מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 3 דקות–
המידע נלקח מאתר “ירוק” של קק”ל.
–
האביב בפתח ועמו מתחילה הפריחה הצבעונית, שמקשטת אזורים נרחבים בארץ. אם גם אתם רוצים לראות את הפריחה היפה, הנה לכם רשימה של חמשת מקומות הפריחה הטובים בישראל, באביב:
מחלף אליקים
במחלף אליקים ליד תחנת סונול בכביש 672 לכיוון דליית אל כרמל – פריחה של מרבדי פרגים, מרגריטות ובן סחלב צריפי.
במרחק נסיעה קצר ממחלף אליקים כמאה חמישים מטר לאחר פתח הכניסה לקיבוץ דליה, פונים ימינה, ומידי כמה שנים מרבדים עצומים פריחה של פרגים.
–
יער קדימה
בין היישובים קדימה וצורן שבלב השרון, תמצאו את יער קדימה, אשר מתפרש על פני שטח של כ-250 דונם. מחלקת הייעור של המנדט הבריטי החלה לנטוע עצים באזור היער בשנת 1942 וקק”ל המשיכה את המלאכה לאחר קום המדינה. בתקופה זו של השנה, בין סוף פברואר למרץ, הפריחה ביער נמצאת בשיאה. הפרחים הבולטים בשטח הם הרקפות הסגולות, התורמוסים הארצישראלים, תורמוסים צרי עלים ופרחי המרסיה הוורודים.
במרחק הליכה קצר מיער קדימה נמצאת שמורת אלוני קדימה. מקצה החניון של יער קדימה, פונים שמאלה בעקבות הסימון הכחול אל “דרך היער”. ממשיכים בדרך זו עד לרחוב חנקין ופונים ימינה. לאחר כ-100 מטרים מגיעים לשמורה. אפשר להגיע גם ברכב. בשמורה תמצאו בעונת הפריחה ריכוז גבוה של אירוס הארגמן.
איך תגיעו ליער קדימה? בצומת בני דרור שבכביש 4 פנו מזרחה וסעו כ-2 וחצי קילומטרים בכביש 553. פנו ימינה לתל מונד ומיד לאחר מכן פנו שמאלה. לאחר כ-1.5 קילומטרים תגיעו לכיכר המפרידה בין כביש הגישה לעין שריד וקדימה. המשיכו קדימה כ-1.4 קילומטרים נוספים, למקום שבו הכביש מתחיל להתעקל ימינה ופנו שמאלה לכביש הגישה ליער.
–
–
יער אלעד
היער, שהינו חלק מיער הכ”ח, מספק הזדמנות נפלאה ליהנות מהפריחה של רקפות, צבעונים, כלניות ואירוסים במהלך החורף והאביב. בזמן שאתם נהנים מהפריחה, תוכלו לבקר גם בשרידי אתרים קדומים ובכבשני סיד היסטוריים, אשר מנציחים אתר מורשת קרב מימי מלחמת העצמאות. אם אתם מתעניינים בעולם החי, תוכלו לאתר ביער גם מגוון בעלי חיים, ביניהם שועלים, נמיות, צבאים, חזירי בר ותנים. היער משמש גם ציר נדידה בינלאומי וכחצי מיליארד ציפורים חוצות את שמי היער מדי אביב וסתיו. שביל ישראל עובר ביער.
איך תגיעו ליער אלעד? מכביש 444 תגיעו לצומת גבעת כח. שם, פנו מזרחה אל כביש 465 על פי השילוט המוביל לבית אריה. סעו כקילומטר ופנו שמאלה אל דרך עפר כבושה בעקבות שלט המפנה לאנדרטת “אלכסנדרוני”. לאחר כ-400 מטרים תגיעו לצומת דרכים מרובע. כ-150 מטרים משמאל לצומת תמצאו את החניון של היער, חניות סיירת מטכ”ל.
–
–
פארק יער שוהם
זהו יער קהילתי אהוב על תושבי הסביבה, אשר משתרע על פני כ-2,000 דונם ממזרח לשוהם. בחורף ובאביב תוכלו ליהנות כאן מפריחה יפהפייה של רקפות, כלניות ומגוון פרחים נוספים. תוכלו גם למצוא כאן שפע של פינות פיקניק, שבילי הליכה ואופניים ואתרים ארכיאולוגיים מעניינים.
בחלקו הצפוני של הפארק נמצא שטח פתוח, אשר משמש כיום למרעה. בשטח זה תמצאו בחודשים ינואר ופברואר מרבדים שלמים של כלניות.
בחלקו המרכזי של הפארק נטועים עצי מחט ועצי זית.
בחלקו הדרומי של הפארק נטועים עצי חורש ים-תיכוני ועצי בוסתן. תוכלו למצוא כאן גם כרמי זית, עצי רימון, שקד, חרוב, תאנה, אלון תבור, שיזף מצוי וכליל החורש. בחלק הדרומי לא ניתן לנסוע ברכב, אלא לטייל רגלית או באופניים.
איך תגיעו לפארק יער שוהם? סעו בכביש 444, כביש ראש העין-מחלף בן שמן ומול היישוב שוהם פנו מזרחה בכביש שמוביל לאזור התעשייה מודיעין. סעו כקילומטר ופנו ימינה לפי השילוט המכווין אל הפארק.
–
–
יער גבעת המורה
מעל עמק יזרעאל ועמק חרוד תמצאו את הרכס ההררי הקצר והמבודד, אשר מכונה “גבעת המורה”. הגבעה מתנשאת לגובה של 517 מטרים, אולם לא מכונה “הר”, כיוון שבתנ”ך הוזכר כ”גבעה”. היער שגדל בגבעת המורה משתרע על פני כ-10,000 דונם, ובאביב, החל מאמצע מרץ ועד אמצע אפריל, פורח בו האירוס הנצרתי היפהפה. האירוס המרשים צבוע בגוונים שונים: העלים החיצוניים הינם בעלי גוון ארגמן עז על רקע לבן-צהבהב, והעלים הפנימיים הינם בעלי גוון תכלת מנוקד בסגול.
בלב היער תמצאו מגדל תצפית, ממנו תוכלו ליהנות ממבט פנורמי מרהיב על הגליל התחתון (המגדל פתוח בקיץ מה-1 במאי ועד ה-1 בנובמבר).
איך תגיעו ליער גבעת המורה? ניתן להגיע ליער דרך שכונת גבעת המורה. מהדרך שמסתעפת מכביש 65, עלו ברחוב הראשי ז’בוטינסקי והמשיכו בו גם כשהוא משנה את שמו לקונטיקט. עלו בדרך העפר שיוצאת מהכביש ימינה, כ-300 מטרים אחרי המפגש של הכביש עם רחוב החסידה.
–
–
בין הר טייסים לעין טייסים
הר טייסים נמצא בהרי ירושלים ומהווה אתר הנצחה מרכזי לחללי חיל האוויר. מסביב לפסגת ההר תמצאו שמורת טבע מרהיבה ובמדרונותיו תמצאו את יער סטף. מומלץ לצאת רגלית מפסגת הר טייסים אל עין טייסים, בריכה טבעית קטנה. בדרך תוכלו להכיר מקרוב את החורש הים תיכוני. אורך המסלול מהר טייסים לעין טייסים הוא 11 קילומטרים ומשכו בין שעה לשעתיים, בהתאם לקצב ההליכה שלכם. רמת הקושי הינה בינונית.
על פסגת הר טייסים, המתנשא לגובה של 795 מטרים, תוכלו למצוא באביב שפע של מיני סחלבים.
איך תגיעו להר טייסים? הכניסה להר ממוקמת כקילומטר ממזרח למושב רמת רזיאל, בין סימני ק”מ 9-10 של כביש 395.
לחילופין, תוכלו לנסוע לעין טייסים. מהכניסה להר טייסים המשיכו כ-4 קילומטרים מזרחה בכביש 395. מול הכניסה לקיבוץ צובה תמצאו דרך עפר מסומנת ירוק. המשיכו בדרך זו כ-2.9 קילומטרים עד שתגיעו לרחבת החנייה של עין טייסים.
–
–
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.