• תַפרִיט
  • תַפרִיט

המלצות לקנייה ולבחירת מסנן המים המומלץ לטיולים

דף הבית » המלצות לקנייה ולבחירת מסנן המים המומלץ לטיולים

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 6 דקות

אם אתה לא מטייל עם מאגר נכבד של מים נקיים מהבית לא תוכל להתחמק מלטפל במים. למרבה המזל, ישנן מספר אופציות לרשותך. בשוק היום יש מספר סוגים של פילטרים וטיפולים כימיים שתוכל לבחור מתוכם. הכתבה הזאת תסייע לך להעריך מי מהאפשרויות עונה על צרכייך בצורה הטובה ביותר.

קרדיט לתמונה ראשית: AMAZON Membrane Solutions

כדאי לקרוא מאמרים של https://hometuff.com אוניברסיטת פרינסטון מדריך לקניית בקבוק מים מסוננים

אפקטיביות: זו עובדה מבוססת שפתוגנים הנמצאים במים לא נקיים יכולים לגרום לך לקשיים ולמצוקות. נראה שיש תחרות קשה בנוגע למהו טיפול המים הטוב ביותר.

מטהרים נגד פילטרים: השאלה איזו מערכת טיפול מים היא היעילה ביותר גוררת אותנו לדיון מטהרים-נגד-פילטרים. כדי להיות אובייקטיבי, כל מה שפילטר עושה הוא לנפות חלקיקים ופתוגנים אבל מטהרים, שהם בדרך כלל כימיקלים, הורגים את כל סוגי הפתוגנים כולל בקטריות, פרוטוזואונים ווירוסים. אז כשמדובר ביעילות למטהרים יש יתרון קל, אך יש גם מעט פילטרים שעובדים כמו מטהרים, למשל לפילטר מנורת ה-UV יש מנגנון סטריליזציית פתוגנים. הדיון איזו מערכת טיפול במים הינה הטובה ביותר לא רלוונטית ובמקום זאת יש לשאול את השאלה איזו מערכת מים מתאימה לפתוגן ספציפי. זו השאלה שננסה לענות עליה בקטע הבא.

איזו מערכת עובדת על איזה פתוגן: כשמדובר במערכות לניקוי מים אין פתרון אחד אולטימטיבי. לכל אחד יש אזורי חולשה וחוזק. בעוד שחלק מאוד יעילים בהתמודדות עם וירוסים ופתוגנים וחלשים יותר בניפוי חלקיקים, אחרים מנפים חלקיקים באופן מושלם אך אינם חזקים מספיק בשביל להרוג פתוגנים. יש גם כאלו שחזקים מספיק רק כדי להפוך חיידקים לסטריליים אך לא להרוג אותם. עלייך להיות בטוח איזו שיטה עובדת הכי טוב עם סוג הפתוגן איתו אתה מתמודד. בשביל ולהיות מוכן לכל סיטואציה אפשרית תוכל לשלב בין מערכת פילטר ומטהרים כימיים. ככה תוכל להיות בטוח שהמים שאתה שותה הינם נקיים מאוד והיגייניים. למרות זאת, זה עדיין הכרחי שתדע איזו מערכת הכי מתאימה לאיזה פתוגן. בקטע הבא נתאר מערכות לטיהור מים ואת יכולותיהן בחיסול פתוגנים.

מסנני מים לטיולים באמזון

מסנני מים לטיולים בעליאקספרס

למה בכלל לטפל במים?

אני לא מאמין ששכחת את התכונות של מים נקיים בקלות כזו, אבל רק למקרה שכן הרשה לי להזכיר לך שהם אמורים להיות נטולי צבע, טעם וריח וללא חלקיקים בתוכם. על אף דברים אלו מחקרים הראו כי התכונות האלו הן בסיסיות מכדי לקבוע את רמת ניקיון המים. יש וירוסים שלא ניתן לראות, לטעום או להריח אותם ואין להם צבע שניתן לזהות ועדיין יכולים להימצא במים. שוטה שמחזיק בסטנדרטים הלא ראויים האלו למים נקיים יכול בבורותו לשתות מים מלאים בווירוסים ולתהות מאוחר יותר מדוע הוא או היא אובחנו בהפטיטיס A או בכל מחלה אחרת המקושרת לווירוסים שמקורם במים. נפנה לקהל הקוראים הצפוי שלנו- מטיילים ומחנאים- זוהי פיסת מידע חשובה עבורכם לדעת שבהחלט ייתכן כי מקורות מים במקומות גבוהים לא יזדקקו לטיפול כלל אך חוקרים ממליצים בעקשנות שזה מאוד חשוב לטפל במים המגיעים ממסלולים בעלי תנועה אנושית כבדה וכאלה שעוברים בהם בקר וחיות מכיוון שלמים ממקומות כאלו יש סיכוי מאוד גבוה להיות מזוהמים. כאן אמליץ שמכיוון שלא ניתן לדעת את רמת ניקיון המים רק ממראם אל תיקח סיכון ותטפל מים לא משנה מאיזה מקור הם מגיעים. רק תדמיין מהם הסיכונים אם אתה לוקח מקור מים לא מטופל- להידבק בכל מיני מחלות הנישאות במים מן האורגניזמים הקטלניים המוצגים כאן.

פתוגנים:

פרוטוזאונים: צריכת מים המכילים פרוטוזאונים חושפת אותך למחלות הנישאות במים- למשל ג’יארדסיס וקריפטוספורידיום. קשה להתמודד עם הפרוטוזאונים, למשל לקריפטוספורידיום יש שכבת הגנה חיצונית שגורמת לו להיות עמיד לכל מיני טיפולי מים. ברגע שהם נכנסים למערכת שלך, הם גורמים לכל מיני נזקים למערכת העיכול שלך ובעיקר למעי. כאורגניזם טפיל חד תאי הוא יכול לחיות במים קרים במשך שבועות או חודשים ואתה גם לא תשים לב מיד לאחר בליעתו שכן התסמינים מופיעים רק בין יומיים לשבועיים לאחר המקרה.

בקטריות: על אף שאת האורגניזמים האלו ניתן לראות ובקלות ניתן לסנן, הם גורמים למחלות מאוד קשות כמו אי-קולי, דיזנטריה וקמפילובקטריוזיס.

וירוסים: דבר אחד בנוגע לוירוסים שגורם להם להיות קשים להתמודדות הוא שהם מיקרוסקופיים ולכן לא ניתן להיפטר מהם בעזרת סינון של פילטרים. גודלם הזעיר לא גורם להם להיות פחות מזיקים שכן הם הסיבה להפטיטיס A ווירוס הרוטו.

מה מחסל פתוגנים מסוימים?

לכל אחד מן הפתוגנים המצוינים, חלק ממערכות טיהור המים יותר יעילות בעוד הפתוגנים יהיו עמידים במערכות טיהור אחרות; כך שחשוב מאוד שתשים לב איזו מערכת טיהור היא המתאימה ביותר לכל פתוגן.

קריפטוספורידיום: שימוש בפילטרים יהיה יעיל כדי להיפטר מהפתוגן הזה; כימיקלים כמו כלורין דאוקסיד יהרגו אותם תוך ארבע שעות, הם עמידים בפני יוד ומטהרי UV ינטרלו אותם בלבד.

בקטריות: כל אמצעי טיהור המים טובים לניקוי מבקטריות.

חלקיקים: כל סוגי החלקיקים כולל טין ניתנים לטיפול על ידי פילטרים.

זמן לפני שתייה: עבור חלק ממערכות הטיפול במים, לא צריך לחכות זמן כלל בין הטיהור לשתייה, אבל עבור אחרות, בשביל בטיחותך ויעילות הטיפול עלייך לחכות פרק זמן כלשהו לפני שהמים מוכנים לשתייה או לשימוש אחר. בטיול רגלי, רוב הזמן אתה בהליכה ולא תרצה לבזבז זמן על ישיבה בטלה והמתנה כך שמערכות מבוססות פילטר ככל הנראה יתאימו יותר במקרה זה שכן כל שעלייך לעשות הוא לשפוך את המים דרך המסנן ולאסוף את המים המסוננים באופן כמעט מידי. כאשר עושים קמפינג או מטיילים בחו”ל במקומות שאינך בטוח בניקיון המים או אפילו במסלולי טיול בהם כל האינדיקציות מראות כי סביר שהמים מזוהמים, תבחר במערכות טיהור מים שלוקח להן יותר זמן להשיג מים נקיים. דבר אחד שתוכל לעשות כאן הוא לטפל בכמות גדולה של מים בכל פעם ולכן אנחנו ממליצים על מערכת טיפול במים שהיא כבדה אך יעילה המלווה בטיפול כימי. באופן זה יש לך גישה למים נקיים ובטוחים מתי שתרצה לזמן ארוך אם לא עד סוף הטיול לאחר שהקדשת את הזמן ואת כאב הראש וטיפלת בכמות כזו גדולה של מים.

כעת בוא ונתמקד מעט על פילטרים בשביל לבחון פרטים חשובים שעלייך לקחת בחשבון לפני שאתה בוחר אחד.

יכולת לטפל בכמויות גדולות של מים: זהו מאפיין אחד שעליך להתחשב בו אם אתה הולך להיות במחנה עם מספר לא קטן של אנשים. זה יהיה משהו אחד פחות לחשוב עליו אם אתה טייל בודד בטיול קצר; אבל עבור קבוצה, אם תתעלם מהמרכיב החשוב הזה במערכת טיהור המים זה יוביל לייאושך. מגוחך לסמוך על מערכת טיפול קטנה לסינון נפח גדול של מים. אם תנסה את זה תגרום לעצמך תסכול רב. תזדקק במקום זה למערכת טיפול שמצליחה לטפל בנפח גדול בטיפול אחד. האם מקור המים שלך מוגבל? או שאתה מקים מחנה עם חבריך לתקופה ארוכה יחסית? אם כן עלייך לחשוב על לקנות פילטר משאבה או פילטר הניזון מכוח הכבידה.

יעילות המערכות:

פילטרים: היתרון של מערכות הסינון הוא ניפוי חלקיקים וכל פתוגן אחר שהוא גדול מספיק בשביל להיתפס ברשת של הפילטר. פתוגנים כאלה כוללים בקטריות וקריפטוספורידיום. אך חולשה כללית אחת של פילטרים היא שהחורים ברשת גדולים מדי בשביל לתפוס וירוסים.

טיפולים כימיים: בשביל הפתוגנים האלה שחומקים מרשת הפילטרים קיימים כימיקלים שיכולים להרוג אותם. טיפולים כימיים עובדים גם על בקטריות וקריפטוספורידיום. החסרונות הם שטיפולים כימיים בדרך כלל לא מפרידים חלקיקים וגם לרוב משפיעים על טעם המים.

מטהרי UV: אם משווים מטהר UV לטיפול כימי, הראשון הוא שלב אחד נמוך יותר בעוצמת הטיפול שכן הוא מנטרל רק את הדנ”א של הפתוגנים כך שלא יוכלו להתרבות. חוקרים רבים טוענים שזה מספיק בשביל לחסל את איום הפתוגנים. על אף זאת, הטלת המום בפתוגנים עלולה להיות זמנית בלבד שכן הם יכולים להשיג מחדש את כוחם ההרסני בנוכחות אור. חסרון נוסף למטהרי UV הוא שהם לא מסננים חלקיקים בצורה יסודית כמו פילטרים. מלבד לזה הם ראויים בכל החזיתות האחרות.

שיקולים נוספים לטיפול במים:

מתאמים של בקבוק או מאגר מים: זהו מאפיין הכרחי על פילטר שמבטיח שמים מסוננים יתועלו ללא נזילות או דליפות לבקבוק או למאגר מים. חלק מהפילטרים מגיעים עם מתאמים מובנים בעוד לחלק יש אפשרות להוסיף אותו.

צינור קדם-פילטר: הם פחות או יותר השכבה הראשונה של פילטרים שתוכננו כך שיפחיתו את כמות החול והטין שנכנסת לתאים הפנימיים של הפילטר. הם מפחיתים את כמות החול והטין כדי שלא יימלאו ויחסמו אלמנטים פנימיים של הפילטר. אם לפילטר שלך אין את הקדם-פילטרים האלו אתה יכול לאלתר-פילטרים של קפה, בנדנה או בגדים רכים יעשו גם הם את העבודה.

מרכיב פחמני: אם אתה משלב פילטרים עם מטהרים כימיים, סינון עם מרכיב פחמני מוצלח מאוד בלנטרל טעם לא נעים של הכימיקליים. על אף זאת, חייב להיות איזון טוב ושמירה נוקשה על נהלי התהליך שכן סינון מים שכבר טופלו במערכת פחמן מוקדם מדי עלול להרוס או להחליש את ההשפעה של הכימיקלים. למשל פחמן לגמרי מבטל את טיהור המים אם ליוד או לכלורין אוקסיד לא ניתן הזמן המצוין על המערכת לערוך ניקוי חיידקים יסודי. כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר ממערכת טיהור בעלת שני שלבים, חשוב מאוד שתעקוב אחרי ההוראות במדויק. ראשית תטפל במים בעזרת הכימיקלים; לאחר שנתת לכימיקליים מספיק זמן בכדי לערוך ניקוי יסודי, בדרך כלל בין שלוש לארבע שעות, רק אז תסנן אותם עם מרכיב פחמני.

מחנאות: למטרות מחנאות פילטרים של כוח כבידה יתאימו. למקורות מים רבים בעת טיול או הקמת מחנה אין ברזים או צינורות. זה פשוט דורש ממך סבלנות; כל שעלייך לעשות הוא למלא אותו בלילה ולהתעורר למים נקיים ומסוננים.

אוסף מים “מלוכלכים” ייעודי: עבור פילטרים גדולים יותר, במיוחד כאלה שמשתמשים בהם במחנות- דלי, מיכל או כיור שניתן להשתמש בו בשביל לדלות מים ממקורות כמו אגמים, מעיינות, מפלים ונחלים יעזור להעביר מים למיקום הפילטר אם מקורות המים רחוקים מהמחנה. הפילטר שלך גם יהיה מוגן כך שכן חלקיקי חול או חצץ גדולים ישקעו בקרקעית הדלי עד שתשפוך את תכולתו לפילטר; זה היגייני יותר למלא כך את הפילטר שכן הדלי יהיה הדבר היחיד שייגע במים מזוהמים ממש במקורם.

טיול בין לאומי: אינך יכול לחזות מה טיבם של מקורות המים שתתקל בהם, בעיקר באזורים שאינך מכיר. לכן מומלץ כי תמיד תבחר במטהר מים.

זיהום כימי: מרכיב הפחמן הוא מאפיין כל כך חשוב בפילטרים מכיוון שהוא יכול לספוג כימיקליים מסוכנים שנמצאים במים מזוהמים. עדיין ניתן להתמודד עם זיהומי בקטריות עם פילטר מיקרונים קטן. גודלם של בקטריות נפוצות נע בין 1 ל-8 מיקרון, פילטר ברמת סינון 0.2 מיקרון ינפה בקטריות ביעילות רבה. על אף זאת, יש מים מזוהמים שלא ניתנים לניקוי, בעיקר כאלו המכילים ריכוז גבוה מאוד של כימיקלים- ניקוי של אלו עשוי להיות מעל ומעבר ליכולת של פילטרים ושל מטהרים. לכן כאשר אתם יוצאים לטיול, הימנעו ככל שניתן ממקורות מים בעל ריח רע או צחנה שמעידה על כך שהן זורמים ישירות משלוליות כרייה, חוות חקלאיות או אזורים שהזדהמו כתוצאה משפיכות נפט.

תרופות: חלק מהמחלות הנישאות במים קטלניות מאוד ומכיוון שאינך יכול לדעת למה לצפות כאשר אתה יוצא לטיול, תמיד בטוח יותר להגן על עצמך ולהצטייד בכל התרופות שאתה עלול להזדקק להן למקרה שתהיה התפרצות במחנה של מחלות שמקורן במים. תבקר רופא לפני היציאה לטיול כדי לקבל רשימה של תרופות יעילות בהתמודדות עם מחלות מסוג זה.

בשורה התחתונה: אין מקור מים שהוא נקי במאה אחוז ולכן יש צורך לבחור בסוג טיפול כזה או אחר על מנת לא לחשוף את עצמך למחלות שמקורן במים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם