• תַפרִיט
  • תַפרִיט

זהירות: מבצעי העוקץ שכדאי להימנע מהם בדובאי

דף הבית » זהירות: מבצעי העוקץ שכדאי להימנע מהם בדובאי

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 4 דקות

קרדיט לתמונה: PIXABAY

נוסעים לדובאי? לפני שאתם נוחתים בעיר, כדאי להכיר את כל מבצעי העוקץ המובילים, שכדאי להימנע מהם! הנה לכם מספר מבצעי עוקץ ידועים בדובאי ודרכים להישמר:

מוכרים לכם זהב באיכות ירודה במסווה של זהב איכותי:

כשאתם מגיעים לשוק הזהב בדובאי, כדאי לוודא שהזהב שאתם רוכשים הוא אכן זהב אמיתי ולא זהב מאיכות ירודה. כבר קרו מספר מקרים, בהם ישראלים רכשו זהב באלפי שקלים, חזרו הביתה וגילו שמדובר בזהב באיכות ירודה, ששוויו כלל אינו משתווה לסכום שהוציאו עליו בדובאי. לכן – אל תמהרו להוציא סכומי עתק על תכשיטי הזהב בדובאי, אלא אם כן אתם מבינים בזהב ויודעים להעריך את שוויו האמיתי.

בנוסף, אם שילמתם על תכשיט מזהב, שאתם בטוחים שהוא עשוי מזהב אמיתי – וודאו שהמוכר נתן לכם את אותו התכשיט ולא החליף בתכשיט אחר, כשהלך לחדר האחו

הדבר יתכן גם במוצרים אחרים במקומות מפוקפקים.

עושים עליכם קופה בכרטיס האשראי שלכם

לא מעט אנשים דיווחו שחויבו על המוצר שקנו סכומים מופקרים מאלו שהי צריכים לשלם, לכן בדקו באופן מידי את דף החיוב. וגם….. יש כאלו שחויבו על קניות נוספות שלא בצעתם. אי לכך, על מנת למנוע שני מיקרים אלו ואחרים, בצעו בתאום עם חברת האשראי על מנגנון המיידע אתכם במיידית על ביצוע קניה כלשהי והתקשרו מיד למוקד הגנבות בכרטיסי האשראי. המלצה השנייה, במקומות מפוקפקים כמו מועדוני לילה ומסעדות רחוב, שהראש שלכם מוזנח, שלמו במזומן.

מוניות לא רשמיות גובות מכם סכומים מופקעים:

קיימות בדובאי מוניות לא רשמיות, שגובות סכומים אדירים מהנוסעים בהן. לכן, חשוב לנסוע רק במוניות רשמיות, בעלות גג צבעוני, וכמובן – לדרוש שיפעילו עבורכם מונה. המונה בדרך כלל מתחיל מסכום של 12 דירהם. המונה מתחיל מסכום גבוה יותר בלילות ואם המונית המתינה עבורכם. היזהרו במיוחד בנמל התעופה, שכן פועלים שם נוכלים רבים. התעלמו מאנשים שעומדים באולם הטיסות הנכנסות וטוענים בפניכם שהם נהגי מונית. במקום ללכת איתם, עקבו אחר השלטים המובילים לעבר רציף המוניות הרשמיות.

נערות ליווי שודדים את כספכם ואי אפשר להתלונן במשטרה

לא מעט אנשים נשואים דיווחו על כך שהם נשדדו בכל המזומנים שלהם כאשר השתמשו בשירותי יצאניות וכאשר נרדמו, גילוי לאחר התעוררו שכל הכסף נעלם. אם תתלוננו במשטרה תסתבכו עם……

את המסקנות ואיך להתגונן, תעשו בעצמכם.

נהגי מוניות לא מחזירים לכם מספיק עודף:

תופעה נוספת הקיימת בדובאי היא נהגי מוניות, שאינם מחזירים את העודף הנדרש בתום הנסיעה. כדי לבלבל אתכם, נהגי המוניות הללו עשויים להחזיר לכם את העודף בכמות גדולה של שטרות קטנים. לפני שאתם יוצאים מהמונית, מומלץ לספור היטב את השטרות ואם חסר לכם עודף – ליידע את הנהג. לרוב, הוא יתנצל, יאמר שהתבלבל בספירה ויעביר לכם את הסכום החסר.

משרדים להמרת כספים מעבירים לכם פחות כסף מהנדרש:

ישראלים רבים דיווחו, שהם ביקשו להמיר כסף במשרדים להמרת כספים בדובאי וקיבלו סכום קטן מהנדרש. השיטה עובדת כך: אתם מבקשים המרה של כך וכך דולרים, הפקיד בצ’יינג’ מעביר לכם סכום מסוים בדירהם ומסמך שבו נראה כי הסכום תואם להמרה. אולם, כשאתם יוצאים מהמשרד וסופרים את השטרות, אתם מגלים שהסכום שנמצא בידיכם אינו תואם את הסכום הכתוב במסמך. אם תחזרו פנימה ותדרשו את הכסף המגיע לכם, הפקיד עשוי להתנצל ולהעביר לכם את הכסף או, במקרה הגרוע, להתעקש שהוא העביר לכם את הסכום הנדרש. לכן, חשוב לספור את הכסף ברגע קבלתו מהפקיד כדי לוודא שהוא תואם את המסמך.

מלצרים משתמשים באשראי שלכם אחרי שלקחו אותם כערבון:

אם המלצר בבר בדובאי מבקש מכם להביא לו את כרטיס האשראי או את הדרכון שלכם כערבון להזמנת אוכל או משקאות – תנו לו את רישיון הנהיגה שלכם במקום. כבר היו מספר מקרים, שבהם התברר שהמלצרים השתמשו בכרטיסי האשראי של תיירים ישראלים כדי לרכוש דרכם נעליים, שעונים ומגוון דברים נוספים. ולמה לא לתת דרכון בתור ערבון? כיוון שעלולים לגנוב לכם אותו.

עוברי אורח מכייסים אתכם אחרי ששפכו עליכם משהו:

כייסים זו תופעה ידועה ברחבי העולם. בדובאי, השיטה הידועה של הכייסים היא כזו: הם שופכים עליכם משהו “בטעות”, עושים כאילו הם עוזרים לכם – ותוך כדי מכייסים אתכם. לכן, אם מישהו שופך עליכם משהו בדובאי, כדאי לשמור היטב על חפצי הערך שלכם. בכלל, מומלץ להחזיק בדברי ערך עמוק בתוך התיק ולא בכיסים.

מבקשים מכם כסף בזמן שפונים ללב שלכם:

בדובאי – ובכלל באיחוד האמירויות – יש אנשים שניגשים לתיירים ומבקשים מהם כסף למגוון צרכים, כשהנפוצים ביותר הם טיפול רפואי, מילוי דלק וטיפול בילד חולה. אם זה קורה לכם, אל תתרגשו. אינכם חייבים לתת להם כסף, כיוון שכמעט בכל המקרים מדובר בנוכלים. במקום לתת להם כסף, שאלו אותם אם אתם יכולים לעזור בדרך אחרת – לנסוע איתם לבית החולים, להסיע אותם למרפאה הקרובה, להתקשר לאמבולנס או לעזור לכם במילוי הדלק בעצמכם. לרוב, זה יבריח אותם.

לוקחים לכם את המזוודה מהמסוע:

וודאי כבר שמעתם על כך, שאנשים רבים מאבדים את המזוודה שלהם כשהם נוחתים במדינה זרה. לעיתים חברת התעופה אשמה, אך לעיתים המזוודה הולכת לאיבוד במסוע אחרי הנחיתה. לא תמיד מדובר בגניבה. יש מקרים, שבהם אנשים לוקחים בטעות מזוודה, שנראית דומה למזוודה שלהם. לכן, כדי לצמצם את האפשרות שמישהו ייקח לכם את המזוודה, מומלץ לבחור במזוודה בעלת מראה לא סטנדרטי ולסמן אותה במגוון סימנים מזהים: מדבקות, סרטים וכן הלאה. כמו כן, מומלץ לעמוד בצד של המסוע, שהכי קרוב לנקודת היציאה של המזוודות ולשים עין על העוברים והשבים, כדי לוודא שהמזוודה שלכם אינה נמצאת בידם.

בנוסף, כדי לוודא שהמזוודה שאתם אספתם היא אכן המזוודה שלכם – מומלץ לפתוח אותה לפני שאתם יוצאים מאזור המסוע.

רשת הוויי-פיי מזויפת – וגונבים מכם פרטים:

בימינו, גישה חופשית ברשת הוויי-פיי היא מהדברים הבסיסיים ביותר שהייתם מצפים לקבל בבית מלון. אך, יש להיזהר מרשתות וויי-פיי מזויפות. למה הכוונה? השכן שלכם בחדר ליד פותח רשת וויי-פיי חופשית, שנראית כאילו היא שייכת למלון. כשאתה מתחבר לרשת הוויי-פיי הזאת, כל המידע שאתה מזין במהלך הגלישה נשמר במחשב של השכן שלך וזה כולל – פרטי כניסה לחשבון הפייסבוק, פרטי כניסה לאימייל ואפילו פרטי כניסה לחשבון הבנק. בדרך כלל, השכן הזה יתעניין במיוחד בפרטי כרטיס האשראי שלכם. אם הוא יצליח למצוא גם צילומים של תעודת הזהות והדרכון שלכם – מה טוב.

כדי להימנע מהנוכלות הזו, מומלץ לבחור היטב את רשת הוויי-פיי שאליה אתם מתחברים ולא לבחור ברשת בעלת החיבור החזק ביותר. בנוסף, אם מופיע בפניכם עמוד המבקש מכם למלא את פרטי האשראי שלכם, אל תמהרו לעשות זאת. אם אכן יש צורך אמיתי ברכישה מסוימת, וודאו שאתם רוכשים דרך רשת מאובטחת, שמשויכת לנותן השירות שאתם מעוניינים להעביר אליו את הכסף.

מומלץ לקרוא גם את המדריך למטייל בדובאי


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם