• תַפרִיט
  • תַפרִיט
מלון זול בגרנדה. וזהו

חוגגים את הבינוניות: בית הארחה דוקסה פלאסה בגרנדה ספרד (Duquesa Plaza)

דף הבית » חוגגים את הבינוניות: בית הארחה דוקסה פלאסה בגרנדה ספרד (Duquesa Plaza)

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

הרחוב שמוביל למלון דוקסה פלאזה שבגרנאדה החביבה נעים למדי, מה שהפך את הטיול אליו לנחמד, ומה שהפך את הריח החריף בכניסה למפתיע עוד יותר, כניגוד מוחלט לתחושת הנעימות שליוותה את הדרך.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

שהה, כתב וערך, עידו ענבר

גרנדה היא אחת הערים התיירותיות והמזמינות ביותר בספרד, ואני יכול לתאר לעצמי שבשיא בעונת התיירות המקום שוקק חיים הרבה יותר מדצמבר – וגם עכשיו יש פה תנועה ערה.

הסיבה העיקרית? ארמונות אלהמברה, שלא אכנס לתיאורם כעת, אך בהחלט אמליץ בחום לא לפספס, ואפילו לקחת סיור מודרך במקום.

אם רק המלון בו שהינו היה נבנה בכדי לשרת את אותם המכובדים שבנו את ארמונות וגני אלהמברה המצב היה טוב הרבה יותר.

רושם ראשוני מבית ההארחה (הוסטל) דוקסה פלאסה:

במלון כמה קומות, ואין בו מעלית, נפוץ מאוד בחבל ארץ זה, שמציע אירוח פשוט, לעיתים פשוט מאוד, ולעיתים קרובות בלי מעלית…

על החדרים במלון:

מסיבה זו או אחרת, קיבלנו חדר שלא סודר אחרי האורחים הקודמים ששהו בו, ופקידת הקבלה נראתה מבולבלת ובתחילה חשבה שאנחנו טועים. היא עלתה לראות בעצמה, ואחרי 2-3 דקות החליפה לנו חדר, שכן השעה הייתה הרבה אחרי שהמנקה עזבה.

כדי לפצות על הטעות, או פשוט כי זה החדר היחיד שהיה להם פנוי, פקידת הקבלה החליפה לנו את החדר לאחד אחר עם שירותים ומקלחת פרטיים, ובכך שדרגה לנו את ההזמנה ללא תוספת תשלום.

החדר בסיסי למדי ובעיצוב מיושן, והבניין עצמו עתיק למדי – בהתאם לאווירה של העיר. בחדר חלון שפונה לרחוב הקטן, עם מרפסת קטנטנה חביבה, עיצוב מקומי נעים. היה תנור שעובד יופי, חשוב ללילות הקרים של התקופה. טלוויזיה קטנטנה תלויה על הקיר מול המיטה. שידת עץ קטנה ליד המיטה, 2 מנורות קריאה. פשוט.

החימום עובד טוב והמקלחת חמה ומפנקת, אחת הטובות שמצאתי בטיול.

החדר והבניין העתיק כנראה מכתיבים את הטון, כי החיבור לאינטרנט היה איטי להחריד.

מטבח וארוחת בוקר:

ארוחת הבוקר הכלולה במחיר כוללת לחם לבן שמונח ליד 2 טוסטרים, 2 סוגי ריבה, 2 סוגי פסטראמה מבשר חזיר, גבינה צהובה, שני סוגי עוגיות קנויות מהסוג הרך והספוגי, קפה, מים חמים לתה, מיץ תפוזים, חלב לקפה, וגולת הכותרת – עגבניות מרוסקות, כמו שמקבלים עם הג’חנון בארץ. מגוון, אבל לא הייתי אומר שזה טוב. בהתחשב במחיר וברמת המלון (כוכב אחד) – זה סביר לגמרי.

המטבח היה בסיסי לגמרי – מקרר, קומקום, כיור צלחות ומיקרוגל, ככה שלבשל אי אפשר, אבל כבר השלמנו עם העובדה כי ככה זה בדרום ספרד.

עובדי הקבלה היו נחמדים בצורה סבירה בלבד – לא מסבירי פנים מאוד. עושים את העבודה וזהו. חבל.

יתרונות:

דבר ראשון – האכסניה בגרנדה – וגרנדה זה מקום מעולה לבקר בו.

דבר שני – למי שלא מתרגש יותר מדי מגסטרונומיה, העובדה שיש ארוחת בוקר מגוונת יחסית היא בונוס במחיר הזה. לא בשבילי.

ניתן לאחסן ציוד (כולל ציוד סקי), והצ’ק אין עד מאוחר בלילה (מ-14:00), עם דלפק קבלה זמין 24 שעות ביממה.

חסרונות:

צוות “עייף” וחסר מוטיבציה, מה שהופך את הביקור לפחות נעים. האינטרנט האיטי הוא חיסרון גדול לטיילים בעידן הזה, שמחפשים חיבור מהיר ונוח בכל מקום בו הם מגיעים.

הריח החריף בכניסה מבחינתי מהווה גם חיסרון – שיורגש לדעתי גם על-ידי תתרנים.

בסביבת המלון –

המלון נמצא דקות ספורות מהקתדראלה של גרנדה, וקרובה מאוד לרובע אלבאסין (Albaycin) העתיק שחובה לבקר בו.

20 דקות הליכה ברגל יביאו אתכם לאלהמברה (או 10 דקות באוטובוס), וחנויות ומסעדות יש בשפע מסביב (כולל מלכודות תיירים).

הערכה שלי של המלון:

המלון \ אכסניה Duquesa Plaza נמצא מבחינתי בדיוק באמצע הדרך בין טוב ללא טוב -ממוצע לגמרי – 5 בסולם של 1-10.

הדירוג שלי: 5 נקודות

דירוג משוקלל מאתרי הזמנות:

  6.5 – סביר

ציונים לפי ביקורות של 582 אורחים ששהו במלון נכון לתאריך 22.1.15

סיכום הדירוגים:

  • חדרים 5.9
  • מתקנים 6.8
  • ניקיון 6.8
  • מיקום 8
  • שירות 7.6

תגובות נבחרות של אורחים:

  • האורחים חשבו שהשירות עומד בסטנדרטים
  • ארוחת בוקר נהדרת
  • 78% מהאורחים ציינו שהם קיבלו תמורה טובה לכספם

לחצו כאן להזמנת חדר במחיר הזול ביותר ברשת לאכסניית Duquesa Plaza שבגרנאדה, ספרד.

כתובת בית הארחה דוקסה פלאסה בגרנדה ספרד (Duquesa Plaza)

Duquesa Plaza

C/ Duquesa 10. Granada 18001
טלפון:  (+34) 958 281 983

וואטסאפ:  (+34) 658 957 300
דוא”ל: duquesaplaza@gmail.com


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם