• תַפרִיט
  • תַפרִיט

התנהגות וטיול במהלך חג הרמאדן בדובאי.

דף הבית » התנהגות וטיול במהלך חג הרמאדן בדובאי.

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

רמאדן הוא החודש הקדוש ביותר בשנה באסלאם,  וזוהי תקופה של צום, תפילות וחשבון נפש. הרמאדן נחגג בצורה ייחודית בדובאי מאחר וזוהי עיר בתנועה. בשנים האחרונות המסורות התערבבו עם העולם המודרני ואם מבקרים בעיר, צריך להבין ולכבד את המורשת הזאת, אם יש ספק מסויים, מומלץ להתבונן על המקומיים.

לטענת רבים זאת התקופה הטובה ביתר לעשות חופשה בדובאי כי יש מעט מבקרים והאטרקציות ריקים והתנועה זורמת עד………. יציאה מהצום. שאז יש התנפלות רבתית.

הבנת החג

חשוב לכבד את החג ללא קשר לאמונתכם, ולהבין למה המסורת הזאת חשובה כל כך למוסלמים. כשמגיעים לדובאי יש לכבד את התרבות ולהתחשב בתקופה הקדושה הזה החשובה למוסלמים בכל העולם. מאחר והמוסלמים מאמינים שבזמן הזה הקוראן התגלה לראשונה בפני הנביא מוחמד, זה מציין את התגלות האל.

מומלץ לדעת מתי הרמאדן מתחיל, מאחר וזה משתנה כל שנה, ולכן כדאי לברר. בנוסף, החג מתחיל עם שקיעת החמה, ואם הוא מתחיל ביום מסויים, המאמינים מתחילים את החודש ביום הקודם עם שקיעת החמה, ומוצאי החג הוא גם עם שקיעת החמה.

לצפות על התנהגות המאמינים.

מאחר והרמאדן הוא חודש קדוש, המאמינים צריכים לצום, לא לעשן ולהימנע ממגע מיני בין שעות השחר לדמדומים כל יום. התקופה הזאת אפילו נותנת את ההזדמנות לוותר על הרגלים רעים והאנשים משתדלים להאמין יותר באמצעות תפילה או בקריאת הקוראן. בכל מקרה, מצב הרוח הרווח הוא של התנזרות, ימי תשובה והבהרות שונות. כתיירים אין צורך לצום או להפגין אמונה דתית, ומספיק לכבד ולהעריך את התרבות. צריך להתחשב מאד במוסלמים באותה תקופה, ולכבד את המתנזרים.

להכיר את המועדים האחרים החשובים האסלאמים

האסלם הוא הדת העיקרית בדובאי והחגים החשובים באיחוד האמירויות, שהם: חג עליית הנביא (Al Isr’a Wal Mairaj), יום הולדתו של הנביא  (Mawlid Al-Nab) התחלת הרמאדן ושני חגי החגיגות –  ה’איד’ – איד אל איפטר ואיד אל-אדחה.

הפגינו כבוד

הנשים והגברים צריכים להתלבש בצורה צנועה ולהתנהג בצורה מאופקת יותר במהלך חודש הרמאדן. מומלץ לכסות את הברכיים והכתפיים, להתאפר מעט ולא לחשוף את קו הצוואר, להתלבש בנוח, ובבגדים רופפים. כאשה, מומלץ לכסות את הראש, וחשוב להתלבש צנוע במיוחד כשנכנסים למסגד או כל מקום קדוש אחר. מה שנכון גם בתקופות אחרות של השנה, ולאו דווקא בחודש הרמאדן.

להתחשב במוסלמים המתפללים

אנשים שצמים במשך כל יום ופעילים במהלך היום, מנסים להימנע מכל פיתוי שהוא, ולכן כדאי לכבד זאת ולהתנהג באותה צורה בנוכחותם. לפעמים זה עלול לפגוע במקומיים, ובמקרה הגרוע המשטרה עלולה להתערב.

לא להשמיע מוזיקה רועמת ולא לעשות רעש במקומות ציבוריים ולא לקלל. חודש הרמאדן הוא תקופה של הרהורים ורוחניות, וזה עלול להפריע את השלווה.

הצום עלול לגרום לאנשים שאינם אוכלים ולא ישנים לקצת עצבנות, לכן מומלץ להתחשב ולהבין שזאת חלק מהחוויה. יש להתנהג בנימוס עם כל מי שנפגשים.

צדקה

הצדקה מהווה חלק גדול מהאתוס של החג ואם תורמים כסף למטרה טובה, זוהי דרך מצויינת להיכנס לרוח החג. אפשר אפילו לסייע בארגונים מסויימים ולהתנדב במקומות אחרים בדובאי. מומלץ גם לתת טיפים לאנשי השירות.

להבין את שעות העסקים המשתנות במהלך החג

שעות העבודה מתקצרים, ולכן האנשים נוטים להישאר עד השעות המאוחרות של הלילה ולנמנם אחר הצהריים. כל המסעדות ובתי הקפה סגורים מהשחר עד שקיעת השמש. בארים, מועדונים ואיזורי המוסיקה החיה בדרך כלל סגורים, לכן תצטרכו למצוא דרכים אחרות להעסיק את עצמם.

הכבישים יהיו עמוסים יותר ולכן צריך גם להיזהר יותר, ובמיוחד כשהזמן לשבירת הצום מגיע. הנהגים בדרך כלל גם יותר עייפים וכמות התאונות באותה תקופה פשוט נוסקת.

לגבי המזון, המסעדות בבתי המלון, בשדות התעופה ובמקומות אחרים המיועדים לנוסעים נשארים פתוחים במהלך היום והמזון והמשקאות מוגשים חינם באותם מקומות. אין לאכול או לעשן במקומות ציבוריים

העישון אסור כמעט בכל המקומות הציבוריים במהלך חודש הרמאדן, ולכן זה עלול למשוך תשומת לב אפילו אם מעשנים במקומות פרטיים. חשוב במיוחד לא לעשן סביב מוסלמים שמתפללים, שחלקם בטח מנסים להפסיק את העישון במהלך החודש. אכילה ושתייה מול מוסלמים שצמים אינם חוקים, וזהו חוסר כבוד.

החוויה התרבותית

יש לזכור את הדרך הייחודית שבה החג נחגג בדובאי, מאחר וזוהי העיר מבין העסוקות ביותר בעולם והאימוץ של המנהגים המערביים הוא מהיר. במהלך חג הרמאדן דובאי הופכת להיות לתערובת ססגונית של מסורת דתית עם תרבות מודרנית. הברים ומועדוני הלילה נסגרים, קונצרטים ציבוריים אסורים והעיר מתעוררת לחיים בתוך אוהלי האיפטר (maijlis & Jaimas) שצצים בכל רחובות העיר.ליהנות מארוחות האיפטר

מדי ערב תושבי דובאי מתאספים כדי לחגוג את האיפטר באוהלים הערביים המסורתיים. האוהלים מכילים שטיחים פרסיים משובחים, כריות צבעוניות והמון אוכל ושתייה. עם שקיעת השמש אנשים מתכנסים כדי להתרועע, לאכול יחד לעשן ולשחק משחקים. החגיגות יכולות להיערך בפרטיות בבית או בפומבי, מסעדות וכו’. באיחוד האמירויות מוקמים אוהלים גדולים ברחובות או ליד מסגדים וארוחות מחולקות בחינם לנזקקים.

אם לא מכירים אנשים מקומיים, אפשר ללכת עם המשפחה והחברים לבית מלון בערב כדי לחגוג. אפשר ליהנות מקפה, תה ומטעמים ערביים. מומלץ להירגע ולספוג את התרבות, שזוהי דרך מצויינת לחוות את החג.

אם מוזמנים לארוחות ערב של האיפטר, מומלץ ללכת ! לא להגיע בידיים ריקות, זה נחשב לחוסר כבוד, אפשר להביא קופסת תמרים או כל קינוח ערבי פשוט אחר כדי להודות בכנות על האירוח.איחולי חג

כדי להיכנס לרוח החג, ברכו מוסלמים ב”רמאדן כארים”, כלומר “רמאדן הנדיב”. בסוף החג, במהלך שלושת ימי חגיגות האיד, נהוג לברך ב”איד מובאראק”. כולם נוהגים להשתמש באותן ברכות במהלך חודש הרמאדן, אל תהיו יוצאי דופן !יציאה לקניות, מסעדות ואטרקציות

המוסלמים הצמים נמנעים מבזבוז מוגזם במהלך ימי הצום, אך יוצאים בהמוניהם לאטרקציות קניונים ולחנויות לאחר שקיעת השמש. הלילות ברמאדן עמוסים ביותר, הקניונים, האטרקציות והמסעדות שפתוחים שוקקי חיים עד לאחר חצות. בתקופה זו ישנם מבצעים והנחות רבים. המבצעים יכולים להתרחב מעבר לקמעונאות ולמסעדות, ואף יכולים להשתקף במחירי הזמנת הטיסות, בתי המלון והשכרת דירות לתקופות קצרות.

המלצה אישית: בררו במלון ( במייל) מה פתוח ומה סגור ומה ההגבלות.

ואו

להשתמש באפליקציות

Zomato  – מסעדות בדובאי

בעזרת האפליקציה נהדרת זו אפשר לברר אם זה פתוח ולהזמין שולחן.

התקנה: אנדרואיד

כל המסעדות במקום אחד

אפליקציה מצויינת

התקנה: אנדרואיד

Dubai Calendar – אירועי דובאי

אפליקציה של משרד התיירות של דובאי לאירועי ספורט, תרבות ובידור. אפשר לבדוק גם בארץ לפני שתצאו לדובאי על-מנת לתכנן לכם

התקנה:  אנדרואיד

להשתחרר במהלך חגיגות שלושת ימי ה-“איד” לאחר הרמאדן

תקופת שבירת הצום היא סיבה למסיבה. שלושת הימים לאחר חודש הרמאדן מאד סוערים והחגיגות והמסיבות נערכות בעיר דובאי. העיר מתעוררת לחיים וחוגגת בגדול. מומלץ “ללכת עם הזרם” כמו המקומיים וכשמישהו מתחיל לחגוג, אפשר גם ללכת בעקבותיו וליהנות.

עשה ואל תעשה בזמן ולאחר חג הרמאדן

גם לאחר חג הרמאדן יש להתלבש בצורה צנועה, לא במכנסיים קצרות או בחצאיות קצרות, ותמיד להקפיד על חצאיות ארוכות. לא ללבוש גרביים שקופות או חולצות עם רשת בגב. בכל מקרה, יש להתלבש רק בבגדים ארוכים.

בזמן החג, לא לאכול, לשתות או לעשן במקומות ציבוריים במהלך היום, מומלץ לנהוג כך גם אם נוסעים ברכב פרטי. כדאי מלהימנע מלעיסת מסטיק במקומות ציבורים. הילדים פטורים ממנהגי החג וזה אינו חל עליהם. גם על מרפסת שמשקיפה החוצה, אין לשתות או לאכול, אלא רק בשבירת הצום.

ישנם מוסלמים ששותים אלכוהול, אך בעיקרון זה אינו מותר על פי דת האיסלם. אי אפשר גם לאכול או לשתות על חוף הים או הבריכה, למעט אנשים שחולים וזקנים שאינם יכולים לצום. לא מומלץ גם לשתות מים בציבור.

שתיית אלכוהול ועישון בחדר המלון אסורים גם, ובמיוחד במהלך חודש הרמאדן.

מומלץ לקרוא גם את המדריך למטייל בדובאי


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם