• תַפרִיט
  • תַפרִיט

ויזה לארצות הברית (ארה”ב) – כל מה שרציתם לדעת

דף הבית » ויזה לארצות הברית (ארה”ב) – כל מה שרציתם לדעת

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

נכון להיום, ויזה היא חובה לכל המבקש להיכנס בשערי ארצות הברית. יכול להיות שבעתיד הדבר ישתנה, אבל עד אז, הכנו לכם מדריך מפורט, שיסביר לכם על כל התהליך. במרבית המקרים, מבקשי ויזה לארצות הברית מקבלים ויזה שתקפה לעשר שנים. במהלך עשר השנים האלה, אתם יכולים להיכנס ולצאת מארצות הברית כמה פעמים שתרצו. אך, אם תרצו לשהות בארצות הברית ברצף לתקופה שעולה על שישה חודשים, תצטרכו לבקש אישור מיוחד לכך.

נכתב בשיתוף עם אתר www.visanow.co.il.

כדי לתכנן את הטיול שלכם בארצות הברית, כדאי לקרוא – מדריך ארצות הברית למטייל.

מה התהליך להוצאת ויזה לארצות הברית?

כדי להוציא ויזה לארצות הברית, יש לבצע מספר פעולות:

  1. מילוי טופס הבקשה לוויזה לארצות הברית DS-160 – זהו טופס מקוון בתוך המערכת של שגרירות ארה”ב, שבו תצטרכו לענות על שאלות בנוגע לפרטים אישיים שלכם, עיסוקכם הנוכחי והקודם, מטרת נסיעתכם לארצות הברית, פרטים אודות המשפחה שלכם, השכלה ועוד. הטופס באנגלית ולכן כדאי להיעזר במישהו שמכיר את השפה.
  2. רישום למערכת קביעת הפגישות של השגרירות, תשלום האגרה בסך 160 דולר וקביעת מועד הפגישה. את תיאום הפגישה יש לבצע באתר הרשמי לשירותי ויזות. תוכלו לבחור תאריך, יום ושעה הנוחים לכם, כמובן בכפוף לזמינות התאריכים בלוח הפגישות של השגרירות האמריקאית.
  3. התארגנות, איסוף מסמכים והכנה לראיון בשגרירות.

מה להביא ליום הראיון?

יום הראיון הוא יום חשוב וגורלי, שיקבע האם תקבלו וויזה לארצות הברית או לא. לכן, חשוב להצטייד בכל המסמכים הנדרשים ולהגיע מוכנים.

הנה המסמכים שאתם צריכים להביא ליום הראיון:

  1. דרכון בתוקף. קחו בחשבון שמישראל לא ניתן לצאת עם דרכון בתוקף של פחות מחצי שנה ולכן, כדאי לחדש את הדרכון אם זמן זה קרב. כמו כן, אל תדאגו מכך שהוויזה בדרכון תהיה לעשר שנים והדרכון יפוג תוקפו לפני. במקרה כזה מה שאתם יכולים לעשות זה לנסוע עם שני דרכונים- האחד בתוקף והשני לא בתוקף, אך יש בו ויזה בתוקף.
  2. תמונה מיוחדת לוויזה לארה”ב. תמונה זו צריכה להיות מ-6 החודשים האחרונים, בגודל של חמישה סנטימטרים על חמישה סנטימטרים על רקע לבן. החל מנובמבר 2016, השגרירות מבקשת להצטלם ללא משקפיים ולכן, גם אם הנכם מרכיבים משקפיים באופן קבוע, בתמונה זו תאלצו להיפרד מהם. שימו לב שכל חנות צילום אמורה לדעת כיצד לצלם את התמונה הזו. זהו שירות פופולארי וברור.
  3. טופס ds160 אשר מולא במלואו. וודאו שתדפיס הברקוד ברור ושכל הפרטים שמילאתם נכונים.
  4. אישור פגישה בשגרירות. זהו מסמך המעיד על כך שקבעתם פגישה בשגרירות או בקונסוליה והוא תואם את פרטיכם האישיים. יש במסמך זה הוראות של השגרירות, את השם המלא שלכם, מספר הדרכון, מספר טופס ds160 ואת מועד הפגישה המדויק.
  5. קבלה עבור תשלום האגרה. את הקבלה הזו תוכלו להדפיס ממערכת הרישום לפגישה בשגרירות. את הקבלה תציגו ביום הראיון והיא חשובה להוכחה כי שילמתם את האגרה לוויזה בסך 160 דולר.

מסמכים נוספים שכדאי להביא:

כדי לקבל ויזה עליכם להציג מסמכים התומכים בזיקה שלכם לארץ. בעת הראיון, עליכם להוכיח למראיין כי אתם מתכוונים לחזור לארץ לאחר ביקורכם וכי יש באמצעותכם את האמצעים הכלכליים על מנת לאפשר לעצמכם את הביקור בארה”ב.

מסמכים אשר מעידים על זיקתכם לישראל ומומלץ להביא לראיון הם: 

  1. אישור העסקה. במידה שאתם עובדים, יש להביא אישור מהמעסיק שלכם. האישור יכול להיות מהמנהל, מהמנכ”ל או ממזכירות החברה/הארגון. באישור יש לציין את פרטיכם האישיים, את תפקידכם והוותק שלכם במקום העבודה. חשוב שמסמך זה יהיה חתום ומודפס על דף רשמי של החברה/הארגון.
  2. שלושה תלושי שכר. עדיפות לתלושי שכר אחרונים ועוקבים. חשוב מאוד להביא תלושים מקוריים ולא הדפסה או עותק.
  3. אם הנכם סטודנטים, עליכם להביא אישור לימודים. ניתן להביא אישור כזה ממזכירות בית הספר או המוסד הלימודי. חשוב שיהיה רשמי וחתום. חשוב שיהיה בו את מועד תחילת הלימודים וסיומם. כמו כן, יש להביא קבלה על תשלום עבור הלימודים שלכם. אם קיים, תוכלו גם להציג לוח מבחנים.
  4. אישור רפואי. אם הנכם סובלים מבעיה רפואית באופן קבוע ומטופלים על ידי רופא, או נדרשים להגיע לביקורת או טיפול כל תקופה מסוימת, הביאו עמכם אישור רפואי על כך.
  5. נכסים וחסכונות. אם ברשותכם נכסים, ניתן להביא אישור על כך. למשל, טאבו לדירה. ואם ברשותכם חסכונות, הביאו מהבנק ריכוז יתרות או מסמך רשמי מכל מקור אחר.
  6. אם אתם מבקרים קרוב משפחה או מכר בארה”ב ושוהים אצלו, הביאו מכתב ממנו. במכתב, כדאי שהם יציינו שהם מזמינים אתכם. וודאו שבמכתב ישנם כל הפרטים שלהם כולל כתובת מלאה.

הוצאת ויזה לילד לארצות הברית:

ילדים מתחת לגיל 14 ומבוגרים מעל גיל שמונים אינם צריכים להגיע לראיון בשגרירות או בקונסוליה.

יש להכין טופס ds160, להירשם למערכת קביעת הפגישות בשגרירות ולשלם במערכת זו את האגרה לשגרירות בסך 160 דולר.

הוצאת ויזה לילד לארה”ב מזוהה באופן אוטומטי על ידי המערכת לאחר תשלום האגרה. היא תפנה אתכם להדפסת מסמך מיוחד עבור שירות משלוחים ולא לקביעת מועד הפגישה. את המסמך הזה של שירות רישום לשירות המשלוחים עליכם להדפיס ולצרף למסמכים החשובים למסירה: דרכון, טופס ds160, תמונה לוויזה וקבלה עבור תשלום האגרה. את המסמכים האלו יש לקחת לאחת מנקודות הדואר אשר עובדות עם שגרירות ארה”ב. ישנן 14 נקודות מסירה מדרום ועד צפון.

לילד מתחת לגיל 14, יש לצרף אישור הורים על נסיעתו וויזה לארה”ב של אחד מההורים. למבוגר מעל גיל 80, יש לצרף תלושי פנסיה אם ישנם או אישור על נכסים או הכנסות כלשהן.

לאחר משלוח המסמכים דרך בנק הדואר, הבקשה מועברת לשגרירות ארה”ב. אם הבקשה תאושר, תקבלו את הדרכון עם הוויזה לביתכם עם שליח, בתיאום מראש לאחר כשבועיים.

הראיון בשגרירות:

כדי לעבור את הראיון בהצלחה יש להכין את כל המסמכים בצורה מסודרת. כדאי לקחת כמה שיותר מסמכים, כדי שתוכלו להציג כל מה שהמראיין יבקש מכם.

שימו לב שאתם מודעים היטב לתאריך, יום ושעת הראיון וכי אינכם מבולבלים. לא תוכלו להיכנס למתחם השגרירות באף מועד אחר למעט המועד והשעה שמצוינים באישור הפגישה שלכם. זמן ממוצע להמתנה לראיון הוא בין 10 ל-20 יום.

התפקיד שלכם הוא להוכיח כי אתם תחזרו לישראל וכי אינכם מעוניינים להגיע לארצות הברית למטרת הגירה/עבודה. התפקיד של המראיין הוא להבין האם אתם דוברי אמת, האם הטפסים שלכם תואמים את התשובות שלכם בראיון והאם אתם מתכננים באמת ובתום לב לטוס לטיול/ביקור/עסקים ולחזור לאחר מכן לישראל.

במידה שתעברו את הראיון, תצטרכו להשאיר את הדרכון בשגרירות. הדרכון עובר תהליך של בדיקה והחתמה ויוחזר אליכם לבית בעזרת שליח של דואר ישראל, לרוב לאחר שלושה עד חמישה ימי עסקים. ייתכן שזה ייקח גם עשרה ימים.

טיפים ליום הראיון:

  • הגיעו ליום הראיון רגועים ושלווים. חשוב מאד להפגין ביטחון עצמי ולא חשש ופחד, שעלולים להתפרש אצל המראיין כהסתרה וחוסר מסירת האמת.
  • הגיעו למתחם השגרירות לפחות רבע שעה לפני המועד שכתוב באישור הפגישה שלכם.
  • תנו למראיין לעשות את עבודתו ולהוביל את השיחה. אל תקפצו באמצע דבריו ותנו לו לשאול את השאלות. בתורכם, ענו תשובה ברורה, קצרה ולעניין. אל תלכו סחור וסחור.
  • אל תציגו בפני המראיין את כל המסמכים מיד. הציגו בפניו רק את המסמכים שהוא מבקש לראות. רק אם אתם רואים שאתם לא “מוצאים חן” בעיני המראיין והוא לא התרשם מתשובותיכם מספיק, הסבירו לו שיש בידיכם את המסמכים אשר מאשרים את העובדה שיש לכם כל סיבה לחזור לארץ ואתם קשורים אליה מאוד.
  • הסתכלו למראיין בעיניים והיו נכונים לענות לו על כל תשובה בחיוך וברוגע.

מה קורה אם לא קיבלתי ויזה?

לצערנו, המושג “ערעור” לא קיים במערכת הזו. לכן, כל מי שסורב לוויזה יאלץ להתחיל את התהליך מחדש, לשלם שוב את האגרה ולקבוע מועד חדש לראיון. מומלץ לא לגשת מיד אחרי אלא להמתין זמן מה. כמו כן, כדאי שבזמן הגשת בקשה חדשה משהו בסטטוס ישתנה, כלומר, עבודה חדשה, שכר גבוה יותר, לימודים, זוגיות או ילדים.

חידוש ויזה:

נוהל שיצא בשנת 2016 מאפשר למי שעומד בתנאים הבאים לא להגיע לראיון בשגרירות/קונסוליה:

– מי שהוויזה שלו הונפקה לאחר שנת 2008.

– מי שהוויזה שלו בתוקף עדיין או פג תוקפה ב-12 חודשים האחרונים להגשת בקשה חדשה.

– מי שהוויזה שלו לא נפסלה, הוגבלה או בוטלה.

– ניתן להגיש רק באותה קונסוליה בירושלים או בשגרירות בתל אביב כמו בקשתכם הקודמת ולא ממקום אחר מהקודם או ממדינה אחרת.

כדי לחדש את הוויזה יש לאסוף את המסמכים הרלוונטיים כמו בהוצאת ויזה לילד מתחת לגיל 14 או מבוגר מעל גיל 80 ולהירשם במערכת קביעת הפגישות, לשלם את האגרה ולשלוח את המסמכים דרך דואר ישראל.

זה לא נגמר עד שזה לא נגמר:

למרות מה שכתוב, ויזה ביד- זה לא מספיק! יש אנשים, ובמיוחד צעירים שנוסעים לבד, שלא הורשו להיכנס לארה”ב! כאשר אתם מגיעים לפקיד ההגירה בשדה התעופה, יש צורך לשכנע שלא באתם לעבוד באופן לא חוקי. למשל, יש לבוא עם כרטיס טיסה חזרה לתאריך מוגדר, הזמנה של רכב שכור, הזמנת מלונות וכן הלאה.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם