• תַפרִיט
  • תַפרִיט

חמישה יעדים בזנזיבר שאתם פשוט חייבים לבקר בהם

דף הבית » חמישה יעדים בזנזיבר שאתם פשוט חייבים לבקר בהם

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זנזיבר היא אחד היעדים המרתקים בעולם. אחרי שנים שבהן נמשכו אליה סוחרים מערב הסעודית, מהודו ומהמפרץ הפרסי, גם המטיילים מגלים את המקום המופלא הזה, שמורגשות בו נגיעות אפריקניות, אירופאיות וערביות. כל ביקור וכל יעד הם אטרקציה של ממש, וכדי להבטיח שלא תפספסו את הנקודות החשובות ביותר, אספנו כמה המלצות מרכזיות.

זמן קריאה משוער: 3 דקות

כתיבה ועריכה לשונית: דנה ברגר

זנזיבר היא אחד היעדים המרתקים בעולם. אחרי שנים שבהן נמשכו אליה סוחרים מערב הסעודית, מהודו ומהמפרץ הפרסי, גם המטיילים מגלים את המקום המופלא הזה, שמורגשות בו נגיעות אפריקניות, אירופאיות וערביות. כל ביקור וכל יעד הם אטרקציה של ממש, וכדי להבטיח שלא תפספסו את הנקודות החשובות ביותר, אספנו כמה המלצות מרכזיות.

שרידי ארמון מטוני (Mtoni Palace)

הארמון היפהפה הזה נבנה ב-1828 והמשיך להתרחב במשך שנים, עד 1880, תחת עיניהם הפקוחות של הסולטן סעיד והסולטן ברגש. שרידי הארמון בזנזיבר כוללים את חדרי הרחצה המפוארים ואת החמאם השמור היטב. בראשית המאה ה-19 היה הארמון בבעלותו של השייח’ סלאח, והוא בוודאי פיסת ההיסטוריה העתיקה ביותר שתמצאו ברחבי האי. למי שעדיין אינו מכיר את הספר “זיכרונותיה של נסיכה ערבית” מומלץ שיכיר, שכן מקום זה הוא אחד היעדים המתוארים בספר שנכתב על ידי סיידה סלאמה, מבנותיו של הסולטן. סיידה עקרה לאירופה עם בן זוגה, סוחר גרמני, ואף המירה את דתה למענו לפני שהתאלמנה וגידלה את ילדיה בכוחות עצמה. ספרה איפשר לקוראים מבט מעמיק אל חייהם של הסולטנים, והוא מתאר את הארמון, את חדריו ואף את הפריטים השונים בתוכו, לרבות מיטות אפריון, שטיחים פרסיים, חרסינה ושעונים שהובאו במיוחד לארמון מאירופה. גם אמת המים, המרחצאות והחצרות הרחבים, כולם מקבלים מקום של כבוד בספרה.

 

המרחצאות הפרסיות (Kidichi Persian Baths)

גם המרחצאות הללו הן שרידים מהמאה ה-19, ובשנת 1850 נבנו על ידי סולטן סעיד שהקדיש אותן לאשתו הפרסיה, שחרזדה. אמנם היום ניתן לראות רק את שרידי המבנה, אבל ביניהם מסתתרות כמה מהחריטות המקוריות והעתיקות יותר, בריכת הרחצה ומיטות העיסוי. אם נחזור אל פרקי ההיסטוריה נגלה שהמקום הזה היה אטרקציה גדולה עבור דיירי הארמון שבחרו לבלות כאן חלק ניכר מזמנם. נשות הסולטן יכלו ליהנות כאן מפרטיות מוחלטת, הרחק מעיניהם של הזרים, ולנוכח העובדה שהיו לסולטן כמעט 80 נשים (3 מהן חוקיות ועוד עשרות פילגשים) ניתן להבין עד כמה מרווח וגדול היה המקום. כיום נמצאים הארמון והמרחצאות בשטחו של מלון מטוני מרין, ואם תגיעו לביקור תוכלו לסייר במבנה המשוחזר של החמאם הפרסי שממשיך לעבור עד היום תהליכי שיקום לא פשוטים.

אי העצורים (Prison Island)

תושבי האי בוודאי אינם מתגאים בכך היום, אבל במשך שנים הגיעו לכאן סוחרים רבים שביקשו להחליף ביניהם עבדים. במאה ה-15 אלה היו הסוחרים הפורטוגזיים אבל עם הזמן נעצרו כאן עבדים רבים והאי הפך לתחנת הסגר לאפריקאים, מה שבוודאי מסביר את שמו הלא-מאוד-אקזוטי של האי, שהפך מאוחר יותר גם לתחנת הסגר עבור החולים. אם תגיעו למקום היום תגלו בו בעיקר שרידים מהתקופות הללו, זכר לימים אפלים וקודרים הרבה יותר. אם תרצו ללמוד עוד על פרק זה בהיסטוריה של זנזיבר תוכלו לבקר גם בשוק העבדים העתיק שנמצא בסמוך לקתדרלה האנג’ליקנית, בעיירת אבן (Stone Town). מעבר להיסטוריה תוכלו לראות היום איך הפך אי העצורים לשמורת טבע יפה ומלהיבה במיוחד, ובביקורכם תיתקלו בצבים קשישים, בנופים יפהפיים ובמים כחולים. חובבי הצלילה יוכלו לשכור שנורקל ולצאת למסע תחת המים, ומי שירצה לנוח ולנשום אוויר צח יוכל להישען לאחור על החול, מול המים הצלולים הללו, כיאה לחופשה אמיתית.

פארק לאומי ג’וזאני צ’וואקה (Jozani Chwaka Bay National Park)

ברוכים הבאים למקום שבו שוכן אחד הזנים הנדירים ביותר באפריקה – קופי הקולבוס האדומים. בפארק הלאומי ג’וזאני צ’וואקה תמצאו אותם, למרות שהם נוטים להיות קצת ביישנים. הם נמצאים לרוב על צמרות העצים ומפעם לפעם גם על הקרקע, והם רגילים לבני אדם כך שאין לכם כל סיבה לחשוש מהם. באזור המופלא הזה נמצא יער ג’וזאני, במרחק לא קטן מעיירת זנזיבר (כ-35 קילומטרים, ליתר דיוק). בין חוק צ’וואקה לבין מפרץ עוזי תמצאו את רצועת היער שבה פזורים עצים מרהיבים, צמחי מרפא ונקודות שמהן התצפית פשוט עוצרת נשימה. מי שרוצה להרגיש טוב יותר את חיי הטבע הפראיים ולמצוא לצד הקופים האדומים גם שלל יונקים וציפורים – זה המקום בשבילו. אגב, מומלץ לפנות לפחות חצי יום לטיול הזה ואם אפשר, יום שלם.

https://www.youtube.com/watch?v=vx2yKK_I2hY

האי פמבה (Pemba Island)

ייתכן ששמעתם על המקום הזה אבל לא הכרתם את שמו, וזאת משום שרבים מתייחסים אליו כאל האי הירוק, למרות ששמו הרשמי הוא האי פמבה. בין אם אתם מכירים אותו כך ובין אם אחרת, האי הייחודי הזה הוא השני בגודלו אחרי זנזיבר, ואפשר להגיע אליו דרך הים (במעבורת) או בטיסה. זהו עוד אי יפה וקסום שממנו תוכלו לצאת לצלילה מדהימה תחת המים, להתפנק בחופים המיוחדים וגם לצאת למסע דיג. באזור האי תמצאו גם את נגזי, שמורת יער הגשם שעשוי להיראות מפותל ומסובך אבל הוא בעיקר מתאפיין בצמחייה עשירה מאוד ומיוחדת במינה, וגם בכמה מהיצורים החיים הנדירים ביותר, לרבות אנטילופות ועטלפי פירות. עם זאת ראוי להדגיש שאין מדובר באי מפותח מאוד, וחלקים ממנו עדיין מכוסים בצמחייה ובעשבים שוטים, אבל גם בלגונות ובחופים ששווה להגיע בשבילם לאי הזה.

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם