• תַפרִיט
  • תַפרִיט

חגורות בטיחות במטוס

דף הבית » חגורות בטיחות במטוס

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

קרדיט לתמונה ראשית: AmSafe

המידע הטכני נאסף מלא מעט אתרים מקצועיים של בוני החגורות, טייסים ופורומי בטיחות

למרות שאתם מתכופפים ומפרקים אותם כמה פעמים בכל טיסה, ייתכן שלא הייתם מחשיבים הרבה לחגורת הבטיחות שלכם. ואולי לא שמתם לב שלפעמים, במחלקת עסקים או ראשונה, תהיה לכם חגורת עור עבה וכבדה יותר.

לא משנה איזה חגורת בטיחות יש לך, זה כנראה הגיע מפניקס, אריזונה.

כאן ממוקמת AmSafe, שמייצרת 95% מכל חגורות הבטיחות במטוס הנמכרות ברחבי העולם. מדי שנה החברה שולחת 1.75 מיליון חגורות בטיחות רגילות ו 100,000 חגורות בטיחות לצוות. ובשנת 2001 היא פיתחה חגורות בטיחות המותאמות לכריות אוויר, מתוכם היא מביאה כעת 25,000 לשנה. כרית האוויר ההיא היא שגורמת לאותן חגורות בטיחות עור להיות כבדות. AmSafe מעסיקה כ -550 עובדים ברחבי העולם, כאשר 300 נמצאים במטה שלה. החגורות עצמם מגיעים בכ -160 צבעים, כמעט לכל חברת תעופה בעולם. כל חגורה עולה לחברת תעופה בסביבות 60$. מאז 1988 בעקבות חקיקה הנוגעת למעצורים על הסף, חגורת הבטיחות היא חלק וחבילת המושב שאליו היא מחוברת.  החברה נדרשת לבדוק כל מושב וכל מושב בשילוב עם חגורת בטיחות המוצעת כדי לעמוד בדרישות הרגולציה.

מושבי נוסעים וחגורות בטיחות נועדו לעמוד בעומסים בתאונת הישרדות. עד שנת 2009 נדרשו למושבים וחגורות שיוכלו לעמוד בעומס סטטי של 9 גרם. כיום, נדרשים לעמוד בעומסים של עד 16 גרם.

תקני הרשאה שהחגורות מחוייבים אליו:

  • FAA TSO (או אירופאי ETSO): TSO-C22g
  • CAA (רשות התעופה האזרחית של בריטניה): CAA AR663
  • EASA (הסוכנות האירופית לבטיחות תעופה): EASA.21O.10029419

העקרונות המנחים את בוני החגורות

  • עיצוב ותפעול פשוטים
  • מתנגד לשחרור בזמן פגיעה
  • קל למחלצים לשחרר בפינוי.
  • מנגנון ניקוי עצמי.

המלצה: בפעם הבאה שאתם טסים, הקפדו להתאמן על חגורת הבטיחות ופתיחת חגורת הבטיחות שלך כמה פעמים כדי לראות שהחגורה תקינה ולהפעילה בשעת חרום.

קיימים עוד שני סוגים שונים של חגורות בטיחות במטוס: לדיילות (4 רתמות) ולטייסים (5 רתמות).

חגורות הבטיחות של כרית האוויר במטוס

בשנות התשעים התחילו לפתח חגורות בטיחות עם כרית אוויר מובנית. מעט הנוסעים יבינו שלחגורת הבטיחות העבה במיוחד שלהם יש תכונה כזו; בהחלט לא כריות האוויר עטופות בחגורת הברכיים מעור. אתה תמצא אותם בכמה מושבים מהשורה הראשונה או העסקית, ובמושבים מסוימים בשורות היציאה בכלכלה ובכלכלה פרמיום.

לב המערכת הוא מד תאוצה שיושב על הרצפה. זה מפעיל כרית אוויר בתוך חגורת הברכיים אם החיישן מגלה כוחות G הגדלים במהירות, כמו שהיה קורה במהלך אירוע קטסטרופלי. כל מד תאוצה נבדק בנפרד לפני המשלוח.

ההבדל החשוב ביותר בין כרית אוויר לרכב לבין כרית אוויר לחגורת בטיחות של AmSafe הוא שהאחרון יתנפח כלפי מעלה מחגורת הבטיחות.

ך לחגור את חגורת הבטיחות. מה לגבי כשהשלט כבוי?

מתי כדאי לחגור את חגורת הבטיחות? 

תמיד!

חשוב לחגור את חגורת הבטיחות בכל פעם שאתם יושבים, גם כאשר שלט חגורת הבטיחות כבוי. תחשבו מה קורה אם נכנסים לפתע למערבולת.

באמצע הטיסה שזה בטוח לקום וללכת לשירותים. בטיסות ארוכות, כדאי לעמוד ולהתמתח פעם בשעה כדי למנוע פקקת ורידים עמוקים . ושחוזרים לשבת, לחגור את חגורת הבטיחות.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם