• תַפרִיט
  • תַפרִיט

חופשה בבית נופש או וילה פרטית, המדריך לחופשה נכונה

דף הבית » חופשה בבית נופש או וילה פרטית, המדריך לחופשה נכונה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 2 דקות

ישראלים רבים כבר גילו את הקסם של חופשה בוילה או בבית נופש.
לחופשה מסוג זה יש יתרונות רבים, בראש ובראשונה כלכליים.

לינה בוילה או בבית נופש פרטי חוסכת באופן ניכר בהוצאות החופשה. הלינה עצמה זולה באופן משמעותי מאשר בבתי מלון, חסכון ניכר יש גם בסעיף האוכל. הרבה פעמים מגלים הנופשים שהחניה באירופה היא סעיף יקר ובמקרים רבים אין ברירה והשתמש בחניונים של המלונות, דבר שעלול לייקר את החופשה במקרים מסוימים בסכומים שיכולים להגיע למאות יורו!

חופשה מסוג זה מאפשרת למשפחה, קבוצת חברים או מספר משפחות לבלות ולנוח במקום אחד, כאשר לא צריך להצטופף בחדרים של מלון, להתפזר בין חדרים וקומות במלון, ועדיין לכל אחד יש מספיק מרחב פרטי.

חופשה בוילה או בית נופש פרטי אידאלית כשרוצים חופשה המשלבת פעילויות ומנוחה. טיולי כוכב הם כאשר לנים במקום אחד ממנו יוצאים לטייל באזור.

חיפוש וילות ובתי נופש יכול להיות תחקיר בלשי – ישנם אינספור אתרים המציעים בתים ווילות להשכרה ומנסים לתווך בין בלעי הנכסים לתיירים.

אחת הבעיות היא עד כמה אתר האינטרנט והתמונות שהוא מציג נאמנות למקור. ידוע בתעשיית התיירות שגם בתי מלון חוטאים ומשפצים תמונות ומידע, וטבעי שהחשש והחדשנות עולים כשמדובר בנכסים פרטיים.

מעיצוב אלגנטי קלאסי למינימליסטיות מודרנית; מצאו את הווילה שתאהבו!

טיפים בנושא שכירת וילות ובתי נופש בחו”ל 

  1. הזמינו את החופשה מוקדם ככל האפשר. כולם יודעים שככל שמועד החופשה מתקשר המחירים עולים וההיצע קטן. לא כדאי להגיע למצב בו בוחרים לשכור בית רק כי זה האחרון שנשאר. לרוב זה המתכון הבטוח להרס החופשה. לחץ של זמן יכול לגרום לאנשים להתפשר ולהזמין ממקורות מפוקפקים. כבר היו מקרים שאנשים הגיעו לאזור החופשה וגילו שאין להם איפה לישון.
  2. כדאי לעשות תחקיר מקדים ולגלוש במספר אתרים. באתרים הגדולים יש פורומים ושווה לקרוא המלצות של נופשים – חבל להגיע ולגלות שהבית נמצא בקצה של דרך עפר הררית, שהסופר הכי קרוב נמצא במרחק של חצי שעה ושממש אין מה לעשות באזור… שיטוט באתרים יכול לתת מושג טוב על המחירים המקובלים ועל רמת הנכסים באזור.
  3. כאשר שוכרים את הנכס מהבעלים, דרך אתרי תיווך, מעט עבודת תחקיר יכולה לחסוך עוגמת נפש. לכולם יש פייסבוק, חיפוש יעיל בגוגל יכול לגלות אם מישהו נכווה אי פעם מאותו משכיר או לחילופין אולי מצאם יהלום אמיתי… מומלץ לעשות שיחת טלפון מקדימה עם בעל הנכס. טלפון של בעל הנכס הוא הכרחי תמיד, על כל צרה שלא תבוא.
  4. לקרוא את החוזה עד הסוף ולא להתבייש לשאול שאלות. יש לוודא מה כולל התשלום ושאין תשלומי אקסטרות חבויים. חובה לקבל את פרטי העסקה בכתב
  5. מותר לעשות מו”מ, צריך לזכור שלבתי נופש טובים ומומלצים יש ביקוש, ולא כדאי להגיע למצב בו תרצו בית מסוים ובעל הבית יסרב לעשות אתכם עסקים.
  6. ביטוח, אחריות – מי נושא באחריות על נזקים? כדאי לברר מראש.
  7. תשלום – רוב המשכירים דורשים פיקדון. כמו בבית מלון בררו מראש לגבי ביטולים ודמי ביטול. את התשלום עבור העסקה מומלץ לבצע בכרטיס או דרך פייפאל. מעיד גם הרצינות של הצד המשכיר
  8. קבלת הנכס – תמיד עדיף שהמזכיר או נציג מורשה מטעמו יהיו במעמד קבלת הנכס. אם לא תאמו מראש איפה ישאירו לכם את המפתח וודאו שהבנתם איפה הנכס. אם יש נזקים או דברים שנראים לכן לא תקינים – עדיף לצלם אותם מיד כשמקבלים את הנכס.
  9. כשעוזבים וודאו שעשיתם צ’ק אאוט כמו במלון – שלא נשארו תשלומים או הפתעות. אם ישנם דברים שהתקלקלו ידעו את בעל הבית
  10. זכרו = אתם יוצאים לחופש, לא קונים את בית החלומות!
  11. חופשה נעימה

 

 

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם