מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
כולם זוכרים את הרגע שבו הגיע בן משפחה חדש, את החיוך הראשון, הצעדים הראשונים, המילה הראשונה. ואם אתם פה כנראה שאתם זוכרים גם את הטיול הראשון עם הילד הקטן
–
חופשה עם הילדים יכולה להיות חוויה בלתי נשכחת, אך גם עלולה להיות מעמסה מתישה, אם לא מתכננים נכון את הטיול. לחופשה מוצלחת, מומלץ להקדיש מחשבה מראש לתכנון.
לטייל עם הילדים במקום בית הספר
הנה כמה עקרונות אשר יעזרו לכם בתכנון החופשה:
– חופשה מותאמת לגיל הילדים: כאשר אתם מתכננים את החופשה המשפחתית, קחו בחשבון את גיל הילדים, את טווח הסבלנות שלהם ואת תחומי העניין שלהם. עם ילדים קטנים מומלץ לשמור על סדר יום קבוע, לא להרבות באטרקציות, לעומת זאת כן לשלב בחופשה הרבה טבע ומרחבים פתוחים בהם יוכלו להשתולל בחופשיות. עם ילדים קטנים זכרו להאט את הקצב ולא למהר לקחת אתגרים כגון מסלול למטיבי לכת. כאשר הילדים גדולים יותר, נפתחות אפשרויות נוספות – מוזאונים, אטרקציות או טיולים מאתגרים. התכנון מורכב אף יותר כאשר יש ילדים בגילאים שונים, ויש צורך לתמרן בין יכולות, רצונות וצרכים שונים. בגיל ההתבגרות ילדים לרוב מחפשים יותר עצמאות ומפתחים תחומי עניין משלהם. תוכלו לתכנן את הטיול כך שבזמנים מסוימים לילדים הגדולים יש את החופש לעשות משהו אחר בנפרד מההורים והילדים הקטנים. ילדים גדולים יכולים גם לקבל תפקיד של שמירה על האחים הקטנים, ובכך לאפשר גם להורים מעט חופש.
– שיתוף בהחלטות: מומלץ לפני החופשה לערוך שיחה משפחתית, לשתף בתכניות שלכם לגבי הטיול ולשמוע רעיונות ובקשות מצד הילדים. לכם כהורים יש את הזכות “לומר את המילה האחרונה”, אך ככל שתשלבו יותר את רצונות הילדים, תקטינו את הסיכון לטייל עם ילדים משועממים ומתוסכלים.
– לעמוד בתקציב: מומלץ להחליט מראש, מה פחות או יותר התקציב שעומד לרשותכם, וכיצד לתכנן את החופשה כך שלא תחרגו ממנו. גודל התקציב ישפיע על החלטות שונות- האם יוצאים לטיול קמפינג או שוכרים חדר במלון, האם אורזים סיר וגזיה או אוכלים במסעדות. בתכנון התקציב קחו בחשבון את מגוון ההוצאות- נסיעות, לינה, ארוחות, כניסה לאטרקציות ועוד הוצאות שלא צפויות מראש.
– גמישות: כל תכנית היא בסיס לשינויים, ובעיקר כאשר אתם מטיילים עם ילדים קטנים. טוב לתכנן מראש את הטיול, אך גם טוב להשאיר מקום לגמישות. אל תיצמדו בכל מחיר למה שהוחלט מראש, ואל תתאכזבו אם לא הכל קורה לפי התכנית. חשוב להיות קשובים לצרכים שמתעוררים במהלך החופשה.
טיפים לדרך
הנה עוד כמה טיפים לטיול מוצלח:
– לארוז נכון: לפעמים הנטייה הראשונית שלנו היא להתחיל לארוז את כל הבית. כיצד אפשר להימנע מכך, ובכל זאת שלא יהיה חסר שום דבר חשוב? ערכו מראש רשימה כדי לא לשכוח משהו חשוב, ובמידת הצורך תוכלו לצמצם את הרשימה. אל תיקחו יותר ממה שאתם יכולים לסחוב או ממה שהאוטו שלכם יכול לסחוב. דברים מסוימים כגון חיתולים תוכלו לקנות עוד בהמשך אם נגמר ובגדים תוכלו לכבס. ארזו תיק שיהיה תמיד בהישג יד, גם בזמן הנסיעות, ובו מים, מגבונים או נייר טואלט, כמה צעצועים שיעזרו להעביר את הזמן בנסיעה, בגדים להחלפה עבור הקטנים ונישנושים לדרך (פרות, סנדוויצ’ים). מנשא נוח הוא פריט חשוב בחופשה, כשמטיילים עם ילדים מתחת לגיל שנתיים. אפשר גם לתת לכל ילד לבחור כמה צעצועים אהובים, ואם יש לילד צעצוע שמשמש כחפץ מעבר- אל תשכחו אותו בבית.
– מועד הטיול: אם הילדים כבר הולכים לגן או לבית-ספר, הכי נוח להתאים את הטיול לזמני החופשות במערכת החינוך. אם הילד שלכם לומד לבחינות בגרות כדאי לתכנן את הטיול למייד אחרי המבחנים ולחגוג את הצלחתו. קחו בחשבון שלחופשה בחגים או בחופש הגדול יש גם חסרונות- כל מקום שתלכו אליו יהיה עמוס במבקרים, יותר תורים, פחות שקט ולפעמים גם מחירים גבוהים יותר.
– רוח טובה: אל תשכחו שאתם בחופשה, ובאתם ליהנות ולנוח. קחו הכל בקלילות, בהומור וברוח טובה.
לטייל עם הילדים במקום בית הספר
הורות אחראית מתבטאת בדרך כלל בבית יציב, עבודה קבועה לפחות לאחד מההורים וחינוך סטנדרטי לילדים… או שאולי יש גם אפשרות אחרת? לא מעט הורים מוכנים כיום לוותר על המודל המסורתי של הורות וחינוך לילדים, ובמקום לשלוח את ילדיהם מדי בוקר עם ילקוט וארוחת עשר לבית הספר, הם שולחים את עצמם ואת הילדים לטיול חובק עולם, על חשבון בית הספר. לפניכם מספר נקודות למחשבה לקראת תכנון טיול שכזה.
תקופה קצובה או תאריך חזרה פתוח?
באופן מפתיע, למרות שרובנו כנראה מזדעזעים ברגע הראשון כשאנחנו שומעים על הרעיון, דווקא טיולים ארוכים מסביב לעולם יכולים לתרום מאוד לחינוכם של הילדים, ולהיות חוויה מעשירה לכל המעורבים, בין אם תחליטו לנסוע לתקופה קצובה או שתצאו לטיול ארוך באמת, ללא תאריך חזרה קבוע מראש. לפעמים דווקא למבוגרים שבחבורה יהיה קשה להשאיר מאחוריהם את השגרה שכוללת את הקפה של הבוקר, הריצות לבנק, לדואר ושאר הסידורים. אם אתם עומדים בצומת דרכים מקצועי, מעבר בין עבודות או רגע אחרי סיום לימודי עיצוב פנים, משפטים או כלכלה, זהו עיתוי מושלם לחופשה משפחתית ממושכת ומשוחררת ממגבלות שבה ההחלטה היחידה שתצטרכו לקבל מדי בוקר היא – לאן נוסעים היום?
כיצד לשמור על שגרה בטיול?
“ילדים זקוקים לשגרה” – גם אם אתם לא מסכימים לקביעה הזו, תגלו מהר מאוד שגם בטיול מסביב לעולם נוצרת מהר מאוד שגרה יומית קבועה. לילדים לא באמת משנה אם הם מתעוררים במיטה בבית בשעה קבועה, או במיטה בקרוואן ששכרתם, במוטל שבו אתם ישנים, או בשק השינה בשטח. מה שחשוב הוא להקפיד על עוגנים קבועים לאורך היום – שעת השינה והקימה, שעות הארוחות, ואפילו השעה שבה בודקים מיילים ומדברים עם סבתא בסקייפ. כשאתם מתכוננים לטיול, קחו בחשבון את כל החלקים שיוצרים את שגרת היום של הילדים בבית, ונסו ככל האפשר להתאים לכך את סדר היום בזמן הטיול, גם אם זה אומר לארוז את הכוס הספציפית שבה אחד הילדים שותה את השוקו בבוקר, או את הבובה שבלעדיה אחד מהם אינו יכול להירדם בלילה.
בית ספר מסביב לעולם
“ילדים צריכים ללכת לבית הספר” -זו כמובן קביעה שקשה לנו מאוד לערער עליה, אבל למעשה אין כל חובה לשלוח ילדים לבית הספר. החוק קובע כי ילדים צריכים ללמוד ולקבל חינוך, אבל לאו דווקא בבית ספר. חינוך ביתי (homeschooling) הוא תופעה הולכת ורווחת כיום, של הורים שבוחרים לחנך את ילדיהם מחוץ למערכת החינוך הממלכתית. אין כל הבדל בין חינוך ביתי בבית אחד, לבין חינוך ביתי ברחבי העולם. לא רק שאין הבדל, יש אפילו כמה יתרונות בולטים – הגירויים שהילדים יקבלו מהסביבה בחו”ל יהיו גדולים לאין שיעור מאלה שיהיו זמינים עבורם בבית. תוך כדי טיול הילדים בעצמם ירצו לדעת יותר על הגיאוגרפיה, ההיסטוריה, הביולוגיה והתרבות של כל מקום שתגיעו אליו. עליכם ההורים מוטלת המשימה ללמוד מראש את כל המידע הרלוונטי, ולהעביר להם אותו באופן שיהיה להם ברור מצד אחד, ומהנה מצד שני. לשם כך ניתן לקחת קורסים חוויתיים בנושאים מגוונים, מקורסים להכרת השפה המקומית ועד קורסים העוסקים בתרבות, אוכל וגיאוגרפיה.
ילדים צריכים לבלות עם ילדים אחרים
עם האקסיומה הזו כנראה לא תתקשו להתמודד. בכל מקום שתגיעו אליו במהלך הטיול תוכלו למצוא ילדים נוספים – מקומיים או תיירים בדיוק כמו הילדים שלכם. היופי בילדים הוא שהם צריכים מעט מאוד כישורים מילוליים כדי לתקשר אחד עם השני, ויצליחו מהר מאוד להכיר אלה את המשחקים של אלה, גם אם אינם שולטים בשפה המקומית. המשימה שלכם היא לאתר מראש בכל מקום שתגיעו אליו אטרקציות לילדים – גני שעשועים, מוזיאונים אינטראקטיביים או בית קפה עם פינת הפעלה לילדים. ברגע שתגיעו לשם, הילדים יעשו בעצמם את כל השאר.
טיפים ליציאה לקמפינג עם הילדים.
עד שמתרגלים לאביב, הקיץ כבר כאן, ומזג האויר החמים ממש מזמין יציאה ללינה בשטח. לינה בשטח היא הזדמנות לנטוש את ארבעת הקירות של הבית, את הרעש התמידי של המקרר, הצפצוף של המיקרו, הזמזום הבלתי פוסק של החיים המחוברים לחשמל ונתמכים בקורות גג, ולהנות מהפשטות והיופי של כיפת השמיים, של רוח וטבע באוויר האויר משכר, המיזוג הוא טבעי והירוק נשאר ירוק גם בעונה החמה. קמפינג הוא אידאלי עבור מי שרוצה להתמקם לצד נחל זורם (שכיום ניתן למימוש רק במקומות מוסדרים ומותאמים במיוחד לצורך כך), ולהתחבר ליפי הטבע ללילה או שניים. בדרום כדאי יהיה להתמקם במקום מוצל או לצד נביעה של מים…אחרת החוויה יכולה עד מהרה להפוך לסיוט.
לינת שטח (קמפינג) לא מיועדת לגיל מסוים, ומתאימה לכל גיל: לתינוקות מרגע הלידה (בתנאי ששומרים על תנאים וטמפרטורה מתאימה) ועד לגיל שבו מפסיק להיות נוח לקום או לשכב על מזרון. אבל לכל אלו פתרונות, כך שאין טעם להשתמש בגיל הילדים כתירוץ. אירזו אותם יפה והתניעו את הרכב, אנחנו יוצאים.
בחירת מקום לקמפינג
ראשית יש לבחור אם הולכים על קמפינג מסודר בתשלום או קמפינג באזור מורשה אך ללא תשלום.
– היתרונות של קמפינג מסודר: בדרך כלל ניתן להשאיר את האוהל והדברים הלא חשובים במקום, לטייל כל היום ולחזור ללון בערב. דבר נוסף – בקמפינגים מסודרים תוכלו למצוא לעיתים – מקלחות חמות, שירותים מסודרים, אפשרות לקבל עצים למדורה ואולי אפילו ארוחות. שווה לקחת את זה בחשבון אם בא לכם להסחב באוטו עם פחות ציוד ולחסוך בזמן ההתארגנות בבית.
– היתרונות של קמפינג ללא תשלום: הלינה היא ללא עלות ובדרך כלל תוכלו למצוא בחניונים המותרים ללינה את כל מה שצריך – עץ לתלות עליו ערסל וברז עם מים זורמים.
– הקמפינג הירוק: לאחרונה צצו בארץ קמפינגים עם ערך מוסף – קמפינגים אקולוגיים. יש בהם מים ממוחזרים, חשמל סולארי ואפשרות למחזר זבל אורגני. אם אתם בקטע ורוצים להוסיף עוד קצת חינוך לילדים, חפשו קמפינגים אקולוגים ותצאו נשכרים.
ציוד מומלץ לקמפינג
חיפשתם באינטרנט את המקום האידיאלי, מצאתם לכם אפילו מסלול טיול קטן בסמוך ועכשיו הגיע הזמן להתכונן ולאסוף מכל מיני מקומות את הציוד הדרוש:
– אוהל משפחתי: בעונה החמה האוהל הכי פשוט, שעולה 100 ש”ח במבצע ליום העצמאות, הוא מספיק טוב. צריך רק לקחת בחשבון כמה אנשים נדחסים לשם. אם מדובר במשפחה גדולה, אפשר להתפצל לשני אוהלים.
– מזרונים: מזרוני השטח הדקים מתאימים בעיקר לאנשים שמטיילים בשטח וצריכים לסחוב הכל על הגב. אבל אם אתם מביאים את הרכב עד פתח האוהל, או קרוב מאוד, מומלץ להצטייד במזרון קצת יותר מפנק. המלצה – מזרון הפעילות של הילדים הוא פתרון נהדר כמזרון לאוהל. ניתן גם להשיג ברשתות הציוד לטיולים מזרונים מתנפחים ומזרוני טיולים עבים ונעימים יותר.
– מחצלת: אל מול פתח האוהל פורשים מחצלת קש פלסטיקית צבעונית והבית הושלם. בלילה מומלץ לשים את המחצלת תחת האוהל כדי לבודד יותר טוב את רצפת האוהל מהקרקע הלחה והקרירה.
– צידנית: ברוב הקמפינגים אין מקררים, כך שאם אתם מביאים יוגורט למוזלי של הבוקר תצטרכו צידנית וכמה קרחומים, ועל הדרך תוכלו להעמיס שם גם אבטיח, בירות, נקניקים, חומוס וכל מה שדורש קירור.
– ערכת קפה: גזיה ותיק קטן עם קפה, סוכר, תה וחוואייג’ לקפה זוהי ערכת חובה לכל מקמפנג.
– עצים למדורה: קמפינג בטבע ללא מדורה זה כמו בעל ללא אישה. כחלק מהחוויה מאוד מומלץ להדליק אש ואפילו לנסות את מזלכם בבישול הארוחה על האש החיה. סיר פויקה הפך למצרך שכיח בכל טיול ולא בכדי: חותכים ירקות, זורקים פנימה בשר תבלינים ונוזלים ותוך כמה שעות יש לכם ארוחה לתפארת מדורת ישראל.
– ערסל: בקמפינג באזור מיוער מומלץ לתלות ערסל לחוויה מושלמת.
מה עושים בקמפינג:
מגיעים לאזור, פורשים את האוהל בנקודה אסטרטגית בה הקרקע מפולסת ככל האפשר. אם רוצים לישון עד מאוחר מומלץ להקים את האוהל לצד עץ גדול מצד מזרח, שיצל בבוקר. בניית האוהל יכולה להיות פעילות משפחתית נעימה, כמו גם הדלקת המדורה והכנת הקפה והארוחה. לקמפינג פעיל הביאו מפות וטיילו בסביבה, לקמפינג רגוע הביאו ספרים, עיתונים ונשנושים. ומה הילדים עושים? מומלץ מאוד להכין שק גדול של צעצועים שיכולים לעמוד בנסיעה וביציאה לשטח. ואם הילדים אוהבים ספרים, מומלץ להכין צילומים של הספרים האהובים, כך תוכלו לקחת איתכם כמות ניכרת של ספרות ילדים מבלי להפוך את האוטו לספריה ניידת.
חופשה משפחתית עם ילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז
הקטע הבא באדיבות: ליאור יואל, פסיכולוג העוסק בטיפול של ילדים עם הפרעת קשב.
התמונות באתר באדיבות את “הבנות” https://www.understood.org/en
איזה כייף – לקחנו חופש מהעבודה ואנו יוצאים לחופשת קיץ משפחתית, בארץ או בחו”ל. אם אתם הורים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז אתם יודעים שהחופשה יכולה להיות מאתגרת.
להלן כמה עצות מלוות:
לקראת הטיול:
הכנה משותפת תורמת למעורבות ומגייסת שתוף פעולה ואחריות. הכינו עם הילדים את המסלול ופעילויות החופשה, התחשבו גם בבקשותיהם. הכינו אותם לכך כי התכנית פתוחה לשינויים. דברו על הציפיות והתאימו אותם למציאות כדי למנוע אכזבות ו”מרידות” בזמן אמת. כחלק מההכנה אפשר לקרוא סיפור, לבשל מאכל, לצפות בתמונות מהמקום.

הכנת לו”ז:
יתכן ואתם נרתעים מסדר יום בזמן החופשה. אבל חשוב לזכור שסדר יום מינימאלי חשוב לסובלים מהפרעות קשב ומצמצם מתחים, ריבים, והתפרצויות זעם .
שמרו על מסגרת שגרתית של פעילות בוקר, ארוחת צהרים ומנוחה קלה, וטקס שינה בערב כמעט כמו בבית.
הקפידו על שעות שינה מספקות – חוסר שינה הוא אויב משמעותי בהפרעות קשב.
הקפידו על מסגרת תזונתית: אל תדלגו על ארוחות ואל תמתחו זמן בין ארוחות, כדי למנוע נפילות סוכר ואת בעיות ההתנהגות הנלוות לה. הקפידו על חלבון כל ארוחה.
בוקר רגוע.: עדיף לוותר על פעילות מתוכננת ולא למהר ולייצר בוקר “עצבני” שילווה אתכם כל היום.
הכניסו זמן “הפסקה מהטיול” בכל יום. מנוחה בחדר, פעילות גופנית ומנוחה, זמן מחשב.

רעיונות לנסיעה או לטיסה
- הכינו מראש מלאי פעילויות אהובות שניתן לקיים בנסיעה
- עודדו אותם להכין שאלות שאותם יוכלו לחקור ולגלות בדרך.
- אם אתם טסים ניתן לבדוק אם אפשר לבקר בתא הטייס.
- אם אתם בטיסה ארוכה אפשר לארגן משחק חפש את המטמון בשיתוף פעולה עם צוות המטוס כמובן. לפי מה שאפשרי.
- הכינו עזרים להוצאת אנרגיה גופנית מתונה, כגון כדורי מעיכה, פעילות עם בצק ופלסטלינה.
- אם אתם ברכב אפשר לעשות הפסקות בדרך עם פעילות גופנית קלה.
- למי שמרשה – גם שימוש במסכים אפשרי, משחקי מחשב, צפייה בסרטים.

“עזרה ראשונה לרגעים קשים”
- הקפידו לקחת אתכם מספיק מים ואוכל זמין כמו חטיפי בריאות.
- הכינו מלאי של צ’ופרים לעת מצוקה או חוסר מוטיבציה. הקפידו על גיוון בפרסים כדי לשמור על האפקטיביות שלהם. גם פרסים חומריים וגם לא חומריים.
- הכינו מראש פעילויות לזמנים משעממים, כמו עמידה בתור. לדוגמה: קפיצה על רגל אחת, ארץ עיר, אפילו דפים וצבעים לציור הסביבה.
- מדי פעם “פצלו כוחות” ותנו לכל ילד זמן פרטי עם הורה ללא שאר האחים.

איך לטייל עם ילדים קטנים ופעוטות
כולם זוכרים את הרגע שבו הגיע בן משפחה חדש, את החיוך הראשון, הצעדים הראשונים, המילה הראשונה. ואם אתם פה כנראה שאתם זוכרים גם את הטיול הראשון עם הילד הקטן. הדעות בנוגע למתי אפשר לקחת את התינוק לטיול חלוקות, אבל לא מעט טוענים שככל שיותר מוקדם, יותר טוב.
אני מניח שאם אתה מסוג האנשים שלוקחים את התינוק לטיול אתה כבר יודע לארגן את עצמך כמו שצריך, אז לא נתמקד בזה היום. במקום זה אני אתן לך טיפים על איך לצרף את התינוק של המשפחה לטיול.
טיול עם ילדים בכל גיל
שמור עליהם מהתייבשות ומהחום. מים הם חובה בכל טיול לא משנה בן כמה אתה, הדבר היחיד שמשתנה זה כמות המים. קחו איתכם גם שפריצר עם מים להתקרר מהחום.
שמור עליהם יבשים, שבעים וחמימים. הדבר הכי חשוב לטיול שקט הוא שהילדים ייהנו, חשוב לזכור שהם לא עמידים ויכולים לסבול כמונו, אם יהיה חסר להם משהו אתם תרגישו את זה מהר מאוד.
בדוק את התחזית. מזג אוויר חורפי וסוער לא יסב אושר לילדים שלך, ואפילו יכול להיות מסוכן. לכן בדוק לפני כל טיול מה מצפה לך, תביא בגדים חמים ותמיד תהיה מוכן לעצור את הטיול בעקבות הגשם.
עבור שוב על רשימת הציוד. ילדים לא יכולים לדאוג להביא את כל הדברים שהם צריכים בעצמם, ולכן זאת אחריותך לדאוג להם, בין אם זה ציוד הכרחי או נשנושים שכולם אוהבים. אז כשאתה בטוח שהתיק מוכן ולקחת הכול, בדוק את הרשימה עוד פעם או פעמיים.
גלה את הילד שבך. בשביל הילדים עיקר הטיול הוא לחקור ולעבור מסע, ויעד הטיול לא משנה כל כך. זכור את זה ותתחבר לילד שבך בשביל להבין את תחושותיהם טוב יותר.
טיול עם תינוקות (0-12 חודשים)
טיול עם ילד בגיל הזה משנה הכול, התצורה בה אתה סוחב אותו משפיעה על מה שאתה יכול לקחת, כמו כן צריך בשבילו ציוד נוסף והיעד אליו נוסעים צריך להיות מותאם.
מנשא מתאים לתינוק
ילדים עד גיל שישה חודשים צריכים להיות תלויים מקדימה בטיול, ומגיל שישה חודשים עד 12 חודשים מאחור.
טיפים לטיול עם פעוטות
- דאג שהילד שלך רגיל למנשא שאיתו אתה מתכנן לטייל.
- התנועות שאתה מבצע כשאתה מטייל מעולות כדי להרדים ילדים, אז תכנן את הטיול לזמן התנומה של התינוק כדי לא לפגוע במעגלי השינה שלו.
- אל תשכח לקחת מספיק חיתולים ושקיות זבל.
- דאג שהתינוק חובש כובע שמש עם שוליים רחבים מספיק להגן על הצוואר.
- אם אתה מאכיל את התינוק שלך באמצעות פורמולה, קח איתך אבקה כדי לחסוך במשקל.
- הגבר את אורך הטיולים בהדרגה. אני ממליץ להתחיל מטיולים של לא יותר משעתיים. חשוב לבדוק את מזג האוויר לפני כל טיול ולוודא שלא קר מדי או גשום.
טיול עם פעוטות (שנה עד ארבע שנים)
בגילאים האלה הילדים כבר הולכים חלק מהטיול, אבל עדיין צריך לסחוב אותם בחלקו. והפסקות שיספקו את יצר הסקרנות של הילד הן המפתח לטיול מוצלח.
טיפים לטיול עם פעוטות
- תן לילד תיק קטן עם ציוד קליל משלו כדי לרצות אותו ולגרום לו להרגיש חלק.
- נעלי ספורט רגילות יספיקו לטיולים בגיל הזה, שים לב שאתה אורז עוד גרביים למקרה שתיתקלו בכמה שלוליות מפתות.
- בקבוק צבעוני עם ציורים מעודד את הילדים לשתות יותר מים.
- במהלך הטיול, חפש אזורים שטוחים ונטולי סכנות שאתה יכול לתת לילד להסתובב בהם לבד ולחקור.
- שים לב תמיד כמה אתה רחוק מתחילת המסלול, למקרה שהילד יתעייף לך ותצטרך לסחוב אותו חזרה.
- התכונן להתמלא בלכלוך, כי לילד שלך זה בטוח לא יפריע. הבא איתך בגדים להחלפה אבל אל תשתמש בהם אלא אם כן אתה חייב.
גמילת הילד מהמנשא
ילדים בגילאים 3-5 שנים יכולים להמשיך להסתובב במנשא עד שהם מגיעים למשקל של 18 קילו.
קניית מנשאים איכותיים לפעוטות באמזון
קניית מנשאים לפעוטות בעליאקספרס
טיול עם ילדים בגיל בית ספר יסודי (גיל חמש עד 12)
טיפים לטיול עם ילדים בגיל בית ספר יסודי.
- שתף את הילדים בשלבי התכנון של הטיול, בין אם זה בבחירת המסלול או באריזת הציוד שלהם לבד.
- זה הגיל המושלם לבצע את המעבר מבקבוקי מים לשלוקרים, הם בגיל שבו הם חזקים מספיק לסחוב שלוקר וכל ילד יעדיף לשתות מקשית ענקית ולא מבקבוק.
- ילדים לא נהנים מפסגות ונופים, כך את זה בחשבון ובחר מקום שיותר מתאים להם והם יכולים לקפץ בו בין סלעים או להשתכשך באיזה בריכה.
- למד את הילדים לקרוא מפות כמה שיותר מוקדם, זה גם ייתן להם משהו להתעסק בו בזמן הטיול.
- שמור על הילדים מהשעמום, זהו האויב הגדול ביותר שלך, ושל הילד, בכל טיול. כדי להתמודד עם השעמום אתה צריך להיות יצירתי, חפשו חיות מעניינות, שירו שירים, קיימו תחרות ענפים במורד הנהר ואם אתם במצב רוח יצירתי ומשקיע, ערכו חפש את המטמון עם חידות ושאלות במהלך הטיול.
- אם הילד שלכם איטי ואתם רוצים להגביר את המהירות, בחרו סימני דרך בולטים כמו עץ גדול או סלע ענק, ואמרו לילד שהוא מקבל נשנוש כשמגיעים לשם.
- הביאו חברים של הילדים שלכם, זה יעסיק אותם, יהפוך את הטיול לכיף יותר ויצמצם את התלונות.
כעת אפשר לקרוא לילד שלך מטייל מן המניין, זהו הזמן להגיד חוקים וכללי בטיחות בשביל הילד.
כללי בטיחות לילדים:
- כשהם רק מתחילים לטייל לבד, הילדים חייבים להישאר בטווח הראייה של מבוגר אחראי כלשהו. לאחר כמה שנים של ניסיון בטיולים אפשר לשנות את החוק ולאפשר לילד להתקדם קצת כל פעם ולעצור ולחכות, וכמו כן חשוב להגדיר לילד שאסור לו לעבור סימני דרך לבד.
- הילד חייב לטייל עם משרוקית, שפעמים רבות תגיע כבר עם התיק.
- הגדר לילד שלך מה לעשות כשהוא הולך לאיבוד, הוא צריך לעצור, לחכות ולשרוק במשרוקית בפעימות של 3 שריקות כל פעם.
סעו לשלום – וחופשה נעימה!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.