייה.
ניו יורק – איך מגיעים?
אם אתם מגיעים מהארץ, קיימים ביו יורק שלושה שדות תעופה מרכזיים שבהם אתם יכולים לנחות:
נמל התעופה הבינלאומי ג’ון פ. קנדי (JFK International Airport) – זהו נמל התעופה החדש והעמוס ביותר מבין שלושת שדות התעופה הקיימים בעיר. נמל התעופה ממוקם בשכונת ג’מייקה (Jamaica) שברובע קווינס (Queens), במרחק של כ-19 קילומטרים ממרכז העיר מנהטן. הנסיעה מנמל התעופה אל מנהטן התחתית נמשכת כחצי שעה.
נמל התעופה לה גוארדיה (LaGuardia Airport) –זהו נמל התעופה הקטן ביותר בעיר, הממוקם בצדו הצפוני של רובע קווינס שבאי לונג איילנד (Long Island), במרחק של כ-13 קילומטרים ממנהטן התחתית. הנסיעה מנמל התעופה אל מנהטן התחתית נמשכת כ-20 דקות.
נמל התעופה הבינלאומי ניוארק (Newark International Airport) – נמל התעופה הזה שוכן בשטח המוניציפלי של ניוארק (Newark) ואליזבת (Elizabeth) שבניו ג’רזי (New Jersey). הנמל ממוקם במרחק של כ-21 קילומטרים ממנהטן התחתית; במרחק נסיעה של כחצי שעה.
כשתנחתו באחד מנמלי התעופה הללו, תוכלו לעלות על מונית או על תחבורה ציבורית שתיקח אתכם למנהטן. המוניות גובות מחירים יקרים משדה התעופה ניוארק, בעוד שמשדה התעופה לה גוארדיה המחירים הם סבירים. אולם אנו ממליצים לכם להשתמש בתחבורה הציבורית המצוינת שיוצאת משלושת שדות התעופה. בניוארק תוכלו לעלות על “רכבת-האוויר” (Air-Train) שתיקח אתכם למנהטן, או על האוטובוסים המהירים שיוצאים אל העיר. מיתר שדות התעופה תוכלו לצאת גם באמצעות הרכבת התחתית.
ניו יורק – איך תסתובבו בתוך העיר?
ברכבת התחתית – בעיר ניו ירוק תוכלו למצוא תחנה של הרכבת התחתית כמעט בכל פינת רחוב, כך שזוהי הדרך הטובה ביותר להסתובב בעיר, אם יש לכם זמן לחכות להגעתן של הרכבות. הרכבות התחתיות פועלות 24 שעות ביממה. אם אתם מתכוונים להישאר בניו יורק במשך לפחות שבוע, אנו ממליצים לכם לרכוש את ה-Unlimited-Ride MetroCard, כרטיס שיאפשר לכם נסיעה בלתי מוגבלת ברכבות התחתיות בעבור מחיר קבוע מראש. תוכלו לרכוש את הכרטיס באחת מהתחנות התחתיות שבעיר. הכרטיס יופעל ברגע שתשתמשו בו בפעם הראשונה.
למידע נוסף על הקווים של הרכבות התחתיות, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של MTA.
באוטובוס – גם רשת האוטובוסים של העיר מגיעה כמעט לכל פינת רחוב. הנסיעה באוטובוסים זולה יותר מנסיעה במוניות, ובמשך הנסיעה תוכלו להתבונן מחוץ לחלון ולראות את מראותיה היפים של העיר ניו יורק. הבעיה היחידה באוטובוסים היא שהם עלולים להיקלע לפקק תנועה, שיהפוך את הנסיעה להרבה יותר ארוכה. גם באוטובוסים אתם יכולים להשתמש ב-MetroCard.
למידע נוסף על הקווים של האוטובוסים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר הרשמי של MTA.
במונית – כמעט בכל סרט שמתרחש בניו יורק תוכלו לראות מוניות חולפות ברחוב, כך שאתם בטח כבר מבינים שלא תהיה לכם בעיה לתפוס מונית בעיר. תוכלו לדעת שמנית פנויה כשתראו שהאור הצהוב שעל גגה מואר לגמרי. נסיעה במונית תוכל לצמצם באופן משמעותי את זמן ההגעה שלכם אל יעדים שונים בעיר.
ניו יורק – כרטיסים שיעזרו לכם לחסוך בכסף
אם הטיסה לניו יורק הייתה יקרה ואתם מחפשים דרכים שבאמצעותן תוכלו לחסוך בהוצאות שלכם, אנו מציעים לכם להשקיע כמה דקות מזמנכם בקריאה על כמה כרטיסים שעשויים לעזור לכם לצמצם את ההוצאות:
הכרטיס הראשון שנציג בפניכם הוא כרטיס ה-New York CityPASS. כרטיס זה כולל בתוכו את דמי הכניסה ל-6 אטרקציות בעיר ניו יורק, וניתן לממש אותו במשך תשעה ימים מרגע הפעלת הכרטיס. שש האטרקציות הן מוזיאון המטרופולין לאומנות, בניין האמפייר סטייט, המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע, מרפסת התצפית Rock או מוזיאון גוגנהיים (Guggenheim Museum), ושייט Circle Line או פסל החירות ואי אליס. אם אתם מתכוונים לבקר באטרקציות הללו במהלך ביקורכם בניו יורק, מומלץ מאד לרכוש את הכרטיס.
הכרטיס השני שנציג בפניכם הוא כרטיס ה-Explorer Pass. באמצעות הכרטיס תוכלו לבחור להיכנס בחינם ל-10, 7, 5 או 3 אטרקציות מובילות בעיר ניו יורק. ככל שתבחרו ביותר אטרקציות, כך מחיר הכרטיס יעלה, אך אם אתם מתכננים לבקר באטרקציות הללו, המחיר ללא ספק משתלם. את האטרקציות תוכלו לבחור מרשימה של 56 אטרקציות מובילות בעיר, ביניהן פסל החירות ואי אליס, המוזיאון לאומנות מודרנית, מוזיאון מטרופולין לאומנות, סיור בסטודיו NBC, גן החיות בסנטרל פארק ומוזיאון סנדת גראונד זירו. הכרטיס תקף ל-30 יום מרגע הפעלתו.
הכרטיס השלישי והאחרון שנציג בפניכם הוא כרטיס ה-New York Pass. כרטיס זה מאפשר לכם להיכנס לחינם ליותר מ-80 אטרקציות מובילות בעיר ניו יורק. אתם יכולים לרכוש כרטיס שתקף ליום אחד, ליומיים, לשלושה או לשבוע. הכרטיס הוא מעין כרטיס אשראי שבאמצעותו אתם רוכשים את כרטיסי הכניסה שלכם, כך שכן, תצטרכו לחכות בתור על מנת לרכוש כרטיס כניסה. באטרקציות מסוימות מחזיקי כרטיס New York Pass יכולים לעקוף את התורים הארוכים ולהיכנס לפני כולם. בין האטרקציות הללו ניתן למצוא את מוזיאון המטרופולין לאומנות ואת המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע. אם אתם רוצים שהכרטיס ישתלם לכם, עליכם לבקר בלפחות שלוש אטרקציות מהרשימה המוצעת. בין האטרקציות המופיעות ברשימה ניתן למצוא את המוזיאון לאומנות מודרנית, את מוזיאון גוגנהיים, את פסל החירות, ואת מוזיאון ברוקלין.
מאמרים נוספים על ניו יורק
ניו יורק בחורף. המדריך לכל האטרקציות והאירועים
מסלול טיול בן שבעה ימים בניו יורק, ניו יורק, ארצות הברית
מסלול טיול בעקבות רוס, רייצ’ל וכוכבי הסדרה “חברים”, בניו יורק
שלושה ימים בעיר ניו יורק סיטי: מסלול טיול דרך האטרקציות המרכזיות
מסלול טיול מוטרף מהסרטים, במוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע בניו יורק
ניו יורק – האטרקציות המובילות
ניו יורק סיטי העצומה כוללת בתוכה עשרות אטרקציות, שבשביל לבקר בכולן תצטרכו לבלות מספר שבועות בתוך העיר. אם אינכם יכולים להישאר זמן רב בניו יורק ויש לכם רק כמה ימים בכדי לחוות את העיר ולראות מה יש לה להציע, הכנו בעורכם רשימה של האטרקציות המובילות בעיר, לפי קטגוריות, לנוחיותכם:
שלושת האטרקציות המובילות למשפחות עם ילדים
1. סנטרל פארק (Central Park) – במרכז האי מנהטן (Manhattan) שוכן אחד מהפארקים הציבוריים המפורסמים ביותר בעולם, ה-“סנטרל פארק”. הפארק בנוי בצורת מלבן ומתפרס על פני שטח של 3.4 קילומטרים מרובעים. הפארק נבחר כנקודת ציון היסטורית לאומית בשנת 1962 ונחשב לפארק העירוני בעל מספר המבקרים הרב ביותר בארצות הברית.
הפארק הגדול הזה, שכולל בתוכו מספר אגמים מלאכותיים, משטחי דשא רחבי ידיים, שבילי הליכה ארוכים, שני מגרשי החלקה על הקרח ואלפי עצים הוא המקום המושלם למשפחות עם ילדים שאוהבים להתרוצץ באוויר הפתוח. בנוסף, תוכלו למצוא בפארק אמפיתיאטרון גדול שמארח בכל שנה את פסטיבלי הקיץ של “שייקספיר בפארק” (Shakespeare in the Park) ואם אתם אוהבים טבע ובעלי חיים, תוכלו לבקר גם בגן החיות שנמצא בצדו הדרומי של הפארק או בגן החממה של הסנטרל פארק (Central Park Conservatory Garden), שממוקם בצדו הצפוני של הפארק ופתוח מ-8 בבוקר ועד לשקיעה.
אם תגיעו אל הפארק בשעות הצהריים, כשהשמש קופחת על הראש, תוכלו לבקר בכמה מהאטרקציות המקורות שבפארק. אם תתקדמו אל עבר מרכז הפארק, תמצאו את “טירת הנוף היפה” (Belvedere Castle) לצד רחוב 79. מלבד הנופים הפנוראמיים המקסימים שמשתקפים משתי המרפסות של הטירה היפהפייה הזו, תוכלו למצוא בתוך הטירה גם מיקרוסקופים וטלסקופים שבאמצעותם אתם וילדיכם תוכלו לגלות את היופי שבעולם הטבע. אם אתם אוהבים לצפות בציפורים, הטירה היא המקום המושלם ממנו תוכלו לראות את הבז והנץ. במהלך השנה מתקיימות פעילויות שונות בטירה, ביניהן שיחות על אסטרונומיה, “שעות סיפור” ואירועי צפרות. בליל כל הקדושים הטירה משנה את פניה והופכת מטירה קסומה לטירה רדופת רוחות, כך שאם אתם אוהבים להיבהל, כדאי לכם לעצור לביקור בטירה בלילה הזה של השנה. הטירה פתוחה בימי שלישי עד ראשון בין 10:00 ל-17:00. אטרקציה נוספת שכדאי לבקר בה יחד עם הילדים היא תיאטרון המריונטות, “בית הקוטג’ השוודי” (Swedish Cottage Marionette Theatre). בית הקוטג’ נבנה בסנטרל פארק בשנת 1877 וזכה לשמש כמפקדת ההגנה האזרחית במהלך מלחמת העולם השנייה. הבית שימש גם בתור ספרייה וכמעבדה האנטומולוגיה של הסנטרל פארק, שבה חקרו חרקים. רק בשנת 1947 החלו לקרוא לקוטג’ השוודי “תיאטרון מריונטות”. בתיאטרון תוכלו לצפות יחד עם ילדיכם בהצגות שונות כמו “היפהפייה הנרדמת”, “ההיסטוריה הסודית של בית הקוטג’ השוודי” ו-“אליס בארץ הפלאות”. התיאטרון ממוקם לצד רחוב 79, בצדו המערבי של הפארק.
קיימות שפע של דרכים שבהן תוכלו לסייר בפארק. אם תרצו, תוכלו לעלות על כרכרה שתיקח אתכם לסיור באזורים היפים ביותר של סנטרל פארק. אם אתם אוהבים לרכב על אופניים, תוכלו להשתתף בסיור על אופניים. אם אתם מתחברים לאומנות ולארכיטקטורה, קיימים שני סיורים שלוקחים את המשתתפים בהם למסע בעקבות האומנויות והארכיטקטורה המרשימות של הפארק. שני סיורי האופניים הנוספים לוקחים את המשתתפים בהם למסע בעקבות האתרים שהפכו לסצנות מסרטים ומסדרות טלוויזיה. אם אתם מעדיפים ללמוד על הפארק דרך הרגליים, אתם יכולים להשתתף באחד מהסיורים הרגליים שמוצעים עלי ידי הפארק. הסיורים אורכים בין שעה לחמש שעות. לפרטים נוספים על הסיורים, אנו ממליצים לכם להיכנס לעמוד הסיורים הרשמי של הסנטרל פארק. תזכרו שאם אינכם הטיפוסים שאוהבים סיורים מודרכים, אתם תמיד יכולים לסייר בפארק בכוחות עצמכם. ואם אינכם מתכננים להגיע בתקופה שבה האגמים קפואים, אנו ממליצים לכם לעצור ולשוט באגם המרכזי (The Lake) של הפארק. הילדים וודאי יתלהבו מהרעיון.
אנו ממליצים לכם להגיע מוקדם ככל האפשר אל הפארק, על מנת שתוכלו להוציא ממנו את המיטב. הפארק פתוח מדי יום; הוא נפתח ב-6 בבוקר ונסגר ב-1 בלילה, כך שיש לכם שפע של זמן לסייר על פני שביליו ובין האטרקציות השונות שבו. אם תהיו רעבים במהלך היום, תוכלו לעצור באחת מהמסעדות שפזורות ברחבי הפארק או לקנות חטיף קטן מאחד מדוכני המזון שפרוסים בפארק.
סנטרל פארק מתאים גם לאנשים שאוהבים טבע, שלווה ואומנות.
שעות הפתיחה של הפארק: הפארק פתוח מדי יום מ-6 בבוקר ועד 1 בלילה.
כמה זמן כדאי לבלות בפארק? למעלה מ-3 שעות.
איך מגיעים אל הפארק? סנטרל פארק ממוקם בלב לבה של מנהטן. קיימות מספר תחנות של הרכבת התחתית בקרבת הפארק. אתם יכולים לעלות על רכבות N, R או W ולרדת בתחנה שברחוב מס’ 59. או שאתם יכולים לעלות על רכבות 2 או 3 ולרדת בתחנה שברחוב בסנטרל פארק צפון/ מס’ 110. אם אתם מעדיפים לנסוע באוטובוסים, אתם יכולים לעלות על אוטובוס MSL מתחנת West 34th Streetשעושה את דרכו ל-Washington Heights ולרדת בדרך בתחנת Central Park South (התחנה הרביעית).
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של הסנטרל פארק.
2. המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע (American Museum of Naturall History) – אם הילדים שלכם הם סקרניים ואוהבים ללמוד על הטבע, אנו ממליצים לכם לקחת אותם אל אחד ממוזיאוני הטבע הגדולים ביותר בעולם, המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע. במוזיאון זה תוכלו לסייר בין למעלה מ-36 מיליון פריטי תצוגה, שילמדו אתכם ואת ילדיכם על האבולוציה האנושית ועל העולם הטבעי שסביבנו. ברגע שתיכנסו אל תוך המוזיאון ותקבלו לידיכם את המפה של המוזיאון השאלה הראשונה שתעלה במוחכם וודאי תהייה – אבל באיזו תצוגה כדאי להתחיל? בשביל להקל עליכם, נספר לכם על שלושת התצוגות הבולטות והמעניינות ביותר שקיימות במוזיאון:
התצוגה הראשונה היא תצוגת הדינוזאורים. היצורים הענקיים והמופלאים הללו, שכבר מזמן נעלמו מעולמנו, לעולם ירתקו ויסקרנו את האנושות. כבר בכניסתכם אל המוזיאון תיתקלו בתצוגה יפהפייה שמציגה את עצמותיו של טי-רקס. אם יצא לכם לראות את הסרט “לילה מוטרף במוזיאון”, שיצא לאקרנים בשנת 2006, אתם וודאי יודעים על איזה טי-רקס מדובר. בקומה הרביעית של המוזיאון תוכלו למצוא תצוגה מרשימה של מאובני ושלדי דינוזאורים, הכוללת את עצמותיהם של הטי-רקס האכזרי, את עצמותיו של הסטגוזאור הצמחוני ואת עצמותיהם של כמיליון דינוזאורים נוספים. תצוגה זו מתאימה במיוחד לילדים שיודעים בעל פה את שמותיהם של כל הדינוזאורים שאי פעם התהלכו על פני כדור הארץ. הם ללא ספק ישמחו לראות איך נראים הדינוזאורים האהובים עליהם.
התצוגה השנייה שכדאי לכם לבקר בה היא תצוגת היצורים הימיים הממוקמת בקומה הראשונה, באולם מילסטיין (Milstein Hall). אם לא ידעתם, החיים שעל פני כדור הארץ החלו להתפתח בתוך האוקיינוסים, לפני כ- 3.5 ביליון שנים. היום תוכלו למצוא בתוך האוקיינוסים מגוון מרשים של בעלי חיים, שחלקם חיים באוקיינוסים הקרים של הקוטב ואחרים חיים באוקיינוסים הטרופיים שעל יד אוסטרליה. אם אתם רוצים להדהים את ילדיכם, אנו ממליצים לכם להפנות את תשומת לבם אל הדגם הענק של הלווייתן הכחול שנמצא באולם, תלוי מהתקרה, ונמשך לאורך של כ-29 מטרים! חוץ מללמוד על הלוויתן הכחול, תוכלו ללמוד גם על דולפינים, דיונונים, פרות ים ועל דגים שונים שחיים בשוניות האלמוגים ברחבי כל העולם.
המקום השלישי שעשוי לעניין אתכם במוזיאון הוא מרכז הוורד (Rose Center), שכולל בתוכו את פלנטריום היידן (Hayden Planetarium), בית קולנוע שמדמה בצורתו את כיפת השמיים ומציג בפני היושבים בו את נפלאותיו של היקום. אם תמיד רציתם לגלותך מה קיים שם למעלה, בחלל החיצון, אין ספק שאתם צריכים לבקר בפלנטריום. במרכז הוורד קיימים גם מספר תצוגות חינוכיות שילמדו אתכם על היווצרותו של שביל החלב, על עידן הדינוזאורים, כיצד פני כדור הארץ השתנו לאורך השנים ועוד פרטים מרתקים על כדור הארץ שלנו. אם הילדים שלכם שואלים אתכם על הכוכבים ועל האבנים שהם רואים לצד הדרך בזמן שאתם נוסעים בדרכים, הם ללא ספק ייהנו מהתצוגה המרתקת הזו.
אם זו תהייה הפעם הראשונה שלכם במוזיאון, אנו ממליצים לכם להצטרף לאחד מהסיורים המודרכים שמוצעים על ידי המוזיאון. סיור “גולות הכותרת של המוזיאון” (Museum Highlights Tour) יוצא לדרך מדי יום החל מ-10:15 ועד 15:15. הסיור אורך כשעה ומציג בפני המשתתפים בו את התצוגות שנחשבות לגולת הכותרת של המוזיאון. אם תרצו להשתתף בסיור מודרך שמתמקד בנושא יותר ספציפי, תוכלו לקחת חלק בסיור “אור הזרקור” (Spotlight Tour). זמני הסיור והנושאים שבו הוא עוסק משתנים, לכן כשאתם מגיעים אל המוזיאון
מומלץ להתעדכן בשולחן הקבלה לגבי הסיורים המוצעים. כל הסיורים מתחילים בכניסה לאולם אקליי (Akeley Hall) ליונקים אפריקאיים, הממוקם בקומה השנייה של המוזיאון.
אם אתם אוהבים להסתובב במוזיאונים ולגלות עובדות מעניינות על הטבע, תצפו להישאר בתוך המוזיאון במשך מספר שעות. אם אתם מוטרדים לגבי ארוחת צהריים, אז אין לכם סיבה לחשוש. במוזיאון קיימים מספר בתי קפה ודוכני מזון מהם תוכלו לרכוש את ארוחת הצהריים שלכם.
המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע מתאים גם לאנשים שאוהבים ללמוד דברים חדשים על העולם שלנו.
שעות הפתיחה של המוזיאון: המוזיאון פתוח מדי יום בין 10:00 ל-17:45, מלבד בחג ההודיה ובחג המולד.
כמה זמן כדאי לבלות במוזיאון? למעלה מ-3 שעות.
איך מגיעים אל המוזיאון? המוזיאון ממוקם בסמוך לצדו המערבי של סנטרל פארק, בפינה שבין רחוב 79 ורחוב סנטרל פארק מערב. בכדי להגיע, תעלו על קו B או C של הרכבת התחתית וסעו לרחוב 81 ותמשיכו ברגל דרומה אל המוזיאון. אם אתם מעדיפים לנסוע באוטובוסים, קחו את אוטובוס M79 אל התחנה שנמצאת ברחוב 81 מערב.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע.
3. גן החיות ברונקס (Bronx Zoo) – אם הילדים שלכם אוהבים בעלי חיים, אתם יכולים לקחת אותם אל אחד מגני החיות העירוניים הגדולים ביותר בעולם, גן החיות ברונקס. גן החיות העצום הזה, שמתפרס על פני שטח של יותר מ-1.07 קילומטרים מרובעים, הוקם בשנת 1899 ומאכלס בתוכו היום למעלה מ-4,000 בעלי חיים, מתוכם כ-600 מינים שונים. אם תכננתם לראות את כל בעלי החיים שקיימים בגן החיות תוך כמה שעות, כדאי שתתחילו לשנות את התוכניות, שכן גם אם תבלו במשך יום שלם בגן החיות לא תצליחו לראות את כל מה שיש לו להציע. אנו ממליצים לכם להיכנס אל האתר הרשמי של גן החיות ולהכין את עצמכם לדברים שאתם צפויים לראות. תתכננו מראש אילו בעלי חיים אתם מעדיפים לראות ועל אילו אתם יכולים להרשות לעצמכם לוותר, בכדי שתוכלו להוציא את המיטב מהביקור שלכם בגן החיות.
גן החיות מחולק למספר אזורים, כשבכל אזור אתם יכולים לגלות בעלי חיים אחרים. באזור אסיה הפראית (Wild Asia) תוכלו להתבונן בטיגריסים, פילים אסיאתיים, קרנפים הודיים ועוד שלל בעלי חיים שמגיעים מהמזרח. אם אתם רוצים, אתם יכולים לעלות על המונורייל של אסיה הפראית (בתשלום, כמובן) ולצאת לסיבוב של כ-20 דקות בין המתחמים השונים של בעלי החיים. המונורייל פועל בין מאי לאוקטובר, כל עוד מזג האוויר מאפשר זאת.
בעולם העופות (World of Birds) תוכלו לראות מגוון רחב של עופות, ביניהן הפסיון הטווסי והקקדו השחור. בחלק מהאזורים תאלצו לראות את העופות מעבר לקיר זכוכית, אך בכמה מהמקומות תורשו להיכנס פנימה, אל אזורי הקינון שלהן.
אזור נוסף שעשוי לעניין אתכם הוא מושבת עוף הים והעופות הימיים על שם ראסל ב’ אייטקן (Russell B. Aitken Sea Bird Colony and Aquatic Birds). אזור זה בנוי בצורת קשתית, שמדמה את בית הגידול של חוף פטגוניה (Patagonia) ונמצא בגובה של כ-18.3 מטרים מעל לפני הקרקע. כאן תוכלו לראות פינגווינים מגלנים, שחפיות אינקה ופינגווינים. האכלת הפינגווינים שנמצאים במקום מתקיימת מדי יום בשעה 15:30 בצהריים, כך שאם אתם רוצים לראות כיצד הפינגווינים תופסים דגים, כדאי לכם לעבור באזור בשעה הזו.
אם אתם רוצים לראות מה קורה במעמקי הג’ונגל האפריקאי, אתם יכולים דרך אזור יער גורילת קונגו (Congo Gorilla Forest). באזור זה תוכלו לראות מקרוב למעלה מ- 20 גורילות ובאמצעות השלטים שמוצבים ברחבת המתחם אולי גם לזהות איך קוראים לכל אחת ואחת. באזור זה של גן החיות תוכלו לראות גם, בין היתר, את אחד מבעלי החיים המיוחדים ביותר על פני כדור הארץ, האוקאפי, שמצד אחד נראה כמו זברה, אבל מצד שני יש לו מאפיינים של ג’ירפה. אם תרצו לקחת הפסקה מכל ההליכות, תוכלו גם לעצור ולצפות בסרטון החינוכי, שמירה על יערות אפריקה (Saving Africa’s Forests), שאורך כ-8 דקות ומציג בפניכם את עבודתם המקודשת של האנשים שמנסים לשמור על היצורים החיים ביערות הגשם של אפריקה. תצוגת “יער גורילת קונגו” זכתה בפרס התצוגה הטובה ביותר של התאחדות גני החיות והאקווריומים הבינלאומית, כך שללא ספק שווה לעצור ולהתרשם. כניסה אל אזור זה של גן החיות כרוכה בתשלום סמלי נוסף.
אם אתם בעניין של בעלי חיים קטנים ועדינים יותר, אתם יכולים לעצור לביקור בגן הפרפר (Butterfly Garden), שמאכלס בתוכו למעלה מ-1,000 מינים של פרפרים ובעלי חיים אחרים כמו נמלים, פשפשים ושפיריות. בגן צומחים גם צמחים ופרחים שונים המאפיינים את ניו יורק, כך שכדאי לכם להשקיע מזמנכם ולהריח את הצמחים השונים, ביניהם הלילך והקיפודנית. הכניסה אל הגן כרוכה בתשלום סמלי נוסף.
אלו הם רק קמצוץ קטן מהאזורים שקיימים בגן החיות ברונקס. מלבד בעלי החיים שכבר הזכרנו שקיימים בגן, תוכלו למצוא כאן גם אריות, ג’ירפות, איילים, ברבורים, דובים, זאבים ברדלסים ועוד מגוון בעלי חיים. גן החיות מאכלס בתוכו גם מגוון רחב של בעלי חיים בסכנת הכחדה, ביניהם הפנדה האדומה, התנין הקובני, הטיגריס הבנגלי, ועגור שחור הצוואר.
אם אין לכם כוח ללכת ברגל במשך כל היום, אתם יכולים לעלות על השאטל של גן החיות, שנוסע מאסיה הפראית ועד המרכז של גן החיות, כשהוא עוצר בדרך בקרבת הר הטיגריס (Tiger Mountain). הנסיעה כרוכה בתשלום חד פעמי שיאפשר לכם להשתמש בשאטל במשך כל היום. השאטל פועל בין אפריל לספטמבר; ולא פועל בימי רביעי במהלך חודשי יולי – אוגוסט.
אם תהיו רעבים במשך היום, תוכלו לעצור במסעדה של גן החיות, שפתוחה לאורך כל היום ומציעה כריכים, סלטים וחטיפים שונים. המחירים לא זולים במיוחד, כמו גני חיות רבים ברחבי העולם, כך שאם אתם רוצים לחסוך בכסף, כדאי שתאכלו טוב לפני ותביאו איתכם סנדוויצ’ים מהמלון. ואם כבר מדברים על חיסכון בכסף, אנו ממליצים לכם להגיע אל גן החיות ביום רביעי, כשדמי הכניסה אל גן החיות הם בגדר “תרומה”. אם אתם מתכננים להיכנס אל כמה מהאזורים או מהאטרקציות שכרוכות בתשלום נוסף, אנו ממליצים לכם לרכוש את כרטיסי “החוויה הכוללת” (Total Experience Tickets), שכוללים לא רק את דמי הכניסה אל האתר, אלא גם את דמי הכניסה אל האטרקציות השונות שבתוכו.
גן החיות ברונקס מתאים גם לאנשים שאוהבים בעלי חיים.
שעות הפתיחה של גן החיות: גן החיות פתוח מה-23 במרץ ועד ה-3 בנובמבר, בימי שני עד שישי בין 10:00-17:00 ובסופי שבוע וחופשות בין 10:00-17:30.
כמה זמן כדאי לבלות בגן החיות? למעלה מ-3 שעות.
איך מגיעים אל גן החיות? כדי להגיע אל גן החיות, עלו על קו מספר 2 של הרכבת התחתית ורדו בתחנת Pelham Parkway. רדו באחת משלושת המעליות אל הרחוב ותתקדמו מערבה אל כניסת Bronx River, שער B.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של חיות החיות ברונקס.
שלושת האטרקציות המובילות לאוהבי האומנות
1. מוזיאון המטרופולין לאמנות (Metropolitan Museum of Art) – אם אתם מאוהבים באומנות ונהנים להתבונן ביצירות אומנות במשך שעות, אתם ללא ספק צריכים לבקר במוזיאון המטרופולין לאומנות שבניו יורק, או בקיצור, ה-“מט”, שנחשב לאחד מהמוזיאונים הגדולים והחשובים בעולם בתחום האומנות. המוזיאון נפתח בשנת 1872 ומאז הצליח לצבור לעצמו אוסף של למעלה משני מיליון מוצגים מתחום האומנות הקלאסית, האומנות העתיקה, האומנות האוקראינית,האסיאתית, האסלאמית, האפריקאית והמודרנית. המוזיאון מחולק ל-19 אגפים, כך שכדאי שתכינו את הרגליים שלכם ליום ארוך. אל דאגה – זה שווה את זה!
אם תיכנסו אל המוזיאון מהכניסה הראשית שברחוב מספר 82 ותפנו ימינה, תגיעו אל האגף המצרי של המוזיאון, שמציג בתוכו עשרות גלריות מלאות בפריטי אומנות יפהפיים מימי מצרים העתיקה. גולת הכותרת של האגף המצרי הוא מקדש דנדור (Temple of Dendur), שהובא בשלמותו ממצרים בשנת 1968, בתור מתנה של המצרים לארצות הברית, שעזרה להם בהצלת מונומנטים מצריים שנפגעו ממימי נהר הנילוס. מקדש דנדור נבנה בסביבות שנת 15 לפני הספירה, כשהקיסר הרומי, אוגוסטוס, שלט על מצרים. אל תתאכזבו כשתראו את הגודל היחסית קטן של המקדש – תזכרו שזוהי יצירת אומנות שהובאה בשלמותה ממצרים שמעבר לים.
אם תחזרו אל אולם הכניסה של המוזיאון ובמקום לפנות ימינה, תפנו שמאלה, תגיעו אל אגף האומנות היוונית והרומית. באגף זה תוכלו לסייר בין 29 גלריות המציגות מגוון של פריטים יווניים ורומים, כמו כדים מעוטרים, פסלי שיש מרשימים ותכשיטים שענדו פעם ביוון העתיקה.
אם אתם אוהבים להתבונן בנשקים ובשריון, תוכלו להמשיך אל הקטע האמצעי-המזרחי של המוזיאון ולבקר באגף השריון והנשק. כאן תוכלו לראות כשמונה מאות פריטים שלוחמים היו שמים על עצמם לפני מאות שנים, כשהיו יוצאים לקרב. אם תמשיכו צפונה מאגף השריון, תגיעו אל אגף האומנות האמריקאית, בו תוכלו למצוא אומנות אמריקאית מהמאה ה-17 ועד המאה ה-19.
כאמור, קיימות שפע של יצירות אומנות במוזיאון, שנוצרו במקומות שונים ברחבי העולם ובתקופות שונות. גם אם תסיירו במוזיאון במשך כל היום לא תצליחו להתרשם מכל היצירות הקיימות בו, לכן אנו ממליצים לכם להסתכל מבעוד מועד באתר של המוזיאון, לראות מה מעניין אתכם באופן מיוחד ולהתמקד באגפים המעניינים ביותר. כך תוכלו להוציא מהמוזיאון את המיטב שבו, ליהנות במשך כל הדרך ולצאת ממנו עם חיוך גדול על השפתיים. אם אתם מבולבלים ולא יודעים מאיפה להתחיל, אתם יכולים להצטרף לאחד מסיורי “גולות הכותרת” שמציע המוזיאון החל מהשעה 10:15 בבוקר. את הסיור, שאורך כשעה, מעבירים מתנדבים שבקיאים מאד ביצירות האומנות הבולטות של המוזיאון והם יעזרו לכם להבין לאיפה בדיוק נכנסתם. אם אתם לא אוהבים להסתובב בקבוצה גדולה, אתם יכולים לאסוף מהקבלה מכשיר אודיו שילווה אתכם לאורך הגלריות השונות של המוזיאון, ויספר לכם פרטים מעניינים על היצירות השונות. המכשיר כרוך בתשלום, כמובן.
לפני שאתם מגיעים אל המוזיאון, כדאי שתדעו שאסור להכניס אל תוך שטח המוזיאון תיקי גב וכדומה, לכן אם אינכם מעוניינים לחכות בתור על מנת לאכסן את התיקים שלכם, פשוט תשאירו את התיקים במלון. אם תהיו רעבים לאורך הסיור שלכם, תוכלו לעצור ולאכול באחת מהמסעדות הרבות הקיימות במוזיאון, כך שאין לכם סיבה לחשוש באשר לארוחות.
מוזיאון המטרופולין לאמנות מתאים גם לאנשים שאוהבים ללמוד על תרבויות אחרות דרך יצירות אומנות.
שעות הפתיחה של המוזיאון: המוזיאון פתוח מדי יום; בימי ראשון עד חמישי בין השעות 10:00-17:30 ובימי שישי ושבת בין השעות 10:00 ל-21:00. מבקרים צריכים לפנות את הגלריות חמש עשרה דקות לפני שעת הסגירה.
כמה זמן כדאי לבלות במוזיאון? למעלה מ-3 שעות.
איך מגיעים אל המוזיאון? אם אתם מגיעים מהצד המזרחי של מנהטן, אתם יכולים לעלות על קו 4, 5 או 6 של הרכבת התחתית ולרדת ברחוב מספר 86. מהתחנה צעדו שלושה בלוקים מערבה אל השדרה החמישית, במשך כחמש עשרה דקות, ותגיעו אל המוזיאון. אם אתם מעדיפים לנסוע באוטובוסים, תעלו על אוטובוס מספר M1, M2, M3 או M4 אל רחוב מספר 82 ותתקדמו משם אל המוזיאון. אם אתם מגיעים מהצד המערבי של מנהטן, אתם יכולים לעלות על קו 1 של הרכבת התחתית, לרדת ברחוב מספר 86 ומשם להמשיך באוטובוס M86 לכיוון השדרה החמישית; או שאתם יכולים לעלות על קו C של הרכבת התחתית, לרדת ברחוב מספר 81 ומשם להמשיך באוטובוס M79 אל עבר השדרה החמישית.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של מוזיאון המטרופולין לאמנות.
2. אוסף פריק (The Frick Collection) – המוזיאון הזה, שממוקם בתוך מבנה שהיה בעבר אחוזתו הפרטית של הנרי קליי פריק, תוכלו למצוא אוסף מרשים של יצירות אומנות איכותיות ביותר שפריק, בכבודו ובעצמו, אסף במשך השנים. עוד לפני שאתם נכנסים אל המוזיאון עצמו, אנו ממליצים לכם להתרשם מהמראה החיצוני של האחוזה, שנבנתה בתקופה שבה כמעט וכל המבנים שבסביבתה היו אחוזות פרטיות או מועדונים פרטיים. אחוזתו של פריק הייתה אחת מהמפוארות שבאחוזות וכללה בשטחה גינות פרטיות הן בחזית השדרה והן בחצר הפנימית. אז אחרי שתיקחו כמה דקות בכדי להתרשם מהחזית החיצונית של הבית, אתם יכולים להיכנס אל תוך המוזיאון עצמו ולהתרשם מהמוצגים המרשימים ששוכנים בתוכו.
המוזיאון נפתח לציבור הרחב בשנת 1935 וחשף בפני ההמונים 16 אולמות שונים מלאים ביצירות רבות, ביניהן מוצגי פיסול וקרמיקה, פיסות חרסינה, אמייל ושטיחים אוריינטליים, וריהוט צרפתי מהמאה ה-18. במוזיאון תוכלו למצוא גם יצירות של אמנים ידועים במיוחד, ביניהן כמה מיצירותיהם של רמברנדט, דגה ומונה. המוזיאון נחשב לאחד מהמוזיאונים החשובים והמכובדים ביותר בארצות הברית, כך שהמוזיאון מגביל את הכניסה אליו בהתאם. אם יש לכם ילדים מתחת לגיל 10, תצטרכו להשאיר אותם במלון. ילדים מתחת לגיל 16 חייבים לבקר במוזיאון בליווי מבוגר. בניגוד למוזיאונים אחרים, במוזיאון זה לא תצטרכו לשמוע ילדים קטנים רצים במסדרונות או בוכים שאין להם כוח ללכת, פשוט בגלל שאסור להם להיכנס אל תוך המוזיאון. אם אתם מעוניינים להתרשם מיצירות אומנות בשקט ובשלווה, אוסף פריק הוא ללא ספק המוזיאון בשבילכם.
אם אתם מעוניינים ללמוד קצת מעבר על כל יצירה ויצירה, אנו ממליצים לכם להשתמש במכשיר האודיו שמובא לכם בכניסתכם אל המוזיאון וכלול בדמי הכניסה. בעזרת המכשיר תוכלו לסייר בכוחות עצמכם בין התצוגות השונות וללמוד פרטים מעניינים על האחוזה עצמה, על הריהוט, על הציורים ועל הפסלים השונים שבמוזיאון.
אוסף פריק מתאים גם לאנשים שמחפשים אחר מוזיאון שקט ולאנשים שמתרשמים מארכיטקטורה.
שעות הפתיחה של המוזיאון: המוזיאון פתוח בימי שלישי עד שבת בין השעות 10:00-18:00; ובימי ראשון בין השעות 11:00-17:00.
כמה זמן כדאי לבלות במוזיאון? כשעתיים.
איך מגיעים אל המוזיאון? אוסף פריק ממוקם בשדרה החמישית. בכדי להגיע אליו, אתם יכולים לעלות על קו 5 של הרכבת התחתית, לרדת ברחוב מספר 68 ומשם להמשיך צפונה אל המוזיאון.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של אוסף פריק.
3. המוזיאון לאומנות מודרנית (Museum of Modern Art) – מוזיאון זה, שנוסד בשנת 1929, היה הראשון בעולם שהחליט להתמקד באומנות מודרנית, כך שאין זה פלא שהוא מחזיק בתוכו את האוסף הגדול ביותר של יצירות אומנות שנוצרו משנת 1880 ועד היום. האוסף הקבוע של המוזיאון כולל כ-135,000 פריטים, ביניהם ציורים, תצלומים, רישומים, הדפסות, פיסולים, סרטונים ופריטי לבוש. אם אתם אוהבים לבוא למוזיאון כדי לראות בו יצירות של אמנים ידועים, תוכלו למצוא במוזיאון זה את יצירותיהם של פיקאסו, ואן גוך, מאטיס ופולוק. התצוגות השונות שלה המוזיאון מתפרסות על פני שש קומות, כך שאם חשבתם שתצליחו לראות את כל מה שיש למוזיאון להציע, טעיתם ובגדול!
אם אתם רוצים להוציא את המיטב מהביקור שלכם במוזיאון לאומנות מודרנית, אנו ממליצים לכם להסתכל מבעוד מועד באתר הרשמי של המוזיאון ולמקד את הביקור שלכם לפריטי האומנות שהכי מעניינים אתכם. כמו כן, אנו ממליצים לכם לקחת חלק ב-“דיון גלריה” (Gallery Talk) שללא ספק ישדרג את הביקור שלכם. הדיונים מתקיימים בימי רביעי עד שני בשעה 11:30 בבוקר ובשעה 13:30 בצהריים. במהלך דיונים אלו, מרצים מטעם המוזיאון עומדים ומסבירים על האוסף של המוזיאון ועל התצוגות המיוחדות שמוצגות באותו זמן במוזיאון. כדי להשתתף בדיון, אנו ממליצים לכם להגיע כעשר דקות לפני הזמן אל האטריום שבקומה השנייה, שם מתאספים. אין צורך להזמין מקומות מראש, אך הקבוצות מוגבלות ל-25 איש. אם אתם מעדיפים לערוך סיור באופן עצמאי, אנו ממליצים לכם לאסוף מהקבלה של המוזיאון מכשיר אודיו שכולל בתוכו את כל מה שאתם צריכים לדעת על היצירות השונות, או לחילופין, להוריד את סיור האודיו אל המכשירים החכמים שלכם.
אתם יכולים לבלות במוזיאון שעות על גבי שעות, לכן אם תהיו רעבים במשך היום, אין לכם סיבה לחשוש שכן קיימות מספר מסעדות במוזיאון שבהן תוכלו לאכול ארוחת צהריים.
אולי כבר יצא לכם לשמוע על כך שהכניסה למוזיאון לאומנות מודרנית היא בחינם בימי שישי בין 16:00 ל-20:00. אם שמעתם על העניין וחשבתם להגיע ביום שישי בין השעות הללו על מנת לחסוך בכסף, אולי כדאי שתחשבו שוב. אל תשכחו שלא רק אתם שמעתם על הכניסה בחינם. אם אתם רוצים ליהנות מהמוזיאון ולא להצטופף בין מאות אנשים אחרים שהגיעו אל המוזיאון רק בגלל שהכניסה אליו היא בחינם, אולי כדאי לכם לשקול להגיע אל המוזיאון ביום ובשעה אחרת. אם סתם בא לכם לעשות ווי על המוזיאון, אתם מוזמנים להגיע אליו ביום שישי בשעות העומס ולא לשלם דולר על הכניסה.
המוזיאון לאומנות מודרנית מתאים גם למשפחות עם ילדים שאוהבים אומנות.
שעות הפתיחה של המוזיאון: המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:30-17:30; בימי שישי פתוח עד 20:00. המוזיאון סגור בחג ההודיה ובחג המולד.
כמה זמן כדאי לבלות במוזיאון? למעלה משלוש שעות.
איך מגיעים אל המוזיאון? אם אתם מגיעים מצדה המזרחי של מנהטן, עלו על קו 6 של הרכבת התחתית, רדו ברחוב 51, החליפו לקו E או M של הרכבת התחתית ורדו בתחנת רחוב 53 והשדרה החמישית (תחנה אחת). אם אתם מגיעים מצדה המערבי של מנהטן. עלו על קו E או M של הרכבת התחתית ורדו בתחנת רחוב 53 והשדרה החמישית.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של המוזיאון לאומנות מודרנית.
שלושת נקודות הציון הבולטות ביותר בניו יורק
1. פסל החירות (Statue of Liberty) – קשה לנו להאמין שלא ראיתם את הפסל הזה קודם, בסרטים, בסדרות טלוויזיה או בתצלומים של העיר ניו יורק. פסל החירות הוא אחד מנקודות הציון הבולטות ביותר בעיר ורבים יאמרו שהוא מהווה סמל לא רק של העיר ניו יורק, אלא של ארצות הברית כולה. הפסל ניתן לארצות הברית על ידי הצרפתים, כסמל לחברות הבינלאומית שנוצרה במהלך המהפכה האמריקאית. הצרפתים התקשו להעביר את הפסל לארצות הברית בשל קשיים כלכליים, אבל בסופו של דבר הפסל הגיע בשלום ונחנך בניו יורק בשנת 1886. אם אתם מעוניינים לראות את אלת החירות במו עיניכם ואולי גם לצלם כמה תמונות, אתם יכולים פשוט לעמוד על שפת מפרץ ניו יורק העליון ולהשקיף משם על הפסל, שניצב בגאון על אי החירות. בעבר, אם לא ידעתם, האי נקרא “אי בדלוז”, ורק בשנת 1956 קיבל באופן רשמי את שמו הנוכחי, “אי החירות”. ואם אתם אוהבים לבקר באתרים שנכנסו לרשימה של UNESCO, אז נספר לכם שפסל החירות נבחר כאתר מורשת עולמית בשנת 1984.
אם אינכם מסתפקים בלראות את גברת החירות מרחוק ומעוניינים להגיע אל אי החירות, יהיה עליכם לעלות על מעבורת ולשוט לשם. המעבורת של Statue Cruises תיקח אתכם היישר אל האי. אנו ממליצים לכם להיכנס אל האתר של המעבורת, לרכוש את הכרטיסים שלכם מראש, להדפיס אותם בבית ולהגיע מוכנים אל רציף העלייה. כשאתם רוכשים את הכרטיס, עליכם להחליט מאיזה מקום אתם מעוניינים להפליג: מפארק החירות שבניו ג’רזי או מפארק הבטרייה שבניו יורק. אחרי שתבחרו את המקום שממנו תפליגו, יהיה עליכם להחליט באיזה סוג של כרטיס לבחור: כרטיס שכולל כניסה אל הכתר של גברת החירות, כרטיס שכולל כניסה אל תוך חלקו הפנימי של מעמד הפסל, או כרטיס כניסה אל האי בלבד. הכרטיסים כוללים בתוכם את המחיר של סיור אודיו, שיספר לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על האי ועל הפסל. הפרשי המחירים אינם גדולים, כך שאם אתם כבר מתכננים להגיע אל אי החירות, למה שלא תוציאו מהחוויה את המרב? אם אתם מסוגלים לעלות במעלה גרם מדרגות ספירלי בעל 154 מדרגות, כדאי לכם לבחור בכרטיס שכולל כניסה אל הכתר של גברת החירות. כשתגיעו למעלה, תצפו לראות נופים פנוראמיים מרהיבים של ברוקלין, ניו יורק, אי אליס (Eliis Island), ניו ג’רזי ושאר הסביבה. אם אתם מגיעים עם ילדים קטנים, על ילדיכם להיות גבוהים מ-1.2 מטרים על מנת לעלות יחד איתכם אל הכתר. שימו לב שהשירותים היחידים שנמצאים בקרבת הכתר ממוקמים בלובי של הפסל, 377 מדרגות מתחת לכתר, כך שכדאי לכם ללכת לשירותים לפני שאתם מתחילים לעלות! עם כרטיס הכניסה לכתר תוכלו גם להיכנס למוזיאון אי החירות (Liberty Island Museum), שמציג בפני המבקרים בו את הקשיים שאיתם התמודדו צרפת וארצות הברית על מנת להקים יחדיו את סמל החירות.
עוד משהו מעניין על פסל החירות: פסל החירות נשלח מצרפת לארצות הברית ב-350 חלקים, ולקח לאמריקאים כארבעה חודשים להרכיב את הפאזל!
כמה מילים על אי אליס (Ellis Island): בדרך כלל, כששטים לאי החירות עוברים גם באי אליס, אבל למרבה הצער, האי סגור לרגל שיפוצים. אם אתם זוכרים, באוקטובר 2012 הוריקן סנדי פגעה בערי החוף של ארצות הברית, ביניהן גם ניו יורק. אי אליס ואי החירות נסגרו לאחר שההוריקן פגעה באדמותיהם, ורק לאחרונה, ביולי השנה, אדמותיו של אי החירות נפתחו מחדש לקהל הרחב.
פסל החירות מתאים גם לאנשים שאוהבים להצטלם על יד סמלים עולמיים.
שעות הפתיחה של האי: המעבורת הראשונה יוצאת אל האי בשעה 8:30 בבוקר והאחרונה מפליגה מאי החירות בשעה 18:15.האי מתחיל את הסגירה שלו 15 דקות לפני הפלגת המעבורת האחרונה.
כמה זמן כדאי לבלות על האי? כשלוש שעות.
איך מגיעים אל האי? עולים על מעבורת.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של פסל החירות.
2. בניין אמפייר סטייט (Empire State Building) אם תעברו בצומת השדרה החמישית ורחוב 34 ותביטו מעלה, תראו את ראש בניין האמפייר סטייט, גורד השחקים המפורסם של העיר ניו יורק. בניין האמפייר סטייט, שנחנך באופן רשמי ב-1 במאי 1931, מתנשא לגובה של 381 מטרים ונחשב לבניין המשרדים המפורסם ביותר בעולם. בשנה שבה נחנך, הפך להיות הבניין הגבוה ביותר בעולם, שכן עקף בגובהו את בניין קרייזלר (Chrysler Building), שנחשב לבניין הגבוה בעולם באותה התקופה. האמפייר סטייט החזיק בתואר הבניין הגבוה ביותר בעולם במשך שנים רבות, עד שהקימו את מגדלי התאומים בשנת 1972. בעקבות קריסתם של התאומים במהלך פיגועי ה-11 בספטמבר 2001, הבניין הוכרז כבניין הגבוה ביותר בניו יורק. אבל התחרות על תואר “הבניין הגבוה ביותר” היא קשה, ולכן 11 שנים מאוחר יותר, ב-30 באפריל 2012, מרכז הסחר העולמי החדש עקף את בניין האמפייר סטייט והוכרז במקומו כבניין הגבוה ביותר בניו יורק. ואם מסתכלים על העניין בסקלה רחבה יותר, בניין האמפייר סטייט הינו, נכון לרגע כתיבת שורות אלו, השלישי בגובהו בארצות הברית וה-23 בגובהו בעולם כולו.
אתם יכולים להתרשם מהבניין מבחוץ, או להיכנס פנימה ולהגיע אל מרפסות התצפית המפורסמות שלו, שממוקמות בקומות 86 ו-102. קומה 102, דרך אגב, היא הקומה העליונה של הבניין. אם תעלו אל המרפסות ביום בהיר, תוכלו לראות מהן בבירור את ניו ג’רזי, מסצ’וסטס (Massachusetts), קונטיקט (Connecticut) ופנסילבניה (Pennsylvania). אם אתם רוצים לראות את העיר ניו יורק כשהחושך יורד עליה והאורות הרבים שבה נדלקים, אתם יכולים להגיע אל הבניין בשעת לילה מאוחרת, שכן המרפסות פתוחות עד 2 לפנות בוקר.
בכדי לעלות אל מרפסות התצפית, יהיה עליכם לרכוש כרטיס כניסה. המחירים של הכרטיסים אינם זולים, אבל אם אתם רוצים לראות נופים מרהיבים של העיר ניו יורק והסביבה, זה ללא ספק שווה את המחיר. אם אינכם מסתפקים בתצפית שבקומה 86, אתם יכולים לשלם כמעט פי שניים יותר ולעלות 16 קומות מעלה, אל הקומה העליונה של הבניין. רוב התיירים מעדיפים לשלם פחות ולהישאר בקומה 86. אם אתם מעוניינים לקצר את זמן ההמתנה שלכם, אתם יכולים לרכוש את כרטיס האקספרס, שייקח אתכם אל קומת התצפית בתוך 20 דקות בלבד. בלי כרטיס האקספרס, אתם עלולים לעמוד בתור במשך כ-45 דקות. אם אינכם מוכנים לרכוש את כרטיס האקספרס, אנו ממליצים לכם בחום לרכוש את הכרטיסים שלכם דרך האינטרנט, על מנת שלא תצטרכו לעמוד בתור לדוכן הכרטיסים. כך תוכלו לקצר את זמן ההמתנה שלכם בעוד כמה דקות. כמו כן, אנו ממליצים לכם להגיע אל האמפייר סטייט מוקדם בבוקר, לפני השעה 10:00, על מנת להימנע מתורים ארוכים.
אם אתם רוצים להעשיר את עצמכם בידע נוסף על בניין האמפייר סטייט ולא רק לבקר במרפסות התצפית המפורסמות שלו, אתם יכולים לעשות את דרככם במעלית אל הקומה ה-80, שם פתחו לאחרונה תערוכה שמגוללת את סיפורו של הבניין, מהרגע שבו החלו לתכנן את בנייתו ועד לרגע שבו הוא נחנך. התערוכה תספר לכם על הקמתו המהירה של הבניין, שלקחה רק 11 חודשים מרגע הנחת עמוד היסוד הראשון, על החומרים שבהם השתמשו על מנת ליצור את הבניין ועל הפרופורציות המושלמות שלו. כמו כן, בתערוכה תוכלו להתרשם מתצלומים שצולמו במהלך הבנייה, מהרישומים של האדריכלים ומעוד מסכמים רבים אחרים הקשורים לבניין.
יש לציין שבכניסתכם אל בניין האמפייר סטייט תצטרכו לעבור בדיקה ביטחונית, כך שכדאי לכם להגיע עם כמה שפחות דברים. אין מקום שבו אתם יכולים להפקיד את הדברים שלכם, כך שתצטרכו להסתובב עם מה שתביאו איתכם לאורך כל הביקור שלכם בבניין.
עוד משהו מעניין על בניין האמפייר סטייט: ברק פוגע בבניין האמפייר סטייט כ-100 פעמים במהלך השנה, אז תיזהרו שלא להתחשמל!
בניין האמפייר סטייט מתאים גם לאנשים שאוהבים נופים פנוראמיים.
שעות הפתיחה של הבניין: מרפסות התצפית פתוחות מ-8 בבוקר ועד 2 בלילה. המעליות האחרונות עולות אל הקומות העליוניות בשעה 1:15 בלילה.
כמה זמן כדאי לבלות בבניין? כשעתיים.
איך מגיעים אל הבניין? בכדי להגיע אל בניין האמפייר סטייט, אתם יכולים לעלות על קו מספר 6 של הרכבת התחתית ולרדת ברחוב 33, או לעלות על קו B, D, F, Q, 1, 2 או 3 ולרדת ברחוב 34.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של בניין האמפייר סטייט.
3. גשר ברוקלין (Brooklyn Bridge) – נקודת ציון נוספת שנחשבת לאחד מסמליה הבולטים של העיר ניו יורק הוא גשר ברוקלין, אחד משלושת הגשרים שמקשרים בין מנהטן לברוקלין, אשר מתפרס על פני כ-490 מטרים מהנהר המזרחי (East River). גשר ברוקלין נחשב לגשר התלוי הארוך ביותר בעולם עד שנת 1903. בנייתו של הגשר החלה בשנת 1869 והושלמה בשנת 1883 והוא נחשב היום לאחד מהגשרים התלויים הוותיקים ביותר בארצות הברית. אם אתם רוצים לצאת מניו יורק עם תצלומים יפים במיוחד, אנו ממליצים לכם להגיע אל גשר ברוקלין ולצלם את המגדלים הנאו-גותיים היפהפיים שלו.
אם אינכם מסתפקים רק בתצלומים מרחוק, אתם יכולים להתקרב ולעלות על גשר ברוקלין! עלו על המעבר להולכי רגל והתחילו את ההליכה הארוכה לאורכו של הגשר. אם אינכם מתכוונים להתעכב בדרך בכדי לצלם את הנוף, אתם יכולים לחצות את הגשר תוך כחצי שעה. אם אתם מתכננים לקחת את הזמן, אתם צריכים לפנות לעצמכם שעה לפחות. וכן, מדובר רק על כיוון אחד.
גשר ברוקלין מתאים גם לאנשים שאוהבים ללכת ברגל ולצלם נופים מרהיבים.
שעות הפתיחה של הגשר: הגשר פתוח 24 שעות ביממה.
כמה זמן כדאי לבלות על הגשר? לפחות שעתיים.
איך מגיעים אל הגשר? אתם יכולים להתחיל את ההליכה שלכם על הגשר מברוקלין או ממנהטן. אם אתם מגיעים מברוקלין, עליכם להגיע אל הצומת שבין רחוב Tillary ל-Boerum Place, שם נמצאת הכניסה הראשונה אל המעבר להולכי רגל. דרך נוספת שבה תוכלו להיכנס אל המעבר היא דרך המעבר-התחתי שנמצא ברחוב וושינגטון. אם אתם נמצאים בברוקלין, אבל לא על יד הגשר, אתם יכולים לעלות על קו A או C של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת High Street-Brooklyn Bridge. כשתצאו מהתחנה, פנו ימינה ברחוב Pearl, שמאלה ברחוב Prospect ותגיעו אל רחוב וושינגטון.
אם אתם מגיעים ממנהטן, אתם יכולים להיכנס אל המעבר להולכי רגל דרך בית העירייה שנמצא במנהטן. אם אתם לא נמצאים בקרבת בית העירייה, אתם יכולים לעלות על קו 4, 5, 6, J או Z של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת Brooklyn Bridge/ City Hall. אם אתם מגיעים מצדה המערבי של מנהטן, אתם יכולים לעלות על קו 1, 2 או 3 של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת Chambers Street. משם אתם תצטרכו ללכת ברגל מזרחה, עד שתגיעו אל בית העירייה.
4. מוזיאון סדנת גראונד זירו (Ground Zero Museum Workshop) – למי שרוצה ללמוד קצת יותר על האסון שאירע ב-11 בספטמבר
מאז קריסתם של מגדלי התאומים ב-11 בספטמבר 2001, “גראונד זירו” הפך להיות הכינוי למקום שבו הם פעם עמדו. בזמן ביקורכם בניו יורק אתם יכולים להקדיש כמה דקות, לעבור ולראות את האתר שנחשב בעבר לאתר הסחר העולמי. היום, במקום מגדלי התאומים ומרכז הסחר העולמי, תוכלו למצוא ב-“גראונד זירו” את אנדרטת הזיכרון לאירועי ה-11 בספטמבר ואת מוזיאון ההנצחה.
אבל מוזיאון סדנת גראונד זירו אינו ממוקם באתר “גראונד זירו”, אלא בפינה שבין השדרה התשיעית לרחוב וושינגטון, במרחק של כ-8 דקות נסיעה. אם תבחרו לבקר במוזיאון זה, שנחשב לאחד מהמוזיאונים הפופולאריים בניו יורק, תוכלו ללמוד רבות על השעות שעברו על האומה האמריקאית מיד לאחר קריסתם של התאומים. במוזיאון תיחשפו ל-80 תצלומים שצולמו במהלך מאמצי ההצלה שנעשו בגראונד זירו אחרי הפיגוע, ולמגוון של פריטים שחולצו מתוך ההריסות. התצלומים שתראו במוזיאון הם נדירים במיוחד, שכן צולמו על ידי גרי מרלון סוזון, היחיד שהורשה לצלם את אתר ההריסות במשך 11 החודשים שבהם ניסו לשקם אותו.
במהלך ביקורכם במוזיאון תשתתפו בסיור מודרך, שאורכו כשעתיים. הסיור מוגבל ל-28 אנשים, כך שכדאי שתזמינו מקומות זמן רב מראש. הסיור מתחיל בהסבר היסטורי קצר של מדריך מוסמך ובקטע ווידאו באורך של 12 דקות. לאחר מכן, המדריך ייקח אתכם לסיור אינטראקטיבי בין החפצים השונים שהוצאו מהאתר ההרוס ולבסוף, תקבלו זמן שבו תוכלו להסתובב במוזיאון בעצמכם, יחד עם מכשיר אודיו שיפרט לכם על כל מה שאתם צריכים לדעת על החודשים שאחרי קריסתם של התאומים.
שעות הפתיחה של המוזיאון: אתם יכולים להיכנס אל המוזיאון רק אם הזמנתם מראש מקום בסיור המודרך. הסיור נחשב לאחד מהסיורים הפופולאריים ביותר בעיר ניו יורק, כך שכדאי לכם להזמין מקום כמה חודשים מראש, אם אתם רוצים לבקר במקום. הסיורים מתקיימים בימי ראשון ושני ב-12:00 וב-14:00, בימי חמישי ושישי ב-11:00 וב-13:00, ובימי שבת בשעות 11:00, 13:00 ו-15:00.
כמה זמן כדאי לבלות במוזיאון? כשעתיים.
איך מגיעים אל המוזיאון? בכדי להגיע אל המוזיאון, אתם יכולים לעלות על קו A, C או E של הרכבת התחתית ולרדת ברחוב 14 / השדרה השמינית. מרחוב 14 אתם יכולים לקחת את קו L של הרכבת התחתית לשדרה השמינית. המוזיאון ממוקם בקומה השנייה של בניין מספר 420 ברחוב 14 מערב.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של מוזיאון סדנת גראונד זירו.
כיכר טיימס (Times Square) – המקום המושלם לערוך בו מסע קניות
אם אתם מחפשים אחר המקום הכי זוהר, נוצץ ותוסס בעיר ניו יורק, עשו את דרככם אל כיכר טיימס! הכיכר נחשבת לאחת מהכיכרות המפורסמות ביותר בארצות הברית ומדי שנה מגיעים אליה כ-26 מיליון תיירים, שמסתובבים בין החנויות השונות המצויות סביבה, סועדים במסעדות הרבות הקיימות סביבה, ולנים במלונות השונים שניצבים בקרבתה.
אם אתם מחפשים אחר מקום שבו תוכלו לערוך מסע קניות מטורף, הגעתם לכיכר הנכונה! בכיכר ובסביבתה תוכלו למצוא מאות חנויות, ביניהן חנויות ידועות במיוחד, כמו Billabong, Forever 21, American Eagle, Levi’s וכמובן, חנות המזכרות הרשמית של דיסני. לאלו מכן שמחפשות אחר חנויות יופי וטיפוח, קיימות חנויות רבות כגון MAC, L’Occitane, Inglot ו-Sephora. אם הגעתם לניו יורק על מנת למלא את המזוודה שלכם בחטיפים ושוקולדים, תוכלו לבקר בחנות הרשמית של M & M או בחנות השוקולד של Hershey’s. ואם אתם מגיעים אל הכיכר יחד עם הילדים, אנו ממליצים לכם בחום לקחת אותם אל חנות ה-Toys R Us העצומה, שמתפרסת על פני 4 קומות. הם ייהנו להסתובב בין הצעצועים השונים ולעלות על הגלגל הענק שממוקם בתוך החנות!
איך מגיעים אל הכיכר? בכדי להגיע אל כיכר טיימס, אתם יכולים לעלות על קו A, C או E של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת 42nd St. / Port Authority, או לעלות על קו מספר 7 של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת 42nd St. / Times Square. אפשרות נוספת היא לעלות קו מספר 1, 2 או 3 של הרכבת התחתית ולרדת בתחנת 42nd St. /Times Square.
למידע נוסף, אנו ממליצים להציץ באתר הרשמי של כיכר טיימס.
צ’יינה טאון (Chinatown) – המקום המושלם לערוך בו מסע קניות בסגנון סיני
אם חלמתם לבקר בסין, אבל הטיול למזרח הרחוק לא יצא לפועל, אתם עדיין יכולים לחוות את האווירה שברחובות הסיניים, אם תעשו את דרככם אל צ’יינה טאון שבעיר ניו יורק. שכונת הצ’יינה טאון של ניו יורק השכונה הסינית השנייה בגודלה מחוץ לגבולותיה של סין, מיד אחרי השכונה הסינית של סן פרנסיסקו. המהגרים הסינים הראשונים החלו להגיע אל העיר בשנות ה-70 המאוחרות של המאה ה-17 ושובצו בעבודות בעלות הכנסה נמוכה, כמו שטיפת כלים במסעדות וכיבוס כביסה.
היום, כשתתהלכו ברחובותיה של צ’יינה טאון, תוכלו לראות מסעדות וחנויות רבות. בחנויות תוכלו לרכוש פריטים שנמכרים גם בסין, כמו פסלי בודהה מגולפים מעץ או עשויים מאבן ירקן, תה סיני במגוון טעמים, אומנות אסיאתית יפהפייה, תכשיטי חרוזים ועוד מזכרות רבות אחרות. שימו לב שחנויות רבות בצ’יינה טאון מקבלות רק כסף מזומן.
איך מגיעים אל צ’יינה טאון? בכדי להגיע אל צ’יינה טיימס, תוכלו לעלות על קווי הרכבת התחתית הבאים שמובילים אל רחוב Canal: 6, J, M, N,Q, R, W או Z. תוכלו גם לעלות על קו B או D של הרכבת התחתית שמובילים לרחוב Grand או על קו F שמוביל לתחנה שברחוב East Broadway.
למידע נוסף, אנו ממליצים לכם להציץ באתר התיירותי של צ’יינה טאון.
ניו יורק – המסעדות המובילות בעיר
אחרי שתסתובבו שעות ברחובות העיר, אתם וודאי תתחילו להרגיש רעבים. למזלכם הרב, בניו יורק לא חסרות מסעדות. לנוחיותכם, הכנו בעבורכם רשימה של המסעדות המובילות והמומלצות ביותר בעיר, ממוינות לפי גודל ההוצאות. בתיאבון!
מסעדות לאנשים שרוצים לאכול אוכל טוב בזול
1. מאמא אמפנדה (Empanada Mama) – אם מעולם לא שמעתם על האמפנדה, אז כדאי לכם לעבור במסעדה הלטינית הזו ולטעום את המאכל המיוחד הזה, שמקורו בגיליסיה, ספרד. האמפנדה היא מאכל בצק אפוי הממולא בדג בקלה או בבשר עוף. מלבד האמפנדה, תוכלו למצוא בתפריט גם מגוון סלטים, מרקים וטאפאס, עוד מנה קטנה שאופיינית לספרד.
טווח המחירים: –
הכתובת: מבנה מספר 763 בשדרה התשיעית.
הטלפון: +1 212 6989008
שעות הפתיחה: המסעדה פתוחה 24 שעות ביממה במשך על ימות השבוע.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Empanada Mama.
2. Ess-a-Bagel – זוהי מסעדת בייגלים כשרה המציעה דגים, סלטים, מרקים, עוגות ובעיקר בייגלים. הבייגלים נמכרים במחירים זולים במיוחד, וכך גם כל שאר המאכלים הנמכרים במסעדה. אם אתם מחפשים אחר מקום לאכול בו ארוחת בוקר, Ess-a-Bagel היא ללא ספק המסעדה המתאימה ביותר בעבורכם.
טווח המחירים: –
הכתובת: 831 3rd Avenue.
הטלפון: +1 212 9801010.
שעות הפתיחה: בימי שני עד שישי בין השעות 6:00-21:00, ובימי שבת עד ראשון בין השעות 6:00-17:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Ess-a-Bagel.
3. חלאל 53 & 6 (53rd & 6th Halal) – זו אומנם לא מסעדה, אבל זה אחד מדוכני המזון הטעימים ביותר שקיימים בניו יורק! אם תסתכלו בתפריט תוכלו למצוא, בין היתר, עוף, אורז ובשר כבש. ואם שאלתם את עצמכם מה פירוש המילה “חלאל” בשם של הדוכן, אז נספר לכם שהמילה מתייחסת לבשר שמותר לאכילה למוסלמים. אז אולי אתם לא מוסלמים, אבל אם אין לכם בעיה לאכול את בשר החלאל שמוצע בדוכן, אתם תזכו לטעום בשר משובח וטעים במיוחד.
טווח המחירים: –
הכתובת: אחד מהדוכנים ממוקם בפינה שבין רחוב 53 לשדרה השישית, מול הילטון. הדוכן השני ממוקם מעבר לשדרה השישית, בצד העליון של השדרה.
שעות הפתיחה: הדוכן שמול הילטון פתוח מ-19:00 עד 4:00, והדוכן השני פתוח מ-10:00 עד 17:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של 53rd & 6th Halal.
4. הדיינר של רחוב פרל (Pearl street Diner) – אם אתם נמצאים בסביבה של וול סטריט (Wall Street), אתם יכולים לעשות את דרככם אל הדיינר המקסים הזה, שמוכר כריכים, חביתות וסלטים במחירים סבירים במיוחד.
טווח המחירים: –
הכתובת: 212 Pearl Street.
הטלפון: +1 212 3446620.
שעות הפתיחה: בימי שני עד שישי בין 6:00 ל-21:00 ובימי ראשון עד שבת בין 8:00 ל-15:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Pearl Diner.
מסעדות לאנשים שמוכנים להשקיע קצת יותר באוכל שלהם
1. ינשוף קטן (Little Owl) – המסעדה הקטנה והנעימה הזו, שממוקמת בקומה התחתונה של בניין בן שש קומות, מושכת את תשומת לבם של כל האנשים שעוברים ברחוב בדפורד. גם אתם לא תצליחו לפספס את המסעדה האדומה הזו, בעלת הגגונים הכחולים. מבחוץ היא נראית כמו הבית המושלם לינשופים קטנים, ובפנים, התפריט אומנם כולל מבחר קטן יחסית של מאכלים, אבל כל המאכלים מעולים. בתפריט תוכלו למצוא, בין היתר, מגוון מרקים, סלטים, עוף, פנקייקים ובשר כבש. אם אתם מחפשים אחר מסעדה אמריקאית טובה, בואו לבקר אצל הינשוף הקטן! כדאי להזמין מקומות מראש.
טווח המחירים: –
הכתובת: בניין מספר90 ברחוב Bedford(מנהטן).
הטלפון: +1 212 7414695
שעות הפתיחה: ארוחת בוקר מאוחרת מוגשת בימי שבת וראשון בין השעות 10:30-14:30, ארוחת צהריים מוגשת בימי שני עד שישי בין השעות 12:00-14:30, וארוחת ערב מוגשת בימי שני עד שבת בין השעות 17:00-23:00 ובימי ראשון בין השעות 17:00-22:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של ינשוף קטן.
2. שנגחאי של ג’ו (Joe’s Shanghai) – אם יוצא לכם להגיע אל הצ’יינה טאון של ניו יורק, אתם יכולים להיכנס אל המסעדה הזו ולטעום קצת מהטעם של שנגחאי, העיר המודרנית של סין. המסעדה הסינית המעולה הזו מציעה כופתאות סיניות ממולאות בבשר, מתכונים הכוללים בקר ומעדני ירקות.
טווח המחירים: –
הכתובת: 9 Pell Street (Chinatown).
הטלפון: +1 212 2338888.
שעות הפתיחה: מדי יום מ-11:00 עד 23:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Joe’s Shanghai.
3. בית הסירה (The Boathouse) – אם תטיילו בסנטרל פארק, תוכלו לעצו לארוחת צהריים טובה במסעדת “בית הסירה”, ששוכנת על שפת האגם השני בגדולי בפארק. במסעדה זו תצטרכו להשקיע קצת יותר כסף, אבל המחיר שווה את החוויה. בזמן הארוחה תוכלו להתענג לא רק על האוכל הטעים, אלא גם מהנופים הנעימים של הסביבה. מומלץ להזמין מקומות מראש דרך אתר האינטרנט, שכן המסעדה פופולארית ביותר בתקופת התיירות.
טווח המחירים: –
הכתובת: 72 Central Park North.
הטלפון: +1 212 5172233.
שעות הפתיחה: המסעדה פתוחה לארוחת צהריים בימי שני עד שישי בין השעות 12:00-16:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של The Boathouse.
מסעדות לאנשים שרוצים לאכול במסעדות יוקרתיות
1.גות’ם בר וגריל (Gotham Bar & Grill) – זוהי מסעדת חמישה כוכבים שמציעה לא רק אוכל מעולה, אלא גם אווירה טובה ושירות אדיב. התפריט של המסעדה מגוון במיוחד ומציע בין היתר בשר כבש, ריזוטו פטריות, מגוון פירות ים ולקינוח, מוס שוקולד טעים במיוחד. אם יש לכם את הכסף, אנו ממליצים לכם בחום לסעוד כאן את ארוחת הערב שלכם.
טווח המחירים: –
הכתובת: 12 East 12th Street.
הטלפון: +1 212 6204020.
שעות הפתיחה: ארוחת ערב מוגשת בימי שני עד חמישי בין השעות 17:30 ל-22:00, בימי שישי בין 17:30 ל-23:00, בימי שבת מ-17:30 עד 23:00 ובימי ראשון מ-17:00 עד 22:00.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של Gotham Bar & Grill.
2. בית קפה הנהר (The River Cafe) – המסעדה היוקרתית הזו שוכנת על גדות הנהר המזרחי, בצד של ברוקלין, ברחוב הממוקם מתחת לקצהו של גשר ברוקלין המפורסם. הנופים שמשתקפים מחלונותיה של המסעדה שווים את המחיר שתשלמו בעבור האוכל. תוכלו לראות מכאן את פסל החירות ואת קו הרקיע של העיר ניו יורק. המסעדה מתמחה בפירות ים, כך שאם אתם אוהבים לאכול דגים, לובסטרים ומאכלים בסגנון, זוהי המסעדה המושלמת בעבורכם.
טווח המחירים: –
הכתובת: 1 Water St, Brooklyn.
הטלפון: +1 718 5225200.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של The River Cafe.
3. גריל הבירה (The Capital Grille) – אם אתם אוהבים לשבת במסעדה שלא רק מגישה לכם אוכל מעולה, אלא גם מספקת לכם אווירה מעולה, מסעדת “גריל הבירה” היא ללא ספק המסעדה בשבילכם. המסעדה, ששוכנת בסמוך לוול סטריט בתוך בניין בן למעלה ממאה שנה, מציעה לכם מגוון רחב של אוכל ויינות. אם אתם מגיעים לניו יורק בכדי לעשות עסקים, קחו את השותפים שלכם למסעדה הזו ותראו איך הדברים יסתדרו לכם. תוכלו לאכול כאן, בין היתר, מגוון מרקים, עוף מטוגן, דג חרב על הגריל וסלמון.
טווח המחירים: –
הכתובת: 120 Broadway.
הטלפון: +1 212 3741811.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של The Capital Grille
ניו יורק – דברים שאפשר לעשות לפני שהולכים לישון
אם יהיה לכם כוח אחרי יום הטיול הארוך שלכם בעיר ניו יורק, אתם יכולים לעשות את דרככם אל אחד מאתרי הבילוי הליליים הקיימים בעיר. לא תהייה לכם בעיה למצוא מקום בילוי להעביר בו את הלילה, שכן העיר מלאה במקומות שכאלה. אם אתם מהטיפוסים שאוהבים לשבת על הבר ולדבר עם חבריכם בזמן שאתם שותים איזה משקה אלכוהולי משובח, אתם יכולים לעשות את דרככם אל אחד מהברים שבעיר. אם אתם מעדיפים לצפות במופע בברודווי, גם זו ללא ספק אפשרות שקיימת בעבורכם.
–
הברים והמועדונים המומלצים ביותר בעיר ניו יורק
1.המחבט המטגנת (The Frying Pan) – אם אתם אוהבים לשבת על יד מאגרי מים עצומים ולהביט על השמש שוקעת, הבר ומסעדת הגריל של “המחבט המטגנת” הוא המקום בשבילכם. הבר נמצא על מזח 66 בפארק נהר הודסון (Hudson River Park). אם תגיעו בשעת השקיעה, קחו לעצמכם משקה ושבו בכדי לצפות בשמש שוקעת. הנוף שמשתקף מ-“המחבט המטגנת” ללא ספק משרה אווירה טובה ומרגיעה. תוכלו גם להתרשם מספינת המגדלור, העוגנת לצד המזח, שעל שמה קרוי המקום.
שעות הפתיחה: המסעדה פועלת מה-1 במאי עד ה-1 באוקטובר בין 12:00 לחצות, ובחודשי אפריל ואוקטובר פתוחה באותן השעות בתנאי שהטמפרטורות לא נופלות מ-18 מעלות. מה-1 בנובמבר ועד ה-1 באפריל המסעדה סגורה.
הטלפון: +1 212 9264900.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המחבט המטגנת.
2. בית האיל הישן של מקסורלי (McSorley’s Old Ale House) – זהו הפאב האירי הוותיק ביותר בעיר ניו יורק, שממוקם בשכונת איסט ווילג’ של העיר. אם אתם מחפשים אחר אווירה מיוחדת בזמן שאתם שותים מהבירה שלכם, כדאי לכם להגיע לבר הזה, שקירותיו מעוטרים ביצירות אומנות תקופתיות וממאמרים עיתונאיים ישנים.
שעות הפתיחה: בימי ראשון בין 13:00 לחצות ובשאר הימים בין 11:00 ל-1:00 לפנות בוקר.
הכתובת: 15 East 7th Street (East Village).
הטלפון: +1 212 473 9148.
3. קפה וואה? (Café Wha?) – אם אתם מחפשים אחר הבר המושלם שבו תוכלו לא רק לשתות, אלא גם לרקוד ולהאזין למוזיקה מעולה, “קפה וואה?” הוא הבילוי הלילי המושלם בעבורם. הקלאב הזה מארח עשרות מוזיקאים וקומיקאים מהטובים ביותר בניו יורק. שלושת הלהקות המוצלחות ביותר בעיר מנגנות במועדון באופן קבוע, כך שיש למה לבוא.
הכתובת: 115 Macdougal Street
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קפה וואה?.
המופעים המומלצים ביותר בעיר ניו יורק
1.מופעי ברודווי (Broadway Shows) – אם אתם כבר נמצאים בעיר ניו יורק, בירת התיאטרון העולמית, למה שלא תראו את אחד מהמופעים של ברודווי? בימים אלו התיאטרון מציג כמה הצגות בולטות, ביניהן מלך האריות, מאמא מיה ואמריקן אידיוט. אם אתם מגיעים עם ילדים, “מלך האריות” היא ללא ספק ההצגה המתאימה ביותר בעבורכם. אנו ממליצים לכם להתעדכן מראש בהצגות הקרבות ולרכוש את מקומות הישיבה שלכם זמן רב לפני הגעתכם אל ניו יורק. תוכלו לעשות זאת דרך אתר האינטרנט הרשמי של ברודווי.
למידע נוסף, בקר באתר האינטרנט הרשמי של ברודווי.
2. סטנד-אפים במרתף הקומדי (Comedy Cellar) – אם אתם רוצים לנקות את הראש אחרי יום הטיול הארוך שלכם ופשוט מאד לשבת ולצחוק כאן, עשו את דרככם מטה, אל מרתף הקומדי. מרתף הקומדי הוא קלאב קומדיה שאליו מגיעים רבים מהקומיקאים המובילים בניו יורק. בלילות ראשון עד חמישי מופיעים שני קומיקאים בכל לילה, בלילות שישי מופיעים שלושה קומיקאים ובלילות שבת מופיעים ארבעה קומיקאים. המרתף ממוקם מתחת למסעדת Olive Tree Cafe. מומלץ להזמין מקומות מראש.
הכתובת: 117 MacDougal Street (Greenwich Village).
הטלפון: +1 212 2543480.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מרתף הקומדי.
3. בירדלנד (Birdland) – אם אתם אוהבים להאזין למוזיקת ג’אז, מועדון בירדלנד הוא ללא ספק המקום בשבילכם. מועדון הג’אז הניו יורקי הזה הוקם לראשונה בשנת 1949 ומאז נהפך למקום מספר אחד לראות בו מופעי ג’אז גדולים. בזמן שאתם מקשיבים, תוכלו גם לשתות משקאות אלכוהוליים משובחים ולאכול ארוחת ערב.
הכתובת: 315 West 44th Street.
הטלפון: +1 212 5813080.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בירדלנד.
–
אפליקציות שימושיות בניו יורק
New York Pass – Travel Guide– אפליקציה זו תספק לכם מידע אודות למעלה מ-80 אטרקציות בעיר ניו יורק, שישה מסלולי טיול מוכנים ואפשרות להרכיב לעצמכם מסלול טיול מותאם אישית. האפליקציה אינה דורשת חיבור לאינטרנט
האתר הרשמי של האפליקציה: New York Pass – Travel Guide.
הורידו את New York Pass – Travel Guideדרך App Store.
הורידו את New York Pass – Travel Guide דרך Google Play.
–
New York Subway Map– אם אתם מתכוונים להשתמש ברכבת התחתית על מנת להתנייד ברחבי העיר ניו יורק, אפליקציה זו עשויה להיות שימושית לכם. האפליקציה תעזור לכם לתכנן את מסלול הנסיעה הקצר ביותר, למצוא את תחנת הרכבת התחתית הקרובה ביותר אליכם ולראות מתי הרכבת שלכם צפויה להגיע לרציף.
הורידו את New York Subway Mapדרך App Store.
שירותי תיירות מובילים בניו יורק
- סיורי אוויר, מסוק וכדור פורח
- חוגים וסדנאות
- טיולי שייט ומים
- סיורי תרבות ונושאים
- טיולי יום וטיולים
- אוכל, יין וחיי לילה
- סיורים בחגים ועונות
- ידידותית לילדים
- אירועים יוקרתיים ומיוחדים
- סיורים רב-יומיים ומורחבים
- פעילויות חוץ
- סיורים פרטיים ומותאמים אישית
- קניות ואופנה
- סיורי החוף
- מופעים, קונצרטים וספורט
- סיורי ספא
- פארק שעשועים
- סיורים וסיורים
- העברות ותחבורה קרקעית
- סיורים VIP בלעדיים
- טיולי הליכה ואופניים
- ספורט מים
- חתונות וירח דבש
האטרקציות הבולטות שצריך ללכת ולהזמין שירות
- המוזיאון והמוזיאון הלאומי של 11 בספטמבר
- ניו יורק ברודווי
- מצפה כוכבים עולמי
- קו הרקיע של מנהטן
- בניין האמפייר סטייט
- פסל החירות
לינות מומלצים בעבורכם בניו יורק
מלונות ברבעים מומלצים:
- מנהטן 449 מלונות
- איסט סייד 149 מלונות
- לואר מנהטן 88 מלונות
- טיימס סקוור 65 מלונות
- ווסט סייד 59 מלונות
- מידטאון איסט 46 מלונות
- מידטאון ווסט 45 מלונות
- רובע התיאטרון 43 מלונות
- סנטרל פארק (מרכז העיר) 38 מלונות
- הארלם 28 מלונות
- צ’לסי 27 מלונות
- אפר ווסט סייד 24 מלונות
- אפר איסט סייד 21 מלונות
- רובע גארמנט 21 מלונות
- לואר איסט סייד 20 מלונות
- מוראי היל 19 מלונות
- וול סטריט – הרובע הפיננסי 15 מלונות
- באוורי 14 מלונות
- גרינוויץ’ ווילג’ 12 מלונות
- סוהו 11 מלונות
- צ’יינהטאון – איטליה הקטנה 9 מלונות
- איסט וילאג’ – לואר איסטסייד 8 מלונות
- טריבקה 8 מלונות
- יוניון סקוור 8 מלונות
- מרכז רוקפלר 8 מלונות
- מידטאון 7 מלונות
- רובע מיטפקינג 7 מלונות
- השדרה החמישית 6 מלונות
- תחנת גראנד סנטרל 6 מלונות
- גראמרסי 4 מלונות
- וושינגטון הייטס 3 מלונות
- רובע פלאטירון 3 מלונות
- אלפבת סיטי 2 מלונות
- פארק באטרי 2 מלונות
- כיכר הראלד מלון אחד
- מורנינג סייד הייטס מלון אחד
- נוהו מלון אחד
מלונות מומלצים בקרבת:
איזורים פופולריים
אצטדיונים או זירות
מוזיאונים
- מוזיאון גוגנהיים ניו יורק
- המוזיאון לאמנות מודרנית
- מוזיאון מטרופוליטן לאומנות
- האנדרטה והמוזיאון הלאומיים של 11 ספטמבר
נקודות ציון
- גראונד זירו
- פסל החירות
- בניין האמפייר סטייט
- אליס איילנד
- קתדרלת סנט פטריק
- גשר ברוקלין
- מרכז הסחר העולמי וואן וורלד
- כנסיית השילוש הקדוש
פארקים
תחנות רכבת
מנגנון השוואת 100 אתרי הזמנת מלונות מומלצים בניו יורק
לפי מחוזות
- מידטאון מנהטן 585 מלונות
- לוור מנהטן 160 מלונות
רובעים
שכונות
- מחוז דיאמונד
- Clinton
- Upper West Side
- Upper East Side
- Upper Manhattan
- Chelsea
- Harlem
- Theatre District
- East Harlem
- Financial District
- Garment District
- Kips Bay
- Long Island City
שדות תעופה
- נמל התעופה הבינלאומי ג’ון פ. קנדי
- נמל התעופה הבינלאומי ניוארק ליברטי
- נמל התעופה לה-גארדיה
- נמל התעופה ווסטצ’סטר קאונטי
מלונות מומלצים ביעדים פופולריים
אזורי תיירות
- לונג איילנד 376 מלונות
- אליס איילנד 185 מלונות
- אי גוברנורס 31 מלונות
- הר אלפיני 20 מלונות
אתרים תיירותיים
- פסל החירות
- מוזיאון מטרופוליטן לאמנות
- האמפייר סטייט בילדינג
- ברודווי
- המוזיאון האמריקני להיסטוריה של הטבע
- גשר ברוקלין
- מנהטן ברידג’
- World Trade Center Site
בידור
לאן ללכת
תחבורה
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.