מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 6 דקותקיימות חברות רבות המציעות ביטוח נסיעות לחו”ל. עם כל כך הרבה מבחר, איך תבחרו את החברה ואת הביטוח המתאים ביותר עבורכם? יש הרבה דברים שכדאי לקחת בחשבון, כמו האם החברה מעבירה לכם את כספי הפיצויים כשאתם בחו”ל או רק כשאתם חוזרים לארץ, או האם היא מוכנה לכסות כל מצב רפואי. אז איפה כדאי לעשות ביטוח? קבלו השוואת ביטוחי נסיעות.
הערה חשובה לפני הכל: אם נוסעים לחו”ל עם מלווה\שותף, חשוב ששניהם יהיו מבוטחים באותה חברת ביטוח. כי אז הם מוגדרים כמלווה למקרה ויש בעיות המצריכות אישפוז ואו הארכת השהייה.
לפני שאתם רוכשים ביטוח נסיעות, כדאי לקרוא גם – ביטוח נסיעות לחו”ל – מה הוא כולל ומה אתם צריכים?
תוכן עניינים:
לעשות את הביטוח מול החברות הגדולות
האם כדאי לסגור ביטוח דרך סוכן?
ביטוחי נסיעות חינמיים לחו”ל:
בשנים האחרונות יש יותר ויותר חברות, בעיקר חברות אשראי, שנותנות במתנה ללקוחות שלהם ביטוח נסיעות לחו”ל חינמי. המתנה נשמעת מצוין, כי היא חוסכת לנו כמה דולרים, אבל מה שאנחנו לא יודעים זה שהביטוח שאנחנו מקבלים מהם הוא כל כך דל, שהוא בעצם לא מכסה כלום. אם תצטרכו להפעיל את הביטוח, תגלו שרוב הדברים לא מכוסים או שדרושים השתתפות עצמית גבוהה מאד. לכן, אם אתם עושים את הביטוח החינמי דרך חברות האשראי, קחו בחשבון שזה בערך שווה ערך למצב שבו טסתם לחו”ל ללא ביטוח בכלל.
ביטוח בקופות החולים:
הכיסוי של קופת החולים הוא יותר טוב מחברות האשראי, אבל עדין אינו מקיף. יש הרבה דברים שלא מכוסים ולרוב יבקשו מכם השתתפות עצמית גבוהה. אם למשל תצטרכו תרופות כלשהן ב-60 דולר, בתביעה יבקשו מכם השתתפות עצמית ולכן לא תמיד ישתלם לכם להפעיל את ביטוח הנסיעות. רגעים כאלו יגרמו לך לתהות למה בכלל עשיתם ביטוח מלכתחילה אם ההשתתפות העצמית יותר גבוהה מעלות הטיפול.
אם אתם בכל זאת בוחרים לעשות ביטוח דרך קופת החולים, חשוב לדעת שהביטוח נעשה בפועל על ידי חברת הביטוח שפועלת בשיתוף פעולה עם הקופה. יש למסור לחברת הביטוח את התיק הרפואי שלכם כיוון שקופת החולים לא תעשה זאת. חשוב שחברת הביטוח תדע על המצב הרפואי שלכם כדי שתוכל לתת לכם פוליסה מתאימה.
לעשות את הביטוח מול החברות הגדולות:
בשוק הישראלי קיימות מספר חברות ביטוח גדולות – פספורט כארד, הפניקס והראל. אז באיזו חברה כדאי לעשות את הביטוח שלכם?
היום, לכל חברות הביטוח הגדולות כבר יש אפליקציה ייעודית לנוסעים לחו”ל. דרך האפליקציה של כל אחת מחברות הביטוח אתם יכולים להגיש תביעות ולקבל את כספי הפיצויים שמגיעים לכם תוך זמן קצר. האפליקציות גם מאפשרות לאתר רופא או בית חולים קרוב אליכם. כולן גם מאפשרות להתייעץ עם רופא אונליין ולקבל מרשמים במידת הצורך.
בעיקרון, ההבדל הגדול ביותר בין חברות הביטוח הגדולות זה המחיר ורמת הכיסוי. בקריטריון הזה, חברת הפניקס מנצחת בגדול. היא מספקת ביטוח רפואי ללא הגבלה, בעוד שהחברות האחרות מגבילות את הכיסוי עד 5 מיליון דולר. בתקופת הקורונה, הפניקס גם מציעה “מגן קורונה” בעלות של 1.5 דולר בלבד לבעלי תו ירוק. גם כאן, “מגן הקורונה” של הפניקס מספק כיסויים גבוהים באופן משמעותי מהמתחרות. בנוסף, במקרה של בידוד בחו”ל, היא מספקת עד 100 דולר ללילה ללא מגבלת לילות. בשאר החברות יש מגבלת לילות.
יתרונות נוספים של הפניקס:
- אין השתתפות עצמית.
- הביטוח מכסה כל מצב רפואי חדש בחו”ל, כולל קורונה.
- הפוליסה הבסיסית מכסה איתור וחילוץ, הטסה רפואית וחבות כלפי צד שלישי.
- ביטוח שלוקח בחשבון את כל המשפחה. אם משפחה גרעינית רכשה את ביטוח ביטול או קיצור נסיעה מסיבה רפואית או את “מגן קורונה” ואחד מבני המשפחה נדבק בקורונה או לא יכול לטוס עקב סיבה רפואית, המשפחה יכולה לא לטוס ולקבל פיצוי עבור כולם, גם אם רק אחד נדבק. בחברות האחרות זה רק אותו בן משפחה. למשל, אם מישהו בחזור נדבק בקורונה ולא יכול לעלות לטיסה אז בחברות האחרות יכול להישאר איתו רק מלווה אחד.
עוד הבדלים:
מתי מגיע התשלום?
כפי שכבר הזכרנו, לכל חברה יש אפליקציה, שדרכה אפשר לדרוש פיצויים. אבל תוך כמה זמן מגיע התשלום מהחברה? בחברת הראל אתם יכולים לדווח על טיפול רפואי או רכישת תרופה ולקבל תשלום של 300 דולר מראש. גם במקרה של עיכוב בהגעת המזוודה שלכם, תוכלו לקבל תשלום של 150 דולר באופן מידי.
גם פספורטכארד מספקת מענה ותשלום מהיר. עם רכישת הביטוח של החברה, אתם מקבלים כרטיס אשראי PassportCard, שבהתחלה טעון ב-0 שקלים. ניתן לאסוף את הכרטיס בשדה התעופה- בטרמינל 3 בשרוול D או בטרמינל 1 בשער 37 וניתן גם לאסוף אותו בחלק מסניפי BE (רשת הפארם של שופרסל). בכל מקרה של בעיה רפואית או עיכוב של כבודה, יש להיכנס לאפליקציה ותוך זמן קצר האשראי נטען בסכום שאתם צריכים כדי שתוכלו לשלם ישירות מכספי החברה. אם זאת, יש לציין שבמקרה של אובדן מזוודה, תקבלו את הכסף רק בארץ, לאחר הצגת המסמכים הדרושים.
חברת הביטוח הישראלית דיווידשילד/ פספורטכארד קיבלה פטנט בארה”ב על הטכנולוגיה הייחודית שלה לתשלום תביעות ביטוח בזמן אמת באמצעות כרטיס אשראי נטען בקרות אירוע ביטוחי בחו”ל, כולל תשלום לרופאים, עבור תרופות או משיכת מזומן מכספומט, במקרה של עיכוב כבודה ואירועים ביטוחיים נוספים. המשמעות היא שהשימוש בכרטיס של פספורטכארד מאפשרת ללקוח שלא להוציא כסף מכיסו עבור שירותים רפואיים, להגיש קבלות בתביעה מול חברת הביטוח או לשלם השתתפות עצמית.
לעומת זאת, בחברת הפניקס אתם צריכים לשלוח קבלות על קבלת הטיפול ורק לאחר מכן ישלחו לכם את הכסף. זהו אחד מהחסרונות של הפניקס לעומת הראל.
השתתפות עצמית – כן או לא?
כפי שכבר ציינו, בחברת הפניקס אין השתתפות עצמית, מה שאומר שאתם לא תצטרכו להשתתף בהוצאות. גם חברת פספורטכארט מספקת פטור מלא מהשתתפות עצמית, אך רק בתנאי ששילמתם על ההוצאות הכספיות דרך כרטיס האשראי שלהם, PassportCard. חברת הראל מחייבת השתתפות עצמית אלא אם רכשתם פוליסה שכוללת פטור.
נוודי העולם (World Nomads):
ביטוח נסיעות מומלץ לאנשים בריאים הוא הביטוח של “נוודי העולם” (World Nomads). זוהי חברת ביטוח נסיעות שמבוססת באוסטריה ונוסדה בשנת 2002 על ידי סיימון מונק. סיימון האמין שיש לתת לנוסעים את הביטוח ההוגן ביותר עבורם. חברתו מבטחת אנשים מ-150 מדינות כולל כיסוי רפואי ופינוי, סיוע חירום 24 שעות ביממה וכיסוי על מגוון פעילויות אקסטרים (יש לשלם תוספת על פעילויות אקסטרים מסוימות). בחברה זו יש כיסויים מורחבים טובים ממה שקיים בחברות אחרות.
החברה אינה מכסה הוצאות שקשורות לתקריות בעקבות שימוש באלכוהול או בסמים, לרשלנות או למצבים רפואיים קיימים. בכל מקרה, כדאי לקרוא היטב את הפוליסה כדי לוודא שאתם מבינים מה מכוסה ומה לא.
הביטוח של “נוודי העולם” מומלץ על ידי גופים רבים הקשורים לתיירות, כמו לונלי פלנט ונשיונל ג’יאוגרפיק.
היתרונות של “נוודי העולם”:
- המחירים התחרותיים.
- יש כיסוי עד גיל 66 ללא תוספת תשלום, בתנאי שאתם בריאים.
- ניתן לבטח שנה מראש. זה מאפשר תכנון אופטימלי של הטיול ולא קיים בחברות בארץ.
- ניתן לבצע את התביעה באינטרנט במקרה שמשהו קורה. חשוב להדגיש שהדרך היחידה לנהל את התביעה היא דרך האינטרנט באופן עצמאי. חברת הביטוח אינה מנהלת את התביעה.
- שירות לקוחות מהיר 24/7.
החסרונות של “נוודי העולם”:
- צריך לדעת ולהבין את השפה האנגלית. אם אתם לא מבינים מה רשום בפוליסה, אל תרכשו את הביטוח.
- לא מכסה אנשים מעל גיל 70.
האם כדאי לסגור ביטוח דרך סוכן?
היום ניתן להזמין ביטוח נסיעות לחו”ל בקלות דרך האינטרנט, בצורה עצמאית לגמרי. אבל האם זה כדאי? הנה כמה סיבות לסגור ביטוח נסיעות לחו”ל דרך סוכן ביטוח:
- זה עולה אותו דבר כמו לסגור עצמאית מול החברה.
- יש לו ידע מקצועי שיכול להוזיל לכם עלויות. לרוב האנשים אין את הידע המקצועי הקשור לעולם הביטוחים והם לא מבינים בדקויות הקטנות. למשל, אם אתם מתכוונים לעשות סקי בחו”ל ומוסיפים סעיף של “תאונות אישיות”, זה לא יכסה אתכם במקרה של תאונת סקי. סוכן ביטוח מכיר את כל הדקויות ויכול לחסוך לכם הוצאות על סעיפים מיותרים.
- יש לכם מישהו לפנות אליו. במקרה של בעיה במהלך הטיול, אתם יכולים להרגיש בטוחים ולפנות לסוכן הביטוח שלכם כדי להתייעץ מה כדאי לעשות. הסוכן ייתן לכם יחס אישי וקשוב יותר מחברות הביטוח. גם כשסוגרים מול הסוכן, עדיין יש לכם את הנציג של החברה 24/7, כך שאתם מכוסים מכל הכיוונים.
חשוב לוודא שאתם רוכשים את הביטוח דרך סוכן ביטוח ולא סוכן נסיעות, שאין לו את הכלים המתאימים והידע המקצועי לעזור לכם.
רוצים לדבר עם סוכן לגבי ביטוח נסיעות לחו”ל? מוזמנים למלא את הפרטים הבאים בטופס ואנו נעביר את הפרטים שלכם לסוכן ביטוח מומלץ, שיחזור אליכם ויעזור לכם לבחור את הביטוח המתאים ביותר עבורכם.
שאלות שכדאי לשאול את הסוכן לפני שרוכשים דרכו ביטוח:
- אנחנו מעוניינים לטוס לחו”ל, תבטחו אותנו?
- עד איזה גיל ניתן לרכוש את הביטוח?
- האם ניתן לרכוש ביטוח נסיעות לכל מקום?
- האם, מי שנפצע / חלה בחו”ל צריך לשלם על המשך טיפול בארץ בגלל שזה קרה לו בחו”ל?
- ביטוח “על המים”: נקודה שתמיד רצוי לבדוק. אם אתה שוכר רכב ועולה אתו על מעבורת- האם במקרה טביעה או נזק על מעבורת הרכב מכוסה?
- כשאתה בטיול ועושה שייט בסירה- האם הביטוח הרגיל מכסה אותך גם במים? יש חברות ביטוח שעשויות לדרוש תוספת ביטוח על כך ששטים.
- אני בחו”ל ולא מרגיש טוב. מה לעשות?
- נדבקתי בחו”ל בווירוס ואני תקוע. האם אני מוגן?
- נדבקתי מווירוס\ מחלה לפני טיסה. מה עושים?
- אני מאושפז מווירוס\מחלה. מה הנוהל?
- מהי תקופת הביטוח? חובה ליידע או לעדכן אם צריך לתאריכי יציאה וחזרה
- האם ניתן להאריך את תקופת הביטוח? ואיך?
- אם רוצים לבטל נסיעה עקב המלצה של גורמים שונים. מה קורה?
- התקשרות עם חברת הביטוח למקרה אם אתם זקוקים. יש לבדוק את שירותי טלפון שאליו ניתן להתקשר ובחינם מחו”ל? האם ניתן מענה רצוף 24 שעות במשך 7 ימים בשבוע לכל השנה.
- ביטוח התכולה. יש לבדוק מה ההתייחסות למחשבים, מצלמות, מכשירים סלולריים ותכשיטים כדי לבדוק את גובה הכיסוי שהפוליסה מציעה.
- השתתפות עצמית. מהו גובה הסכום שתתבקשו לשלם ולהוריד מסכום הפיצוי שתקבלו? יש גובה ההשתתפות העצמית שונים בסעיפים הרפואיים והן בסעיפים המתייחסים לכבודה. האם זה בכלל ריאלי?
חשוב לדעת
יש חברות שמאשרות פוליסה נסיעות לחו”ל, אם לא היית בבית חולים 3 חודשים ויש כאלה אם לא הייתה בבית חולים 6 חודשים לפני בקשת הביטוח.
כל החמרה הקטנה שיש במצב הבריאותי לאחר ביצוע בפוליסה, יש לדווח לחברת הביטוח (כדי להיות מכוסה) ולשלוח מסמכים רלוונטיים למייל שינתן לכם. חובה לשאול בזמן החיתום הראשוני את הנציג (שיהיה מוקלט), מה קורה אם יש שינוי רפואי? יש מצב שזה יצריך פוליסה חדשה (וזיכוי הישנה) בתוספת תשלום. יש לבדוק האם בפוליסה החדשה אתם מכוסים לביטול לפני הנסיעה (יש סיכוי שלא, אך תהיו מבוטחים בזמן השהייה בחו”ל).
ביטול נסיעה לחו”ל לא מכוסה עם אישור רופא כללי. הביטול מאושר על ידי מסמך מרופא מומחה או מבית החולים. הרבה אנשים חושבים שיכולים לבטל באישור הרופא הפרטי, וזאת טעות חמורה.
לסיכום:
יש חברות רבות המציעות ביטוח נסיעות לחו”ל, אבל לא כולן מציעות את אותו הדבר. מומלץ לעשות השוואת ביטוחי נסיעות, לקרוא ביקורות על חברות הביטוח השונות ורק אז לעשות החלטה. אם אתם רוצים להיות בטוחים שבחרתם בביטוח הנכון ביותר עבורכם, כדאי לפנות לסוכן ביטוח שיעזור לכם לבחור את הביטוח הנכון.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.