• תַפרִיט
  • תַפרִיט

מדריך לבחירה וקנייה של אטמי אוזניים איכותיים לעבודה ולטיולים

דף הבית » מדריך לבחירה וקנייה של אטמי אוזניים איכותיים לעבודה ולטיולים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

הצלום: GFDL-en; cc-by-2.5 ויקיפדיה

נראה כי קיימת מגמת עלייה בלקויות שמיעה כיום. מלבד סיבות טבעיות ותורשתיות, סביבת העבודה הרועשת תרמה רבות למגמת עלייה זו. על מעסיקים לעשות הרבה יותר מלהשיג מגני אוזניים כדי להגן על בריאות עובדיהם מהסיבות הבאות: מגני אוזניים לא נכנסים עד לתעלות האוזן אז הם אינם יעילים נגד רעש חריג. בנוסף, מגני אוזניים יכולים להיות מאוד לא נוחים במזג אוויר חם שכן הם יכולים להיהפך למגרדים מאוד. אז מה בדיוק צריך לעשות בשביל להבטיח הגנה על שמיעת העובדים? התשובה הפשוטה היא להשיג אטמי אוזניים. אם מדברים על גיוון, לאטמים יש הרבה ממנו – הם מגנים מפני מים, אבק, רוח וכל גורם אחד שעלול להשפיע על יכולת השמיעה של העובדים. יתרה מזאת, אטמי אוזניים מכסים את כל הבעיות של מגני אוזניים משום שהם נכנסים לתוך תעלת האוזן ומתרחבים כדי לחסום את המעבר, דבר שחוסם מעבר של גלי קול באופן זמני; בנוגע למזג אוויר, הם מתאימים למזג אוויר חם, קר, רטוב או יבש. אבל יש כל כך הרבה סוגים בחוץ, הנעים מספוגיים חד פעמיים ועד לרב פעמיים מסיליקון ונוכל להמשיך לפרט עוד ועוד…

אטמי\מגיני אוזניים באמזון

הבנת חשיבות ההגנה על השמיעה במקום העבודה: למקומות עבודה רבים, בעיקר עסקי ייצור ובניין, יש היסטוריה של שיעור גבוה של פגיעות בשמיעת העובדים. כדי לנסות לעצור את הטרנד הזה, נחקק חוק שמאלץ עובדים להשתמש באמצעי הגנה מכוונים להגנה על השמיעה שלהם. החוק נותן סמכות לעובדים לזהות סיכונים הרסניים לשמיעה שלהם ומספק הגנה פרופורציונלית לרמת הסיכון. דרכים רבות נתונות לשיקול הדעת של המעסיקים הכוללות בין היתר: בחירת ציוד שקט יותר, הבאת אמצעיים הנדסיים לשליטה ברעש כמו משתיקים ומיקום משרדים של עובדים הרחק מהמכונות המרעישות. על אף שלא ניתן למגר לחלוטין רעש אקראי, עדיין מצופה שייושמו אמצעי הגנה על שמיעת העובדים. החוק מספק תנאים ספציפיים הקובעים את זה:

*מעסיקים חייבים לספק אמצעי הגנה באזורים שבהם רמת הרעש מגיעה ל- 85 דציבלים (ממוצע חשיפה יומי או שבועי)

*מעסיקים חייבים להעריך את הסיכון לבריאות העובדים ולספק להם מידע בנושא כאשר רמת הרעש הינה 80 דציבלים

*קיים גם גבול עליון של חשיפה לרעש, שהוא 87 דציבלים, כאשר לוקחים בחשבון את ההפחתה בחשיפה שנובעת מההגנות. אסור לחשוף עובדים לרעש מעל גבול זה.

*יש לעשות ממוצע לרמות החשיפה לרעש במהלך יום עבודה או שבוע.

*יש לעשות ממוצע לרעשים המקסימליים (שיא הלחץ שנובע מרעש) אליהם חשופים העובדים במהלך יום עבודה. נעשה סדר ברמות ההפחתה, HML, SNR, ו-Db: אלו הם מספר קריטריונים ידועים להגנה על שמיעה שיעזרו לכם להבין מה היכולת של מוצר לספק הגנה נגד רעשים והפרעות. יש צורך להבין כמו שצריך איך לפרש את המידות האלו כפי שהן לרוב מצוינות על מוצרים; זה עוזר בהשוואת מוצרים. אם אין לכם את הידע הדרוש, לא תוכלו לבחור את אצבעי ההגנה הטובים ביותר בפני רעש.

מונחים

מה היא הפחתה? זהו תהליך דרכו פוחתת אנרגיה הנובעת מרעש.

מה זה SNR? זהו התקן האוניברסלי למדידת הפחתת רעש של מגני אוזניים שונים. השיטה נקראת Single Number Rating system. היא לרוב מצוינת על גבי מגני אוזניים. ככל שרמת ה- SNR גבוהה יותר זו אינדיקציה ליכולת טובה יותר של הפחתת רעש.

מה זה HML? זהו פרמטר המודד את הפחתת הרעש של מכשירים לפי דירוגם- נמוך, בינוני או גבוה.

מה זה Db (דציבלים)? זהו תקן למדידת עוצמת רעש. סולם דציבלים מתנהג כמו סולם לוגריתמי שכן יש הגברה של פי שלושה בדציבלים בכל הכפלה של עוצמת רעש. סימן הייצוג של הסולם הוא Db.

בחירת אטמי אוזניים לעובדים שלכם:

לכל אדם בצוות שלכם יש תעלת אוזניים מיוחדת לו ולכן יש צורך להתאים את האטמים אישית לנתוני האוזניים של העובדים. זאת, כדי להימנע מקניית אטמים קטנים או גדולים מדי לחלק מן העובדים.

בחירת אטמי אוזניים ספציפית נגד סכנות רעש:

סביבות עבודה משתנות בסכנות הרעש הקיימות בהן ובסיכונים שהן מהוות. בעוד חלק מייצרות רעש בתדירות גבוהה ובעצימות נמוכה מאוד ואחרת בדיוק ההפך, יש גם כאלו שגם מייצרות רעש בתדרים גבוהים וגם בעוצמה רבה. כלומר סכנות הרעש בתעשיות שונות יכולות להיות מגוונות מאוד.

בחירת אטמי אוזניים מתאימים לתעשייה שלכם:

תעשיות שונות מצריכות עיצוב שונה ומאפיינים מתאימים של אטמי אוזניים. למשל, כדי להבחין בקלות באטמים שעשויים ליפול במקומות בעייתיים כמו מאפים או בצק במפעלי האוכל והשתייה, כדאי שאטמי האוזניים יהיו בצבע בולט ובוהק.

בחירת אטמי אוזניים בהתבסס על הערכת הסיכונים שלכם:

כשמעצבים את אטמי האוזניים צריך לקחת בחשבון את סביבת העבודה. אז למעשה מעסיקים צריכים לחפש דרכים שבהם העובדים יוכלו להשתמש באטמי האוזניים בלי שזה ישפיע על יעילות העבודה שלהם ובלי שיהיה לאטמים אפקט שלילי על בריאותם. אטמי אוזניים גם צריכים להיות בנויים בצורה שתפחית את החשיפה של העובדים לרעש בצורה המקסימלית האפשרית.

וידוא כי עונים על דרישותיכם, על הסטנדרטיים, האישורים והחקיקה שאתם דורשים:

עניין חשוב נוסף הוא שציוד הגנה כמו מגני רעש ואטמי אוזניים יענו על סטנדרטים בין לאומיים ויעמדו בחקיקה העדכנית. סימוני CE, EN, ISO ו-BS מראים איזה ציוד עומד בתקנים עבור בטיחות, עיצוב ותפקוד.

בחירת הספק והיצרן הטובים ביותר:

לא יחסרו לכם יצרנים של ציוד הגנה לאוזניים. מומלץ לקרוא ביקורות, לקבל המלצות ולקרוא בפורומים ברשת לפני שאתם בוחרים בספק, כדי לבחור את הספק הטוב ביותר.

נסו לפני שתקנו:

עליכם להיות בטוחים שכל מכשיר או אטמי אוזניים עונים על הדרישות ומתאימים לכל עובד, אפילו לפני ההזמנה. דרך אחת להבטיח זאת היא להזמין כמה דוגמיות למבחן כדי שהעובדים יוכלו לנסות אותם ולתת פידבק על איך היה לעבוד איתם.

מחיר ואיכות- להשיג את האיזון הנכון:

המחיר והאיכות שעליכם לבחור צריכות להיות פונקציה של רמת הסיכון של הרעשים. אטמי אוזניים בעלי עיצובים יותר מתוחכמים וספציפיים יתאימו לסביבות עבודה רועשות יותר בעוד האטמים הרגילים ישרתו אותכם טוב בסביבות רועשות פחות.

הבטחת נוחות:

אתם יכולים לארגן אימונים על מכשירים מפחיתי רעש כדי להעניק לעובדים שלכם את הידע הדרוש, כדי ידעו איך להחדיר ולהתאם את ציוד ההגנה לאוזניים שלהם.

אם אתם יוצאים לטיול:

אם אתם מתכננים לטוס לחו”ל בקרוב ומפחדים שהרעש שבמטוס יפריע לכם להעביר את הטיסה בנעימים, מומלץ להצטייד באטמי אוזניים טובים, נוחים ונעימים למגע.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם